STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

31.07.2015., petak


FRLJIĆEVI ISPADI PLAĆANI 50 MILIJUNA KUNA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


FRLJIĆEVI ISPADI PLAĆANI 50 MILIJUNA KUNA



Proračun Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl.Zajca, Rijeka je oko 50 milijuna kuna, od toga Grad Rijeka izdvaja preko 40 miljuna kuna, a ostalo od drugih prihoda. Čelni čovjek kazališta Oliver Frljić, intendant, nanosi veliku štetu ugledu Republici Hrvatskoj koji priprema obilježavanje „Kontra-Oluje“ u riječkom HNK.

Nakon što su Kazališno vijeće i njihov predsjednik Elvio Baccarini donijeli odluku izboru Frljića, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je 6. svibnja 2014. godine donio z a k l j u č a k, kojim podržava prijedlog odluke o imenovanju intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Rijeka, kojega je Gradskom vijeću grada Rijeke podnijelo Kazališno vijeće. Nakon što je Gradsko vijeće usvojilo odluku, Frljićev izbor potvrdila je i bivša ministrica kulture Andrea Zlatar Violić .

Za ovakve ispade intendanta Frljića odgovorni su Kazališno vijeće na čelu s Elviom Baccarinijem, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, Gradsko vijeće grada Rijeke i Ministarstvo kulture RH.


Zagreb-Zadar, 31. srpnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.07.2015., četvrtak


FOTIJU SU DRAGE HRVATSKE KUNE, A NE PRIZNAJE OLUJU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

FOTIJU SU DRAGE HRVATSKE KUNE, A NE PRIZNAJE OLUJU



Ovih dana Fotije, episkop dalmatinski SPC-a u hrvatskim sredstvima informiranja navodi „da Pravoslavna crkva ne može biti u slavlju OLUJE, niti želi, niti joj je u tome mjesto“ kao i da su „Srbi u Hrvatskoj građani drugog reda“

Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, nije upisana u Evidenciju vjerskih zajednica kao cjelovita vjerska zajednica, nego su upisani njezini organizacijski oblici. Njezino je središnje upravno tijelo u Beogradu, a u Republici Hrvatskoj upisani su samo njezini organizacijski oblici, njih 428 (eparhije, parohije i druga tijela Srpske pravoslavne crkve). Svi ti organizacijski oblikci Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj financiraju se iz državnog proračuna Republike Hrvatske, odnosno plaćaju ih porezni obveznici Hrvatske u iznosu od više milijuna kuna. Fotiju su drage hrvatske kune, a ne priznaje OLUJU.

Nakon što je Kukuriku Vlada prisegla u Hrvatskom saboru 23.prosinca 2011. godine do danas, u Vladi RH od 21 ministra desetorica su činili pripadnici srpske nacionalne manjine u RH. Da su Srbi građani drugoga reda, neka prosudi hrvatska javnost.


Zagreb-Zadar, 30. srpnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.07.2015., ponedjeljak


PUSIĆEVE NOSTALGIČNE PJESME U SRBU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

PUSIĆEVE NOSTALGIČNE PJESME U SRBU



Zoran Pusić na proslavi antifašističkog ustanka u Srbu je naveo da su članovi KPJ podigli ustanak u ovom kraju i među njima naveo i Marka Oreškovića za kojega kaže da je ispjevana pjesma „hrvatskog roda a majka je srpskog naroda“.

Svi bi kao takvi i dalje vladali pod prozirnim parolama fašizam, antifašizam, komunizam . . . , pomoću kojih su se kroz zadnje stoljeće proširili i okupirali hrvatske teritorije partizani - ustanici iz Beograda, Rima, Venecije, Budimpešte i . . ., zbog eksploatiranja Hrvata za sebe preko poreza i harača u krvi. Misle da im je taj neki antifašizam pokriće i zaštita za daljnje eksploatiranje i uništavanje Hrvata. Što su ustanici u Srbu podržavali: fašizam ili antifašizam, dok su, u zadnjem ratu protiv Hrvata, sa svojima postavljali mine od kojih Hrvati i danas pogibaju. Sve to pokazuje da sinovi i unuci inih okupatora i Srba, skupa s hrvatskim janjičarima, i sada drsko veličaju ustanak u Srbu, po redu tko zna koji dirigiran iz Beograda i druge metropole, sa zahtjevom da im i ova generacija Hrvata plaća za spomenike njihovih zlodjela u Borićevcu, Brotnju . . ., Udbini, kao i širom Hrvatske do danas i dalje.

Preporučujemo Zoranu Pusići da pročita knjigu Dossier Boričevac u kojem je sve navedeno o Marku Oreškoviću i pjesmama pjevanim Likom i Kordunom. Prevareni hrvatski partizani Marko Orešković i dr., nisu ni bili svjesni koje su prljave poslove odradili protiv svoga naroda po instrukcijama, potom zaslugama, pod nadzorom velikosrba prema velikosrpskim željama. Kad je Orešković odigrao ulogu protiv Hrvata nije više bio interesantan i Srbi su ga rješili da im ne smeta u njihovim velikosrpskim planovima. Eto Pusiću tko su bili šefovi.

Dossier Boričevac, Pavičić J., Zagreb 2012., str.22.,229.,235.,237.,238.,286.,295.,296.,540.,542.,544.,546.,548., navodimo:

„Zbog suradnje s fašistima, vodstvo KPH i KPJ odlučilo je Đ. Jovanića osuditi na smrt i streljati. Direktivu o izvršenju kazne prenio je Gojki Polovini organizator ustanka u Lici Marko Orešković Krntija, ali nije ubijen Đ. Jovanić, nego je 20.X.1941. u selu Očijevu Velikom kod Drvara ubijen Marko Orešković i bačen u jamu.

Postupci Hrvata-komunista Marka Oreškovića, koji je po Lici obilazio srpska sela sa zastrašujućim riječima: „Bježite, braćo Srbi, dolaze ustaše sve će vas poklati“. Na isti način je postupao i njegov ideološki sudrug, Hrvat-komunist Veco Holjevac. Takvim su promidžbenim aktivnostima, uz činjenicu da su pritom namjerno skrivali svoju hrvatsku nacionalnu pripadnost, izravno poticali srpski narod na oružanu pobunu. Principom obmane, lažno se predstavljajući kao Srbi, pokušavali su postići puno vjerodostojnost onoga što su govorili. Međutim, kada su naknadno ipak prepoznati, odnosno kada se utvrdilo da su Orešković i Holjevac zapravo Hrvati, onda je komunistički agitprop žurno u njihovu zaštitu sročio pjesmice pjevane Likom i Kordunom. Tako se o Marku Oreškoviću pjevalo: „Naš je Marko hrvatskog roda/Al je majka srpskoga naroda/Svakog onog požalila majka/Tko ne želi Orešković Marka“.

A o Veci Holjevcu, političkom komesaru „Prvog hrvatskog korpusa“ u Kordunu, kojim je zapovijedao Srbin-Kordunaš Čanica Opačić, orila se pjesma: „Druže Veco, hrvatskoga roda/Ti si vođa srpskog naroda“.

Nakon što je Marko Orešković, predstavnik CK KPH saznao da su Boško Rašeta, Dušan Mileusnić Đoko Jovanić i drugi četnički orjentirani kao što je Stevo Rađenović i Miloš Torbica sudjelovali na sastanku tzv. Štaba gerilskih odreda u Otriću s talijanskim časnicima, prema tvdnji G. Polovine, Orešković je kazao kako „ne postoji drugi izlaz osim da on, u ime CK KPH osudi Đoku Jovanića na smrt“. Pritom je s te pozicije odredio G. Polovinu da formira sud koji bi trebao izreći kaznu, i potom strijeljati Đoku Jovanića. Takav je zahtjev G. Polovina odbio izvršiti, iake se i kasnije od strane CK KPH ustrajavalo na provedbi kazne, uz obrazloženje da bi to bio „težak udarac za ustanak srpskog naroda cele Like“.

Simo Š. Dubajić također piše da je Nikola Kotle, tadašnji sekretar komiteta KP za Drvar-Grahovo, javo pozivao na osudu Otrićkog sporazuma te u borbi za preuzimanje vlasti uskoro usmrtio Marka Oreškovića i neke Srbe iz mjesta Očijeva koji su svjedočili „podmuklom međukomunističkom obračunu““

Mile Pavičić o ustanku navodi „da je 20.srpnja 1941. godine u šumi kod Kamenice u blizini Drvara održan sastanak budućih vođa ustanka, na kojem su usklađene aktivnosti na organizaciji pobune. Od ličana su na sastanku bili Đoko Jovanić i Dušan Mileusnić, obojica iz Srba, povratnici i poznanici iz Žednika kod Subotice, gdje su njihove obitelji do rata živjele kao kolonisti. Po povratku u Liku Jovanić i Mileusnić se povezuju s braćom Morača, vođama pobune u zapadnoj Bosni, također poznanicima iz Žednika.

Đoko Jovanić i Dušan Mileusnić sastaju se 24.srpnja 1941. godine s Gojkom Polovinom, koji se krio u šumi pokraj rodnog Dobrosela, i obavještavaju ga o dogovoru u Kamenici. Polovina postaje vodeća ličnost pobune. Pripreme se odvijaju bez ikakve veze s vodstvom Komunističke partije Hrvatske.

Član centralnih komiteta KPJ i KPH Marko Orešković Krntija pojavit će se tek 4. ili 5.VIII., nakon što se neko vrijeme krio kod Visuća. Vezanog i isprebijanog ga dovode ustanici Gojku Polovini.

Na incijativu Marka Oreškovića 16. kolovoza 1941. godine osnovana je ustanička brigada za oslobođene krajeve Bosne i Like, koja će se poslije prozvati Prva brigada za zapadnu Bosnu i Liku. U sastavu brigade su gotovo sve pobunjeničke jedinice, među kojima i one zloglasnih četničkih vođa i vojvoda, kao što je krvnik Krnjeuše Mane Rokvić, pop Đujić, Brane Bogunović, Živko Brković i dr. Marka Oreškovića kritizira CK KPJ zbog preuranjenog formiranja brigade i naziva gerilac (koji se mijenja u partizan).“

Na incijativu Marka Oreškovića 31. kolovoza 1941. godine u Drvaru je održano zasjedanje delegata gerilskih odreda za Bosnu i Liku, na kojemu je zauzeto stajalište o borbi protiv Talijana. Prihvaća ga i prisutni četnički vojvoda pop Momčilo Đujić, ali samo do dolaska Talijana.

Marko Orešković Krntija ubijen je u Bosni, kod sela Očijeva, 20 listopada 1941. godine, od elemenata koji su orijentirani „više četnički nego partizanski“. Polovina u svom Svedočenju iznosi teoriju da su Krntijino ubojstvo organizirali KPH i španjolski borci.“

Također, Nikola Vidaković Nikac o ustanku navodi u tekstovima koji su objavljeni i u knjizi Dossier Boričevac „da je takozvani narodnooslobodilački ustanak u Donjem Lapcu i okolici 1941. godine bio zapravo srpska navala na Hrvate, izazvana bjesomučnom mržnjom, u kojoj su neki istaknuti komunisti klicali kralju Petru. Tada su u Donjem Lapcu bili istaknuti komunisti Hrvati – Jakov Blažević i Marko Orešković, ali protiv ubijanja nedužnih Hrvata nisu poduzeli ništa.

Uz lokalne liderčiće Peju Žunića, Stevu Dragičevića, a na kotarskoj razini Gojko Polovina (sve su to bili samozvani vođe), tu su se prvih dana pobune našli Jakov Blažević, sekretar okružnog partijskog komiteta za Liku, Mile Počuča i Marko Orešković, a iz Beograda stigao je pulen Aleksandra Rankovića, Rade Žigić. Oni su bili vlast, koja je podilazila osvjedočenim velikosrbima, pa su naki od njih (Gojko Polovina) i sami prihvaćali klicanje kralju Petru.

Na području Donjeg Lapca svaki Hrvat, koji se nije uspio sakriti ili pobjeći, ubijen je, sva pokretna imovina razgrabljena, nepokretna zapaljena ili razorena.

Kad je Hrvatska seljačka stranka, nakon sloma diktatorskog režima 1935.-1941., ponovo javno aktivirala političku djelatnost, bio sam (Nikola Vidaković Nikac) izabran za predsjednika kotarskog odbora HSS-a. Slijedom toga bio sam aktivni antifašist i postao sam član Komunističke partije. No, nikakav dužnosnik Partije nikada nisam bio, a posebice ne 1941. Naprotiv, već prvih desetak dana od početka ustanka (ili pobune), koji je bio izrazito srpski, podmetnuli su mi da sam Partiji dao neke krive podatke, s ciljem razbijanja "proleterske revolucije" i unošenja zabune i demoralizacije u redove boraca za rušenje ustaštva i Nezavisne Države Hrvatske.

Isključili su me iz Partije i pripremili suđenje kao neprijatelju i izdajniku Partije i revolucije. U tom zahtjevu najuporniji je bio Rade Žigić, najratoborniji u eliti visokih partijskih vođa, koji su se na početku ustanka našli u Donjem Lapcu. To su bili Marko Orešković, član Centralnog komiteta KPJ, čovjek s najvećim autoritetom, inače Hrvat, pa do njega Mile Počuča, zatim Jakov Blažević i Tomo Nikšić, članovi CK KP Hrvatske, Hrvati, Gojko Polovina, domaći čovjek koji se stavio na čelo i bio priznat kao vođa ustanka, te još nekoliko lokalnih liderčića i nametljivi Rade Žigić kojega je iz Beograda poslao Aleksandar Ranković.
Protiv toga da mi se sudi bili su Jakov Blažević i Gojko Polovina, a Marko Orešković nije ni riječ rekao u moju obranu. Rasprava o tome je zapela, stvorena je pat-pozicija, pa sud nije bio formiran.

Nije naodmet spomenuti da su Marka Oreškovića u selu Očijevu kraj rijeke Une ubili Srbi, članovi Komunističke partije, Srđan Rodić, Jovo Šipka i Dušan Kopilać, a tijelo mu je nađeno u jami 21.XI.1941.

Valja spomenuti da su se već tokom kolovoza 1941. godine spontano pojavili prvi slabašni znakovi diferencijacije. Manja skupina Srba u Donjem Lapcu tražila je da se zaštite još prisutni Hrvati, ali su od gomile napadnuti, ne samo verbalno. A kad sam od kompletnog partijskog vodstva molio zaštitu Hrvata, skrenuvši pažnju na četnika koji je okrutno likvidirao skupinu Hrvata starih 70-80 godina, Marko Orešković reče: „Druže, te ne razumiješ da je ovo proleterska revolucija koja gazi sve što joj je na putu“.

A njega, Marka Oreškovića, člana CK KP Jugoslavije, čovjeka neporecivog autoriteta, ubiše, samo zato što bijaše Hrvat, ne četnici, već članovi KP: Srđa Rodić, Jovo Šipka i neki Dušan Kopilać, a tijelo je izvađeno iz jame 21.XI.1941. blizu naselja Očijevo kraj rijeke Une.“


Zagreb-Zadar, 27. srpnja 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA




- 21:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.07.2015., subota


Miting u Srbu je miting velikosrpske mržnje prema hrvatstvu i Hrvatskoj
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Miting u Srbu je miting velikosrpske mržnje prema hrvatstvu i Hrvatskoj



Prevareni hrvatski partizani nisu ni bili svjesni koje su prljave poslove odradili protiv svoga naroda po instrukcijama, potom zaslugama, pod nadzorom velikosrba prema velikosrpskim željama.

Tako je Savka Dabčević-Kučar u svojim memoarima istakla u vezi „Mitinga u Srbu 27.srpnja 1971.“ tko su stvarni šefovi hrvatskim partizanima (Dabčević-Kučar, Bakariću, Blaževiću, Pirkeru, Tripalu i dr.)., a koji su samo poslužili Srbiji u okupiranju Hrvatske, a koji su objavljeni i u knjizi Dossier Boričevac, J. Pavičić, Zagreb 2012., str. 511.i 512., u kojoj navodi:

„Jedan od izraza raspoloženja te skupine bio je miting u Srbu, na dan koji se slavio kao dan ustanka naroda Hrvatske 27.srpnja 1971. Ali, događaj iz 1971. bio je osobit.

Tu nije bilo bitno pokazati tko su Srbi u Hrvatskoj, nego i organizirano prikazati i dokazati da je tu srpska Hrvatska. Naime, razni visoki vojni funkcionari i drugi političari na službi u Beogradu, povezani s navedenom skupinom, organizirali su proslavu u Srbu kao svesrpsku proslavu.
Bez našega znanja nekoliko su desetaka autobusa dovezli na taj dan Srbe iz Bosne, Vojvodine, i iz uže Srbije. I to će se ponoviti 20 godina poslije! Oni su, a ne toliko domaće srpsko stanovništvo, dali velikosrpski pečat toj hrvatskoj proslavi.

Mi smo bili pozvani (i odazvali smo se) u punom sastavu. Bili su nazočni Vladimir Bakarić, Jakov Blažević, Pero Pirker, Miko Tripalo i ja, i mnogi drugi.

Nikada, u cijelom svom sudjelovanju na mnogobrojnim sastancima, mitinzima, proslavama, nisam doživjela nešto slično.

Kad smo se pojavili na improviziranoj pozornici, na otvorenom, pred golemim mnoštvom ljudi (dovezenih), osjetili smo prema sebi zid otpora i mržnje.To je miting velikosrpske bodlje mržnje prema hrvatstvu i Hrvatskoj.Nikako ga drukčije ne mogu shvatiti!

Ovacijama su dočekali srbijanske predstavnike, posebice Dražu Markovića za kojeg se znalo da je protiv naše politike. Ovacije su priredili i Đoki Jovaniću, svojemu ratnom zapovjedniku. Hrvatskim predstavnicima nisu pljeskali, jedva uljudno, čak ni Vladimiru Bakariću ni Jakovu Blaževiću.
Ta minifestacija bila je dobro organizirana sa željom da nam se pokaže njihova snaga, a poruka je bila: Velikosrpstvo je tu, iza nas!

Ljudi, dovučeni autobusima iz Bosne i Vojvodine i tko zna odakle sve, bili su umorni, znojni, pripiti (rana jutarnja rakija), s prijetećim raspoloženjem. Bili smo im tu - na dohvat ruke. Mi-za koje se tvrdilo da želimo ponovo „klati“ Srbe u Hrvatskoj.

Kad su počeli govoriti, opet ovacije Draži Markoviću, pa Đoki Javaniću, i parole, parole, parole, Jugoslaviji, Titu, Partiji, bratstvu i jedinstvu i sl.-ali ne i Hrvatskoj. Jesam li to u svojoj zemlji, gdje li se to nalazim?-ogorčeno sam se pitala. Jesmo li mogli (morali) to spriječiti? I odmah zatim pomisao: E, bogme, nećete više!

U Zagreb smo letjeli velikim vojnim helikopterom, i samo se sjećam da smo u njemu-na povratku-svi šutjeli. Na tom sam mitingu najodređenije, odnosno najizravnije osjetila samu suštinu politike te skupine.

Na povratku u Zagreb zapisala sam u svoj notes: Miting uzbuđenja. Mrze nas, i neće se libiti za četništvo proliti krv. Strašno? Smiješno? Opasno? Prijeteće? Sve to-stvari se kreću prema raspletu!

Mnogo godina poslije događaji su potvrdili moje slutnje i sumnje.“


Zagreb-Zadar, 25. srpnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.07.2015., petak


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Hrvati trebaju djelovati skupa i osloniti na hrvatsku aktualnu vojsku



Ovih dana neki čelnici politički stranaka u Hrvatskoj pozivaju na bojkot vojnog mimohoda u Zagrebu. Svašta! Koje poruke čujemo od Hrvata koji, blago rečeno, mogu služiti samo kao opomena za sva vremena. Uglavnom kao predstavnici stranaka u Hrvatskoj, očito nisu završili prvi razred što nije dovoljno da bi se ikada više prevarama mogli nametnuti Hrvatima i vladati. Ubuduće, spoznaja je garancija Hrvatima u Hrvatskoj a ne okamenjeni pioniri koji se nisu pomakli dalje od početka. Njihovo ponašanje za nove generacije Hrvata je čista patalogija – kada se usude još urušavati Hrvatsku kao opće dobro.

Navedenim čelnicima mora biti jasno da Hrvati trebaju djelovati skupa i da se trebaju osloniti na hrvatsku aktualnu vojsku, kako ne bi hrvatska vojska bila oslabljena, imajući u vidu okruženja Hrvatske i da zbog toga trebaju podržati skup i u Zagrebu i u Kninu. Dakle, samo hrvatska vojska garancija je Hrvatima na hrvatskim prostorima. Narušeno hrvatsko opće dobro pouka je da se ne smije dijeliti, već da se treba spajati u ime dobra i unapređivati. Hrvati moraju prepoznati i shvatiti da je diverzija na opće dobro kada se inverzijom skreće pažnja na pojedinačno. Također, trebaju djelovati skupa hrvatski branitelji - veterani i aktualna vojska dok čuvaju opće dobro, tako je najlakše obraniti svakog pojedinca.

Zagreb-Zadar, 24. srpnja 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
- 13:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.07.2015., srijeda


Hrvatski čuvari i vladajuće „elite“ nedovoljno se bore protiv raznih grabežljivaca iz susjednih zemalja



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Hrvatski čuvari i vladajuće „elite“ nedovoljno se bore protiv raznih grabežljivaca iz susjednih zemalja



Nakon što je Večernji list u posjedu je audiosnimke koja pokazuje da je postupak na Stalnom arbitražnom sudu u Haagu u slučaju razgraničenja Hrvatske i Slovenije izišao iz okvira normalnog ponašanja u arbitražnom postupku te da slovenska strana krši pravila po kojima se taj sud – kojemu se države svijeta obraćaju s punim povjerenjem da će profesionalno i nepristrano obaviti posao – obvezao raditi. Za SHZ ovo je i očekivano zbog toga što se zadnje stoljeće hrvatski čuvari i vladajuće „elite“ nedovoljno bore protiv raznih grabežljivaca iz susjednih zemalja – izviđači za svoje matične zemlje ( što se pokazuje na terenu ). Privlači ih naročito hrvatsko more. Znajući, Hrvati su ipak preko nekog SDP – a i HDZ- a dozvolili nekoj Kresovićki, Drobnjaku, Pusićki i dr. da pregovaraju o granicama sa Slovenijom, Italijom, Srbijom, Crnom Gorom i dr.


Zagreb-Zadar, 22. srpnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 19:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.07.2015., nedjelja


Pijanac Šipuš može se sada jedino zaposliti kod Srpske pravoslavne crkve – Eparhije gornjokarlovačke koja i dalje širi mržnju i propagandu prema hrvatskom narodu
Pijanac Šipuš može se sada jedino zaposliti kod Srpske pravoslavne crkve – Eparhije gornjokarlovačke koja i dalje širi mržnju i propagandu prema hrvatskom narodu

https://blog.dnevnik.hr/shzzadar/2014/03/1631748418/srpska-pravoslavna-crkva-eparhija-gornjokarlovacka-siri-mrznju-i-propagandu-prema-hrvatskom-narodu.html



Sada je jasnije zašto su na komemoraciju prazne jame Jadovno poslali pijanca Šipuša

http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=32451:sada-je-jasnije-zato-su-na-komemoraciju-prazne-jame-jadovno-poslali-pijanca-ipua&catid=9:politika-i-drutvo&Itemid=11

Svježe u prekršaju i ugrožavanju života ljudi uhvaćeni HNS-ov pijanac Šipuš zapravo je idealna osoba za komemoriranje praznih jama, obzirom da se radi o liku koji očito vidi stvari koje ne postoje, nebitno radi li se o bijelim miševima ili srpskoj nejači.

Podsjetimo, pijanac Šipuš je prije nekoliko tjedana bio izaslanik vlade na komemoriranju prazne Šaranove jame, pri čemu je izvaljao slijedeće gluposti:

'Na ovom mjestu povijesni revizionizam nije moguć, jer su kosti ispod naših nogu u Šaranovoj jami suviše neumoljive. Bez obzira na to je li točan podatak povjesničara Slavka Goldsteina da je ovdje blizu 24 tisuće žrtava ili povjesničara Đure Zatezala o preko 40 tisuća žrtava, to je bez sumnje vrlo tragično mjesto, kako za Srbe, Židove i Rome, tako i za nas Hrvate zato što je ovdje netko u naše ime činio zlo tragičnog ljeta 1941. godine, i to masovnim ubojstvima za rasnu čistoću'.

Već je ovo što je pijanac Šipuš tada izjavio upućivalo je teški poremećaj. Naime, ne samo da ni Slavko Goldstein ni Đuro Zatezalo nisu povjesničari, naime Slavko Goldstein nikad nije diplomirao povijest, dok je Đuro Zatezalo kvazi 'istoričar', a što je još gore je činjenica da ispod njegovih nogu u Šaranovoj jami ni prije ni tada nema niti je bilo ikakvih kostiju, pa ni kostiju 24 tisuće, 40 tisuća ili 20 milijuna napaćene srpske nejači, već koliko su to utvrdili navedeni 'stručnjaci'. Šaranova jama, je, naime, potpuo prazna, što je uredno dokumentirano i vidljivo na video snimci. Prema tome, Šaranova jama nikako nije tragično mjesto za nikoga, osim za one koji tamo haluciniraju, umjesto da potraže liječničku pomoć, prije nego li zgaze autom neko dijete.

Toliko o tragediji Šaranove jame i o činjenici da nam kojekakvi delirantni pijanci kroje političku scenu, izmišljaju nepostojeće zločine u dnevnopolitičke svrhe, etikatiraju cijeli narod zločinačkim i za sve to još i primaju puste stotine tisuća kuna iz proračuna.


- 21:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hrvati ubuduće skladnim životom muškarca i žene, kako uči Biblija, trebaju raditi i rađati
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Hrvati ubuduće skladnim životom muškarca i žene, kako uči
Biblija, trebaju raditi i rađati




Nakon što je Srbija zaprijetila da će sudjelovanje država na paradi povodom 20. obljetnice Oluje smatrati neprijateljskim, počela su povlačenja ranije danih obećanja. Hrvatska diplomacija koju predstavlja Vesna Pusić, koja se gura na mjesto generalne tajnice UN-a i Kolinda Grabar-Kitarović, bivša pomoćnica generalnog sekretara NATO-a, pokazale su da nemaju takav globalni utjecaj kakvim se hvalile, te su zavarali hrvatski narod jer izdaju povjerenje birača. Najmanje bi takvi trebali zastupati hrvatsku zajednicu – Hrvate radi zadovoljstva kao smisla u Hrvatskoj.

Stvoreno stanje pokazuje da isti nisu praktični vjernici, a niti diplomati, ne znaju da je Isus konstanta između dobra i zla, i da je rijeka Drina granica, a zbog izopačenosti i prevrtljivosti naroda istočno od rijeke Drine, Hrvati i narodi zapada zbog komuniciranja s njima morali bi uvesti diplomatski jezik – način ponašanja. . .

Hrvati ubuduće, skladnim životom muškarca i žene kako uči Biblija, trebaju raditi i rađati, a ne, zavarani po modelima tehnike i antifašista, stvarati nesklad pomoću emancipiranih žena i tako zaobilazeći Život - ne znaju da djeca potiču na kretanje – rad - Život, što je smisao i uvjet zadovoljstvu na Zemlji.

ŠUICA S DAČIĆEM SAMO DVA PUTA..., A KOLINDA JA SAM TVOJA ČOKOLADA


Šuica: Ljubila sam se s Dačićem, jer je to europsko ponašanje

Nisam se s Dačićem ljubila tri, nego samo dva puta, kako to Hrvati i Hrvatice čine po starom dobrom običaju, kaže Šuica

Srdačni poljupci što ih je potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica u utorak u Europskom parlamentu razmijenila sa srpskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem, ponovno su otvorili dvojbu s kojim se sve političarima iz Srbije hrvatski dužnosnici smiju ljubiti i zašto, a s kojima ne...

Bivši srbijanski veleposlanik u Hrvatskoj Radivoj Cvetićanina hvalio je Kolindu koja je pozvanim veleposlanicima na brodu prilikom posjeta Puli i Brijunima pjevala karaoke ‘Ja sam tvoja čokolada’.


Zagreb - Zadar, 19. srpnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA



- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.07.2015., petak


SAMO JE HRVATSKA VOJSKA GARANCIJA HRVATIMA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

SAMO JE HRVATSKA VOJSKA GARANCIJA HRVATIMA



Ovih dana hrvatska sredstva informiranja izvješćuju da na mimohodu na obljetnici vojno-redarstvene akcije Oluja neće sudjelovati neke savezničke države, primjerice SAD, Velika Britanija, Mađarska ili Slovenija. Sada je svima u Hrvatskoj jasno da je samo hrvatska vojska garancija Hrvatima na hrvatskim prostorima.

Narušeno hrvatsko opće dobro pouka je da se ne smije dijeliti, već da se treba spajati u ime dobra i unapređivati. Hrvati trebaju više poštivati načelo zajedništva i pridružiti se, i rješenje je tu, uvijek je tako i bilo, jer jedinstvo je odraz reda, tj. snaga.

Danas, istim šablonama kao 1918. godine, 1941. godine i 1990. godine, četnici s popovima SPC-e su po Liki izazivali i pripremali se za rat u pogodnom trenutku. Propagiraju skupa s antifašistima kako nijedan oblik države kroz povijest Hrvata nije valjao, kao ni jedna hrvatska vojska. . , u što jedan primitivan narod uvjerava Hrvate.

Hrvatima danas, globalizacija i NATO samo je jedna karta i adut, sjetimo se prošlosti i Austro-Ugarske kao okupatora kada se raspala, hrvatska vojska neustrojena nije se uspjela oduprijeti Srbiji kao novom okupatoru.

Dakle, samo hrvatska vojska garancija je Hrvatima na hrvatskim prostorima.


Zagreb-Zadar, 17. srpnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.07.2015., četvrtak


ISTREBLJENJE HRVATA U BROTNJU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ISTREBLJENJE HRVATA U BROTNJU



Okupljanje u Srbu treba što prije zabraniti povodom obilježavanja 27. srpnja 1941.godine jer su četnici u tom vremenu istrijebili sve Hrvate na području bivšeg kotara Donji Lapac i bivše općine Srb.

Iz knjige Dossier Boričevac, J. Pavičić, Zagreb 2012., sjećanja Brotnja, Dane Ivezić, str. 343.,344.,345.,350.,351.,352., navodimo:

„ Godine 1941. srpski ustanici su ubili 37 Hrvata iz sela Brotnje, kotar Donji Lapac, smaknuvši ih u Srbskom klancu i u jami na Dabinu vrhu. Među ubijenima je bilo dvadeset djece. Trideset osma žrtva je bila djevojka Pavičić Manda iz sela Mišljenovca.

U jamu su žive bacali prema dobi.
Provoga u jamu bacili su djeda Luku (guslara), jer je bio najstariji a onda redom prema dobi. Kada su žene, djecu i starce tjerali do jame, naredili su djedu Luki da gusli i pjeva uz gusle. Gusle nisu u jamu bacili, gusle djeda Luke prisvojio je jedan od zločinaca, može biti da i danas gusli na njima.

Hrvati iz Brotnje pripadali su župi Boričevac. Nitko od njih nikada nije bio član bilo koje političke stranke. Hrvati sela Brotnje cijelo vrijeme postojanja Kraljevine Jugoslavije bili su trn u oku Srbima nacionalistima. Godine 1918. skupina srpskih nacionalista iz sela spremala je već tada fizičko uništenje Ivezića.

Tako su potpuno istrijebili rod Ivezića u tom selu, jedine Hrvate u ondašnoj općini Srb. Selo je prije Drugog svjetskog rata imalo oko 70 kućnih brojeva, a od toga je samo 6 bilo hrvatskih katoličkih, svi iz roda Ivezića. Njih više nema i nitko se od Hrvata poslije Drugog svjetskog rata nije u Brotnju vratio. Hrvati iz sela Brotnje ubijeni su samo zato što su bili Hrvati katolici. Zločin je počinjen promišljeno i planski. Za zločine u selu Brotnji da dana današnjeg nikome ni vlas s glave nije pala.

Nitko od Ivezića iz Brotnje nikoga nije ubio. Nema Ivezića u Brotnji i nema spomena na njih. Ni na spomeniku žrtvama rata Ivezića imena nema. To je zato što je bivša općina Srb etnički čista sredina. Stoje postojano pusta zemlja Ivezića i nijemo svjedoči da je tu život prestao krvave tisućudevestočetrdesetprve godine. Voćke su posjekli, opljačkali sva materijalna dobra Ivezića.

Đoko Jovanić, organizator ustanka i ratni komadant, piše da su zločin počinili pročetnički ili neodgovorni elementi ustanka, ali ti elementi, prema Jovaniću, nemaju ni imena ni prezimena.“


Zagreb-Zadar, 16. srpnja 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.07.2015., srijeda


JOŠ JEDNA ČELNICA OPĆINE UZELA DUŽNOSTI, A NE BI ODGOVARALA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


JOŠ JEDNA ČELNICA OPĆINE UZELA DUŽNOSTI, A NE BI ODGOVARALA



Božidar Kalmeta često ističe u javnosti sposobnosti načelnice Općine Vrsi Sandre Vukić, da bi mogla voditi ne samo Općinu Vrsi nego i Grad Zadar, Zagreb pa i New York.
Zaneseni (opijeni) vlašću ne spominju drastičan pad nataliteta u Općini Vrsi.

Prema zavodu za statistiku broj stanovnika općine Vrsi 2001. godine (kada je bilu u sklopu Grada Nina) bio je 2453 (dvije tisuće četiristo pedeset tri) stanovnika (Vrsi - 1508 i Poljica-945) , a 2011. godine 2020 (dvije tisuće dvadeset) stanovnika ( Vrsi – 1603 i Poljica - 417).

Dakle, 433 (četiristo trideset tri) stanovnika je manje, a što je odraz vladavine sadašnje vlasti općine Vrsi, pomoću koje zlo, tj. smrt u općini Vrsi stvara beznađe.


Zadar, 15. srpnja 2015. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 18:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.07.2015., utorak


Biskup Komarica: Nad Hrvatima na području RS dogodio se genocid
Biskup Komarica: Nad Hrvatima na području RS dogodio se genocid

http://www.akademija-art.hr/pano/panorama/33471-biskup-komarica-nad-hrvatima-na-podrucju-rs-dogodio-se-genocid



Banjolučki biskup Franjo Komarica ocijenio je u ponedjeljak u Banjoj Luci da se tijekom rata na području Republike Srpske dogodio genocid nad Hrvatima katolicima, upozoravajući da se 20 godina nakon rata ništa ne poduzima kako bi se to stanje popravilo, objavila je Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Na redovitom zasjedanju Biskupske konferencije BiH, biskup Komarica ocijenio je da ni nakon 20 godina službene državne vlasti i međunarodni predstavnici gotovo ništa ne čine da se javno prizna ničim izazvano, ali temeljito provedeno uništenje vjernika i Katoličke Crkve na području Republike Srpske

"Radi se o desetinama tisuća uništenih katolika! Prema međunarodnom pravu zločin za djelo učinjeno s namjerom da se potpuno ili djelomično unište narodne, vjerske ili etničke skupine ljudi naziva se genocid", istaknuo je u obraćanju drugim biskupima banjolučki biskup Franjo Komarica.

Pri tome je pojasnio da preko tog "užasnog zločina protiv čovječnosti" sve poratne godine prelaze i najhumaniji političari i drugi intelektualci današnjice.

"I ovaj put duboko žalim što je sve ove poratne godine izostalo nužno potrebno zauzimanje od strane službenih političkih predstavnika čak i hrvatskog naroda, za ispravljanje teške nepravde s nesagledivo pogubnim posljedicama za budućnost ovdašnjeg domicilnog hrvatskog naroda i s njime ovdašnje Katoličke Crkve", ocijenio je Komarica.

Najveći broj Hrvata katolika prognan je za vrijeme rata s područja Republike Srpske. Po procjenama katoličke Crkve na prijeratnom području Republike Srpske živjelo je oko 220.000 Hrvata katolika, a danas ih je tek oko 12.000.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić na zasjedanju u Banjoj Luci, kojemu su nazočili i predstavnici Hrvatske biskupske konferencije, Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda i Slovenske biskupske konferencije, osudio i progone kršćana diljem svijeta te je izrazio zbunjenost neučinkovitošću međunarodne zajednice koja to nijemo promatra. Naveo je podatak talijanskog ogranka udruge "Pomoć u nevolji" po kojemu je oko 200 milijuna kršćana progonjeno. Također je naveden podatak da oko 70 posto stanovništva trpi zbog manjka vjerske slobode, a oko 250.000 ljudi živi u logorima (Amnesty International).

"Progoni i ozbiljna diskriminacija događaju se u 60 država svijeta. Europa u nekoj čudnoj samodostatnosti, premda su joj puna usta ljudskih prava i sloboda, tolerira progone kršćana u svijetu. Papa Benedikt XVI je rekao da neznanje i pasivnost hrane proces otupljivanja", kazao je kardinal Puljić, ističući i veliki problem izbjeglica, ratova i humanitarnih katastrofa koje Zapad uglavnom nijemo promatra.

"Sada možemo razumjeti zašto nas nisu čuli kada smo vrištali i zašto im nije stalo za ispravljanje nepravde", rekao je kardinal Puljić. (Hina)


- 13:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.07.2015., ponedjeljak


HNB i Sabor odgovorni za protuzakonitu pretvorbu Dalmatinske banke
HNB i Sabor odgovorni za protuzakonitu pretvorbu Dalmatinske banke

http://www.057info.hr/vijesti/2015-07-13/hnb-i-sabor-odgovorni-za-protuzakonitu-pretvorbu-dalmatinske-banke



- Za protuzakonitu pretvorbu i privatizaciju Dalmatinske banke d.d. Zadar odgovorni Hrvatska narodna banka i Hrvatski sabor, tvrdi u svom priopćenju za javnost Udruga Solidarnost i njen predsjednik Petar Smokrović.

- Dostavljamo hrvatskoj javnosti odgovor Držanog ureda za reviziju u kojem navodi "da je na sjednici 14. travnja 2005. Hrvatski sabor obvezao Hrvatsku narodnu banku da u roku 90 dana dostavi za svaku pojedinu banku izvješće o procesu osnivanja, odnosno preoblikovanja u dioničko društvo ili društvo s ograničenom odgovornošću, koje je provedeno na temelju Zakona o bankama i drugim financijskim organizacijama i o promjenama vlasničke strukture tih banaka. Izvješće o procesu osnivanja, odnosno preoblikovanja banaka u dionička društva ili društva s ograničenom odgovornošću Hrvatske narodne banke prihvatio je Hrvatski sabor u prosincu 2005."-stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Udruge Petar Smokrović.
- 14:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.07.2015., nedjelja


Hrvati su zajedno s prvim narodima primili Kristov nauk
Hrvati su zajedno s prvim narodima primili Kristov nauk

http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=32219:hrvati-su-zajedno-s-prvim-narodima-primili-kristov-nauk&catid=45:dragan-hazler&Itemid=45



Podsjetnik za papu Franju i za druge na znanje o kršćanstvu Hrvata

Ova povijestna istina o ranom i trajnom kršćanstvu Hrvata, koji su živjeli pored Armenaca, poznatih među prvim kršćanima, vrijedi i za romanske Hrvate svih etnogeneza, koji su na tlu današnje Hrvatske postali kršćani već u Isusovom stoljeću. Zar nam to ne potvrđuju Pavlovi učenici, napose Tit, o kojemu piše u Novom zavjetu da je podučavao Kristov nauk u Dalmaciji.

O ranome kršćanstvu na hrvatskome tlu, govore brojna imena prvih mučenika za vjeru na današnjem hrvatskom tlu u rimsko doba.
Znanost genetika potvrđuje Hrvate na danaünjem prostoru
Dodatu znanstvenu istinu o genezi Hrvata na današnjem tlu potvrđuje genetsko ispitivanje, kojim je utvrđano da na tlu Hrvatske živi isti narod najmanje 7 (sedam) tisuća godina prije Krista. To govori da su starosjeditelji u današnjoj Hrvatskoj i doseljenici, napose oni iz susjedstva Armenije dionici najstarijeg kršćanstva.

Ova istina nas upućuje na potrebu čiščenja hrvatske povijesti, doseljenja i kršćanstva od stoljeća sedmog, na uloge Ivana Ravenjanina, na svetu braću Ćirila i Metoda... Za spomenute i druge pojmove u hrvatskoj povijesti trebamo dobiti znanstvena tumačenja, a ne kako se tko sjeti. Ova pripomena se odnosi napose na grčku braću Ćirila i Metoda, kojima se pripisuju razne, čak i nadnaravne uloge, koje im prizma istine ne priznaje.

Nekoliko imena hrvatskih mučenika iz najranije povijesti

Iz velikog broja mučenika za vjeru i narodnu slobodu tijekom povijesti izdvajamo nekoliko najvažnijih starokršćanskih mučenika koji su djelovali na današnjem hrvatskom prostoru šireći kršćanstvo. Radi točnosti, iznosim, da su sljedeći podatci pruzeti iz internetske dokumentacije i neki među njima podkrijepljeni najsuvremenijim tumačenjima...

Sveti Venancije, živio u 3. stoljeću poslije Krista, bio biskup u Duvnu i misionarski radio u neretljanskom kraju i Panoniji šireći kršćanstvo, zbog čega je stradao mučeničkom smrću. God. 641. tijelo mu je prenijeto u Rim zbog nesigurnosti nastaloj seobom naroda. Slavi se 18. svibnja.

Sveti Euzebije, biskup u Cibalama (današnji Vinkovci), u 3. stoljeću, stradao u progonstvu kršćana za cara Valerijana, vjerojatno 258. godine. Prvi je poznati biskup u tim krajevima. Njegov kult odobren je Đakovačko-srijemskoj biskupiji 1966. godine. Posvećena mu je, zajedno sa sv. Polionom, župna crkva u Vinkovcima. Slavi se 29. svibnja.

Sveti Duje (Dujam), živio u 3. stoljeću, solinski biskup i mučenik. Po legendi je podrijetlom iz Sirije. U Solinu, tada glavnom gradu rimske Dalmacije, osnovao je crkvenu zajednicu i zato mučenički pogubljen. Odrubljena mu je glava po nalogu gradskog upravitelja Maurilija, nakon što je prije njega pogubljeno još četrdeset i pet kršćana. Tijelo mu je iz Solina preneseno u Split, gdje se on do danas štuje kao zaštitnik grada.

Sveti Demetrije (Dimitrije, Dmitar, Mitar) osuđen i pogubljen 304. godine kao đakon srijemskog biskupa i mučenika Ireneja u Sirmiju (danas Srijemska Mitrovica). Kasnije su njegove relikvije prenijete u Solun gdje se počinje slaviti kao veliki svetac kojemu su u čast izgrađene dvije bazilike – u Sirmiju i Solunu. Njegov kult osobito se raširio među pravoslavnim Slavenima, ali ga štuju i Hrvati u Dalmaciji, Zagrebu, požeškom kraju i Srijemu (Srijemska Mitrovica dobila je po njemu ime). Slavi se 26. listopada.

Sveti Irenej Srijemski, biskup u Sirmiju, posječen mačem i bačen u Savu 304. god. Bio je voditelj crkvene općine u doba cara Dioklecijana kada je u progonima mučenički stradao veliki broj kršćana. Podignuta mu je bazilika. Štuje se kod istočnih i zapadnih kršćana (26. kolovoza).

Sveta Anastazija (Stošija, Stažija, Staža, Stajka, Stana, Stoja, Nasta), srijemska mučenica u vremenu Dioklecijanova progonstva kršćana, pogubljena 304. godine. Pokopana je u Sirmiju, u 5. st. prenijeta u Carigrad, a 804. u Zadar, u crkvi sv. Petra, koja se od tada naziva crkvom sv. Stošije. Zapadni kršćani spominju je se na sam Božić, istočni 22. prosinca, a u Zadru i Srijemu 15. siječnja.

Sveti Mauro Porečki (Mavro, Mavar, Maver), bio je biskup u Poreču i mučenik u doba cara Dioklecijana. U 6. stoljeću njegovi su ostatci pokopani u Eufrazijevoj bazilici u Poreču, a u 7. stoljeću prenijeti u Rim, potom u Genovu, a 1936. god. ponovo u Poreč. Slavi se 21. studenoga.

Sveti Polion, bio lektor (čitač tekstova Sv. Pisma) u Cibalama (danas Vinkovci), tada biskupskom gradu, u vrijeme cara Dioklecijana. Zbog svog rada spaljen na lomači 304. godine, na obljetnicu smrti sv. Euzebija, cibalskog biskupa i također mučenika. U Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji njegov kult postoji od 1807. Slavi se 29. svibnja.

Sveti Kvirin Sisački (Kirin), početkom IV. stoljeća biskup u Sisciji (današnji Sisak). Rimski namjesnik u današnjem mađarskom gradu Szombathelyu osudio ga na smrt utapanjem u rijeku tako da mu je o vrat obješen mlinski kamen. Pokopan u Sisku, ali mu je tijelo u V. stoljeću prenijeto u Rim. Danas je zaštitnik Krčke biskupije, a slavi se (4. lipnja) i u Zagrebačkoj nadbiskupiji kao nasljednici sisačke biskupije te u Đakovačko-srijemskoj biskupiji.

Sveti Jeronim hrvatski

Ovdje, u prilog ranog kršćanstva Iliro-Hrvata treba spomenuti barem još Svetog Jeronima.

Sveti Jeronim je Hrvat, bez obzira na genetsko podrijetlo, ilirsko, romansko, gotsko ili neko drugo. Po tlu se nazivaju čak i biljke, napose endemske biljke.

Sveti Jeronim je najvrijedniji naš "endem" rođen na hrvatskome tlu pa je po tome svetac hrvatski i svetac cijeloga svijeta.

Grčko mu je ime Eusebius Sophronius Hyeronimus, poznat je i kao Jeronim Sofronije, a u nas je najpoznatiji pod imenom Sveti Jeronim.
Rođen je u hrvatskoj Dalmaciji, u Stridonu oko 340. godine i svoj vrlo plodonosni život, posvećen velikome dijelu onda poznatoga svijeta, u prvim stoljećima iza Krista. Umro je 30. rujna 420. u Betlehemu. Dakle, Sveti Jeronim je umro u mjestu rođenja Isusovom pa je i u tome jedna od temeljnica kršćanstva u Hrvata.

Sveti Jeronim je više nego ijedan njegov suvremenik kulturno obogatio Europu i udružio je u latinskom jeziku kroz kršćanski nauk.
Hrvat, Sveti Jeronim nije samo obogatio Europu kršćanskim plemenitostima, nego je prvi u povijesti i do sada jedini veliki čovjek, koji je udružio Europu slovom Riječi Božje i Kristovim svetim križem, a ne oružjem i ideološkim nasiljima. Upravo u tome je najvrijednije i najuzornije djelo Hrvata - Svetoga Jeronima.

Hrvatski vjernici poštivaju svoga Svetog Jeronima

"Nije nikakvo čudo da se crkve nazivaju po imenu svetog Jeronima, velikog sveca i mistika s kraja 4. i početka 5. stoljeća, jednog od najučenijih ljudi svoga vremena.

Prema njemu se nazivaju brojne hrvatske crkve, zavodi, škole - kako u Hrvatskoj, tako i medju Hrvatima diljem svijeta.
Sv. Jeronim dakako nije bio doseljeni Hrvat jer su Hrvati svoga iskonskog podrijetla doselili u današnju Hrvatsku tek kojih 200 godina nakon njegove smrti.

Sveti Jeronim domorodački Hrvat jedne od ilirohrvatske geneze

Uz blagdan Svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske, ovdje je namjerno dat naglasak na rano kršćanstvo u Hrvata u obadva genetska izvora povijesnog Hrvatskog naroda. Posebice se ističe Iliro-Hrvata Svetog Jeronima jer je on udario temelje kršćanskoj kulturi i svjetonazoru u dijelu Europe, kojemu Hrvatska pripada oduvijek.

Temeljem kriterija europskih naroda zapadne kulture, Hrvatski narod čine pokoljenja starosjedilačkih žitelja raznih geneza uz Jadran i duboku kopnenu unutrašnjost i doseljenika pod imenom Hrvata, koji također kao i starosjeditelji nisu jedno pleme, nego narod, udruženih plemena.
Ovo je važno istaknuti jer je hrvatska povjesnica bila uvijek pisana i nadzirana od tuđinaca pa nam povijest "započinje" u stoljeću sedmom, a kršćani postadosmo "prije 13 stoljeća". Da ovo nije preozbiljno, bilo bi smiješno.

Nekome je trebalo unijeti u povijest ovakove krivotvorine pa je red na današnjim povjesničarima Hrvatskog naroda i povjesničarima kršćanstva, da (kako se to u narodu kaže) stave stvari na svoja mjesta.

Takozvani Irano-Hrvati su živjeli u susjedstvu Armenaca

Jeli uopće moguće, da Hrvati, koji su živjeli uz Armence nisu postali kršćani, a Armence se ubraja među prve kršćane u povijesti?!
Znanstvenik, Hrv. akad. Prof. Dr. Antun Bauer je pronašao početke hrvatskog pisma glagoljice u susjedstvu Armenije već u II. stoljeću iza Krista.

Zanimljivo jest, da Hrvate u selidbi smatra pokrštenima bavarski biskup Severin već u petom stoljeću iza Krista.

Za Hrvate iliroromanske geneze se dokumentarno znade da su postali kršćani već u Isusovom stoljeću. U Dalmaciji su širili Kristov nauk njegovi učenici, a to je bilo prije 20 stoljeća, a ne prije 13 stoljeća, kako je to nekome odgovaralo unijeti u povijest kršćanstva Hrvata.

Zaboga, zašto onda povijesno zborimo i pjesmom pjevamo: "Od stoljeća sedmog", kad smo tu gdje jesmo od zadnjeg Ledenog doba.
Doseljenički dio hrvatskih žitelji na današnjem hrvatskome tlu nije ničim ugrožavao starosjeditelje, nego se s njima ujedinio pod zajedničkim imenom Hrvati - kršćanski katolici.

Takovu nacionalnu i vjersku sintezu primjenjuju svi europski narodi, koji su prihvatili kršćansku kulturu i kršćanski svjetonazor kroz ulogu Iliro- Hrvata Svetog Jeronima.

U suverenoj državi Hrvatskoj treba izbaciti povijesne krivotvorine

Danas imamo svoju državu Hrvatsku i temeljna dužnost sveopće hrvatske povijesti, uključujući i povijest kršćanstva jest, da ispravimo sve krivotvorne i neprirodne konstrukcije, koje su nam iz bilo kojih razloga pripisali tuđinci, a mi nekritički, "milom ili silom" prihvatili.

Pripomene za papu Franju

Nijedan papa do sada nije toliko ponizio i uvrijedio hrvatski rimokatolički narod kao što je to učinio (nadajmo se nesvjestno i iz neznanja!) papa Franjo, koji je podredio hrvatski katolički narod i svetačko priznanje kardinala i nadbiskupa †Alojzija Stepinca rebelističkoj i državno političkoj, nacionalnoj Srbskoj pravoslavnoj crkvi - SPC-u i njenim patrijarsima.
Pojašnjenje u najkraćem obliku

1. Rimokatolička Srbija nije rebelirala iz jedine i jedinstvene Kristove crkve za Mihaila Cerularia (1054), nego dva stoljeća kasnije, što je učinio raskolnik Rastko Nemanjić, samozvani Sveti Sava, kojega Srbi slave više nego Isusa Krista.

SPC nije ekumenska, nego separatistička i državno politička, čak imperijalistička vjerska tvorevina:

a) Jedina ortodoksna crkva, koja nije sudjelovala na Baselskom koncilu ekumenske orjentacije (1431-1439) jest Srbska pravoslavna crkva.

b) Srbski - pećki SPC-patrijarh Makarije 1557. postavlja granice Srbskog pravoslavnog carstva Jadranom na zapad do Trsta, zatim preko Budima,Temišvara i Vidina na Solun...

c) SPC od Turaka priznata vjersko-politička tvorevina vrši u Bosni nasilno prevođenje rimokatoličkih Hrvata u sljedbenike Srpske pravoslavne crkve i u Srbe. Analogno prevođenje katolika i denacionalizaciju Hrvata-katolika u Srbe vrši se vjenčanjem po obredu SPC-a.

d) Državno-političko ponašanje SPC-a je: "Što je pravoslavno - to je srbsko!" i "Srbija je do zadnjeg srbskog groba"!!! To znači da je Srbija "svuda i svagde", gdje dođu i umru Srbi.

e) SPC je neekumanska vjersko-politička tvorevina, koja čak ne prihvaća zajednički kalendar. Odbija točniji Gregorijanski kalendar, a služi se manje točnim Julijanskim kalendarom. Isus nije rođen istoga dana za katolike i za pripadnike SPC-a

f) SPC sudjeluje svojom aktivnošću i nazočnošću u srbskim genocidnim i okupacijskim ratovima, napose protiv rimokatoličkih Hrvata i muslimanskih Bošnjaka.

g) SPC je u Drugom svjetskom ratu blagoslivljala četničko-fašističkog vođu Dražu Mihailovića, koji je Planom sprovodio totalni genocid na Hrvatima i Bošnjacima.

h) SPC je blagoslivljala oružje i srbski genocid na Hrvatima i Bošnjacima u ratu 1991-1995, u kojima je vrhunac srbskog genocida i sakralnog kulturocida u Vukovaru i u Srebrenici.

i) SPC preko svoga patrijarha u Zagrebu vlada Hrvatskom, Slovenijom i "vascelom" Italijom.

To je oblik imperijalizma, u kojeg bi se jedva upustila bilo koja država.
Takovoj Srbskoj pravoslavnoj crkvi i njenim patrijarsima je papa Franjo podredio Hrvatski rimokatolički narod i pitanje svetaštva nadbiskupa i kardinala †Alojzija Stepinca, koji je kao pacifist bio brotiv svih ratova i pomagao je sve ugrožene bez obzira na njihovu vjeru, nacionalnost i rasu.
Hrvatski rimokatolički narod očekuje, da će papa Franjo promijeniti svoj stav i ukinuti svako tutorstvo SPC i patrijaha SPC-a nad rimokatoličkim hrvatskim narodom i da će ustoličiti SVETIM ALOJZIJA STEPINCA.

U to ime kao kršćanski i rimokatolički Hrvat pozdravljam papu Franju našim najvoljenijim pozdravom: HVALJEN ISUS I MARIJA!

Priredio mr.sc. Dragan Hazler - u ulozi predsjednika Hazud-a i osobno
Basel, 3. srpnja 2015.

Na blagdan apostola Tome i rođendan hrvatskog mučenika Jure
Post scriptum: Ovo se šalje hrvatskim rimokatoličkim vjernicima, svećanicima, biskupima i nadbiskuppu - kardinalu Josipu Bozaniću sa zamolbom da pismo proslijedi papi Franji.

Unaprijed hvala! Dragan Hazler

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.07.2015., srijeda


DRINSKI ZID ĆE SE IZGRADITI OD NAJČVRŠĆEG I NAJTRAJNIJEG MATERIJALA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


DRINSKI ZID ĆE SE IZGRADITI OD NAJČVRŠĆEG I NAJTRAJNIJEG MATERIJALA



Nakon što Mađarska planira na granici sa Srbijom podići zid zbog velikog broja migranata koji u tu zemlju dolaze izgledno je da će sve veći broj izbjeglica i azilanata krenuti prema Hrvatskoj. Zbog toga Hrvatska i BIH trebaju podići uzduž čitave granice prema Srbiji „Drinski zid“ zbog migranata koji u Hrvatsku, BIH i druge zapadne europske države dolaze preko Srbije. Drinski zid bi se izgradio iz EU fondova, a bio bi izgrađen s istočne rijeke Drine prema Srbiji. Zašto s istočne strane rijeke Drine? Zbog kompenzacije teritorija Sandžaka, koji je ustupljen Srbiji.

Sve više ljudi u Hrvatskoj i BIH prihvaćaju ideju izgradnje „drinskog zida“, koji bi se izgradio od najčvršćeg i najtrajnijeg materijala, a sve kako vandali istočno od rijeke Drine ne bi pronašli rupu u ogradi i olako prešli zid. Za izgradnju zida nadležna je Hrvatska i BIH.

I Bugarska aktivno radi, u posljednjih 18 mjeseci izgradila je zid za sprečavanje ulaska imigranata na njen teritorij. Do sada je podigla oko 40 kilometara, a njegova bi puna duljina trebala biti 160 kilometara. Također, i Ukrajina planira izgraditi zid uz granicu Rusije oko 2000 kilometara.

Jedino hrvatski vlastodršci nisu praktični vjernici, a niti diplomati, ne znaju da je Isus konstanta između dobra i zla, i da je rijeka Drina granica, a zbog izopačenosti i prevrtljivosti naroda istočno od rijeke Drine, Hrvati i narodi zapada zbog komuniciranja s njima morali bi uvesti diplomatski jezik – način ponašanja. . .

Ne znaju da se diplomacija razvila nakon podjele Rimskog Carstva 395. godine na Istočno i Zapadno, odnosno u doba Bizantskog Carstva. Na njihovu žalost rijeka Drina je granica civilizacija. Diplomatsko komuniciranje posljedica je laži naroda istočno od rijeke Drine, koji su davno odlučili služiti materiji, što im se kao bumerang vraća u negativnom smislu, s razlogom su ti narodi nazivani vampirima. S njima se ni onda nije moglo komunicirati i uspostaviti dijalog kao bezdušnicima, samo su se usmjeravali protiv života, sijali beznađe i smrt. Zato u tom neredu koji se širio i zapadno od Drine komuniciralo se posebnim diplomatskim stilom jer riječ je o posebno opasnom zlu, da bi se kako-tako osluhnulo njihove uvijek podle namjere.

Rijeka Drina ponovno je granica preko koje se ne bi više gurnulo nevine i naivne u još koji svjetski rat. Izgradnjom zida zaustavili bi se vandali istočno od rijeke Drine koji kroz stoljeća šire svoju izopačenost i zapadno od rijeke Drine, prema jugu i sjeveru. Zatečeni narodi na područjima i dalje od Austrije uvjerili su se u njihovu izopačenost: da njihova riječ ne znači ništa, da samo kradu i ubijaju. Drinski zid je razdvajanje dobra i zla.



Zagreb-Zadar, 8. srpnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.07.2015., utorak


Zračna luka u Zagrebu treba nositi ime Ivana Paližne
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Zračna luka u Zagrebu treba nositi ime Ivana Paližne



SHZ predlaže da zagrebačka zračna luka dobije naziv po najuzoritijem Hrvatu hrvatskom banu i prioru vranskom Ivanu Paližni.

Hrvati u Hrvatskoj trebaju kriterije i stil Ivana Paližne kako čuvati vitalnost Hrvata. Kada je u pitanju život Hrvata, moramo se sjetiti Ivana Paližne kao uzora Hrvatima. Njegovim imenom i imenima drugih uzornih Hrvata treba zamijeniti spomenike hrvatskih janjičara-tragičara, spomenike koji i danas u Hrvatskoj podsjećaju na prošlog okupatora Hrvata.


POSLANO:

1. Vladi Republike Hrvatske


Zagreb-Zadar, 7. srpnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 14:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.07.2015., ponedjeljak


SHZ:OBAVIJEST O IZVJEŠĆU O PRIMLJENIM DONACIJAMA ZA POTPORU POLITIČKOG DJELOVANJA U RAZDOBLJU OD 1. SIJEČNJA DO 30. LIPNJA 2015.


- 13:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.07.2015., nedjelja


Pojedini čelnici općina Zadarske županije, urušili moralne vrijednosti što je očigledno i uzrok pada nataliteta
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Pojedini čelnici općina Zadarske županije, urušili moralne vrijednosti što je očigledno i uzrok pada nataliteta


Područna škola Crljenik pri Osnovnoj škola „Petar Zoranić" Stankovci samo jedan učenik u prvom razredu

I ove godine u nekim područnim školama na području Zadarske županije neće biti nijednog prvašića kako navodi Zadarski list, 04.07. 2015., pod naslovom „U Zadarskoj županiji dvije škole bez učenika, pet samo s jednim“.

Bez prvašića školska će godina započeti u područnim školama Božava u općini Sali i Ždrilo u općini Posedarje.

Još je veći broj škola koje će u prvom razredu imati samo jednog učenika, a to su PŠ Crljenik pri Osnovnoj škola „Petar Zoranić" Stankovci, PŠ Tribanj Krušćica pri OŠ Starigrad, PŠ Lisičić i PŠ Perušić Gornji pri OŠ Benkovac i PŠ Vrgada pri OŠ Pakoštane....

U 11 škola Zadarske županije sjedit će samo dvoje prvaša. U deset slučajeva radi se o područnim školama (Podgradina, Islam Latinski, Slivnica Donja, Vlašići, Rtina, Krneza, Bruška, Popovići, Nadin i Žegar), te jednoj osnovnoj školi - Novigrad.

Od samog početka osnivanja Stranke hrvatskog zajedništva, od kraja 2009. godine SHZ je kontinuirano upozoravao čelnike općina o padu nataliteta u općinama Zadarske županije. Hrvati su stoljećima umjeli imati i čuvati svoju djecu dok danas ovakvim vladanjem žitelji navedenih općina gube bitno - smisao. Svojim načinom vladanja potrošili su vrijeme žiteljima, urušili moralne vrijednosti što je očigledno i uzrok pada nataliteta u općinima.

Pojedini čelnici općina u Zadarskoj županiji zaneseni (opijeni) vlašću prozivali su SHZ zašto ih se napada u vezi drastičnog pada nataliteta. Tako je jedan od načelnika općina vršio pritisak na potpredsjednika Stranke hrvatskog zajedništva i predsjednika Podružnice SHZ-a Zadar navodeći „Pa neću Vam ja djecu praviti“. Vidljivo je da su svojim izjavama dirigirani od zlog duha, te da su došli na čelo općina, uzeli dužnosti a ne bi odgovarali.

Nezreli kao osobe, a na osjetilnoj razini egoisti, pomoću svojih mentora i inih eksploatatora već dvadeset godina zatiru samopouzdanje i život u pojedinim općinama Zadarske županije.
Dakle, pomoću vlasti koja im je u službi, sami su sebi svrha, od njih se to moglo i očekivati da će biti neodgovorni prema mještanima svojih općina. Raznim smicalicama prikrivaju tako svoju kvalitetu, te Hrvate vode u propast, a što je očigledno na terenu jer nisu stvorili uvjete za porast nataliteta.
Nisu poticali na obrađivanje polja, jer polja su pusta i neobrađena. Koriste se šablonama bivših okupatora, spletkare, kupuju pojedince, zavađaju mještane, kako su to činili neprijatelji Hrvata kroz prošlost. Neredom stvorili su uvjete nedostojne čovjeku: destimuliraju red i rad, a gdje se ne radi, čovjek se pretvara u nečovjeka, pa zlo radi, a smrt caruje.


U Zadru, 05. srpnja 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


- 13:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.07.2015., četvrtak


GRABAR-KITAROVIĆ I PUSIĆ NE ZANJU KADA SE DIPLOMACIJA RAZVILA
SHZ: GRABAR-KITAROVIĆ I PUSIĆ NE ZANJU KADA SE DIPLOMACIJA RAZVILA


Zadarski list, 02.07.2015.
- 14:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #