STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

30.09.2013., ponedjeljak


Prema Zakonu o medijima objavite demant informacija u Vašem mediju Radio Zadar
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
Đure Basaričeka 12
E-mail: shzzadar@gmail.com


Radio Zadar
Glavni urednik

Prema Zakonu o medijima objavite demant informacija u Vašem mediju Radio Zadar

http://radio.hrt.hr/radio-zadar/clanak/nema-brzog-rjesenja-odvodnje-u-basaricekovoj-ulici/26074/



Prema Zakonu o medijima objavite demant informacija u Vašem mediju Radio Zadar, dana 30. 09. 2013. godine, a koji je dao direktor Odvodnje Grgo Peronja u tekstu pod naslovom Nema brzog rješenja odvodnje u Basaričekovoj ulici!?

Netočna je informacija koju u članku Grgo Peronja navodi da ulicom prolaze cijevi plina i vode, te da se ne može visinski izvesti.

Prema odgovoru koji je dostavio stanovnicima ulice Đure Basaričeka Matko Segarić, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša, 17. prosinca 2009. godine je naveo da je trajno rješenje odvodnje oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka izgradnja kanalizacijske mreže koja se može spojiti na kolektor izgrađen u ulici admirala Jakova Šubića od Cezana kojim se otpadne vode odvode preko kompleksa novog Plivačkog bazena na glavni gradski kolektor u ulici dr. Franje Tuđmana. Privremeno rješenje bilo bi izgradnja upojnog bunara za koji treba iznaći slobodnu lokaciju na kojoj bi se isti izgradio. Stoga se problem odvodnje oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka trebao riješiti u 2010. godini kako je navedeni odjel i odgovorio stanovnicima ulice Đure Basaričeka.

Grgo Peronja da bi prikrio svoj nerad i nesposobnost sada pojašnjava javnosti s nekim svojim pričama, a sve s ciljem odugovlačenja navedenog problema. Taj isti Peronja ne poštiva ni inspekcijski nadzor Ministarstva poljoprivrede, Uprave vodnog gospodarstva koje je utvrdilo da navedeni problem ima riješiti Grad Zadar.

Po Grgi Peronji trebali bi iseliti svi stanovnici ulice Đure Basaričeka pa bi on polako riješavao problem kao u gradskom naselju Smiljevac i Ričine gdje stanovnici učestalo prosvjeduju zbog nesnošljivog smrada od strane izgrađenog mehaničko-biološkog pročišćivača. Taj Peronjin projekat izgradnje pročišćivača ne može opravdati velika uložena financijska sredstva osim što je bio pogodan za potkupljivanje. Navedeni pročišćivač predstavlja znatan izdatak za grad Zadar i državni proračun Republike Hrvatske. Da bi se prikrila «napuhana» investicija, direktor gradskog javnog poduzeća Odvodnja je godinama smirivao stanovnike grada Zadra da vrše testiranje i pojačana mjerenja, a sve kako bi uvjerio građane u opravdanost investicije.

Po istoj šabloni Peronja uvjerava i stanovnike ulice Đure Basaričeka. Do kada?


Zadar, 30. rujna 2013. godine

mr.sc. Miljenko Marić
predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

GRADONAČELNIK KALMETA S BIVŠIM PREMIJERIMA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

GRADONAČELNIK KALMETA S BIVŠIM PREMIJERIMA

Dostavljamo hrvatskoj javnosti fotografiju, koju je objavio Zadarski list, 26. rujna 2013. godine na kojoj je Božidar Kalmeta s bivšim premijerima. Slika govori više od riječi.
Evo zašto se ne raščišćava krađa 88 milijardi iz javnih poduzeća, koja su bila u sklopu bivšeg mega ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.



Kalmeta s bivšim premijerima: Račan, Mateša, Sanader, Valentić i Manolić

U Zadru, 30. rujna 2013. godine



mr.sc. Miljenko Marić
predsjednik podružnice SHZ-a Zadar

- 13:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.09.2013., subota


Božidar Kalmeta i Dolores Grdović Kalmeta naručili zavjese za 50.000,00 kuna
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

Božidar Kalmeta i Dolores Grdović Kalmeta naručili zavjese za 50.000,00 kuna

http://www.grad-zadar.hr/repos/doc/II.%20Izmjene%20i%20dopune%20Plana%20nabave%20%20za%202013..pdf



Uvidom u Plan nabave Grada Zadra za 2013. godinu te njegove izmjene i dopune I. i II., planirani radovi za rješavanje oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka nisu ni predviđeni. Već duže vremensko razdoblje stanovnici ulice Đure Basaričeka ne mogu fizički prelaziti ulicu zbog kišnih oborina. Institucije koje su zadužene za navedeni problem izbjegavaju ga riješiti. Građani su se već obraćali gradonačelniku, Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i Upravnom odjelu za graditeljstvo i zaštitu okoliša s ciljem da se riješe oborinske vode u navedenoj ulici.

Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša, 17. prosinca 2009. godine, dao je odgovor da će se problem odvodnje oborinskih voda u navedenoj ulici riješiti u 2010. godini, ali međutim po tom pitanju ni do danas ništa nije riješeno.

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava vodnog gospodarstva je obavilo inspekcijski nadzor i u odgovoru su naveli da problen ulice Đure Basaričeka ne ulazi u Zakon o vodama koji oni provode, nego u Zakon o komunalnoj infrastrukturi za koji je nadležan Grad Zadar da trajno i kvalitetno riješi problem.

Također, uvidom izmjene i dopune Plana nabave Grada Zadra za 2013. godinu koji je donio Gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta, dana 16. rujna 2013. godine, za nabavu zavjesa za malu vijećnicu i Zamjenika gradonačelnika predvidio je 50.000, 00 kuna. Nabavu zavjesa je naručio UPRAVNI ODJEL ZA GRADSKU SAMOUPRAVU I OPĆE POSLOVE na čijem je čelu Kalmetina supruga pročelnica Dolores Grdović Kalmeta. Za iste te novce mogla se riješiti i ulica Đure Basaričeka.


U Zadru, 28. rujna 2013. godine



mr.sc. Miljenko Marić
predsjednik podružnice SHZ-a Zadar

- 13:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.09.2013., četvrtak


Hoće li se dogoditi ista sudbina i Županijskoj upravi za ceste, kao što se dogodilo i tvornici Vinilplastika Zadar i Regionalnoj veletržnici Benkovac
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Hoće li se dogoditi ista sudbina i Županijskoj upravi za ceste, kao što se dogodilo i tvornici Vinilplastika Zadar i Regionalnoj veletržnici Benkovac




Ovih dana Župan Zadarske Županije Stipe Zrilić je temeljem članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) imenovao Upravno vijeće Županijske uprave za ceste za sljedeće mandatno razdoblje od četiri godine. Za člana i predsjednika Upravnog vijeća je imenovao Željka Lončara, predsjednika županijske skupštine.

Željko Lončar je bio predsjednik uprave Vinilplastike, od 5. srpnja 1996. do 11. kolovoza 2000. godine i predsjednik nadzornog odbora Vinilplastike, od 15. prosinca 1995. do 5. srpnja 1996. i od 11. kolovoza 2000. do 22. travnja 2002.

Vinilplastika je otišla u stečaj u travnju 2002. godine. Državni ured za reviziju utvrdio je da postupci pretvorbe i privatizacije bivšeg društvenog poduzeća Vinilplastika Zadar, nisu obavljeni u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama. Ustavne i zakonske odredbe definirale su da pretvorbeni kriminal i ratno profiterstvo ne zastarjevaju, a to se odnosi i na tvornicu Vinilplastika Zadar.

Lončar je bio i predsjednik nadzornog odbora Regionalne veletržnice Benkovac, od 19.01.2005. do 27.01.2011. godine, koja je također otišla u stečaj.

Žitelji Zadarske županije strahuju da se i Županijskoj upravi za ceste ne dogodi ista sudbina kao što se dogodilo i tvornici Vinilplastika Zadar i Regionalnoj veletržnici Benkovac.



U Zadru, 26. rujna 2013. godine



Predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
mr.sc. Miljenko Marić

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

STANOVNICI ULICE ĐURE BASARIČEKA: Prijavili smo službenike Grada Zadra DORH-u, a spremni smo blokirati glavnu prometnicu!
ZBOG BAZENA KOJI SE STVARA ZA VRIJEME KIŠE

STANOVNICI ULICE ĐURE BASARIČEKA: Prijavili smo službenike Grada Zadra DORH-u, a spremni smo blokirati glavnu prometnicu!

http://www.voxportal.hr/vijest/stanovnici-ulice-dure-basariceka-prijavili-smo-sluzbenike-grada-dorhu-a-spremni-smo-blokirati-glavnu-prometnicu/31017.html



Kuća nam je uvijek puna vlage, počela je pucati i fasada. Na kraju krajeva, ružno j ovako živjeti. Sram me došlo kada mi je u goste došla rodbina pa je vidjela gdje i kako živimo. Pred izbore nam obećaju svašta, poslije nema nikoga. Da slučajno ovdje živi koji političar, vidjeli biste kako bi brzo iznašli rješenje“ –Ivanka Buovac

Stanovnici Plovanije, ulice Đure Basaričeka, rugajući se sa svojom sudbinom, sarkastično nam govore kako njihovi apartmani vrijede više nego u bilo kojem drugom kvartu – naime, svojim gostima, uz sobu nude i bazen.

Istina je takva da zbog nemara gradskih otaca svaki oblak koji se nadvije nad zadarskim nebom budi u njima strah od kiše, jer oborinske vode njihovu ulicu paraliziraju.

Kuća puna vlage i propada

Milan Buovac nam kaže da u svoju vlastitu kuću normalno može kročiti samo 6 mjeseci u godini.

„Kada padne kiša, ovdje u udolini bude 100 tisuća litara vode. Ako se to slučajno dogodi vikendom, onda smo pogotovo u problemu, budući da Odvodnja nema svoju dežurnu službu. Voda se prostire 50 metara u duljinu, 80 centimetara u visinu, možete misliti kako to izgleda“ – kaže Buovac i daje riječ kako će, ukoliko gradska vlast ne sanira sustav odvodnje oborina, u znak protesta izaći na glavnu ulicu, obavijestiti policiju i blokirati je.

Njegova supruga Ivanka Buovac priča nam i pokazuje kako oko dvorišne ograde postavljaju kamene blokove, to je jedini način da zaustave prodiranje vode u samu kuću, jedini most putem kojeg ulaze i izlaze sa svog privatnog posjeda na ulicu za ružna vremena.

„Kuća nam je uvijek puna vlage, počela je pucati i fasada. Na kraju krajeva, ružno j ovako živjeti. Sram me došlo kada mi je u goste došla rodbina pa je vidjela gdje i kako živimo. Pred izbore nam obećaju svašta, poslije nema nikoga. Da slučajno ovdje živi koji političar, vidjeli biste kako bi brzo iznašli rješenje“ – kaže Ivanka.

DORH na terenu

Podsjetimo, 2009. godine ujedinjeni stanovnici Đure Basaričeka pismenim se putem obraćaju pročelniku Matku Segariću i mole ga realizaciju barem privremenog rješenja – izgradnju upojnog bunara.

Ona trajna bila bi izgradnja kanalizacijske mreže koja se može spojiti na kolektor u ulici Admirala Šubića od Cezana kojim se otpadne vode odvode preko kompleksa Plivačkog bazena na glavni gradski kolektor u ulici dr. Franje Tuđmana.

Uskoro nakon, priča nam Miljenko Marić čija se kuća nalazi na drugoj adresi, ali odmah na vrhu sporne ulice, stiže odgovor iz gradske uprave uz obećanje kako će problem biti riješen do 2010. godine.

Od tada do danas, ni traga ni glasa od odgovornih. Zato, grupa građana s njim na čelu, 1. lipnja 2013. Općinskom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu protiv odgovornih službenika iz nadležnih institucija Grada „zbog nemogućnosti prolaska cestom“.

12. kolovoza 2013. godine stiže odgovor Općinskog državnog odvjetništva u kojemu, između ostalog, stoji:

„Povodom kaznene prijave koju ste podnijeli ovom Državnom odvjetništvu protiv odgovornih osoba izvješćujemo vas da je u odnosu na navedenu kaznenu prijavu u tijeku provođenje izvidnih mjera i radnji, na sve okolnosti navedene u prijavi“.

Ministarstvo potvrdilo nadležnost Grada

Kako bi sto posto bili sigurni da je ovaj problem i njegovo rješavanje pod ingerencijom Grada Zadra, obratili su se Ministarstvu poljoprivrede, Upravi vodnog gospodarstva koje je obavilo inspekcijski nadzor i poslalo svoj odgovor.

„Jasno su kazali kako naš slučaj ne ulazi u Zakon o vodama koji oni provode, nego u Zakon o komunalnog infrastrukturi za koji je nadležna lokalna samouprava. Kazali su da je dužna trajno i kvalitetno riješiti problem“ – kaže Marić koji je lani platio dvije tisuće kuna štete na autu, nakon što je prošao kroz bazen u ulici Basaričeka.

Vozio je sina u školu, a kako su zaglavili u vodenoj stupici, gospođa Buovac je, kako bi dijete moglo izaći, svoju ogradu spojila s automobilom drvenom daskom.

- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.09.2013., srijeda


MILIJUN KUNA ZA JANJETINU I DOMJENKE
MILIJUN KUNA ZA JANJETINU I DOMJENKE

http://www.tjedno.hr/index.php/categoryblog/3653--milijun-kuna-za-janjetinu-i-domjenke


Otvoreno pismo ministru Gordanu Marasu

Poštovani gospodine ministre Maras!

Na osnovu kojih ste kriterija odobrili Općini Poličnik bespovratnu potporu u iznosu 1,032.000 kuna za unapređivanje poduzetničke zone Murvica jug. Gospodarska zona Murvica – jug nije namijenjena proizvodnim i industrijskim pogonima već samo skladištima koja će zjapiti prazna i u kojima neće biti zaposlenih.

Uvidom u Odluku Detaljnog plana uređenja Gospodarske zone Murvica - jug (Službeni glasnik Općine Poličnik 13/11) utvrđeno je da je poslovna namjena zone namijenjena trgovačkim, skladišnim, logističkim i drugim vrstama poslovnih aktivnosti, te smještaju transportnih i osobnih vozila. U sklopu ovih objekata mogu se obavljati i različite uslužne djelatnosti, uključujući i ugostiteljske, kao i sportsko-rekreacijske, zabavne i slične poslovne aktivnosti koje će biti u funkciji osnovnih djelatnosti u Gospodarskoj zoni Murvica – jug.

U dosadašnjim poslovnim zonama u Općini Poličnik nije otvoren niti jedan proizvodni pogon, već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih.

Poštovani ministre i dalje nekontrolirano bacate sredstva za koja vas nitko nije ovlastio. Da li vas je ovlastila Vlada RH da se razbacujete milijunima kuna iz državnog proračuna. Direktno ste na proračun Općine Poličnik dali sredstva, umjesto da ste sredstva dali Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) koja bi planski kontrolirala navedena sredstva.

Dana 19. rujna 2013. godine, Općina Poličnik je raspisala Oglas o javnom natječaju za prodaju i osnivanje prava građenja građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Poličnik broj 04/13 u Gospodarskoj zoni Murvica IK, Gospodarskoj zoni Murvica jug i Gospodarskoj zoni Mazija JI gdje će za prodaju građevinskog zemljišta u gospodarskim zonama, ukupne površine 26.969 m2 po cijeni 15 € za 1 m˛ utržiti 404.535. 00 EURA i za osnivanje prava građenja građevinskog zemljišta, ukupne površine 84.488 m2 po cijeni 0.80 EUR m2 će utrživati godišnje 67. 588. EUR-a.

OGLAS: http://www.opcina-policnik.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1134:javni-natjecaj-za-prodaju-i-osnivanje-prava-gradenja-gradevinskog-zemljista-u-vlasnistvu-opcine-policnik-broj-04-13&catid=22:obavijesti&Itemid=467

Ministre Vaša bespovratna sredstva će biti utrošena za domjenke s janjetinom koji možete pogledati na sljedećom linku kako se troše sredstva: http://www.voxportal.hr/vijest/bolestan-je-tko-pita-koliko-sam-potrosio-za-dan-opcine/14673.html


U Poličniku, 20. rujna 2013. godine


Goran Marinović, predsjednik podružnice SHZ Poličnik
- 17:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.09.2013., ponedjeljak


PROSVIJEĆENI I NEPROSVIJEĆENI DIKTATORI KAO VLADARI KROZ STOLJEĆA HRVATIMA
PROSVIJEĆENI I NEPROSVIJEĆENI DIKTATORI KAO VLADARI KROZ STOLJEĆA HRVATIMA



Čovjek, sudjelujući u dijalogu, pretpostavlja Izvor Života. Dakle, u dijalogu - čovjek ili jedan narod potiču, iznalaze rješenja za opće i osobno dobro.

Neprosvijećeni diktator ne zna slušati pa nema što niti reći. Sve ukazuje da je neprosvijećeni diktator odraz nereda, radi osobnih koristi, bezdušan je i uzrok urušavanju jednog naroda. Isti narod zaslužuje patnje koliko je dopustio zlu da se nametne pravilima života. Neprosvijećeni diktator materijalist koristi psihologiju za mase, diplomatski, bezdušno pritiska –istiska čovjeku dušu, stvarajući i pretvarajući ga u beživotnu masu. Kao bezdušan materijalist bez Ideje – Života, u agoniji vergla u . . ., dvoličan je - podvojena spodoba i uvijek potencijalni ubojica.

Ukoliko vladar nije bezdušan materijalist, nakon obećanja narodu, zbog kojih je izabran za vladara, nije ispunio obećano, dužan je odstupiti s funkcije – odstupit će. Napomena, bezdušni materijalisti biračima, sve nude - ništa ne daju, jer su učenici vampira istočno od Drine, pa diplomatski komuniciraju s narodom kao okupatori, kao bezdušnoici uništavaju život radi materijalnih koristi. Bezdušne materijaliste nije briga što se pomoću laži i lukavština ne može postići dobro za narod, državu.

Dakle, pored takve sudbine kao sadržaja i uzroka, čovjek teško može vjerovati u obraćeništvo materijalista. Kao što se ne može vjerovati hrvatskim tajkunima, opasni su kao i okupatori, jer lažu dok grabe nezarađeno.

Smisao ovog teksta je da Hrvate potiče na dijalog, kako bi osnažili svoj duh . . ., potom da više vide, kako rutinirane varalice žele samo moć pomoću vlasti i materije. Dakle, materijalisti po Hrvatskoj kao „obraćenici“ i dalje lažu, a kao žrtve srpskog okupatora robovi su privida: i preko nekoliko srpskih tita dvojnika, ispred kojih nije postojao tito kao Hrvat. Utoliko i dalje koriste sjećanja na nepismena radnika Tita iz „ Zagorja“, dok urušavaju Hrvatsku.

Preko tita dvojnika radi cilja! Garašanin i Karadžić tendirali su širiti srpske granice i pomoću štokavskog govora pomičući ih do crte Virovitica - Karlobag. Što je Milošević konkretno, vojnom silom pokušao realizirati, a što nakon neuspjeha Srbi sa svojim mentorom SPC i bezdušnim hrvatskim janjičarima žele realizirati i danas, ne odustaju.

Na njihovu žalost rijeka Drina ponovo je granica i preko koje neće više gurnuti nevine i naivne u još koji svjetski rat. Oni kao materijalisti otklanjaju, odbijaju svaki grijeh, jer nakon negiranja duše, radi materije, bezdušni su. Dakle, laž podvaja čovjeka i stvara dvojnika, što je uzrok i diplomatskom stilu komuniciranja, zbog čega se gubi čovjek.

Podvojene spodobe se tvore pomoću psihologije za mase, tendenciozno se narod pretvara u masu, postvaruju ga kao što su i sami, da bi mogli istim manipulirati kao stvarima. . . , čovjeku uništavaju samoinicijativu.
Eto zašto Ivo Josipović ne razlikuje hrvatske ustanike branitelje Hrvatske i Srbe okupatore Hrvatske … 1918. godine. . ., u Drugom svjetskom ratu do1945. godine i nedavno u Obrambenom domovinskom ratu 1990. godine . . ., kao okupatori se čude zašto se Hrvati ustaše protiv njih. . .

Neka vlastodršci Hrvatske ispitaju koliko i danas potomci srpskog okupatora uzimaju novca iz hrvatskog proračuna, u koji uplaćuju potomci Hrvata iz Drugog svjetskog rata i Obrambenog domovinskog rata, a ne diplomatski zaobilaze prave teme i prodaju maglu, da se Hrvati ne bi dosjetili.

Ipak zastupnici života pobjeđuju, jer ne lažu, ne kradu i ne ubijaju, i zato su život na beskonačnom putu u odnosu na suprotnu stranu koja laže, krade i ubija pa su zato konačni, zastupnici smrti.

Suprotno, prosvijećeni diktator svoj narod potiče na dijalog i diktatom prenosi spoznaju, poučava narod što su vrijednosti kao temelji životu na beskonačnom putu, da se radeći gola egzistencija pretpostavlja, dok, potičući na dijalog, i diktatom prosvješćeni vladar narod svoj i više osvješćava . . . riječ – dijalog – djela.

Učesnici u dijalogu prepoznatljivi su, jer se koncentriraju i slušaju: učenici učitelja a učitelj učenike, uspostavljaju vezu, poštuju osobnosti u zajednici, radi veselja i daljnjeg djelovanja u svojoj državi.

Dakle, život se unapređuje i živi dijalogom. Hrvatski narod, naročito zadnje stoljeće pod pritiskom je okupatora, neprosvijećenih vladara iz redova orijunaša, solunskih boraca. . . i „Strosmajera“, pomoću kojih se pomicala granica zapadno od Drine i zatirao hrvatski jezik, pa kao takvi serviraju Hrvatima vladare da im diktiraju da postanu bezdušni kao što su i sami, samo radi osobnih koristi, dok zajednici ruše temelje. Zatiranje vrijednosti pogubno se odražava po hrvatskim gradovima i selima.

Nema dovoljno odlučnosti kod Hrvata pa se trend nastavlja, iako su prozreni kao vladari negativci koji uvjeravaju i pomoću dvojnika tita s potencijalnim okupatorima, kao trabanti operativci iz UDB-e i dr. koje bi trebalo svrstati po njihovim maskama, dok se i danas uvlače u Hrvatsku Stranku prava, Seljačku stranku, Društvo političkih uznika. Uz napomenu: politički uznici kao uzorne moralne osobe trebaju se više aktivirati u Hrvatskoj, prokazati pojedince iz svojih redova koji su, kao produžene ruke po uputama vladara, rascjepkale kompaktnost Društva političkih uznika kakvo je bilo 1990. godine, kao što čine i s braniteljima Obrambenog domovinskog rata, kao i s ostalim strankama da ne budu sklone hrvatskom zajedništvu.

Sve to rastaču armijom – pionira po uputama i modificiranim šablonama iz bivšeg SKJ, i tajnom milicijom UDB-e. A naročito djelatnim nosiocima SDP, sljednice iz SKJ-u, što pokazuju da su djelatni izdanci iz trula panja, i danas djeluju dakako kao bezdušni, kao repovi skloni su varati nevine i naivne duše, srpskim diplomatskim stilom. Vlastodršci uglavnom i u drugim strankama HDZ-u, HNS-u, pioniri su SKJ koji također po zakonima o lustraciji ne bi smjeli djelovati u hrvatskim strankama.

Diplomatsko komuniciranje posljedica je laži naroda istočno od rijeke Drine, koji su davno odlučili služiti materiji,što im se kao bumerang vraća u negativnom smislu, s razlogom su ti narodi nazivani vampirima.

Hrvatski janjičari, nesvjesno diplomatski, komuniciraju s hrvatskim narodom. Dakle, sofiste ne zanimaju afirmativna djela i život, po cijenu . . . Slijepi kao Neron, Lenjin i slični, ovjekovječili bi sebe na taj perverzan način.

Kako zlo ima tendenciju širenja, spomenuti vandali širili su svoju izopačenost i zapadno od rijeke Drine, prema jugu i sjeveru. Zatečeni narodi na područjima i dalje od Austrije uvjerili su se u njihovu izopačenost: da njihova riječ ne znači ništa, da samo kradu i ubijaju. S njima se ni onda nije moglo komunicirati i uspostaviti dijalog kao bezdušnicima, samo su se usmjeravali protiv života, sijali beznađe i smrt. Zato u tom neredu koji se širio i zapadno od Drine komuniciralo se posebnim diplomatskim stilom, jer riječ je o posebno opasnom zlu, da bi se kako-tako osluhnulo njihove uvijek podle namjere.

Zato i danas s njima treba samo diplomatski komunicirati i ne dozvoliti im . . .
Ali kao osvajači, materijalisti znaju da je jezik rad duha jednog naroda i po jeziku je narod specifičan, pa vrše pritisak na duh, gdje laž caruje nema duha, eto zašto robovi privida postanu bezdušni.

Za istaći je da se „ hrvatski „ vlastodršci u Hrvatskoj služe diplomatskim stilom kao da su okupatori, pa lažu. . . što se diktiranjem i preko kvazi intelektualaca hrvatskih - vladara u Hrvatskoj negativno odrazilo i očituje se na hrvatskim prostorima.

Ističući danas Srbe kao manjinu u Hrvatskoj, po šabloni iz prošlosti do 1990. godine, s kojom se podgrijava kako će djelovati današnji vlastodršci u Hrvatskoj. Preko hrvatskih vlastodržaca služe se psihologijom za mase, radi svojih koristiti kao materijalisti . Sreća je što su spletom okolnosti, prozrijeti pa danas nisu u povoljnoj situaciji, u raskoraku su s vremenom, ispunio se dovoljan razlog pa su Hrvati uvidjeli da je diplomacija zamijenila normalan jezik duše - čovjeka.


U Zagrebu, rujan 2013. godine


Dr.sc, Ilija Barjašić
Predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog
duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život
i predstojnik HAZUD-a za poticaj nataliteta u
Hrvatskoj

- 22:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.09.2013., subota


JUGOSLAVENSKA TAJNA SLUŽBA PRIJE 23 GODINE AKTIVIRALA TREĆI EŠALON U HRVATSKOJ: BIVŠI UDBAŠ: Kako smo 1990. birali predsjednike općina
JUGOSLAVENSKA TAJNA SLUŽBA PRIJE 23 GODINE AKTIVIRALA TREĆI EŠALON U HRVATSKOJ

BIVŠI UDBAŠ: Kako smo 1990. birali predsjednike općina
Mi smo 1990. godine izabrali više od 70 posto predsjednika općina

METODE Na zatiljku sam osjetio hladni, metalni predmet. I čuo riječi: «Moraš odustati od kandidature za predsjednika općine. Ako ne odustaneš, ubit ćemo tebe i članove tvoje obitelji!», kazuje Joško Bošnjak, svojedobno HDZ-ov kandidat za predsjednika općine Sinj


Služba je još 1988. godine došla do zaključka da se raspada Jugoslavija. Imali smo profesionalne djelatnike i terenske suradnike iz pričuve. Odlučeno je da se regrutira i treći ešalon. Ti su ljudi birani po strogim kriterijama, a regrutirani ucjenama ili obećanjima karijera – priča jedan visokorangirani udbaš iz tih vremena.

METODE Na zatiljku sam osjetio hladni, metalni predmet. I čuo riječi: «Moraš odustati od kandidature za predsjednika općine. Ako ne odustaneš, ubit ćemo tebe i članove tvoje obitelji!», kazuje Joško Bošnjak, svojedobno HDZ-ov kandidat za predsjednika općine Sinj.



Toni Paštar
Slobodna Dalmacija, 21.09. 2013.


- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.09.2013., petak


Otvoreno pismo Gordanu Marasu, ministru poduzetništva i obrta
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Otvoreno pismo Gordanu Marasu, ministru poduzetništva i obrta



Poštovani gospodine ministre Maras!

Na osnovu kojih ste kriterija odobrili Općini Poličnik bespovratnu potporu u iznosu 1,032.000 kuna za napređivanje poduzetničke zone Murvica jug.
Gospodarska zona Murvica – jug nije namijenjena proizvodnim i industrijskim pogonima već samo skladištima koja će zjapiti prazna i u kojima neće biti zaposlenih.

Uvidom u Odluku Detaljnog plana uređenja Gospodarske zone Murvica - jug (Službeni glasnik Općine Poličnik 13/11) utvrđeno je da je poslovna namjena zone namijenjena trgovačkim, skladišnim, logističkim i drugim vrstama poslovnih aktivnosti, te smještaju transportnih i osobnih vozila. U sklopu ovih objekata mogu se obavljati i različite uslužne djelatnosti, uključujući i ugostiteljske, kao i sportsko-rekreacijske, zabavne i slične poslovne aktivnosti koje će biti u funkciji osnovnih djelatnosti u Gospodarskoj zoni Murvica – jug.

U dosadašnjim poslovnim zonama u Općini Poličnik nije otvoren niti jedan proizvodni pogon, već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih.

Poštovani ministre i dalje nekontrolirano bacate sredstva za koja vas nitko nije ovlastio. Da li vas je ovlastila Vlada RH da se razbacujete milijunima kuna iz državnog proračuna.
Direktno ste na proračun Općine Poličnik dali sredstva, umjesto da ste sredstva dali Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) koja bi planski kontrolirala navedena sredstva.

Dana 19. rujna 2013. godine, Općina Poličnik je raspisala Oglas o javnom natječaju za prodaju i osnivanje prava građenja građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Poličnik broj 04/13 u Gospodarskoj zoni Murvica IK, Gospodarskoj zoni Murvica jug i Gospodarskoj zoni Mazija JI gdje će za prodaju građevinskog zemljišta u gospodarskim zonama, ukupne površine 26.969 m2 po cijeni 15 € za 1 m˛ utržiti 404.535. 00 EURA i za osnivanje prava građenja građevinskog zemljišta, ukupne površine 84.488 m2 po cijeni 0.80 EUR m2 će utrživati godišnje 67. 588. EUR-a.

OGLAS: http://www.opcina-policnik.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1134:javni-natjecaj-za-prodaju-i-osnivanje-prava-gradenja-gradevinskog-zemljista-u-vlasnistvu-opcine-policnik-broj-04-13&catid=22:obavijesti&Itemid=467

Ministre Vaša bespovratna sredstva će biti utrošena za domjenke s janjetinom koji možete pogledati na sljedećom linku kako se troše sredstva: http://www.voxportal.hr/vijest/bolestan-je-tko-pita-koliko-sam-potrosio-za-dan-opcine/14673.html



Poslano


1. Vladi Republike Hrvatske
2. Ministru poduzetništva i obrta
3. Ministarstvu financija



U Poličniku, 20. rujna 2013. godine



Predsjednik podružnice SHZ-a Poličnik
Goran Marinović

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2013., četvrtak


Demant informacija na tekst: Protivimo se isplatama bonusa, ali nismo za smjenu!
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


Zadarski list
Glavni urednik

Demant informacija na tekst: Protivimo se isplatama bonusa, ali nismo za smjenu!



Prema Zakonu o medijima molimo Vas da objavite demant informacija u Vašem mediju Zadarski list, dana 19. 09. 2013. godine, a koji je dao Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra u tekstu pod naslovom Protivimo se isplatama bonusa, ali nismo za smjenu!

Netočna je informacija koju u članku Božidar Kalmeta navodi da prema isplati bonusa rukovodećem kadru u tvrtkama javnog sektora principijelno imamo negativan stav zbog aktualne teške gospodarske krize i relativno dobrih primanja rukovoditelja i bez bonusa. Za vrijeme njegova mandata u bivšem mega ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture dogodila se krađa 88 milijardi kuna iz javnih poduzeća sa velikim bonusima, a tada se nije protivio niti se po tom pitanju javljao u javnosti.

Kalmetu je na čelu ministarstva zamjenio Siniša Hajdaš Dončić koji umjesto da raščišćava krađu 88 milijardi iz javnih poduzeća, isti se bavi bonusom direktorice Zračne luke Zadar.

Vidljivo da su Kalmeta i Dončić usuglašeni oko bonusa direktorice Zračne luke Zadar, a dali su složni i oko krađe iz bivšeg Kalmetinog ministarstva neka prosudi hrvatska javnost.


Poslano


1. Vladi Republike Hrvatske
2. Ministru pomorstva, prometa i infrastrukture RH


Zadar, 19. rujna 2013. godine

mr.sc. Miljenko Marić
predsjednik podružnice SHZ-a Zadar








- 13:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.09.2013., srijeda


Otvoreno pismo Siniši Hajdašu Dončiću, ministru pomorstva, prometa i infrastrukture
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Otvoreno pismo Siniši Hajdašu Dončiću, ministru pomorstva, prometa i infrastrukture



Poštovani gospodine ministre Hajdaš Dončić!

Na Vašu incijativu, dana 24. rujna 2013. godine bit će održana sjednica Skupštine Zračne luke Zadar s ciljem smijene direktorice Katice Pupić Bakrač.

Svima je jasno da Katica Pupić Bakrač nije prekršila ni odluke ni naputke vezane za njen bonus, a zbog čega vi inicirate da je i smijenite. Ista je uredno vodila tvrtku Zračnu luku Zadar te je poduzeće i pozitivno poslovalo.

Razlog njezine smjene je u tome što se njezin suprug Marko Pupić Bakrač, zadarski gradski vijećnik kontinuirano javlja protiv korupcije i kriminala u gradu Zadru. Kao takav potiče i druge Hrvate da svjedoče istinu i da se po spoznaji, više ne boji onih kojih su uništili zadarsko gospodarstvo, a naročito onih koji su rušili tvornice u Domovinskom ratu.

Iza njezine smjene su isti oni koji u Zadru forsiraju trajektnu liniju Zadar – Ancona, a iza čijih planova stoje talijanski instituti zbog povijesnih talijanskih pretenzija spram zadarskog područja.

Poštovani ministre niste ni svjesni da navedenim činom smjene rušite samopouzdanje Hrvatima u Zadarskoj županiji.

Poslano


1. Ministru pomorstva, prometa i infrastrukture RH



U Zadru, 18. rujna 2013. godine



Predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
mr.sc.Miljenko Marić

- 14:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.09.2013., utorak


Europarlamentarka Biljana Borzan
Europarlamentarka Biljana Borzan

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/96477-zasto-je-drugarica-biljana-borzan-lagala-jer-joj-je-majka-bila-tajnica-sefa-osjecke-sluzbe-drzavne-bezbednosti.html



Prema onome što su mediji objavili Borzanina majka, Rosa Čupurdija, bila je dugogodišnja uposlenica Službe državne bezbednosti(SDB-a) u Osijeku. Tu je obnašala dužnost tajnice Dragoljuba Krnića, šefa osječke podružnice nadležne za Slavoniju i Baranju. Borzanin otac, Jovo Čupurdija, bio je aktivan u Savezu komunista Hrvatske te je čak bio i kandidat za predsjednika općinskog komiteta SK Osijek u posljednjem unutarpartijskom odabiru kadrova 1989.

Zašto je drugarica Biljana Borzan lagala? Jer joj je majka bila tajnica šefa osječke Službe državne bezbednosti!

Jedna od onih koja je "iskočila" u svojim izjavama je esdepeovka Biljana Borzan. Ona je, podsjećamo, preko radijskih valova sve hrvatske građane, samo dan prije "bombe iz Bruxellesa", nemušto uvjeravala da "nema govora ni o kakvim sankcijama ili sličnim katastrofičnim posljedicama po Hrvatsku, kako to prezentira dio hrvatskih medija". Prema Borzan, nije problem u "Lex Perković", već u Viviane Reding koja je, naime, u političkoj kampanji pa "pokušava na svaki način dobiti pažnju javnosti".

Štiti li svojim izjavama o nevažnosti "Lex Perković" za Bruxelles esdepeovka i europarlamentarka Biljana Borzan članove svoje obitelji? U medijima su se nakon njenih "legendarnih" izjava samo dan prije najave uvođenja sankcija kako nam iste neće uvesti pojavili detalji iz njezine obiteljske biografije, koji su itekako zanimljivi hrvatskoj javnosti. Borzan te informacije za sada nije demantirala, a prema onome što su mediji objavili njena majka, Rosa Čupurdija, bila je dugogodišnja uposlenica Službe državne bezbednosti(SDB-a) u Osijeku. Tu je obnašala dužnost tajnice Dragoljuba Krnića, šefa osječke podružnice nadležne za Slavoniju i Baranju.

Dodatno svjetlo na ovaj podatak baca i činjenica da je u tim godinama danas veletraženi jugo-agent Josip Perković operativno djelovao upravo u osječkoj centrale SDB-a. No, to nije sve. Borzanin otac, Jovo Čupurdija, bio je aktivan u Savezu komunista Hrvatske te je čak bio i kandidat za predsjednika općinskog komiteta SK Osijek u posljednjem unutarpartijskom odabiru kadrova 1989.

A onda je došla hrvatska nezavisnost, demokracija, Josipa Perkovića "pozvalo" njemačko pravosuđe, a Biljana Borzan otišla u europarlament. I sada na sve načine pokušava minorizirati značaj izručenja Josipa Perkovića.

Otkriva li se onda polako prava pozadina operacije "spasimo Perkovića pa neka svijet propadne"? Neki su skloni mišljenju da bi nakon što bi njemačka pravosudna tijela ispitala ulogu Josipa Perkovića donijeli zaključke koji bi temeljito inkriminirali nekadašnje visoke dužnosnike Saveza komunista. Time bi se dala povijesna osuda partijskih nomenklatura, ali i djelovanja same partije čiji je sljednik politička stranka SDP.
Stoga je jasno da je s dolaskom europskog uhidbenog naloga u Hrvatsku u nepovrat otišao politički kredibilitet dijela hrvatskih političara. To se poglavito odnosi na članove vladajuće Kukuriku koalicije koji su se iz petnih žila upregli da nas sve uvjere kako je "Lex Perković" nevažan, nebitan, sporedan, nikog ne zanima u Bruxellesu i da nema govora o sankcijama. A onda je u ponedjeljak o sankcijama progovorila glasnogovornica Viviane Reding koja je poručila da je Europska komisija pokrenula postupak uvođenja sankcija Hrvatskoj.

Jedna od onih koja je "iskočila" u svojim izjavama je i spomenuta esdepeovka Biljana Borzan. Ona je, podsjećamo, preko radijskih valova sve hrvatske građane, samo dan-dva prije "bombe iz Bruxellesa", nemušto uvjeravala da "nema govora ni o kakvim sankcijama ili sličnim katastrofičnim posljedicamapo Hrvatsku kako to prezentira dio hrvatskih medija".

Prema Borzan, nije problem u "Lex Perkovic", već u Viviane Reding koja je, naime, u političkoj kampanji pa "pokušava na svaki način dobiti pažnju javnosti". Ipak, pažnju javnosti privukla je Borzan jer obmanjivala hrvatsku javnost. Zaista je "na rubu znanosti" da jedna europarlamentarka uvjerava hrvatsku javnost u nešto što već i ptice na grani znaju da nije istina. Tema "Lex Perković" je ključna "točka vrenja" na relaciji Zagreb – Bruxelles i povratka nazad nema.

S "Lex Perković" smo došli u situaciju da je cijela nacija taoc jednog čovjeka i njegovog bijega od njemačkog pravosuđa. Cijenu će platiti građani kojima će najavljene sankcije iz Europske komisije dodatno srozati ionako srozani životni standard. Političkim psiholozima preostaje, pak, analizirati zašto Milanović, Borzan, Miljenić i Mrsić pričaju političke bajke da nema sankcija, iako se od njih očekuje da budu odgovorni javni dužnosnici.

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.09.2013., nedjelja


TALIJANSKI PLANOVI: TRAJEKTNA LINIJA ZADAR – ANCONA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


TALIJANSKI PLANOVI: TRAJEKTNA LINIJA ZADAR – ANCONA



Raspadom Austro-Ugarske Monarhije 1918. godine počinje talijanska okupacija Zadra, odnosno Rapalskim ugovorom, 1920. godine, Zadar postaje dio teritorija Kraljevine Italije, čija je okupacija trajala do 1943. godine.

Talijanski iredentisti ne pomirivši se sa izgubljenim teritorijem, 1963. godine osnovali su u Anconi «Slobodnu općinu Zadar u izbjeglištvu». Udruga i danas djeluje, te ima svoje organe vlasti, općinsko vijeće, općinski odbor i predsjednika općine odnosno gradonačelnika. Njezini najaktivniji članovi su Franco Luxardo, gradonačelnik, Giorgio Varisco, financijski direktor općine, Elio Ricciardi, umirovljeni talijanski general i Renzo de Vidovich, direktor uprave lista «Il Dalmata», bivši predsjednik tršćanskog ogranka «Libero comune di Zara in esilio», bivši predsjednik Federacije esula i njen današnji član izvršnog odbora i dr.

Navedene osobe su u stalnom kontaktu s pojedinim članovima «Zajednice Talijana Zadar», koji ih usmjeravaju u svojim iredentističkim planovima.

«Slobodna općina Zadar u izbjeglištvu» redovito odražava skupštinu općine na talijanskom skupu «Raduno», kada se okupljaju jednom godišnje talijanski esuli iz cijeloga svijeta. Na skupu sudjeluju i pojedini dužnosnici Parlamenta i Vlade Republike Italije, Gianfranco Fini, bivši ministar vanjskih poslova Republike Italije, Carlo Giovanardi, ministar za odnose s Parlamentom zadužen za problematiku i pitanje esula u Republici Italiji, Roberto Menija, zastupnik stranke Nacionalnog saveza («Alleanza Nacionale») u talijanskom parlamentu i drugi, te iredentističkim stavovima vrše pritisak na RH u svezi povrata imovine, fojbi i dr. Na manifestaciji sudjeluju i pojedini članovi talijanskih udruga iz Zadra. Za napomenuti je da redovito dodjeljuju titule počasnog građanina «Slobodne općine Zadar u egzilu», te je tako titulu dobio Fini, Giovanardi i dr.

Kalmeta: Strateški interes Zadra je trajektna linija Zadar – Ancona

http://www.najnovijevijesti.net/kalmeta-pozvao-na-jedinstvo-kada-su-u-pitanju-strateski-interesi-zadra_813916



U bližoj povijesti uvijek je bilo dobro kada su bili strateški interesi Zadra u pitanju, kada smo koliko-toliko bili zajedno, da smo se za te interese i izborili, rekao je Kalmeta.

Kao jedan od prvih ciljeva gradonačelnik je najavio zalaganje za trajektnu liniju između Zadra i Ancone. Iskazao je nezadovoljstvo jer linija postoji samo ljeti i to ne svaki dan. Procijenio je kako je to strateško pitanje za Zadar.

Rekao je kako će već sljedeći tjedan razgovarati s predstavnicima Jadrolinije ali i privatnim brodarima ako su voljni cijelu godinu održavati tu liniju.- Vidjet ćemo.

Proračun nije takav da može značajnije subvencionirati tu liniju, ali možemo svi skupa procijeniti, kada bude rasprava o proračunu, ako je to interes, i da vidimo koliko je to, da onda subvencioniramo tu liniju, kako bi imali cjelogodišnju liniju na relaciji Zadar-Ancona.


U Zadru, 15. rujna 2013. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2013., subota


Neaktivni predsjednik i članovi vijeća MO Plovanija
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Neaktivni predsjednik i članovi vijeća MO Plovanija



Zadarski mjesni odbor Plovanija formiran je 2010. godine, a predsjednik MO Plovanija kao i članovi vijeća kao da ne postoje.

Većina objekata u zadarskom gradskom mjesnom odboru Plovanija nije priključena na kanalizacijski sustav te žitelji navedenog područja trpe nesnošljiv smrad tijekom ljetnih dana kada ljudi crpe septičke jame.

O zagađenju se ne javlja ni predsjednik, a ni članovi vijeća MO Plovanija koji bi trebali o navedenim problemima izvjestiti nadležne institucije o ugroženom zdravlju ljudi zbog crpljenja septičkih jama i dr.

Također, isti ne predlaže gradu Zadru mjere za razvoj komunalne infrastrukture i uređenje naselja, a naročito ulice Đure Basaričeka gdje već duže vremensko razdoblje stanovnici naselja ne mogu fizički prelaziti ulicu zbog kišnih oborina, a naročito djeca ne mogu u školu. Isti nisu zainteresirani za problem i ponašaju se kao da će ga netko drugi riješiti, a ne oni koji su zaduženi za to.

MO PLOVANIJA

predsjednik:
Željko Skukan
Ne informira građane o pitanjima važnim za mjesni odbor i ne brine se o javnosti rada mjesnog odbora

članovi vijeća :
Jadran Perinić, Joso Nekić, Marija Ledenko, Marina Bucić, Mile Baričević, Šime Peša
Ne traže mišljenje građana o pitanjima vezanim za život i rad građana toga mjesnog odbora, i ne predlaže mjere za razvoj komunalne infrastrukture i uređenje naselja.



U Zadru, 14. rujna 2013. godine



Predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
mr.sc. Miljenko Marić
- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.09.2013., petak


REAGIRAO MINISTAR MRSIĆ : Žalosno je što lokalnu vlast u Stankovcima ne zanima zapošljavanje 20-ak osoba!
NAKON ŠTO JE NAČELNIK OPĆINE STANKOVCI ODBIO PROGRAM JAVNOG RADA I STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA
REAGIRAO MINISTAR MRSIĆ : Žalosno je što lokalnu vlast u Stankovcima ne zanima zapošljavanje 20-ak osoba!


http://www.voxportal.hr/vijest/reagirao-ministar-mrsic--zalosno-je-sto-lokalnu-vlast-u-stankovcima-ne-zanima-zaposljavanje-20ak-osoba/30940.html



„Žao nam je što općina Stankovci nije prepoznala mogućnosti korištenja programa na dobrobit svog mjesta i mještana, ali to na žalost ne ovisi o HZZ kao službi, već o inicijativi načelnika i lokalne zajednice.“ – stoji u dopisu Mrsićeva ministarstva

Naš tekst o načelniku Željku Baradiću i njegovoj nezainteresiranosti da se Općina Stankovci uključi u program javnih radova čime bi se pružila prilika dugotrajno nezaposlenima s ovog rubnog dijela Zadarske županije za zaradom, posredstvom Miljenka Marića iz SHZ-a, stigao je na adresu ministra Miranda Mrsića koji je ekspresno reagirao.

Stankovci ne žele suradnju

U njegovu odgovoru potvrđuju se svi navodi koje smo 31. srpnja objavili u novini.

Također, iz Mrsićeva resora objašnjavaju kako imaju odličnu suradnju s lokalnim samoupravama diljem Hrvatske, pa tako i općinama s našeg područja, što u slučaju Željka Baradića, nažalost, nije tako.

„Želimo napomenuti da su od početka primjene programa javnog rada, a kasnije i programa stručnog osposobljavanja sve općine s područja ispostave Benkovac (kojoj pripada i Općina Stankovci) koristile, a i sada koriste programe javnog rada i stručnog osposobljavanja. Jedino Općina Stankovci do sada nije koristila ni jedan program. Suradnja s načelnicima i gradonačelnicima je izuzetno dobra i nastojimo udovoljiti njihovim potrebama i programima“ – kazuju iz Ministarstva rada.

Budući da Općina Stankovci ima velik broj nezaposlenih osoba, neuključivanje u program javnih radova koje financira Zavod za zapošljavanje, odnosno resorno ministarstvo iz državnog proračuna, odraz je čiste nezainteresiranosti načelnika za ekonomskim stanjem u svojoj maloj zajednici, kao i izraz lijenosti, obzirom da je jedini zadatak vodećih ljudi općina definirati lokacije na kojim bi se javni radovi mogli provoditi.

Mnogo nezaposlenih, nimalo osjetljivosti

„Žao nam je što općina Stankovci nije prepoznala mogućnosti korištenja programa na dobrobit svog mjesta i mještana, ali to na žalost ne ovisi o HZZ kao službi, već o inicijativi načelnika i lokalne zajednice. Smatramo da je Područni ured Zadar sa svoje strane učinio sve da informacije o mogućnostima korištenja programa budu na vrijeme i transparentno dostavljene svim potencijalnim korisnicima, pa tako i Općini Stankovci“ – kažu iz Mrsićeva resora.

Osim ove, Ministarstvo rada dotiče se još jedne problematike vezane uz Stankovce, a to je Baradićevo odbijanje uključivanja u program stručnog osposobljavanja koji se također financira iz državne blagajne.
„Općina Stankovci, prema našoj evidenciji, ima 47 registriranih nezaposlenih osoba, od toga 19 nezaposlenih osoba je duže od 12 mjeseci na evidenciji Zavoda i potencijalno mogu biti uključene u programe javnog rada, jer se radi o području od posebne državne skrbi. U evidenciji se nalaze i 3 nezaposlene osobe VŠS i VSS koje mogu biti uključene u programe stručnog osposobljavanja“ – zaključuju iz resornog ministarstva.

- 23:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ODGOVOR ŽUC-a O IZGRADNJI LOKALNE CESTE L 63204 SMILČIĆ - KORLAT
ODGOVOR ŽUC-a O IZGRADNJI LOKALNE CESTE L 63204 SMILČIĆ - KORLAT


- 22:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.09.2013., subota


JANJEVAČKI HRVATI IVI JOSIPOVIĆU: NAJLJEPŠE JE DA NAM DATE TRI AUTOBUSA I SVE ZA HRVATSKU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


JANJEVAČKI HRVATI IVI JOSIPOVIĆU: NAJLJEPŠE JE DA NAM DATE TRI AUTOBUSA I SVE ZA HRVATSKU

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hrvatima-mjesto-u-ustavu-i-u-parlamentu---301744.html



Josipović u Janjevu: Od 1100 obrtnika ostala samo dvojica

http://dalje.com/hr-svijet/josipovic-u-janjevu--od-1100-obrtnika-ostala-samo-dvojica/482212

Od 1100 obrtnika koliko ih je nekad živjelo u Janjevu, danas su ostala samo dvojica i to zorno oslikava stanje u toj maloj hrvatskoj zajednici koju je hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetio u sklopu službenog boravka na Kosovu.

Župnik don Mato Palić pozdravio je u crkvi hrvatsko izaslanstvo, a cijelo je mjesto pred crkvom otpjevalo hrvatsku himnu, ali unatoč srdačnu dočeku prisutni nisu prikrivali siromaštvo i očito odumiranje mjesta.

U župnoj crkvi sv. Nikole okupilo se i staro i mlado, ali da se ne bliži blagdan Male Gospe pa su mnogi Janjevci došli iz Zagreba, velika crkva sv. Nikole s 12 redova širokih klupa jedva da bi bila puna jer je u mjestu ostalo još 195 Hrvata. "Baš prošli tjedan otišla je jedna šesteročlana obitelj, kako bi im djeca drugdje počela novu školsku godinu", objašnjava Josip 'Jozef' Glasnović, također dugogodišnji zagrebački Janjevac.

Svi preostali janjevački Hrvati imaju rodbinu u Hrvatskoj, kaže Glasnović, uglavnom u zagrebačkoj Dubravi i u Kistanju u Dalmatinskoj zagori, kamo su mnogi doselili tijekom rata u Hrvatskoj.

Župa Janjevo prvi se put spominje 1303., o čemu svjedoči i slika u crkvi, a Glasnović priča kako su 2003. svečano proslavili sedamstotu godišnjicu.
Do 1973. župnik je u Janjevu bio don Anto Baković koji je sagradio i župni dvor, uz crkvu danas jednu od rijetkih održavanih zgrada.

Mjesto koje svadbu već godinama ne pamti, zadnjih je godina doživjelo više posjeta hrvatskih dužnosnika. Prije Josipovića "bio je (bivši predsjednik Stjepan) Mesić, bila je (bivša predsjednica vlade Jadranka) Kosor, ali ništa se ne mijenja", kaže Glasnović koji kaže kako bi "možda najbolje bilo da se i preostali janjevački Hrvati u 'nekoliko autobusa' presele u Hrvatsku gdje bi im bilo bolje, jer ovdje im nema budućnosti".

Prije 1991. ondje je živjelo gotovo devet tisuća Hrvata. Mladi su se za rata bojali nasilne mobilizacije i odlazili, a masovnom odlasku pridonio je, kaže ravnatelj janjevske osnovne škole, dolazak srpskog radikala Vojislava Šešelja koji je Janjevce pitao što čekaju, zašto ne odlaze.

Iako je od glavnoga kosovskoga grada udaljeno tek petnaestak kilometara, u Janjevo se uskom i lošom cestom putuje gotovo cijeli sat. Mjesto oronulih kućica u kojima, kažu mještani, gotovo svakodnevno nestaje struje, u oštru je kontrastu s Prištinom prepunom dizalica i novogradnji. Pedeset posto svih stanovnika Kosova mlađe je od 25 godina, na prištinskome korzu teško je uočiti odraslu osobu, a u Janjevu gotovo i nema djece.

U janjevskoj osnovnoj školi što nosi ime albanskoga povjesničara rođenog u Janjevu, Shtjefena Gjecovija, školuju se zajedno Hrvati, Albanci i Romi, kaže ravnatelj škole. Dugogodišnja učiteljica, janjevačka Hrvatica s 40 godina staža objašnjava kako je nastava i dalje na srpskom, ali se uskoro očekuje modificiranje srpskog programa za hrvatsku djecu.

Josipović je Janjevo posjetio u petak zajedno s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjagom koja je na sastanku s hrvatskim predsjednikom u Prištini oobećala da će se truditi da kosovski Hrvati dobiju status ustavom priznate manjine sa zajamčenim mjestom u parlamentu. Josipović kaže kako je o tome razgovarao i s premijerom Hashimom Thacijem i predsjednikom skupštine Jakubom Krasniqijem.

Hrvatski će predsjednik na kraju posjeta Kosovu u subotu posjetiti srpski manastir Dečane, kao i hrvatski kontingent u sastavu međunarodnih snaga KFOR-a.

Evo dragi Hrvati tko su vam prijatelji: Albanci/Kosovari osim što su prognali s Kosova Hrvate sada u Hrvatskoj pomoću droge truju hrvatsku djecu

http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=19518:u-hrvatskoj-se-treba-znati-tko-je-tko-i-tko-kome-pripada&catid=45:dragan-hazler&Itemid=45

Albanci/Kosovari mogu u Hrvatskoj carevati, a ti isti kosovski Albanci su prognali s Kosova janjevačke i letničke Hrvate, koji su tamo živjeli dulje, nego brojni doseljeni Albanci na Kosovo. Nisu kosovski Albanci po zločinu na Hrvatima bili ništa bolji od trajno zločinačkih Srba, kojima je zločinstvo prema Hrvatima u genima. Simbolični ostatak Hrvata na Kosovu nema status niti pravo nacionalne manjine. Ne spominju ih Kosovari kao nacionalnu manjinu.

Janjevci su regionalna hrvatska manjina na Kosovu. Ime su dobili po gradu Janjevu u blizini Prištine, gdje danas većina njih na Kosovu i živi.

Potječu od trgovaca i rudara iz Dubrovnika i obližnje Bosne i Hercegovine, koji su se tokom 14. stoljeća naselili na Kosovu. Katoličku vjeru i hrvatski identitet su uspjeli zadržati kroz stoljeća.

Prvo pismeno spominjanje je godine 1303. od strane pape Benedikta XII., koji Janjevo spominje kao centar katoličke župe Svetog Nikole.

Od 1991. nadalje, ponajprije zbog povišenog pritiska Albanaca, a zatim od 1998. zbog nemira na Kosovu je većina njih iselila, ponajviše u Hrvatsku.

Godine 1948. bilo je 5.290 Hrvata ( 0.7 % stanovništva Kosova ), prema službenom popisu tadašnje Jugoslavije. 1971. bio je 8.264, a 1981. 8.718 Hrvata na Kosovu (0.6% stanovništva), 1991. 8.062 (0.4% ukupnog stanovništva), dok ih je 1998. bilo još samo 1.800. Danas ih u Janjevu ima otprilike 195.

Trenutno stanje je takvo da se na Kosovu osjećaju neugodno i ugroženo.

Toliko o mogućem suživotu na kosovu, a naše Hrvate Janjevce su kompletno istjerali iz njihovih ognjišta.

Albanci/Kosovari osim što su prognali s Kosova Hrvate sada u Hrvatskoj pomoću droge truju hrvatsku djecu. Evo dragi Hrvati tko su vam prijatelji. Kada su u pitanju djeca i kada ih se treba zaštititi kao život i nosioce općeg, Hrvatsku, hrvatski narod bez oklijevanja treba ustati i sa svim raspoloživim sredstvima boriti se protiv trovača naše djece, da se nikada više ne usude! ! !



Zagreb - Zadar, 7. rujna 2013. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA



- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.09.2013., srijeda


Smišljeni kaos u Hrvatskoj za zastrašivanje ljudi
Smišljeni kaos u Hrvatskoj za zastrašivanje ljudi

Dokle idu zloporabe vlasti, moći i ideologije u Hrvatskoj?

http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=23122



Republika Hrvatska na dobrom je putu da postane jedna od najkaotičnijih država Europske Unije. Po pravnim zasadama i odredbama Hrvatska je zacrtana kao visoko demokratska država, i brojni demokratski elementi u njoj danas stvarno i postoje, a istodobno na više razina i na više područja događaju se potezi koji su nespojivi sa stvarnim demokratskim standardima. Kaosu – koji sve više poprima oblik sustavnog – pridonose i interpretacije pojedinih negativnih činjenica u kojima uz medijske poslenike sudjeluju i neki najodgovorniji političari.

Više političara i medijskih poslenika pokušalo je ovih dana opravdati nerazborito postupanje predsjednika Vlade glede sporenja o tzv. »lex Perković« s Europskom Unijom odnosno prikazivali su njegovo postupanje kao uobičajene »rutinske svađe« ili sporenja s Bruxellesom, umanjujući tako štetu koja je već nastala.

Krijući činjenicu da je Hrvatski sabor 27. lipnja donio taj »lex Perković« imajući u vidu točnu određenu skupinu u Hrvatskoj u kojoj, moguće je, Perković niti nije najvažniji, komentator Jutarnjeg lista (u subotu 31. kolovoza) obmanjuje javnost da se taj zakon tobože uopće ne odnosi na Perkovića.

Naime, istoga dana Večernji list otkriva da se ubojstvo Stjepana Đurekovića i u Njemačkoj i po zakonu koji je vrijedio 1983. u bivšoj saveznoj državi, kad je ubojstvo izvršeno, kvalificira kao »teško ubojstvo« i da je za takvo djelo prema članku 81. Kaznenoga zakona rok zastare 40 godina, što znači da bi nastupila tek 2023.

Vrlo je zanimljivo kolektiviziranje krivnje za nastalu štetu Predsjednika Republike koji je, kako prenosi Večernji list od 1. rujna, izjavio: »Mi smo, nažalost, cijeli slučaj pretvorili u veliku štetu za Hrvatsku na unutarnjopolitičkom pa i vanjskom planu.«

Cijeli slučaj otkriva više zabrinjavajućih momenata. Ponajprije, ili se radi o nedovoljnoj pravnoj informiranosti, što je za tu razinu vlasti apsolutno nedopustivo i neoprostivo, ili se radi o klasičnom političkom voluntarizmu da se s pozicije vlasti, po starom totalitarističkom obrascu, otvoreno gazi pravo i nameće politička volja.

Slučaj, nadalje, otkriva da su predsjedniku Vlade i njegovim sumišljenicima važniji partikularni, može se otvoreno reći: sebični interesi određene skupine i određenih ljudi od općih ili zajedničkih interesa Hrvatske i svih njezinih građana.

Naime, sporenjem s Bruxellesom Hrvatska ne riskira tek gubitak 5 milijuna eura iz Europskih fondova – kako je prema Jutarnjem listu pokazala Vladina studija – već riskira, i zapravo već gubi vjerodostojnost. Štoviše, predstavlja se kao zemlja koja nije spremna poštivati i ostvarivati preuzete zadaće i obveze, osim pod prijetnjama.

Da nije riječ o prozirnom ideološkom štićenju skupine koja je višestruko privilegirana u samoj Hrvatskoj, sadašnja Vlada, kao i one koje su joj prethodile, bespogovorno bi žrtvovala hrvatske legalne i legitimne nacionalne interese, samo da bi se dodvorila onima koje je sada predsjednik Vlade nazvao »činovnicima«.

Kao u tom slučaju, tako i u slučaju uvođenja Zdravstvenog odgoja u škole potvrđuje se da je sadašnjoj Vladi ipak od svega najvažnija ideologija.

Ministar je predstavio kurikulum Zdravstvenoga odgoja, a kako prenosi Večernji list od 28. kolovoza, na predstavljanju je uz ostalo rekao: »Uzete su u obzir sve primjedbe koje su došle od 'tradicionalnih roditelja'. Djeci se neće nametati nikakav stav nego će im se dati informacija. Djeca će moći prenijeti roditeljima što će čuti u školi, a tada će roditelji moći razgovarati o tome. Mislim da će to potaknuti roditelje da više razgovaraju s njima jer sada djeca malo razgovaraju s roditeljima.« Zanimljiva je takva ministrova formulacija i interpretacija jer višestruko osporeni Zdravstveni odgoj bio je najviše kritiziran zbog ideološkoga pristupa, zbog nametanja tzv. rodne ideologije, a ministar tvrdi da se neće »nametati nikakav stav«, a da nije obavijestio javnost da je odustao od rodne ideologije.

Štoviše dr. Lepušić je na tom istom predstavljanju, prema Večernjem listu, rekao: »U 4. modulu ništa nije mijenjano osim dijela o prirodnoj kontracepciji i pitanju apstinencije koji su malo prošireni.« Lepušićeve riječi potvrđuju da se nije odustalo od ideološkog polazišta te je jasno da takav Zdravstveni odgoj nije prihvatljiv većini roditelja. Je li moguće da sadašnja vlast nema ni toliko demokratičnosti da bi dopustila i alternativni Zdravstveni odgoj za roditelje vjernike i njihovu djecu?

Postojanje smišljenog kaosa u Hrvatskoj, koji ima svrhu zastrašiti ljude, očituje se također u opetovanim pojavama neobične represije prema pojedincima: Procesuiran je Luka Kozina, jedan od kninskih prosvjednika, koji nije učinio nikakvo nasilje već je samo verbalno prosvjedovao: »Ja sam Milanoviću vikao da kako može za 50 kuna ljetovati na Hvaru s 20 tjelohranitelja dok radnici i penzioneri kopaju po smeću. Usto sam i hučao, jer zviždati ne umijem« – prenio je njegove riječi jedna portal.

Javnost je upoznata sa zatvaranjem u psihijatrijsku bolnicu žene suca Županijskog suda u Osijeku, koja je ipak puštena i sva se javnost mogla uvjeriti da joj se to nije smjelo dogoditi.

U lipnju je na psihijatriju također bio priveden pukovnik Hrvatske vojske Branko Kakarić kad je naumio otići u Bruxelles da bi ispred sjedišta Europske komisije upozorio na kriminal u humanitarnom razminiravaju.
Prošloga tjedna, kako piše jedan portal, »zatvorska, psihijatrijska liječnica u istražnom zatvoru Remetinec u Zagrebu napisala je Franciškoviću dijagnozu paranoidne shizofrenije i to, kako neslužbeno doznajemo, zato što odbija jesti zatvorsku, GMO hranu i zato što čita Bibliju«. Dokle idu zloporabe vlasti, moći i ideologije u Hrvatskoj?

- 19:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2013., ponedjeljak


SHZ: ĆIRILICA JE OKUPACIJA
SHZ: ĆIRILICA JE OKUPACIJA

http://www.tjedno.hr/index.php/politika/2243-shz-irilica-je-okupacija-



Nakon velikosrpske agresije i masovnih zločina nad hrvatskim narodom, srpske vođe u Hrvatskoj, odjednom traže za cijelu srpsku nacionalnu manjinu uvođenje njima stranog jezika i pisma iz Republike Srbije?

Za jednu zajednicu, čovjeku – jezik je mjerilo vitalnosti, jezik je rad duha. Kada se hrvatskom narodu zabrani upotreba vlastitog jezika i nametanjem stranog, okupacija je na djelu, a stanje za potencijalnu žrtvu alarmantno. Ako se potencijalnom okupatoru dozvoli samo korak dalje moguća je propast jednog naroda. Zatiranje jezika jednom narodu je stvarni pritisak na duh istog – nema jezika – nema naroda – nema života. Ovakvo stanje je krajnje ozbiljno i za uzbunu jer pritišće hrvatski narod do izdahnuća.




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #