nedjelja, 03.02.2008.

Krvava priča o taštoj grofici

Tekst je hehe MALO duži (iako sam ga ja još donekle i skratila jer je na netu bio još opširniji),al eto tko ima živaca da pročita-neće požaliti... thumbup

opis slikeElizabeth Bathory( Báthory Erzsébet) rođena je 1560. u Nyirbatoru u Mađarskoj u bogatoj i moćnoj obitelji.Bila je kći baruna i barunice Georgea i Anne Bathory. Već u ranoj dobi razboljela se od jedne vrste epilepsije. Osjetljivo dijete trebalo je pažnju, no majka se nije bavila njome. Sva je briga prepuštena dadiliji koja joj je u svemu povlađivala i ugađala. S 14 godina Elizabeth je rodila nezakonitu kćer Anastasiu kojoj je otac vjerojatno bio seoski dječak začetu u dvorcu za svoju buduću svekrvu Ursulu Nadasdy. Elizabeth i grof Ferencz Nadasdy bili su obećani jedno drugom od njezine jedanaeste. Udala se za njega 8.svibnja 1575. kad je ona imala 15, a on 26 godina. Zadržala je svoje prezime dok je Ferencz svoje promijenio u Bathory. Uzela je u svoje ruke upravljanje dvorcem Sarvar, koji je inače bio imanje obitelji Nadasdy, dok je Ferencz pobjeđivao Turke na bojnim poljima na kojima je dobio nadimak „Black Knight of Hungary.“

Elizabeth je bila žena iznimne ljepote. Njezina duga crna kosa bila je u kontrastu sa svjetlim tenom. No, bila je iznimno tašta i narcisoidna što ju je nerjetko vodilo do novih dubina perverzije. Provodila je dane ispred velikog zrcala koje je dala dizajnirati posebno za sebe. Da bi joj bilo što udobnije, pošto je provodila sate pred ogledalom, imala je posebne naslone za ruke da se ne bi umorila. Erzsebet je rodila tri kćeri izuzev one nezakonite: Annu, Orsiku, Kato i jednog sina Paula. Dok je Ferencz bio odsutan,Elizabeth je počela posjećivati svoju tetu lezbijku, groficu Karlu Bathory.
No, s vremenom, pojavile su se glasine da je strastvena gošća lezbijskih orgija po kojima je njena teta, Klara Bathory bila poznata.“
Karla je bila nimfomanka, a uživala je ubijati ljude na rimski način.Njezinih četvoro muževa su umrli (prva dva je ona ubila) i na kraju je bila silovana od strane cijelog turskog garnizona prije nego što je izbodena na smrt.

Elizabeth je počela upoznavati umjetnost zadavanja boli, a u isto vrijeme razvila je zanimanje za Crnu magiju. Thorko, sluga u njezinom dvorcu, poučio ju je vračanju, ohrabrujući ju u njezinim sadističkim maštarijama. Kad je bio kod kuće njezin muž je također sudjelovao u mučenju sluga, poučavajući je koristeći vlastito iskustvo u mučenju ratnih zarobljenika. Ferencz je umro 4.siječnja 1604., dok se ona samo 4 tjedna poslije njegove smrti preselila u Beč šokirajući kraljevski dvor. U skladu s Ferenczovom voljom, skrbništvo nad Paulom preuzela je Imra Megyery.Groficu su zadesili financijski problemi pa je bila prisiljena prodati dvorac kod Thebena. U dvorcu Csejthe počela je eksperimentirati sa svojom izopačenošću uz pomoć Thorka, Ilone Joo, „vješticama“ Dorottyom Szentes, Annom Darvuliom, Katalinom Benick i majordomom Johannesom Ujvaryom.Osim Katarine svi su bili pogubljeni kod Bytče 7.siječnja 1611.

opis slike"Iloni (jednoj od sluškinja), a potom Dorottyi, kao predvodnicama počinitelja ovog užasnog krvavog zločina, i u skladu sa zakonom o kažnjavanju ubojica, javni će krvnik užarenim kliještima iščupati, jedan po jedan, sve prste na rukama, koje su koristile kao oruđe u tolikim mučenjima i klanjima i umakale ih u krv kršćana. Potom će biti žive bačene u vatru.
Što se tiče Ficzka(sluge), zbog mlade dobi i malog broja zločina u kojima je sudjelovao, osuđujemo ga na odrubljivanje glave. Njegovo tijelo, iskrvareno, bit će bačeno, zajedno s tijelima njegovih sudionica, u vatru i, prema našoj želji, spaljeno
.“

Uz pomoć svojih sluga i suradnika Elizabeth je zarobljavala služavke u dvorac, vodila ih u podzemnu sobu zvanu „her Ladyship's torture chamber“ i podčinila ih najgorim okrutnostima koje je mogla zamisliti. Pod izlikom da ih kažnjava zbog neispunjavanja nekih trivijalnih zadataka, grofica je koristila gvožđe za žigosanje, topljeni vosak i noževe da bi prolila njihovu krv. Onu koja je ukrala novčić, kaznila bi oštro tako da je djevojka morala držati užareni novčić u ruci. Onoj koja bi pričala tijekom radnog vremena vlastoručno bi zašila usta ili bi joj ih otvorila i širila ih dok usne ne bi puknule ili se razderale. Elizabeth je redovito tukla i osakaćivala svoje žrtve. Neke je smrznula u snijegu blizu dvorca Csejthe, izlijevajući na njih ledenu vodu tijekom iznimno hladnog vremena.

Jednom je sluškinju prisilila da se razodjene te naredila da je zavežu za drvo i premažu medom kako bi privukao kukce na nju.“ Ubrzo, grofica je počela gristi svoje žrtve. Doslovno bi odgrizla dijelove mesa s njihovih vratova, obraza ili ramena. Krv je postala grofičina opsjednutost, a nastavila je mučiti svoje žrtve s žiletima, bakljama i vlastoručno načinjenim posebnim srebrnim pincetama. Stigla je u dvorac unijeti i najokrutnije instrumente za mučenje.Slika ispod prikazuje instrumente koji se čuvaju u muzeju.

opis slikeSlavni „robot“ poznat kao „Željezna djeva“(Iron Maiden) bio je smješten u njezinoj sobi za mučenje. To je zapravo bila lutka ljudske veličine i boje, a imala je satni mehanizam. Gola, obojana, prekrivena draguljima s plavom kosom koja je sezala do poda imala je mehanički uređaj tako da je mogla micati oči i nasmiješiti se. Da bi proradila, bilo je nužno dotaknuti jedan od dragulja na njenoj ogrlici. Elizabeth bi poručila sluškinji da popravi dragulje na „Željeznoj djevi“, a kad bi se određeni dragulj pomaknuo, „Djeva“ bi ugrabila djevojku, šiljci bi izašli iz grudi, a djevojka bi ubrzo iskrvarila do smrti.Grofica je dala napraviti jedan oblik „željezne djevice“, kutiju oblikovanu po ljudskom tijelu s oštrim šiljcima koji su stršali u unutrašnjost kutije. Mučitelj bi u kutiju zatvarao žrtvu, a kada bi zatvorio poklopac kutije, šiljci bi probili tijelo uzrokujući nevjerojatne boli i patnju te obilno krvarenje. Potom bi željeznu djevicu užad povukla u viseći položaj, a jedna od grofičinih sluškinja bakljom bi palila žrtvu te bi se ona vrpoljila u agoniji i sve jače nabijala na šiljke. Grofica bi sjedila ispod kaveza, a krv bi curila po njoj. Sadističko i erotsko značenje ovih postupaka potvrđeno je činjenicom da je sprava za mučenje imala nacrtane stidne dlake i crvene bradavice. Postojali su i posebno konstruirani kanalići kojima je krv mogla istjecati, filtrirati se i sakupiti u posudu te pohraniti i kasnije koristiti za grofičine krvave kupke.

opis slikeKavez, prenizak da bi se u njemu stajalo, ali preuzak da bi se u njemu sjedilo bio je grofičina najdraža „igračka“. Kavez je imao mnoštvo šiljaka koji su ulazili u njega, a njihao bi se kako bi djevojke unutra ostale razderane u dijelove zbog šiljaka. Kako je starila, grofičina ljepota je blijedila. Pokušavala je to sakriti kozmetikom i najskupljom odjećom. Priča kaže da ju je jednog dana sluškinja slučajno počupala dok ju je češljala, a Elizabeth ju je tako jako lupila da joj je počela curiti krv koja je prsnula na grofičinu ruku. Onda je shvatila da je taj dio ruke izuzetno gladak i pomlađen. Mislila je da je otkrila tajnu vječne mladosti.

Obuzeta mahnitim bijesom, grofica je jednu od sluškinja pretukla tako da je bila oblivena krvlju, a nešto krvi poprskalo je grofičinu kožu. Kada se ogledala u ogledalu, grofica je primjetila da joj je koža, na mjestu koje je bilo poprskano sluškinjinom krvlju, izgledala mlađe od ostatka tijela. Uvjerena kako krv posjeduje moć obnavljanja, grofica je pronašla „raison d'etre“ za svoj neobuzdani sadizam.“

Slijedeći vještičje upute, Elizabeth je svojim zlim sljedbenicima rekla da ukradu lijepe mlade djevice, zatim bi ih rezala s noževima i skupljala njihovu krv da bi se u njoj kupala. Kada bi izašla iz krvave kupke sama sebi izgledala je mlađe i blistavije. Elizabethine sluge bi tražile djevice iz obližnjih sela pod izlikom da ih zapošljavaju kao sluškinje. Ali kako je broj trupala rastao, morali su ih bacati izvan dvorca. Kad su lokalni seljaci našli mrtva tijela, ispuštene krvi, brzo su se proširile glasine da vampiri nastanjuju staru utvrdu. Kad je Darvulia umrla ili nestala, Elizabeth koja je imala 50 godina, primjećivala je da stari sve više i više i žalila se svojoj novoj vještici o uzaludnosti krvavih kupki te je rekla novoj vještici da će je ubiti ako ne zaustavi starenje. Čarobnica zvana Erzsi Majorova rekla je da Darvuliina metoda nije funkcionirala jer je rabila plebejsku krv. Jamčila je da će se, ako bude rabila „plavu krv“, starenje zaustaviti. Uspjela je privući 25 žena kraljevskog podrijetla koje bi u zamjenu za veselo društvo dobile lekcije iz lijepog ponašanja. Nekoliko dana poslije, samo su dvije ostale. Elizabeth ih je optužila da su ubile ostale zbog nakita i onda počinile samoubojstvo. No, unatoč očekivanjima, nije povratila izgubljenu mladost. U više od jednog desetljeća počinila je svoja djela „vampirizma“, osakaćivajući i iscrpivši svu krv više od 650 djeva.
Grofica je postajala toliko ozloglašena da se njezini zločini više nisu mogli skrivati.
Doskora su se krajem pronijele glasine i mađarski je kralj sastavio izaslanstvo, pod vodstvom palatina, jednog od najviših službenika, koje je imalo istražiti točnost tih indicija.
U podrumu zatrpanim ostatcima krvave ceremonije od prošle noći, našao je izmučena tijela dviju djevojki koje su ležeći na podu umirale. Osjetio se i smrad mrtvih, zidovi su bili poprskani krvlju, vidio je i „Željeznu djevu“, kavez, instrumente za mučenje, posude prekrivene sasušenom krvlju i ćelije u kojima su se nalazile djevojke koje su čekale na svoj red.

Ono što su pronašli, potreslo ih je do same srži. U jednoj od prostorija pronašli su jedru, svjetlokosu golu djevojku mrtvu na podu. Kosa joj je bila počupana, bedra i genitalije spaljene, a koža pokidana u komadiće. Jedan od ljudi koji su je pronašli, rekao je da je ni rođena majka ne bi prepoznala.“

Grofica to, začudo, nije porekla i rekla da ima pravo na to pošto je žena plemenite krvi iz pradavne loze.
Optužbe koje su kasnije iznesene na suđenju protiv nje, bile su gotovo nevjerojatne. Rečeno je kako se u 4 sata ujutro…grofica kupala, ne u vodi i aromatičnim uljima, već u krvi djevica. Podvrgavala ih je užasnim mukama: jedna od sudionica posvjedočila je kako je djevojke potpuno gole polegla na pod svoje kupaonice i toliko ih mučila da su kasnije morale vjedrima sakupljati krv i pepelom pokrivati krvave mlake.“ Osuđena je na doživotni zatvor unutar zidova dvorca. Zazidali su je u jednu prostoriju i ostavili joj otvore samo za zrak, vodu i hranu. Ova slika ispod je prikaz njezinog "velikog" otvora za ruku.

opis slikeUmrla je neki kažu 14. neki 21.kolovoza 1614. u Čachticeu u Slovačkoj. Kako je to autor „Legenda o krvi“ iz kojih potječu svi ovi citati rekao:

„Kazna je izvršena i zazidana je u svom dvorcu, lišena svjetlosti, društva i nade…Prikladan svršetak izopačenog života" .“

opis slike
- 16:33 -

Giv it tu mi bejbi... (17) - Tiskaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2008  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

02/2008 (2)
01/2008 (2)
12/2007 (4)
11/2007 (7)
10/2007 (12)
09/2007 (10)
08/2007 (5)
07/2007 (4)
06/2007 (9)
05/2007 (12)
04/2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari Oš/Neš

opis slike

...Ja sam...
Monika
Ćaknuta, Tvrdoglava, Čupava, Studentica, Lafica,
Otvorena, Vesela, Brbljava, bla bla
bla blalala bla blla..bl bl......bllll.....bl...blab...

opis slike
opis slike

opis slike


opis slike
ČeK dEm aUt:
*sLaViŠa
*mArSiJaNkA

*SaNjIca
*i To Je ŽiVoT
*ErGaRaC
*GrAdSkA PaHuLjIcA
*KeN-oH-MaNiJa
*DjDaFoRcE
*EeK
*KiSiCa
*NiNa
*PiNkEyE
*AsSiLeTa
*NiKaDkAoBaNe
*SaTaNšAkIć
*PeOpLe aLwAyS LeAvE
*AnUšKa
*VrAg s LiCeM AnĐeLa
*ImAš CvJeTiČ u KoSi
*AnĐeO i DeMoN
*MoKrA
*MaNdArInIcA
*ShOpPiNg QuEeN
*JaCaR
*StUdEnTiCa22

opis slike

opis slike

Kako prepoznati zaljubljenu ženu


- Po koraku.
Zaljubljena žena ima lagani korak, jedva dotiče tlo pod nogama.
Lebdi. A opet, korak joj je siguran, odrješit.


- Po očima.
Oči zaljubljene žene su poput dviju ribica što se ljeskaju svojim srebrnastim trbuščićima. Sjaje se te oči, vrckaju i ne možeš ih ni na tren uloviti.

- Po pjesmi.
Zaljubljena žena pjeva. Ustvari, nikad nisi siguran da li to na njenom licu titra osmijeh ili u sebi pjevuši neku ljubavnu pjesmu. A tek kad naglas propjeva, znadeš što joj srce kazuje.

- Po zračenju.
I onaj koji nikada nije čuo za auru osjetit će da zaljubljena žena zrači. Iz svake njene pore isijava energija, ljepota, ljubav.


opis slike


opis slike

opis slike
When you feel a little breeze,
or notice a tickle, or need to sneeze
or find your things are rearranged
or something seems a little strange
Look very closely and you might see
sparkly dust, or a buzzing bee:
Behold! a fairy with gossamer wings
has come to show you wondrous things!


opis slike


Stvari male =)

Kad bi znale,
stvari male,
koliko su samo vazne,
postale bi jako snazne.

Bez kapljice nema mora,
bez iglice nema bora,
bez kljucica nema vrata,
bez kazaljke nema sata.

Nema lanca bez alkice,
nema ribe bez udice,
nema vatre bez sibice,
osta greska bez gumice.

Bilo tesko ili lako,
bilo hladno ili mlako,
bilo slabo ili snazno,
sad vidimo sve je vazno.

Dal' ste djeco do sad znali,
da vi uvijek niste mali,
zato nemoj da vas cudi,
kad vas zovu "mali ljudi".
...SREĆA...Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je čudnije kako nam baš to malo nedostaje.
Ivo Andrić

Katkada je bolje truditi se biti sretan u nesreći prihvativši je, nego boreći se ili pokušavajući je nadvladati.

Drži sreću kao pticu: što nježnije i lakše! Bude li se osjećala slobodnom, ostat će ti rado u ruci.
Fridrich Hebbel

Ono što nas najneposrednije usrećuje jest vedrina uma-ova je dobra osobina sama sebi nagrada. Stoga bi razvijanje vedrine u sebi, valjalo staviti ispred svih drugih težnji.
Artur Schopenhauer


opis slike


...
Mila, najmilija, divna, najdivnija
milijun razloga je medju ljudima
a za nas dvoje stvarno ni jedan
da zivimo kako zivimo, jedno bez drugoga

Mila, najmilija, nezna, najneznija
milijun razloga nas dvoje razdvaja
a da li jedan stvarno je vredan
da zivimo kako zivimo, jedno bez drugoga

Nocima gubim dah i tesko disem, tesko pisem
vicem u nebo „dodji i ostani“
jer mi smo kao pesma bez reci
nota bez takta, prica bez smisla
dodir bez daha, oci bez lica
jato bez ptica smo ti i ja
jedno bez drugoga

K’o oficir bez cina, voz bez sina
kao bez grane drvo, k’o bez poslednjeg prvo
kao vulkan bez lave, k’o heroj bez slave
smo ti i ja, jedno bez drugoga

Mila, najmilija, nezna, najneznija
milijun razloga je medju ljudima
a za nas dvoje stvarno ni jedan
da zivimo kako zivimo, jedno bez drugoga

Nocima gubim dah i tesko disem, tesko pisem
vicem u nebo „dodji i ostani“
jer mi smo kao pesma bez reci
nota bez takta, prica bez smisla
dodir bez daha, oci bez lica
jato bez ptica smo ti i ja
jedno bez drugoga

K’o oficir bez cina, voz bez sina
kao bez grane drvo, k’o bez poslednjeg prvo
vulkan bez lave, k’o heroj bez slave
smo ti i ja, jedno bez drugoga
...


opis slike
*PRIJATELJSTVO*

opis slike

- Nije teško umrijeti za prijatelja,kao što je teško naići na jednog koji bi zaslužio da čovjek za njega umre.

- Prijatelj je onaj koji zna sve o tebi,a i dalje te voli...

- Pri izboru prijatelja budi spor,pri promjeni još sporiji.

- Sudbina nam daje roditelje,prijatelje biramo sami...

- Prijatelje ne treba cijeniti po pravdi,nego po srcu.

- Druži se s onima koji će te činiti boljim...

- Prijateljstvo je cvijet jednog trenutka i plod vremena.

Designed by In Obscuro

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se