ponedjeljak, 31.03.2008.

3.poglavlje - Sijećanja

( znam da je post malo kraći i nije baš najbolje što mogu, ali mislim da je bio potreban da objasnim par stvari, idući objavljujem sutra ili prekosutra i obećajem da će imat bolju radnju, nadam se da sam pogodila likove)

Groblje. Opet sam bila na groblju. Zeleni bljesak je ubio Cederica. Harry je bi svezan iznad spomenika. Još sam bila ošamućena od keletve. Moram im pomoći. Moram se trgnuti. Moram ustati. Opet sam se obneznanila. Idući put kad sam se probudila smronoše su slijetali oko mog oca. Nisam mogla vjerovati. Vratio se. Ustala sam. Voldemort je prisiljavao Harrya na dvoboj. Morala sam to spriječiti. Samo da nađem štapić. Voldemort je gađao spomenik iza kojeg se sakrio Harry.
- Izađi Harry!- podrugljivo je vikao Voldemort.
- Prestani!- viknula sam skočivši ispred spomenika baš kad je hio baciti kletvu.
- Vidi, vidi nije li to mala plavušica koju si trebao ubii Crvorepe?- upita Voldemort.
- Mala plavušica? Zar sad vrijeđaš i svoju djecu?- upitala sam ga podrugljivo, pa podignula štit jer sam vidjela da smrtonoše podižu štapiće prema nama.
- Svoju djecu? Sihaja? A gdje ti je premili brat Legolas? Da vas se oboje riješim skupa s ovim derištem Potterom. Previše ste slični majci da bi mi bili korisni.- kaže Voldemort.
- Makni štit, Sihaja. – šapne mi Harry u uho. Maknula sam štit.
- Expelliarmus!- vikne Harry.
- Avada kedavra!- vikne Voldemort. Nekakva čudna čarolija poveže njihove štapiće i bljesne. Zbog ogromnog izboja magije ope sam se onesvijestila. Kad sam se probudila bila sam okružena smrtonošama koji su hipnotizirano gledali u kavez u zraku u kojem su bili Harry i Voldemort.
- Vrati moje tijelo mom ocu!- čula sam Cederica. Provukla sam se kroz smrtonoše a da me nisu ni opazili i otišla do Cedericovog tijela. Harry je trčao prema meni sa smrtonošama za petama. Pomogla sam mu. Bacila sam kletvu spavanja na sve.
- Accio pehar!- viknuo je Harry i svo troje smo se vratili u Hogwarst na početak labirinta. Opet sam osjetila slabost i samo sam se srušila.


- Sihaja!- Legolas je tresao Sihaju koja je uzvikivala i trzala se u naslonjaču pred kaminom. Boravak je bio prazan. Svi su već čvrsto spavali.
- Molim?- trgne se Sihaja iz sna i zbunjeno pogleda oko sebe.
- Opet si sanjala ružno.- kaže joj Legolas pa joj pruži čašu vode.- Osjetio sam da si nemirna i u srahu pa sma sišao da pogledam kako ti je. Ne razumijem zašto si opet loše sanjala, bio sam ti blizu.
- Mislim da sam izgubila vezu s tobom zbog umora. Cijeli tjedan pišem zadaće do 1 ujutro. Svima želim pomoći, pa onda svoju zadaću pišem zadnju.- odgovori mu Sihaja pa skupi knjige u torbu.
- Trebala bi popričati s Dumbledorom zbog tih snova.- odgovori joj Legolas sjedajući nasuprot nje.
- Ma glupo mi je zbog svake sitnice trčati k njemu. Samo sam umorna. Od kad smo došli u Hogwarst spavam puno bolje jer si mi ti blizu.
- Nije glupo trčati k njemu, ipak nam je on stric.
- Ispravak on je mamin prastric, pa je ime s nama u još daljem rodu.
- Da ali se on pobrinuo za nas kad nam je mama umrla. Uvijek je bio tu za nas. Kad već ne možeš s nikim osim sa mnom pričati o tome probaj barem s njim. On ti može dati odgovore koji i meni nedostaju.
- Ok budem tokom idućeg tjedna.- obeća mu Sihaja i osmjehne mu se. – Previše se brineš za mene. Hoćeš li da u nedjelju odemo gledati metloboj? Gryffindori imaju trening.
- Ali ti mrziš metloboj.
- Da, ali za tebe čak ću podnijeti sat vremena na sunčanim tribinama.
- Dogovoreno. A što ćeš sutra?- upita je Legolas puno bolje volje.
- Mislim da ću otići u staklenike s Alexis i Nevillom. Obećali su mi da će me upoznati s Lucindom, navodno jako dragom curom koja hoda s Dracom.
- Slyherin?
- Huffelpuf.
- Što li ona radi s Malfoyem?
- Ukusi se razlikuju, a ja mislim da Draco nije ako loš. Želiš li poći s nama?
- Ne hvala. Mislim da između biljaka i letenja, biram letenje. Fali mi taj osjećaj.
- Što ti ima faliti, nisi letio samo tjedan dana?
- Samo? Valjda misliš čak!- odgovori joj Legolas pa se oboje počnu smijati.
- Moram ti priznati vidjela sam puno poznatih lica ovdje.- kaže mu Sihaja kad su s prestali smijati.
- Misliš na Axiu?
- Da, iako nas on nikad nije prihvatila za ozbiljno kao brata i sestru, bilo joj je drago kad nas je vidjela.
- Da, a ja sam vidio Jamesovu curu. I ona se prebacila s Durmstanga
- Gia?
- Da, zar je znaš?
- Sprijateljile smo se u knjižnici. Voli čitati slične romane kao i ja.
- Dobra je ona cura. – kaže Legolas. Nakon razdoblja tišine dok su gledali u kamin, Legolas joj se ponovno obrati.- Što kažeš na to da poslije večere sutra odemo u onu sobu koja se mijenja pa da malo vježbamo. Nismo se dugo pošteno obračunali.
- Sviđa mi se ideja, mislim da bi mi dobro došlo malo vježbe. Ne želim zahrđati, a sensei ne bi bio zadovoljan da sazna da smo se zapustili.
- Onda je dogovoreno, ali sad ideš u krevet.
- Na zapovijed. – kaže Sihaja pa pokupi stvari i zaželi mu laku noć i ode u krevet.


- 12:33 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 22.03.2008.

2.poglavlje - Prvi tjedan

Ulaskom u veliku dvoranu, uzbudili su sve. Ljudi su polako povezivali njihova lica s licima s kolodvora a poslije toga i s licem cure koja je sudjelovala na turniru prošle godine. Sihaja je osjećala njihovo čuđenje i zbunjenost, ali i zadivljenost.
- Sjednite ovaj stol.- kaže im Dumbledore i pokaže na stol Gryffindora. – I sretno.
- Hvala. – kaže Sihaja i sjedne za prvo slobodno mjesto s Legolasom.
Dumbledore ode do stola za profesore i da znak profesorici McGonagall.
Ona postavi klobuk na stolac i odmakne se, a klobuk započne svoju pjesmu. Nakon što je završio dvoranu ispuni žamor čuđenja zbog teksa i poruke. No profesorica McGonagall brzo utiša buku.
- Kada pročitam vaše ime pristupit ćete, sjesti, a ja ću vam staviti klobuk na glavu a on će odrediti kojem domu pripadate.- kaže profesorica te podigne pergament. – Abercrombie, Euan.- Sihaja pogleda prestravljeng, klempavog dječačića, a zatim se isključi do kraja razvrsavanja. Pogledom je klizila po profesorskom stolu, a zatim se zausavila na licu dsno od Dumbledora. Madame Umbridge. Još jedna komplikacija.- Legolas. – pozove ona brata. – Molim te pogledaj tko sjedi na desno od Dumbledora.-
- Ta stara kuja.- opsuje on kada ju je ugledao.- Imam osjećaj da će nam učiniti život više težim nego što je potrebno. Što ona uopće radi ovdje?
- Mislim da ćemo sada saznati.- kaže Sihaja pokazujući na Dumbledora koji je govorio.
- Ove godine imamo dvije promjene u sasavu nastavnika. Drago mi je što možemo ponovno ugostiti profesoricu Grubbly-Plank, koja će predavati Skrb za magična stvorenja; i iznimno nam je drago što vam možemo predsaviti profesoricu Umbrige, našu novu predavačicu Obrane od mračnih sila.- kaže Dumbledore, nakon čega uslijedi veoma mlak pljesak blago zaglušen mrmorenjem učenika.
- O sranje.- kaže Legolas.- Držat će govor.
- Da, oduvijek je voljela baratati riječima.- posprdno se osmijehne Sihaja, vrteći čašu vode u ruci.- Misliš da bi i oduzeli bodove odmah prvu večer da joj ubacim groždžicu u grlo.
- Da mislim da bi.- osmijehne se Legolas.- Nikad nisam mislio da ćemo nekoga ovoliko prezirati. Ona je velika kuja. S velikim K.
- Znam.- namršti se Sihaja.- Cijelo me ljeto proganjala, a po Dumbledoru i Harryu je pljuvala i povlačila po novinama, a sad se još uz Fudgeov blagoslov uvlači u školu.
- I ona bi nam trebala predavati Obranu od mračnih sila? Da baš. Više ću naučiti od gnoma.- kaže Legolas i mračno pogleda u njenom smjeru
- O kako je uzbuđena, skoro na granici euforije.- kaže Sihaja.- Trebali bi krenuti u spavaonice. Završili su.
- Ti znaš gdje je spavaonica?- upita je Legola u čudu
- Pa ne moraš biti ako začuđen, ipak sam ovdje provela cijelu prošlu godinu. Uostalom Alexis mi ju je pokazala. – odgovori mu Sihaja ustajući.- Ideš li?
- Aha, evo odmah.- kaže Legolas i pogleda u smjeru vrata.- Moram nam nabaviti lonziku.
- Pogledaj u kod Hermione Granger, postala je prefekticom.
- Mimbulus mimbletonija.- kaže Legolas cereći se.- Ovo će biti lako zapamtiti.
- Znala sam da nikada nećeš zaboraviti taj dan. Znaš da si ti kriv šo me poprskala s smrdomliječi. Morao si pipkati po stakleniku iako ti je ujna Arja lijepo rekla da ne diraš ništa dok ona ne pogleda što ima.- odgovori mu pomalo ljutito Sihaja pa sane pred portretom Debele dame.
- Sihaja? Legolas?- začuje Sihaja poznati glas baš kad je htjela izreći lonziku.
- Alexis?- odgovori joj ona, pa potrči prem njoj i jako je zagrli.- O kako si mi falila!
- I ti meni, frendice. Nisam te vidjela od ... – započne ona ali se zaustavi.- Kako si mi ti Legolase?
- Super. – odgovori joj Legolas pa je zagrli. – Kako si mi ti?
- Isto super.- odgovori mu Alexis. – Hoćemo li unutra?- upita ih pa izgovori lonziku i uđe društvenu prostoriju.
- Ovo je veoma lijepo. – kaže Legolas – Tako toplo i domaće. Baš se ugodno osjećam ovdje.
- Daj dođi samnom da ti pokažem spavaonicu.- kaže Alexis i povuče Sihaju za ruku i odvuče je uz stepenice prema ženskim spavaonicama.
- A ja?- upita je Legolas, ali mogao je isto ako pitati i zrak jer su nih dvije već nestale.
- Tražiš spavaonicu?- upita ga muški glas.- Zar si i ti prvi razred?
- Ne samo sam novi. – odgovori mu Legolas pa ispruži ruku prema dečku- Legolas.
- Ron, prefekt. Moglo bi se reći da mi je dužnost pokazati i spavaonicu. Slijedi me.- kaže mu pa krene prem drugim stepenicama.- Ti si onaj dečko iz Durmstanga što je bio na Božićnom balu sa Sihajom Riddle?
- Da ja sam joj brat. Premjestili smo se.
- Nemoj se uvrijediti ali zar ti ne bi trebao biti, kao Voldemortov sin, u Slytherinima?- upita ga pomalo u čudu.
- Naša majka je bila izvorni potomak Gryffindora, a ni moja sesra niti ja želimo imati iša vezano uz našeg oca. Vidiš nismo baš mali Voldemorti kojima je cilj pobii sve što se kreće.- odgovri mu Legolas pomalo ljutio.
- Znam da ti je seka dobra, spasila je mom frendu život prošlog ljeta ali morao sam biti i za tebe siguran. Ipak dijelimo spavaonicu. – kaže mu Ron uz smiješak. – Što se ovdje događa?- uzvikne gledajući u prizor u spavaonici, gdje je Harry klečao na krevetu štapića uperenog u Seamusa koji je stajao podignutih šaka.
- Vrijeđa mi mamu!- zaurla Seamus.
- Molim?- reče Ron. – Harry o nikad ne bi učinio... upoznali smo tvoju mamu, bila nam je simpatična...-
- To je bilo prije nego što je počela vjerovati u svaku riječ koju smrdljivi Dnevni prorok napiše o meni! – prodere se Harry iz svega glasa.
- Oh- reče Ron- Oh... tko znači.- Legolas pogleda prema njima trojci, pa izvadi šapić i uzvikne:- Tranquile-
Svi se prestanu svađati. Seamus se samo okrene prema svom krevetu i uzdahne.- Nije važno.-
- Valjda nije.- kaže i Harry pa sjedne na krevet, a Ron samo sjedne do njega.- Što si to dovraga napravio?- upita ga Dean.- Izgledali su kao da će si skočit jedan drugom za vrat.- Legolas samo slegne ramenima.
- Čarolija smirivanja. Postane korisna kad si netko kao ja.-
- Hvala. Stvarno sam preburno reagirao, nije vrijedno toga. Čitam o tome cijelo ljeto, valjda sam mogao očekivati ovakve reakcije.- kaže Harry pa ustane s kreveta.- Ti si onaj tip koji je bio uz Sihaju kad smo se vratili iz labirinta, zar ne?
- Da, ja sam joj brat. Legolas Riddle.
- I ti si Riddle? Kako si upao u ovaj dom?- upia ga prezirno Harry
- Ja se nisam došao opravdavati tebi. A sada bi htio otići u krevet. Ne moraš se brinuti, ne želim ti zlo. Laku noć.- odgovori mu Legolas hladno pa se popne u svoj krevet i navuće baldihan.

- Misliš da sam luda, zar ne?- upita Alexis Sihaju dok je ona raspremala stvari u svoj ormar.
- Zbog čega sad?- osmjehne joj se Sihaja.
- Zbog toga što sam odmah krenula s onim od lipnja.- kaže Alexis, buljeći u pod.- Znam da ti je to bilo teško, ne treba te podsjećati na to.
- Hej, Alexis. Nemoj se s tim patiti.- kaže joj Sihaja nježno.- Znam da ne misliš ništa loše.
- Hvala. Zar ne bih ja tebe trebala tješiti?- upita je Alexis sad se i ona smiješeći.
- Ma ne. Rađe mi reci s kim djelimo spavaonicu. – kaže Sihaja pa nastavi s raspakiravanjem. - Ma znaš što? Ne da mi se ovo raditi ručno. – izvadi štapić pa mahn prema koferima.- Raspremi!
- Nije mi ni jasno zašto si pokušavala ručno. – kaže joj Alexis.- U sobi smo s Hermionom Granger, Lavander Brown i Parvati Patil.
- Znam Hermionu, to je ona pamentna cura u koju se Krum zatreskao prošle godine.- kaže Sihaja. Tad u sobu uđu Parvati i Lavander.
- Mislim da nije lud samo željan pozornosti.- čuje Sihaja Lavander.
- Koja si ti trač-baba Lavander.- odbrusi joj Herminona.- Začepi jer mi stvarno nije do oduzimanja bodova mom domu.- Lavandr samo napravi grimasu njoj iza leđa i uvuče se u krevet. Parvati pođe odmah za njom.
- Hej Alexis, kako si provela ljeto?- upita Hermiona vadeći šapić.- Raspremi!
- Bilo je super. Htjela bi da upoznaš moju frendicu koja se preselila s Beauxbatonsa.- kaže Alexis veselo.
- Sihaja Riddle. Ali već smo se upoznale.- kaže Sihaja- Mislim da me i ne voli baš previše.
- Pa sad nije baš tako. Nisi mi draga ali ne mrzim te.- kaže Hermiona ravnodušno.- Možda promjenim mišljenje kad te upoznam bolje. Laku noć.
- Laku noć.- odgovori joj Sihja pa se i ona zavuče u krevet a svijtla u spavaonici se priguše.

Iduće juro je došlo veoma brzo, bar za Sihaju. Ope nij dobro spavala. Još od lipnja nije si mogla izbaciti ono groblje iz snova. I svog oca. Vratio se. To je nešto čega se Sihaja pribojavala cijeli svoj život.
- Hej sestrice, zar si već budna?- trgne je strana misao.
- Nisam ni spavala. Vidimo se u društvenoj. Silazim za 5 minuta.- odgovori mu Sihaja pa iskoči iz kreveta, na brzinu se obuće i pokupi knjige.
- Dobro jutro. Idemo na doručak?- upita je Legolas kad je sišla.
- Može. Kako ti je u spavaonici? – upita ga Sihaja.
- Ma znaš. Harry je imao par protiv mene ali nisam obraćao pozornost. Ron se ne čini zabrinutim, ali stoji na strani svog prijatelja.- odgovori joj smireno Legolas.- A kod tebe?
- Ja sam bolje prošla. Sa mnom je bar Alexis. Hermiona je bila hladna a Lavander i Parvati su me prepoznale ali nisu niša rekle. Lavander je bila pomalo zauzeta s iznošenjem mišljenja da je Harry željan pozornosti a ne lud.- odgovor mu Sihaja ulazeći u Veliku dvoranu. Legolas se samo nasmiješi. U miru su jeli dok im nije prišla McGonagollica i dala im raspored.
- Povijest magije, blok sat Čarobnih napitaka, Proricanje sudbine, blok sat Obrane od mračnih sila. Ovo će biti ineresantan dan.- kaže Legolas sarkastično.
- Povijest magije predaje duh pa ne bih očekivala zanimljivo predavanje. Ali Proricanje bi moglo biti dobro.- kaže Sihja proučavajući raspored
-Tebi je možda interesantno, kad ti predojećaš budućnost.- kaže Legolas.- Kako to da nismo uzeli sve satove?
- Pa prošli smo sve njihove predmete i položili s odličnim. Tehnički ne moramo ni biti ovdje a ovi su bili najlakši uz obvezane.
- Proricanje sudbine i Skrb za magična stvorenja?- upita je Legolas
- Plus to su jedini predmeti koje nismo slušali i položili.- odgovori mu Sihaja. – Hajde idemo da ne zakasnimo odmah prvi dan.
- Podsjei me da ti nikad više ne dam da mi biraš školske predmete.- kaže joj Legolas
- Tako ti i treba kad si se cijeli osmi mjesec sikatao s reprezentacijom. To me podsjeilo; hoćeš li ovdje igrati meloboj?- upita ga ona.
- Ne, ako nećeš ti.- isceri joj se.
- Veoma smiješno. Znaš da užasno igram metloboj.- kaže mu ona sjedjući u praznu klupu u učionici.

Vrijeme je prolazilo veoma brzo Legolas i Sihja su bili cijelo vrijeme malo odvojeni od ostalih, sami za sebe. S njim se družila samo Alexis. Svi su bili zbunjeni ali i prestrašeni zbog izgleda i držanja. Činili su im se uznositima i hladnima, ali kako su bili u krivu. Dani su prolazili i ljudi su im više prilazili. Postajali su sve popularniji. Učitelji su ih voljeli jer su pisali zadaće i uspješno izvršavali zadatke. Učenici su ih voljeli jer su svim bili spremni pomoćo oko zadaće ili neke čarolije. Vikend je došao brzo.


p.s. Sada upadate vi tj. vaši likovi. Ako želit da vaš lik upadne u priču samo pročitajte upute koje se nalaze u boxu ispod mojih vlastitih likova. Vaš lik će se najvjerovatnije pojaviti u idućem posu, a ako ne u idućem inda u onom poslije njega. Pozdrav i velika pusa.

p.p.s. Idući post objavljujem iduću nedjelju. Tko do tada pošalje svoj lik sigurno upada, poslije toga samo oni koje odaberem. Ne želim si previše komplicirati priču, a puno likova koji su naknadno dodani to obično znaju napraviti. Nadam se da ćete svi poslati likove ovaj tjedan kako bi vas mogla uključiti. Pozdrav i velika pusa i naravno SRETAN USKRS!

- 19:21 -

Komentari (10) - Isprintaj - #

utorak, 18.03.2008.

1.poglavlje - Dolazak

-Još jedno pakiranje, za još jedan put na mjesto gdje će opet svi bježati od mene. - pomislila je Sihaja pakirajući kofer za sutrašnje putovanje u Hogwarst.
- Znaš da te čujem, i moram ti priznati da nije nimalo slično tebi biti tako pesimističnom, Freya.- rekao je Legolas stojeći na vratima Sihajinog apartmana.
- Frey, vratio si se.- uzviknula je Sihaja i poletila mu u zagrljaj.- Tako si mi nedostajao.
- Pa nije me bilo samo par dana. Zar opet imaš noćne more?- upita je zabrinuto.
- Ma, nije to ništa.
- Nije baš ništa, Freya. Od tromagijskog turnira nisi provela niti jednu normalnu noć bez mene.
- Frey, ja... To nije tvoja briga. Ne želim te time opterećivati. Dovoljno je što mene boli, ne mora i tebe.
- Znaš da što god boli tebe boli i mene sam malo jače.
- Znam. Žao mi je.
- Nemoj se ispričavati. Pričaj o tome sa mnom. Možda ti bude lakše.
- Ok. Ali ne večeras. Moram se još spakirati do kraja, a i htjela bih se naspavati za sutra. Večeras si ti ovdje pa ću možda i odspavati malo.
- Želiš da budem s tobom u sobi?
- Molim te.
- Nema problema.- kaže Legolas, zagrli je još jednom i poljubi u kosu.- Sve će biti ok, Freya.


Iduće jutro...

- Sihaja, Legolas zakasnit će te. Brže malo.- vikao je uzrujana Arja, svojim nećacima.
- Smiri se, ujna. Spremni smo. - reče Legolas silazeći stubama s Sihajom.
- Gdje su vam koferi?- upita ih Riddick, njihov ujak.
- Iza nas.- odgovori mu Sihaja.
- Znate da ne smijete koristiti magiju van škole.- upozori ih Arja.
- Pa počela je školska godina.- odgovori joj Legolas.
- Nemoj te biti tako zabrinuti, doći ćemo za božićne praznike. - kaže im Sihaja
- Nismo zabrinuti. - odgovori joj Riddick, grleći svoju ženu.
- Nije lijepo lagati, znaš da osjećam vaše osjećaje.- kaže mu Sihaja uz smiješak - Ali moram vam priznati da se držite veoma hrabro.- nadoda pa ih zagrli i poljubi u obraze pa izađe sa svojim koferima u perivoj dvorca Manor.
- Sretno!- kaže Arja pa zagrli i Legolasa.
- Idemo, Legolas.- dovikne Sihaja i uđe u limuzinu.
Legolas zagrli i ujaka pa uđe u limuzinu. Mahnu im oboje dok limuzina krene prema Kings Crossu.
- Boje se za nas.- kaže mu Sihaja.- Nemoj se ljutiti zbog toga.
- Ne mogu si pomoći. Ovo im stvarno ne treba. Možda se nismo trebali doseliti natrag kući.- odgovori joj Legolas.
- Jesmo. Mi ih možemo zaštititi. Uostalom oni su nam jedina preostala obitelj.
- Imaš pravo. I stvarno im je stalo do nas. Teško im je palo što smo morali biti razdvojeni tako dugo.
- Takva je bila situacija. Tada je bilo sigurnije, da nismo zajedno. Bili bi laka meta za preostale smrtonoše. Mi smo bili premali da ih zaštitimo. Sada jednostavno nemamo izbora.
- Uostalom to je dvorac naše majke, što znači da je veoma siguran.- kaže Sihaja i nasmiješi mu se.- Evo nas.

Oboje izađu iz limuzine i upute se na peron 9 i 3/4. Dok su prelazili peronom sve su se glave okretale za njima zbog njihove nevjerovatne ljepote. Ušli su u vlak i pronašli prazan kupe, gdje su proveli cjeli put u tišini čitajući svatko svoju knjigu. Pri dolasku na stanicu u Hogwarstu nisu išli kočijama niti čamcima. Čekali su svoj vlastiti prijevoz.

- Sihaja, Legolase. - pozove ih Dumbledore.- Da li ste lijepo putovali?
- Da, hvala.- odgovori mu Sihaja i zagrli ga.- Misliš da će nam ovdje biti dobro?
- Naravno da hoće.- odgovori joj Dumbledore, rukujući se s Legolasom. - Nažalost nećete prisustvovati ceremoniji s ostalima jer to nije uobičajena procedura za one koje se premještaju. Bit ćete dodjeljeni u dom od strane klobuka u mom uredu. Boljie bi bilo da krenemo, jer ćemo inače zakasniti na večeru.
- Kako ste proveli ljeto, djeco?- upita ih Dumbledore u kočiji.
- Bilo je užurbano zbog preseljenja, ali nam je drago da smo konačno s ujakom i ujnom.- odgovori mu Legolas.
- Da sigurno je lijepo biti s obitelji.- kaže Dumbledore i izađe iz kočije.

Zajedno uđu u dvorac i upute se u Dumbledorov ured.
- Molim vas da sjednete.- kaže Dumbledore uzimajući klobuk i stavljajući klobik na Sihajinu glavu čim je sjela.
- Hm, ovo je veoma interesantno.- kaže klobuk u Sihajino uho.- I Slytherin i Gryffindor. Ovo je stvarno pitanje tvog vlastitiog izbora, djevojčice.
- Molim vas Gryffindor. Ne želim biti kao svoj otac po ničemu.
- Kako želiš. Gryffindor.-odgovori klobuk.
- Sada ti, Legolase.- kaže Dumbledore i stavi mu klobuk na glavu.
- Opa, pa ovo je skoro isti um, iste sposobnosti no da li je izbor isti?- upita klobuk.
- Naravno da je.-odgovori mu Legolas.
- Nisam ni očekivao ništa drugačije. Gryffindor.- kaže klobuk.
- Hoćemo li sada u dvoranu? Ne želim propustiti razvrstavanje prvašića.- kaže Dumbledore.
- Naravno.- odgovori mu Sihaja, pa svi krenu u dvoranu.

- Što osjećaš, Freya? Hoćemo li ovdje biti sretni?- upita je Legolas misaono.
- Moguće je Frey, moguće je.- odgovori mu Sihaja i uzme njegovu ruku pa rođu zajedno kroz velika vrata dvorane.

- 16:49 -

Komentari (12) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.03.2008.

Pozdrav

Halo svima koji će čitati moj blog. Ovo je Harry Potter fan fiction blog što znači da je cijela priča izmišljena. Tijekom prošle godine sam naletila na puno sličnih blogova i veoma su mi se svidjeli što me potaknulo da napišem svoj vlasiti koji mi se mota po glavi već neko vrijeme. Nadam se da će vam se svidjeti. Svaki post će biti jedno poglavlje, a likovi su još u doradi. Pozdrav svima i uživajte.

- 14:34 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Siječanj 2009 (1)
Kolovoz 2008 (2)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (6)
Ožujak 2008 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Ovo je moja priča. Priča o tome kako je biti kćer najvećeg zločinca u čarobnjačkom svijetu koji ne može voljeti, kako je biti prosuđivan na temelju svog podrijetla i imena i kako je biti zaljubljen u dečka koji je smrtni neprijatelj tvog oca. Jer ja sam kćer lorda Voldemorta ali sam isto tako njegova čista suprotnost.

O meni

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Ovo je nešto malo o meni kao kreaotorici ove priče i bloga.
Imam 17 godina, idem u drugi razred srednje škole. Dosta sam visoka i imam plavu kosu i plave oči. Moji hobiji su čitanje, pisanje, crtanje, ples i fizika. Omiljena boja mi je plava. Najbolja knjiga koju sam ikad pročitala je Theovo putovanje, a triologija je Sumrak, Mladi mjesec, Pomračina od Stephanie Meyer. Moje druge dvije the best triologije su naravno Harry Potter i Gospodar prstenova. Od tematike volim fantasy, sf i ljubavne romane. Nepopravljiva sam romantičarka i vjerujem u pravu ljubav.
Od glazbe nikada se nisam baš opredijelila ali ne volim narodnjake iako ima par starih narodnih pjesama s područja Like i Gorskog kotra koje su mi osobito drage. Omiljeni bendovi su mi Evanesence, HIM, Destinys child i Simple plan. Od izvođača volim Mary J. Blige, Mariah Carey, Ciara, Kelly Clarkson.... Omiljeni film mi je Peti element. Ovo su još neki filmovi koje volim: Matrix, X-man, Catwoman, Riddikove kronike, Harry Potter, Gospodar prstenova, Princezini dnevnici...
Do sada sam se bavila s mnogo stvari, tj imala sam puno hobija, kao što su: taekwondo, folklor, klasični i latino američki ples, plivanje.... Nikada se nisam ničega držala dulje od četiri godine, pa se može reći da imam mnogo interesa.
Ovaj sam blog pokrenula iz zabave i nadam se da će vam se svidjeti, ili barem svima koji vole Harrya Pottera ili jednostavno vole dobru priču.
Pozdrav od iskreno vaše XX.

p.s. moj e-mail za sve koji imaju pitanja ili žele biti lik u priči: mazijas@hotmail.com

Likovi

Sihaja Freya Riddle

Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Glavni lik ove priče. Kći lorda Voldemorta. Majka joj je najizravniji potomak Gordica Gryffindora, ali je umrla pri porodu njezina brata blizanca pa ju Sihaja nikada nije upoznala. Veoma voli svog brata koji je muška verzija nje. Jedin razlika između njih dvoje osim spola je da on čuje misli ljudi oko sebe bez upotrebe legilimencije a ona je empat(tj. osjeća osjećaje ljudi oko sebe) i ima predosjećaje budućnosti. Visoka, vitka, plave kose i očiju. Jednom riječju prekrasna. Svi dečki koji je ikad ugledaju odmah polude za njom. Do svoje 11 godine živjela je u hramu kung fu majstora a onda se preselila u Francusku gdje je krenula u školu magije Beauxbatons. Sudjelovala je u tromagijskom turniru iako je bila premlada jer je bila napredna učenica. Na petoj godini se prebacuje na Hogwarst. Pohađa nastavu na razini svojih godina kako bi se bolje uklopila. Govori 10 stranih jezika. Obožava plesati i pjevati i izvrsna je u tome.Od svog oca je naslijedila golemi talent za magiju, tako da je jedna od najmoćnijih vještica na svijetu. Iako je kći lorda Voldemorta nema apsolutno ništa zajedničko s njim. Ona je jako dobra osoba, puna ljubavi i uvijek spremna pomoći kome god je to potrebno. Najpametnija je vještica na akademiji Beauxbatons a kada dođe u Hogwarst jedina joj je ravna Hermione Granger. Ima i svoje mane: prezaštinički je nastrojena prem svom brau kao i on prema njoj, nekad prežestoko reagira na komentare tipa da je zlobna kao i njen otac... Pripada domu Gryffindor.

Legolas Frey Riddle

Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Sihajin brat blizanac. Viši je od Sihaje ali je isto plavih očiju i kose iako malo tamnije, te plijeni pozornost ženskog spola. Veoma je povezan sa Sihajom te njih dvoje mogu međusobno telepatski komunicirati na velikim razdaljinama. Čuje misli ljudi oko sebe bez upotrebe legilimencije. Jednako je talentiran i pametan kao i Sihaja. Njih dvoje je razdvojeno s 11 godina kada je ona krenula na Beauxbatons, a on na Durmstang. On nije sudjelovao na tromagijskom turniru, jer je bio odsutan iz škole. Igra metloboj na poziciji tragača u britanskoj reprezenaciji. Prebacio se u Hogwarts u isto vrijeme kada i Sihaja. Njih dvoje se međusobno nazivaju svojim srednjim imenima što je jedna vrsta njihove komunikacije. Druga im je da se sporazumjevaju telepatski a treća parselskim koji oboje govore.Zaljubljen je Ginny Weasley. Pripada domu Gryffindora.



Harry James Potter

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Harry Potter je smrtni neprijatelj lorda Voldemorta. Mrzi ga zato jer mu je ubio roditelje. Ne vjeruje Sihaji iako je u nju zaljubljen od prvog trenutka kada ju je ugledao. Veoma je zbunjen zbog svojih osjećaja prema njoj. U isto vrijeme je mrzi i ludo voli. Kako će ta ljubav završiti još se ne zna. Najbolji su mu prijatelji Hermione Granger i Ron Weasley. Izvrstan je tragač a omiljeni predmet u školi mu je Obrana od mračnih sila. Pripada domu Gryffindor.

Hermiona Granger

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Hermiona Granger je bila najpametnija učenica škole Hogwarts dok nije došla Sihaja. Neko vrijeme ju nije zbog toga voljela ali su postale najbolje prijateljice. Hermione je nagovorila Harrya da vjeruje Sihaji. Nema neki omiljeni predmet jer sve voli podjednako. Zaljubljena je u Rona i njih dvoje su zajedno od Božićnog bala kada je Ron od velike ljubomore zbog toga što je Hermiona išla s Krumom da joj je priznao što osjeća prema njoj. Pripada domu Gryffindor.

Ron Weasley

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Ron Weasley je najbolji prijatelj Harrya. Veoma ljubomoran tip osobe i svakoga tko pogleda Hermionu na način na koji mu se ne sviđa izazvao bi ga na dvoboj. Slično je zaštitičniki nastrojen prema svojoj sestri Ginny, zbog koje se dosta često sukobljavao sa Legolasom kada su on i Ginny poinjali hodati ali sada se smirio. Sad se dobro slaže s Legolasom. Imao je svoje sumnje prema Sihaji i Legolasu, ali zbog Hermione im je počeo vjerovati. Obožava metloboj, a na 5. godini počinje igrati kao vratar za Gryffindorsku momčad. Ima laganih problema s tremom. Pripada domu Gryffindora.

Alexis Elocom

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Alexis je najbolja prijateljica Sihaje poslije Hermione. Poznaje Sihaju s Beauxbatonsa gdje je provela treću godinu na razmjeni učenika. Niska, lagano bucmasta ali jako slatka, čokoladne boje kože i očiju te crne kose. Obožava pjevati kao i Sihaja ali joj plesanje ne ide super iako je dosta dobra. Obožava travarstvo i napitke. Neko vrijeme je bila zatreskana u Legolasa ali to ju je prošlo. Veoma zaljubljiva osoba, svaki čas je zaljubljena u nekog drugog. Trenutačno je zaljubljena u Draca Malfoya. Pripada domu Gryffindora.


Draco Malfoy

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Draco je Harryev školski rival. Njegov karakter je pomalo napuhan i umišljen, te je lagano razmaženo dijete. Ponekad se čini okrutnim, ali je ustvar ok dečko kada skine svoju masku koju pokazuje svijetu. Ne želi postati smrtonoša nakon što se Voldemort vrati, ali njegova obitelj ga na to prisiljava. Da li će pokleknuti ili ne vidjet ćemo. Sviđa mu se Sihaja (kao i svim ostalim dečkima u školi) ali to nije ništa ozbiljno. Pripada domu Slytherina.

Ginny Weasley

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Ginny je Ronova sestra i bila je zaljubljena u Harrya kao klinka, ali sada je velika cura. Voli metloboj koji igra poprilično dobro na mjestu lovice na kojem mjestu i igra u momčadi Griffindora. Zaljubila se u Legolasa prvi put kada ga je vidjela, što joj je prouzročilo puno problema s bratom. Rona smatra pomalo prezaštitnički nastrojenim, ali veom cijeni što se brine za nju. Pripada domu Gryffindora.

Riddick Canonius

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Riddick je brat Sihajine i Leogolasove majke Katrine. Bio je veom mlad kad mu je umrla sestra (samo 21 godina) te ga je jako pogodila njezina smrt. Iako za smrt krivi Voldemorta, veoma voli svoje nećake jer su mu oni sve što mu je ostalo od obitelji i sestre koja ga je praktički odgojila. Nema svoje djece iako on i Arja pokušavaju već neko vrijeme. Zapslen je kao auror u Ministarstvu magije. Član je Reda feniksa. Živi u dvorcu Manoru, kući koju su Sihaja i Legolas naslijedili od svoje majke.


Arja Canonius

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Arja je Riddickova žena. Voli Sihaju i Legolasa kao vlastitu djecu. Arja je bezjačkog porijetla, ali ima nevjerovatno jak dar za magiju. Radi kao glavna vidarica u Svetom Mungu. Veom voli svoj posao i može se reći da je jedna od najboljih vidarica na svijetu. Pronašla je univerzalni lijek za zmijske otrove koji je Arthuru Weaslyu spasio život. Za Riddicka se udala odmah poslije Hogwarsta i još uvijek je ludo zaljubljena u njega. Članica je Reda feniksa.


Silas Lacroix

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Silas je Sihajin bivši dečko, prema kojem Sihaja još uvijek ima osjećaje. Stvori potpunu pomutnju kada se pojavi u Hogwarstu. Silas je prije pohađao Beauxbatons i on i Sihaja su bili sretan par dok ona nije otišla na Tromagijski turnir. Silas je veoma talentiran plesač i astronom. Astronomija i Aritmancija su mu omiljeni predmeti. Živi s roditeljima, koji su stara bogataška čarobnjačka obitelj, u Francuskoj. Ima sestru koja još uvijek ide u Beauxbatons, a zove se Mandy. Pripada domu Ravenclawa.

Daniel Thorne

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Daniel je zloban, opak i veoma pakostan. Mrzi sve koji nisu uz njeova idola lorda Voldemorta. Roditelji su mu cijenjeni smrtonoše. Jedino je dijete. Voli mračne sile. Najviše mrzi Draca zato jer mu je prije nego je upoznao Lus bio najbolji prijatelj. Mrzi Sihaju i Legolasa, ali ih i poštuje zbog njihova oca. Postaje smrtonoša na 6. godini skupa sa svojom djevojkom Tanyom. Pripada domu Slytherina.

Tanya Caps

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Tanya je poput svog dečka, zlobna i hladna. Iako su njih dvoje zaljubljeni i par, prema nikome drugome nemaju osjećaje osim jedno prema drugome. Tanya je siroče, jer su joj roditelje ubili aurori za prošle Voldemortove vladavine. Ona je animagus, pretvara se u pitona, i govori parselski. Mrzi Lus jer joj je preotela Draca, kojeg je htijela za sebe zbog moći a ne ljubavi. Pripada domu Slytherina.

Vaši likovi

U ovom boxu ću objavljivati likove koji su pridodani priči s adresom bloga od kreatora lika.

Ako želite da vaš lik upadne u priču, osmislite kakav želite da bude ali da upada u priču. Napišite njegovu dob, izgled, interese, dom kojem pripada... Pošaljite i sliku lika te adresu vašeg bloga na moju e-mail adresu: mazijas@hotmail.com


Gia Snape

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Dom:Slytherin
Godina:4
Interesi:Legolasova i Sihajina daljnja rođakinja.Ima dečka Jamesa koji je u Durmstangu.Majka joj je isto umrla na porođaju,za oca ne zna.Živi sa ujakom Snapeom.Treba se pridružiti Voldemortu na kraju 6.godine no ona to ne želi.Dosada je išla u Durmastang,a na 4 godinu je prebačena u Hogwarst.Obožava gledati metloboj,ali ne zna igrati.Većinu vremena je u knjižnici.Jako je pametna i ima neke moći koje ni ona sama to dosada nije otkrila.Ima narukvicu od bijelog zlata koju je naslijedila od mame koja je bila ruska plemkinja.Naj friend joj je Draco Malfoy,a frendica Hermiona.

Blog je http://giasnape16.blog.hr



Aqua Axia Riddle


-djevojka blijede puti i plavih očiju; svakog drugog dana, kosa bi joj bila druge boje: visoka.
-što se tiče njezinog vanjskog izgleda, savršena ali unutrašnjost joj nije bila takva
-ohola, hladna i zatvorena. Ice Queen.
- ne mari za druge.
- Slytherinka.
-ima nekoliko pravih prijatelja
-sa Sihajom i Legolasom je u solidnim odnosima
-otac joj je lord Voldemort
- majka joj je umrla dok su joj bile dvije godine i bila je jedna od mnogih Voldemortovih ljubavnica
-na istoj je godini kao i Sihaja i Legolas

Blog je http://aariddle.blog.hr



Lucinda Lorrin Tacker Lockhart

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Poznata.Tragačica. Šesta godina u Hufflepuffu. Hoda sa Dracom Malfoyem...djeluje pokvareno ali je zapravo popriličino zabavna i dobra. Najviše voli Herbologiju te se često druzi sa Nevillom i Alexis te na satovima zajedno pomažu Sproutici oko biljaka. Odlična je učenica te je i profesori vole. Otac, koji je nekada bio najpoželjniji i najbolji pisac u cijelom čarobnjačkom svijetu je sada u St.Mungu u odjeljenju za psihički oboljele. Mama joj je Smrtonoša a sa sestrom se i ne druži toliko jer je darkerica i potpuno se razlikuju. Nema puno prijatelja i najviše zbog toga pati.

Blog je http://lucythehunter.blog.hr



Ayumi Robyn Issa Hamasaki


Metamorfagus je. Ima starijeg brata Aarona, mlađeg Joshuu i mlađu sestru Kaiu. Na petoj je godini u Gryffindoru. Rođena je 27.05.1993. Jedina je izgledom na mamu, tj. izgleda kao japanka. Živi s roditeljima u Londonu. Zajedno s bračom i sestrom ima sovu Taru. Zna čitati s usana.

Blog je http://ayumi0hamasaki.blog.hr



Starz Skrable


Uvijek ironičan, ali ima pregršt prijatelja,iako je u Slytherinu smatra da ne spada tamo I većina njegovih prijatelja se nalazi u ostalim domovima( pogotovo Gryffindoru).Jedina osoba koju mrzi je Draco Malfoy, no nažalost sa njime je u rodu.Njegova majka Hillary je polusestra njegovog tate. Njegov tata je oduvijek mislio da Starzova mama želi imovinu njihovih rpditelja pa je zato mrzi. Starzov bauk je- Voldemort. Voli komplicirati stvari, pogotovo kada se radi o svađama. Ima ljubimca ježa koji je uvijek uz njega kada mu zatreba. Za njega je metloboj jedna dosadna igra, pa se ne trudi shvatiti pravila, no kada bi htio shvatio bi…jer ipak je to Starz Skrable

Blog je http://allaboutstarzskrable.blog.hr


Rogue Mystique Willow.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

Sedamnaestogodišnjakinja, rođena na Božić. Ravenclawica visoka metar i 85. Najdraži predmet su joj Čarolije a patronus joj je feniks. Bauk joj je akromantula. Životna želja joj je postati vampiricom. Ima mačku Persephonu. Obožava čitati i u slobodno vrijeme sluša Evanescence i My chemical romance. Nosi ljubičasto, tajice i starke. Govori francuski i može čitati hijeroglife. Također je parsel-ustica i metamorfomagus. Ona je polu veela koja puši Ronhill. Često tvrdoglava iako veoma zabavna kad ju upoznate. Sihajina i Legolasova daljnja rođakina po Dumbledoru. Sihaja je obožava i smatra velikom sestrom.

Blog je http://rouge16.blog.hr



Anna Avery Modesty Gryffindor Mutou

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost


Na 5.je godini u Gryffindorima.Igra metloboj na mjestu lovice i prilično je dobra u tome.Ima sovu Fly koja se u sve zabija i mačka Garfielda koji je užasno lijen.Ima odlične ocjene,ali to se za nju ne bi baš reklo jer se voli šaliti i zafrkavati,no u zadnje vrijeme ne baš puno.Ima mlađu sestru Alice. Najbolje prijateljice su joj Hermione na njenoj godini i Verixiss koja je mlađa od nje godinu dana. Anna i Sihaja se poznaju preko balova kako su obje iz ugladnih obitelji. Za razliku od veličine klinaca na takvim događanjima Anna je veoma prirodna i nije umišljena zbog čega je jedna od Sihajainih boljih frendica.

Blog je http://annazo.blog.hr




Verixiss Whale

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

Na 4. godini, 14 godina. U domu je Gryffindora. Otac joj je Sirius Black, od kojeg je naslijedila dobrotu, hrabrost, samouvjerenost, šarm i pamet. Majka joj je Rilly Whale, jako zla i jedna od najvećih Voldemortovih pristaša, koja je imala samo avanturu sa Siriusum iz koje je nastala Verixiss. Od majke je naslijedila samo ljepotu. Najbolje prijateljice su joj Ginny i Anna. Zaljubljena je u Edwarda Cullena. Veoma si je dobra sa Harryem i Legolasom. Omiljeni predmet joj je Obrana od mračnih sila i Aritmancija. Bauk joj je rak, a patronus crna pantera.


Blog je http://malavampirica17.blog.hr




Loredana Vanessa Nadia Malfoy.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

Možete ju zvati Nessa. Mrzi kada ju netko nazove Lola ili Nadia. Sestra je od Draca Malfoya koji ide Slytherin, pa je normalno postao miljenik njenih roditelja, koji su već godinama u tom domu. Ali ona je nesporazumom pripala Gryffindoru. Njen otac je se praktički odrekao, a sa mamom ima koliko-toliko normalan odnos. Ima 16 godina, i ide na 6 godinu u Hogwartsu. Ima plavu kosu, i plavo-sive velike oči. Jedna je od najpoznatijih Gryffindorskih Vratara, te joj se mora priznati, najboljih koji je Hogwarts imao. Ima preslatku sovicu koju je nazvala Mrkva. Nigdje ne izlazi bez malo maskare i crne olovke. Veoma dobro svira klavir i gitaru. Najdraži predmeti su joj Obrane od mračnih sila. Obožava pisati pjesme, i čitati knjige. Jedna je od boljih učenica u razredu. U daljnjom je rodu sa Sihajom i Giom. Ipak su sve čarobnjačke obitelji u nekakvom daljnjem rodu.

Blog je http://iamsocrasybecuseyou.blog.hr/