STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

28.06.2015., nedjelja


HRVATSKI VLADARI IZDAJU POVJERENJE BIRAČA
HRVATSKI VLADARI IZDAJU POVJERENJE BIRAČA

http://pokretzapreporodhrvatskogduha.hr/?view=cmt&newsid=129


Vašom funkcijom ispunio se dovoljan razlog pa ste postali vladari Hrvata, ali djelovanje po toj funkciji prokazuje vas koliko ste adekvatni i odgovorni...

Vladari koji zlorabe povjerenje naroda odraz su nereda, kao neradnici skloni su lažima, krađi . . , isti ne znaju da nema tajni ni slučajnosti, da skrivanjem čovjek se tek otkriva kao grješnik. Tako je Otac odredio za i sa čovjekom na Zemlji; sa šest pravila Oca i četiri zakona čovjeka, koji štite čovjeka, a čovjek po volji bira . . . Sve ostalo su sofistička zanovijetanja o relativnosti kao ispraznosti. Samo je Život konstanta koji se živi, slavi i ogleda se u zajednici - državi, sudbinski -čovjek kao mikrokozmos. A samokritičnost je čovjeku garancija kao čuvaru svoje zajednice, uvjeta na Zemlji.

Lako je vidjeti zašto traje agonija Hrvata, naročito zadnjih stoljeća, s posljedicom obezglavljivanja Hrvata, potom postavljanja kojekakvih predstavnika vladara - iz kojekakvih redova i centara gdje se odlučuje o Hrvatima. Najmanje bi takvi trebali zastupati hrvatsku zajednicu – Hrvate radi zadovoljstva kao smisla u Hrvatskoj.

Naročito zadnje stoljeće, čega nisu svijesni ni aktualni vladari Hrvata što danas, svojim izjavama to potvrđuju kada nakon 1000. godina stvorenu NDH negiraju po želji Srba i nekih naroda koji su tu samo radi eksploatacije njezinih dobara. Zapravo, to je jedina i to mala država koja nije o ničemu odlučivala, a niti koga van svojih granica napadala, kao što Hrvati nisu nikada nikoga uništavali, dok su okupatori uništavali Hrvate u Hrvatskoj.

Naročito, nakon drugog svjetskog rata je opstala Italija, Njemačka, Francuska, Mađarska, Japan, Srbija i druge države. koje su se u ratu borile radi ponovne podjele svijeta i tuđih teritorija. Jedino se Hrvatska nije borila tim ciljem, ali je uništena i proglašena kao krivac – narod, koji se samo branio od kojekakvih i kojekakvih hijena.

Dakle, Milanović kao neznalica, pa demagoški urla da NDH nije bila naša država, doista nije njihova, Otrovan strancima dvojnicima Tita i dr. izdiže ih ispred najuzornijih Hrvata kroz cjelu povijest, zaboravio je istaći još Srosmajera, Marxa, Trumbića i Pusića.

Kako Milanović tako i Kolinda Grabar Kitarević nisu se sjetili na slavlju ustanka protiv Hrvata da je istog dana napadnuta Rusija od strane Njemačke, a Hrvatska od strane Srbije.

Dok Kolinda naziva poštovanim sve koji su napali i uništili državu Hrvatsku, osim Hrvata koji su se branili okrivljujući Hrvate da su oni, a ne Srbija koja je Rapalskim ugovorom dala Italiji hrvatske teritorije.
Doista, antifašisti su u Hrvatskoj odraz prokletstva, sramota za svoj narod i državu Hrvatsku. Veličaju okupatore Hrvata - pored svoje države, što su htjeli što bi htjeli. . . ništa, što se i dogodilo Hrvatima.

Feniks iz krvi i pepela ponovo uskrsava: Nezavisna Država Hrvatska stvorena 1990. godine. Antifašisti, bezvjernici su se i 1990. godine suprostavljali obnovi države Hrvatske, kipovi robovi želja . U domovinskom ratu djelovali su kao tehnička pripomoć, i to kako kada, jer oni kao antifašisti su daleko od ideje. Danas, prividno želje su im se ostvarile i pokazuju svoju ćud – odlazak u šumu, što je bitna razlika od Hrvata koji žive po pravilima Života. Oni po zasluženoj sudbini samo bi razarali Život.
Hrvati antifašisti su zapravo mediji antikrista, što je suprotnost zajedništvu – slozi koja jača, što svjedoči Isus dok stoji između dobra i zla. Aktualni neosvješćeni hrvatski vlastodršci bi mješali dobro i zlo, po cijenu dobra, koje se u Hrvatskoj neredom urušava.

Dakle, pod firmom antifašisti, Titovi pioniri – početnici nesvjesno ulaze u ralje četnika, što je odraz nereda prokletstva, jer svoju državu ne čuvaju već služe potencijalnim okupatorima. . .

Ovu Nezavisnu Državu Hrvatsku nakon 1945. godine, skoro iz pepela stvorenu nisu stvarali antifašisti koji su NDH srušili 1945. godine, već politički uznici od 1945. do 1990. godine, koje su antifašisti onda i sada, po uputama Srbije, proganjali i uništavali. Spomenuti gordi Hrvati – koji su se žrtvovali u ime općeg dobra, a ne kao antifašisti samo zbog osobnih koristi i tako stalno rušili i ruše Hrvatsku, naročito zadnjih 20 godina, u želji da i dalje vladaju.

Antifašisti 1990. godine pojavili su se kao rutinirani lašci, predstavljajući se lažno.

Zato, institucija Predsjednice pomoću savjetnika treba se čuvati otrovnih zamki, da bi sačuvali hrvatsku djecu od kratkoumnih demagoga – egoista – antifašista. Podupiru četnike „pravednike“ protiv hrvatske vojske i Hrvatske, koju bi oni uređivali kao do 1990. vršljajući po Hrvatskoj, izazivajući specijalnim ratovima kao potencijalni okupatori, srpski vladari i njihova SPC-a javno izjavljuju kako trebaju hrvatsko more.

Danas, istim šablonama kao 1918. godine, 1941. godine i 1990. godine, četnici s popovima SPC-e su po Liki izazivali i pripremali se za rat u pogodnom trenutku. Propagiraju skupa s antifašistima kako nijedan oblik države kroz povijest Hrvata nije valjao, kao ni jedna hrvatska vojska. . , u što jedan primitivan narod uvjerava Hrvate.

Stvoreno stanje pokazuje da hrvatski vlastodršci nisu praktični vjernici, a niti diplomati, ne znaju da je Isus konstanta između dobra i zla, i da je rijeka Drina granica, a zbog izopačenosti i prevrtljivosti naroda istočno od rijeke Drine, Hrvati i narodi zapada zbog komuniciranja s njima morali bi uvesti diplomatski jezik – način ponašanja. . .

Anitikrist želi mutno, a ne razdvajanje dobra od zla kako bi maskiran lakše ništio hrvatsko biće. Tako su ovih dana isprovocirali čak i katoličku crkvu, kada potvrđuju zlu – priznaju zlu da ne valjaju Hrvati branitelji od 1918. godine do 1990. godine, niti države NDH koju su branili. Njima kroz povijest Hrvata nijedan oblik hrvatske države i vojske Hrvata, naročito one koju su oni sa svojim saveznicima zbog svojih ciljeva uništili, što im antifašisti Hrvati odobravaju - ne znajući kako, zavarani prividom, su skupa gubitnici.

Antifašisti danas ponovno se umrežavaju po šabloni Slovenca Korošeca, Supila, Trumbića, Srosmajera . . . preko koje se uništavalo hrvatsko gospodarstvo, jer porušena ekonomija jednako porušena država.

Ostavimo mrtve antifašiste da se sami pokopavaju. . .

Hrvati ubuduće, skladnim životom muškarca i žene kako uči Biblija, trebaju raditi i rađati, a ne, zavarani po modelima tehnike i antifašista, stvarati nesklad pomoću emancipiranih žena i tako zaobilazeći Život - ne znaju da djeca potiču na kretanje – rad - Život, što je smisao i uvjet zadovoljstvu na Zemlji.


Zagreb – Split, lipanj 2015. godine


dr. sc. Ilija Barjašić
Pedsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i
poticanje nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT
i
Predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj


- 18:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.06.2015., četvrtak


Kolinda Grabar-Kitarović i Vesna Pusić ne znaju kada se diplomacija razvila
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Kolinda Grabar-Kitarović i Vesna Pusić ne znaju kada se diplomacija razvila



Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kao i Vesna Pusić ministrica vanjskih poslova RH protiv su gradnje zida prema Srbiji, a izgledno je da će sve veći broj izbjeglica i azilanata krenuti prema Hrvatskoj. Nakon što Mađarska planira na granici sa Srbijom podići zid zbog velikog broja migranata koji u tu zemlju dolaze, također i Hrvatska i BIH-a trebaju podići uzduž čitave granice prema Srbiji „Drinski zid“ zbog migranata koji u Hrvatsku, BIH i druge zapadne europske države dolaze preko Srbije. Drinski zid bi se izgradio iz EU fondova, a bio bi izgrađen s istočne rijeke Drine prema Srbiji. Zašto s istočne strane rijeke Drine? Zbog kompenzacije teritorja Sandžaka, koji je ustupljen Srbiji.

Kao da Kolindi Grabar-Kitarović i Vesni Pusić nije poznato da i Bugarska aktivno radi, koja je već u posljednjih 18 mjeseci izgradila zid za sprečavanje ulaska imigranata na njen teritorij. Do sada je podigla oko 40 kilometara, a njegova bi puna duljina trebala biti 160 kilometara.

Rijeka Drina ponovno je granica preko koje se ne bi više gurnulo nevine i naivne u još koji svjetski rat. Izgradnjom zida zaustavili bi se vandali istočno od rijeke Drine koji kroz stoljeća šire svoju izopačenost i zapadno od rijeke Drine, prema jugu i sjeveru. Zatečeni narodi na područjima i dalje od Austrije uvjerili su se u njihovu izopačenost: da njihova riječ ne znači ništa, da samo kradu i ubijaju. Drinski zid je razdvajanje dobra i zla.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Vesna Pusić radile su u diplomaciji i primale plaću, a ne znaju da se diplomacija razvila nakon podjele Rimskog Carstva 395. godine na Istočno i Zapadno, odnosno u doba Bizantskog Carstva. Na njihovu žalost rijeka Drina je granica civilizacija. Diplomatsko komuniciranje posljedica je laži naroda istočno od rijeke Drine, koji su davno odlučili služiti materiji, što im se kao bumerang vraća u negativnom smislu, s razlogom su ti narodi nazivani vampirima. S njima se ni onda nije moglo komunicirati i uspostaviti dijalog kao bezdušnicima, samo su se usmjeravali protiv života, sijali beznađe i smrt. Zato u tom neredu koji se širio i zapadno od Drine komuniciralo se posebnim diplomatskim stilom jer riječ je o posebno opasnom zlu, da bi se kako-tako osluhnulo njihove uvijek podle namjere.


Zagreb-Zadar, 25. lipnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2015., nedjelja


SRBIJA PRVA U EUROPI IZVRŠILA GENOCID NAD ŽIDOVIMA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

STRAHOTE I LIKVIDACIJE U LOGORIMA BANJICA I SAJMIŠTE


Srbijanski ministar Aleksandar Vulin i njegov mentor SPC

Iz knjige Ljubice Štefan, „Mitovi i zatajena povijest“, Zagreb,1999., str.80.,81.,82.,86.,88.,90.,91., navodimo:

Srpska pravoslavna crkva je zapravo svojevrsna politička stranka, velikosrpska i čak rasistička, a pastoralni rad, dušebrižništvo su u njoj potpuno zanemareni. Uoči Drugog svetskog rata u Srbiji je bujao i razbuktavao se anitisemitizam, pri čemu su glavni generatori bili fašistička stranka „Zbor“ Dimitrija Ljotića i visoki crkveni velikodostojnici, kao i crkveni tisak. Uzor i ideal za Ljotića bio je vođa Trećeg Reicha, kojega je veličao. Veliki broj pravoslavnih svećenika bili su vrlo aktivni članovi „Zbora“. Najistaknutiji među njima bio je glavni ideolog pravoslavlja i antisemitizma u srpskoj crkvi episkop Nikolaj Velimirović, koji je već 1934. godine dobio od Hitlera odličje. Vjerojatno u znak zahvalnosti on je 1935. u svojoj knjižici o sv. Savi pisao: „Mora se odati poštovanje sadašnjem nemačkom vođi, koji je u XX veku došao na ideju Svetog Save i kao laik poduzeo u svom narodu posao koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju“. Nekoliko godina kasnije 1939.-on javno propovijeda rasizam. „Mi smo ljudi arijevske rase, kojoj je sudba dodelila počasnu ulogu...da plemena slabije rase i niže vere ne bi...“. U „Glasniku Srpske pravoslavne patrijaršije“ nisu bili rijetki slučajevi ovakvog pisanja o Židovima: „Jevreji su neprijatelj lukav kao zmija i opasan“. U tom listu objavljene su i ove izjave tadašnjeg patrijarha Varnave dane njemačkim novinama 1937. godine: „ Fuhrer vodi borbu koja služi na korist celom čovečanstvu“, „Bog je poslao nemačkom narodu jednog dalekovidnog Fuhrera. Mi verujemo njegovoj iskrenoj reči.“ Nešto prije toga Varnava je nazvao sovjetsku vlast „židovskom varaličkom bandom“.

Zahvaljujući zdušnoj suradnji svih srpskih vlasti i policije s Nijemcima, esesovac Harald Turner već je sredinom 1942. godine izvjestio: „Srbija (je) zemlja u kojoj je pitanje Židova i Cigana riješeno.“. Franz Rademacher iz nacističkog Ministarstva vanjskih poslova javio je: „Židovsko pitanje u Srbiji nije više akutno, sada samo preostaje da se riješe zakonska pitanja koja se tiču imovine“. Šef njemačke službe sigurnosti u Srbiji A. Schafer pohvalio se: Beograd-jedini veći grad Europe očišćen od Židova, postao je Judenfrei“. Podsjetimo na povijesnu činjenicu: neslavno prvo mjesto u Europi u genocidu nad Židovima Srbija je zauzela samo tri mjeseca poslije sastanka Reinharda Heydricha, šefa njemačke službe sigurnosti, Heinricha Eichmanna, šefa specijalnog odijela za Židove održanog 20. Siječnja 1942. Godine na jezeru Wansee kraj Berlina, kada je donijeta odluka da se (tek!) pristupi „ konačnom rješenju židovskog pitanja“.

Židove u Srbiji nisu hvatali i ubijali samo Nijemci, nego i srpska policija, Nedićevi dobrovoljci i četnici. Većina srpskih Židova ubijena je u logorima Banjica i Sajmište. Nijedan Židov nikada nije uspio pobjeći iz logora. Najveći dio srpskih Židova ubijen je u logoru Sajmište. Pretpostavlja se da broj žrtava najmanje 11.000.

Nije uopće poznato da je itko od pravoslavnih svećenika u Srbiji spasio ma i jednog Židova ili bar to pokušao, ali su neki od njih nerijetko u svojim propovijedima otvoreno izražavali antisemitske stavove, huškajući tako svoju pastvu protiv Židova. A mitropolit Josif, kao poglavar srpske crkve, u ratno vrijeme mirno je stavio svoj potpis ispod naredbe da je Židovima zabranjen prijelaz u pravoslavnu vjeru, iako bi to za njih bila slamka spasa. Tri episkopa prva su stavili svoje potpise na „Apel srpskom narodu“, kojim intelektualna elita Srbije, njih preko 500, kolovoza 1941. godine javno izražava podršku okupatorima i kvislinzima, što je jedinstven slučaj u Europi u tom ratnom vihoru. „


Zagreb-Zadar, 21. lipnja 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 22:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sve planove i odluke u vezi izrade detaljnog plana uređenja stambene zone Grabi-Poličnik je donijelo Općinsko Vijeće, a ne DUUDI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Sve planove i odluke u vezi izrade detaljnog plana uređenja stambene zone Grabi-Poličnik je donijelo Općinsko Vijeće, a ne DUUDI


Svojim izjavama po sredstvima za javno priopćavanje Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik obmanjuje javnost te navodi „da će država zaraditi 850 tisuća eura, a općina - ni lipe“ u vezi totalne rasprodaje građevinskog zemljišta u Općini Poličnik gdje je Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Općina Poličnik je već ranije na čijem je čelu Davor Lončar pripremila sve planove da bi Državni ured za upravljanje državnom imovinom mogao rasprodavati nekretnine. Sve je pripreme odradila Općina Poličnik, a sada Davor Lončar baca odgovornost na DUUDI.

Tako je Općinsko Vijeće Općine Poličnik na svojoj 19.sjednici, održanoj dana 27. lipnja 2011. godine temeljem članka 100. stavka 7. Zakona o prostornom uređenju i gradnji ("Narodne novine", broj 76/07 i 38/09), članka 38. Statuta Općine Poličnik („Službeni glasnik Općine Poličnik 06/09 i 11/09) i Odluke o izradi Detaljnog plana uređenja stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“), ("Službeni glasnik općine Poličnik", broj 12/10)), donijelo je O D L U K U o donošenju Detaljnog plana uređenja stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“). Plan je sadržan u elaboratu Detaljni plan uređenja stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“), kojeg je izradila tvrtka „Donat“ d.o.o. – Zadar.

Pristigle incijative DUUDI-u za stambenu zonu Grabi bile su javno objavljene već ranije na službenim internetskim stranicama DUUDI-a i Općine Poličnik, prema tome što se sada čudi Davor Lončar da DUUDI prodaje nekretnine kada su o tome svi bili upoznati.

Već ranije pristigle inicijative DUUDI-eve su sljedeće:

- ROŽIĆ – interes
- ROŽIĆ – interes
- LONČAR – interes
- LONČAR - interes
- KRASNIQI - interes
- ROŽIĆ - interes
- ROŽIĆ - interes
- GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA KRAPINA - dodjela – odmaralište za mlade
- MEL ZADAR D.O.O. – interes – pčelarstvo

Po pristiglim incijativama vidljivo je da fizičke i pravne osobe koje bi gradile u stambenoj zoni Grabi nisu pretežito iz Općine Poličnik i Zadarske županije.

Kako to da se Davor Lončar nije javio prije dvije godine kada je izmijenjen Zakon o upravljanju državnom imovinom zbog brojnih slučajeva sumnjive prodaje državnog zemljišta od strane općina, među ostalim i na području Zadarske županije.

I gle čuda, Davor Lončar je sada ogorčen rasprodajom DUUDI-a, a SHZ je kontinuirano upozoravao lokalne samouprave da bez ikakve strategije razvoja mijenjaju svoje prostorne planove samo radi rezervacije prostora za poslovne i druge zone za gospodarsku i inu djelatnost, kao i za stambene zone bez ikakva smisla i potrebe za razvoj. Koliki prostor i s kakvim populacijskim resursima raspolažu pojedine lokalne samouprave, nitko nikoga nije propitivao. Nužno je potrebno na razini središnje države utvrditi strategiju razvoja sagledavajući sve resurse prostora i ljudi i izvršiti reviziju prostornih planova, a prostore za poslovne i druge zone uskladiti sa stvarnim potrebama.

Dosadašnja ulaganja u poduzetničke zone nisu dovoljno učinkovita, utvrdila je i Državna revizija. Nanesena je velika šteta, država je u 348 zone utukla preko dvije milijarde kuna, a rezultat je porazan.

I u dosadašnjim izgrađenim poslovnim zonama na području Općine Poličnik mnoge fizičke i pravne osobe koje su kupile neizgrađeno građevinsko zemljište prije 7, 8... godina još nisu počeli izgradnjom bilo kakvog (poslovnog) objekta na kupljenom zemljištu. Isti se ne drže odredaba Ugovora da moraju u poslovnim zonama izgraditi poslovni objekt. Na sve navedeno načelnik Općine Davor Lončar kao službena osoba nije reagirao u vezi toga da je poštivanje ugovornih rokova bitan sastojak navedenog Ugovora. I nakon ovoga u Općini Poličnik stalno planiraju i donosu nove odluke za novim zonama. Do kada?

Također, Davor Lončar se hvali da bi unutar stambene zone Grabi za koju Općina već pet godina rješava potrebnu dokumentaciju mogla izgraditi potpuno novo stambeno naselje za nekoliko tisuća stanovnika. Ako se naseli nekoliko tisuća stanovnika kako navodi Davor Lončar, tada će autohtono stanovništvo Općine Poličnik biti u manjini. Prema popisu stanovništva 2001. godine Općina Poličnik imala je 4664 stanovnika, a popisu 2011. godine je imala je 4448 stanovnika.

Vidljivo je da je natalitet u selima Općine Poličnik u padu i da se radi stambena zona za naseljavanje stranih građana na štetu Hrvata Općine Poličnik, a da načelnik nije ni svjestan toga koju će štetu napraviti.


Poličnik, 21. lipnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA POLIČNIK

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.06.2015., petak


DRINSKI ZID
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

DRINSKI ZID



Nakon što Mađarska planira na granici sa Srbijom podići zid zbog velikog broja migranata koji u tu zemlju dolaze, također i Hrvatska i BIH-a bi trebale podići Drinski zid na granici Srbije zbog migranata koji u Hrvatsku, BIH i druge zapadne europske države dolaze preko Srbije. Drinski zid bi se izgradio iz EU fondova.

Rijeka Drina ponovno je granica preko koje se ne bi više gurnulo nevine i naivne u još koji svjetski rat. Izgradnjom zida zaustavili bi se vandali istočno od rijeke Drine koji kroz stoljeća šire svoju izopačenost i zapadno od rijeke Drine, prema jugu i sjeveru. Zatečeni narodi na područjima i dalje od Austrije uvjerili su se u njihovu izopačenost: da njihova riječ ne znači ništa, da samo kradu i ubijaju.

Zagreb-Zadar, 19. lipnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 13:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.06.2015., četvrtak


U OPĆINI POLIČNIK TOTALNA RASPRODAJA GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

U OPĆINI POLIČNIK TOTALNA RASPRODAJA GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA



Lokalne samouprave bez ikakve strategije razvoja mijenjaju svoje prostorne planove samo radi rezervacije prostora za poslovne i druge zone za gospodarsku i inu djelatnost, kao i za stambene zone bez ikakva smisla i potrebe za razvoj. Već ranije Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) pokrenuo je akciju Sto projekata, a od ponuđenih nekretnina sada rasprodaje u Općini Poličnik 58 parcela građevinskog zemljišta, od najmanje 594 m2 do 1266 m2.

Na temelju odredbi čl. 54. Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske (N.N. 94/13) te čl. 8., 9. i 10. Uredbe o načinima raspolaganja nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske (N.N. 127/13) Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavljuje:

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PONUDA ZA KUPNJU NEKRETNINA U VLASNIŠTVU REPUBLIKE HRVATSKE - ROK 21/08/15

http://www.duudi.hr/javni-poziv-za-podnosenje-ponuda-za-kupnju-nekretnina-u-vl-rh-515/

34. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/73, šuma, površine 611 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 92.843,69 kn
JAMČEVINA: 9284,37 kn

35. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/74, šuma, površine 614 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 93.299,55 kn
JAMČEVINA: 9.329,96 kn

36. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/75, šuma, površine 616 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 93.603,46 kn
JAMČEVINA: 9.360,35 kn

37. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/76, šuma, površine 618 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 93.907,36 kn
JAMČEVINA: 9.390,74 kn

38. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br.481/77, šuma, površine 621 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 94.363,22 kn
JAMČEVINA: 9.436,32 kn

39. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/78, šuma, površine 623 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 94.667,13 kn
JAMČEVINA: 9.466,71 kn

40. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/79, šuma površine 624 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 94.819,08 kn
JAMČEVINA: 9.481,91 kn

41. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/80, šuma, površine 625 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 94.971,04 kn
JAMČEVINA: 9.497,10 kn

42. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/81, šuma, površine 626 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 95.122,99 kn
JAMČEVINA: 9.512,30 kn

43. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/82, šuma, površine 626 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 95.122,99 kn
JAMČEVINA: 9.512,30 kn

44. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/83, šuma, površine 626 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 95.122,99 kn
JAMČEVINA: 9.512,30 kn

45. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/84, šuma, površine 626 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 95.122,99 kn
JAMČEVINA: 9.512,30 kn

46. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/85, šuma površine 644 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 97.858,16 kn
JAMČEVINA: 9.785,82 kn

47. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/86, šuma, površine 604 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 91.780,01 kn
JAMČEVINA: 9.178,00 kn

48. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/87, šuma, površine 602 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 91.476,11 kn
JAMČEVINA: 9.147,61 kn

49. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/88, šuma, površine 596 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 90.564,39 kn
JAMČEVINA: 9.056,44 kn

50. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/89, šuma, površine 594 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 90.260,48 kn
JAMČEVINA: 9.026,05 kn

51. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/90, šuma, površine 594 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 90.260,48 kn
JAMČEVINA: 9.026,05 kn

52. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br.481/91, šuma površine 606 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 92.083,92 kn
JAMČEVINA: 9.208,39 kn

53. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br.481/92, šuma, površine 600 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 91.172,20 kn
JAMČEVINA: 9.117,22 kn

54. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/93, šuma, površine 624 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 94.819,08 kn
JAMČEVINA: 9.481,91 kn

55. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/94, šuma, površine 607 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 92.235,87 kn
JAMČEVINA: 9.223,59 kn

56. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/95, šuma, površine 609 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 92.539,78 kn
JAMČEVINA: 9.253,98 kn

57. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/96, šuma, površine 611 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 92.843,69 kn
JAMČEVINA: 9.284,37 kn

58. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/97, šuma, površine 612 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 92.995,64 kn
JAMČEVINA: 9.299,56 kn

59. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/98, šuma, površine 613 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 93.147,60 kn
JAMČEVINA: 9.314,76 kn

60. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/99, šuma, površine 614 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 93.299,55 kn
JAMČEVINA: 9.329,96 kn

61. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/100, šuma, površine 609 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 92.539,78 kn
JAMČEVINA: 9.253,98 kn

62. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/101, šuma, površine 627 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 95.274,94 kn
JAMČEVINA: 9.527,49 kn

63. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/102, šuma. površine 633 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 96.186,68 kn
JAMČEVINA: 9.618,67 kn

64. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/103, šuma, površine 633 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 96.186,68 kn
JAMČEVINA: 9.618,67 kn

65. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/104, šuma, površine 633 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 96.186,68 kn
JAMČEVINA: 9.618,67 kn

66. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/110, šuma, površine 627 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 95.274,94 kn
JAMČEVINA: 9.527,49 kn

67. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/111, šuma, površine 634 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 96.338,63 kn
JAMČEVINA: 9.633,86 kn

68. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/112, šuma, površine 634 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik. koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 96.338,63 kn
JAMČEVINA: 9.633,86 kn

69. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/113, šuma, površine 640 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 97.250,35 kn
JAMČEVINA: 9.725,04 kn

70. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/114, šuma, površine 704 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 106.975,38 kn
JAMČEVINA: 10.697,54 kn

71. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/115, šuma, površine 669 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 101.657,00 kn
JAMČEVINA: 10.165,70 kn

72. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/116, šuma, površine 657 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 99.833,56 kn
JAMČEVINA: 9.983,36 kn

73. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/117, šuma, površine 634 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 96.338,63 kn
JAMČEVINA: 9.633,86 kn

74. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)


OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/118, šuma, površine 634 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 96.338,63 kn
JAMČEVINA: 9.633,86 kn

75. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)


OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/119, šuma, površine 634 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 96.338,63 kn
JAMČEVINA: 9.633,86 kn

76. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/120, šuma, površine 627 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 95.274,94 kn
JAMČEVINA: 9.527,49 kn

77. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/126, šuma, površine 633 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 96.186,68 kn
JAMČEVINA: 9.618,67 kn

78. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/127, šuma, površine 633 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 96.186,68 kn
JAMČEVINA: 9.618,67 kn

79. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/128, šuma, površine 633 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 96.186,68 kn
JAMČEVINA: 9.618,67 kn

80. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/129, šuma, površine 614 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 93.299,55 kn
JAMČEVINA: 9.329,96 kn

81. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/131, šuma, površine 660 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 100.289,42 kn
JAMČEVINA: 10.028,94 kn

82. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/132, šuma, površine 667 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 101.353,09 kn
JAMČEVINA: 10.135,31 kn

83. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/133, šuma, površine 653 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 99.225,75 kn
JAMČEVINA: 9.922,58 kn

84. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/134, šuma, površine 634 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – stambene namjene.
POČETNA CIJENA: 96.338,63 kn
JAMČEVINA: 9.633,86 kn

85. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/105, šuma, površine 1206 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – mješovite namjene.
POČETNA CIJENA: 238.135,21 kn
JAMČEVINA: 23.813,52 kn

86. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/106, šuma, površine 1206 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – mješovite namjene.
POČETNA CIJENA: 238.135,21 kn
JAMČEVINA: 23.813,52 kn

87. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/109, šuma, površine 1266 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – mješovite namjene.
POČETNA CIJENA: 249.982,73 kn
JAMČEVINA: 24.998,27 kn

88. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/121, šuma, površine 1206 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – mješovite namjene.
POČETNA CIJENA: 238.135,21 kn
JAMČEVINA: 23.813,52 kn

89. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/122, šuma, površine 1203 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – mješovite namjene.
POČETNA CIJENA: 237.542,84 kn
JAMČEVINA: 23.754,28 kn

90. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/123, šuma, površine 1203 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – mješovite namjene.
POČETNA CIJENA: 237.542,84 kn
JAMČEVINA: 23.754,28 kn

91. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/124, šuma, površine 1204 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – mješovite namjene.
POČETNA CIJENA: 237.740,29 kn
JAMČEVINA: 23.774,03 kn

92. Nekretnina u k.o. Poličnik (zk. sud u Zadru)

OPIS: Nekretnina označena kao k.č.br. 481/125, šuma, površine 1205 m2, upisana u zk.ul. 638, k.o. Poličnik, koja se prema detaljnom planu uređenja Stambene zone Grabi-Poličnik („P-9“) nalazi unutar granica građevinskog područja – mješovite namjene.
POČETNA CIJENA: 237.937,75 kn
JAMČEVINA: 23.793,78 kn

ROK ZA PODNOŠENJE PONUDA: 21. kolovoz 2015. godine do 14 sati
Sve nekretnine se prodaju u zatečenom stanju “VIĐENO – KUPLJENO”.


PODNOŠENJE PONUDA

Ponuda i prilozi uz ponudu se dostavljaju za svaku pojedinu nekretninu u izvorniku i dvije preslike ponude, u istoj zatvorenoj omotnici na čijoj prednjoj strani i poleđini piše za koju nekretninu se odnosi: katastarska općina nekretnine i redni broj pod kojim je nekretnina u oglasu navedena uz upozorenje «PONUDA ZA KUPNJU NEKRETNINE – NE OTVARATI do 21. kolovoza 2015. godine do 14,00 sati». Ponuda se podnosi u utvrđenom roku u urudžbeni zapisnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, ili putem pošte na adresu: Državni ured za upravljanje državnom imovinom, Dežmanova 10, 10 000 Zagreb. Kao dan predaje smatra se dan primitka ponude. Ponude će se otvarati u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom dana 21. kolovoza 2015. u 14,00 sati. Ponude poslane poštom prije posljednjeg dana određenog za predaju, koje će biti primljene u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, nakon isteka roka za podnošenje ponuda smatrat će se zakašnjelim ponudama i neće se uzimati u razmatranje. Obvezujuća ponuda mora biti potpisana, ponuđena cijena ne može biti niža od objavljene početne cijene i uz nju trebaju biti navedeni osobni identifikacijski broj (OIB), kontakt podaci (adresa, fax, broj telefona, e-mail adresa te naziv banke i broj računa ponuditelja za povrat jamstva u slučaju njezinog neprihvaćanja). Najboljim ponuditeljem smatrat će se ponuditelj koji ponudi najvišu cijenu. Ukoliko ponuditelj čija se ponuda prihvati odustane od svoje ponude gubi pravo na jamčevinu. U slučaju odustajanja prvog najboljeg ponuditelja najboljim ponuditeljem smatrat će se slijedeći ponuditelj koji je ponudio najvišu cijenu, uz uvjet da prihvati najvišu ponuđenu cijenu prvog ponuditelja. Ukoliko pristignu dvije identične potpune ponude, s istim iznosom ponuđene ugovorne cijene, ponuditelji će biti pozvani da u roku tri dana po primitku obavijesti u zatvorenoj omotnici dostave nadopunu ponude, kako bi se donijela odluku o najpovoljnijem ponuditelju. Zakašnjele i nepotpune ponude se neće razmatrati.

Ponudi se prilaže:

1. Domaće pravne i fizičke osobe dužne su priložiti izvornik ili ovjerenu presliku potvrde nadležne Porezne uprave o podmirenju poreznog duga, koja ne smije biti starija od 60 dana.
2. a) Domaće fizičke osobe su dužne priložiti presliku važeće osobne iskaznice, a strane fizičke osobe presliku putovnice. Strani državljani se mogu natjecati samo ukoliko su državljani EU ili država sa kojima Republika Hrvatska ima uspostavljen reciprocitet pri pravu na kupnju nekretnina s obzirom na državljanstvo kupca.
b) Domaće pravne osobe moraju priložiti izvadak iz sudskog registra, a strane pravne osobe izvadak iz domicilnog registra s ovjerenim prijevodom sudskog tumača na hrvatski jezik.
3. Dokaz o izvršenoj uplati jamčevine na žiro račun Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom IBAN: HR1210010051863000160, model 64, uz poziv na broj 9725-47359-OIB UPLATITELJA.
4. Izjavu ponuditelja ovjerenu kod javnog bilježnika, kojom se obvezuje da će u slučaju ako njegova ponuda bude prihvaćena, sklopiti ugovor o kupoprodaji na njegov trošak, da u cijelosti prihvaća uvjete natječaja, te da njegova ponuda ostaje na snazi 90 dana, računajući od dana otvaranja ponuda.

UGOVORNA CIJENA

Ponuđeni način plaćanja ugovorne cijene mora biti uplata ukupnog iznosa ugovorne cijene jednokratno, s rokom plaćanja od najdulje 30 dana od dana ovjere ugovora o prodaji nekretnine kod javnog bilježnika.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom sve do potpisivanja kupoprodajnog ugovora zadržava pravo vratiti jamčevinu i odbiti ponudu, ili poništiti postupak za javno prikupljanje ponuda i pri tome ne snosi materijalnu ili drugu odgovornost prema ponuditeljima, niti ima obvezu obavijestiti ih o razlozima za takav postupak.

U Poličniku, 18. lipnja 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK


- 22:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2015., srijeda


Davor Lončar učinio povredu - ne može istovremeno više obnašati dužnost općinskog načelnika i funkciju člana Nadzornog odbora trgovačkog društva Čistoća
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Davor Lončar učinio povredu - ne može istovremeno više obnašati dužnost općinskog načelnika i funkciju člana Nadzornog odbora trgovačkog društva Čistoća



Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u predmetu dužnosnika Davora Lončara, općinskog načelnika Općine Poličnik na sjednici održanoj 12. lipnja 2015. godine donijelo je ODLUKU da je istovremenim obnašanjem dužnosti općinskog načelnika Općine Poličnik i obavljanjem funkcije člana Nadzornog odbora trgovačkog društva Čistoća d.o.o., dužnosnik Davor Lončar učinio povredu članka 14.stavka 1. ZSSI-a.

Za povredu ZSSI-a dužnosniku se izriče sankcija iz članka 42. stavka 1. podstavka 2. ZSSI-a, obustava isplate dijela neto mjesečne plaće u ukupnom oznosu od 4.000,00 kn, koja će trajati 4 mjeseca, a izvršit će se u 4 jednaka uzastopna mjesečna obroka, svaki u pojedinačnom iznosu od 1.000,00 kn.

Povjerenstvo, nalaže dužnosniku da u roku od 30 dana od dana primitka ove odluke, razriješi situaciju kojom čini povredu odredbi ZSSI-a, u protivnom će Povjerenstvo protiv dužnosnika pokrenuti novi postupak sukoba interesa.

Povjerenstvo je utvrdilo da je Davor Lončar povredio članak 14. stavka 1.ZSSI-a još od ožujka 2011. godine, odnosno od stupanja ZSSI-a na snagu pa do dana donošenja ove odluke

U tri godine Davoru Lončaru (za 2008.,2009., i 2010.) je isplaćena naknada za obavljanje funkcije člana Nadzornog odbora "Čistoća" u ukupnom iznosu od 63.933,37 kn, bez obzira što kao načelnik Općine Poličnik prima mjesečnu plaću u iznosu od 10.100,00 kn neto.

Poličnik, 17. lipnja 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2015., ponedjeljak


U IME ŽIVOTA GRJEŠNE TREBA LUSTRIRATI
U IME ŽIVOTA GRJEŠNE TREBA LUSTRIRATI



Čovjek koji misli u zajedništvu je s Ocem, ne može biti rob želja koje čovjeka odvode u nered.

Pojedinac, obitelj, zajednica Hrvata odraz su sudbine po mjerilima Života, a sve je evidentno zašto je tako.

Dakle, nema tajni, sve je tu transparentno za vidjeti, i zašto netko želi mrenu na očima da ne vidi. Razlog se ispuni, kada čovjek ne živi po pravilima Života, kada samokritički ne shvaća da trpi zbog neuredna ponašanja i subjektivne neusklađenosti s objektom . . .

Čistćenje pretpostavlja traženje oprosta, potom ispovjed kako je došlo do nereda, radi opomene drugima zašto je osoba pala po iskušenju. Žašto čovjek po volji - neredom sebe dovodi u iskušenje? Zašto muti čistu vodu u kojoj postane odraz želja, puko tijelo kojem je po inverziji (duša – tijelo) cilj hrana, nagon, strasti . . . pakleni rob?

Lat. riječ “ lustratio“, u starih Rimljana, odgovara hrvatskom jeziku po specifičnosti hrvatskog duha, čišćenje od grijeha, ispitivanje savjesti.

Obredima i pred hranom za tijelo - čovjek se sabire kao duhovno biće, zahvaljivanjem u ime Života. Čemu obredi samo u ime tijela i puke hrane.
To je u skladu s luciferstvom kada po volji pojedinac postane samo materija i ništa više, kao varalica maskira se simbolima pa zavodi. . . zvijezda sjajna, crvena boja kao najjača, komunizam . . , željom da privatizira kulturu čovjeka. Eto kako i zašto se prljavi opiru i ne bi se očistili, jer slično sličnom teži, a tjelesna hrana koju čovjek pretpostavlja, luciferima je osnova, strastima i nagonima cilj . . . Zato u mutnom pomućeni odmetnici iz vlastite zajednice u istoj djeluju kao izdajnici i nevjernici radi svojih tijelesnih užitaka. Tumarajući prepreka su im pojedinci kojima je zlo prozirno, pa često razarauće djeluje preko slabe vitice u obitelji, na ognjištu i zajednicu. . . obezglavljujući, tendenciozno urušava dalje. . . Evo šablone grješnih po prividu i navikama, i čiji su roditelji jeli zabranjeno i zeleno voće.

Bez lustracije takvi su opomena, grješni trebaju čišćenje da se ne bi dogodila epidemija.., nečisti su frustrirani i samo se služe demagogijom . . , izazivaju i više da ih se vidi. Realno svaki grijeh treba lustrirati, kao i one u režiji UDB-e - čiji su pripadnici bili u funkciji stvaranja velike Srbije. UDB-a u Hrvatskoj bila je uspješna pomoću Hrvata, grješnika. Ovu kraticu treba prevesti da se vidi da je to bila tajna policija Srbije – za unutarnju državnu bezbednost. Ta policija djelovala je ciljano od Ilije Garašanina do Slobodana Miloševića, kao operativaca i njihovih savjetnika i većih grješnika, radi stvaranja velike Srbije. Rutinirani, prilagođavali su se vremenu, pa bi i danas blefiranjem pomoću grješnih - pohotnih ekploatirali naivne i neodlučne Hrvate.

Čistalište je i splet sretnih okolnosti - mogućnost za povratak na beskonači put Života, u kojem se spozna da se obična hrana za tijelo pretpostavlja, da nagoni, strasti pripadaju životinjskom carstvu. A grješne za čistališta odaju nagoni kao robove zla. Zato su uzorne zajednice takve poticali na lustraciju, da se očiste od prljavština kao posljedica želja i nagona tijela, da ubuduće po pravilima Života misle i žive.

Bez lustracije grješnici su uvijek remetilački faktor bilo to za obitelj, zajednicu . . . doslovce se povampire, što je slučaj danas u Hrvatskoj. Jedan od vođa bala vampira . . . je Josip Manolić . . . kao opomena – rob navika – neznanja, on bi revolucijom kao i 1945. godine . . . ne razumije da pomirdba i atifašizam proturiječe . . , dok je pomirdba za zajedništvo, antifašizam razdvaja - izdvaja snažne pojedince na odstrel, o čemu svjedoče njegova grješna nedjela . . , za njega je sila pravda, kojom bi rušio uvjete hrvatskoj djeci . ..

U ime Života, zajednica ih treba očistiti - lustrirati pomoću institucija, toliko koliko su vidljivi kao odraz grijeha. Oni kao slijepci tvrde suprotno kao robovi navika, počev od kućnog odgoja gdje se lagalo, kralo i . . , što je doista grijeh – bolest. Takve treba pomoći u ime Života i vlastite zajednice - lustrirati ih i bez njihovog pristanka, jer svaki pojedinac pored što pokazuje za vidjeti, svojom dijagnozom i alarmira. Dakle suvišno je polemizirati s bolesnima koji nisu u stanju ni vidjeti ni čuti, dok tendenciozno truju.

Narod jedne zajednice očekuje od institucija rješenje, ukoliko se grješnici – bolesnici ne lustriraju onda iste propadaju, jer ih kontroliraju griješnici – bolesnici.

Svakog pojedinca djela odaju kao uzor ili opomenu u ime Života, a zadovoljstvo u jednoj zajednici mjeri se natalitetom.


Zagreb – Zadar, lipanj 2015. godine


dr. sc. Ilija Barjašić
Pedsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i
poticanje natataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT
i
Predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj



- 22:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.06.2015., nedjelja


Poljudski stadion ima videonadzor s 83 kamere, a počinitelji nisu poznati
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Poljudski stadion ima videonadzor s 83 kamere, a počinitelji nisu poznati



Ovih dana razne skupine marširaju Hrvatskom potpomognuti novim liberalnim strujama, opet bi rušili samostalnu Hrvatsku, jer su potpuno izgubili osjećaj za bitno. Moralne prepreke za njih ne postoje, i kada su sami u pitanju, očito što ih je i dovelo do rasula. Tumarajući, umislili kako za njihova destruktivna ponašanja granice ne postoje, kao što misle i druge mafije.

Zdrave zajednice nikada ne licitiraju općim dobrom, kako bi to htjele devijantne skupine, a kakvih je poprilično na hrvatskim prostorima - trovača hrvatskog bića.

Pod krinkom demokracije hrvatskom narodu nikada kroz povijest, za tako kratko vremensko razdoblje od 1990. godine - do danas, nisu urušene vrijednosti . . . Za nevjerovati je koliko su se danas povampiriliri razarači hrvatskog bića.

Vidljivo da Hrvatsku ne ruše oni koji su je stvarali, već oni kojima nije i po volji.

Hrvati su i danas u agoniji, pod pritiskom, nemaju pravo na rad u Hrvatskoj, što je pogubnije nego samo iseljavanje iz Hrvatske, jer natalitet je garancija opstanka.

Hrvatska je u travnju zabilježila najveći pad sezonski prilagođene industrijske proizvodnje u odnosu na prethodni mjesec među zemljama Europske unije, dok je na godišnjoj razini industrijska proizvodnja prilagođena za broj radnih dana u Hrvatskoj uvećana u visini prosjeka Unije, pokazuje u petak objavljeno izvješće Eurostata. Nije li to fašizam i antifašizam na terenu prikladnom za ovo vrijeme koji prijete drugim stilom glavama Hrvata.

Baš kad gore navedene skupine marširaju Hrvatskom dogodio se nacrtani kukasti križ na Poljudu, a rukopis poljudskog događaja je identičan onom Labradorovaca iz 1991. godine kada su napali zgradu Židovske općine u Zagrebu, grobove na Mirogoju i dr. Operacije „Labrador" i „Opera“ su bile akcije koje su kontraobavještajne službe JNA (KOS) u kolovozu 1991. provodile u početnoj fazi Domovinskog rata u Zagrebu s ciljem kompromitacije mlade Hrvatske države.

I gle čuda poljudski stadion ima moderan sustav videonadzora s 83 kamere, a počinitelji nisu poznati. Sada je svima jasno u Hrvatskoj da je sigurnosni sustav urušen.

Zagreb - Zadar, 14 lipnja 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 14:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rukopis poljudskog incidenta identičan je operaciji Labrador KOS-a
Rukopis poljudskog incidenta identičan je operaciji Labrador KOS-a

http://direktno.hr/en/2014/kolumne/17151/Rukopis-poljudskog-incidenta-identičan-je-operaciji-Labrador-KOS-a.htm


Ali krenimo policijskom logikom istražiti tko je nacrtao kukasti križ na Poljudu. Kako bi locirali počinitelja prvi je korak pronaći motiv. Znači pitanje je: Tko će se okoristiti kukastim križem na travnjaku na Poljudu?

Rukopis poljudskog događaja je identičan onom Labradorovaca iz 1991. godine kada su napali zgradu Židovske općine u Zagrebu, grobove na Mirogoju i dr. Operacije 'Labrador" i 'Opera' ('Opera' je bio naziv za "Odjeljenje za propagandni rat') su bile akcije koje su kontraobavještajne službe JNA (KOS) tamo negdje u kolovozu 1991. provodile u početnoj fazi Domovinskog rata u Zagrebu s ciljem kompromitacije mlade Hrvatske države kao fašističke, kao ideološkog slijednika NDH-a.


Ali krenimo policijskom logikom istražiti tko je nacrtao kukasti križ na Poljudu. Kako bi locirali počinitelja prvi je korak pronaći motiv. Znači pitanje je: Tko će se okoristiti kukastim križem na travnjaku na Poljudu? Najviše će konkretne, odnosno financijske koristi imati oni koji se bave antifašističkim biznisom u Hrvatskoj. Dakle, razne antifašističke udruge, lige, savezi, platforme ili političke stranke koje svoju ideologiju temelje na ugroženosti.

Dakle, koristi od kukastog križa na Poljudu će imati Vesna Teršelič, Stipe Mesić, Milorad Pupovac, Ivo Josipović, Zoran Pusić, Dragan Markovina, Zoran Stevanović i mnogi drugi slični obrtnici koji u svojim kućnim radinostima proizvode antifašizam. Naime, kako bi mogli na tržište plasirati i prodati svoj proizvod potreban im je fašizam. Tu na scenu stupaju razni najamnici ili društveni marginalci koji za novac, osvetu, inat ili iz očaja izvrše diverziju. Ponekad nekog treba platiti, ali najčešće je dovoljno svakodnevno potpaljivati atmosferu i već će netko samoinicijativno obaviti prljavi dio posla.

Naši antifašistički biznismeni i obrtnici su poput staklara koji u nedostatku posla povremeno angažiraju lokalne pijance da noću porazbijaju prozore u kvartu ili vulkanizera koji posvadi susjede oko parkinga jer zna da će onda jedni drugima bušiti gume. Ali ponekad su i poput onog ljekarnika, uvoznika antibiotika koji angažira profesionalce da određenim bakterijama zaraze vodovod. Radi se o tradicionalnim obiteljskim obrtima, gdje se zanat prenosi s oca na sina i tako već barem sedamdeset godina. Ovako duga tradicija je kod svih tih obrtnika razvila mnoge vrlo maštovite metode sijanja i poticanja fašizma u Hrvata, osobito kad ga nema pa ga treba izmisliti.

Proizvodnja fašizma je u Hrvatskoj najunosniji posao jer za tim proizvodom postoji velika potražnja kod velikog broja domaćih i stranih naručitelja. Na prvom je mjestu država koja otkupljuje njihove antifašističke proizvode sukladno Zakonu o javnoj nabavi prema kojemu mnoga ministarstva i državne agencije raspisuju natječaje za projekte borbe protiv fašizma, raznih oblika nesnošljivosti, fobija i mržnje prema nacionalnim i drugim društvenim manjinama. Osim države, odlični su kupci i neka strana veleposlanstva, strani obavještajni sustavi, međunarodne fondacije i društva koji isto tako raspisuju natječaje i otkupljuju projekte sličnog sadržaja.

Njihovi motivi, interesi, vrlo su prozaični, a to je razbiti čvrstu nacionalnu jezgru kako bi se ovladalo svim gospodarskim, financijskim, turističkim, prirodnim, infrastrukturnim i drugim vrijednostima i resursima Lijepe naše. Hrvatima će se u konačnici ostaviti prezadužena država s ogromnom i kilavom administracijom pa nek' se iscrpljuju s time kako bi im se jednom za svagda ogadila ideja slobode i vlastite države.

Kukasti križ je iscrtan i sada slijedi ofenziva tih obrtnika. Već danas će na tržište ponuditi najnovije proizvode svojih antifašističkih pripravaka kojima će uz preporuku nadležnog ministarstva u redovnim dnevnim dozama započeti terapiju ispiranja mozga naroda oboljelog od fašizma.

Antifašistički su pripravci preporuka za svakog 'poštenog' Hrvata. Ne uzimanje pripravka se brzo primijeti na osobi jer i dalje razmišlja kao čovjek, a ne kao ovca. Takvi pojedinci se evidentiraju te se raznim suptilnim metodama odstranjuju od 'zdravog' dijela nacije kako bi ih se onemogućilo u širenju zdrave pameti, logike, slobodnog promišljanja i sličnih stanja svijesti koji otežavaju širenje fašističkih diverzija.

U taj antifašistički biznis se mnogi žele uključiti, ali je konkurencija i gužva vrlo velika. Hrvati se tim biznisom mogu baviti samo ako su ga naslijedili od oca, ako se radi o provjerenoj obiteljskoj tradiciji. Bez tog antifašističkog obiteljskog brenda sami ne mogu registrirati antifašistički obrt ili firmu i pristupiti prebogatom tržištu antifašističkih pamfleta, elaborata, projekata, članaka, studija. Mogu samo volontirati, odnosno antifašistirati za džabe.

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.06.2015., subota


Hrvatska s najvećim padom industrijske proizvodnje među zemljama EU
Hrvatska s najvećim padom industrijske proizvodnje među zemljama EU

http://www.poslovni.hr/hrvatska/hrvatska-s-najvecim-padom-industrijske-proizvodnje-meu-zemljama-eu-297406



Hrvatska je u travnju zabilježila najveći pad sezonski prilagođene industrijske proizvodnje u odnosu na prethodni mjesec među zemljama Europske unije, dok je na godišnjoj razini industrijska proizvodnja prilagođena za broj radnih dana u Hrvatskoj uvećana u visini prosjeka Unije, pokazuje u petak objavljeno izvješće Eurostata.

Sezonski prilagođena industrijska proizvodnja u Hrvatskoj smanjila se u travnju za 4,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, nakon dvomjesečnog razdoblja rasta tijekom kojeg je u ožujku uvećana 2,4 a u veljači 3,4 posto.

Među zemljama članicama za koje je Eurostat raspolagao potrebnim podacima značajan pad proizvodnje na mjesečnoj razini zabilježile su u travnju još Malta, za 3,8 posto, Grčka, za 2,3 posto, i Poljska, za 2,1 posto.

Najviše je na mjesečnoj razini u travnju porasla industrijska proizvodnja u Litvi, za 3,4 posto, Švedskoj, za 2,2 posto, i Portugalu, za 2,1 posto.

Na razini Europske unije i eurozone sezonski prilagođena industrijska proizvodnja porasla je u travnju 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec kada je prema revidiranim podacima u EU zabilježila isti postotni pad dok je u eurozoni pala 0,4 posto, izračunali su u Eurostatu.

Pritom je u EU 0,6-postotno povećanje u segmentu kapitalnih dobara, te 0,5-postotno u segmentu trajnih potrošačkih dobara neutralizirao pad proizvodnje netrajnih potrošačkih dobara za 1,2 posto, te energije, za 0,4 posto.

U eurozoni su pak 1,0-postotni skok proizvodnje trajnih potrošačkih dobara i 0,7-postotni rast proizvodnje kapitalnih dobara neutralizirali pad proizvodnje energije za 1,6 posto, te netrajnih potrošačih roba za 0,8 posto.

Na godišnjoj je razini industrijska proizvodnja prilagođena za broj radnih dana u Hrvatskoj u travnju porasla u visini prosjeka EU-a, za 1,2 posto. U prethodnom je mjesecu uvećana 3,5 posto.

Među zemljama članicama za koje je Eurostat raspolagao potrebnim podacima najveći je rast industrijske proizvodnje u travnju na godišnjoj razini zabilježen u Latviji, za 10,2 posto, te Irskoj, za 9,8 posto, i Mađarskoj, za 6,3 posto.

Pad industrijske proizvodnje na godišnjoj razini zabilježile su u travnju Finska, za 4,1 posto, Nizozemska, za 3,9 posto, Portugal, za 1,1 posto, i Estonija, za 0,2 posto.

Među pojedinim kategorijama proizvoda najviše je u EU u travnju na godišnjoj razini porasla proizvodnja kapitalnih dobara, za 2,4 posto, i trajnih potrošačkih dobara, za 1,7 posto, a smanjena je samo proizvodnja netrajnih potrošačkih dobara, za 0,8 posto.

Eurozona je u travnju na godišnjoj razini zabilježila povećanje industrijske proizvodnje prilagođeno za broj radnih dana za 0,8 posto, a podupro ga je 2,1-postotni rast proizvodnje kapitalnih dobara i 1,7-postotni rast proizvodnje trajnih potrošačkih dobara. Smanjena je samo proizvodnja netrajnih potrošačkih dobara, za 0,3 posto.

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2015., utorak


NEPRAVILNOSTI POSTUPANJA ELEKTRE ZADAR I POSLOVNICE PAG
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

NEPRAVILNOSTI POSTUPANJA ELEKTRE ZADAR I POSLOVNICE PAG



Mještanka Otoka Paga Gordana Biljan dostavila je pismo Peri Josipoviću, povjereniku za etiku HEP-a u vezi nepravilnosti Elektre Zadar, koji dostavljamo hrvatskoj javnosti.

From: Gordana Biljan [mailto:gordana.biljan@zd.t-com.hr]
Sent: Monday, June 08, 2015 12:18 PM
To: Pero Josipović pero.josipovic@hep.hr
Subject: Gordana Biljan

Poštovani,
izvjestivši Vas telefonskim putem o nepravilnim radnjama Šime Fabijanića, šefa poslovnice Elektre Pag i Tomislava Dražića, direktora Elektre Zadar upućujem Vam svoju pismenu predstavku i molim da se očitujete o radnjama istih jer do sada HEP nije poduzeo niti jednu radnju da bi se krađa sa mog priključka riješila već i dalje štiti samovolju i bahatost djelatnika koji ne rade za HEP već za svoj interes.

Problemi sa HEP-om:

1. postavljanje neispravnih i nebaždiranih uređaja
2. vođenje pod starim brojem brojila
3. ne dobivanja dokumentacije
4. ne postupanja po Zakonu o energiji
5. ne davanja ugovora
6. ne izvršavanja kontrole mjernog mjesta i mjerenja po zakonu o energiji
7. lažnog prikazivanja stanja institucijama
8. ne davanja elektroenergetske suglasnosti po zahtjevu
9. povijesti priključka jer je hep bez mog odobrenja vršio radove po mom vlasništvu i mijenjao moj priključak
10. povećanje priključne snage bez obavijesti
11. postavljanje još jednog ormarića sa dva priključka iz kojeg razloga?
12. iskopčanje struje koje je Ustavom zabranjeno
13. ispostavljanja računa za buduće razdoblje po iskopčanju

Ovo je jedan dio u nizu ne postupanja HEP-a po Zakonu o energiji. Iz navedenih razloga molim da se ispita rad šefa poslovnice Pag i direktora Dražića vezano za moj problem. Ukoliko postoje nejasnoće stojim Vam na raspolaganju sa dokumentacijom.

Također HEP nas je isključio bez obavijesti i odmah na trafostanici, po kojem zakonu i kojim pravom ili da prikrije svoje nelegalne radnje i krađu sa našeg priključka. Napomenut ću Vam da smo mi kućanstvo od dvije osobe, da kuhamo na plin i grijemo se na drva, a naša mjesečna potrošnja je iznosila oko 2500 kw mjesečno.

Uočili smo i pojavu jalove energije od 800 kwarha što bi značilo da HEP trpa jalovu energiju kroz mrežu ili je prikopčao druge nelegalne priključke na nas kojih je u našoj okolici mnogo.

Napominjemo da je naša instalacija u redu da je pregledana od strane stručnjaka i da smo po iskopčanju stavili solarnu stanicu i da nemamo nikakvih smetnji.

Te i Vama upućujemo zahtjev da se naloži da se odgovara za iskopčanje našeg mjernog mjesta i da se uklone nelegalni priključci jer mi smo svoj priključak uredno platili, a dobili smo prodavanje magle dok HEP druge korisnike po svojoj volji priključuje pa nije poznato iz kojih razloga i zašto krši Zakon o energiji.

Ovih dana po mjestu djelatnici HEP-a postavljaju stupove i izjavljuju kako moje kućanstvo više nikada neće dobiti struju i da vrše zaobilaženje moje kuće po nalogu Šime Fabijanića šefa poslovnice Pag.

S poštovanjem,

Gordana Biljan
0957070702
gordana.biljan@zd.t-com.hr





Zadar-Pag, 9. lipnja 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


- 22:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2015., ponedjeljak


Gradski narodni odbor Zagreba preimenovao ulicu Trg I (Trg oko kazališta) u novo ime Trg Maršala Tita, 1946. godine
Gradski narodni odbor Zagreba preimenovao ulicu Trg I (Trg oko kazališta) u novo ime Trg Maršala Tita, 1946. godine

Na izvanrednoj svečanoj skupštini Gradskog Narodnog odbora u Zagrebu, održanoj 8. svibnja 1946. godine, promijenjeni su nazivi ovih ulica:



- 21:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.06.2015., nedjelja


HDZ-ov ETIČKI KODEKS PONAŠANJA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

HDZ-ov ETIČKI KODEKS PONAŠANJA



Ovih dana HDZ-ov zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta izjavljuje da će dati mandat na raspolaganje na sve stranačke funkcije, a da ostavku na mjesto gradonačelnika Zadra ne planira ponuditi.

Politička stranka HDZ ima etički kodeks ponašanja u kojem se navodi da njihovi članovi u obnašanju javne ili političke dužnosti prema načelu ponašanja ne smiju zloupotrebljavati povjerenu im javnu imovinu i dr., i da će se sankcionirati oni koji se ogriješe o ovaj Kodeks, jer nekažnjeni propusti izazivaju nove pogreške. Sva stranačka tijela dužna su pratiti poštivanje Kodeksa i u okviru svojih ovlasti, te u skladu sa Statutom, pokretati i donositi stegovne mjere protiv onih koji se o Kodeks ogriješe. Stranka će zahtjevati ostavke, razrješenja, smjene i odgovornost pred zakonom izabranih ili imenovanih dužnosnika koji prekrše ovaj Kodeks, te javno objaviti dotične sankcije. Nitko nije izuzet od primjene načela ovoga Kodeksa.

Vidljivo je da je od primjene načela ovoga Kodeksa izuzet Božidar Kalmeta jer ga HDZ nije sankcionirao, zahtjevao ostavku, razrješenje, smjenu i odgovornost za povjerenu imovinu javnih poduzeća koja su bila u sklopu bivšeg ministarstva za koju je sada optužen.


Zadar, 7. lipnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA ZADAR

- 13:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #