Udruga mladih S.K.A. Krapina

utorak, 22.10.2013.

Pokrenut novi studentski portal - Studentski.hr

Krajem rujna s javnim radom krenuo je studentski.hr, portal kojeg su osmislili i realizirali sami studenti. Imajući na umu potrebe hrvatskog studenta, portal je osmišljen upravo na način kako bi te potrebe i zadovoljio, nudeći sve ne jednom mjestu – od informacije do materijala.

Studenti osnivači portala na ideju o osnivanju došli su sponatno, uvidjevši kako je hrvatski medijski prostor informativno neprilagođen studentima. Vođeni logikom da se portal potpuno prilagodi zadovoljenju svih potreba jednog studenta, koncipiran je kao samoodrživa društvena mreža na kojoj svaki registrirani korisni može koristiti ponuđene materijale, ali i stavljati vlastite, poslodavci samostalno nuditi studentske poslove, a udruge i projekti sami preuzeti i slati obrasce za svoje profile.„U ovom trenutku još smo daleko od ciljeva koje smo si postavili. Ponajprije jer moramo dovršiti administrativne pripreme. Za sad smo unijeli oko 200 studentskih institucija s osnovnim podacima, nekoliko tisuća kolegija, više od 600 studentskih skripta, a svakodnevno ažuriramo više od 100 studentskih poslova.

Po završetku administrativne pripreme, na red dolazi prezentacija našeg projekta studentima kroz marketinške aktivnosti. U trenutku kada studenti prepoznaju uslugu, i sama administracija će biti lakša - razlog tomu su implementirane funkcionalnosti razmjene, ocjenjivanja i prijave studentskih materijala, gotovi obrasci za slanje informacija, samostalno postavljanje i ažuriranje oglasa i dr.

Naravno, ne treba zaboraviti i mukotrpan posao naše redakcije koja je napisala, lektorirala i objavila u par tjedana skoro 300 članaka. Sve u cilju informiranja studenata i pozicioniranja portala studentski.hr kao neovisnog i referentog medija.

Ovim putem bih pozvao sve studentske udruge, portale i neformalne zajednice da nam se slobodno obrate s informacijama, pitanjima i problemima. Nijedan oblik studentskog aktivizma nam nije konkurencija i rado ćemo ga podržati i prezentirati. Jednako tako pozivam studente koji žele imati ulogu u projektu i brusiti svoje vještine - da uskoče u vlak!“ - pojasnio je voditelj projekta Branimir Čulina.

Na projektu za sada sudjeluje preko 50 studenata iz svih dijelova Hrvatske – od Dubrovnika do Slavonskog Broda, baveći se novinarstvom, lekturom, administracijom, pisanjem kolumni... Projekt Studentski.hr osmislili su sami studenti, pokušavajući na taj način izgraditi kvalitetniju studentsku svakodnevicu.
Studentski.hr za sada je podržan od strane Agencije za mobilnost pod programom Mladi na djelu, Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, te Zagrebačke banke, a kako se vama sviđa, provjerite sami na: www.studentski.hr.

22.10.2013. u 10:16 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

O udruzi

S.K.A. je neprofitna, nestranačka organizacija sa sjedištem u Krapini. Cilj udruge je razvoj i promicanje kulture, sporta, ekološke svijesti, te kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih grada Krapine.

Kontakt

Skupina krapinskih alternativaca
Polje Krapinsko 47
49000 Krapina
ska.krapina@gmail.com
091/737-1775
MB 2162857
ŽIRO RAČUN 2360000 - 1101939961

Predsjednik:
- Z. Čavužić

Potpredsjednik:
- M. Koprivnjak

Tajnik:
- T. Lež

Upravni odbor:
- J. Drndić
- N. Končanski
- V. Milenkov
- Z. Čavužić

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se