Mama na struju....

utorak, 05.09.2006.

TRIBUTE TO STEVE IRWIN

Image Hosted by ImageShack.us







THE CROCODILE HUNTER-LOVAC NA KROKODILE

MUŠKARAC SA ENTUZIJAZMOM DJEČARCA

Vjerujem da je svatko bar jednom gledao Steva Irwina kako se baca na nekog ogromnog krokodila i još mu pritom tepa i zove ga imenom.
Neko vrijeme sam mislila da je to sve namještaljka,da su te životinje nečim omamljene jer nikome ne bi bilo baš svejedno gledati se oči u oči sa gmazom od 6 metara koji teži oko pola tone.Postavši redoviti pratitelj njegovih dokumentarnih serija i gledajući kako radi sa životinjama,bez straha ali sa poštovanjem i ljubavi,postalo mi je jasno da je sve to stvarnost i da su životinje prave.Iako nama sve to djeluje daleko i nestvarno jer na žalost nemamo prilike susretati se sa divljim životinjama i gmazovima,njegov život je svakodnevno ispunjen uzbuđenjima i akcijom,očuvanjem i zaštitom životinjskog svijeta.
Kako i ne bi kad radi i živi u zoološkom vrtu,i to vlastitom zoološkom vrtu.

Pravo mu je ime Stephen Robert Irwin.Rođen 1962 godine u Victoriji,Australija praktički je odrastao u zoološkom vrtu jer, njegov otac Bob Irwin i majka Lyn također zaljubljenici u gmazove i ostale divlje životinje ,sele sa obitelji iz Victorije u Queensland i tamo na Sunčanoj obali osnivaju isprva mali park za gmazove.Taj mali zoološki vrt postao je pravi obiteljski posao a kada su roditelji otišli u mirovinu Steve preuzima kompletnu brigu oko parka.
Steve je odrastao uz životinje a društvo su mu najviše pravili krokodili koje je lovio zajedno sa ocem te ih udomljavao u parku.Neko je vrijeme proveo kao volonter u programu vlade Queenslanda ,preseljenje velikih krokodila u adekvatno područje i edukacija lokalnog stanovništva o suživotu sa ovim velikim gmazovima koji napadaju ljude.Od 1991 godine vodi brigu o parku koji se naglo razvija te u suradnji sa svojim prijateljem,producentom kreće u nama poznatu avanturu snimanja dokumentarnih emisija o krokodilima koje imaju nevjerovatan uspjeh.
1992 ženi se mladom amerikankom Terri Reines koja je isto tako odrasla uz životinje koje je njezin otac donosio kući na oporavak.Terri je u Americi vodila prihvatilište za ozljeđene životinje «Cougar country» i radila kao veterinarski tehničar.


AUSTRALIA ZOO

Priča počinje još davne 1970 godine kada Bob i Lyn Irwin grade mali park za divlje životinje.1972 park postaje javna ustanova pod nazivom «Beerwah Reptile park».Cijena ulaznice bila je 50 centi za odrasle i 5 centi za djecu.Od tada počinje nagli uspon i razvoj parka.Najvažniji cilj parka je očuvanje prirode kroz edukaciju .
Odabravši kao glavni zadatak grabežljive gmazove poput krokodila započeli su vječnu borbu sa stavom posjetitelja.Preuzeli su na sebe edukaciju posjetitelja ali i lokalnog stanovništva kako bi im približili njihov način života.Bob Irwin s vremenom postaje svjetski priznati herpetolog,najviše po svojoj predanosti očuvanja velikih gmazova a njegova supruga Lyn također se ubraja među prve u rehabilitaciji bolesnih i ozljeđenih životinja jugoistočnog Queenslanda.
Sa godinama se park razvija i postaje poznat kao Queensland Reptile and Fauna park.
1992 dolazi do još jedne promjene.Bob i Lyn odlaze u mirovinu ostavljajući park sinu Steveu i njegovoj supruzi Terri Irwin.
Oni zajedničkim snagama slijede stope roditelja u promociji očuvanja divlje prirode.Surađuju I sa raznim vodećim zoološkim udrugama za očuvanje prirode.Iste godine započinju I snimanja dokumentarnih emisija poznatih pod nazivom “Lovac na krokodile”.Do 1998 emisije su se prikazivale u 4 zemlje a park je toliko napredovao da je donešena odluka o promjeni imenu u “Australia zoo”.U to vrijeme emisije su se počele prikazivati u 130 zemalja,a početkom 2000 godine gledanost je porasla na 500 miliona ljudi širom svijeta.

Njihov moto je:Očuvanje kroz zabavnu edukaciju!


ŠTO SE MOŽE DOŽIVJETI U AUSTRALIA ZOO-u?

Dobitnik nagrade kao glavna turistička atrakcija,Australia 2003/2004 I dom poznatog lovca na krokodile,park nudi svojim posjetiteljima zaista uzbudljiv cjelodnevni program.To je I razlog što ga posjećuju sa svih strana svijeta .
Zaista marljivo rade kako bi održali status najboljeg zoološkog vrta u svijetu I veliku pažnju posvećuju daljnjem razvoju. Trenutno je glavni zadatak stvoriti brand licencu u programu očuvanja I edukacije.

Zoo trenutno zauzima površinu od 60 hektara a u planu je razvoj na još 50 hektara površine kišne šume.Nalazi se sat vremena vožnje sjeverno od Brisbana,sa poznatim Staklenim planinama , Sunčanom obalom I Caloundra plažom atraktivnom za surfanje na valovima.Na tako dobrom položaju park može biti polazna točka za razne izlete .


Sa više od 1000 životinja I 10 predstava dnevno možete birati između:

-posjeta Crocoseumu I gledati njihovo hranjenje
-poigrati se sa bengalskim tigrom
-upoznati se sa koalama,gušterima,zmijama,devama,kornjačama,
bebama krokodilima
-slikati se sa životinjama
-družiti se sa koalama I klokanima u šetnji kišnom šumom



Ako vas ikada put odnese u Australiju svakako posjetite ovaj park I upoznajte se sa recimo krokodilom Charlijem ili nekom drugom životinjom koju nemate prilike vidjetu u njezinom prirodnom okruženju.
Možda kada sve to vidite u živo I sami poželite biti dio te velike avanture.

Ovo je napisano prije 2 godine kada sam intenzivno proučavala Irwinov rad i vijest o njegovoj smrti zaista me iznenadila i rastužila.Rijetko se nađe osoba tako puna entuzijazma i ljubavi prema životinjama,sa tako velikom željom da svijetu prenese i najmanju tajnu životinjskog svijeta.
A taj svijet je njegovom smrću izgubio dobrog prijatelja.




Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us











- 14:41 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Mama na struju vam preporučuje:


  • Choose life. Choose a job. Chose a career. Choose a family. Choose a fucking big television. Choose a washingmashine, a car, compact disc players, electrical toothbrush…choose your flat. Choose your friends. Choose to wonder who the fuck you are in Sunday mornings. Choose your future. Choose life.

Linkovi

Damaged people

  • Depeche Mode

    Damaged people

    We're damaged people
    Drawn together
    By subtleties that we are not aware of
    Disturbed souls
    Playing out forever
    These games that we once thought we would be scared of

    When you're in my arms
    The world makes sense
    There is no pretense
    And you're crying
    When you're by my side
    There is no defense
    I forget to sense
    I'm dying

    We're damaged people
    Praying for something
    That doesn't come from somewhere deep inside us
    Depraved souls
    Trusting in the one thing
    The one thing that this life has not denied us

    When I feel the warmth
    Of your very soul
    I forget I'm cold
    And crying
    When your lips touch mine
    And I lose control
    I forget I'm old
    And dying

Brojač...hihihi