četvrtak, 01.05.2008.

Bruce Dickinson...fino

Image Hosted by ImageShack.us

Paul Bruce Dickinson (Worksop, Nottinghamshire, Engleska, 7. kolovoza 1958.), engleski heavy-metal pjevač.

Image Hosted by ImageShack.us

Bruce Dickinson karijeru je počeo u bandu Samson svirajući harmoniku i klavijature kasnije je bio vokal da bi pred kraj 1981. došao u Iron Maiden. Poslije albuma Fear of the Dark 1992. napušta band i posvećuje se solo karijeri. Snima albume: Balls to Picasso, Alive in Studio A (live), Skunkworks, Accident of Birth, The Chemical Wedding, Scream for Me Brazil (live) da bi se 2000. na albumu Brave new World vratio u Iron Maiden gdje svira do danas.

Image Hosted by ImageShack.us

Uz glazbenu karijeru Dickinson se bavi(o) još nizom drugih aktivnosti: reprezentecija engleske u mačevanju, pilot Boeing 757, novinar, profesor povijesti, na discovery chanelu snima dokumentarne filmove "Flying heavy metal" gdje testira sve vrste aviona, na BBC chanel 6 vodi novu glazbenu emisiju i na kraju vodi humanitarnu organizaciju.

Image Hosted by ImageShack.us

Iron Maiden je britanski heavy metal sastav osnovan 1975. godine, a danas se smatra sinonimom heavy metala. Njegov osnivač Steve Harris, osim frontmena ima i ulogu basista, uz gitariste Adriana Smitha, Dave Murraya i Janicka Gersa, bubnjara Nicku McBraina te pjevača Brucea Dickinsona. Ukupno su izdali 25 albuma, od toga 5 live-albuma, 5 best of, 14 studio i jednu PC-igru (Ed Hunter) s nekim njihovim izvedbama. Njihova maskota, Eddie, ne može se svrstati niti u jednu skupinu "čudovišta". Izgledom podsjeća na spoj kostura i zombija.

eto to bi bilo sve o bruceu...ja malo blog uredila..jel dobar?...heh...aj komajte pusaa...xd


11:23 | Komentari 22 | Print | ^ | On/Off |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.