www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws

Glittery texts by bigoo.ws

život na balkanu

život na balkanu

26.06.2006., ponedjeljak

o jednoj mladosti + update

O Jednoj Mladosti

Jedna mladost, jedan svijet nade
Raste tiho u srcu tvom
Drugi za te ovaj svijet grade
S malo prave istine u tom

Pričaju ti priče te
I svaka ima svoj sretan kraj
Al' presućuju da taj svijet krade
Bas tvog sunca sjaj

Jedna mladost, jedan san sreće
Al' do nje jos dalek, dug put
I dok srce na svoj put kreće
U taj svijet ocvao i žut

Odjednom čes shvatit sve
Kako nigdje nema plamena tvog
Poput mrtve rijeke svijet teče
Bez cilja svog


Tko zna, mozda na me čeka neki drugi svijet
Tko zna, i u mraku kadkad nikne divan cvijet
možda, tko zna, jedna od sretnih
Jedna od tisuću bit cu bas ja
Tko da zna


evo za manje od uru vrimena biti će moj 28. rođendan..
..ovu pismu koju izvodi naša nenadjebiva Josipa Lisac, posvetila san SAMA SEBI :)

..o kupanju i brćkanju u moru morete pročitati kod maloga princa

bediraju me rođendani, bedira me spoznaja da san svake godine sve starija...a život prolazi, ne vraća se..
..i što san do sada u životu napravila?..hmmm puno, i ništa..
osjećan se ka da san nogon ugazila u govno...znate taj osjećaj?...ka ono, ništa se strašno nije dogodilo, ono- živa san i zdrava ali noga mi je u faking GOVNU! ..nije tragedija ali opet smeta me to govno...

..mislin, ne bediran se ja toliko da mi sad triba neka utjeha i tako ta sranja-ja to odma sama sa sobon rišin..al ono- tila bi neke stvari rišiti, prominiti..mislin da bi mi onda bolje bilo..

..što bi rekli ingleži: LAJF SAKS! - e a odakle in to ako ne od one već prije spomenute noge u govnu...

ne da mi se sada ovdi filozofirati o smislu života, o nadama u bolje sutra, o bla bla bla i sl. sranja...sritan mi rođendan i to je to!
Image Hosted by ImageShack.us


p.s.onaj prošli post san bila proslijedila uredništvu (jer mi se činija bitan) al kako ja nisan ni na jednoj od onih famoznih lista ( kulj i olmost kulj) lipo su me odjebali i nikome ništa..kako vidin zanimljivije i edukativnije teme su im zašto flertovati, kako okupati kučnoga ljubimca, koju zubnu pastu koristi koji bloger, što je neko poija za ručak i slične stvari... BRAVO ZA UREDNIŠTVO! ..
-to je prvi post koji san in proslijedila i ZADNJI!...

ajme..jesan nabrijana..hihi vata me kriza srednjih godina :))))

update:

u vezi ovoga sa listama..nemojte me krivo skužiti lipi moji...ni meni ža što ja nisan na tin listama, nego mi je samo zbog prošloga posta krivo da puno ljudi nije upoznato sa tom temom koja može neke osvjestiti, neke informirati, a neke možda potaknuti da naprave nešto humano, da možda nekome i život spase...eto samo to san tila...

p.s.
lipo san se provela za rođendan- uz more, sa dragin ljudima, uz vino i pismu, i miris mora i maslina...
-->fala svima na lipin željama
- 23:11 - tvoj komentar (38) - zašto?!?!? - #

21.06.2006., srijeda

život na dar

Kako sam sama dragovoljni darivatelj organa i donorsku karticu iman već 4 godine došlo mi je da malo pišen i o ovoj temi.
Žalosno je koliko je mali postotak onih koji su u Hrvatskoj potpisali tu karticu. Znam da ima onih koji se ne bi protivili tome da se u slučaju njihove smrti uzmu neki organi ali problem je taj što se o tome premalo govori.

Davalac organa može biti bilo koja osoba neovisno o dobi, čak i mlađi od 18 godina (koji prilikom potpisivanja donorske kartice moraju imati pristanak roditelja ili zakonskog skrbnika). Znači nije bitna dob već vaše zdravstveno stanje, odnosno stanje organa koji bi se eventualno presadili.

Ukoliko osoba ima želju da daruje organe u slučaju smrti, a ako nije potpisala donorsku karticu, o toj svojoj želji mora razgovarati sa svojom obitelji i bliskim prijateljima jer to su osobe koje će nadležne medicinske službe u slučaju smrti najprije kontaktirati i pitati za dozvolu presađivanja organa. ZNAĆI SVOJU ŽELJU JASNO I GLASNO REĆI SVOJIM BLIŽNJIMA-time nekome možete spasiti život.

Međutim jedan od načina iskazivanja te želje je i potpisivanje donorske kartice (koju nakon potpisivanja trebate uvijek nositi sa sobom).
U tom slučaju OBRATITE SE SVOJEM LIJEČNIKU OPĆE PRAKSE ILI OBITELJSKOM LIJEČNIKU kod kojega možete dobiti donorsku karticu.

Image Hosted by ImageShack.us

Isto tako ima onih koji se izrazito protive darivanju organa-oni se također mogu javiti svojem liječniku i potpisati izjavu kojom se zabranjuje u slučaju njihove smrti uzimanje bilo kojeg organa u svrhu transplatiranja drugoj osobi.-upravo zato jer naš zakon u tome dijelu nije izrazito preciziran te kaže čl.4:”Dijelovi tijela s umrle osobe uzimaju se radi presađivanja. Ako se umrla osoba za života nije tome izričito i pismeno protivila.”- međutim liječnici većinom i dalje traže dozvolu obitelji umrle osobe.

Ono što možete darovati za života -što je više-manje svima poznato- je KRV i ono što je manje poznato- KOŠTANA SRŽ (koja se može darivati srodnim primateljima ali isto tako i NESRODNIM). Nažalost broj nesrodnih dobrovoljnih darivatelja koštane srži u Hrvatskoj je vrlo mali (oko 140 osoba) dok je smrtnost djece od malignih krvnih bolesti kojima je takvo liječenje potrebno, vrlo velika.
Ukoliko želite postati dobrovoljni davatelj koštane srži trebate se javiti u KBC Rebro u Zagrebu.
Za darivanje krvi svi znamo da je dovoljno otići u najbližu opću bolnicu ili dom zdravlja.

Još jedna stvar- ukoliko se brinete zbog vjerskih predrasuda moram vam reći da sve religije svijeta podržavaju transplataciju organa.

I još nešto-jednoj mladoj osobi iz moje obitelji presađen je bubreg i nakon toliko godina dijalize ta osoba danas normalno i zdravo živi.

- 11:11 - tvoj komentar (39) - zašto?!?!? - #

17.06.2006., subota

kako natjerati žene da gledaju nogomet?!

Image Hosted by ImageShack.us

meni ovo ne triba, ja nogomet volin, ali ideja sve u svemu nije nimalo loša yes
- 16:06 - tvoj komentar (33) - zašto?!?!? - #

13.06.2006., utorak

"Preko ograde"

Image Hosted by ImageShack.us

princ i ja smo bili u kinu. gledali smo crtić "preko ograde"..crtić je prva liga a za sve vas koje zanima o čemu se radi, gledano iz kuta četverogodišnjaka, opis radnje možete naći kod maloga princa . on je to opisa baš onako kako triba - jedva san to tipkala koliko san se ismijala.

ne znan što je ove dane bilo sa blogon ali kad god san se tila uključiti nisan mogla.. tada san imala vrimena..sada neman..pa da vas svih lipo pozdravin, a u posjetu svima vama ću u toku dana kad uvatin po ure slobodnog vrimena.

e da i kad san već tu-jučer san pričala sa prijateljicon o prolaznosti svega u životu, pa je na red došla i ljubav. ona je uvjerena da je i ljubav prolazna ( s tim da ne misli na ljubav prema roditeljima ili dici već na ljubav prema partneru). ja virujen da postoje ljubavi koje ne mogu završiti, koje traju čak i nakon smrti..ali to je ono što ja virujen, a kako je u stvarnosti?!? ima ko odgovor?..

p.s.samo mi nemojte ubiti vjeru u ljubav no
- 13:49 - tvoj komentar (27) - zašto?!?!? - #

08.06.2006., četvrtak

kako prepoznati onoga kome stvarno triba pomoć?

..danas mi se dogodilo ono što mi se već sto puta dogodilo..princ i ja idemo u grad i nasrid mosta sidi prosjak i pita me kunu-dvi... ja kao ja odmah prekopavan po džepovima, istresen sav sitniš i ostavin mu to...kada san krenula dalje u glavi mi se počelo vrtiti pitanje "što će on s tim novcima?"..oće li kupiti kruh, burek, mliko, ili pivu, vino ili te novce mora proslijediti nekome od svojih "šefova"...

..ža mi dođe, naravno, kada vidin ljude da prose ali ne znan kako prepoznati prevarante, jer svaki od njih se kune da nemaju za kruh, da žive na ulici..i što mi preostaje-dati im sto kuna i pratiti ih di idu i što rade? hmmmm...ne znan..

ima jedna romkinja na mostu koja prosi tamo već nekih tri godine..zove se Jasmina i ima malenu kćer (s mojin princon je u godinama) koja se zove Žaklina..uvik kad ih vidin cila se raznježin i ža mi ih bude i koliko god se ona meni kunila da nema za kruh, da prosi za dite ja joj nikada ne bi novce ostavljala..kupin jesti njoj i maloj, kad je Žaklina bila još malena znala san joj kupiti paket pelena jer bi se jadna cila upiškila i stala tako mokra po cile dane, donila bi im robice i svega ali novce nikada...i koliko san samo puta znala sisti kraj nje nasrid mosta i pričati s njon pa bi me moji dragi "dušebrižni" sugrađani gledali s gadošću u očima..ko da san ubila nekoga..a samo san pričala s jednom romkinjom, mojih godina, koja ima dite isto ka i ja, ali ima skroz drukčiji život..

i eto zanima me kako vi na to gledate...kako prepoznati one kojima zaista triba pomoći?

p.s. mali princ je sam napisao svoj novi postovdjecerek
- 17:07 - tvoj komentar (30) - zašto?!?!? - #

06.06.2006., utorak

mali princ ima svoj blog

eto mali princ je dobio svoj blog... možete ga posjetiti na mali-princ
- 21:28 - tvoj komentar (24) - zašto?!?!? - #

04.06.2006., nedjelja

Došlo mi je da napišen nešto o vozačima, muškarcima i ženama za volanon..e sad da ne bi bilo uvrede ovo što ću napisati je čisto moje subjektivno mišljenje i zapažanje (kako san i sama višegodišnji vozač i sebe san tu ubrojila)..ovo se ne odnosi na apsolutno SVE vozače jer svaka iznimka potvrđuje pravilo ali iz onoga što san vidila kod brata, oca, same sebe, prijateljica i prijatelja je slijedeće (JOŠ JEDNOM NAPOMINJEN OVO SE ODNOSI NA VEĆINU A NE NA SVE):

1.VOŽNJA AUTA BEZ POLOŽENOG VOZAČKOG ISPITA
a)MUŠKARCI- zašto ne?
b)ŽENE-rijetko koja

2.SIGURNOSNI POJAS
a)MUŠKARCI-ma da, to je za pičkice, što će mi to (I onda krene teorija o nekorisnosti pojasa, raznoraznom zatezanju, osjećaju neugodnosti i sl)
b)ŽENE-normalna stvar, većina ga koristi

3.UKLJUČIVANJE U PROMET SA SPOREDNE CESTE
a)MUŠKARCI-redovito oduzmu prednost POGOTOVO ako je na glavnoj cesti ŽENA za volanon (dok ona dođe ja već obiđen pola grada I sl)
b)ŽENE-propisno propusti vozače koji imaju prednost

4.PARKING
a)MUŠKARCI-ako tribaju ići npr.platiti račune u poštu oni će napraviti ako triba i 20 krugova oko pošte dok se netko ko je parkiran točno isprid pošte ne makne jer ne daj bože da na noge naprave više od 20 koraka
b)ŽENE-parkiraju na prvo slobodno parking misto u relativnoj blizini pošte, pa ako triba i propješačit 5 minuta nije problem

5.PROMETNI ZNAK “ZABRANJENO ZAUSTAVLJANJE I PARKIRANJE”
a)MUŠKARCI- nikad čuo! Što je to?
b)ŽENE- u većini slučajeva ga se pridržavaju

6.CRVENO SVITLO NA SEMAFORU (02:00 sati nakon ponoći npr)
a)MUŠKARCI-naravno da možeš proći ali polako jer ionako nikoga nema u tu uru na cesti pa zašto čekati zeleno
B)ŽENE-pričekaju da se upali zeleno, te pričekaju još sekund dva da ne bi neko “pametan” projurio na svoje crveno (što se meni stvarno i dogodilo par puta-mislin ne da san ja projurila nego da mi je milimetar od mene projurio neki savjestan vozač koji je svjestan da se ne more zaustaviti prid brzinon od nekih sitnih 200 km/h)

7.ZEBRA ILITI PJEŠAČKI PRIJELAZ
a)MUŠKARCI-ako vide da ima pješaka koji čekaju preći cestu malo uspore ko da će stati i kad pješak skoro pa krene on faca da po gasu—haha kako sam glavni!!!!
b)ŽENE-za svaki slučaj malo uspore prije zebre bilo pješaka ili ne


dragi moji nastavak slijedi. Nadan se da se niko nije uvridija i čekan ili vaše slaganje ili demantiranje..pa da vas čujen

- 13:12 - tvoj komentar (38) - zašto?!?!? - #

02.06.2006., petak

ćorava Crvenkapica

Znala san da ima glupih reklama, znala san da ima morbidnih reklama ali ovo na što san danas naletila nisan mogla virovati..
Sidin ja tako na wc-u i ka obično nešto prelistavan (aj molin vas recite mi jel postoji itko ko ne čita nešto dok na wc-u obavlja veliku nuždu :))) kad ono PAF! Reklama za kontaktne leće. Al ne obična reklama, ono neka sličica i neki logo i tako ta sranja nego lipo na 2 stranice napisana priča o napola ĆORAVOJ CRVENKAPICI!!!!!!!
Okrenen ja naslovnu stranu da vidin koje su novine u pitanju i skužin da mi je to od sestre (koja je btw tinejđerka) časopis CHICA ožujak 2006.(str.62,63).

Nego da se vratimo na priču (mislin najrađe bi je cilu napisala da van bolje dočaran idiotizam te priče al predug bi bija post pa niko ne bi do kraja pročita-zato ću nastojat skratiti). Uglavnon priča počinje kako se Crvenkapica budi i stavlja očale na nos. citat: “Crvenkapici su išle na živce njezine dioptrijske naočale. Uvijek bi joj nažuljale nos i uši. I ne samo to-s naočalama je izgledala kao stroga učiteljica, što je štetilo njenom imidžu među vršnjacima” ??!!?? dalje: “naočale bi joj uvijek dobro poslužile da bezbrižno i bez modrica stigne do kupaonice a tamo bi je čekale kontaktne leće…crvenkapica je već bila ISKUSNA NOSITELJICA KONTAKTNIH LEĆA. Izvrsno motivirana, naučila je spretno stavljati i skidati leće.”
Onda ide onaj dio bla bla di je išla posjetiti bakicu pa joj je mama spakirala košaricu s tim da je u ovoj priči bakica ALKOHOLIČAR jer joj je Crvenkapica nosila bocu crnoga vina (piše da je to bakica pila za bolju cirkulacijuparty-da da, kako je pravdaju :))
Dalje piše: “na vrh ruksaka stavila je i kozmetičku torbicu s Complete Moisture Plus otopinom, te RapidCare uređaj –za svaki slučaj, ukoliko se nešto, ne daj Bože, desi lećama).”lud
I onda ide onaj dio bla bla vuk i te spike i onda je Crvenkapica došla do bakice a unutra je bio vuk i onda je pitala bakicu :”otkud ti brkovi bako? - To je od lijekova, drago dijete..te kemikalije imaju svakakve nuspojave”. bang
I onda je Crvenkapica skužila da to nije bakica već vuk i rekla mu:”Što ti misliš da sam ćorava? Za tvoju informaciju ja već pola godine nosim Aquavision leće”.eek

I onda je doša lovac i bla bla i na kraju priče Crvenkapičin zaključak:”VIDIŠ BAKO..MOJE LEĆE SU NAS SPASILE”.

I što vi kažete? Hrvatskom marketingu nema ravnih…lud

- 18:49 - tvoj komentar (35) - zašto?!?!? - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

jedna od najlipših misli:


Cursors