STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

27.02.2015., petak


OPĆINA RAŽANAC PROGLASILA ISPLATU NOVČANOG IZNOSA ODVJETNIČKOM UREDU JAJAŠ POSLOVNOM TAJNOM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

OPĆINA RAŽANAC PROGLASILA ISPLATU NOVČANOG IZNOSA ODVJETNIČKOM UREDU JAJAŠ POSLOVNOM TAJNOM



Općina Ražanac odbija dati informaciju prema Zakonu o pravu na pristup informacijama o visini novčanog iznosa kojega je Općina Ražanac isplatila „Odvjetničkom uredu Jajaš iz Rijeke“.

Traženu informaciju Općina Ražanac drži kao poslovnu tajnu, a sve kako se ne bi otkrilo da je Općina Ražanac „Odvjetničkom uredu Jajaš“ isplatila oko milijun kuna. SHZ smatra da je to veliki novac za jednu malu općinu oko 2900 stanovnika i skromnim proračunom.

Već mjesecima smo Povjerenici za informiranje RH slali žalbe zbog neodlučivanja o zahtjevu za pravo na pristup informaciji od strane Općine Ražanac, ali povjerenica Anamarija Musa se nije držala zakonskih rokova ignorirajući da odluči o žalbi.

Napominjemo da Općina Ražanac drži neslavni rekord jedne od pet najnetransparentnijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Prilog:
1. Rješenje Općine Ražanac o odbijanju pristup informaciji.



POSLANO:
1. Predsjednici RH
2. Vladi RH
3. Državnom odvjetniku RH

Zadar, 27. veljače 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA ZADAR

- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.02.2015., četvrtak


POZIVAMO NA ODGOVORNOST
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


POZIVAMO NA ODGOVORNOST

Stranka hrvatskog zajedništva poziva na odgovornost one koji su dozvolili da kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti osumnjičenika Davora Lončara, načelnika Općine Poličnik i Željka Lončara, bivšeg člana poglavarstva Općine Poličnik i direktora trgovačkog društva Vinilplastika d.d. iz Zadra prijeđe u zastaru.
Postavlja se pitanje kako mogu takve osobe i dalje obnašati funkciju, jedan kao načelnik Općine Poličnik, a drugi kao predsjednik skupštine Zadarske županije. I dalje besramno obavljaju funkcije uz blagoslov institucija koje nisu reagirale.

Pozivamo Hrvate i ostale građane da komentiraju.

Ovim problemom direktno upoznajemo Državnog odvjetnika RH i Predsjednicu RH.

Prilog:

1. Rješenje da se kazneni progon protiv I osumnjičenika Davora Lončara i II osumnjičenika Željka Lončara zbog zastare ne može poduzeti







POSLANO:

1. Predsjednici RH
2. Državnom odvjetniku RH


Zadar, 26. veljače 2015. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA ZADAR


- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.02.2015., subota


OČEKUJEMO OSTAVKE NEMA SE ŠTO VIŠE ČEKATI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


OČEKUJEMO OSTAVKE NEMA SE ŠTO VIŠE ČEKATI



Nakon što su u proteklih 15 godina u gradu Zadru i Zadarskoj županiji ugašena sva proizvodna radna mjesta, sada je red došao da nestanu i razne turističke destinacije. Bez posla je ostalo više od 15.000 ljudi, a sada ostajemo i bez 30 tisuća skandinavskih turista.

Zbog odlaska švedskog touroperatora ScandJet, koji je dovodio skandinavske turiste u Zadar očekujemo da ostavke podnesu Zvonko Šupe, direktor Turističke zajednice, Irena Ćosić, direktorica Zračne luke, gradonačelnik Božidar Kalmeta i župan Stipe Zrilić. Eto koliko im je stalo do Zadra i Zadarske županije. Grad Zadar i Zadarska županija su krahirali. Gospodarstvo više ne postoji.

U Zadru, 21. veljače 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR



- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.02.2015., petak


Paljuv nikako do vode
Paljuv nikako do vode

http://radio.hrt.hr/radio-zadar/clanak/paljuv-nikako-do-vode/84125/



Paljuv u općini Novigrad nikako da dobije vodu. Razlog, spojni cjevovod Smilčić - Paljuv koji nikako da se dovrši. Požalila nam se jedna naša slušateljica koja nakon što je izgradila kuću u Novom naselju, muku muči jer nema vode.

Jedva kilometar cjevovoda Smilčić - Paljuv ostalo je nedovršeno još od 2011. godine kada je radove izvodila biogradska tvrtka Beton Zdrug. Priča koja dalje slijedi, kao da je primjer hrvatske birokracije koja zaustavlja projekte. Iako su bila osigurana sredstva za ovaj vodovod, tvrtka propada, odlazi u likvidaciju i sve staje - priča nam razočarana slušateljica Ljiljana Draženović:

Bojim se da nećemo to dočekati, jer nećemo živjeti 100 godina. Zapelo je u općini Novigrad, Vodovodu Benkovac i Zadar. Već 4 godine traje spajanje vodovoda Smilčić Paluv jer non-stop traže nekakva sredstva.

Nositelji pokušavaju sve da se projekt dovrši, ipak godine prolaze…Za ovu godinu osiguran je novac za sekundaru mrežu Paljuva - ističe direktor zadarskog Vodovoda Tomislav Matek:

I to financiraju Hrvatske vode i općina Novigrad u omjeru 80 prema 20, za izgradnju mreže u naselju Paljuv. Dobili smo sredstva za 2015. godinu u iznosu od 1.3 milijuna i ostalo je još oko 600.000 kuna da bi se kompletna mreža u naselju Paljuv riješila.

Ali tek za stari Paljuv, naša slušateljica izgradila je kuću u Novom naselju za koje tek treba izgraditi mrežu. Načelnik Novigrada Joso Klapan obećava da će i taj projekt biti dovršen:

Sljedeći tjedan idemo u Hrvatske vode u Zagreb, postoji mogućnost da ugovorimo i projekt za Novo naselje, vrijednost projekta je oko 4 milijuna kuna i ako ga uspijemo ugovoriti odmah ćemo raditi i mrežu za Novo naselje.

A ni novi ni stari Paljuv neće dobiti vodu, dok se ne dovrši taj jedan kilometar cjevovoda od Smilčića do Paljuva. Natječaj je proveden, ali se čeka rješenje žalbe. Dok se sve to čeka, vrijeme prolazi, a stari i novi Paljuv i dalje su žedni.
- 18:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.02.2015., srijeda


ZAKONIMA ZA PODOBNE PROTIV PRAVILA ZA HRVATSKO OPĆE DOBRO
ZAKONIMA ZA PODOBNE PROTIV PRAVILA ZA HRVATSKO OPĆE DOBRO


- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.02.2015., ponedjeljak


HRVATSKA PREDSJEDNICA I KAO INSTITUCIJA UZOR I POTICAJ HRVATIMA
HRVATSKA PREDSJEDNICA I KAO INSTITUCIJA
UZOR I POTICAJ HRVATIMA




Postvareni, kao odraz nereda po volji, žele stvari, oslanjaju se na materiju po cijenu biti, dostojanstva, časti. . .

Potom, kao izgubljeni i dalje bi svim sredstvima grabili materijalno, i pomoću vlasti preko stranaka do cilja (Niccolo Machiavelli). . .

Dakle, neuredan čovjek po volji, željama za stvarima, slično sličnom teži, doista se i postvare. To se dogodilo i Mirjani Kasapović, pa više i nije svijesna da je rob stvari, a želje joj se ostvaruju na njezin račun u pravcu njezine konačnosti, suprotno beskonačnom putu. . . Kao postvarena „ znanstvenica,“ rastrgana po željama, pokazuje se. . , ocjenjuje i protivi se Kolindi Grabar Kitarović, ništa manje nego kao INSTITUCIJI – PREDSJEDNICI HRVATSKE, koja je odlučna stava da Hrvati na svome ognjištu ostanu i opstanu, i zato jer se Kolinda ne da omesti modernizmima iz kuhinje nekih lijevih stranaka - koje su glavno utočište i sredstvo radi osobnih koristi – hedonizma i dr..; a prikladne su da se čovjek po neredu postvari. . .

Znaju Hrvati i Kolinda, kao odraz hrvatskog naroda, kada propadne jezik da propadne i narod, koji se tim jezikom služi. Jer jezik je rad duha, a svaki narod je specifičan i po jeziku, po tome i odgovoran kada ga ugrožavaju ili ugroze Kasapovići ili. . , što se naivnim i čistim Hrvatima događalo.

Dakle, gospođa Kasapović i ne može biti Hrvatima nepozvai sudac. . , nametnula se „diplomom“ i predodređenom funkcijom na fakultetu, pa neuredna, po željama - zanesena, ona bi . . . . Ona s maskom filozofa, što nije filozof, sociolog, psiholog . . . ne zna što Platon i Wilhelm von Humboldt misle o jeziku. . . Zato pionirka ne razlikuje . . , ruralno od urbanog, da zemljoradnja i zemljoradnici – seljaci koji ne obitavaju i ne žive na gradskim trgovima - pogodnima prodavačima magle, narodu koji živi po svojim običajima. . . lažima zamagljuju bitno, dok eksploatiraju i omalovažavaju Hrvate hrvatskih sela, Zbog strateških ciljeva i dalje bi kasapili i obezglavljivali hrvatski narod i u gradu i u selu. Ne zna Kasapovićka da se u skladu s duhom, Hrvati služe i neformalnom konverzacijom, što neuredni pa postvareni ne mogu pojmiti, jer su po neredu - volji prestali voljeti - slušati, zato su postali nevjerni, kasapini, trovači, za što su se konačno odredili.

Nakon i utoliko postvareni lik po želji sebe pokazuje, što je vidljivo i to kao opomena, bilo da je Mirjana Kasapović tendenciozna ili kvaziznanstvenica, za Hrvate je isto. Spomenuti likovi, obično se kategorički postavljaju, ali bez argumenata . . , ne znaju da Hrvati više nisu toliko naivni da dopuste . . , Mirjani zavodnici, zato i gubitnici, koja zaobilazi pravila života, Život sam, na beskonačnom putu, što će se Mirjani vratiti kao bumerang. Ne zna da je opće dobro odraz duha, uzrok i posljedica i kao mjera jednog naroda . . , garancija uvjeta na Zemlji i zalog u zajednici na zemlji koja ih hrani...

Tko iznesenim pravilima proturječi izaziva prokletstvo. . , tamo gdje najmanje želi. . , jer želi ometati, proturiječiti pravilima života jednoga naroda na beskonačnom putu, ciljano. . , želje su uzrok - zamka i to ne spada u mudrost znanstvenika. Nije dovoljno proučavala dubinsku psihologiju Carla Gustava Junga i Sigmunda Freuda, već encikopedijskim znanjem. . . oslanja se na Charlesa Darvina, teoriju o evoluciji, zato svojom katagoričnošću potvrđuje da nije dovoljno evoluirala, pa je zato doslovce shvatila da „sila“ pobjeđuje u životinjskom carstvu jednako pravda . . , što je gola egzistencija . . , osjetilna razina, jednako životinjski svijet.

Dakle, želje postvarene vode u konačnost, što proturiječi životu - čovjeku kao duhovnom biću. Kako, tko i što zastupa tako je po imenu i djelima vidljiv, uvijek i svugdje. . . i u ovom slučaju bilo kao opomena ili uzor, postvareni nisu svijesni. Dakle, neuredni, potom postvareni, onesviješćeni, nezahvalni. . , po želji opomena.

Zato Hrvatskoj djeci trnu zubi, što adekvatno pokazuje . . . i ukazuje . . . na odgovornost Hrvata.


Zagreb, siječanj 2015.


Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha
i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život
i
Predstojnik HAZUD-a za poticaj nataliteta u Hrvatskoj



- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

POVJERENSTVO JOŠ NIJE PRIKUPILO PODATKE PROTIV NAČELNIKA OPĆINE POLIČNIK
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


POVJERENSTVO JOŠ NIJE PRIKUPILO PODATKE PROTIV NAČELNIKA OPĆINE POLIČNIK




Dana 10. lipnja 2014.godine na 56. sjednici Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo Odluku kojom se pokreće postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv Davor Lončara, općinskog načelnika Općine Poličnik, zbog moguće povrede čl. 14. st.1. ZSSI-a, koja proizlazi iz istovremenog obnašanja navedene dužnosti i obavljanja funkcije zamjenika predsjednika Nadzornog odbora trgovačkog društva ČISTOĆA d.o.o., te zbog moguće povrede čl. 7. st. 1. podstavka i) ZSSI-a, koja proizlazi iz mogućeg utjecaja na zapošljavanje povezane osobe iz čl. 4. st. 5. ZSSI-a. Navedena Odluka javno je dostupna na internet stranici Povjerenstva www.sukobinteresa.hr.

U navedenoj odluci o pokretanju postupka navodi se da će Povjerenstvo potrebne podatke pribaviti od trgovačkog društva Čistoća d.o.o. i Porezne uprave.
I gle čuda, Povjerenstvo od navedenih još nije prikupilo potrebne podatke i relevantnu dokumentaciju u cilju donošenje daljnje odluke, a prošlo je već 7 mjeseci , što je vrlo neodgovorno. Kada će se odlučivati u predmetu protiv dužnosnika Davor Lončara, načelnika Općine Poličnik, Povjerenstvo još ne zna.


Poličnik, 9. veljače 2015. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA POLIČNIK



- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #