Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

utorak, 03.06.2008.

Šuplja Lipa

Pozdrav, neradni narode! SiR su opet tu, samo za vas. Nažalost nisu još ništa snimili, ali ima vremena. Sada vas, na prijedlog druga Šewe, odlučiše podsjetiti na još jednu bajku iz davne povijesti, vama vjerojatno najdražeg benda, The Somethinga.

S obzirom da su i prof. S i prof. R nedavno završili sa srednjoškolskim obrazovanjem (ne u potpunosti, jer im još preostaje matura) ova priča će biti posve prigodna, jer se odigrala upravo na dan završetka prvog razreda srednje škole. Kako to i inače biva, naši su junaci odlučili zadnji dan provesti „radno“, s bocom čarobnog napitka u ruci. Destinacija za konzumaciju likvidnih formi čarolije bio je hipodrom, tj. ono okruglo, što nije stadion, a više je ovalno nego okruglo i, koje li slučajnosti, služi za utrke konja. Iako zapravo točna destinacija je bila pokraj hipodroma, ali dovoljno blizu. Ispijanje smo započeli odvojeno, dok je dr. S pio s Kecom, Kratkim, Fabijem…, dr. R pio je sa Svakijem i Sigom. Za to vrijeme R je sjebao svoj najdraži upaljač marke „Zippo“, koji je kupio na tržnici za 20kn, a tada je 20kn bilo otprilike kao i sad, ako zanemarimo ekonomske fluktuacije vezane uz tržište nafte i crvenorepih azerbejdžanskih pelikana.
Uglavnom, ubrzo su se svi sreli na dogovorenoj destinaciji. Dipl. ing. S i dipl. ing. R tada se još nisu baš poznavali, pa je S, na osnovu onoga što mu je rekao Siga, puštao R, na svom tadašnjem mobitelu, koji za razliku od sadašnjeg nije imao arapsku tipkovnicu, AC/DC. Nakon nekog vremena uputiše se svi prema centru, gdje odjednom susretoše čiču Plavca, pod pseudonimom Plavac podrazumijevamo onog tipa što nosi pendrek i štiti kriminalce od običnih ljudi, ili obrnuto, nisam siguran, u svakom slučaju ne mislimo na vino Plavac nego na čiču u plavom. Kako je čiča Plavac primijetio da se tu nalazi jako velik broj jako mladih ljudi, odlučio je provjeriti tko su ti ljudi i ne spremaju li možda neku veliku terorističku zavjeru ili pak internacionalnu operaciju trgovine ljudima. Predstavljanje je započelo, svi su imali nekako čudna imena, možda zato što uglavnom nisu bila njihova, ali čiča Plavac je svejedno bio zadovoljan odgovorima, dok se nije našao oči u oči s ovim R likom. R lik bijaše pomalo zbunjen, jer se nadao da ga Plavac nije primijetio. Nakon nekog kratkog vremena, R započne s predstavljanjem, te mucajući jedva prozbori ime „Aleksandar Denić“, još uvijek ni sam nije siguran kako je uspio osmisliti to ime ali prozborio ga je, ali tada nastade pravi problem, policajac poželi saznati i adresu, na što R, još uvijek jednako zbunjeno i jednako mucajući, odgovori „Šuplja Lipa 354!“. Plavac je uz osmijeh odgovorio „Ja sam iz Šuplje Lipe. Tamo nema 350 kuća.“.
Valja napomenuti i da je S, nedugo prije dolaska Plavca, ukrasio pločnik sadržajem svojeg želuca, a Plavac to valjda nije primijetio, pa je malo ukrasio cipele time.

Pozdrav od SiR-a do idućeg puta!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.