ponedjeljak, 28.04.2008.

9.poglavlje - Oprosti

Sihaja, Ayumi i Gia su veselo izlazile iz Medičarnice. Sihaja je bila veoma sretna što je konačno pronašla iskrene prijatelje. Na put prem Tri metle naišli su na Lus i Draca pa su im se i oni pridružili. Sihaja je Dracu spomenula Tanyu koju su vidjeli u knjižnici na što se on sav ukočio i uozbiljio skupa s Lus.
- Sihaja, bolje ti je da se pripaziš nju i njenog dečka. – upozori je Lus.- Tanya mi je pokušala preoteti Draca baš kad smo prohodali.
- Zar je bila zaljubljena u njega?- upita je Sihaja.
- Ona nije bila nikad u nikog zaljubljena osim u Daniela, s kim je odkad zna za sebe.- odgovori joj Draco.- Pokušala mi se uvaliti zbog stausa koji ja imam kao Luciosov sin.
- A tako.- kaže Sihaja zamišljeno.- Jel ono Starz s Harryem?
- Čini mi se da je.- kaže Gia.- Je, sigurno je on. Starz!
- Hej društvo.- pozdravi ih on.- Što ima?
- Ma ništa posebno. Može se reći da uživamo u zdravom razumu sad kad ga imamo ponovno.- kaže mu Lus.
- Mislio sam ti se ispričati, Draco.- obrati se Starz Dracu.- Malo sam preburno reagirao.
- I ja se ispričavam. Moja je reakcija isto bila preburna. Nadam se da ne misliš da imam isti stav kao moj otac. Nadam se da možemo biti frendovi.- odvrati mu Draco pa mu ispruži ruku koju Starz primi.
- No ako vam nije problem htio bi vam preoteti Sihaju na par trenutaka, prije nego odemo u Veprovu glavu.- kaže Starz društvu.
- Zar idmo tamo?- upia ih Sihaja.- Ja niti neznam gdje to. Niti zašto idemo tamo.
- Idemo zbog toga jer planiramo pokrenuti nešto kao klub u kojem bi mogli vježbati obranu od mračnih sila.- objasni joj Ayumi.
- A ja ću te odvesiti tamo kad porazgovaramo.- kaže joj Starz.
- Ajmo svi.- kaže Draco pa ih sve povede prema uličici u kojoj se Harry izgubio nakon što je ugledao Sihaju. Nakon što su svi otišli Sihaja se okrene prema Starzu.
- Što si me trebao?-
- Interesira me zašto si spavala Harryem? On mi je frend jako dugo i nije zaslužio da se bilo tko poigrava s njim.- napadne je Starz.
- Ja se ne poigravam s Harryem, a razlog zašto sam spavala s njim je taj što sam bila pod utjecajem peludi. A sad ti meni reci tko je tebe proglasio njegovom dadiljom? Ili mojom kad smo kod toga?- upita ga ona prilično ofenzivno nakon što ju je napao.
- Razlog zašto sam se raspitivao o tebi je taj što sam se zabrinuo za tebe. Unatoč tvojem prezimenu smatram da si dobra osoba, ali ovo što si napravila Harryu stvarno nije ok.- odgovori joj on smirenijim tonom.
- Harry nije baš nevinašce kakvim se sigurno prikazuje. Za takvo nešto potrebno je dvoje a u toj sobi ja nisam bila sama.- kaže mu Sihaja.- Ali hvala što me smatraš dobrom osobom. No to ti svejedno ne daje pravo da se mješaš između njega i mene. To je naša stvar i misli da bi takvom i trebala ostati.
- Slažem se s tim. I shvatio sam da Harry nije nevinašce. Kako te opisivao stvarno nije nešto što želim slušati o curi koja mi nije djevojka jer to smatram neukusnim. – kaže Starz uz smiješak na što ga Sihaja pogleda lagano ljutito.
- Hvala na komplimentu.- sarkastično mu odvrati.
- Hej nemoj me krivo shvatiti, ali tako stvari stoje. Smatram te frendicom a ne želim zamišljati kako mi frendica izgleda gola. Bar ne zauzeta frendica.- odvrat joj Starz na tu primjedbu.- A kad smo kod pitanja dečka, što ćeš reći Silasu?
- Ti si već treća osoba koja me to danas pita?- odvrati mu Sihaja tužno.
- Treća? A što je s onim «želim da to ostane između Harrya i mene»?
- Pa ništa ne mogu sakriti od svog brata a tebi je rekao Harry.
- A treća osoba?
- Pa ja. A Silasu ću priznati istinu i nadati se da će mi oprostiti.- odgovori mu ona.
- Sretno s tim.
- Hvala Starz. Stvarno si dobar frend.
- Sorry što sam te onako napao. Stvarno ne mislim da si loša osoba.- kaže joj on i zagrli je.- Znam da ti je teško. Zašto imam osjećaj da voliš Harrya?
- Možda zato jer je istina. Nemoj nikome reći, molim te.- kaže ona u njegovom zagrljaju.
- Naravno da neću. Zašto služe prijatelji?- kaže joj Straz pa je pogladi po glavi.- Hajde idemo. Zakasnit ćemo na sastanak.
- Hvala na svemu,Starz.- kaže mu Sihaja.- Kako tvoj ljubavni život?
- Sviđa mi se jedna cura koja je tvoja dobra frendica, ali neznam kako da joj priđem ni da li imam ikake šanse kod nje.
- Reci mi koja je pa ću ti reći da li imaš šanse kod nje. Znaš da je osjećam takve stvari.
- Ayumi.
- O imaš itekakve šanse. Samo je pozovi van poslije sastanka. Pristat će prije nego uopće dovršiš pitanje.- kaže mu Sihaja uz smiješak dok su ulazili u Veprovu glavu.
- Hvala na savjetu. Mislim da ću ga poslušati.- odgovori joj Starz.

Sastanak je prošao jako dobro samo što je Harry ignorirao Sihaju ali onjoj to nije bilo ništa neobično. Silas je bio malo začuđen Sihajinim pomalo hladnim ponašanjem prema njemu. Legolas je izgledao pomalo zabrinuto dok je Ginny naočigled svih skoro poskakivala od sreće.
- Što je bilo, braco? Ginny te nagovorila da priznaš Ronu da hodaš s njom?- upita Sihaja Legolasa kroz misli.
- Da bar samo Rona. Želi da priznam svima.- odgovori joj on utučeno.
- Sretno s tim.
- I tebi s tim da priznaš Silasu.- odbrusi joj on.
- Ovo je bilo spušanje u nizine. Hvala.- odbrusi i ona njemu.
Poslije sastanka na kojem su se svi složili da će zajedno početi vježbati obranu od mračnih sila kada nađu prostor, Sihaja priđe Silasu.
- Moramo razgovarati. Nasamo.- kaže mu ona tiho.
- Ok, idemo.- odgovori joj on pa je povede prema Hogwarstu. Išli su sami prema dvorcu. Vjetar je jako puhao, bilo je hladno. Sunce se odavno sakrilo iza oblaka. Sihaja mu je cijelim putem objašnjavala što je napravila i zašto. Suze su joj opet tekle niz obraze dok je govorila. Kad je zaršila nastala je duga tišina.
- Silase, reci nešto. Molim te.- zamolila ga je Sihaja.
- Što želiš da ti kažem? Da mi je drago što si me prevarila? Ne razumijem, što želiš od mene? Da ti oprostim? To već jesam. Volim te, Sihaja.- kaže on utučeno
- Stvarno? – upia ga ona u šoku.- Stvarno me voliš?
- Da, na svoju veliku žalost mislio sam da to znaš.
- Nisam. Ali i ja tebe volim i ne želim da prekinemo. Ovo što se dogodilo s Harryem je pogreška. Oprosti.
- Već sam ti rekao da ti opraštam. Ni ja ne želim da prekinemo. – kaže joj on kad su došli do ulaza u dvorac.
- Onda smo još uvijek zajedno?- upita ga ona nesigurno, na što je Silas samo zagrli i strastveno poljubi.
- Da zajedno smo. Uđimo sad unutra prije nego što mi se smrzneš.- kaže joj on kad su se konačno razdvojili.

Bili su jako dugo zagrljeni pred toplim kaminom u Gryffindorskoj prostoriji, kad u nju ulete Legolas i Ron svađajući se.
- Ona mi je sestra. Kako si samo mogao? Baš kad sam pomislio da si ok, ti napraviš nešto ovakvo. Da se više nikad nisi približio Ginny!- derao se Ron na Legolasa.
- Dovoljno sam stara da s brinem za sebe. Ne možeš mi zabraniti da ga viđam.- izdere se Ginny na Rona nakon što je ušla u prostoriju.- Idemo Legolas.- kaže ona njemu pa ga povuče van iz prostorije.
- Ti nisi naš dom. Ne možeš biti ovdje.- kaže Ron Silasu.
- Sihaja me pozvala.- odgovori mu on dok mu je Sihaja sjedila u krilu.
- Svejedno ne možeš biti ovdje.- počne se on derai na njega.
- Smiri se Ron. Ako ga je Sihaja pozvala može ostati.- kaže mu Hermiona mirnim glasom pa ga odvuče prema muškim spavaonicama. Nakon što su njih dvoje otišli u drušvenu uđe Harry. Kad je vidio Silasa i Sihaju kako se ljube na naslonjaču samo se okrenuo i otišao opet van i društvene. Sihaja nije ni primjetila da je Harry ušao ali je osjetila da se netko ušao povrijeđen u prostoriju no prije nego što je mogla osjetiti tko, Harry je bio predaleko.

- 12:33 -

Komentari (16) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.04.2008.

8.poglavlje - Posljedice

Sihaja je pokunjeno hodala prema bolničkom krilu. Nije joj bilo žao što je spavala s Harryem, ali je znala kako će je peći savjest kad primi protuorov zbog toga što je prevarila Silasa. Legolas se durio što nije poslušala njegov savjet iako ni sam nije bio nevinašce. Pred ambulantom nije bilo još nikoga, jer je bilo rano. Znala je da će oko osam biti gužva jer je Dumbledore sinoć na večeri zapovjedio svim učenicim koji su bili budni poslije ponoći noći kad je orhideja cvjetala da se sutra ujutro jave u ambulantu da prime protuotrov. Brzo je pokucala na vrata. Madame Pomfrey joj je otvorila.
- Gospođice Riddle? Zar nije malo rano? Da se nije nešto dogodilo?- zabrinuto je upita jer očito nije navikla da joj netko kuca na vrata ambulante u 6 sati ujutro.
- Ništa se nije dogodilo. Došla sam po cijepivo proiv orhideje.- kaže ona
- U tom slučaju uđite.- kaže Madame pa je pusti da uđe.- Profesorica Sprout ga je sama testirala na sebi prije 2 sata. Djeluje, iako se ona jadnica cijelu noć patila sa sastojcima i pripravom. Evo, zlato. – kaže joj ona pružajući joj čašu s malo ljubičaste tekućine.- Ulij u ovo malo vode i popij sve odjednom.
- Kada će početi djelovati?- upita ona gledajući sumnjičavo u čašu.
- Odmah.- kaže ona pa joj natoči vodu u čašu.- Naiskap.
- Fina je okusa.- kaže Sihaja nakon što je sve popila, pa odloži čašu na stolić.- Idem ja sada. Hvala na svemu. Doviđenja.
- Doviđenja.- kaže Madame Pomfrey pa zatvori vrata nakon što je Sihaja izašla.
- O moj Bože.- kaže odjednom Sihaja nakon što je prošla samo par koraka. Potrči prema prvoj praznoj prostoriji. Suze su same došle, a jecaji su se samo nadovezali. Plakala je kao nikad u životu. Plakala je cijeli dan. Kasno poslije ručka Legolas je došao do nje i samo je podigao s prljavog poda spremišta za metle i ponio prema njezinoj spavaonici.
- Mislio sam te ostaviti tamo cijeli dan da se utapaš u kajanju, ali poslije prouotrova nisam više mogao izdržati tvoju bol. – kaže joj Legolas nakon što su se jecaji utišali iako su suze još uvijek tekle.
- Hvala.- kaže mu Sihaja.
- Nemoj misliti da se slažem s time što se dogodilo. Upozorio sam te da će ti se ovo dogoditi.- rekao je on neodobravajuće.- Harry je danas bio totalno zbunjen. Nije mogao skužiti gdje si otišla nakon što je zaspao.
- Otišla sam po protuotrov rano ujutro.- kaže ona.- Gdje ste vi dečki spavali?
- Ja sam spavao na veoma neudobnom podu prazne učionice ispod sovinjaka, a ostali su se obeznanili u društvenoj od cuge.- kaže on sa smiješkom. – Društvena je ujuro smrdila kao da je nešto krepalo u njoj.
- Što ću reći Silasu?- upita ga ona nakon što su suze konačno prestale teći.- Što mi je bilo? Urekla sam vlastitu sestru i njezinu best frendicu. Spavala sam s dečkom koji me ni ne poštuje.
- Svi smo mi bili van kontrole..- započne Legolas.
- Da ali nitko nije napravio toliko sranja koliko sam ih napravila ja.- kaže ona.
- Nema smisla da se sada grizeš, ja te dovoljno podsjećam na to. Iako se ne slažem s tim, na neki način te razumijem.
- Kako ću ovo objasniti Harryu?
- Mislim da nećeš imati previše problema s tim. Sad kad je primio protuotrov opet je protiv tebe. Misli da si ga iskoristila. A Silas je druga stvar. Na tebi je da li ćeš mu priznati ili ćeš mu prešutiti. Nema pojma što se dogodilo i ako želiš može na tome ostati. Nitko osim tebe, mene i Harrya nezna što se dogodilo. Ja i Harry sigurno nećemo ništa reći.
- Ne mogu mu priznati. Ne želim prekinuti s njim. Stalo mi je do njega i on će mi pomoći da prijeđem preko Harrya. Idem do Alexis.- kaže ona pa ustane s kreveta.- Ali prvo se moram umiti i sakriti tragove plača.- zgrabila je kozmetičku torbicu i odvukla se do kupaonice.
- Ja idem do Ginny. Malo se duri na mene.- kaže Legolas.- Misli da se sramim što sam s njom i da je to razlog zašto ne hodamo javno.
- Po tom pitanju se slažem s njom. Mislim da bi trebao priznati Ronu. Što dulje tajiš o svojo vezi s njom teže će ti biti priznati a Ginny će ti sve više zamjerati.- vikne mu Sihaja kroz vrata kupaonice.
- Znam da si u pravu, ali sada nije tvoje vrijeme za pametovanje.- odbrusi joj Legolas.
- Poslušaj moj savjet. Ja nisam poslušala tvoj pa vidiš što se dogodilo.- odgovori mu mirno Sihaja izlazeći iz kupaonice u ručniku.- Moram se presvući. Idi van.
- Pazi se i pozdravi mi Alexis.- kaže joj Legolas na izlasku.
- Hvala ti što me paziš, braco.-
- I drugi put, samo me idući ptu poslušaj.- na to se Sihaja nasmiješi, pa se vrai u kupaonicu i presvuće u izblijedjele traprerice i bijelu usku majcu s dekolteom i kratkih rukava. Baš kada je htjela potražiti Alexis ona uleti u sobu.
- Moram se spakirati, idem u Nizozemsku.- kaže ona u žurbi vadeći kofer ispod kreveta.
- Zašto?- upita je Sihaja.
- Pronašla sam osobni dnevnik Helge Huffelpuf. U njemu je napisala masu stvari o ovoj ludoj orhideji. Nosimo je u Nizozemsku na bolje proučavanje. Idem samo na par dana. Ne moraš biti tako tužna.- objasni joj Alexis na brzinu dok se kofer pakirao.- Ide i Neville. Vojim te frendice. Brzo se vratim.- poljubi je u obraz pa odjuri iz spavaonice a kofer pojuri za njom.
- Ćao.- kaže Sihaja zraku pa se odvuče prema knjižnici. Baš kada si je pronašla interesannu knjigu i krenula prema naslonjčima u čitaonici naleti na Ayumi.
- Hej, Sihaja. Što ima?- pozdravi je frendica veselo.
- Ma ništa posebno. A kod tebe?- upita je Sihaja malo bolje volje.
- Ne baš najbolje. Umbridge me natjerala da slažem knjige u bezjačkom djelu knjižnice. Ručno. A da bude sigurna da neću koristiti magiju popalila mi je štapić.- kaže Ayumi ljutito.
- Meni nije. A i znaš da volim napakostiti toj kuji.- razveseli se Sihaja.- Evo i Gie. Gia!
- Hej Sihaja, Ayumi.- došeće Gia do njih.- Što ima?
- Idemo posložiti knjige na bezjačkom dijelu pa idemo do Hogsmedea.- predloži Sihaja.- Meni je porebno društvo a čini mi se da nemate pametnija posla.
- Meni paše.- složi se Gia.
- Sve da ne moram ručno slagati sve one knjižurine.- odgovori joj Ayumi, na što se sve tri nasmiju pa krenu prema bezjačkom odijelu.
- Hej curke. Mogu ja s vama?- dovikne im netko sarkastično.
- Sorry, Tanya. Mislim da nisam raspoložena za tvoje društvo.- dobaci joj Gia.
- Meni ne smeta.- kaže Sihaja.
- Meni da.- kaže joj Ayumi odjednom sva namrgođena.- Hajmo reći da mi ona nije na popisu best frendica.
- Zašto?- upita je Sihaja koja još nije upoznala Tanyu.
- Ona je sve ono što ljudi misle o tebi kad im se kaže da si Voldemortova kćer, samo ona nema tako dično rodoslovlje.- objasni joj Gia.- Idemo u Hogsmeade. Završila sam s knjigama.
- Znači ja nisam pozvana?- upita Tanya ironično.
- Čini se da nisi. Mi se ne družimo s takvim kao što si ti.- odgovori joj Sihaja.
- Nisi ni ti nevinašce, Sihaja. Čula sam što si sinoć napravila Axiji.-
- O čemu ona to?- upita je Ayumi.
- Reći ću vam kad odemo van.- odgovori joj Sihaja.- Ok?
- Idemo.- kaže Ayumi pa sve tri krenu prema Hogsmeadu dok je Tanya gledala za njima kroz prozor knjižnice. Neki zgodan dečko joj priđe i obgrli je oko sruka i poljubi u vrat.
- Čime se zabavljaš, ljubavi?- upita je dečko.
- Zafrkavam Sihajau i njezino društvance.- odgovori mu ona pa ga poljubi ako da ih je knjižničarka Pince počela tjerati van, ali dečko samo je samo urekne i nastavi ljubiti Tanyu
- Daniel, to stvarno nije bilo potrebno. Žena će ostati njema. U, čekaj zašto bi meni bilo stalo?- na što se oboje nasmiju i nastave ljubiti.

Za to vrijeme Sihaja je ispričala Ayumi i Gii što joj je sve bilo zadnjih par dana, osim činjenice da je spavala s Harryem. Nisu joj ništa rekle i nisu se okrenule protiv nje kao što je očekivala. Zapravo su o sasvim ok prihvaile na šo se ona začudila.
- A što si očekivala od nas? Da pobjegnemo od tebe?- upia je Ayumi kad je izrzila svoje čuđenje.
- U neku ruku jesam.- odgovori joj Sihaja uz slabašni smiješak isprike.
- Mi smo ti frendice bez obzira na sve. Ne moraš nam se stalno dokazivati Sihaja.-kaže joj Gia.
- Upravo tako.- složi se s njom Ayumi.- Mi znamo da si ti dobra osoba i super frendica i da bi bila uz nas bez obzira na sve, u bilo koje doba dana i noći. Mi samo uzvraćamo uslugu.
- Hvala cure. To mi puno znači.- kaže im Sihaja i obje ih zagrli.


( zadnji dio posta posvećujem svojem društvu koje je uvijek tu za mene, bez obzira na sve i doslovno u bilo koje doba dana i noći. vojim vas sve puno puno.)

- 19:12 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.04.2008.

7. poglavlje – Što se stvarno dešava?

( nadam se da nadoknađujem ovim postom činjenicu da užasno rijetko pišem iako sam rekala da ću pisati češće. uživajte i pozz )

- Axia, mislim da nije fer od tebe što se tako odnosiš prema meni.- zaderala se Sihaja na svoju polusestru.
- Fer? Mislim da me nitko u životu nije jače uvrijedio.- podsmjehne joj se ona.
- Ako ćemo tako: Crucio!- kaže Sihaja bacajući kletvu na nju.- Vidiš, nisi jedina koja može biti kuja. Ako ne možeš biti pristojna prema meni i mom bratu preporučam ti da nas ostaviš na miru.
- Misliš da će me to spriječiti?- kaže joj Axia prkosno s poda.- I baš si velika faca kada me napadaš kad smo same.
- Ne mislim da sam velika faca, i znam da misliš da si nepobjediva, ali budi svjesna da nisi jedina s moćima našeg oca. Ali budi oprezna, ja nisam sama. Moje su moći jače od tvojih jer su povezane s Legolasovim.- kae joj ona mirno i otiđe.
- Što hoćeš od mene? Da budemo frendice? Da te se bojim?- zadere se ona za njom.
- Samo tražim da budeš ono što jesi; moja sestra.- kaže joj ona preko ramena i krene prema spavaonicama.
Ovaj tjedan joj je bio totalna ludnica. Nije pojma imala što joj je, ali ponašala se kao nikad u životu. Jučer je cijeli dan provela s Silasom u nekoj praznoj učionici i može se reći da nisu učili čarolije već bilologiju. Markirala je cijeli dan. Danas se zakačila protiv Axie i njenog društva pod Napitcima. Sada je bacila neoprostivu kletvu. Osjećala se tako slobodno. Samo ju je mučio problem s Harryem. Od nedjelje ga je izbjegavala. Volila ga je kao nikad nikog u životu ali nije bila spremna pokloniti mu sebe dok joj on ne bude spreman ponuditi joj bar svoje povjerenje. A Silas joj je bio drag. Nije ga voljela kao Harrya ali nije bila ravnodušna prema njemu. Niti sama nije znala što misli i osjeća.
Osjetila je Legolasa u sovinjaku. Misli su joj vrludale, a onda se zaletila u Starza.
- Pazi kud hodaš.- kaže joj on pa odjuri dalje. Osjetila je njegovu zbunjenost i zabrinuost oko nečega ali nije obraćala pozornost pa je pojurila dalje. Interesiralo ju je što je Legolas saznao iz uzorka njezine krvi. Brzo je potrčala prema sovinjaku.
- Što si saznao iz moje krvi?- upita ga ona.
- Ona magična orhideja je ispuštala pelud onu večer kad ste bili ondje, što se ne događa često. Prošla je kroz filtere na staklenicima i utjecala na sve svjesne osobe tj. sve budne osobe u to vrijeme. Nas.- kaže on.- Rekao sam Sproutici. Rekla je da će do sutra imati protuorov, i odmah je popravila filtere na stakleniku.
- Nisam sigurna da želim protuotrov. Osjećam se tako slobodno.- kaže Sihaja pa skoči s prozora.
- Nije me briga, uzet ćemo ga dok smo još dovoljno svjesni da znamo da nam šteti.- zaustavi je Legolas.- Vidjela se što se dogodilo između Draca i Starza. Samo zbog te peludi. Šuma je izgorjela. Ti si malo prije uklela dvije osobe koje to nisu zaslužile. Freya, to nije naš način. – kaže joj on nježno.
- Imaš pravo. Uzet ću protuotrov. Ali sad moram ići.- kaže mu ona i poljubi ga u obraz.
- Freya, nemoj to napraviti. Zažalit ćeš.- kaže joj Legolas kad joj je pročitao misli.
- Hoću. Ali poslije ću bar moći kriviti pelud, a moram to napraviti.- kaže mu ona.
- A Silas? Zar je on to zaslužio?- prekorno je pita.
- Što Silas ne zna, ne može ga povrijediti.- odgovori mu ona i potrči prema dolje. Opet je naletila na Starza ali sada nije bio sam. Samo je projurila pored njih.
- Pazi se sestrice. Opeći ćeš se.- kaže Legolas tiho za njom pa i on krene prema dolje.
- Hej, Legolas!- poviče netko za njim.
- Što je Starz? Ako me misliš pozvati na red zbog moje sestre molim te da preskočiš taj dio.- kaže mu Legolas s dosadom u glasu.
- Ne samo sam te htio pitati što joj je. Nije se nikad ovako ponašala.- kaže on.
- Ne mogu ti reći to, ali ti mogu reći da joj je žao.- kaže on i ode iz sovinjaka. Vani je stajala Ginny.
- Tražila sam te.-kaže mu ona pa mu se nasmiješi.
- Morao sam se naći sa Sihajom.- kaže joj on pa je poljubi.
- Što je rekla Sprautica za protuotrov?- upita ga ona.
- Dobit ćemo ga sutra.
- Onda te želim iskorisiti dok ti je razum pod oblacima.- kaže mu ona i povuče ga u praznu učionicu.

Sihaja je trčala prema Gryffindorskoj prostoriji. Kad je došla projurila je kroz krcatu društvenu. Neko je slavio rođendan svi su bili dolje. Zgrabila je Harrya i povukla ga prema muškim spavaonicama.
- Sihaja, što to radiš?- upita je on zbunjeno. Cijeli tjedan ga je ignorirala, a sad ga vuče u stranu da budu nasamo.
- Jel tvoja spavaonica prazna?- ona ga samo upita penjući se uz stepenice.
- Je, ali daj mi molim te objasni što radiš?- upita je on ponovo, ali ona ga samo povuče u spavaonicu i zaključa vrata šapićem.
- Ovo.- kaže ona i gurne ga na krevet, pa skine majcu i poljubi ga sjedajući mu u krilo.

- 21:52 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.04.2008.

6.poglavlje – Ples i osjećaji

Jutro je bilo stvarno prekrasno. Sihaja je šetala obalom velikog jezera. Bilo je par sati poslije zore. U zraku se osjećao miris nadolazeće zime. Preko perivoja se začuje mnogo veselih zvukova koji natjeraju Sihaju da se nasmiješi.
- Hej sister, glumiš opet dečkića?- upita je Legolas gledajući njezine vrećaste vojničke hlače, i veliki vrećasti gornji dio trenirke.
- Ne nego mi fali ples, nisam pošteno odplesala odkad smo došli a to bi bilo već dva tjedna.- odgovori mu Sihaja pa navuće šiltericu jače na lice.
- Ja ne dobijem pusu za dobro jutro?- upita je Silas, pa je obgrli oko struka.- Obećajem da će ti se isplatiti.
- A kako to?- upita ga Sihaja pa se okrene prema njemu i stavi mu ruke oko vrata.
- Plesat ćemo.- odgovori joj Silas pa je poljubi.
- Dajte ljudi sad sam doručkovala.- kaže Alexis pa se okrene prema dvorcu.- mislim da idu Lus, Draco, Neville i Ginny.
- Zašto oni?- upia je Sihaja.
- Pa Legolas nam je priopčio da ti se pleše pa smo odlučili plesati. I meni nedostaje plesanje, a i Silasu.- odgovori joj Alex.- Hajmo do do Sobe potrebe.
- Rekao si im. Stvarno si jedan apsolutno savršeni brat.- kaže Sihaja kad su ostali sami.
- Znam.- pa je obgrli oko ramena pa krenu prema ostalima.

- Jeste li spremni? Svi na broju?- upia Alexis kad su došli pred Sobu.
- Možemo li pričekati par trenutaka?- upita Ginny gledajući prema hodniku.- Hermione, Ron i Harry malo kasne.
- Evo nas. – kaže Hermione.
- Hajmo onda.- kaže Lus pa otvori vrata koja su se čudesno pojavila u zidu.
- Ovo će biti zabavno.- šapne Legolas Ginny.- Prepostavljam da si ih ti pozvala.
- Da.- odgovori mu Ginny tiho.- Sihaja cijeli tjedan izbjegava Harrya i drži mu tihu misu. Mislim da je vrijeme da počnu razgovarati. Svarno mu je žao što ju je onako napao iako mu ni samom nije jasno zašto.
- Neznam, svi mi koji smo ostali budni poslije ponoći te večeri kad su se njih dvoje posvađali, nekako čudno se ponašamo.- odgovori joj Legolas.
- Mislaim da se vas dvoje trebate pobrinuti da se rastegnete, ne da klafrate- vikne im Alexis. Bili su plesnom studiju koji im je Soba stvorila.
- Mislim da je najbolje da prvo malo zagrijemo stvari.- kaže Alexis pa pusti na ogromnoj liniji Hips dont lie od Shakire.
Nakon prvih par taktova ona i Sihaja počnu plesati trbušni ples. Dečki su samo stajali sa srane a cure su im se uskoro pridružile. I ako su se4 pjesme izmjenjivale a svi su plesali. Sihaja je inorirala Cijeli svjet oko sebe osim Silasa. Njih dvoje se savršeno kretalo zajedno. Kao da su izliveni zajedno. Cijelo jutro im je prošlo u plesu. No negdje oko podneva već se počelo posustajati jer su si bili gladni.
- Hvala vam ljudi za ovo. Stvarno ste super frendovi.- kaže Sihaja svima.
- Ti si nama svima super frendica pa se im trudimo da uzvratimo uslugu.- kaže joj Lus pa ode s Dracom iz Sobe.
- Srce ja moram odjuriti, moram sesri poslati sovu, pa se vidimo pod ručkom.- kaže joj Silas pa je brzinski poljubi i odjuri.
- Sihaja!- pozove je Harry nakon što su svi otišli.- Stvarno mi je žao što sam se ponašao onako onu večer. Stvarno neznam što mi je bilo.
- Sve je ok. Meni je žao što sam te udarila.- kaže ona pa krene prema vratima ali je Harry uhvati za ruku.
- To nije sve.- kaže on kad se okrenula prema njemu.- Shvatio sam da mi se jako sviđaš.
- Molim?- upita ga ona šokirano.
- Jako mi se sviđaš, Sihaja. – kaže on pa je poljubi. Lagano i nježno. Sihaja sa samo smrzla i onda je shvatila da mu uzvraća poljubac.
- Ne!- kaže ona i odskoči od njega.- Ovo nije fer! Ja imam dečka i ti nemaš pravo ovo raditi.- okrene se i pobjegne iz Sobe. Harry je samo šokirani gledao za njom kao da ne može vjerovati da je to napravio.

Sihaja je pobjegla u svoju spavaonicu u kojoj je bila samo Hermione.
- Zar ti ne ideš na ručak? Mene je ovaj ples u potpunosti iscrpio. Nije ni čudo što imaš tako dobru figuru ako ovako stalno vježbaš.- pričala je ona preko ramena dok je tražila nešto u koferu.- Sihaja jel ti to plačeš?
- Harry me poljubio.- kaže ona i počne jače plakati.- To tako nije fer. Pokušala sam ga cijeli ovaj tjedan ignorirati. Bila cijelo vrijeme sa Silasom. I stvarno ga volim, ali ne kao Harrya.
- Sihaja, što je bilo?- uleti u sobu Legolas.- Isuse, ti plačeš.
- Harry me poljubio.- kaže ona jednostavno, na što je on zagrli.
- O moj Bože.- uzdahne on- Ali to nije razlog da plačeš.
- Znam da nije. Neznam zašto plačem.- kaže ona.
- Nije valjda svar u njegovom ljubljenju?- upita Hermiona sjedajući do nje.
- Ne. Super se ljubi.- kaže Sihaja pa se osmjehne kroz suze.
- Nešto nije u redu sa svima nama.- kaže Legolas ozbiljno- Preosjećajno reagiramo.
- Ne svi.- kaže Hermiona.- Ali slažem se s tobom. Nešto nije u redu.

( sorry svima što nisam pisala post cijeli prošli tjdan, ali tjedan je stvarno bio ludnica. sutra ću objaviti još jedan post)

- 11:41 -

Komentari (13) - Isprintaj - #

subota, 05.04.2008.

5.poglavlje - Iznenađenje

- Ajme meni, što je kasno! Zakasnit ću!- uzvikne Lus nakon što je digla pogled s knjige i pogledala na sat
- U pravu si. Moram se naći s Legolasom.- kaže Sihaja pa spremi knjigu na policu.
- Sutra ćemo nastaviti poslije doručka.- kaže Alexis.
- Jel može poslije treninga?- upia Sihaja.- Obećala sam Legolasu da ću oitći pogledati trening sutra s njim. Bit će sunčan dan, pa želim uhvatiti malo sunca.
- Aha sunca, moš mislit.- osmijehne joj se Alexis.- Ideš ti gledat Harrya kako leti.
- Ne!- žestoko joj odgovori Sihaja ali rumenilo koje joj se uspelo uz obraze ju je odalo.
- Ja moram ići. Obećala sam Dracu da ću se naći s njim.- odgovori Lus.- Drago mi je da smo se upoznale, Sihaja. Nadam se da ćemo biti dobre frendice.
- I ja isto.- odgovori joj Sihaja pa ju zagrli.- Pozdravi Draca.
- Vi pozdravite Nevilla, žao mi je što je morao ići pisati zadaće, pa nije mogao s nama tražiti informacije o orhideji. Vidimo se sutra poslije ručka.- kaže Lus pa odjuri iz knjižnice.
- I ja moram ići. Vidimo se u spavaonici.- kaže i Sihaja pa odjuri i ona.
- Ćao.- kaže Alexis pa se zavali u naslonjać i nastavi čitati knjigu o magičnim i rijetkim cvijetovima.

- Sorry što kasnim. Zaboravila sam na vrijeme.- kaže Sihaja pomalo zadihano, kad je dotrčala do Legolasa koji je ljutito gledao u njenom smjeru.- Nisam čak ni na ručak došla, potpuno sam se zadubila u knjige.
- Znam. Hermiona ti je spakirala trenirku. Ispada da je ne mou ući u žendku spavaonicu.- kaže pružajući joj sportsku torbu.- Zar ste ti i Hermiona sad velike frendice?
- Ne velike frendice, ali frendice jesmo. Skužile smo da nam bolje ide kad se slažemo. Ja znam dosa doga što ona nezna a ona zna par stvari koje ja neznam, pa si pomažemo.- kaže Sihaja ulazeći u Sobu potrebe koja se pretvorila u borilište.
- Spremna?- upia je Legolas nakon što su se presvukli.
- Uvijek.- kaže on sajući nasupro njega u borbeni položaj.

- Čovjeće, stvarno me nisi štedila.- kaže Legolas trljajući svoj trbuh na putu do društene.- Ovaj zadnji kružni me odbacio preko pola borilišta.
- Sorry, nisam te htijela tako jako lupiti. Ne znam što mi je bilo. Jel te jako boli?- upia ga zabrinuto.
- Ma ne. Samo nisam naviknut na pravu borbu. Nism se pošteno borio još od 14. Malo me streslo, to je sve. Kako tvoj zglob?- nasmije joj se on.
- Znaš, stvarno je bilo podlo zavrnuti mi ruku.- namršti se Sihaja.
- Da znam ali je bio takav gušt.- kaže joj Legolas uz cerek pa se popne u društvenu.
- Vidi, vidi nije li to savršena gospođica Riddle?- zadere se Harry kad su u šli u praznu društvenu prostoriju.- Jeste li slali sovu tatici?
- Harry, kako se to ponašaš? Sihaja i Legolas su dobri.- kaže mu Hermiona prijekorno.
- Sad si i ti na njihovoj strani?- upita je Harry.
- Kakvoj strani, Harry?- upita ga Ron.- Nema ovdje strana.
- Ma naravno da nema. Mislim ako vam je tatica lord, što ćete vi biti? Kralj i kraljica?- podrugljivo pita Sihaju gledjući je u oči.
- E sad mi je dosta.- kaže Sihaja pa se zatrči preko prostorije i opali Harryu šamar ako da je cijela prostorija zvonila.- Nemaš ti pojma tko sam ja i nemaš nikakvo pravo da vrijeđaš mene i mog brata. Jel ti jasno? Idući put prije nego što me počneš vrijeđati potrudi se da me upoznaš. Jer zbog monstruma kojeg ti zoveš mojim taticom ja nemam majku, a od svog brata sam bila razdvojna 4 godine.
- Freya, dosta.- opomene je Legolas na što se ona samo okrene i odjuri u spavaonicu.
- Iako sam je zaustavio prije nego što te prebila, to ne znači da te neću sam ošamariti idući put kad mi povrijediš sestru. Ali znaj da kad te ja ošamarim nećeš se dići idućih par tjedana. – kaže Legolas Harryu hladno nakon što je Sihaja otišla, pa se i on okrene i ode u svou spavaonicu.
- Stvarno si pretjerao, Harry.- kaže mu Hermiona pa ostavi kape za vilenjake i ode prema spavaonici.
- Znaš da sam uvijek na tvojoj strani frende ali ovo si zaslužio. Legolas i Sihaja nisu ni nalik svome ocu. Ustvari su jako dobre osobe. – kaže mu Ron pa ga potapša po ramenu i ode u krevet.
- Koji mi je vrag bio?- upita Harry sam sebe pa i on ode prema spavonicama.

- Što ti je bilo sinoć? Nikad nisi tako reagirala na uvrede. - upita Legolas Sihaju iduće juro za doručkom.- A i mislio sam da ti se Harry sviđa.
- Sviđao mi se. Bila sam zaljubljena u njega, ali neću više trpiti zbog njega uvrede i ponašanje kao da sam blato s njegove cipele.- kaže Sihaja.- Ali iskreno rečeno neznam zašto sam ga udarila. Kao da sam bila podložna nagonu a ne zdravom razumu.
- Znam kako se osjećaš. Nešto nije uredu.- kaže joj Legolas. - I ja se slično osjećam od sinoć.
- Mislim da se o Ginny sviđa.- kaže mu Sihaja na što Legolas pocrveni.
- Kako znaš? Pa nisam mislio na to, zatvorio sam taj dio u glavi.- kaže Legolas tiho.
- Znaš da ne možeš ništa sakriti od mene, a i Ginny je ... lagano uzbuđena. Osjetila sam to kad smo prošli pokraj nje. Bez brige neću reći nikome.- kaže mu Sihaja.
- I bolje nemoj, nisam raspoložen za svađu s Ronom u ovom stanju. Ne vjerujem sebi dovoljno kad sam ovakav.- kaže on ustajući od stola.- Idemo li?
- Aha.- kaže Sihaja pa uzme jabuku i ustane i ona.
- Nikad nećeš pogoditi tko je u Hogwarstu.- kaže Leolas Sihaji na putu prema igralištu gledajući prema čoporu cura koje su se skupile oko nekog dečka.
- Jel to Silas?- upita Sihaja pogledavši u istom smjeru.
- Aha.- odgovori Legolas.- Čini se da te traži. I upravo te našao.
- Sihaja!- uzvikne visoki dečko kestenjaste kose i plavih očiju koji je krenuo u njenom smjeru.
- Silas!- uzvikne ona pa potrči prema njemu i baci mu se zagrljaj na što je on strasno poljubi baš u trenutku kada je onuda prolazio Harry s Ronom.
- Kako si mi nedostajala!- kaže Silas spuštajući je na zemlju.
- Što ti radiš ovdje?- upita ga šokirano Sihaja.
- Prebacio sam se na Hogwarst. Sad sam ostavio stvari u spavaonici i saznao da nisi u mom domu pa sam te pošao potražiti.- odgovori joj Silas.
- A u kojem si domu?
- U Ravenclawu.
- Ali zašto si se prebacio?- upita ga ona.
- Zbog tebe. Samo zbog tebe.- kaže joj on, na što se ona samo osmijehne i ponovno ga poljubi.

- 17:26 -

Komentari (20) - Isprintaj - #

srijeda, 02.04.2008.

4. poglavlje - Magična orhideja

(odlučila sam pisati kraće postove da vas ne zamaram, ali ću ih zato objavljivati češće. uživajte)

Legolas se probudio dosta kasno pa je bio sam u spavaonici. Kratko vrijeme samo je ležao i gledao u prekrasno plavo nebo koje se vidjelo kroz prozor pokraj njegovog kreveta.
- Ovo će biti izvrstan dan za letenje.- kaže sa smiješkom i iskoči iz kreveta.
- Dobro jutro pospanko!- začuje on Sihajin nježan glas u glavi.
- Pretpostavljam da si ti već ustala?- upita je Legolas umivajući se.
-Naravno, već sam na putu prema saklenicima s Alexis i Nevillom. Ti ćeš ići letjeti?- upita ga Sihaja.
-Da, čim doručkujem.- odgovori joj Legolas pa izađe iz spavaonice.
- Vidimo se za ručkom. Uživaj!
- Hvala!


Baš kada je Legolas punio svoj tanjur s zobenim pahuljicama Sihaja je ulazila u staklenik 4, pred kojim je stajala veoma lijepa plava cura s plavim dečkom kojeg je Sihaja odmah prepoznala kao Draca Malfoya.
- Alexis, Neville kako ste mi falili.- kaže cura pa potrči prema njima te ih zagrli.
- Lus, kako si mi?- upita je Alexis nakon što ju je prijateljica oslobodila stiska.
- Ma znaš, ide.- kaže Lus pomalo tužno.- A ti si sigurno ona nova cura neobičnog imena?- promjeni ona temu okrečući se prema Sihaji.
- Sihaja Riddle, drago mi je.- kaže Sihaja pa joj pruži ruku.
- Lucinda Lockhart, ali svi me zovu Lus ili Lucy.- rukuje se s njom znatiželjno je promatrajući.
- A mene nitko neće predstaviti?- upita Draco grleći Lus oko struka i pružajući ruku prema Sihaji.- Draco Malfoy.
- Sihaja Riddle.- odgovori mu Sihaja pa stisne njegovu ruku.- Mislim da tebe ne treba nitko predstavljati, kad se dobro snalaziš i sam.
Tada iz staklenika izađe profesorica Sprout.
- A tu se. Vidim da se doveli i pojačanje. – kaže profesorica veselo.
- Ma ne, ja sam samo dopratio Lus. Moram na trening. – kaže Draco pa poljubi Lus i odjuri u smjeru igrališta.
- A vi gospođice Riddle? Hoćee li i vi odjurit?- nasmješeno ju upita profesorica.
- Neću, samo se bojim da ja nisam baš toliki genije za Travarstvo kao što su Alexis, Neville i Lus.- odgovori joj Sihaja.
- Pa vidjet ćemo. Razlog zašto sam vas pozvala je zbog izvanredne pošiljke iz Nizozemske koja mi je stigla od kolegice koja radi u tamošnjem institutu. – uzbuđeno počne pričati profesorica.- Poslala mi je veom rijetku Magičnu orhideju koju je prvi put uzgojila upravo Helga Huffelpuf dok je bila mlada i zaljubljena.
- Čula sam za tu orhidjeu, spominjala ju je naša profesorica. Sjećaš se Alexis?
- Da, ali zar nije ta orhideja otrovna?- upita Alexis.
- Je, ali samo navečer kad se otvara. Trenutačno je zatvorena ali svejedno stavite ove maske za disanje.- kaže im profesorica pa im pruži ružičaste maske.- One će filtrirati zrak ako je u njemu ostalo peludi od sinoć. – profesorica savi svoju masku pa otvori vrata staklenika i uđe unutra vodeći ih prema sredini staklenika gdje je sajala ogromna zavorena orhideja.
- Čovjeće, prekrasna je.- kaže Neville gledajući u zatvorene ljubičaste latice.- Kakve je boje iznutra?- upita profesoricu dok je još uijek opčinjeno buljio u cvijet.
- Iznutra je još nitko nije vidio, jer se nitko ne usudi zbog otrova priči joj blizu.- odgovori profesorica dodavajući gnojivo u veliku posudu u kojoj je orhideja stajala.
- A kako točno djeluje njezin otrov?- upita Lus
- Otrov te čini lagano neuračunljivom, jer pojačava tvoje osjećaje.- odgovori joj Alexis - Npr. ti si zaljubljena u Draca, zar ne?
- Da, naravno.
- E pa otrov bi te ako smutio da bi kad bi bila u Dracovoj blizini nebi ga mogla osaviti na miru.
- Kako to misliš na miru?- upita je Lus, na što je Alexis pogleda s pomalo čudnom grimasom na licu.
- O, misliš...- upita je Lus
- Aha.- odgovori joj Alexis klimajući glavom na što Lus pocveni kao paprika.
- Veoma dobar odgovor Alexis, vidim da si pažljivo slušala profesoricu Dacrol, dok si bila na razmjeni. Samo otrov ne djeluje samo na osjećaje poput ljubavi i sreće nego i na mržnju. Zato njezin otrov bi često korišen u kraljevskim obiteljima, jedan član obitelji stavi aj otrov u čašu drugog člana, on ubije trećeg člana kojeg mrzi pa prvi član postane idući kralj. Samo problem je bio što je otrov Magične orhideje jako nestalan.- kaže profesorica.
- Da ali svejedno je orhideja fascinantna. – kaže Neville. – Rekli ste da je jako rijetka. Koliko uopće primjeraka postoji?
- Samo ovaj jedan. Nikada se ova orhideja nije razmnožavala. Stara je preko 1000 godina.- odgovori mu profesorica.
- Kako je uopće završila u Nizozemskoj?- upita Sihaja.
- Nitko nezna, ali ova orhideja je proputovala cieli svijet. Mislim da nema kraja u kojem se ne spominje u nekoj bajci.- kaže profesorica- Ako vam nije problem malo istražite knjižnicu i proverie ima li negdje nekakva Helgina knjiga o tome kako u je svorila uvelike bi nam pmogla da više saznamo o njoj.
- Ali zar nije pristup u Arhive knjižnice strogo zabranjen učenicima bez dopuštenja profesora?- upita Lus.
- Joj da. Ima li tko komad pergamenta?- upita zbunjeno profesorica, a Neville joj pruži komad pergamenta i pero na koji se ona potpiše, pa ih potjera van.
- Moram se još pobrinuti za neke biljke kje su lagano stradale od peluda orhideje. Poražie me kad nešto pronađete.
- Doviđenja- kažu si u glas pa odjure u knjižnicu.

- 11:42 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Ovo je moja priča. Priča o tome kako je biti kćer najvećeg zločinca u čarobnjačkom svijetu koji ne može voljeti, kako je biti prosuđivan na temelju svog podrijetla i imena i kako je biti zaljubljen u dečka koji je smrtni neprijatelj tvog oca. Jer ja sam kćer lorda Voldemorta ali sam isto tako njegova čista suprotnost.

O meni

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Ovo je nešto malo o meni kao kreaotorici ove priče i bloga.
Imam 17 godina, idem u drugi razred srednje škole. Dosta sam visoka i imam plavu kosu i plave oči. Moji hobiji su čitanje, pisanje, crtanje, ples i fizika. Omiljena boja mi je plava. Najbolja knjiga koju sam ikad pročitala je Theovo putovanje, a triologija je Sumrak, Mladi mjesec, Pomračina od Stephanie Meyer. Moje druge dvije the best triologije su naravno Harry Potter i Gospodar prstenova. Od tematike volim fantasy, sf i ljubavne romane. Nepopravljiva sam romantičarka i vjerujem u pravu ljubav.
Od glazbe nikada se nisam baš opredijelila ali ne volim narodnjake iako ima par starih narodnih pjesama s područja Like i Gorskog kotra koje su mi osobito drage. Omiljeni bendovi su mi Evanesence, HIM, Destinys child i Simple plan. Od izvođača volim Mary J. Blige, Mariah Carey, Ciara, Kelly Clarkson.... Omiljeni film mi je Peti element. Ovo su još neki filmovi koje volim: Matrix, X-man, Catwoman, Riddikove kronike, Harry Potter, Gospodar prstenova, Princezini dnevnici...
Do sada sam se bavila s mnogo stvari, tj imala sam puno hobija, kao što su: taekwondo, folklor, klasični i latino američki ples, plivanje.... Nikada se nisam ničega držala dulje od četiri godine, pa se može reći da imam mnogo interesa.
Ovaj sam blog pokrenula iz zabave i nadam se da će vam se svidjeti, ili barem svima koji vole Harrya Pottera ili jednostavno vole dobru priču.
Pozdrav od iskreno vaše XX.

p.s. moj e-mail za sve koji imaju pitanja ili žele biti lik u priči: mazijas@hotmail.com

Likovi

Sihaja Freya Riddle

Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Glavni lik ove priče. Kći lorda Voldemorta. Majka joj je najizravniji potomak Gordica Gryffindora, ali je umrla pri porodu njezina brata blizanca pa ju Sihaja nikada nije upoznala. Veoma voli svog brata koji je muška verzija nje. Jedin razlika između njih dvoje osim spola je da on čuje misli ljudi oko sebe bez upotrebe legilimencije a ona je empat(tj. osjeća osjećaje ljudi oko sebe) i ima predosjećaje budućnosti. Visoka, vitka, plave kose i očiju. Jednom riječju prekrasna. Svi dečki koji je ikad ugledaju odmah polude za njom. Do svoje 11 godine živjela je u hramu kung fu majstora a onda se preselila u Francusku gdje je krenula u školu magije Beauxbatons. Sudjelovala je u tromagijskom turniru iako je bila premlada jer je bila napredna učenica. Na petoj godini se prebacuje na Hogwarst. Pohađa nastavu na razini svojih godina kako bi se bolje uklopila. Govori 10 stranih jezika. Obožava plesati i pjevati i izvrsna je u tome.Od svog oca je naslijedila golemi talent za magiju, tako da je jedna od najmoćnijih vještica na svijetu. Iako je kći lorda Voldemorta nema apsolutno ništa zajedničko s njim. Ona je jako dobra osoba, puna ljubavi i uvijek spremna pomoći kome god je to potrebno. Najpametnija je vještica na akademiji Beauxbatons a kada dođe u Hogwarst jedina joj je ravna Hermione Granger. Ima i svoje mane: prezaštinički je nastrojena prem svom brau kao i on prema njoj, nekad prežestoko reagira na komentare tipa da je zlobna kao i njen otac... Pripada domu Gryffindor.

Legolas Frey Riddle

Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Sihajin brat blizanac. Viši je od Sihaje ali je isto plavih očiju i kose iako malo tamnije, te plijeni pozornost ženskog spola. Veoma je povezan sa Sihajom te njih dvoje mogu međusobno telepatski komunicirati na velikim razdaljinama. Čuje misli ljudi oko sebe bez upotrebe legilimencije. Jednako je talentiran i pametan kao i Sihaja. Njih dvoje je razdvojeno s 11 godina kada je ona krenula na Beauxbatons, a on na Durmstang. On nije sudjelovao na tromagijskom turniru, jer je bio odsutan iz škole. Igra metloboj na poziciji tragača u britanskoj reprezenaciji. Prebacio se u Hogwarts u isto vrijeme kada i Sihaja. Njih dvoje se međusobno nazivaju svojim srednjim imenima što je jedna vrsta njihove komunikacije. Druga im je da se sporazumjevaju telepatski a treća parselskim koji oboje govore.Zaljubljen je Ginny Weasley. Pripada domu Gryffindora.



Harry James Potter

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Harry Potter je smrtni neprijatelj lorda Voldemorta. Mrzi ga zato jer mu je ubio roditelje. Ne vjeruje Sihaji iako je u nju zaljubljen od prvog trenutka kada ju je ugledao. Veoma je zbunjen zbog svojih osjećaja prema njoj. U isto vrijeme je mrzi i ludo voli. Kako će ta ljubav završiti još se ne zna. Najbolji su mu prijatelji Hermione Granger i Ron Weasley. Izvrstan je tragač a omiljeni predmet u školi mu je Obrana od mračnih sila. Pripada domu Gryffindor.

Hermiona Granger

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Hermiona Granger je bila najpametnija učenica škole Hogwarts dok nije došla Sihaja. Neko vrijeme ju nije zbog toga voljela ali su postale najbolje prijateljice. Hermione je nagovorila Harrya da vjeruje Sihaji. Nema neki omiljeni predmet jer sve voli podjednako. Zaljubljena je u Rona i njih dvoje su zajedno od Božićnog bala kada je Ron od velike ljubomore zbog toga što je Hermiona išla s Krumom da joj je priznao što osjeća prema njoj. Pripada domu Gryffindor.

Ron Weasley

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Ron Weasley je najbolji prijatelj Harrya. Veoma ljubomoran tip osobe i svakoga tko pogleda Hermionu na način na koji mu se ne sviđa izazvao bi ga na dvoboj. Slično je zaštitičniki nastrojen prema svojoj sestri Ginny, zbog koje se dosta često sukobljavao sa Legolasom kada su on i Ginny poinjali hodati ali sada se smirio. Sad se dobro slaže s Legolasom. Imao je svoje sumnje prema Sihaji i Legolasu, ali zbog Hermione im je počeo vjerovati. Obožava metloboj, a na 5. godini počinje igrati kao vratar za Gryffindorsku momčad. Ima laganih problema s tremom. Pripada domu Gryffindora.

Alexis Elocom

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Alexis je najbolja prijateljica Sihaje poslije Hermione. Poznaje Sihaju s Beauxbatonsa gdje je provela treću godinu na razmjeni učenika. Niska, lagano bucmasta ali jako slatka, čokoladne boje kože i očiju te crne kose. Obožava pjevati kao i Sihaja ali joj plesanje ne ide super iako je dosta dobra. Obožava travarstvo i napitke. Neko vrijeme je bila zatreskana u Legolasa ali to ju je prošlo. Veoma zaljubljiva osoba, svaki čas je zaljubljena u nekog drugog. Trenutačno je zaljubljena u Draca Malfoya. Pripada domu Gryffindora.


Draco Malfoy

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Draco je Harryev školski rival. Njegov karakter je pomalo napuhan i umišljen, te je lagano razmaženo dijete. Ponekad se čini okrutnim, ali je ustvar ok dečko kada skine svoju masku koju pokazuje svijetu. Ne želi postati smrtonoša nakon što se Voldemort vrati, ali njegova obitelj ga na to prisiljava. Da li će pokleknuti ili ne vidjet ćemo. Sviđa mu se Sihaja (kao i svim ostalim dečkima u školi) ali to nije ništa ozbiljno. Pripada domu Slytherina.

Ginny Weasley

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Ginny je Ronova sestra i bila je zaljubljena u Harrya kao klinka, ali sada je velika cura. Voli metloboj koji igra poprilično dobro na mjestu lovice na kojem mjestu i igra u momčadi Griffindora. Zaljubila se u Legolasa prvi put kada ga je vidjela, što joj je prouzročilo puno problema s bratom. Rona smatra pomalo prezaštitnički nastrojenim, ali veom cijeni što se brine za nju. Pripada domu Gryffindora.

Riddick Canonius

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Riddick je brat Sihajine i Leogolasove majke Katrine. Bio je veom mlad kad mu je umrla sestra (samo 21 godina) te ga je jako pogodila njezina smrt. Iako za smrt krivi Voldemorta, veoma voli svoje nećake jer su mu oni sve što mu je ostalo od obitelji i sestre koja ga je praktički odgojila. Nema svoje djece iako on i Arja pokušavaju već neko vrijeme. Zapslen je kao auror u Ministarstvu magije. Član je Reda feniksa. Živi u dvorcu Manoru, kući koju su Sihaja i Legolas naslijedili od svoje majke.


Arja Canonius

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Arja je Riddickova žena. Voli Sihaju i Legolasa kao vlastitu djecu. Arja je bezjačkog porijetla, ali ima nevjerovatno jak dar za magiju. Radi kao glavna vidarica u Svetom Mungu. Veom voli svoj posao i može se reći da je jedna od najboljih vidarica na svijetu. Pronašla je univerzalni lijek za zmijske otrove koji je Arthuru Weaslyu spasio život. Za Riddicka se udala odmah poslije Hogwarsta i još uvijek je ludo zaljubljena u njega. Članica je Reda feniksa.


Silas Lacroix

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Silas je Sihajin bivši dečko, prema kojem Sihaja još uvijek ima osjećaje. Stvori potpunu pomutnju kada se pojavi u Hogwarstu. Silas je prije pohađao Beauxbatons i on i Sihaja su bili sretan par dok ona nije otišla na Tromagijski turnir. Silas je veoma talentiran plesač i astronom. Astronomija i Aritmancija su mu omiljeni predmeti. Živi s roditeljima, koji su stara bogataška čarobnjačka obitelj, u Francuskoj. Ima sestru koja još uvijek ide u Beauxbatons, a zove se Mandy. Pripada domu Ravenclawa.

Daniel Thorne

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Daniel je zloban, opak i veoma pakostan. Mrzi sve koji nisu uz njeova idola lorda Voldemorta. Roditelji su mu cijenjeni smrtonoše. Jedino je dijete. Voli mračne sile. Najviše mrzi Draca zato jer mu je prije nego je upoznao Lus bio najbolji prijatelj. Mrzi Sihaju i Legolasa, ali ih i poštuje zbog njihova oca. Postaje smrtonoša na 6. godini skupa sa svojom djevojkom Tanyom. Pripada domu Slytherina.

Tanya Caps

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Tanya je poput svog dečka, zlobna i hladna. Iako su njih dvoje zaljubljeni i par, prema nikome drugome nemaju osjećaje osim jedno prema drugome. Tanya je siroče, jer su joj roditelje ubili aurori za prošle Voldemortove vladavine. Ona je animagus, pretvara se u pitona, i govori parselski. Mrzi Lus jer joj je preotela Draca, kojeg je htijela za sebe zbog moći a ne ljubavi. Pripada domu Slytherina.

Vaši likovi

U ovom boxu ću objavljivati likove koji su pridodani priči s adresom bloga od kreatora lika.

Ako želite da vaš lik upadne u priču, osmislite kakav želite da bude ali da upada u priču. Napišite njegovu dob, izgled, interese, dom kojem pripada... Pošaljite i sliku lika te adresu vašeg bloga na moju e-mail adresu: mazijas@hotmail.com


Gia Snape

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Dom:Slytherin
Godina:4
Interesi:Legolasova i Sihajina daljnja rođakinja.Ima dečka Jamesa koji je u Durmstangu.Majka joj je isto umrla na porođaju,za oca ne zna.Živi sa ujakom Snapeom.Treba se pridružiti Voldemortu na kraju 6.godine no ona to ne želi.Dosada je išla u Durmastang,a na 4 godinu je prebačena u Hogwarst.Obožava gledati metloboj,ali ne zna igrati.Većinu vremena je u knjižnici.Jako je pametna i ima neke moći koje ni ona sama to dosada nije otkrila.Ima narukvicu od bijelog zlata koju je naslijedila od mame koja je bila ruska plemkinja.Naj friend joj je Draco Malfoy,a frendica Hermiona.

Blog je http://giasnape16.blog.hr



Aqua Axia Riddle


-djevojka blijede puti i plavih očiju; svakog drugog dana, kosa bi joj bila druge boje: visoka.
-što se tiče njezinog vanjskog izgleda, savršena ali unutrašnjost joj nije bila takva
-ohola, hladna i zatvorena. Ice Queen.
- ne mari za druge.
- Slytherinka.
-ima nekoliko pravih prijatelja
-sa Sihajom i Legolasom je u solidnim odnosima
-otac joj je lord Voldemort
- majka joj je umrla dok su joj bile dvije godine i bila je jedna od mnogih Voldemortovih ljubavnica
-na istoj je godini kao i Sihaja i Legolas

Blog je http://aariddle.blog.hr



Lucinda Lorrin Tacker Lockhart

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Poznata.Tragačica. Šesta godina u Hufflepuffu. Hoda sa Dracom Malfoyem...djeluje pokvareno ali je zapravo popriličino zabavna i dobra. Najviše voli Herbologiju te se često druzi sa Nevillom i Alexis te na satovima zajedno pomažu Sproutici oko biljaka. Odlična je učenica te je i profesori vole. Otac, koji je nekada bio najpoželjniji i najbolji pisac u cijelom čarobnjačkom svijetu je sada u St.Mungu u odjeljenju za psihički oboljele. Mama joj je Smrtonoša a sa sestrom se i ne druži toliko jer je darkerica i potpuno se razlikuju. Nema puno prijatelja i najviše zbog toga pati.

Blog je http://lucythehunter.blog.hr



Ayumi Robyn Issa Hamasaki


Metamorfagus je. Ima starijeg brata Aarona, mlađeg Joshuu i mlađu sestru Kaiu. Na petoj je godini u Gryffindoru. Rođena je 27.05.1993. Jedina je izgledom na mamu, tj. izgleda kao japanka. Živi s roditeljima u Londonu. Zajedno s bračom i sestrom ima sovu Taru. Zna čitati s usana.

Blog je http://ayumi0hamasaki.blog.hr



Starz Skrable


Uvijek ironičan, ali ima pregršt prijatelja,iako je u Slytherinu smatra da ne spada tamo I većina njegovih prijatelja se nalazi u ostalim domovima( pogotovo Gryffindoru).Jedina osoba koju mrzi je Draco Malfoy, no nažalost sa njime je u rodu.Njegova majka Hillary je polusestra njegovog tate. Njegov tata je oduvijek mislio da Starzova mama želi imovinu njihovih rpditelja pa je zato mrzi. Starzov bauk je- Voldemort. Voli komplicirati stvari, pogotovo kada se radi o svađama. Ima ljubimca ježa koji je uvijek uz njega kada mu zatreba. Za njega je metloboj jedna dosadna igra, pa se ne trudi shvatiti pravila, no kada bi htio shvatio bi…jer ipak je to Starz Skrable

Blog je http://allaboutstarzskrable.blog.hr


Rogue Mystique Willow.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

Sedamnaestogodišnjakinja, rođena na Božić. Ravenclawica visoka metar i 85. Najdraži predmet su joj Čarolije a patronus joj je feniks. Bauk joj je akromantula. Životna želja joj je postati vampiricom. Ima mačku Persephonu. Obožava čitati i u slobodno vrijeme sluša Evanescence i My chemical romance. Nosi ljubičasto, tajice i starke. Govori francuski i može čitati hijeroglife. Također je parsel-ustica i metamorfomagus. Ona je polu veela koja puši Ronhill. Često tvrdoglava iako veoma zabavna kad ju upoznate. Sihajina i Legolasova daljnja rođakina po Dumbledoru. Sihaja je obožava i smatra velikom sestrom.

Blog je http://rouge16.blog.hr



Anna Avery Modesty Gryffindor Mutou

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost


Na 5.je godini u Gryffindorima.Igra metloboj na mjestu lovice i prilično je dobra u tome.Ima sovu Fly koja se u sve zabija i mačka Garfielda koji je užasno lijen.Ima odlične ocjene,ali to se za nju ne bi baš reklo jer se voli šaliti i zafrkavati,no u zadnje vrijeme ne baš puno.Ima mlađu sestru Alice. Najbolje prijateljice su joj Hermione na njenoj godini i Verixiss koja je mlađa od nje godinu dana. Anna i Sihaja se poznaju preko balova kako su obje iz ugladnih obitelji. Za razliku od veličine klinaca na takvim događanjima Anna je veoma prirodna i nije umišljena zbog čega je jedna od Sihajainih boljih frendica.

Blog je http://annazo.blog.hr




Verixiss Whale

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

Na 4. godini, 14 godina. U domu je Gryffindora. Otac joj je Sirius Black, od kojeg je naslijedila dobrotu, hrabrost, samouvjerenost, šarm i pamet. Majka joj je Rilly Whale, jako zla i jedna od najvećih Voldemortovih pristaša, koja je imala samo avanturu sa Siriusum iz koje je nastala Verixiss. Od majke je naslijedila samo ljepotu. Najbolje prijateljice su joj Ginny i Anna. Zaljubljena je u Edwarda Cullena. Veoma si je dobra sa Harryem i Legolasom. Omiljeni predmet joj je Obrana od mračnih sila i Aritmancija. Bauk joj je rak, a patronus crna pantera.


Blog je http://malavampirica17.blog.hr




Loredana Vanessa Nadia Malfoy.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

Možete ju zvati Nessa. Mrzi kada ju netko nazove Lola ili Nadia. Sestra je od Draca Malfoya koji ide Slytherin, pa je normalno postao miljenik njenih roditelja, koji su već godinama u tom domu. Ali ona je nesporazumom pripala Gryffindoru. Njen otac je se praktički odrekao, a sa mamom ima koliko-toliko normalan odnos. Ima 16 godina, i ide na 6 godinu u Hogwartsu. Ima plavu kosu, i plavo-sive velike oči. Jedna je od najpoznatijih Gryffindorskih Vratara, te joj se mora priznati, najboljih koji je Hogwarts imao. Ima preslatku sovicu koju je nazvala Mrkva. Nigdje ne izlazi bez malo maskare i crne olovke. Veoma dobro svira klavir i gitaru. Najdraži predmeti su joj Obrane od mračnih sila. Obožava pisati pjesme, i čitati knjige. Jedna je od boljih učenica u razredu. U daljnjom je rodu sa Sihajom i Giom. Ipak su sve čarobnjačke obitelji u nekakvom daljnjem rodu.

Blog je http://iamsocrasybecuseyou.blog.hr/