STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

12.09.2017., utorak


POLJOPRIVREDA JE GARANCIJA OPSTANKA HRVATSKOG NARODA
POLJOPRIVREDA JE GARANCIJA OPSTANKA HRVATSKOG NARODA

http://www.makarska-post.com/index.php/ilija-barjasic-poljoprivreda-je-jamstvo-opstanka-hrvatskog-naroda/



Hrvatu proporcionalno znanju urušava se dom, urušavaju se sela i poljoprivreda, domovina... toliko da se ne usudi napraviti inventuru kojom bi sebi pokazao sve propuste, počevši od misli – riječi – djela.

Posljedice su očigledno alarmantne:

1. iseljavanje iz domovine
2. pusta sela
3. neobrađena polja
4. pad nataliteta

Argumenti koji osvjetljavaju odgovorne prema dužnostima, koji su se lukavo nametnuli kao vlastodršci rukovođeni strastima, željama ... Zato su Hrvati gubitnici na svojim poljima, u selima i domu svome, i dalje bez inventure - posebnog pregleda, što očigledno ukazuje, bez nataliteta kao indikatora zašto su sela i poljoprivreda urušena, kao osnovna primarna grana privređivanja, kao uvjeti za življenje, zadovoljstva.

Hrvati su po volji žrtve stvorenih uvjeta, gubitnici što pokazuje iseljavanje umjesto povratka raseljenih kroz prošla stoljeća. Sve se događa jer su vladari Hrvati nesvjesni diverzanti, još od prije Prvog svjetskog rata. Hrvati kao da nemaju dovoljno spoznaje kako zaštititi dom, Hrvati u glavnom gradu Zagrebu, sa svim institucijama RH, su ispod svih očekivanja poticajni za Hrvate na selima, ostale Hrvate ..., iako u centru ne zanimaju ih zbivanja, dakle, nisu svjesni značenja vlastite nezavisne države za zajednicu, kao osnove za sve, svoj na svome.

Kada hrvatskom narodu stranci ometaju djelovanje, po uputama iz stranih neformalnih interesnih grupacija, a Hrvati im dopuste ..., naročito da razaraju – osnovu – dovodeći u krizu poljoprivredu. Sve se događa uz asistenciju Hrvata bakljonoša, dok uljezi radi interesa po cijenu Hrvatske zadovoljno napreduju ... antihrvatski raspoloženi. Stranci svojim kojekakvim strankama stvaraju interesne grupe, materijalnu bazu pomoću koje funkcioniraju i bez Nezavisne Države Hrvatske tako navikli kroz prošlost, a sve po zakonima, tu je hrvatski narod kao roblje i dalje.

Stranka – stranci - stranaštvo - strano ( čast pojedincima) nazivi iza kojih se krije zlo, koje razara zajednički (fascio) kao negativni operativci.
Uglavnom premijeri i predsjednici Nezavisne Države Hrvatske perfidno su uključeni u specijalne ratove protiv RH, raseljavajući hrvatski narod i dopuštajući propadanje hrvatskih sela.

Hrvati su bili gubitnici i nakon Prvog i Drugog svjetskog rata kao i nakon 1971. godine, očigledno su i nakon 1991. godine ... Dakle, Austrija i Mađarska u Prvom svjetskom ratu nisu dozvolile NDH.

Srbi također nisu dozvolili NDH nakon Drugog svjetskog rata, kao što su sprječavali NDH i nakon 1971.

Evo i sada se radi o biti ili ne biti NDH, dakle poslije ratova potencijalni okupatori i sada obezglavljuju hrvatski narod da ne bude NDH, što očito čine pod raznim izlikama, i iz raznih kutova od jezika do zakona koji destimuliraju tako nezaštićen narod koji pod pritiscima iseljava iz NDH. Što se čini istom šablonom kroz stoljeća, uglavnom pomoću potkupljivih Hrvata koji kroz inscenirane folklore eksploatatora broje vlastite žrtve kroz povijest, umjesto da otpočnu i ustraju na iskonskim zakonima - čuvarima Života u NDH. To se može samo preventivno, svakodnevnim djelovanjem štititi temelje NDH i uvjete životu ... Samo je sila pravda za one koji su žrtve strasti i želja, što je posljedica neznanja. Dovoljno ne poznaju sebe pa zato ne mogu biti kritičari – savjetnici - državnici. Potiskuju se uzorni Hrvati, koje zamjenjuju stranci i polupismeni Hrvati, doslovce operativci za rušenje NDH. Što se potvrđuje dok navikavaju narod da se milom i silom zabrani domoljubni usklik Za dom spremni. Što to znači ... kada čovjek nije spreman braniti dom ne može ga preventivno niti obraniti od zla, kojem se predumišljajem otvara put da devastira hrvatske teritorije i narod obezglavljuje ...

Dovoljni razlozi su ispunjeni pa se treba odlučno suprotstaviti i čuvati dom, sela i gradove  uvjete bez kojih očito na ovim hrvatskim prostorima je upitan opstanak. Hrvatski narod se mora oslanjati na uzorne Hrvate – mudrace kao garanciju zaštite od janjičara i njihovih mentora stranaca, koji nepozvani određuju kadrove u institucijama. Očito u Hrvatskoj sve se događa kao u raštimanom orkestru, koji se može popraviti samo pomoću uzornih Hrvata po žrtvovanju, kao odanih zastupnika Života – zajedništvu, koji bi tendenciozne želje i nakane manjina gasili za formiranjem vlade u Hrvatskoj, kao da nema Hrvata.

Fascio – fašizam je pojam koji strance okuplja i održava kao potencijalne okupatore, prljava snaga njihovog zajedništva kojom bi porobljavali i eksploatirali hrvatski narod, kada se nije spreman braniti. Isti okupatori dok varaju naivne pobjeđuju i devastiraju im domove i zajednicu – državu pod nazivom antifašizam  što znači nesloga, a tako su zapravo pobijeđeni na vlastitom ognjištu. Zlo kao skupina – nakupine, tendenciozni, skupa zastrane svojim strankama fascio - fašistički radi ostvarivanja svojih ciljeva u domu i domovini naroda koji nije spreman svoj dom braniti.

Isti stranci, dok se kockaju hrvatskim domovima i dostojanstvom Hrvatima bi diktirali ..., ali Hrvati pamte tko su strastveni Turci – begovi, tijekom 500 godina, Mongoli – Mađari, kako i zašto su mijenjali imena gradova Daruvar, tko je Matija Gubec ..., što vrijedi i za Austrijance koji, kada ne silom kao i Turci, kupovali bi najljepše žene ..., a Zrinski - Frankopani što su doživjeli ..., dok su Srbi radili i pljačkali isto pod firmom antifašizam .., što se dogodilo Stjepanu Radiću, Bleiburg ..., zašto se ne mijenjaju nazivi: Daruvara, begova tako strasnih ..., kani li se Štromar ispričati skupa s Mađarima i vratiti srebro i zlato otuđeno za vladavine Austrougarske monarhije ..., koji likuje dok uvjerava i brani Hrvatima da budu spremni braniti vlastiti dom.

Pomoć znanstvenika, i znanosti  statistika ... sve je čovjeku u funkciji spoznaje radi zajednice da se unapređuju uvjeti koji bi doprinijeli većoj spoznaji, što se proporcionalno odražava na terenu za dalje. Dakle, spoznaja pojedinca je garancija općem dobru – radi boljih uvjeta u kojima čovjek obitava. Zato je svaki pojedinac dužan svojim obolom zastupati zajednicu.

Na Zemlji se čovjek djelujući dokazuje i rađa i snalazi prema spoznaji, na beskonačnom putu.

Koliko se čovjek prevari pa navikavanjem podcjenjuje svoje podneblje i poljoprivredu – zemljoradnju kao najprimarniju granu privređivanja – sebe ... Toliko je proklet ..., dok precjenjuje prividno šarenilo u gradu asfalt, što se proporcionalno odrazi ..., jer zemlja - zemljoradnja je primarna grana koja uključuje vrijednosti i koristi ..., dok se tvorničkom proizvodnjom i tehnikom dopunjavaju potrebe gole egzistencije ...

Sve se odvija posredno u nazočnost i vatre kao iskonskog sudca i čistača na zemlji u zajednici, a tehnika pripomoć da čovjek i više spoznaje ..., vatra je prema potrebi oruđe u funkciji reda – nereda prema potrebi, aktivira se kao konstantni čistač, koji dijeli pravedno dobro od zla. Dakle, vatra je i indikator, što čovjek često ne uočava upozorenje da se treba kretati, raditi – čistiti kako ne bi bio žrtva.

Očigledno, čovjek koji živi u skladu s prirodom - po djelovanju, vatra je u službi u domu i dvorištu. Kada se čovjek otuđi, pa se zaboravi – izgubi, kulminacija po neurednom ponašanju izazove vatru; požare na neobrađenim poljima, šumama - nekadašnjim pašnjacima jer sada nema čovjeka niti životinja.
U Hrvatskoj je moderna orijentacija, zavarani trendom zapuštaju se domovi i polja pa se aktivira iskonski čistač koji čovjeka opominje da se uključi – preventivno, i spašava od smetlišta i ratova. I u Hrvatskoj sve se odražava po ukupnom djelovanju – kulturi, a što se nagrađuje natalitetom, odrazom čistih uvjeta na Zemlji. Život ne treba socijalnu pomoć već kretanje i održavanje čistoće. Suprotno, neredom zavarani - prividom i socijalnim „pomoćima“, kada čovjek ne djeluje preventivno po volji je žrtva. Nakon toliko opomena Hrvatima je vatra i dalje čistač. Koliko bi se moglo kupiti krda i stada – stoke kao grane privređivanja neophodne narodu ..., samo od šteta prouzročenih požarima.

Sve u svemu vatra je u funkciji čovjeka koja opominje na nered i stalno upozorava na budnost.


Osijek, kolovoz 2017. godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha
i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - ŽIVOT
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj


- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.