STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

30.12.2012., nedjelja


NA INTERNETSKIM STRANICAMA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE - EPARHIJA DALMATINSKA ŠIRI SU PROPAGANDA PROTIV HRVATSKOG NARODA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


NA INTERNETSKIM STRANICAMA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE - EPARHIJA DALMATINSKA ŠIRI SU PROPAGANDA PROTIV HRVATSKOG NARODA

HTTP://WWW.EPARHIJA-DALMATINSKA.HR/FRAMES-L.HTM

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OBJAVLJENE TEKSTOVE SHZ-a O OBNOVI HRVATSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

SPC SVOJIM DJELOVANJEM U HRVATSKIM ZEMLJAMA UMANJILA JE BROJČANO HRVATE PREKO SEDAM MILIJUNA


SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA DLAKU MIJENJA, ALI NE I ĆUD

POVIJEST SREDNJOVJEKONE KATOLIČKE CRKVE SV. MARGARETE

1334. – na "Trgu Petra Preradovića" bila je srednjovjekovna katolička crkva Sv. Margarete i Margaretsko groblje stanovnika iz viličkog podgrađa; 1378. crkva je dobila status župne crkve; 1712. je izgorjela, no na istom mjestu izgrađena je nova s lukovičastim zvonikom; 1794. je prodana Grčkoj ortodoksnoj crkvenoj općini u Zagrebu.

Od 1378 – 1794. svake godine 13. srpnja otvarao se dvotjedni sajam "Margaretinje" na prostoru između crkve Sv. Margarete i (V)Ilice.

1780. - u Zagreb dolaze prvi pravoslavni doseljenici iz Grčke i Makedonije (spominje se 28 duša Grka i Cincara).

1784. - u Zagrebu je popisano 695 kuća i približno 7.000 stanovnika.

1785. - u Zagrebu već živi osam pravoslavnih obitelji izbjeglih iz Grčke i Makedonije sa 40 članova (obitelji Demeter, Gavela, Millin i dr.)

1794. - Grčka otodoksna crkvena općina kupila je postojeću staru katoličku crkvu Sv. Margarete, preuredila ju je za pravoslavno bogoslužje i dala joj novo ime – Sv. Preobraženja Gospodnjega.

1848. - doseljeni Srbi počinju prevladavati među pravoslavnim vjernicima u Zagrebu, pa ortodoksna crkvena općina svojem nazivu dodaje pridjev srpska...

1866. - na mjestu stare drvene crkve zida se nova (arh. Klein); Zagreb broji 280 pravoslavnih duša;

1869. - u Zagrebu je popisano 19.857 stanovnika.

1899 – 1914. nova i veća kupola crkve Sv. Preobraženja Gospodnjega, te promjena položaja pročelja (arh. Bolle)

1931. - Preobraženska crkva poslije utemeljenja Zagrebačko-ljubljanske mitropolije više nije samo parohijalna pravoslavna crkva, već paralelno i katedrala.

1931. - Zagreb ima 185.000 stanovnika

Srpska pravoslavna crkva – NEREDOM, RUŽNO ZAMASKIRANA SRPSKOM «UREDBOM», NAREDBOM – HRVATSKOM NARODU NA ZNANJE I RAVNANJE



Svaka sotona je odraz nereda, ružno-smrtna i uvijek konačna. Sramoti i šteti, dok može, čistom, naivnom i poštenom dijelu čovječanstva.

Neuredna sotona harala je na prostorima hrvatskih zemalja po diktatu SPC pomoću srpske policije i to silom. Pomućeni neredom, ne znaju da je zbog života i sklada Zemlja odgovorna Nebu, Izvoru života, Stvoritelju neba i Zemlje.

Potom, zakonom života svatko će vidjeti na svome dlanu svoja nedjela i sam sebi adekvatno presuditi.

Dakle, maskama kako pojedinac tako i jedan narod realno pokazuje sebe, nikada ne mogu pobijediti život već su zauvijek opomena.


HRVATI PRAVOSLAVNE VJEROISPOVJESTI SKUPA SA SVOJIM SVEĆENSTVOM 1945. GODINE U HRVATSKOJ DOŽIVJELI SU TRAGEDIJU KRIKOM DO NEBA


Samo zato jer su u Hrvatskoj živjeli kao Hrvati i slavili Oca Stvoritelja, svjedoče kao silne žrtve što i danas odzvanja ... na prostorima Hrvatske.

Zaslužena milost od Boga ponovno hrvatske pravoslavce ujedinjuje i daje im snagu na hrvatskim prostorima. Odolijevaju kušnjama dok se dižu iz pepela, obnavljaju hrvatsku pravoslavnu crkvu.

Hrvatski pravoslavni vjernici mole da pravoslavne crkve drugih zemalja pošalju svećenike u Hrvatsku kao pomoć dok ne stasaju mladi Hrvati za službu Hrvatima pravoslavne vjeroispovijesti u Hrvatskoj.


HRVATI KATOLICI I HRVATI PRAVOSLAVCI PORUČUJU


Odlučno smo obnovili hrvatsku pravoslavnu crkvu i pored nekih birokratskih zavrzlama kojima razni repovi okupatora s hrvatskim janjičarima vremenski ... koče.

Hrvatski pravoslavci učvršćuju hrvatsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj i sve čine po pravilima pravoslavlja u svijetu.

Hrvatski teritorij srpskoj pravoslavnoj crkvi nije više uporište, dok nabraja „svoju” materijalnu imovinu što je kroz prošlo stoljeće u Hrvatskoj ugrabila, zbog čega i jest osnovana u Hrvatskoj i da bi bila uzor, vodilja svome srpskom narodu kao okupatoru Hrvatske.

Prema svim pravilima pravoslavlja srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj nema više uporišta na hrvatskim prostorima, dok kalkurira s vremenom pokušava ignorirati stvarnost.

Ubuduće, neka popovi dosadašnje srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj slobodno otputuju u Srbiju i tamo podučavaju Srbe kršćanskim vrijednostima – životu, što im i jest zadaća i uvjet da se na Zemlji živi uzorno i sretno.

Dakle, okupatorima je opomena kako nisu dovoljni samo njihovi zakoni, po kojima su se kao zlo sami urušili, bez Božjih zakona po kojima čovjek jest.

Napokon, srpski popovi, kao predvodnici Srba, ustali su se i krenuli iz Beograda u Hrvatsku protiv Hrvata davno prije 1941. godine.
Neka ukupno sa sobom ponesu svoje spomenike u Srbiju, što jednako vrijedi i za sve koji su bili okupatori Hrvatske i eksploatirali Hrvate.


POPOVI JOŠ UVIJEK SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE U HRVATSKOJ PO UPUTAMA IZ BEOGRADA I DALJE POKUŠAVAJU U HRVATSKOJ NARUŠITI OPĆE DOBRO

Odzvonilo je srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj i zvonaru kojeg su poslali popovi srpske pravoslavne crkve da zvoni na uzbunu, pa da se još jednom uvjere da li su Hrvati naučili lekciju ili su skloni ponavljati greške kojima su išli u prilog – Srbima.

Zvonara Bogunovića u pratnji s još jednim primitivcem Srbinom poslali su popovi srpske pravoslavne crkve u Zadru na konferenciju za novinare koju je sazvala Udruga hrvatske pravoslavne crkve.

Na divljački način remetili su mir vrijeđajući prisutne, baš stilom kakvim su njihovi preci poticali na okupaciju hrvatskih zemalja i silom ustoličili svoju srpsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj, po cijenu silnih hrvatskih žrtava i tako desetkujući hrvatski narod. Svojim djelovanjem u hrvatskim zemljama umanjila je brojčano Hrvate preko sedam milijuna.


HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA KAO DUHOVNA POTREBA

Kakva je to Srpska pravoslavna crkva, koja se ne pridržava osnovnih načela pravoslavlja u svijetu. Ali Hrvati su to zadnjih 150 godina osjetili na vlastitim leđima, kulminacijom terora od 1918. do1941. godine potom od 1945. do 1990. godine uključujući i rat koji su Srbi vodili od 1990. do 1995. godine opet na hrvatskom teritoriju, sve kako bi i dalje Hrvate eksploatirali i držali u pokornosti. Hrvati znaju i nije tajna da Srpska pravoslavna crkva sukreira skupa sa svjetovnom vlasti Srbije, što je i normalno, ali je i glavni savjetnik u srpskoj politici koji tendenciozno potiče ratove protiv Hrvatske zbog eksploatiranja, nanijevši hrvatskom narodu toliko stradanja.

Nakon što je stvorena kraljevina SHS na tim područjima silom ili milom ujedinile su se sve pravoslavne crkve sa sjedištem u Beogradu ( glavnim gradom velike Srbije).
Danas kao i prije 100 godina nitko ne zamjera Srbima što ne žele biti pod Grčkom ili Bugarskom pravoslavnom crkvom, još od propadanja Bizanta pravoslavne crkve se vežu uz vlastitu državu, a ne kao katolici, bilo koje države uz duhovni centar Vatikan.

Dakle, nije vlada Nezavisne Države Hrvatske 1941. godine kršila pravila hrvatskih pravoslavaca ili pravila pravoslavne crkve u svijetu, naprotiv poštivala je pravila pravoslavne crkve, omogućivši Hrvatima pravoslavne ispovijest da imaju svoju crkvu koja se vezala uz Zagreb i hrvatsku svjetovnu vlast, kao što je pravilo pravoslavnih crkvi uopće, kao što se Srpska pravoslavna crkva vezala uz Beograd ili Bugarska pravoslavna crkva uz Sofiju.
Drugo je što se Srpska pravoslavna crkva teže odriče svojih kolonija nego svjetovna vlast u Srbiji, koju je ona i poticala protiv Hrvata još od 1879. od svoje autokefalnosti, i više od stvaranja Jugoslavije 1918. godine, još drskije nakon što se Srbima svidjela Hrvatska kao kolonija.

Ako je riječ o samoj duhovnosti, zašto se Srpska pravoslavna crkva ne pripoji npr. Grčkoj pravoslavnoj crkvi, Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu kakvi jesu to ne zanima, jer znaju da bi takvim potezom postali grčka kolonija.

Nije slučajno da Srpska pravoslavna crkva stvara probleme i u Crnoj Gori gdje također želi zauzeti mjesto Crnogorske pravoslavne crkve.

Znaju Srbi da se pretpostavljalo kada je Srpskoj pravoslavnoj crkvi sjedište u Beogradu, da je automatski Hrvatska srpska pokrajina ili kolonija, i evo odgovora što se događalo i zašto se događalo s Hrvatskom sve do 1990. godine od strane Srba.

Ovo sve skupa hrvatski predsjednik kao znanstvenik trebao bi znati a ne da mu kao paravan služi članak tri stavak jedan, koji je davno smišljen u Beogradu, potom navikavanjem hrvatski predsjednik misli da tako nešto treba prijeći pomoću ustanka 1941. godine u Srbu u tradiciju, što su Srbi uz pomoć janjičara taj članak tri stav jedan potvrđivali u Borićevcima, Zrin, u podkozarju i još puno mjesta u Hrvatskoj, fizički uništivši sve Hrvate pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti, isto su učinili i 1945. godine pobivši ukupno svećenstvo Hrvatske pravoslavne crkve i katoličke koliko su stigli, i to na hrvatskom teritoriju koju su ponovo okupirali do 1990. godine.

Istina je da Srpska pravoslavna crkva direktno sudjeluje i u svjetovnoj vlasti države, što je i demonstrirala zadnjih 100. godina nad kolonijama koje su tvorile Jugoslaviju, odnosno Veliku Srbiju.

Nevjerojatno, znanstvenik - pravnik, aktualni predsjednik Hrvatske tumačeći članak tri stavak jedan kao da želi pomoći Srbima, da Bugarska, Grčka, Makedonija čak i Rumunjska preko Srpske pravoslavne crkve postanu srpske kolonije.

Josipović misli da bi Srbe u Hrvatskoj, kako ističe, Hrvatska pravoslavna crkva uznemirila, kao produžene ruke matice Srbije, tu je u pravu.
Nije se sjetio kao pravnik da Srbima kaže kako proturiječe sami sebi svojim ponašanjem zbog Udruge Hrvatske pravoslavne crkve.

Gdje je tu demokracija? Ipak, XI. dalmatinsku danas više ne može poticati Srpska pravoslavna crkva na akcije od Kočevskog roga do Širokog brijega i Mostara.
Na kraju Josipoviću, u Srbiji postoji katolička crkva, Luteranska i. . . a ipak se Hrvati u Srbiji zbog toga ne ljute, a niti im srpski predsjednik Tadić pomaže člankom tri stavkom jedan zakona . . . države.

DOLAZAK SRBA U NIN IDEJA JE SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

Od Srbije do Bosanskog Petrovca i dalje do Nina Srbi su se tendenciozno naseljavali kako bi kontrolirali Nin i okolicu. Zbog zacrtanog cilja na tom pravcu, kao i svi osvajači, plaćali su za tako nešto najslabije pojedince iz hrvatskog korpusa. Između ostalih, kao produžene srpske ruke, za istaći je Marka Kožula iz Ražanca i Krstu Predovana iz Vrsi. Hrvati s ovih područja ističu da su oni za srpske interese radili isključivo zbog osobnih interesa. Marko Kožul postao je član Jevtićeve stranke radikala na šibenskom području. Nakon što je ta stranka silom i prevarama pobjeđivala na izborima, Marko Kožul imenovan je čak za ministra graditeljstva Kraljevine Jugoslavije.

Paralelno dok je Marko Kožul radio za kralja i Srbiju i Krste Predovan zaposlen kao poslovođa mlina na Miljšić-jarugi u Ninu, disident Hrvatske seljačke stranke, također je radio za kralja i Srbiju. Nije slučajno da je Nin hrvatski kraljevski grad bio posebno interesantan za Srbe. Marko i Krste kao polupismeni Hrvati nisu bili svjesni uloge koju su odigrali protiv Hrvata. Nin je za Srbe bio poseban trofej, pa su imali i silan razlog materijalno stimulirati Marka i Krstu.

Kada je Marko Kožul „reponja“ imenovan za ministra građevinarstva, Krste Predovan „reponja“ kao pomoćnik Marka Kožula bio je zastupnik u Skupštini Kraljevine Jugoslavije. Toliko zaslužni za svoj rad da je Marko imao mjesečnu plaću 15.000 tisuća dinara kojom je u to vrijeme mogao je kupiti 17 ( sedamnaest) volova, dok Krste kao Markov pomoćnik za svoju mjesećnu plaću mogao je kupiti 10 (deset) volova, uz sve moguće benificije koje su imali. Radi usporedbe, u to vrijeme radnik je mjesečno mogao zaraditi oko 600 (šest stotina dinara.
Pomoću volova Srbi ostvarili san . . .

Doista oni su to i zaradili, čak i više, što se na terenu očituje, osjeti i zna koliko su oni doprinijeli realizaciji Srpske pravoslavne crkve, tj. velikosrpskoj ideji, koja se nastavila preko raznih modificiranih ideja i naziva u težnji za Velikom Srbijom.

Evo razloga i uzroka za tolike žrtve u Hrvatskoj od 1918. godine i do 1941. godine pa sve od 1941. godine do 1990. godine, koji su stvorili Marko, Krste i njima slični Hrvati.
Poznato je, dok je Marko Kožul prebivao na šibenskom području ( svojoj izbornoj jedinici ) da je posjećivao manastir srpske pravoslavne crkve u društvu sa Šupom i drugima, manastir s kojim sada rukovodi pop „Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj“ Fotije, koji razmišlja kako i pomoću Ive Josipovića zaustaviti djelovanje Hrvatske pravoslavne crkve u Hrvatskoj . . . , neka on razmišlja da sve nekretnine i pokretnine Srpska pravoslavna vrati koje su kao ideolozi Srba okupirali i pograbili u hrvatskim zemljama.

Isti Marko na području Ražanca, Krneze, Selina, Podgradine imao je drugove V. Kožula, Miočića (Miminu), Jurline iz Selina, Šalinu iz Podgradine i drugi koji su Hrvate ubijali čekićem po glavi, pokraj jama Golubinke, jame uz more kod Starigrada i drugih.
Zato je u Ražancu i Ninu UDB-a toliko djelovala . . . (vidi dokumente UDB-E u Zadru), strašno trovala hrvatsko biće. . .

Ideja pravoslavne crkve, toliko je razarala Hrvatski kraljevski grad Nin s namjerom da mu se uništi svaki trag i zauvijek padne u zaborav.
Mještani spomenutih srpskih radikala svjedoče kako su isti kasnije osjećali grižnju savjesti i psihički stradali, kao i Franjo Supilo, dakle spas je u obraćeništvu i vlastitoj zajednici, . . . lustracija. . . lustracija. . .


HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA ZBOG OBNOVE I DALJNJEG FUNKCIONIRANJA U HRVATSKOJ, NAKON SILNIH PRITISAKA TRAŽI ZAŠTITU I POMOĆ OD HRVATSKE VLADE


Hrvatska vlast i vlasti uopće su po preuzetim dužnostima odgovorne, kao i pojedinci, kada naprave nedjelo protiv općeg dobra.

Dakle Hrvatska, tj. hrvatska vlast, odnosno pojedinci koji su u funkciji institucija države, dužni su zastupati hrvatski narod, a po preuzetim dužnostima su i odgovorni.

Ukoliko nosioci hrvatske vlasti nisu sposobni da to čine prema hrvatskoj specifičnosti na hrvatskim prostorima, onda to trebaju činiti po uzoru urednih država koje su poticajne, u suprotnom su odgovorni kada se narušava opće dobro.

U ovom tekstu je riječ o hrvatskim pravoslavcima, odnosno Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi koja se do sada tendenciozno i zlonamjerno zapostavlja, kako se to činilo naročito od 1918. – 1941. godine i od 1945. - 1990. godine po uputama Srpske pravoslavne crkve kao glavnog ideologa Srba, zadnjeg okupatora Hrvatske, a kojeg je poticala, baš „elita“ Srpske pravoslavne crkve kroz povijest.

Srbi kao nacionalna manjina u Hrvatskoj predvođeni Srpskom pravoslavnom crkvom kao koordinatorom pod maskom „duhovne institucije“, šablonama svjetovnih stranaka, a sve zbog okupacije i eksploatacije hrvatskih zemalja. Svi okupatori kroz povijest zaposjedali su tuđa ognjišta na taj način, kao manjina, pomoću nekih svojih programa i statuta kako bi realizirali svoje svjetovne želje. Srpska pravoslavna crkva kao „duhovna institucija“ i više je za osudu kada pod takvim nazivom perfidno i neprirodno potiče svoj narod protiv života drugih naroda, koja se zbog svjetovnih koristi služi pogubnim stilom protiv čovjeka.

Istina, pravoslavne crkve vezane su direktno uz svoje države i glavni grad (Grčka, Rusija, Bugarska. . . ), ali prije svega im je zadaća da potiču na duhovnost, što nije slučaj kako se pokazalo kroz povijest sa Srpskom pravoslavnom crkvom koja je u funkciji izričito zbog svjetovnih interesa i koristi. Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što se i pokazalo na terenu, duhovnost je samo pokriće, kojom bi se trebala prije svega baviti. Stoga je prozrijeta, tj. nametnula se u srpskom orkestru kao prva violina s ciljem porobljavanja i eksploatiranja naroda u okruženju Srbije.
Da nije toliko u relativno kratkom vremenu htjela, možda bi i uspjela neke narode . . . i uništiti.
Nakon poraza, koji je relativno doživjela zadnja dva desetljeća, opet iznova starom šablonom zamagljivanjem, a ne duhovnošću pokušava nametnuti već viđene scenarije. Dakle, Srpska pravoslavna crkva po formi i sadržaju u funkciji je Srbima kao obična svjetovna stranka, čije su vođe zamagljene navodnom duhovnošću, dok ulaze u tuđa dvorišta, doslovce kao što je radio i pop Đujić. Njih nije briga što pijani i drski, u tuđim kućama samo razbijaju tuđe, kao što su činili Hrvatima i neki drugi okupatori. To najbolje potvrđuju ratovi koji su se uvijek vodili na hrvatskom teritoriju, što na Zemlji uljezima dozvole samo naivni narodi.

Očito, preko repova Srba pravoslavne vjeroispovijesti koji su nažalost i danas u Hrvatskoj, nesrazmjerno svojoj brojčanosti, nosioci vlasti, i danas stvaraju agoniju koja se nastavlja, uz pomoć kojekakve hrvatske mutljevine u Hrvatskom saboru, koja toga jest i nije svjesna ovisno o genima istih, što adekvatno po djelima pokazuje njihova biografija i djela, jer se tako pokazuje i prikazuju na terenu konkretno.

Hrvati pravoslavci su već od 1918. -1941. godine i od 1945. - 1990. godine ugroženi od strane srpskog okupatora, silom i milom ih se asimilira preko Srpske pravoslavne crkve, pod pritiskom zbog „života“ poneki su čak po navici služili zbog mrvica srpskoj mašineriji, stvaranoj po Srpskoj pravoslavnoj crkvi daleko od duhovnosti, izričito zbog ovosvjetovnih koristi (okupacijom Hrvatske i drugih zemalja u okruženju Srbije), kao konkurenciju ubijali su i asimilirali Hrvate pravoslavne vjeroispovijesti i totalno zameli Hrvatsku pravoslavnu crkvu koja je starija od Srpske pravoslavne crkve.

I pored tolike dokumentacije i argumenata što ide u prilog Hrvatima pravoslavne ispovijesti ista se i dalje zlostavlja i progoni, samo zato što traže ono što im je zagarantirano Hrvatskim ustavom i pravilima pravoslavne crkve kao institucije na Zemlji.

Zato kao nedužnu žrtvu Hrvate pravoslavce, Hrvatsku pravoslavnu crkvu Hrvatska je dužna kao država i logistički podržavati,. Očito Hrvati u Hrvatskom saboru nisu svjesni da pod sugestijama i dirigiranjem pravoslavaca Srba, šablonama iz propale im Jugoslavije (Velike Srbije) pokušavaju održavati mrtvu Jugoslaviju, pomoću repova iz njihovih jugoslavenskih institucija (UDB-e, JNA i dr. ).

Pravoslavna crkva svake države, veže se uz svoju državu, tj. svjetovnu vlast, što znači da se u stranoj državi ne može ponašati kao produžena ruka, tj. okupator matične države. Dakle, kao i ostale u svijetu pravoslavne crkve, u ovom slučaju Hrvatska pravoslavna crkva, direktno je vezana uz Hrvatsku, Zagreb, koju kao takvu logistički je dužna pomagati Hrvatska.

Kada je riječ o Srbima pravoslavne vjeroispovijesti, koliko god ih je, fizički oni su za sada manjina, koji bi po nekom atributu pravoslavlja miješali kruške i jabuke samo zbog ovosvjetovnih koristi, kao okupatori htjeli bi i dalje u Hrvatskoj Srpsku pravoslavnu crkvu kao nosioca ukupnog pravoslavlja u Hrvatskoj, kao i na Zemlji.

Za razliku od Srba, Hrvati pravoslavne vjeroispovijesti u Hrvatskoj nisu manjina već sastavni dio korpusa hrvatskog bića, kako smo pojasnili bez miješanja kruška i jabuka, Hrvatski pravoslavci su sastavni dio hrvatskog korpusa.

Stoga, Hrvatska pravoslavna crkva bezrezervno zaslužuje pomoć svih institucija države Hrvatske, kao sastavni dio hrvatskog bića. Danas dok se obnavlja Hrvatska pravoslavna crkva u vlastitoj domovini Hrvatskoj nevjerojatno, popovima se već prijeti i stvaraju se razni pritisci, jer u Srpskoj pravoslavnoj crkvi misle da će ih omesti dok obnavljaju Hrvatsku pravoslavnu crkvu za pravoslavce Hrvate u Hrvatskoj. Da ne bi zlo ojačalo potrebna im je zaštita Države Hrvatske.


Zagreb-Zadar, 30. prosinca 2012. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
- 19:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.12.2012., subota


KUPOVANJE POLITIČKIH STRANAKA U ZADRU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



KUPOVANJE POLITIČKIH STRANAKA U ZADRU



DESET POLITIČKIH STRANAKA U GRADU ZADRU DOBILO NA KORIŠTENJE POSLOVNI PROSTOR BEZ NAKNADE I PROVEDENOG NATJEČAJA

Grad je prethodnih godina sa šest političkih stranaka zaključio ugovore o korištenju poslovnih prostora na neodređeno vrijeme, a s dvije političke stranke na određeno vrijeme. U 2011. je s jednom te u 2012. s drugom političkom strankom zaključio ugovore na rok pet godina. Plaćanje zakupnine nije ugovoreno.

Prema odredbi članka 15. Zakona o financiranju političkih stranaka, nezavisnih lista i kandidata (Narodne novine 1/07), koji je bio na snazi do ožujka 2011. i odredbi članka 22. Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe (Narodne novine 24/11 i 61/11), koji se primjenjuje od ožujka 2011., između ostaloga, zabranjuje se financiranje političkih stranaka od strane državnih tijela, javnih poduzeća, pravnih osoba s javnim ovlastima, trgovačkih društava i drugih pravnih osoba u kojima Republika Hrvatska, odnosno jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave ima udjele ili dionice te javnih i drugih ustanova u vlasništvu Republike Hrvatske, odnosno jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

U skladu s navedenim, davanje poslovnih prostora na korištenje političkim strankama bez naknade, predstavlja nedopušteni način financiranja političkih stranaka.

Poslovni prostori su dani političkim strankama u zakup bez provedenog natječaja, što nije u skladu s odredbama Zakona o zakupu i prodaji poslovnoga prostora (Narodne novine 91/96, 124/97, 174/04 i 38/09), koji se primjenjivao do 15. studenoga 2011., odnosno Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora (Narodne novine 125/11), prema kojima se poslovni prostori u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave daju u zakup putem javnog natječaja.



U Zadru, 29. prosinca 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.12.2012., petak


Tko će biti novi gradonačelnik Zadra?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Tko će biti novi gradonačelnik Zadra?



I

KANDIDAT HDZ-a KALMETA – VRANČIĆ

HDZ je uništio gospodarske subjekte na području grada Zadra i Zadarske županije koji su zapošljavale preko 20.000 djelatnika.

Popis uništenih tvrtki:

1. Vlado Bagat d.d.
2. Vinilplastika sa svim organizacionim tvrtkama u lancu
3. Boris Kidrič, tekstilna industrija, Zadar
4. Tvornica duhana, Zadar
5. Zadranka d.d. Zadar
6. Plodine d.d. Zadar
7. Poljoprivredni kombinat Zadar d.d.
8. Mljekara Zadar
9. Agroprodukt i Agropromet Benkovac i Veletržnica d.d. Benkovac
10. Luka d.d. Zadar
11. Tankerkomerc d.d. Zadar
12. Maraska d.d. Zadar (Hypo banka)
13. Aluflexpack d.d. Murvica (krediti sumnjiva izvora i namjene)
14. Aerodrom Zadar (sumnjivi krediti i namjene)
15.Vodovod Zadar (za spoj sa Šibenikom beskorisno utrošeno 150.000.000 kn)
16. Šume Zadar (sumnjive koncesije koje se ne naplaćuju)
17. zemljište u poslovnim zonama (zaštita vlasništva RH)
18. zemljište u Obrovcu (grad Obrovac prijavljen posebno)
19. sanacija Glinice i razgradnja (cijena veća od bivše izgradnje)
20. Dalmatinska banka ex Komercijalna banka Zadar Udjeli?
21. Poljoprivredno dobro Vrana (privatizacija)
22. Poljoprivredno dobro Bokanjac (privatizacija)
23. Gortan d.d. Zadar, građevinsko poduzeće
24. Jadran Zadar d.d., građevinsko poduzeće
25. Radnik Benkovac d.d., građevinsko poduzeće
26. Borik d.d. Zadar, turističko poduzeće (Hypo banka)
27. Jadera d.d. zadar (Hypo banka)
28. Turisthotel Zadar (čudna privatizacija, Hypo banka)
29. SAS d.d. Zadar (čudna privatizacija, Hypo banka)
30. Otočanka d.d. Zadar
31. Transport Zadar
32. PZ Vukšić
33. Donacija Orlović (vrijednost preko 100 mil. DM)

II

KANDIDAT SDP-a IVO BILIĆ

Osnivači Komercijalne banke Zadar koji su u vrijeme mandata Božidara Kalmete i Ive Bilića svi manje-više uništeni čime je gospodarstvo u Zadarskoj županiji potpuno uništeno, odnosno ugasili su tvorničku i poljoprivrednu proizvodnju.

Udružena banka Hrvatske - Komercijalna banka, osnovna banka Zadar (1987. godine)

Uništeni osnivači Komercijalne banke Zadar su sljedeći:

1. ››Adria‹‹ - radna organizacija za ulov i preradu ribe – OOUR ››Prerada ribe‹‹ - Zadar,
2. ››Adria‹‹ - radna organizacija za ulov i preradu ribe – OOUR ››Ulov ribe, remont brodova‹‹ - Kali,
3. ››Adria‹‹ - radna organizacija za ulov i preradu ribe – Radna zajednica zajedničke službe – Zadar,
4. ››Aerodrom Zadar‹‹- radna organizacija za obavljanje aerodromskih usluga – Zadar,
5. Radna organizacija ››Autohrvatska‹‹ Zagreb – OOUR ››Auto-kuća‹‹ - Zadar,
6. Radna organizacija ››Badel‹‹ Zagreb – OOUR ››Vinarija Benkovac‹‹ - Benkovac,
7. Tekstilni kombinat ››Boris Kidrič‹‹ - OOUR ››Dorada‹‹ - Zadar,
8. Tekstilni kombinat ››Boris Kidrič‹‹ - OOUR ››Končaonica‹‹ - Zadar,
9. Tekstilni kombinat ››Boris Kidrič‹‹ - OOUR ››Krep končaonica‹‹ - Zadar,
10. Tekstilni kombinat ››Boris Kidrič‹‹ - OOUR ››Konfekcija‹‹ - Zadar,
11. Tekstilni kombinat ››Boris Kidrič‹‹ - OOUR ››Pomoćne radionice‹‹ - Zadar,
12. Tekstilni kombinat ››Boris Kidrič‹‹ - OOUR ››Predionica‹‹ - Zadar,
13. Tekstilni kombinat ››Boris Kidrič‹‹ - OOUR ››Tkaonica‹‹ - Zadar,
14. Radna organizacija ››Bukovčanka‹‹ – Obrovac,
15. ››Cenmar‹‹ radna organizacija za uzgoj ribe, rakova i školjaka – Zadar,
16. ››Crnika‹‹ - Tvornica namještaja – Kali,
17. Komunalna radna organizacija ››Čistoća‹‹ - Zadar,
18. Radna organizacija ››Danilo Štampalija‹‹ - OOUR ››Mlin‹‹ - Zadar,
19. Radna organizacija ››Dalmatinski rudnici boksita‹‹ - Obrovac,
20. Radna organizacija ››Danilo Štampalija‹‹ - OOUR ››Tvornica kruha‹‹ - Zadar,
21. Dom zdravlja ››Dr Jovo Jurković‹‹ - Benkovac,
22. ››Duhanprodukt‹‹ - Zagreb – radna organizacija ››Tvornica duhana‹‹ - Zadar,
23. Radna organizacija ››Elka‹‹ - Zagreb – OOUR ››Metalna užarija‹‹ - Zadar,
24. Radna organizacija ››Elektrodalmacija‹‹ - Split – OOUR ››Elektra‹‹ - Zadar,
25. Radna organizacija ››Elektroprivreda‹‹ - Split – OOUR RHE – Obrovac,
26. Radna organizacija ››Elektromehanika - Sklad‹‹ - OOUR ››Bravarija‹‹ - Zadar,
27. Radna organizacija ››Elektromehanika - Sklad‹‹ - OOUR ››Centralno grijanje‹‹ - Zadar,
28. Radna organizacija ››Elektromehanika - Sklad‹‹ - OOUR ››Elektroinstalacija‹‹ - Zadar,
29. Radna organizacija ››Elektromehanika - Sklad‹‹ - OOUR ››Vodoinstalacija‹‹ - Zadar,
30. Radna organizacija ››Elektronika‹‹ - Zadar,
31. Fond za društveno - ekonomski razvoj općine Obrovac,
32. Radna organizacija ››Gramat‹‹ - Zagreb – OOUR ››Veletrgovina‹‹ - Zadar,
33. ››Jadera‹‹ - radna organizacija za hotelske i ugostiteljske usluge – OOUR ››Central‹‹ - Zadar,
34. ››Jadera‹‹ - radna organizacija za hotelske i ugostiteljske usluge – OOUR ››Hoteli‹‹ - Zadar,
35. ››Jadera‹‹ HTP – OOUR ››Punta skala‹‹ turističko naselje – Zadar,
36. Građevinska radna organizacija ››Jadran‹‹ - Zadar,
37. ››Jadranka‹‹ - Tvornica tjestenine – Zadar,
38. SOUR JTP Radna organizacija ››Brodogradilište Zadar‹‹ - Kali,
39. SOUR JTP Radna organizacija pomorskog prometa, unutrašnje i vanjske trgovine ›› Jugotanker‹‹ - Zadar,
40. SOUR JTP Organizacija ››Tankerkomerc‹‹ - Zadar,
41. SOUR JTP Hotelsko-turistička radna organizacija ››Turisthotel‹‹ - Zadar,
42. ››Kepol‹‹ - radna organizacija za proizvodnju i preradu kemikalija, elastomera i polimera – Zadar,
43. Radna organizacija ››Komunalac‹‹ - Benkovac,
44. ››Kondal‹‹ - poduzeće za izradu odjevnih predmeta – Zadar,
45. KRO ››Liburnija‹‹ - Zadar,
46. Radna organizacija ››Luka‹‹ - Zadar,
47. Radna organizacija ››Ljekarna‹‹ - Zadar,
48. Radna organizacija ››Maraska‹‹ - Zadar,
49. ››Mardešić‹‹ dalmatinska tvornica ribljih konzervi – Sali,
50. Medicinski centar Zadar – OOUR ››Opća bolnica‹‹ - Zadar,
51. Medicinski centar Zadar – OOUR ››Primarna zdravstvena zaštita‹‹ - Zadar,
52. Medicinski centar Zadar – OOUR ››Psihijatrija‹‹ - Zemunik,
53. Radna organizacija ››Mehanizacija‹‹ - Zadar,
54. ››Mesopromet‹‹ - poduzeće za promet mesom i mesnim prerađevinama – Zadar,
55. ››Mljekara‹‹ - radna organizacija za preradu mlijeka – Zadar,
56. Radna organizacija «Napredak – Zadar,
57. Radna organizacija «Narodni list» - OOUR «Grafička djelatnost» - Zadar,
58. Radna organizacija «Narodni list» - OOUR «Novinsko izdavačka djelatnost» - Zadar,
59. Komunalna radna organizacija «Nasadi» - Zadar,
60. Radna organizacija «Otočanka» - OOUR za proizvodnju pređe, tkanina, tepiha i tekstilne ambalaže – Zadar,
61. Radna organizacija «Otočanka» - OOUR za proizvodnju užadi, i veziva – Zadar,
62. Radna organizacija «Ponos» - Zadar,
63. Projektno poduzeće «Donat» - Zadar,
64. Psihijatrijska bolnica - Ugljan,
65. Radna organizacija PTT prometa Zadar – OOUR PTT Zadar,
66. Radna organizacija PTT prometa Zadar – OOUR PTT Benkovac,
67. Radna organizacija PTT prometa Zadar – OOUR PTT Biograd,
68. Radna organizacija PTT prometa Zadar – OOUR PTT Obrovac,
69. «Put» - radna organizacija za održavanje cesta i izgradnju – Zadar,
70. Poljoprivredna zadruga «Budućnost» - Zemunik,
71. Poljoprivredna zadruga «Iskra» - Vir,
72. Poljoprivredna zadruga «Preko» - Preko,
73. Poljoprivredna zadruga «Privlaka» - Privlaka,
74. Poljoprivredna zadruga «Ravni Kotari» - Škabrnja,
75. Poljoprivredna zadruga «Sloga» - Kukljica,
76. Poljoprivredna zadruga «Vukšić» - Vukšić,
77. «Radnik» - građevinsko poduzeće – OOUR «Građenje» - Benkovac,
78. «Radnik» - građevinsko poduzeće – OOUR «IGM» - Benkovac,
79. SIZ za ceste općine Obrovac – Obrovac,
80. SIZ fizičke kulture općine Zadar – Zadar,
81. SIZ za komunalno – stambenu izgradnju Obrovac – Obrovac,
82. SIZ zdravstva i zdravstvenog osiguranja radnika i poljoprivrednika Obrovac – Obrovac,
83. SIZ za komunalnu djelatnost Benkovac – Benkovac,
84. ZSIZ u stambeno – komunalnoj djelatnosti – Zadar,
85. Solana «Gojko Maštrović» - Nin,
86. SOUR «Jugoplastika» - Split – Radna organizacija «OJO» - Split – OOUR «Proizvodnja kožne obuće» - Benkovac,
87. SOUR PK «Zadar» - Radna organizacija «Agroprodukt» - OOUR «Prerada» - Zadar,
88. SOUR PK «Zadar» - Radna organizacija «Plodine» - OOUR «Promet» - Zadar,
89. SOUR PK «Zadar» - Radna organizacija «Voćarstvo-vinogradarstvo» - Zadar,
90. «Sunturist» - radna organizacija za obavljanje turističkih usluga – Zadar,
91. Šumsko gospodarstvo «Dalmacija» - Split – OOUR «Šumarija» - Zadar,
92. Radna organizacija «Tekstil» - Zadar,
93. «3. novembar» - radna organizacija ugostiteljstva i trgovine – Obrovac,
94. «TRIO» - Trikotaža – Obrovac,
95. Tržna uprava – Zadar,
96. Tvornica kože – radna organizacija za preradu kože – Zadar,
97. Tvornica za preradu soje – Zadar,
98. SAS – radna organizacija za proizvodnju specijalnih alatnih strojeva – Zadar,
99. «Ugostiteljstvo» - radna organizacija za održavanje ugostiteljskih usluga – Benkovac,
100. Radna organizacija «Vinilplastika» - industrija plastičnih masa – OOUR «Kemoplast» – Zadar,
101. Radna organizacija «Vinilplastika» - industrija plastičnih masa – OOUR «Viplaz» – Zadar,
102. Radna organizacija «Vinilplastika» - industrija plastičnih masa – OOUR «Polikem» – Zadar,
103. Radna organizacija «Vinilplastika» - industrija plastičnih masa – OOUR Zdravstvena stanica,
104. Radna organizacija «Vlado Bagat» – OOUR «Alpa» – Zadar,
105. Radna organizacija «Vlado Bagat» – OOUR «Elektroinstalateri» – Zadar,
106. Radna organizacija «Vlado Bagat» – OOUR «Trgovina» – Zadar,
107. Radna organizacija «Vlado Bagat» – OOUR «Tvornica drvnih proizvoda» – Zadar,
108. Radna organizacija «Vlado Bagat» – OOUR «Tvornica plinskih armatura» – Nin,
109. Radna organizacija «Vlado Bagat» – OOUR «Tvornica šivaćih strojeva» – Zadar,
110. Radna organizacija «Vodovodi sjeverne Dalmacije» – OOUR «Izgradnja» – Zadar,
111. Radna organizacija «Vodovodi sjeverne Dalmacije» – OOUR «Proizvodnja i raspodjela vode» – Zadar,
112. Građevinska radna organizacija «Zadar» – OOUR «Građevna djelatnost» – Zadar,
113. Građevinska radna organizacija «Zadar» – OOUR «Zanatska djelatnost» – Zadar,
114. Radna organizacija «Zadar – Film» – Zadar,
115. Radna organizacija «Zadranka» – OOUR «Maloprodaja» – Zadar,
116. Radna organizacija «Zadranka» – OOUR «Veletrgovina» – Zadar,
117. Zavod za urbanizam – Zadar,
118. Zavod za zaštitu zdravlja – Zadar,
119. Radna organizacija «Kamen» – Obrovac,
120. Građevinska radna organizacija «Kimont» – Benkovac,
121. Poljoprivredna zadruga «Ražanac» – Ražanac,
122. Poljoprivredna zadruga «Sukošanka» – Sukošan,
123. Radna organizacija «Teh – projekt» – Rijeka – Poslovna jedinica Zadar.

III

KANDIDAT SHZ -a MILJENKO MARIĆ


SHZ se odlučio na kandidaturu iz razloga što su žitelji grada Zadra razočarani dosadašnjim vladajućim strankama koji su doveli do kolapsa zadarskog gospodarstva gdje u zimskom periodu ima oko 10 tisuća nezaposlenih.
Gradom Zadrom dosad se loše upravljalo te će SHZ poticati tvorničku proizvodnju koja je do sada sva uništena. Na navedenu temu SHZ je već održao prezentacije u gradu Zadru i Zadarskoj županiji, kako je i zašto došlo do kolapsa industrijske i poljoprivredne proizvodnje, ali i programe za stvaranje tvorničke i poljoprivrednje proizvodnje, koja je nužna za opstanak hrvatskog naroda na ovim prostorima.
Preko navedenih prezentacija Stranka hrvatskog zajedništva istakla je nezaposlenost u Hrvatskoj kao najveće zlo, što je i uzrok velikoj prezaduženosti Hrvatske, a što demagozi žele prikriti raznim smicalicama.

PROGRAMA SHZ-a ZA RAZVOJ GRADA ZADRA I ZADARSKE ŽUPANIJE

Uprava

1. Gradska uprava i administracija potpuno će biti otvorena prema usluzi građana. Bit će efikasna i brza s potpunom odgovornošću svakog službenika te će se utvrđivati njihova stručnost, kompetencija i nadzor svaki mjesec kako bi se zahtjevi građana rješavali u što kraćem vremenu.

2. Provođenje osposobljavanje administracije za efikasno i kompetentno služenje građanima.

Komunalna djelatnost

1. Racionaliziranje gradskih komunalnih tvrtki koje moraju biti efikasne prema građanima te ponašanje njihovih djelatnika stručno i odgovorno prema struci i poduzeću u kojem su zaposleni.

2. U mandatu od četiri godine svi će objekti u prostoru grada Zadra biti priključeni na kanalizaciju i vodoopskrbu.

3. U mandatu od 4 godine rješio bi se problem deponija i otpada kao i otpadnih voda za čitav prostor grada Zadra.

4. Uređenje poplavnih točaka grada Zadra koje se javljaju u vrijeme većih kiša.

5. Uređenje svih pročelja i ulica po mjesnim odborima grada Zadra.


Rad i zapošljavanje

1. Otvaranje radnih mjesta u prehrambenoj industriji (voće, povrće, riba i dr.) s novim kapacitetima.

2. Zapošljavanje u matelopređivačkoj, elektroničkoj i drvnoj
industriji.

3. Poticanje zapošljavanja u proizvodnji mesa, mlijeka i sira s novim kapacitetima.

4. U marketingu (komercijali) i brendiranju objedinjavanje plasmana proizvoda i usluga kroz dobro organiziranu i jaku proizvodno prometnu tvrtku.

Ukupno bi se otvorilo 10.000 radnih mjesta.

Promet

1. Izgradnja dvije prometnice kroz grad Zadar po osovini Istok – Zapad u četverotračnom profilu cijele trase: Zagrebačka - Benka Benkovića – Stadionska - Stjepana Radića - Petra Skoka - Marina Getaldića.

2. Premještanje željezničke pruge iz naselja Bibinje, dijela Sukošana i Zadra.

3. Izgradnja mosta kopno - otok Pašman zajedno sa susjednim općinama.

Pomorstvo

1. Osigurati lučki promet Luke Zadar na godišnje 2.000.000 tona
2. Proizvodnja brodica i dr.

Poduzetništvo

1. Izgradnja - udvostručenje studentskih i starčkih domova u mandatu od 4 godine.

Poljoprivreda

1. Revitaliziranje poljoprivredne djelatnosti u Zadarskoj županiji.

Turizam

1. Poboljšavanje turističkih kapaciteta s većim sadržajima i novim destinacijama.

Socijalna skrb i zdravstvo

1. Zaštita socijalno najugroženijih.
2. Obiteljske ambulante opremiti da obavljaju i specijalističke preglede.

Informatička djelatnost
1. Organiziranje besplatnih informatičkih tečajeva za umirovljenike, kućanice, umirovljene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, ratne vojne invalide i druge osobe s invaliditetom.

Odgoj i školstvo

1. Organiziranje mreža osnovnih škola za rad svih u jednoj smjeni.



U Zadru, 28. prosinca 2012. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.12.2012., četvrtak


ODGOVORNOST RODITELJA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ODGOVORNOST RODITELJA

Ustav Republike Hrvatske

Stranka hrvatskog zajedništva poziva Vladu RH i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta da otvori stručnu javnu raspravu o zdravstvenom odgoju koji je kao poseban predmet uveden u osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj.

Na raspravu pozivamo iz razloga što roditelji sve više negoduju jer im se djeci nameće program koji zanemaruje neke temeljne općeljudske vrijednosti vezane za spolnost te je protivan vrijednosnom sustavu većine roditelja.

I Ustav Republike Hrvatske obvezuje da su roditelji dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju djece i odgovorni su osigurati pravo djetetu na potpun i skladan razvoj njegove osobnosti. Iz navedenih ustavnih odredbi je jasno da je nametanje navedenog programa protuustavno.
Također, i iz Opće deklaracije o pravima čovjeka proizlazi da roditelji imaju prvenstveno pravo da biraju vrstu obrazovanja za svoju djecu.

Poslano

1. Vladi Republike Hrvatske
2. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH


Zagreb - Zadar, 27. prosinca 2012. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.12.2012., srijeda


"Stranačko-rođačke" podobnosti

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



"Stranačko-rođačke" podobnosti

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić vjeruje da će dobiti priliku za još jedan mandat na čelu grada. Hoće i dalje nagrade za neuspjehe i u sljedećem mandatu.


Nakon što je HDZ uništio gospodarske subjekte na području grada Zadra i Zadarske županije koji su zapošljavali preko 20.000 djelatnika, ostao im je jedini argument za pobjedu na izborima - impozantan broj ljudi u Zadru koji je egzistencijalno vezan za sudbinu stranke jer su po "stranačko-rođačkoj" podobnosti došli do radnih mjesta te će glasovanjem na izborima, u što su uključene cijele obitelji, nastojati zadržati "status quo".


U Zadru, 26. prosinca 2012. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 20:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.12.2012., ponedjeljak


PUNO VESELJA ZA BOŽIĆ, SREĆE I USPJEHA KROZ 2013. GODINU
ŽRTVOVANJA I DJELA ZALOG SU ŽIVOTU,
A RAZLOG ZADOVOLJSTVU

PUNO VESELJA ZA BOŽIĆ,
SREĆE I USPJEHA KROZ 2013. GODINU

ŽELI VAM


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 19:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PROGRAMA SHZ-a ZA RAZVOJ GRADA ZADRA I ZADARSKE ŽUPANIJE
PROGRAMA SHZ-a ZA RAZVOJ GRADA ZADRA I ZADARSKE ŽUPANIJE
OD 2013. DO 2017. GODINE




Uprava

1. Gradska uprava i administracija potpuno će biti otvorena prema usluzi građana. Bit će efikasna i brza s potpunom odgovornošću svakog službenika te će se utvrđivati njihova stručnost, kompetencija i nadzor svaki mjesec kako bi se zahtjevi građana rješavali u što kraćem vremenu.

2. Provođenje osposobljavanje administracije za efikasno i kompetentno služenje građanima.

Komunalna djelatnost

1. Racionaliziranje gradskih komunalnih tvrtki koje moraju biti efikasne prema građanima te ponašanje njihovih djelatnika stručno i odgovorno prema struci i poduzeću u kojem su zaposleni.

2. U mandatu od četiri godine svi će objekti u prostoru grada Zadra biti priključeni na kanalizaciju i vodoopskrbu.

3. U mandatu od 4 godine rješio bi se problem deponija i otpada kao i otpadnih voda za čitav prostor grada Zadra.

4. Uređenje poplavnih točaka grada Zadra koje se javljaju u vrijeme većih kiša.

5. Uređenje svih pročelja i ulica po mjesnim odborima grada Zadra.


Rad i zapošljavanje

1. Otvaranje radnih mjesta u prehrambenoj industriji (voće, povrće, riba i dr.) s novim kapacitetima.

2. Zapošljavanje u matelopređivačkoj, elektroničkoj i drvnoj
industriji.

3. Poticanje zapošljavanja u proizvodnji mesa, mlijeka i sira s novim kapacitetima.

4. U marketingu (komercijali) i brendiranju objedinjavanje plasmana proizvoda i usluga kroz dobro organiziranu i jaku proizvodno prometnu tvrtku.

Ukupno bi se otvorilo 10.000 radnih mjesta.

Promet

1. Izgradnja dvije prometnice kroz grad Zadar po osovini Istok – Zapad u četverotračnom profilu cijele trase: Zagrebačka - Benka Benkovića – Stadionska - Stjepana Radića - Petra Skoka - Marina Getaldića.

2. Premještanje željezničke pruge iz naselja Bibinje, dijela Sukošana i Zadra.

3. Izgradnja mosta kopno - otok Pašman zajedno sa susjednim općinama.

Pomorstvo

1. Osigurati lučki promet Luke Zadar na godišnje 2.000.000 tona
2. Proizvodnja brodica i dr.

Poduzetništvo

1. Izgradnja - udvostručenje studentskih i starčkih domova u mandatu od 4 godine.


Poljoprivreda

1. Revitaliziranje poljoprivredne djelatnosti u Zadarskoj županiji.

Turizam

1. Poboljšavanje turističkih kapaciteta s većim sadržajima i novim destinacijama.

Socijalna skrb i zdravstvo

1. Zaštita socijalno najugroženijih.
2. Obiteljske ambulante opremiti da obavljaju i specijalističke preglede.

Informatička djelatnost

1. Organiziranje besplatnih informatičkih tečajeva za umirovljenike, kućanice, umirovljene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, ratne vojne invalide i druge osobe s invaliditetom.

Odgoj i školstvo

1. Organiziranje mreža osnovnih škola za rad svih u jednoj smjeni.




mr.sc. Miljenko Marić
predsjednik SHZ-a Zadarske županije

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sretan i blagoslovljen Bozić!
Sretan i blagoslovljen Bozić!



- 13:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.12.2012., nedjelja


HDZ će izgubiti, jer je uništio gospodarske subjekte na području grada Zadra i Zadarske županije
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


HDZ će izgubiti, jer je uništio gospodarske subjekte na području grada Zadra i Zadarske županije

Uništena tvornica Vlado Bagat

Iskoristivši ratno stanje u Republici Hrvatskoj, tijekom dvadeset godina hrvatske samostalnosti priveligirajući položaj u gradu Zadru osvojila je kriminalna skupina koja je uništila gospodarstvo na području grada Zadra i Zadarske županije ne otvorivši niti jedan proizvodni pogon.

Svima nam je poznato jedno - kada se ruši ekonomija, ruši se i država.

Ovim priopćenjem hrvatskoj javnosti, radi rasuđivanja i reda veličine uništenih gospodarskih subjekata, dostavljamo spis uništenih tvrtki koje su zapošljavale preko 20.000 djelatnika.

O vrijednosti uništenih tvrtki i vrijednosti njihove imovine, čijom likvidacijom i uništenjem te rasprodajom imovine nije otvoreno niti jedno novo radno mjesto, nema smisla nagađati.

Popis uništenih tvrtki:

1. Vlado Bagat d.d.
2. Vinilplastika sa svim organizacionim tvrtkama u lancu
3. Boris Kidrič, tekstilna industrija, Zadar
4. Tvornica duhana, Zadar
5. Zadranka d.d. Zadar
6. Plodine d.d. Zadar
7. Poljoprivredni kombinat Zadar d.d.
8. Mljekara Zadar
9. Agroprodukt i Agropromet Benkovac i Veletržnica d.d. Benkovac
10. Luka d.d. Zadar
11. Tankerkomerc d.d. Zadar
12. Maraska d.d. Zadar (Hypo banka)
13. Aluflexpack d.d. Murvica (krediti sumnjiva izvora i namjene)
14. Aerodrom Zadar (sumnjivi krediti i namjene)
15.Vodovod Zadar (za spoj sa Šibenikom beskorisno utrošeno 150.000.000 kn)
16. Šume Zadar (sumnjive koncesije koje se ne naplaćuju)
17. zemljište u poslovnim zonama (zaštita vlasništva RH)
18. zemljište u Obrovcu (grad Obrovac prijavljen posebno)
19. sanacija Glinice i razgradnja (cijena veća od bivše izgradnje)
20. Dalmatinska banka ex Komercijalna banka Zadar Udjeli?
21. Poljoprivredno dobro Vrana (privatizacija)
22. Poljoprivredno dobro Bokanjac (privatizacija)
23. Gortan d.d. Zadar, građevinsko poduzeće
24. Jadran Zadar d.d., građevinsko poduzeće
25. Radnik Benkovac d.d., građevinsko poduzeće
26. Borik d.d. Zadar, turističko poduzeće (Hypo banka)
27. Jadera d.d. zadar (Hypo banka)
28. Turisthotel Zadar (čudna privatizacija, Hypo banka)
29. SAS d.d. Zadar (čudna privatizacija, Hypo banka)
30. Otočanka d.d. Zadar
31. Transport Zadar
32. PZ Vukšić
33. Donacija Orlović (vrijednost preko 100 mil. DM)


U Zadru, 23. prosinca 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 23:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VIDEO – POGLEDAJTE PRIVOĐENJE MLADIH ZADRANA
VIDEO – POGLEDAJTE PRIVOĐENJE MLADIH ZADRANA
http://www.zdnews.hr/video-pogledajte-privodenje-mladih-zadrana-prika-privode-nas-jer-smo-bacali-jaja-na-bandu/

“Prika, privode nas jer smo bacali jaja na bandu”



Dvojica mladih Zadrana koji su sudjelovali na jutrošnjem prosvjedu, oko 10:20 sati uhićeni su radi toga što su bacali jaja na zgradu Gradske vijećnice. Iako su građani i novinari koji su sve promatrali bili dojma kako nije bilo potrebe za uhićenjem, to se nažalost dogodilo.

“Prika, privode nas jer smo bacali jaja na bandu” – kazao je jedan od uhićenih.

A dogodilo se i to da je policija pokušala uhititi i jednog petnaestogodišnjaka kojeg je u konačnici od odvođenja u policiju spasilo vlastiti otac, ali i grupa građana koja je policiji pružila aktivni otpor.

- Na trgu je bilo dvjestotinjak ljudi, a neki od njih jajima su gađali Gradsku vijećnicu. Shodno tome, policija je postupila legalno i privela je dvojicu mladića koji su sudjelovali na prosvjedu – bio je kratak glasnogovornik Zadarske policije, Elis Žodan.

Kako je sve skupa izgledalo danas na Branimiru, kasnije i Narodnom trgu, pogledajte u desetominutnom video prilogu.


ZD NEWS.hr


- 19:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sretan Božić i blagoslovljenu Novu 2013. godinu želi Vam SHZ Zadarske županije
Sretan Božić i blagoslovljenu Novu 2013. godinu želi Vam
SHZ Zadarske županije




- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Objavite koji partizani još primaju penzije'
'Objavite koji partizani još primaju penzije'

Tražim da se objave svi članovi bivših obavještajnih službi iz bivše države, tražim da se objave članovi partizanskih jedinica koji još primaju penzije, tražim da se objave imena 30 tisuća članova fašističke talijanske okupatorske vojske koji primaju mirovine u Hrvatskoj, tražim da se oni objave, kazao je Marasović.



http://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews%5Btt_news%5D=191573&cHash=341641adba

Saborsku raspravu o izmjenama Zakona o pravima hrvatskih branitelja obilježile su brojne replike, uglavnom između HDZ-ovih zastupnika i ministra branitelja Predraga Matića - na temu objave Registra branitelja.

Dujomir Marasović (HDZ) bio je oštar. Kazao je kako nema dileme da ima lažnih branitelja. Onda se uzme popis i jednog po jednog lažnog branitelja se briše, a ne da sve stavaljamo na stup srama.

Tražim da se objave svi članovi bivših obavještajnih službi iz bivše države, tražim da se objave članovi partizanskih jedinica koji još primaju penzije, tražim da se objave imena 30 tisuća članova fašističke talijanske okupatorske vojske koji primaju mirovine u Hrvatskoj, tražim da se oni objave, kazao je Marasović.

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.12.2012., subota


Osovina Matić – Štrbac slažu su protiv Hrvata
Osovina Matić – Štrbac
Slažu su protiv Hrvata




HTTP://WWW.VECERNJI.HR/VIJESTI/MATIC-SLAZEM-SE-SA-STRPCEM-ZLOCINE-TREBA-PROCESUIRATI-CLANAK-489978

REAKCIJE - MINISTAR ODGOVARA DIREKTORU "VERITASA"
Matić: Slažem se sa Štrpcem, zločine treba procesuirati


Ne mislim da će objavom registra iz Beograda stizati tisuće optužnica. To je smiješno, kaže ministar.

Nakon objave popisa branitelja, direktor Dokumentacijsko-informacijskog centra "Veritas" Savo Štrbac pozvao je sve hrvatske veterane da se ugledaju na svoje ministre i objave cjelovit ratni put.

– Dobro bi nam došlo kada bi se svi ohrabrili na taj čin, po uzoru na ministra branitelja, obrane i policije, jer bi to olakšalo identifikaciju počinitelja ratnih zločina nad Srbima. Veritasu i svima kojima je stalo da se ratni zločini procesuiraju trebali bi ti podaci s obzirom na to da velik broj ratnih zločina koje su počinili pripadnici Hrvatske vojske i policije još nije otkriven – rekao je Štrbac, dodajući da prema podacima Amnesty Internationala postoji više od 500 događaja koji upućuju na ratni zločin nad Srbima, ali se još nalaze u predistražnoj i istražnoj fazi, pa se postupak vodi protiv nepoznatih osoba.

– S obzirom na to da u Hrvatskoj očito nema volje da se ratni zločini istraže dokraja, ovaj registar pomoći će nama da se to istraži, da povežemo zločine i događaje s određenim jedinicama i pripadnicima tih jedinica – upozorio je Savo Štrbac.

Istodobno, ministar branitelja Predrag Matić Fred u njegovim riječima ne vidi nikakvu prijetnju.

– Kako u svakom čovjeku želim vidjeti dobro, ja sam tu poruku shvatio dobronamjerno. Štrbac spominje da će se iz registra iskristalizirati 500-tinjak mogućih optužnica, no ja ne želim licitirati brojevima. Međutim, svi smo se složili, i oko toga valjda postoji konsenzus u Hrvatskoj, da je bilo događaja koji ne idu na čast ni hrvatskim braniteljima ni Domovinskom ratu. Zbog toga netko mora odgovarati, i s tim se apsolutno slažem – kaže ministar, dodajući da smo, proslavljajući povratak naših generala, priznali da se nakon Oluje dogodilo i nešto na što nismo ponosni, ali smo isto tako utvrdili da za to nisu odgovorni Gotovina i Markač.

Potpora pravosuđu

Ministar pritom podsjeća na definiciju bivšeg predsjednika Mesića da se krivnja treba individualizirati i da se počinitelji i pojedinci koji su ukaljali odoru i Domovinski rat trebaju procesuirati, u čemu pravosudna tijela imaju, kaže ministar, njegovu punu potporu.

– Ratni zločini trebaju se kazniti, ali moraju imati ime i prezime. Eto, u tome sam svjetlu vidio njegovu izjavu, pa ako je gospodin Štrbac tako mislio, i ja se s tim slažem. Ne mislim da njega zanimaju hrvatski branitelji, već zločinci, niti mislim da će objavom registra iz Beograda stizati tisuće optužnica na račun hrvatskih branitelja, to je smiješno – zaključio je ministar Predrag Matić.

U Zadru, 22. prosinca 2012. godine


POKRET AKTIVNIH VETERANA BRANITELJA REPUBLIKE HRVATSKE


- 19:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mitropolit Jovan: Razgovarao sam s Gotovinom, ne mogu reći o čemu
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Mitropolit Jovan: Razgovarao sam s Gotovinom, ne mogu reći o čemu

Iz krugova bliskih Srpskoj pravoslavnoj crkvi ipak doznajemo da srdačnost koja se mogla vidjeti i na licu generala Gotovine i mitropolita Jovana nije bila puka formalnost. U SPC-u u Zagrebu generala Gotovinu doživljavaju kao izrazito pozitivnu osobu.

http://www.vecernji.hr/vijesti/mitropolit-jovan-razgovarao-sam-gotovinom-ne-mogu-reci-cemu-clanak-490110


SPC SVOJIM DJELOVANJEM U HRVATSKIM ZEMLJAMA UMANJILA JE BROJČANO HRVATE PREKO SEDAM MILIJUNA


SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA DLAKU MIJENJA, ALI NE I ĆUD

POVIJEST SREDNJOVJEKONE KATOLIČKE CRKVE SV. MARGARETE

1334. – na "Trgu Petra Preradovića" bila je srednjovjekovna katolička crkva Sv. Margarete i Margaretsko groblje stanovnika iz viličkog podgrađa; 1378. crkva je dobila status župne crkve; 1712. je izgorjela, no na istom mjestu izgrađena je nova s lukovičastim zvonikom; 1794. je prodana Grčkoj ortodoksnoj crkvenoj općini u Zagrebu.

Od 1378 – 1794. svake godine 13. srpnja otvarao se dvotjedni sajam "Margaretinje" na prostoru između crkve Sv. Margarete i (V)Ilice.

1780. - u Zagreb dolaze prvi pravoslavni doseljenici iz Grčke i Makedonije (spominje se 28 duša Grka i Cincara).

1784. - u Zagrebu je popisano 695 kuća i približno 7.000 stanovnika.

1785. - u Zagrebu već živi osam pravoslavnih obitelji izbjeglih iz Grčke i Makedonije sa 40 članova (obitelji Demeter, Gavela, Millin i dr.)

1794. - Grčka otodoksna crkvena općina kupila je postojeću staru katoličku crkvu Sv. Margarete, preuredila ju je za pravoslavno bogoslužje i dala joj novo ime – Sv. Preobraženja Gospodnjega.

1848. - doseljeni Srbi počinju prevladavati među pravoslavnim vjernicima u Zagrebu, pa ortodoksna crkvena općina svojem nazivu dodaje pridjev srpska...

1866. - na mjestu stare drvene crkve zida se nova (arh. Klein); Zagreb broji 280 pravoslavnih duša;

1869. - u Zagrebu je popisano 19.857 stanovnika.

1899 – 1914. nova i veća kupola crkve Sv. Preobraženja Gospodnjega, te promjena položaja pročelja (arh. Bolle)

1931. - Preobraženska crkva poslije utemeljenja Zagrebačko-ljubljanske mitropolije više nije samo parohijalna pravoslavna crkva, već paralelno i katedrala.

1931. - Zagreb ima 185.000 stanovnika

Srpska pravoslavna crkva – NEREDOM, RUŽNO ZAMASKIRANA SRPSKOM «UREDBOM», NAREDBOM – HRVATSKOM NARODU NA ZNANJE I RAVNANJE



Svaka sotona je odraz nereda, ružno-smrtna i uvijek konačna. Sramoti i šteti, dok može, čistom, naivnom i poštenom dijelu čovječanstva.

Neuredna sotona harala je na prostorima hrvatskih zemalja po diktatu SPC pomoću srpske policije i to silom. Pomućeni neredom, ne znaju da je zbog života i sklada Zemlja odgovorna Nebu, Izvoru života, Stvoritelju neba i Zemlje.

Potom, zakonom života svatko će vidjeti na svome dlanu svoja nedjela i sam sebi adekvatno presuditi.

Dakle, maskama kako pojedinac tako i jedan narod realno pokazuje sebe, nikada ne mogu pobijediti život već su zauvijek opomena.


HRVATI PRAVOSLAVNE VJEROISPOVJESTI SKUPA SA SVOJIM SVEĆENSTVOM 1945. GODINE U HRVATSKOJ DOŽIVJELI SU TRAGEDIJU KRIKOM DO NEBA


Samo zato jer su u Hrvatskoj živjeli kao Hrvati i slavili Oca Stvoritelja, svjedoče kao silne žrtve što i danas odzvanja ... na prostorima Hrvatske.

Zaslužena milost od Boga ponovno hrvatske pravoslavce ujedinjuje i daje im snagu na hrvatskim prostorima. Odolijevaju kušnjama dok se dižu iz pepela, obnavljaju hrvatsku pravoslavnu crkvu.

Hrvatski pravoslavni vjernici mole da pravoslavne crkve drugih zemalja pošalju svećenike u Hrvatsku kao pomoć dok ne stasaju mladi Hrvati za službu Hrvatima pravoslavne vjeroispovijesti u Hrvatskoj.


HRVATI KATOLICI I HRVATI PRAVOSLAVCI PORUČUJU


Odlučno smo obnovili hrvatsku pravoslavnu crkvu i pored nekih birokratskih zavrzlama kojima razni repovi okupatora s hrvatskim janjičarima vremenski ... koče.

Hrvatski pravoslavci učvršćuju hrvatsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj i sve čine po pravilima pravoslavlja u svijetu.

Hrvatski teritorij srpskoj pravoslavnoj crkvi nije više uporište, dok nabraja „svoju” materijalnu imovinu što je kroz prošlo stoljeće u Hrvatskoj ugrabila, zbog čega i jest osnovana u Hrvatskoj i da bi bila uzor, vodilja svome srpskom narodu kao okupatoru Hrvatske.

Prema svim pravilima pravoslavlja srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj nema više uporišta na hrvatskim prostorima, dok kalkurira s vremenom pokušava ignorirati stvarnost.

Ubuduće, neka popovi dosadašnje srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj slobodno otputuju u Srbiju i tamo podučavaju Srbe kršćanskim vrijednostima – životu, što im i jest zadaća i uvjet da se na Zemlji živi uzorno i sretno.

Dakle, okupatorima je opomena kako nisu dovoljni samo njihovi zakoni, po kojima su se kao zlo sami urušili, bez Božjih zakona po kojima čovjek jest.

Napokon, srpski popovi, kao predvodnici Srba, ustali su se i krenuli iz Beograda u Hrvatsku protiv Hrvata davno prije 1941. godine.
Neka ukupno sa sobom ponesu svoje spomenike u Srbiju, što jednako vrijedi i za sve koji su bili okupatori Hrvatske i eksploatirali Hrvate.


POPOVI JOŠ UVIJEK SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE U HRVATSKOJ PO UPUTAMA IZ BEOGRADA I DALJE POKUŠAVAJU U HRVATSKOJ NARUŠITI OPĆE DOBRO

Odzvonilo je srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj i zvonaru kojeg su poslali popovi srpske pravoslavne crkve da zvoni na uzbunu, pa da se još jednom uvjere da li su Hrvati naučili lekciju ili su skloni ponavljati greške kojima su išli u prilog – Srbima.

Zvonara Bogunovića u pratnji s još jednim primitivcem Srbinom poslali su popovi srpske pravoslavne crkve u Zadru na konferenciju za novinare koju je sazvala Udruga hrvatske pravoslavne crkve.

Na divljački način remetili su mir vrijeđajući prisutne, baš stilom kakvim su njihovi preci poticali na okupaciju hrvatskih zemalja i silom ustoličili svoju srpsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj, po cijenu silnih hrvatskih žrtava i tako desetkujući hrvatski narod. Svojim djelovanjem u hrvatskim zemljama umanjila je brojčano Hrvate preko sedam milijuna.


HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA KAO DUHOVNA POTREBA

Kakva je to Srpska pravoslavna crkva, koja se ne pridržava osnovnih načela pravoslavlja u svijetu. Ali Hrvati su to zadnjih 150 godina osjetili na vlastitim leđima, kulminacijom terora od 1918. do1941. godine potom od 1945. do 1990. godine uključujući i rat koji su Srbi vodili od 1990. do 1995. godine opet na hrvatskom teritoriju, sve kako bi i dalje Hrvate eksploatirali i držali u pokornosti. Hrvati znaju i nije tajna da Srpska pravoslavna crkva sukreira skupa sa svjetovnom vlasti Srbije, što je i normalno, ali je i glavni savjetnik u srpskoj politici koji tendenciozno potiče ratove protiv Hrvatske zbog eksploatiranja, nanijevši hrvatskom narodu toliko stradanja.

Nakon što je stvorena kraljevina SHS na tim područjima silom ili milom ujedinile su se sve pravoslavne crkve sa sjedištem u Beogradu ( glavnim gradom velike Srbije).
Danas kao i prije 100 godina nitko ne zamjera Srbima što ne žele biti pod Grčkom ili Bugarskom pravoslavnom crkvom, još od propadanja Bizanta pravoslavne crkve se vežu uz vlastitu državu, a ne kao katolici, bilo koje države uz duhovni centar Vatikan.

Dakle, nije vlada Nezavisne Države Hrvatske 1941. godine kršila pravila hrvatskih pravoslavaca ili pravila pravoslavne crkve u svijetu, naprotiv poštivala je pravila pravoslavne crkve, omogućivši Hrvatima pravoslavne ispovijest da imaju svoju crkvu koja se vezala uz Zagreb i hrvatsku svjetovnu vlast, kao što je pravilo pravoslavnih crkvi uopće, kao što se Srpska pravoslavna crkva vezala uz Beograd ili Bugarska pravoslavna crkva uz Sofiju.
Drugo je što se Srpska pravoslavna crkva teže odriče svojih kolonija nego svjetovna vlast u Srbiji, koju je ona i poticala protiv Hrvata još od 1879. od svoje autokefalnosti, i više od stvaranja Jugoslavije 1918. godine, još drskije nakon što se Srbima svidjela Hrvatska kao kolonija.

Ako je riječ o samoj duhovnosti, zašto se Srpska pravoslavna crkva ne pripoji npr. Grčkoj pravoslavnoj crkvi, Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu kakvi jesu to ne zanima, jer znaju da bi takvim potezom postali grčka kolonija.

Nije slučajno da Srpska pravoslavna crkva stvara probleme i u Crnoj Gori gdje također želi zauzeti mjesto Crnogorske pravoslavne crkve.

Znaju Srbi da se pretpostavljalo kada je Srpskoj pravoslavnoj crkvi sjedište u Beogradu, da je automatski Hrvatska srpska pokrajina ili kolonija, i evo odgovora što se događalo i zašto se događalo s Hrvatskom sve do 1990. godine od strane Srba.

Ovo sve skupa hrvatski predsjednik kao znanstvenik trebao bi znati a ne da mu kao paravan služi članak tri stavak jedan, koji je davno smišljen u Beogradu, potom navikavanjem hrvatski predsjednik misli da tako nešto treba prijeći pomoću ustanka 1941. godine u Srbu u tradiciju, što su Srbi uz pomoć janjičara taj članak tri stav jedan potvrđivali u Borićevcima, Zrin, u podkozarju i još puno mjesta u Hrvatskoj, fizički uništivši sve Hrvate pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti, isto su učinili i 1945. godine pobivši ukupno svećenstvo Hrvatske pravoslavne crkve i katoličke koliko su stigli, i to na hrvatskom teritoriju koju su ponovo okupirali do 1990. godine.

Istina je da Srpska pravoslavna crkva direktno sudjeluje i u svjetovnoj vlasti države, što je i demonstrirala zadnjih 100. godina nad kolonijama koje su tvorile Jugoslaviju, odnosno Veliku Srbiju.

Nevjerojatno, znanstvenik - pravnik, aktualni predsjednik Hrvatske tumačeći članak tri stavak jedan kao da želi pomoći Srbima, da Bugarska, Grčka, Makedonija čak i Rumunjska preko Srpske pravoslavne crkve postanu srpske kolonije.

Josipović misli da bi Srbe u Hrvatskoj, kako ističe, Hrvatska pravoslavna crkva uznemirila, kao produžene ruke matice Srbije, tu je u pravu.
Nije se sjetio kao pravnik da Srbima kaže kako proturiječe sami sebi svojim ponašanjem zbog Udruge Hrvatske pravoslavne crkve.

Gdje je tu demokracija? Ipak, XI. dalmatinsku danas više ne može poticati Srpska pravoslavna crkva na akcije od Kočevskog roga do Širokog brijega i Mostara.
Na kraju Josipoviću, u Srbiji postoji katolička crkva, Luteranska i. . . a ipak se Hrvati u Srbiji zbog toga ne ljute, a niti im srpski predsjednik Tadić pomaže člankom tri stavkom jedan zakona . . . države.

DOLAZAK SRBA U NIN IDEJA JE SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

Od Srbije do Bosanskog Petrovca i dalje do Nina Srbi su se tendenciozno naseljavali kako bi kontrolirali Nin i okolicu. Zbog zacrtanog cilja na tom pravcu, kao i svi osvajači, plaćali su za tako nešto najslabije pojedince iz hrvatskog korpusa. Između ostalih, kao produžene srpske ruke, za istaći je Marka Kožula iz Ražanca i Krstu Predovana iz Vrsi. Hrvati s ovih područja ističu da su oni za srpske interese radili isključivo zbog osobnih interesa. Marko Kožul postao je član Jevtićeve stranke radikala na šibenskom području. Nakon što je ta stranka silom i prevarama pobjeđivala na izborima, Marko Kožul imenovan je čak za ministra graditeljstva Kraljevine Jugoslavije.

Paralelno dok je Marko Kožul radio za kralja i Srbiju i Krste Predovan zaposlen kao poslovođa mlina na Miljšić-jarugi u Ninu, disident Hrvatske seljačke stranke, također je radio za kralja i Srbiju. Nije slučajno da je Nin hrvatski kraljevski grad bio posebno interesantan za Srbe. Marko i Krste kao polupismeni Hrvati nisu bili svjesni uloge koju su odigrali protiv Hrvata. Nin je za Srbe bio poseban trofej, pa su imali i silan razlog materijalno stimulirati Marka i Krstu.

Kada je Marko Kožul „reponja“ imenovan za ministra građevinarstva, Krste Predovan „reponja“ kao pomoćnik Marka Kožula bio je zastupnik u Skupštini Kraljevine Jugoslavije. Toliko zaslužni za svoj rad da je Marko imao mjesečnu plaću 15.000 tisuća dinara kojom je u to vrijeme mogao je kupiti 17 ( sedamnaest) volova, dok Krste kao Markov pomoćnik za svoju mjesećnu plaću mogao je kupiti 10 (deset) volova, uz sve moguće benificije koje su imali. Radi usporedbe, u to vrijeme radnik je mjesečno mogao zaraditi oko 600 (šest stotina dinara.
Pomoću volova Srbi ostvarili san . . .

Doista oni su to i zaradili, čak i više, što se na terenu očituje, osjeti i zna koliko su oni doprinijeli realizaciji Srpske pravoslavne crkve, tj. velikosrpskoj ideji, koja se nastavila preko raznih modificiranih ideja i naziva u težnji za Velikom Srbijom.

Evo razloga i uzroka za tolike žrtve u Hrvatskoj od 1918. godine i do 1941. godine pa sve od 1941. godine do 1990. godine, koji su stvorili Marko, Krste i njima slični Hrvati.
Poznato je, dok je Marko Kožul prebivao na šibenskom području ( svojoj izbornoj jedinici ) da je posjećivao manastir srpske pravoslavne crkve u društvu sa Šupom i drugima, manastir s kojim sada rukovodi pop „Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj“ Fotije, koji razmišlja kako i pomoću Ive Josipovića zaustaviti djelovanje Hrvatske pravoslavne crkve u Hrvatskoj . . . , neka on razmišlja da sve nekretnine i pokretnine Srpska pravoslavna vrati koje su kao ideolozi Srba okupirali i pograbili u hrvatskim zemljama.

Isti Marko na području Ražanca, Krneze, Selina, Podgradine imao je drugove V. Kožula, Miočića (Miminu), Jurline iz Selina, Šalinu iz Podgradine i drugi koji su Hrvate ubijali čekićem po glavi, pokraj jama Golubinke, jame uz more kod Starigrada i drugih.
Zato je u Ražancu i Ninu UDB-a toliko djelovala . . . (vidi dokumente UDB-E u Zadru), strašno trovala hrvatsko biće. . .

Ideja pravoslavne crkve, toliko je razarala Hrvatski kraljevski grad Nin s namjerom da mu se uništi svaki trag i zauvijek padne u zaborav.
Mještani spomenutih srpskih radikala svjedoče kako su isti kasnije osjećali grižnju savjesti i psihički stradali, kao i Franjo Supilo, dakle spas je u obraćeništvu i vlastitoj zajednici, . . . lustracija. . . lustracija. . .


HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA ZBOG OBNOVE I DALJNJEG FUNKCIONIRANJA U HRVATSKOJ, NAKON SILNIH PRITISAKA TRAŽI ZAŠTITU I POMOĆ OD HRVATSKE VLADE


Hrvatska vlast i vlasti uopće su po preuzetim dužnostima odgovorne, kao i pojedinci, kada naprave nedjelo protiv općeg dobra.

Dakle Hrvatska, tj. hrvatska vlast, odnosno pojedinci koji su u funkciji institucija države, dužni su zastupati hrvatski narod, a po preuzetim dužnostima su i odgovorni.

Ukoliko nosioci hrvatske vlasti nisu sposobni da to čine prema hrvatskoj specifičnosti na hrvatskim prostorima, onda to trebaju činiti po uzoru urednih država koje su poticajne, u suprotnom su odgovorni kada se narušava opće dobro.

U ovom tekstu je riječ o hrvatskim pravoslavcima, odnosno Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi koja se do sada tendenciozno i zlonamjerno zapostavlja, kako se to činilo naročito od 1918. – 1941. godine i od 1945. - 1990. godine po uputama Srpske pravoslavne crkve kao glavnog ideologa Srba, zadnjeg okupatora Hrvatske, a kojeg je poticala, baš „elita“ Srpske pravoslavne crkve kroz povijest.

Srbi kao nacionalna manjina u Hrvatskoj predvođeni Srpskom pravoslavnom crkvom kao koordinatorom pod maskom „duhovne institucije“, šablonama svjetovnih stranaka, a sve zbog okupacije i eksploatacije hrvatskih zemalja. Svi okupatori kroz povijest zaposjedali su tuđa ognjišta na taj način, kao manjina, pomoću nekih svojih programa i statuta kako bi realizirali svoje svjetovne želje. Srpska pravoslavna crkva kao „duhovna institucija“ i više je za osudu kada pod takvim nazivom perfidno i neprirodno potiče svoj narod protiv života drugih naroda, koja se zbog svjetovnih koristi služi pogubnim stilom protiv čovjeka.

Istina, pravoslavne crkve vezane su direktno uz svoje države i glavni grad (Grčka, Rusija, Bugarska. . . ), ali prije svega im je zadaća da potiču na duhovnost, što nije slučaj kako se pokazalo kroz povijest sa Srpskom pravoslavnom crkvom koja je u funkciji izričito zbog svjetovnih interesa i koristi. Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što se i pokazalo na terenu, duhovnost je samo pokriće, kojom bi se trebala prije svega baviti. Stoga je prozrijeta, tj. nametnula se u srpskom orkestru kao prva violina s ciljem porobljavanja i eksploatiranja naroda u okruženju Srbije.
Da nije toliko u relativno kratkom vremenu htjela, možda bi i uspjela neke narode . . . i uništiti.
Nakon poraza, koji je relativno doživjela zadnja dva desetljeća, opet iznova starom šablonom zamagljivanjem, a ne duhovnošću pokušava nametnuti već viđene scenarije. Dakle, Srpska pravoslavna crkva po formi i sadržaju u funkciji je Srbima kao obična svjetovna stranka, čije su vođe zamagljene navodnom duhovnošću, dok ulaze u tuđa dvorišta, doslovce kao što je radio i pop Đujić. Njih nije briga što pijani i drski, u tuđim kućama samo razbijaju tuđe, kao što su činili Hrvatima i neki drugi okupatori. To najbolje potvrđuju ratovi koji su se uvijek vodili na hrvatskom teritoriju, što na Zemlji uljezima dozvole samo naivni narodi.

Očito, preko repova Srba pravoslavne vjeroispovijesti koji su nažalost i danas u Hrvatskoj, nesrazmjerno svojoj brojčanosti, nosioci vlasti, i danas stvaraju agoniju koja se nastavlja, uz pomoć kojekakve hrvatske mutljevine u Hrvatskom saboru, koja toga jest i nije svjesna ovisno o genima istih, što adekvatno po djelima pokazuje njihova biografija i djela, jer se tako pokazuje i prikazuju na terenu konkretno.

Hrvati pravoslavci su već od 1918. -1941. godine i od 1945. - 1990. godine ugroženi od strane srpskog okupatora, silom i milom ih se asimilira preko Srpske pravoslavne crkve, pod pritiskom zbog „života“ poneki su čak po navici služili zbog mrvica srpskoj mašineriji, stvaranoj po Srpskoj pravoslavnoj crkvi daleko od duhovnosti, izričito zbog ovosvjetovnih koristi (okupacijom Hrvatske i drugih zemalja u okruženju Srbije), kao konkurenciju ubijali su i asimilirali Hrvate pravoslavne vjeroispovijesti i totalno zameli Hrvatsku pravoslavnu crkvu koja je starija od Srpske pravoslavne crkve.

I pored tolike dokumentacije i argumenata što ide u prilog Hrvatima pravoslavne ispovijesti ista se i dalje zlostavlja i progoni, samo zato što traže ono što im je zagarantirano Hrvatskim ustavom i pravilima pravoslavne crkve kao institucije na Zemlji.

Zato kao nedužnu žrtvu Hrvate pravoslavce, Hrvatsku pravoslavnu crkvu Hrvatska je dužna kao država i logistički podržavati,. Očito Hrvati u Hrvatskom saboru nisu svjesni da pod sugestijama i dirigiranjem pravoslavaca Srba, šablonama iz propale im Jugoslavije (Velike Srbije) pokušavaju održavati mrtvu Jugoslaviju, pomoću repova iz njihovih jugoslavenskih institucija (UDB-e, JNA i dr. ).

Pravoslavna crkva svake države, veže se uz svoju državu, tj. svjetovnu vlast, što znači da se u stranoj državi ne može ponašati kao produžena ruka, tj. okupator matične države. Dakle, kao i ostale u svijetu pravoslavne crkve, u ovom slučaju Hrvatska pravoslavna crkva, direktno je vezana uz Hrvatsku, Zagreb, koju kao takvu logistički je dužna pomagati Hrvatska.

Kada je riječ o Srbima pravoslavne vjeroispovijesti, koliko god ih je, fizički oni su za sada manjina, koji bi po nekom atributu pravoslavlja miješali kruške i jabuke samo zbog ovosvjetovnih koristi, kao okupatori htjeli bi i dalje u Hrvatskoj Srpsku pravoslavnu crkvu kao nosioca ukupnog pravoslavlja u Hrvatskoj, kao i na Zemlji.

Za razliku od Srba, Hrvati pravoslavne vjeroispovijesti u Hrvatskoj nisu manjina već sastavni dio korpusa hrvatskog bića, kako smo pojasnili bez miješanja kruška i jabuka, Hrvatski pravoslavci su sastavni dio hrvatskog korpusa.

Stoga, Hrvatska pravoslavna crkva bezrezervno zaslužuje pomoć svih institucija države Hrvatske, kao sastavni dio hrvatskog bića. Danas dok se obnavlja Hrvatska pravoslavna crkva u vlastitoj domovini Hrvatskoj nevjerojatno, popovima se već prijeti i stvaraju se razni pritisci, jer u Srpskoj pravoslavnoj crkvi misle da će ih omesti dok obnavljaju Hrvatsku pravoslavnu crkvu za pravoslavce Hrvate u Hrvatskoj. Da ne bi zlo ojačalo potrebna im je zaštita Države Hrvatske.


Zagreb-Zadar, 22. prosinca 2012. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.12.2012., petak


KRIMINAL SE UVUKAO U SVE PORE GRADA ZADRA
KRIMINAL SE UVUKAO U SVE PORE GRADA ZADRA

http://www.057info.hr/vijesti/2012-12-21/video-uzvikivali-parole-i-bacali-jaja-na-vijecnicu-dvojica-privedenih


HTTP://DANAS.NET.HR/HRVATSKA/IZDAJNICI-VAN-IZ-VIJECNICE-TROJE-UHICENIH-NA-PROSVJEDIMA-U-ZADRU
Žicom ogradili i jajima gađali zgradu Poglavarstva u Zadru
UHIĆENA DVA PROSVJEDNIKA

Prosvjednici u Zadru smatraju da je glavni problem grada što ga vodi politički kadar koji gleda samo vlastite interese te smatraju da se kriminal uvukao u sve pore grada.
Dva mladića uhićena su na prosvjedima Zadranki i Zadrana koji je danas započeo okupljanjem na Branimirovoj obali u 10 sati, javlja Antena Zadar. Kako neslužbeno doznaju, radi se o mladićima u dobi od 15 godina. Otac trećeg mladića spriječio je njegovo uhićenje.

Okupljeni prosvjednici jajima su gađali zgradu Poglavarstva, a prethodno su ulaz u zgradu ogradili žicom. Policija je stoga organizatore prosvjeda, dva muškarca, privela na obavijensi razgovor. Prosvjedi su završili sat vremena kasnije, a prosvjednici su pred zgradom Poglavarstva ostavili transparente.

Prosvjed pod nazivom "Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost" organizirali su stanovnici Galićevih zgrada nezadovoljni izgradnjom pristupnog puta. To je zapravo samo jedan od razloga nezadovoljstva okupljenih.

Prosvjed u Zadru: "Nećeš, razbojniče!"

Kako javlja Antena Zadar, glavni problem grada je što ga vodi politički kadar koji gleda samo vlastite interese te smatraju da se kriminal uvukao u sve pore grada. Nezadovoljstvo građana prema vlasti raste i zbog gradnje pročišćivača pored Gradskog groblja, zbog kojeg se lokalno stanovništvo guši u smradu, zatim zbog sustava odvodnje koji pri svakoj većoj kiši grad pretvara u Veneciju te nasipavanja smeća na Diklu, zbog kojeg se također građani guše u smradu, rekli su iz organizacijskog odbora prosvjeda.
Prosvjednici, njih stotinjak, okupili su se u 10 sati noseći transparente "Nećeš, razbojniče!", "Bando lopovska, nema oprosta!", "Vratite nam naš put!", "Vrančiću, odlazi!", "Bajiću, Zadar je spreman!", "Ustavno pravo, nepovredivost doma!", "Vi ste sramota grada Zadra", "Gdje su naša ljudska prava?" i "Vrančiću, koga se bojiš?", te uzvikujući "Bando lopovska, nema propusta!", "Mi smo Zadrani, Zadar je naš!", "Vrančiću, odlazi" i "Izdajnici, van iz vijećnice".

Sa sobom su imali zviždaljke i trube.

J.Š./Antena Zadar
21.12.2012.
- 13:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.12.2012., četvrtak


FABIJAN RUŠČIĆ STRUČNJAK ZA HLADNJAČE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


FABIJAN RUŠČIĆ STRUČNJAK ZA HLADNJAČE



FABIJAN RUŠČIĆ PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA REGIONALNE VELETRŽNICE BENKOVAC ISTU PROGLASIO DA NIJE VELETRŽNICA NEGO HLADNJAČA, A SVE S CILJEM DA SE PRIKRIJE UNIŠTENJE VELETRŽNICE BENKOVAC.

- U razgovoru u Ministarstvu poljoprivrede kod ministra Jakovine prihvaćeno je opredjeljenje da se ne ide na izbor novog direktora Veletržnice. Nema potrebe sad ići u taj izbor kad slijedi postupak predstečajne nagodbe, a možda i stečaj. Ovo u Benkovcu zapravo i nije veletržnica, nego samo velika hladnjača. Za usporedbu, u splitskoj Veletržnici koja to jest radi 16 ljudi, a u Benkovcu ima čak 32 zaposlena - kazao nam je Fabijan Ruščić, predsjednik NO Veletržnice.

Ruščić je inače predsjednik SDP-a Podstrane kod Splita, u NO Veletržnice izabran je na prijedlog ministra Tihomira Jakovine. Malo je ipak čudno što takvog čovjeka od povjerenja SDP nema na zadarskom području.



U Benkovcu, 20. prosinca 2012. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.12.2012., srijeda


FABIJAN RUŠČIĆ PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA ZADAO GLAVNI UDARAC VELETRŽNICI BENKOVAC – NEMA POTREBE ZA DIREKTOROM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


FABIJAN RUŠČIĆ PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA ZADAO GLAVNI UDARAC VELETRŽNICI BENKOVAC –NEMA POTREBE ZA DIREKTOROM




BENKOVAČKA VELETRŽNICA
Građanima koji donesu pršute na sušenje onemogućen ulaz


U ponedjeljak ujutro benkovačka policija dobila je dojavu o blokadi ulaza u Veletržnicu. Po toj informaciji netko je vozilom prepriječio ulaz, no kad je policija došla na uviđaj, nije zatekla ništa posebno, osim zaključanih vrata.
No, u Veletržnici je po svemu izvanredna situacija jer uistinu traje blokada ulaza, građanima koji su donosili pršute na sušenje onemogućen je ulaz iako se radi o jednoj od rijetkih preostalih djelatnosti ove tvrtke. Blokadu provodi dio radnika, a drugi dio je iznenađen nenadanom smjenom dosadašnje direktorice Lidije Perić koja je u petak faksom dobila obavijest da joj je oduzeta punomoć za daljnje zastupanje Veletržnice. Faks je došao iz Podstrane, odakle je nedavno imenovani predsjednik NO Fabijan Ruščić.

Teško stanje

Stanje u Veletržnici Benkovac inače je godinama teško, blokada računa traje već punih osam godina, gubici su premašili 20 milijuna kuna. No, po svemu sudeći takvo stanje neće još dugo trajati jer je prije desetak dana u Ministarstvu poljoprivrede održan sastanak na kojem je u biti ucrtan put prema predstečajnoj nagodbi. Iako smjena direktorice i blokada tvrtke može značiti i da se sada na brzinu želi uvesti stečaj.


- Mi u Veletržnici još nemamo informacija što je dogovoreno, no mislimo da nije vrijeme da nas se sad upućuje odmah u stečaj kad smo svih ovih godina nalazili način da s najvećim vjerovnicima dogovaramo podmirenje obveza. HBOR, Porezna uprava i Zavod za zapošljavanje (koje otprije ima hipoteku zbog gradnje hladnjače) imali su razumijevanja. Isplaćivali smo neto plaće i podmirivali osnovne troškove, a sad bi se u predstečajnom postupku moglo vidjeti ima li prave šanse za nas, kaže netom smijenjena Lidija Perić, koja je posljednjih nekoliko godina v.d. direktorica.

Kako se uspijeva raditi kad je račun blokiran od 2004. godine, svojevrsna je alkemija, pogotovo kad se radi o tvrtki koja je 95 posto u vlasništvu države. U Veletržnici su to uspijevali na samo njima znani način, a država je u međuvremenu u nekoliko navrata pokušavala prodati.

Pri zadnjem pokušaju prije godinu i pol dana činilo se kako će kupac postati poduzetnik iz Pakoštana Branko Bungur. No, pravnik u Veletržnici Goran Nimac pisao je premijerki Kosor kako je ta ponuda loša, a potom je dobio izvanredni otkaz.

Nema potrebe za direktorom

Zanimljivo je da se Nimac javio na nedavno zaključeni natječaj za direktora Veletržnice, zajedno s još četiri kandidata. No, po svemu sudeći neće biti izbora novog direktora niti novog natječaja za prodaju državnog udjela.

- U razgovoru u Ministarstvu poljoprivrede kod ministra Jakovine prihvaćeno je opredjeljenje da se ne ide na izbor novog direktora Veletržnice. Nema potrebe sad ići u taj izbor kad slijedi postupak predstečajne nagodbe, a možda i stečaj. Ovo u Benkovcu zapravo i nije veletržnica, nego samo velika hladnjača. Za usporedbu, u splitskoj Veletržnici koja to jest radi 16 ljudi, a u Benkovcu ima čak 32 zaposlena - kazao nam je Fabijan Ruščić, predsjednik NO Veletržnice.

Ruščić je inače predsjednik SDP-a Podstrane kod Splita, u NO Veletržnice izabran je na prijedlog ministra Tihomira Jakovine. Malo je ipak čudno što takvog čovjeka od povjerenja SDP nema na zadarskom području.

Opljačkana blagajna

U firmi koja ima blokirani račun početkom svibnja 2009. godine provaljeno je u blagajnu i ukradena gotovina. Prema podacima policije, tada je nestalo više od 100 tisuća kuna i još uvijek se traga za počiniteljima. A u Benkovcu se može čuti kako je čudno da je istovremeno ostala netaknuta manja kasa u kojoj je bilo oko 20 tisuća kuna namijenjenih za troškove prijevoza radnika.

Naknade za rad u NO

Prema isplatama za članstvo u NO može se vidjeti kakvo je bilo poslovanje Veletržnice. Članovi NO iz vremena Račanove Vlade primali su naknadu za svoj rad. No, potom je uslijedila blokada računa, a tadašnji predsjednik NO Željko Lončar u sudskom je postupku tražio da mu se isplate sve naknade. Sud mu je u prvostupanjskom rješenju odbio zahtjev. Nova garnitura smatra neprimjerenim tražiti naknadu za rad.

Slobodna Dalmacija

U Benkovcu, 19. prosinca 2012. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

- 23:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.12.2012., ponedjeljak


KALMETINO UPOZORENJE ZA SMJENU
KALMETINO UPOZORENJE ZA SMJENU



Matkovićeva karijera u zagrebačkoj Zračnoj luci završila je u svibnju 2009. kada je smijenjen na izvanrednoj skupštini.
Tome su prethodila dva razgovora s Kalmetom koji ga je upozorio da će biti smijenjen te mu ponudio veleposlaničko mjesto ili mjesto direktora HŽ-a ili da mu Matković sam kaže što bi njega eventualno zanimalo.
"Sve sam to odbio objasnivši mu da nema razloga za smjenu jer zagrebačka Zračna luka posluje najbolje u svojoj povijesti", kazao je Matković dodavši da mu Kalmeta uopće nije obrazložio razlog smjene.


Matković svjedočio: 'Tražili su me da za direktoricu prometa postavim osobu koja je radila na chek-inu!'

http://www.jutarnji.hr/na-sudenju-sanaderu-svjedoce-predsjednik-zracne-luke-zagreb-i-nekadasnji-clan-uprave-croatia-osiguranja-damir-mihanovic/1072988/

Bivši direktor zagrebačke Zračne luke Boško Matković posvjedočio je danas u nastavku suđenja u slučaju Fimi media da je pod pritiskom i pod prijetnjama smjenom od Mladena Barišića, koji se pozivao na tadašnjeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, morao na jedno od direktorskih mjesta u Zračnoj luci postaviti Ivanu Akmadžić.

Matković, koji je na čelu Zračne luke bio od 2001. do sredine 20009. godine, izjavio je na zagrebačkom Županijskom sudu da je optuženog bivšeg šefa Carine i HDZ-ovog rizničara Barišića i vlasnicu tvrtke Fimi media Nevenku Jurak upoznao u veljači 2008. na ručku u jednom zagrebačkom restoranu u koji je došao na poziv tadašnjeg ministra mora prometa i infrastrukture Božidara Kalmete.

Oni su ga prijateljski dočekali riječima - "Ne boj se nećemo te smijeniti".
Jurak i Barišić su izrazili interes da se na oglasnim prostorima Zračne luke preko tvrtke Fimi media oglašava Hrvatska lutrija.

Nakon nekog vremena Zračna luka i Fimi media potpisali su ugovor no, po riječima svjedoka, to je bio posao od nekoliko tisuća kuna koji nije podlegao Zakonu o javnoj nabavi.

U srpnju iste godine nazvao ga je Barišić da dođe u njegov ured u Carinu gdje mu je predao kuvertu sa životopisom Ivane Akmadžić koja je radila na chek-inu, odnosno registraciji putnika u Zračnoj luci.

Pozvavši se na Sanadera, Barišić ga je zatražio da u roku 24 sata nju postavi za direktoricu prometa. No, po riječima Matkovića, on se tome usprotivio objasnivši kako je to jedno od najvažnijih radnih mjesta za koje je potrebno znanje i iskustvo.

Barišić mu je, kako je posvjedočio, kazao da se njega to ne tiče i da njezino imenovanje traži osobno Sanader.

Svjedok je nakon toga nazvao djelatnicu Akmadžić na što mu je ona kazala da je njoj rečeno kako je ona nova direktorica i da ne zna zašto se on protivi njenom imenovanju.

"Tražili su da odjednom preskočim sedam stepenica što je za mene bilo neprihvatljivo, jer se time, među ostalim, podrivao moj autoritet, ali i riskirala sigurnost putnika", kazao je Matković.

Tada su, posvjedočio je, počeli otvoreni pritisci na njega, zbog čega je on tražio Kalmetu da ga zaštiti od Barišića.

Ministar mu je obećao da će napraviti sve što može, no ništa nije poduzeo pa je Matković počeo pripremati novu organizaciju rada kako bi ipak na neki način udovoljio zahtjevu Barišića.

Tada je, kaže, shvatio, da je i sam Kalmeta doveden u situaciju da mora provesti navedeno imenovanje.

Matković je rekao da je nakon toga Ivani Akmadžić dao ured, ali da je ona bila "bahata" te je još tražila automobil i mobitel, što su imali svi direktori.

Potom ga je ponovno nazvao Barišić i otvoreno mu zaprijetio smjenom, a svjedok mu je odgovorio kako on nema nikakvu nadležnost nad njim.
Matković je na kraju Ivanu Akmadžić postavio za direktoricu, ali na način da je imala supervizora Miroslava Drljaču.

Na upit Sanaderovog branitelja svjedok je rekao kako bivši premijer s kojim se susretao u raznim prigodama nikada osobno nije od njega tražio promaknuće Ivane Akmadžić.

Matkovićeva karijera u zagrebačkoj Zračnoj luci završila je u svibnju 2009. kada je smijenjen na izvanrednoj skupštini.

Tome su prethodila dva razgovora s Kalmetom koji ga je upozorio da će biti smijenjen te mu ponudio veleposlaničko mjesto ili mjesto direktora HŽ-a ili da mu Matković sam kaže što bi njega eventualno zanimalo.

"Sve sam to odbio objasnivši mu da nema razloga za smjenu jer zagrebačka Zračna luka posluje najbolje u svojoj povijesti", kazao je Matković dodavši da mu Kalmeta uopće nije obrazložio razlog smjene.

- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.12.2012., nedjelja


U ZADRU PROSVJEDNICI NA SCENI JER JE ISPUNJEN DOVOLJAN RAZLOG
U ZADRU PROSVJEDNICI NA SCENI JER JE ISPUNJEN DOVOLJAN RAZLOG

http://www.057info.hr/vijesti/2012-12-16/radim-posteno-i-odgovorno-i-nisam-ukljucen-u-bilo-kakve-podzemne-igre


Prosvjednici traže da kriteriji u konkurenciji budu djela, koja bi bez demagogije prezentirala svakog pojedinca. Dakle, nije potrebna mašinerija iz sivih zgrada koja bi postavljala podobne bez djela.

Nove generacije, danas u Hrvatskoj, ne žele pionire odgojene po mjeri okupatora. Konkretno ti pioniri i njihov stil vladanja bio je do sada poguban, što hrvatski prosvjednici znaju. Hrvate koji se bore za život, nazivaju huliganima, imenom koje doista pripada pionirima nosiocima zla u Hrvatskoj već skoro jedno stoljeće, a čega oni nisu svjesni. Njihovo ponašanje za nove generacije Hrvata je čista patalogija – kada se usude još urušavati Hrvatsku kao opće dobro.

Hrvatski narod doživio je patnje kroz povijest, ali i prosvjetljenje što pokazuju nove generacije Hrvata.

Prosvjedima Hrvati ukazuju da ne žele pionire bez dostojanstva, već uzore po djelima koji će poticati na red i rad. Dakle, očito nova generacija Hrvata sve čini da zaživi narušeno samopouzdanje i red u ime života.

Lukavi pioniri promatraju i spletkare, nadaju se da će sve to prosvjednici nespretno odraditi, jer nisu rutinirani u spletkarenju kao oni, nadaju se da će oni na kraju od svega imati koristi. Varaju se, stasale generacije Hrvata su prosvijećene i dovoljno mudre da s prezirom odbace kalkulacije tendencioznih pionira. Dakle, prosvjednici su na sceni jer je ispunjen dovoljan razlog, pioniri ne mogu razumjeti da Hrvati žele revitalizirati život u Hrvatskoj koji su narušili oni i njihovi mentori okupatori.

Pioniri preko svojih sredstava za javno informiranje „brižno“ ističu kako prosvjed neće uspjeti. Opet pioniri nesvjesno pokazuju svoju ćud za nametanjem, oni bi ocjenjivali, oni bi savjetovali ne znaju da su balast Hrvatima.

Angažiranje Hrvata prosvjednika iskristalizirat će vođe što je pravilo po zasluzi, a ne kako misle pioniri silom i prevarama nametati se Hrvatima za vođe, pomoću okupatora kako je bilo kroz prošlost.

Prošla su vremena pionira koji su u Hrvatskoj suportirali zlo zbog osobnih egoističkih poriva, a što oni još ne shvaćaju. Strancima bi služili i danas, što su pokazali i zadnjih dvadeset godina dok urušavaju Hrvatsku koliko god im se dozvoli. Koja ironija, pioniri „sve mogu“, boljševički stil prema narodu jednako pokušavaju demagoški primjenjivati i u demokratskom društvenom uređenju, što im se vraća kao bumerang. Kada bi pioniri mogli masakrirali bi osviješćene Hrvate, kao prepreku svojim težnjama, nesvjesno i što su i pokazivali toliko puta kroz povijest.

Stasala generacija Hrvata spoznala je da je snaga u zajedništvu pa tako i djeluje, što je za veselje.


U Zadru, 16. prosinca 2012. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 19:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.12.2012., subota


Zadarska županija i dalje u samom vrhu po broju ovisnika
Zadarska županija i dalje u samom vrhu po broju ovisnika

http://www.zadarskilist.hr/clanci/15122012/zadarska-zupanija-i-dalje-u-samom-vrhu-po-broju-ovisnika



Uzimanje psihoaktivnih droga, prekomjerno pijenje alkohola i kockanje, karakteristično je za naše društvo.

Sve manje se ističu obiteljske vrijednosti, a ujedno je sve više onih koji ispadaju iz mreže socijalne sigurnosti i ulaze u područje socijalne nesigurnosti i neizvjesnosti - Dario Vučenović

U organizaciji Udruge Porat i Obiteljskog centra Zadarske županije u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Gradskoj knjižnici Zadar održana je javna tribina pod nazivom "Prihvati život". Ovo predavanje bilo je posljednje od brojnih koja su se održala u proteklih mjesec dana s ciljem prevencije i suzbijanja ovisničkih ponašanja.

- Program 'Trening životnih vještina' namijenjen je prevenciji ne samo ovisnosti već i nekih drugih asocijalnih oblika ponašanja. To je jedan američki program koji se pokazao jako dobrim u SAD-u te je prihvaćen kao model i kod nas. Razmišljanja na razini države su da to mora biti program koji će se provoditi u osnovnim školama. Broj konzumenata opojnih droga je u stagnaciji, zaustavili smo rast broja liječenih ovisnika na području Zadarske županije. Tu mislim i na novoregistrirane i liječene ovisnike. Smatram da su na to uvelike utjecali i prigodni programi, odnosno projekti te aktivniji rad Zavoda za javno zdravstvo, odnosno njihove Službe za liječenje i prevenciju ovisnosti, istaknuo je dr. Mladen Mavar, predsjednik Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Zadarske županije.

Suvremeno društvo često odbacuje pojedinca

Mavar je istaknuo kako je "Trening životnih vještina" samo jedan, ali možda najvažniji od preventivnih programa. Sufinancirale su ga Županija i Grad, a provodi ga Zavod za javno zdravstvo, odnosno njihova Služba za liječenje i prevenciju ovisnosti. Naglasio je kako je Zadarska županija u samom vrhu po broju liječenih ovisnika.

Cilj je ovog projekta da se u njega uključi cijela lokalna zajednica, škole, obitelj, odnosno svi koji mogu utjecati na sprječavanje rizičnog ponašanja, odnosno detektirati i usmjeravati rizičnu djecu, zaključio je Mavar.
Dario Vučenović iz Obiteljskog centra istaknuo je kako su tranzicijska društva, kao što je naše, obilježena velikim društvenim promjenama, kao što su povećana socijalna mobilnost, ubrzana urbanizacija i slom tradicionalnih društvenih vrijednosti.

- Suvremeno društvo često odbacuje pojedinca i skupine koje posustaju u svakodnevnoj borbi za materijalnim dobrima, društvenim položajem i moći. Sve manje se ističu obiteljske vrijednosti, a ujedno je sve više onih koji ispadaju iz mreže socijalne sigurnosti i ulaze u područje socijalne nesigurnosti i neizvjesnosti. Uzimanje psihoaktivnih droga, prekomjerno pijenje alkohola, kockanje, kao izraz bijega iz takve stvarnosti karakteristično je za naše društvo i općenito današnju, u suštini, ovisničku civilizaciju, istaknuo je Vučenović.

30 tisuća konzumira drogu sa štetnim posljedicama

Uloga obitelji, kao stupa prevencije ovisničkog ponašanja je značajno drugačija, te ona sve teže funkcionira i sve češće zakazuje kao izvor zaštite djeteta- Takva obitelj često stvara mlade s problemima, mlade koji izlaz traže u neformalnim skupinama vršnjaka ili odraslih s rizičnim ponašanjem.

- U Hrvatskoj je najviše mladih, čak njih 35 posto, koji eksperimentiraju sa sredstvima ovisnosti. U potkategoriju rekreativnih-vikend konzumenata spada do 10 posto mladih. Oko 30 tisuća osoba konzumira drogu s vidljivim štetnim posljedicama. Liječenih ovisnika u RH ima oko 18 tisuća.
Posebno uznemiruje podatak da umjereno konzumira alkohol 90 posto stanovništva, dok je 15 posto muškaraca i pet posto žena ovisno o alkoholu. Upravo ovakvi podaci ukazuju na potrebu programa prevencije koji moraju biti osmišljeni tako da reduciraju rizične, a pojačavaju zaštitne čimbenike u odgajanju mladih ljudi. U tom smislu škole, njihove stručne službe i nastavnici, kao i druge ustanove, poput Obiteljskog centra, Zavoda za javno zdravstvo i dr. upućene su na pojačanu suradnju u području prevencije jer je takav način rada jedina mogućnost uspješnog rada na ovom polju, zaključio je Vučenović.

- 21:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rad i proizvodnja su nužnost koju treba neprekidno zagovarati i poticati
Rad i proizvodnja su nužnost koju treba neprekidno zagovarati i poticati



„HRVATSKA JE ZLATNA KOKA i nosi zlatna jaja, samo mi Hrvati moramo znati ta jaja pokupiti“ zaključili su gospodarstvenici, znanstvenici, predstavnici političkih stranaka i brojnih udruženja i Udruga na sastanku održanom 13.12.2012. godine u prostorijama Mjesne zajednice, Gradska četvrt Gupčeva zvijezda, koji je održan u organizaciji Hrvatskog svjetskog sabora i Udruge Veronika Vere.

Sudionici ovog sastanka okupili su se iz razloga jer svi jednoglasno smatraju da više nema vremena za iščekivanje inozemnih investicija, samooporavak gospodarstva, i slična čuda.

„Svi moramo odmah poduzeti korake da se Hrvatska digne iz gospodarskog mrtvila u koje je zapala“, rekao je predsjednik Hrvatskog svjetskog Sabora Niko Šoljak. Hrvatska ima kvalitetne gospodarske projekte koje je potpisala i Vlada Republike Hrvatske a odnose se na izgradnju prometnih koridora koji će Hrvatskoj donijeti brojna radna mjesta, financijska sredstva i prometni značaj koji je veoma bitan Europi. Projekti koje je izradila grupa stručnjaka, ekonomista i inžinjera, realni su i ostvarivi a ukazuju na zavidne potencijale kojima obiluje Hrvatska. Projekti stoje, iako prihvaćeni od Vlade RH još 28.06.2010. godine, a kada će biti realizirani zavisi isključivo od odluka Vlade RH i Sabora RH.

2011. godine ekipa znanstvenika i gospodarstvenika oformila je Gospodarski tim kojem se svakodnevno priključuje sve veći broj sposobnih, stručnih ljudi i ljudi s voljom, koji se žele angažirati na gospodarskom oporavku Hrvatske. Gospodarski tim oformljen je od članova brojnih stranaka, udruga, organizacija. Svaki građanin Lijepe naše Hrvatske odgovoran je za Hrvatsku proporcionalno njegovom zvanju, stručnim sposobnostima i objektivnim mogućnostima. Program Gospodarskog tima osigurava Hrvatskoj da bude najrazvijenija zemlja Europe. Na nama svima je da li ćemo Bogom dane uvjete iskoristiti za narod i Državu ili će milijunske iznose razgrabiti pojedinci i deponirati na nekim otocima – istaknuo je Šoljak.

U svrhu gospodarskog oporavka Hrvatske unutar Gospodarskog tima, formirani su:

- Politički tim kojem je zadatak zagovarati pravnu, socijalnu, demokratsku, suverenu, neovisnu, gospodarski jaku Državu.

- Tim mladih kojima je ugrožena budućnost čiji interesi su trenutno nedovoljno zastupljeni.

- Tim odgajatelja, učitelja i profesora čija profesija je degradirana, podcijenjena, omalovažena kako moralno tako i materijalno.

- Tim znanstvenika i izumitelja čija znanstvena dostignuća moraju biti na pravedan način priznata, poznata i cijenjena jer njihov znanstveni rad i izumi služe na čast njima i cijelom društvu.

- Tim branitelja koji su svoje živote stavili na raspolaganje svom Narodu i državi kada je bilo potrebno.

- Tim hrvatskih majki, kćeri i sestara koje su povijesno stajale rame uz rame svojih muževa i sinova i sačuvale rod Hrvata.

- Tim za pravosuđe – koji se brine o zagovaranju pravde, poštovanja Ustava i ustavnih prava svakog građanina, Zakona i Konvencija – a što je temelj pravne države, pravne sigurnosti i garancija investicijama iz inozemstva.

- Ekonomski tim – koji će svaki od projekata i programa popratiti ekonomskom analizom i ekonomskim savjetima, kalkulirajući unaprijed pozitivne i negativne strane svakog projekta, njihovu financijsku isplativost i dugoročnu prihvatljivost.

Izlaganje je nastavio prof. dr. Ivan Miloš, koautor Gospodarskog programa koji je istaknuo važnost i značaj svih prometnih čvorišta u Hrvatskoj kao budućih međunarodnih prometnih koridora, te strateški značaj Luke Rijeka.

Iznešeni Gospodarski program apsolutno je superioran – rekao je i gospodin Ratimir Kvaternik koji je značajno iskustvo u vanjskoj politici stekao i kao konzultant i šef misija u UNESCO-u. Osnovane timove trebaju voditi ljudi koji su spremni založiti se. Iseljenici su nam posljednjih godina okrenuli leđa, apsolutno su nezainteresirani za ulaganja, ali ukoliko se u Hrvatskoj nešto počne mijenjati na bolje, na njih će se moći računati.

Nada Landeka, predsjednica Tima za pravosuđe istaknula je nužnu potrebu iskorjenjivanja korupcije i kriminala iz svih pora društva kao temeljni preduvjet za ulaganja i investicije. Građani, a ni iseljenici nemaju povjerenja u hrvatsko pravosuđe, niti u zemljišne knjige, a kad nema povjerenja, nema ni ulaganja. S obzirom na vrlo visoko mjesto koje Hrvatska zauzima na ljestvici korupcije i kriminala, kao i nefunkcioniranja pravosuđa, ovaj Tim pred sobom ima izuzetno težak zadatak, ali na čijim zadacima se mora neprekidno raditi jer bez saniranja stanja u pravosuđu nema ni gospodarskog oporavka.

Željko Vinski iz Stranke hrvatskog zajedništva istaknuo je potrebu hitnog oporavka gospodarstva i proizvodnje, kao i provedbu gotovog i od Vlade RH potpisanog Gospodarskog programa, čijom provedbom se osigurava strateški položaj Hrvatske u međunarodnom prometu, a što istovremeno Hrvatskoj osigurava značajan financijski priljev, kao i brojna radna mjesta, povećanje prihoda s osnova naplaćivanja putarina, prihoda od turizma i sl.

Član pokreta za korjenite promjene Josip Baotić istaknuo je nužnost potrebe razvoja odraslih ljudskih potencijala, kao i potrebu mijenjanja pravila unutar same politike. Mi hoćemo novi put i žudimo za novim načinima rada, života, politike – gdje će na prvom mjestu biti interes čovjeka. Mi smo drugačiji. Nemamo ništa osim znanja, volje, ljubavi. Nemamo novca s kojim radimo, sve radimo volenterski ali srcem, zato jer volimo ovu zemlju.

Hrvatska ima brojne potencijale rekao je i Pejo Čičak. Opstala je unatoč svim problemima s kojima se nosimo. Mi inzistiramo na tome da Vlada hitno poradi na Strategiji za oporavak gospodarstva temeljem izrađenog Gospodarskog programa, jer ljudi neće dugo moći izdržati bez posla, i bez financijskih prihoda. Radi i proizvodnja su nužnost koju treba neprekidno zagovarati i poticati. Trebamo što više koordinatora unutar oformljenih Timova čiji će voditelji u svom radu dati jedan dio sebe.

Inžinjer Josip Galić istaknuo je također nužnost oporavka proizvodnje i gospodarstva bez kojeg nema budućnosti. Mladi sve više napuštaju Hrvatsku, gospodarstvo tone, ne oporavlja se, a nema ni izgleda da tako uskoro bude. Predlažem, da prihvatimo savjet generala Gotovine „Okrenimo se budućnosti“, jer to je jedini put.
Damir Sapanjoš također je podržao Gospodarski program, uz napomenu da treba posebnu brigu voditi o malim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, jer bez njihovog opstanka biti će ugrožena cjelokupna ekonomska stabilnost zemlje.

Maja Marija Jelinčić predsjednica Demokratske stranke žena također je podržala Gospodarski program, uz isticanje nužne i žurne promjene u političkim strukturama.

Na kraju je dogovoreno je da svi Timovi izrade u što kraćem roku svoje programe rada koje treba te da ih prezentiraju predsjednicima drugih Timova, Vladi RH, i javnosti, radi što brže i kvalitetnije realizacije.


Autor; Nada Landeka, predsjednica Udruge Veronika Vere i predsjednica Tima za pravosuđe Hrvatskog svjetskog Sabora

- 12:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.12.2012., petak


Mjesni ogranak SHZ-a Plovanija izabrao novog predsjednika
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Mjesni ogranak SHZ-a Plovanija izabrao novog predsjednika



Mjesni ogranak SHZ-a Plovanija izabrao novog predsjednika. Za predsjednika ogranka izabrana je Danijela Matešić.

Na skupštini, uz članove ogranka, prisustvovali su mr.sc. Miljenko Marić, zamjenik predsjednika SHZ-a i predsjednik podružnice SHZ-a Zadar, prof. Josip Jović, predsjednik podružnice SHZ-a Ražanac i Gašpar Bilić, predsjednik mjesnog odbora SHZ-a Smiljevac

Novoizabrana predsjednica ogranka izrazila je uvjerenje kako će se ogranak što bolje pripremiti za lokalne izbore 2013. godine, a sve kako bi imao značajne rezultate.



U Zadru, 14. prosinca 2012. godine




Predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
mr.sc. Miljenko Marić

- 22:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.12.2012., četvrtak


HRVATSKI NEW DEAL
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


HRVATSKI NEW DEAL



Dostavljamo hrvatskoj javnosti Program gospodarske obnove koji predstavlja kralježnicu hrvatskog New Deala, a sadrži dvije skupine strateških projekata. Prvu skupinu gotovih projekata, koji su izrađeni u okviru gospodarske strategije EU, čini set od šest projekata koji funkcionalno sačinjavaju jednu neraskidivu cjelinu, što znači da se moraju realizirati istovremeno, jer pojedinačno ne znače gotovo ništa, a kao cjelina čine bogatstvo:

1. Izgradnja nizinske, dvokolosiječne i elektrificirane željezničke pruge Rijeka - Zagreb - Koprivnica
2. Izgradnja matičnog kontejnerskog terminala "Zagrebačko pristanište" u riječkoj luci
3. Izgradnja velikog poslovno-logističkog čvorišta "Miklavlje" u općini Matulji
4. Razvoj "Međunarodnog poslovnog centra Karlovac"
5. Izgradnja višenamjenskog plovnog kanala Dunav - Sava (Vukovar - Šamac)
6. Izgradnja mreže željezničkih pruga između lučkih terminala i logističkih čvorišta za unutarnji (interni) prijevoz kontejnera po strogom normativu matičnih brodova od 75 TEU/h


Drugu skupinu razvojnih projekata uglavnom čine sljedeći projekti:

- Priprema izgradnje novog matičnog terminala "Raša-Bršica“ u Raškom zaljevu
- Izgradnja željezničke pruge Rijeka - Koper – Trieste, koju je projektirala EU u okvirima svoga projekta IMONODE
- Izgradnja konsolidacijskog strateškog čvorišta "Rugvica" kod Zagreba - Karlovca
- Izgradnja LNG terminala s funkcionalnim multiplikativnim projektima u svome okruženju na području općine Omišalj
- Izgradnja najmanje 5 specijalnih tankera u hrvatskim brodogradilištima za transportni lanac u prijevozu LNG od izvorišta do Omišlja
- Proizvodnja velikog broja željezničkih vagona za novi sustav MODLAOR kojeg potiče EU svojim kohezijskim i strukturnim fondovima
- Izgradnja većeg broja poslovnih zona uz riječki prometni pravac do Mađarske.


Na tim projektima radio je tim od 25 najeminentnijih hrvatskih i europskih stručnjaka iz Hrvatske i svijeta, računajući i lobiste koji su te programe predstavili EU. EU ih je službeno prihvatila 28.06.2010. godine u Szczecinu na način da je odabrala Luku Rijeka i riječki prometni pravac za svoje glavno strateško prema Kini i obrnuto u idućih najmanje 50 godina. To su programi i projekti u koji su uključene gotovo sve europske zemlje koje u njima pronalaze svoje konkretne interese. Ključni resurs za realizaciju ovih strateških projekata predstavlja svih sedam međunarodnih koridora koji su bili presudni da EU ne prihvati luke u Trstu i Kopru za svoju dugoročnu strategiju, a zemlje središnje Europe sada ulaze u svoj New Deal po poznatom modelu koji je korišten za razvoj tzv. Zapadne Europe nakon Drugog svjetskog rata, što RH osigurava ogromnu mogućnost za njezino pretvaranje u zemlju blagostanja i to iz temelja pozicijske rente.

EU je spremna kompletni program financirati, jer su to njezini programi i projekti u koji se uključuju gotovo sve zemlje EU. Čak su izdali certifikat kojim garantiraju svim investitorima za uloženi kapital upravo u navedene projekte:



Programi gospodarske obnove RH moraju ići u paketu. Jedino onda je multiplikator 11. Ako idu pojedinačno, nikad se neće kompletno realizirati i kanal Dunav – Sava – Vukovar - Šamac čekat će još 150 godina da bi bio izgrađen. Isto je i s drugim programima. Iz tog razloga prodaja segmenta programa bila bi nenadoknadiva šteta, to bi bila nacionalna izdaja putem koje se hrvatski narod osuđuje na doživotno dužničko ropstvo.

Najveća kočnica ne realiziranja programa je nesposobnost i neznanje političara koje leži u činjenici da oni obmanjuju narod i javnost svojom bahatošću, lažnim obećanjima, manipulacijama, itd. Oni se boje svakog razgovora s ljudima od struke, sami sebi lažu da su pokupili sve znanje svijeta kada su dobili tu funkciju. Ti ljudi preko noći postanu najpametniji na svijetu i njima ničije znanje ne treba.


Zagreb-Zadar, 13. prosinca 2012. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.12.2012., utorak


GARAVI NE BI DOLAZIO U SABOR, ALI PLAĆU ĆE PRIMATI
GARAVI NE BI DOLAZIO U SABOR, ALI PLAĆU ĆE PRIMATI



Tomislav Karamarko prvi je lider opozicije koji će djelovati kao izvanparlamentarna oporba!

Barem do proljeća. Predsjednik HDZ-a se, naime, povlači iz Sabora radi priprema za lokalne izbore.

To je potez bez presedana. Ovaj je korak teško razumjeti i opravdati. S tim obrazloženjem svaki zastupnik može napustiti Sabor.

Ta je odluka ponižavajuća za parlament. I dosad je bilo izbora, lokalnih i državnih, pa Sabor nije bio ovako otpuhnut. Nije to dobro ni za stranku. Karamarko sad ostavlja svoje ljude na milost i nemilost šefu SDP-a, koji se nije proslavio nježnošću prema njima...


24 S A T A

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.12.2012., ponedjeljak


MIHO ZRNIĆ MARINOVIĆ ODNIO U SREDIŠNJICU HDZ-A PREKO DVA MILIJUNA KUNA U GOTOVINI
MIHO ZRNIĆ MARINOVIĆ ODNIO U SREDIŠNJICU HDZ-A PREKO DVA MILIJUNA KUNA U GOTOVINI

Za donacije koje je u gotovini nosio u središnjicu stranke nije dobio nikakvu potvrdu, no kasnije su ga ipak nazvali i poslali mu zahvalnicu

SUĐENJE SANADERU I POMAGAČIMA
Zadarski poduzetnik Zrnić Marinović: Plaćao sam neobavljene poslove Fimi mediji i donirao HDZ





Zadarski poduzetnik Miho Zrnić Marinović potvrdio je na suđenju u slučaju Fimi medija da je marketinškoj agenciji po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici plaćao račune za neobavljene poslove, ali i da je tada vladajućem HDZ donirao više od dva milijuna kuna u gotovini.

"Žena i ja smo odlučili donirati stranku u humanitarne svrhe. Kako je HDZ bio na vlasti odlučili smo dati njima, da je bila neka druga stranka dali bi njoj", posvjedočio je vlasnik tvrtke "Odlagalište sirovina" koja je bila predmet više istraga zbog izvlačenja novca iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Zrnić je ispričao da je HDZ-u u dva navrata donirao po milijun kuna te da je više od 100 tisuća kuna stranci donirala i njegova tvrtka.
Za donacije koje je u gotovini nosio u središnjicu stranke nije dobio nikakvu potvrdu, no kasnije su ga ipak nazvali i poslali mu zahvalnicu. Tvrdi da u to vrijeme nije bio član HDZ-a, ali da se učlanio kasnije. U međuvremenu su ga, kaže, prestali pozivati na sastanke, a on je odustao od plaćanja članarine.

"Šef zadarskog HDZ-a u novinama je rekao da me ne poznaje pa pretpostavljam da više i nisam član", kazao je Zrnić Marinović.
Prilikom predaje prve donacije u središnjici HDZ-a upoznao je jednog optuženika u slučaju Fimi medija Mladena Barišića, tadašnjeg šefa Carine, koji je kao stranački rizničar, po tvrdnjama tužiteljstva bio zadužen za punjenje tzv. crnog fonda.

Za Fimi mediju čuo je, kaže, od tadašnjeg šefa Fonda za zaštitu okoliša Vinka Mladinea, a na njegov je nagovor tu agenciju angažirao za organizaciju domjenka u povodu otvaranja pogona za sortiranje i brojanje pet ambalaže. Iako domjenak nije održan zbog problema s dozvolom za otvaranje pogona "Odlagalište sirovina" im je "greškom" platilo račun.
Iako je u istrazi kazao da su s Fimi medijom poslovale i njegove druge tvrtke danas je tvrdio da se ničega ne sjeća jer "loše pamćenje ima već 10 do 20 godina".

I direktor tvrtke "Brodska Posavina" Pero Ćosić posvjedočio je da je Fimi mediji platio gotovo 200 tisuća kuna za posao koji u konačnici nisu obavili.
Suđenje se nastavlja ispitivanjem novih svjedoka.


Slobodna Dalmacija
- 14:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KARAMARKOVI KORUMPIRANI POLICAJCI
KARAMARKOVI KORUMPIRANI POLICAJCI

KARAMARKO SE HVALI DA JE SAM POKRETAO AKTIVNOSTI PROTIV KORUPCIJE i KRIMINALA – ZAŠTO JE ONDA ZA NJEGOVA MANDATA BILO NAJVIŠE KORUPCIJE I KRIMINALA?

Vidimo da je puno visokorangiranih policajaca u sustavu koji je uspostavio Karamarko zapravo radilo za kriminalce



Kosor: Nitko u hrvatskoj politici nije obolio od amnezije

http://www.zadarskilist.hr/clanci/10122012/kosor-nitko-u-hrvatskoj-politici-nije-obolio-od-amnezije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u niz je navrata govorio o svojim zaslugama u borbi protiv korupcije u vrijeme dok je bio ministar unutarnjih poslova, ali i ranije devedesetih godina kad se nalazio na čelu Policijske uprave u Zagrebu. No, u subotu je u Splitu, gdje se održavala tribina povodom godišnjice smrti Franje Tuđmana, otišao i korak dalje tvrdnjom da je praktično bio usamljen u toj borbi. "Bilo je devijacija u našoj stranci. Ali, što se tiče koruptivnih aktivnosti i kriminala, te sličnih pojava protiv kojih smo se borili - ja sam pokretao te procese. Nitko drugi. Niti jedna druga stranka - ni 1994., ni 2008. godine", rekao je Karamarko koji se u HDZ vratio tek u rujnu 2011. godine.

Na osnovu te izjave moglo bi se zaključiti da borba protiv korupcije nije bila politika HDZ-a, uvjetovana i obvezama Hrvatske u pregovorima s EU, nego stvar jednog čovjeka, konkretno Karamarka.

Većina njegovih kolege iz prošle vlade, od kojih neki i danas podržavaju Karamarka, konsternirana je splitskim istupom predsjednika stranke. Nije im jasno na kojoj su to onda oni strani bili ako je Karamarko sam pokretao antikorupcijske procese. Na jučerašnji dan prije godinu dana, Jadranka Kosor je kao premijerka, zajedno s predsjednikom Ivom Josipovićem, potpisala pristupni ugovor. I ona je često isticala da je vodila borbu protiv korupcije, jučer je bila suzdržana, ali ipak znakovita.

- Sigurna sam da nitko u hrvatskoj politici nije obolio od amnezije, šturo je komentirala bivša predsjednica HDZ-a, sugerirajući očito da je i ona imala određene zasluge u bitci protiv korupcije.

Dio naših sugovornika iz HDZ-a pita se kako to Karamarko, ako je sve samo o njemu ovisilo, nije skoro ništa učinio protiv korupcije u desetak mjeseci dok je Ivo Sanader još bio premijer, a on ministar.

- To je bila stvarno drska, provokativna Karamarkova izjava. Ne sjećam se da je on išta rekao o korupciji kad je bio u Sanaderovoj vladi. Što je čekao ako je imao neke podatke, s kojima je, uostalom, kao šef obavještajne službe morao raspolagati u slučaju da je bio uspješan u svojem poslu?

Nažalost, zadnjih tjedana pokazuje se da Karamarko nije bio niti dobar ministar unutarnjih poslova. Vidimo da je puno visokorangiranih policajaca u sustavu koji je uspostavio Karamarko zapravo radilo za kriminalce. O toj činjenici Karamarko još nije ništa rekao, ogorčen je jučer bio jedan HDZ-ov saborski zastupnik.

Član stranke koji je tijekom izbora u HDZ-u bio protiv Karamarka kaže da su ljudi koji su podupirali Karamarka tada širili parolu - ako izaberemo njega, nitko više neće moći hapsiti HDZ-ovce. "Doista ne znam kako bi Karamarko prošao na tim izborima da je stalno tvrdio da je sam samcat pokrenuo borbu protiv korupcije, zapitao se jedan od naši sugovornika.

Nekadašnje Karamarkove kolege iz Vlade, i one koju je vodila Kosor i one koju je vodio Sanader, Karamarkove izjave ne žele Komentirati ili tvrde da ih nisu čuli, ali bilo je i onih koji su cinično zaključili "da se vidi gdje je HDZ dovela ta Karamarkova borba - na klupu za optuženike".

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.12.2012., subota


BIVŠI DJELATNIK BAGATA PETAR VUKSAN PISMOM SE OBRATIO VOXU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


BIVŠI DJELATNIK BAGATA PETAR VUKSAN PISMOM SE OBRATIO VOXU

LIKVIDACIJOM BAGATA IZGUBLJEN JE SVJETSKI BRAND!
- Radili smo dijelove za oružje za Hrvatsku vojsku dok su granate pljuštale po gradu i žrtvovali goli život da bi dobili svoju dragu državu – navodi Petar Vuksan


NEZASTARJEVANJE PRETVORBE BAGAT TRGOVINE ZADAR

Prvo uništeno hrvatsko poduzeće je bila tvornica Vlado Bagat iz Zadra iz razloga da ista ne bi tijekom rata prešla na vojnu proizvodnju za potrebe HV-a, a koje su onemogućile određene osobe na zadarskom području.

Tvornica je privatizirana 1990. pod nerazjašnjenim okolnostima te je bila jedna od najvećih tvornica šivaćih strojeva u Europi i jedna od okosnica zadarskog gospodarstva. Bivši radnici su podigli niz prijava za gospodarski kriminal i traže da se ispitaju svi članovi uprave koji su skrivili propast tvrtke.

Uprave poduzeća često su se mijenjale, a sve s ciljem da se prikrije pljačka poduzeća. Sada se na prostoru od 75.000 četvornih metara, koliko je zauzimala likvidirana tvornica Bagat, izgradio trgovački lanac Lidl, a preostali dio tvornice, gdje će se graditi stanovi, čeka rušenje. Početkom 21. stoljeća poduzeće odlazi u stečaj i likvidaciju.

Osobe koje su pridonijele njegovu uništenju sklonile su se u najprofitabilnije poduzeće BAGAT TRGOVINA Zadar iz razloga što je imalo po čitavoj Hrvatskoj atraktivne poslovne prostore, kao i u drugim gradovima bivše SFRJ.

Poduzeće je nastalo izdvajanjem OOUR-a Trgovina Zadar iz sastava RO Vlado Bagat Zadar, prema odluci o izdvajanju iz siječnja 1990. godine. Poduzeće Vlado Bagat je do 1990. godine u svom sastavu imalo više organizacijskih jedinica (Bagat trgovina, Bagat tvornica šivaćih strojeva – otišla u stečaj, Bagat tvornica plinskih armatura u Ninu – otišla u stečaj, Bagat alatnica – otišla u stečaj, Bagat drvni pogon – otišao u stečaj, a čija je imovina prodana Tankerkomercu koji ga je prodao Slovencima i dr.) u kojima je bilo zaposleno 4.143 radnika.

Kriminalne skupine uništavale su Bagatove pogone kao što je slučaj s tvornicom plinskih armatura u Ninu koju više nitko ne spominje. Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je istražni zahtjev protiv Jakova Bakića i Ive Sorića oko rasprodaje imovine koji su tijekom ožujka i početkom travnja 1999. godine bili u pregovorima s Rokom Bralom oko partnerstva za kupnju Tvornice plinskih armatura u stečaju u Ninu. Isti su se međusobno optuživali i gasili tvorničku proizvodnju. Svima nam je poznato jedno - kada se ruši ekonomija, ruši se i država.

Bagat alatnica uglavnom je radila alatne strojeve te je otišla u stečaj. Direktor Bagat alatnice bio je Ante Mavra, nekadašnji direktor tvornice Bagat, a u vlasničkoj strukturi prema saznanjima radnika koja nisu nikad službeno potvrđena, bio je Miljenko Kovačević, bivši predsjednik zadarskog privatizacijskog područnog ureda, također bivši bagatovac i zadarski odvjetnik Matko Pavić, a o kojima su već izvješćivala hrvatska sredstva informiranja.

Iako je bilo materijala za pokretanje istrage, izvješća Državnog ureda za reviziju Bagat trgovine i drugih Bagatovih organizacijskih jedinica imala su ulogu više kroničarskih zapisa, a najveća pretvorbena afera ne samo Bagat trgovine već i pretvorba Bagatovih organizacijskih jedinica ostale su netaknute. Nedavno su bivši radnici Bagata dostavili nove podatke Državnom uredu u Zadru o poslovanju Bagat trgovine gdje su utvrđene nezakonite radnje. Međutim, isti ured je nezainteresiran za daljnju reviziju navedenog poduzeća.

Odluku o pretvorbi donio je radnički savjet 25. lipnja 1992. godine, a izmjene i dopune odluke upravni odbor 20. siječnja i 19. ožujka 1993. godine. Predsjednik radničkog savjeta bio je Miljenko Korona, a članovi Ljubo Bjeletić, Mira Dubroja, Miloš Đoković, Miroslava Kolenc, Miro Ninčević, Branka Peričić, Ivo Radulić, Zlatko Turnšek, Marinela Vukić i Milovan Zečević. Predsjednik upravnog odbora bio je Ante Basioli, a članovi Miljenko Korona, Mario Matulina, Ivo Radulić i Milivoj Škalabrin.

Poduzeće Bagat trgovina je 1990. godine imalo u vlasništvu 75 prodavaonica (Zadar, Zagreb, Osijek, Vinkovci, Knin, Sisak, Požega, Karlovac, Slavonski Brod i Dubrovnik), osam stovarišta i desetak servisnih radionica. Također, poduzeće je imalo i prodavaonice u Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, kao i na području Srbije, Vojvodine i Crne Gore gdje su imali 35 poslovnih jedinica. Preko Bagatovih tvrtki počeli su rasprodaju imovine u Srbiji. Tako su od navedenih rasprodali dva poslovna prostora u Srbiji, 2006. godine, jedan u Vranju, a drugi u Užicama, oba za 50 tisuća eura, a koji vrijede više stotina tisuća eura. Bagatovi čelnici uveli su praksu da kada na kriminalan način rasprodaju Bagatovu imovinu optužuju po sudovima jedan drugoga, odnosno uprava optužuje nadzorni odbor i obrnuto, a sve kako bi prikrili kriminalnu rasprodaju.

Vrijednost poduzeća Bagat trgovine 1991. godine iznosila je 5.587.691.- DEM uz primjenu srednjeg tečaja 1-DEM = 55 HRD.

Kako bi što jeftinije došli do atraktivnih poslovnih prostora preko Bagat trgovine, naručili su izradu elaborata o procijeni vrijednosti poduzeća 1992. godine te je Bagat trgovina procijenjena na 2.780.400.- DEM. (1-DEM=1.977.- HRD), što je i bio temeljni kapital kada je poduzeće s tim ušlo u pretvorbu. Elaborat o procjeni vrijednosti poduzeća izradilo je društvo Inžinjerski biro d.d. (MBS 3272010) Zagreb.

Imovina Bagat trgovine u elaboratu o pretvorbi je znatno umanjena što znači da su nekretnine Bagat trgovine došle u ruke određenih pojedinaca bez ikakvog pravnog temelja i da su prodavane u bescjenje.

U skladu s odlukama nadzornog odbora Bagat trgovine tijekom 1997. 1999. i 2001. godine, prodani su poslovni prostor u Zadru, zemljište i poslovni prostor u Vinkovcima, poslovni prostori u Ljubljani i Mariboru, zemljište i poslovni prostor u Sarajevu te poslovni prostori u Zenici i Tuzli.

Ukupno su za prodane nekretnine 1997. 1999. i 2001. godine utržili 1.140.600.- DEM što je skoro jednako polovini procijenjene vrijednosti imovine Bagat trgovine. Raspoloživi podaci o prodanoj imovini su zaključno do ožujka 2004. godine. Drugi Bagatovi prostori su dani u zakup.

Samo je prodano, kao što je navedeno, nekoliko prostora (od 75) i utrženo je 1.140.600.- DEM, a kada budu prodavali ostale nekretnine cifra će se penjati na nekoliko milijuna eura. Sada je svima u Hrvatskoj jasno da se Zakonom o pretvorbi društvenih poduzeća (NN19/91) sa svim izmjenama i dopunama, od 1991. do 2003. godine manipuliralo vrijednim nekretninama koje su prodavane u bescjenje.

Međutim, ustavne odredbe definirale su da pretvorbeni kriminal i ratno profiterstvo ne zastarjevaju, a što se odnosi i na poduzeće Bagat trgovina Zadar.

Čelnici poduzeća Bagat trgovina Zadar pod parolom zaštite imovine osnovali su društva u vlasništvu, a sve s ciljem da na kriminalan način rasprodaju imovinu Bagat trgovine, što su i učinili. Osnovali su društva da premoste teškoće u poslovanju i štete nastale zbog ratnih zbivanja. Naprimjer, u Zadru nije oštećen niti jedan objekt Bagat trgovine. Prema tome, stvarali su atmosferu kako da što prije prigrabe Bagatove nekretnine, a ne da razvijaju poslovanje poduzeća.

Dostavljamo hrvatskoj javnosti sljedeća povezana društva i osobe poduzeća Bagat trgovine:

1. Društvo Bagat-Ljubljana, podjetje za notranje i zunanjo trgovino d.o.o., Ljubljana.

U sudski registar Osnovnog suda u Ljubljani upisano je 11. prosinca 1991. godine pod brojem 6674/91. Temelnji kapital društva je iznosio 12.000.000 SLT i uplaćen je u novcu. Udjel Bagat trgovine iznosio je 8.000.000 SLT ili 66,7% temeljnog kapitala, dok su preostali udjeli pripadali slovenskim državljankama (zaposlenicima poduzeća).
Poslovna aktivnost društva prestala je 1996. godine, a tijekom 1997. godine društvo je i formalno ugašeno.

Tijekom njihova poslovanja društvo Bagat-Ljubljana je imalo dva poslovna prostora u Ljubljani te po jedan u Mariboru i Celju.
Poslovni prostor u Ljubljani površine 42 m2 prodali su 1999. godine u iznosu 117.600.- DM. Procijenjena vrijednost nekretnine prema elaboratu o pretvorbi iznosila je 26.313.- DEM. Razlika između prodaje i procijene iznosi 91.287.- DEM.
Drugi poslovni prostor u Ljubljani površine 112,54 m2 je bio u postupku denacionalizacije.

Poslovni prostor u Mariboru površine 66,85m2 prodali su 1999. godine u iznosu 84.231.- DEM. Procijenjena vrijednost nekretnine prema elaboratu o pretvorbi iznosila je 48.199.- DEM. Razlika između prodaje i procijene iznosi 36.032.- DEM.
Poslovni prostor površine 28,35 m2 u Celju bio je u zakupu društva Žniders d.o.o. Maribor za zakupninu u iznosu 280.- EUR mjesečno.

Upravu poduzeća Bagat-Ljubljana predstavljao je Ivan Vodopija, od 11. prosinca 1991. do 11. prosinca 1997. godine.

2. Bagat – Makedonija, trgovija i uslugi d.o.o., Skopje.

U ožujku 1992. godine osnovano je društvo Bagat – Makedonija, trgovija i uslugi d.o.o., Skopje, a u travnju 1992. godine društvo je promijenilo ime u Bagat trgovija i uslugi d.o.o., Skopje, a u ožujku 1996. godine u Bagat-Komerc uvoz-izvoz d.o.o., Skopje. U prosincu 1998. godine izvršen je upis u sudski registar Osnovnog suda u Skopju pod brojem 4129/98. Društvo ima dva poslovna prostora u Skopju te po jedan u Titovom Velesu i Strumici. Dio zaposlenika uzurpirao je poslovne prostore te su osnovana društva Sato d.o.o., Strumica, Bagat-Mak d.o.o. Štip i Kej-Bagat d.o.o. Skopje. Kod Osnovnog suda u Strumici 1996. godine društvo je pokrenulo postupak za povrat uzurpiranih prostora.

Upravu poduzeća Makedonija, trgovija i uslugi d.o.o., Skopje predstavljao je Miljenko Korona, od 23. travnja 1992. do 21. ožujka 1996. godine, a od 21.ožujka 1996. godine Rodna Tomeva.

3. Društvo Bagat-Sarajevo, poduzeće u mješovitoj svojini za vanjsku i unutarnju trgovinu d.o.o., Ilidža.

Registracija društva nije provedena u sudskom registru, a navodno zbog ratnih zbivanja. Međutim, kad je trebalo rasprodati nekretnine više ih nije zanimala registracija. Prema elaboratu procijenjena vrijednost nekretnina smještenih na lokacijama u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Tuzli i Zenici) iznosila je 216.958.- DEM., a sve su prodane tijekom 2001. godine.
Nekretnine u Sarajevu sastajale su se u vrijeme pretvorbe od zemljišta površine 910 m2 i objekta u kojem je bilo smješteno skladište i uprava i prodane su za 250.000.- DEM, a poslovni prostor u Tuzli površine 70,88 m2 prodan je za 77.968.- DEM i poslovni prostor u Zenici površine 84 m2 prodan je za 84.000-DEM. Sve ukupno prodano za 411.968.- DEM. Razlika između prodaje i procijene iznosi 195.010- DEM.

4. Društvo Bagat Zagreb d.o.o., Zagreb upisano je u sudski registar Trgovačkogsuda u Zagrebu 30. studenoga 1998, godine po brojem Tt-98/4764-2. Osnivači su društvo Bagat trade d.o.o., Zadar i društvo Alberta d.o.o., Zagreb (MBS 3948358) u jednakim omjerima. Navedeno društvo osnovano je s ciljem da se zajedničkim ulaganjem sačuva iznajmljeni poslovni prostor i poveća predmet. Društvo nije sačuvalo poslovni prostor kao što se i očekivalo već je podnijelo zahtjev za njegovim gašenjem.
Upravu poduzeća poduzeća Alberta d.o.o., Zagreb predstavljala je Jasmina Kolarević, direktor od 6. studenoga 1998. godine.

5. Društvo Bagat trade d.o.o., Zadar (MBS 08504497) u sudski registar Trgovačkog suda u Splitu upisano 4. studenoga 1994. pod brojem Fi- 10487/94. Društvo Bagat trade d.o.o., Zadar osnovano je s ciljem da se sve poslovne aktivnosti obavljaju preko navedenog društva, a ne preko poduzeća Bagat trgovine, a sve s ciljem kako bi rasprodali vrijednu imovinu što su i učinili.

U rujnu 1997. godine prodali su poslovni prostor na lokaciji Bili Brig u Zadru u iznosu 218.801.- DEM.

Osim što su prodavali nekretnine, društvo je sljedeće poslovne prostore u Zadru davalo u zakup:
- u ulici Pape Aleksandra 1, površine 54,26 m2 – 2.400.- DEM mjesečno
- u ulici Dalmatinskog sabora 5, površine 30,15 m2 – 720.- EUR mjesečno
- u ulici Josipa Bana Jelačića 21, ima više poslovni prostora, površine 19,05 m2 – 200.- EUR, 98 m2- 1.000.- EUR, 20 m2 – 220.- EUR, 37,80 m2 – 500.- EUR, 77 m2 – 900.- EUR, 20,89 m2 – 240.- EUR. Sve zakupnine plaćaju se mjesečno.
- dio prostora u upravnoj zgradi, površine 20 m2 – 77.- EUR, 45 m2 – 179.- EUR i četiri prostorije – 500.- DEM. Sve zakupnine se plaćaju mjesečno.
Ukupno su mjesečno utrživali od zakupa poslovnih prostora u Zadru oko 6.000.- Eura.

Upravu poduzeća Bagat trade d.o.o., Zadar predstavljali su Dušanka Morić, od 4. studenoga do 28. prosinca 1998. godine i Ivan Vodopija, od 28. prosinca 1998. godine.

6. Društvo Bagat Precizna mehanika d.d., Zadar
Osnivači: Dalmatinska banka d.d.. Zadar, Bagat poduzeće za proizvodnju alata, strojeva i proizvodnju automatike s.p.o., Zadar i Bagat trgovinsko poduzeće s.p.o. Zadar.
Kao društvo posuđivali su sredstva od njemačke industrijalke Jutte Kochendorfer koja je u jednom aranžmanu iz 1995. godine “Bagatu” posudila pola milijuna maraka te se ista vrlo dobro osigurala instrumentima naplate gdje će joj sada biti isplaćeno s kamatama i troškovima oko 3 milijuna kuna. Nakon što su opteretili poduzeće Bagat Precizna mehanika d.d., Zadar napuštaju društvo na temelju ugovora o zamijeni dionica društva za dionice društva Bagat Precizna mehanika d.d., Zadar. U siječnju 1998. godine u navedenom društvu nemaju više udjela te je nad poduzećem Bagat Precizna mehanika d.d. završen stečaj prije četiri godine.
Upravu poduzeća Bagat Precizna mehanika d.d. predstavljao je Blaženko Lovrinov, od 16. studenoga 1990. godine.

Osobe koje su imale veliki utjecaj u Bagat trgovini su:

Josip Kraljić, član upravnog odbora Bagat trgovine, od 27. studenoga 1993. do 2. veljače 1994. i predsjednik nadzornog odbora, od 2. veljače 1994. do 16. listopada 2003. godina, a koji sada obnaša funkciju pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zadarske županije i člana Upravnog vijeća Opće bolnice Zadar (radio kao liječnik u zdravstvenoj ambulanti poduzeća Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ), veliku potporu imao je u Zlatku Begonji, bivši član nadzornog odbora Tankerske plovidbe d.d. Zadar (1995-1999), bivši član uprave poduzeća Zadarski šport d.o.o. Zadar (1998-2002), a sada obnaša funkciju upravitelja Zavoda za povijesne znanosti u Zadru te predsjednika Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe Zadarske županije i pročelnika zadarskog zmajskog stola (otac mu je radio u tvornici Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ);

Boris Ćupić, član upravnog odbora Bagat trgovine, od 27. studenoga 1993. do 2. veljače 1994. i član nadzornog odbora, od 2. veljače 1994. do 16. listopada 2003. godina (obnašao funkciju direktora tvornice Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ.);

Ivan Vodopija, član upravnog odbora Bagat trgovine od 27. studenoga 1993. do 2. veljače 1994., i direktor Bagat trgovine, od 10. ožujka 1994. godine (također djelatnik tvornice Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ) i dr.
U pretvorbi Bagat trgovine veliku potporu davao im je Šime Prtenjača, bivši župan i zastupnik u Hrvatskom saboru te bivši predsjednik nadzornog odbora Tankerske plovidbe d.d. Zadar, od 1995. do 1999. godine (radio u računovodstvu tvornice Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ).

Zbog nemogućnosti podmirivanja obveza prema zaposlenicima i dobavljačima za isporučenu robu, žiro račun Bagat trgovine je bio neprekidno blokiran, od 12. listopada 1994. do studenoga 2002. godine. Prema odredbama članka 251. Zakona o trgovačkim društvima, ako je društvo nesposobno za plaćanje ili prezaduženo, uprava mora bez odgađanja, a najkasnije tri tjedna po nastanku razloga kojega poseban zakon određuje kao razlog za pokretanje stečajnog postupka zatražiti da se otvori stečajni postupak ili postupak prisilne nagodbe. Prijedlog za otvaranje stečajnog postupka uprava nije podnijela, već je poduzeće Bagat trgovina osnovalo novo društvo Bagat trade d.o.o. Zadar na koje su prenesene sve poslovne aktivnosti i zaposlenici.

Financijska revizija, Mišura d.o.o., Zagreb, Švarcova 20, 1999. godine, izvršila je uvid u poslovanje poduzeća «Bagat Zadar», te je utvrdila kriminalne radnje gore navedenih s ciljem uništavanja hrvatskih poduzeća, što su u krajnjem cilju i učinili.


PREDMET: UVID U POSLOVANJE PODUZEĆA BAGAT ZADAR

Uvidom u dokumentaciju RF MIORH-a od dana 29.03.1999.godine o zaposlenim radnicima u poduzeću BAGAT TRGOVINA s.p.o. Zadar, utvrđeno je da je navedeno poduzeće na dan 01.01.1990.godine imalo 179 zaposlenih radnika koji su do 01.01.1990.godine bili prijavljeni na broj 3100092432, a od 01.01.1990. do 29.03.1999.godine na broj 3100032081.

Poduzeće BAGAT TRGOVINA s.p.o. obavlja svoju djelatnost pod tim nazivom do 04.11.1994.godine, kada vrši registraciju nove firme pod nazivom BAGAT TRADE d.o.o. za trgovinu, promet i usluge. Novo registrirana firma BAGAT TRADE d.o.o. nastavila je poslovanje sa svim radnicima iz prethodne firme BAGAT TRGOVINA s.p.o. i to bez njihove odjave s te firme i njihove prijave na novoregistriranu firmu BAGAT TRADE d.o.o. Uslijed nepravodobne odjave radnika s jedne firme za koju su radili i nepravodobne prijave radnika na novu firmu (BAGAT TRADE d.o.o.) prouzrokovane su obveze za RF MIORH i HZZO u vremenskom razdoblju od 01.01.1993. do 31.12. 1995.godine u iznosu od 736.232,22 kuna.

Sve navedene obveze sastoje se od:
1. Doprinosa za RF MIORH kn 544.034,23
Kamata za RF MIORH kn 131.810,26
_______________
Svega za RF MIORH kn 675.844,49



2. Dječjeg doplatka kn 48.375,98
Kamata za D.D. kn 12.011,75
_______________
Svega za D.D. kn 60.387,73

Za ostale obveze nemamo uvida do sada, ali znamo da su prateće uz ove koje smo već iskazali.
Obzirom da navedene obveze koje su iskazane i one koje nisu iskazane, a sastavni su dio ovih obveza, treba ih odmah u cijelosti prenijeti na obveznika koji ih je proizveo te staviti mu do znanja da je obvezan na izmirenje proizvedenih obveza a ne ostavljati ih onome tko ih nije proizveo i tko nije zakonski obveznik izmirenja nastalih obveza.

Iz postojeće dokumentacije vidljivo je da kod poduzeća BAGAT TRGOVINA s.p.o. ima još 1 radnik u radnom odnosu te kod BAGAT TRADE d.o.o. za trgovinu, promet i usluge 34 radnika u stalnom radnom odnosu, na dan 29.03.1999.godine.

Uvidom u svu postojeću dokumentaciju, vidljivo je da su na poduzeću BAGAT TRGOVINA s.p.o. ostale velike obveze s naslova naprijed navedenih iznosa i obveza koje nisu iskazane a pripadaju poduzeću BAGAT TRADE d.o.o. koje trebaju biti u obvezi navedenih.

Ako sve pripadajuće obveze ne preuzme obveznik kome i pripadaju, bit ćemo prisiljeni intervenirati za isto kod nadležnih službi.

Sa štovanjem



FINANCIJSKA REVIZIJA
MIŠURA d.o.o.
ZAGREB, Švarcova 20



ROKO BRALA USPJEŠNI PODUZETNIK?


Žitelji Zadarske županije često postavljaju pitanje kako je privatni poduzetnik Roko Brala iz Posedarja postao uspješni poduzetnik i većinski vlasnik Tvornice plinskih armatura u Ninu, Bagat alatnice Zadar i Bagat trgovine Zadar koji su do 1990. godine bili u sastavu poduzeća Vlado Bagat Zadar. Tvornicu plinskih armatura u Ninu kupio je u stečaju 1999. godine o čemu je izvjestila i Slobodna Dalmacija, 8. ožujka 2000. godine da je Brala zajedno s iseljenikom Vjekom Sinovčićem istu platio 500.000 DEM te da je Brala dao vlastitih 200.000 DEM i 300.000 DEM koje je pozajmio od prijatelja Vjeke Sinovčića.

Bagat-Alatnicu kupio je 2005. godine, a većinski vlasnik Bagat trgovine postao 2007. godine.

Kada je postao većinski vlasnik Bagat trgovine, Brala je opozvao prethodni nadzorni odbor. Tako je Trgovački sud u Zadru rješenjem broj R1-2/07 od 04. siječnja 2007. godine riješio: Opozivaju se predloženici Ante Kapović s mjesta predsjedika te Adrian-Antonio Kapović, Sabine-Theresia Reichel i Jagoda Santini s mjesta članova Nadzornog odbora Bagat-trgovina d.d. Zadar. U nadzorni odbor imenuju se Dražen Špinderk iz Zadra, Velebitska 12 JMBG 1709960383942 kao predsjednik Nadzornog odbora, a Roko Brala iz Posedarja, Braće Dežmalj bb JMBG 2609951383939, Šime Baričević iz Maslenice, Don Jose Nekića 11 JMBG 0810981382708 i Ante Mršić iz Islama Latinskog, Islam Latinski 11 (JMBG 0705947383918) kao članovi Nadzornog odbora. Mandat novoizabranih članova Nadzornog odbora počinje teći od dana donošenja rješenja i traje do izbora članova Nadzornog odbora na skupštini društva.

Sada je Brala predsjednik nadzornog odbora Bagat trgovine, a zamjenik predsjednika nadzornog odbora je Dragan Rukavina iz Rijeke, a članovi nadzornog odbora su Ante Lasan iz Zadra, Marinko Golem iz Lisičića i Marino Benić iz Rijeke. Za direktora Bagat trgovine postavio je Zorana Vujasinovića iz Zadra,

Odlukom Skupštine Bagat trgovina od 04. veljače 2010. godine kojom je odobren Ugovor o podjeli i preuzimanju solemniziran 19. svibnja 2010., društvo je sudjelovalo u postupku odvajanja s preuzimanjem, prijenosom dijela imovine iz društva BAGAT TRGOVINA d.d.
Zadar, Nikole Tesle bb, MBS 060025452, OIB 05840865782 na društvo BAGAT MALOPRODAJA d.o.o. Rijeka, Korzo 35/c, MBS 040259572, OIB 77750590850, kao društvo preuzimatelj. Osoba ovlaštena za zastupanje je Sead Vehabović iz Rijeke.

Osnivači/članovi društva BAGAT MALOPRODAJA d.o.o. Rijeka je:

RIJEKATEKSTIL - DOMUS, dioničko društvo za trgovinu i usluge, pod MBS: 040020842, upisan kod: Trgovački sud u Rijeci, OIB: 67641553147 Rijeka, Jadranski trg 4 - jedini član d.o.o. Temljni kapital 36.586.200,00 kuna. Jedini dioničar je A. M. E. C. društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu, špediciju i carinsko skladištenje, pod MBS: 040111255, upisan kod: Trgovački sud u Rijeci, OIB: 10967949282
Rijeka, Osječka 47.
Osobe ovlaštene za zastupanje su Dragan Rukavina, predsjednik uprave i Mirko Pavičić, član uprave. Nadzorni odbor Blaž Pavičić, predsjednik nadzornog odbora, Ivanka Pavičić, zamjenik nadzornog odbora Robert Kopajtić, član nadzornog odbora.

Osim navedenih poduzeća Roko Brala je vlasnik i direktor sljedećih tvrtki: BRALA TRADE d.o.o., PLINARA BRALA d.o.o., BENZINSKA PUMPA BRALA d.o.o., BRALA NEKRETNINE d.o.o. i BRALA TRANSPORT d.o.o.
Također, Roko Brala je vlasnik i benzinske crpke i hotela "Lucija" u Posedarju te 15 hektara vinograda koji je bio u sklopu poljoprivrednog dobra Baštica koje mu je u ime države prodala Zadarska županija. Uvidom u godišnji obračun Proračuna Zadarske županije za 1998. i 1999. godinu kada je bila prodaja navedenog zemljišta utvrđeno je da Zadarska županija nema nikakvih prihoda od prodaje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države.




Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Državnom odvjetništvu RH



U Zadru, 8. prosinca 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.12.2012., četvrtak


NEMA BUDUĆNOSTI BEZ REDA I RADA KAO PREVENTIVE
NEMA BUDUĆNOSTI BEZ REDA I RADA KAO PREVENTIVE





Nakon sjetve kroz vremena prošlosti, slijedila je sadašnjost u kojoj se
očekivala i dočekala žetva. Ali kakva? Nema u budućnosti žetve za onoga tko uredno ne radi u skladu sa životom danas za sutra, što znači živjeti u ime života. Nema slučajnosti! Zato će svaki pojedinac u vlastitoj zajednici
raditi u ime općeg dobra što najbolje može i zna.

Hrvati su, pored žrtava, žrtvujući se opstali, a svijet je kroz vrijeme na
hrvatskim prostorima prepoznao Hrvate kao nevino-naivan narod, shvatio je da su Hrvati i žrtve svoga katoličkog svjetonazora. Prijatelji Hrvata
propitkuju, kako to da petokolonaši kao pošast hrvatskog naroda i danas
vladaju u Hrvatskoj. Umjesto da im se sudi oni manipuliraju hrvatskim
narodom i osuđuju uzorne pojedince, koji su porazili Srbe kao zadnjeg
okupatora Hrvatske.

Nesvjesno, kao žrtve kućnog odgoja rade protiv sebe i hrvatskog naroda. Naravno i uz asistenciju svojih mentora, u institutima za specijalne ratove potencijalnih okupatora. Smišljena je i neka individualna krivnja, za one koji su pokazali hrabrost u obrani svoje domovine Hrvatske, ne samo u zadnjem Domovinskom ratu, već je to šablona kroz povijest:
Zvonimir, Zrinski i Frankopan, Ivan Paližna, Stjepan Radić, žrtve do drugog
svjetskog rata, silne žrtve kroz drugi svjetski rat, žrtve poslije drugog
svjetskog rata sve do 1990. godine. Nije slučajno da su za vrijeme
Domovinskog rata i sve do danas ubijeni i zatvarani najuzoritiji Hrvati.

Sjetimo se žrtava od 1970.-1990. godine, koje svojim obolom uvode Hrvatsku u
samostalnost, isti se ne spominju. Zašto i tko ih zaobilazi, zašto se to
dozvoljava? Uglavnom kao idealisti, nisu se žrtvovali zbog osobnih koristi,
nisu htjeli ukradeni novac i vlast da bi se egoistički promovirali, pa s
janjičarima zajednički rušili Hrvatsku, žrtvovali su se zbog općeg dobra.

Treba se sjetiti hrvatskih žrtava od 1918. godine do 1945. godine, do
sedamdesetih godina, žrtava i nesebičnog žrtvovanja pojedinaca do 1990.
godine. Sve se ovo dogodilo u Hrvatskoj, dok se hrvatski narod branio od
neprijatelja, petokolonaša - janjičara. Ubuduće petokolonaši neka budu pouka svim generacijama Hrvata. Ovo su pitanja na koja pojedinci po dužnostima u institucijama trebaju odgovoriti hrvatskom narodu. Također, treba registrirati sve pojedince petokolonaše kroz povijest, da budu opomena sljedećim generacijama, a koje pod njihovim tutorstvom nemaju budućnosti, isto kao što nisu imale pod njihovom bakljom ni zadnjih nekoliko generacija od 1918. godine.

Nekim folklorom sada, kada im je svijet skinuo maske, razgolićeni kao
neosvješćeni vrište. Bez maski, njihove kategoričnosti i nedjela, ostaju
bez daha i postaju konačni, jer nisu htjeli da redom i radom, tj.
žrtvovanjem potvrđuju život na beskonačnom putu, u svojoj zajednici.

Samokritičnost je uvjet spoznaji, potom čovjek svojim djelima potiče druge.
Treba znati što označava riječ politika prevedeno sa starogrčkog jezika.
Petokolonaši se po djelima nisu ponašali u skladu s tom riječju već su
direktno ili indirektno pomagali neprijateljima i hijenama da pomoću takve
politike, koju nazivaju kurvom, lukavo Hrvatima stvore averziju prema
politici i tako ih podcijene.

Toliko puta se sudilo Hrvatima koji se nisu ponašali u skladu s direktivama iz prijestolnica okupatora, baš zato jer su radili i bili uzorni, a za koje politika nije bila kurva. Samo ovakvim angažiranjem može se zaustaviti razaranje hrvatske zajednice iznutra, što hijenama izvana ne otvara mogućnosti da urušavaju svaku vrijednost i život u Hrvatskoj.

Dakle, zato treba pamtiti djela kroz prošlost, raditi i živjeti
prema budućnosti u ime života. Kada se ne njeguju temelji zajednice iz
prošlosti, s razlogom na tako poljuljanim temeljima rat se zasluži, a vatra
potom čisti nagomilano smeće radi života. Dakle, preventivnim političkim
angažiranjem može se uredno živjeti u vlastitoj zajednici i čuvati pojedince
od simbioze sofizma i nezarađenog materijalnog bogatstva, koji su skloni
prikrivati - izbrisati nedjela počinjena u prošlosti. Međutim iskonska
pravila ni to ne dopuštaju pojedincu, jer je po slobodnoj volji mogao i može
zastupati život ili smrt. Zato neka svaki pojedinac pogleda na vlastiti dlan
pa će vidjeti svoja djela i sebe kao sudca po kojima mora suditi sam sebi.

Čovjek treba shvatiti i prihvatiti da se afirmativno djelovanje - žrtvovanje
pokazuje kako s vremenom teče, dakle apsurdno je okrivljivati prošlost, koja pojedinca ne oslobađa od po volji i želji djelovanja - djela, koja pokazuju koliko je netko po djelima ili. . . Sofisti - materijalisti najradije bi
nedjela poništili zaboravom, što nije moguće, negirali bi prošlost kao
vrijeme, pa zaobišli svoja nedjela, istim stilom nastavili i u budućnosti,
po istoj šabloni, ne pitajući kakvo življenje i kakav napredak bi bio bez
inventure djela iz prošlosti, što bi značilo sladiti se po cijenu temelja .
. . i općeg dobra.

Dakle, sladili bi se na račun drugog i ubuduće bili
vladari i sudci bez inventure, da ne bi bili odgovorni, što bi značilo
neredom urušavanje zajednice. Očito je da su nedjela maskirana sofizmom nevrijedna bez sadržajna i samo magla.

U Hrvatskoj je predizborno vrijeme u sadašnjosti, vrijeme kroz koje će se
vidjeti što tko prezentira da bi bio ozbiljno uvjerljiv i uzoran svome
narodu, djela se jednostavno vide, dok su nedjela sofističko - mađioničarski
komplicirana, uvijek samo magla.

Vratimo se prošlosti, kakvu bi htjeli sofisti - mađioničari prikazati da je
kriva za sve (a ne i njihova nedjela), međutim jučer ili danas (vrijeme) su
puke kategorije da se po djelovanju zna kada su se neka djela odnosno
nedjela . . . dogodila. Bez prošlosti djedova i očeva nema sinova. Konkretno
danas, analiziraju se djela iz prošlosti radi budućnosti kao smisla. Djela
iz prošlosti i sadašnjosti su premise iz kojih slijedi zaključak kakva će
biti žetva i život u budućnosti. Dakle, prošlost je kao arena . . . gdje se
vidi što je tko činio u prostoru i vremenu . . . a u sadašnjem dočinio.

Nezaobilazna su nedjela koja opterećuju, dok prošlost, sadašnjost i prostor
kao kategorije ne opterećuju, dakle, djelima se čuvaju temelji zajednice.

Hrvati kao haški zatvorenici bolje su pojedinačno prošli od Zrinskih,
Frankopana, i svih kojima se sudilo u prošlosti, u prijestolnicama okupatora
za vrijeme Austrougarske i Velike Srbije.

U Hrvatskoj su uvijek problem sofisti kada su u pitanju osobne materijalne
koristi, koje isti pošteno ne zarađuju, već samo spletkarenjem i zavađanjem Hrvata. Zato treba se provesti zakon o lustraciji, da shvate kako politika nije sinonim za označavanje kurve, kao što su po nedjelima oni sami. Nered gomila smeće koje će prije ili kasnije vatra čistiti i biti u funkciji Iskona - života.

Dakle, dužnost je pojedincu i narodu zaustaviti tendenciju neurednih, kako se rat kao pakao za pojedinca i narod ne bi događao. Rat je posljedica nedjela iz prošlosti, tamo gdje je reda zlo se ne ponavlja.
Čovjek pamti i dnevno radi, pomoću spoznaje i preventivnog djelovanja život čuva.


U Zagrebu, prosinac 2012. godine


dr.sc. Ilija Barjašić



Predsjednik

Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj-
ŽIVOT
i
Predstojnik razreda HAZU-D/D-a za poticaj nataliteta u Hrvatskoj



- 21:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KORUMPIRANE VLADE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

KORUMPIRANE VLADE




Stranka hrvatskog zajedništva oštro se protivi najavljenoj odluci Vlade Republike Hrvatske o prodaji Hrvatskih autocesta. Prodamo li autoceste strancima možemo očekivati povećanje cestarina i prometa državnim i lokalnim cestama. Prodaja podrazumijeva i niži standard održavanja, što znači i manju sigurnost na autocesti.

Cijena autoceste koju drže stranci je puno veća, kao što je to u slučaju autoceste Zagreb – Macelj zbog čega i dolazi do premještanja prometa s autoceste na državne i lokalne ceste koje onda postaju zakrčene i više se uništavaju, a što također onda mora sanirati država i time se povećava broj prometnih nesreća.

Hrvatski narod i građani već su opterećeni zaduživanjem kredita za autoceste, sanacije banaka i dr., od strane dosadašnjih hrvatskih vlada. Hrvatski sabor ni narod nisu odobrili zaduživanje u inozemstvu te je dosadašni dug apsolutno nelegitiman, što znači da je vlast sebi uzurpirala pravo zaduživanja bez odobrenja Hrvatskog sabora, odnosno hrvatskog naroda.

Imali smo najkorumpiranije Vlade koje Europa ne pamti u zadnjih dvadeset godina, koje su okaljale obraz svakog poštenog Hrvata u zemlji i svijetu te je svaki Hrvat koji izlazi van svoje zemlje radi suradnje s partnerima gospodarstvenicima i koji želi dovesti investitore u zemlju etiketiran i omalovažavan kao kriminalac jer nas poistovjećuju s vodstvom države.

Zar Vas nije sramota da građanin Hrvatske mora tužiti državu Hrvatsku kako bi spriječio nacionalno rastakanje zemlje i njenih dobara? Ima li osobe u lijepoj našoj koja vjeruje da ova Vlada sa svojim djelima i načinom rada želi dobro Hrvatskoj i njenim građanima?

Koliko je stalo do Hrvatske vidjelo se ovih dana kada je došlo do svađe oko izglasavanja državnog proračuna u Hrvatskom saboru. HDZ je napustio sjednicu, a vladajući su ostali. Koja je razlika između njih? Jednako propadamo i tako već dvadeset godina jedni ostaju, a drugi napuštaju sjednicu.

Nedavno je visoka delegacija Hrvatske boravila u Kataru zbog ulaganja u Hrvatsku te se Ministarstvo gospodarstva žali da im iz Katara nitko ne odgovara za navedene projekte. Tko će im odgovarati, kad je nakon posjeta hrvatski ministar gospodarstva osuđen i smjenjen? Tko želi imati posla s takvom Vladom koja nije pozvala ni glavne stručnjake za projekte, kao što je dr.sc. Ivan Miloš, a zbog čega im izaslanstvo Katara i ne odgovara.

Tko to još može misliti da narodu netko želi dobro u ovoj državi, a da ga se ne tjera na prosjački štap? Što je još najgore, ne realiziraju se projekti koji su stvarani desetak i više godina s europskim i svjetskim zemljama te s našim najeminentnijim stručnjacima koji su svoj rad i životno iskustvo uključili u te projekte, a koji mogu hrvatskom narodu i državi donijeti novi razvoj i povećanje BDP- a na zavidnu razinu.

Oslobodimo se ropstva koje nam se i dalje priprema.

Poslano


1. Hrvatskom saboru
2. Predsjedniku Hrvatske
3. Vladi Republike Hrvatske


Zagreb - Zadar, 6. prosinca 2012. godine


Predsjednik
Željko Vinski, ing. građ.

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.12.2012., utorak


INTERVJU - ŽELJKO DILBER, PREDSJEDNIK HDZ-OVA ODBORA ZA BRANITELJE
INTERVJU - ŽELJKO DILBER, PREDSJEDNIK HDZ-OVA ODBORA ZA BRANITELJE



http://www.vecernji.hr/vijesti/necu-dopustiti-da-hdz-kampanji-zlorabi-ime-ante-gotovine-clanak-482235

'Neću dopustiti da HDZ u kampanji zlorabi ime Ante Gotovine'
Zlorabljenje njegova imena ja ne bih dopustio, no mislim da neću morati "intervenirati".


"Zar itko razuman može i pomisliti da bih pružio ruku Karamarku da je imao nečasnu ulogu u odnosu prema generalu?"

Možda se sada napokon i vrati kući. Otišao je '91 i još se nije vratio... Tako je ovih dana glasno razmišljala Vesna, supruga Željka Dilbera, čovjeka od najvećeg povjerenja Ante Gotovine, koji je generalovu agoniju proživljavao u dahu s njim. Premda o tome ne voli govoriti ni žaliti se, i sam je bio talac 12 godina duge drame, tijekom koje je bio uhićen, praćen i prisluškivan, s ograničenom slobodom kretanja.

Sada, kada je njegov kum i prijatelj "pronašao put do kuće", i umirovljeni brigadir HV-a, 57-godišnji Zadranin, izvršni direktor u Jadranskom osiguranju, napokon se može posvetiti i vlastitoj obitelji i – sebi. To, međutim, nikako ne znači da će njegov život biti manje dinamičan.
Nekadašnji zapovjednik izvidničkog, diverzantskog voda, pa satnije 159. brigade, posvetit će se sada prije svega braniteljskom korpusu. Premda mu se ne sviđa epitet "ministra branitelja u sjeni", s pozicije predsjednika Odbora za branitelje HDZ-a prošlog je tjedna javnosti uputio priopćenje kojim se oštro protivi objavi Registra branitelja i dodjeli odličja Junaka Domovinskog rata.

Koji su vaši argumenti protiv objave Registra branitelja?

Objavom u ovakvom obliku ne može se ostvariti temeljni cilj, a to je otkrivanje lažnih branitelja. Smatram da objavljivanje registra nije pravi način, jer je otkrivanje lažnih branitelja posao institucija države, pa predlažem da se objavi popis lažnih. Brojka od pola milijuna branitelja nekima je sporna pa se pozivaju na riječi predsjednika Tuđmana, koji je govorio o "samo" 350 tisuća branitelja. Međutim, treba istaknuti da ta brojka, prema tada važećim kriterijima, uključuje samo one koji su u odori HV-a bili četiri mjeseca i više. Poslije je iz Ministarstva obrane objavljen i pribrojen popis od još 126.841 branitelja, koji su u odori Hrvatske vojske bili manje od četiri mjeseca te popis od 36.301 pripadnika policije. Kada sve to zbrojimo, dobijemo 512.841 osobu, koja prema zakonu ostvaruje pravo statusa hrvatskog branitelja, iako je u vojsci provela samo 24 sata.

Očito je nekome trebao skandal. Na ovaj način nećemo utvrditi lažne branitelje. Samo ćemo izazvati nove podjele. Zar bi sada branitelji trebali biti ti ili je to posao države, institucija, za čiju su se uspostavu borili i za koju su ginuli njezini sinovi, kako je neki dan rekao moj prijatelj? Što su radile od kada je rat završio, osim što su raspoređivale novac za funkcioniranje udruga, čime su ih držale u tihoj ovisnosti i savezništvu s kojom god vladajućom garniturom?

Pribojavate li se i vi, nakon objave Registra, optužnica iz Srbije?

Mislim da nakon objave Registra branitelja nitko s tog popisa neće moći biti siguran da ga na nekoj granici neće zateći neka, najblaže rečeno, neugodnost, barem dok ne dokaže nevinost. Sjetimo se, s takvim smo situacijama nedavno bili konfrontirani. Taj strah od babaroga, kako kaže ministar, nije tako neopravdan. Imamo branitelje koji žive u entitetima poput Republike Srpske, gdje bi ih mogli snaći problemi. Država mora zakonski regulirati i propisima odrediti što se smije, što ne smije objaviti kada govorimo o ratnom putu nekog pripadnika Oružanih snaga. To je pitanje nacionalne sigurnosti i nikako ne smije biti diskrecijsko pravo pojedinca. Moramo aplicirati regulativu kakva postoji i kakva se primjenjuje u svim zemljama NATO saveza.

Zašto mislite da junacima nisu potrebna nova odličja?

U Hrvatskoj postoje odličja za hrabrost i junaštvo. To su Red kneza Domagoja s ogrlicom i Red Nikole Šubića Zrinskog. Sama inicijativa novih odličja počiva na neistinitoj premisi kako Hrvatska ne priznaje svoje heroje, koja nije točna. Redom kneza Domagoja odlikovani su i Blago Zadro, Andrija Matijaš Pauk, Damir Tomljanović Gavran, Siniša Glavašević i drugi. Zar ministar Matić njih ne smatra junacima?

Eto, zato se odbor za branitelje HDZ-a protivi novim odličjima. To bi značilo da kriteriji onog vremena nisu bili ispravni, to bi bilo kao da netko proizvodi generale nakon što su bitke davno završene. Haaške optužnice i ucjene pojedinih centara moći učinile su da je politika u Hrvatskoj godinama popuštala pritisku nekih međunarodnih emisara i radila na otklonu od jednog vremena i njegovih ljudi, zatirala istinu i obezvrjeđivala časno razdoblje obrane i uspostave hrvatske države. Mnogi su padali u depresiju, očaj je često rezultirao fatalnim posljedicama. Nakon 16. studenoga ove godine ništa više nije isto.

Dokazano je pravno, ono što smo svi mi, koji smo sudjelovali u obrambenom Domovinskom ratu oduvijek znali, skinuta je stigma s hrvatskog branitelja, s Tuđmanove i Šuškove Hrvatske, čija se imena političari godinama nisu usuđivali javno izgovarati.

Radilo se na "detuđmanizaciji" Hrvatske, pa i u HDZ-u, njegovoj stranci. Ti isti ljudi, Tuđman i Šušak, u nemogućim uvjetima ustrojili su od nas običnih ljudi vojsku, koja je obranila zemlju od jedne od najmoćnijih vojski Europe.

Zar vas, kao dragovoljca Domovinskog rata, ne boli što su se u tim vremenima odličja dijeljena šakom i kapom?

Gledajte, mi nismo bili u miru kad je ustanovljen institut odličja. Državno vodstvo radilo je u hodu, bitno je bilo organizirati vojsku, funkcionirati u obrani uz embargo koji nam je nametnut, uspostavljati veleposlanstva, biti prisutni u međunarodnoj zajednici. Jedan je od naših prijedloga zato i revizija odličja, neka se oduzmu onima koji ih nisu zaslužili.

Mnogi se čude vašoj bliskosti s Karamarkom, kojeg dio javnosti percipira kao čovjeka koji je morao imati saznanja o uhićenju generala Gotovine s obzirom na to da je bio čelnik POA-e.

Kompetentno mogu reći, onoliko koliko o tome zasad smijem govoriti, da Karamarko nije imao nečasnu ulogu u slučaju generala Gotovine kakva mu se pripisuje. Želim vjerovati da će se u dogledno vrijeme o tome moći javno govoriti.

Zar itko razuman, nakon svega što sam prošao, može i pomisliti da bih ja pružio ruku Tomislavu Karamarku da je tome tako. Dnevna politika i mediji nisu mjesta na kojima bi se trebala pretresati problematika obavještajne zajednice i ustroji represivnih mehanizama države. Sve u svoje vrijeme.

S obzirom na to da ste i vi ne tako davno bili pod tretmanom tajnih službi, osjećate li se nakon haaške presude slobodnim čovjekom?

Što se tiče formalne slobode, mislim da sam slobodan. Kako bi bio potpuno slobodan i ja radim na tome, da naučim oprostiti. Ne zaboraviti, samo oprostiti. Tada ću biti potpuno slobodan. Dokle god se u meni javlja srdžba pri susretima s određenim ljudima, koji su obilježili prošlih dvanaest godina, ja nisam slobodan čovjek.

Je li ta srdžba usmjerena i na ljude iz vaše stranke, HDZ-a?

Da, ima ih. No, s druge strane, HDZ je prije svega otprilike 200 tisuća krasnih ljudi, čija imena ne pune stupce novina, a o pojedincima ovog trenutka ne želim i neću. Moje uhićenje, pretraga moje kuće i sve najgore neugodnosti događale su se 2004. godine za vladavine HDZ-a, međutim, toga je bilo i dvije godine prije, za mandata lijeve vlade.

Jednom, dok smo Dunja Gotovina, mali Ante i ja putovali od Pakoštana prema Zagrebu, zaustavila nas je policija negdje ispred Slunja. Dva i pol sata su nas držali, kao zadnje kriminalce, jer gospođa Gotovina nije imala dokument kojim bi dokazala da je Ante njezin sin! Živjeti i preživjeti prošlih dvanaest godina u Hrvatskoj za sve nas je bilo traumatično, neovisno o političkoj orijentaciji garniture na vlasti.

Može li se u susret lokalnim izborima očekivati da će se desnica, pa i vaša stranka, koristiti imenom generala Gotovine u kampanji?

O tome nismo razgovarali, ali poznavajući predsjednika stranke Karamarka i način na koji razmišlja, ni u kom slučaju. HDZ je sretna što se general vratio kući i što uživa u svom miru. Zlorabljenje njegova imena ja ne bih dopustio, no mislim da neću morati "intervenirati".

Bio bih odan svakom branitelju, kao i Anti

Dio vaše političke opcije razočaran je što je general Gotovina od "ikone desnice" postao "ikonom građanske Hrvatske". Kako to komentirate?

Ja nisam razočaran i nisam iznenađen. On je konzistentna ličnost. Kakav je danas, takav je uvijek bio. Druga je stvar što su ga pojedinci i političke opcije, što desne što lijeve, koristile po potrebi, a on se nije mogao braniti. Kasnije, u pritvoru, opet nije imao pravo govora. Poznajem generala Gotovinu i čovjeka Gotovinu. Kao vojnik, bio je izuzetno profesionalan, pravedan i strog, to znamo ja i svi njegovi suborci, a kakav je čovjek, pokazao je sada i drugima.

Svom suborcu i prijatelju Anti Gotovini bili ste i više nego lojalni. Biste li sutra, iz kabineta ministra, bili tako lojalni svakom branitelju?

Sasvim sigurno, jer i danas vjerujem u ono što nas je zajedno diglo 1991. A što se generala tiče, ja sam zapravo pokazao lojalnost jednoj ideji. Igrom slučaja, riječ je o mom prijatelju i ja bih uz njega bio sve i da je kriv. Da se ispostavilo tako, ja bih mu prvi rekao da je pogriješio ali bih mu i tada bio prijatelj. Međutim, general je bio nevin. Ne znam kako će to zvučati, ali bolje da je ondje u tamnici za sve nas čamio upravo general Gotovina. Nisam siguran da bi itko drugi znao nositi takav teret.

Večernji list
- 14:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.12.2012., ponedjeljak


GERONT GAJ IZ KRAPINE KUPIO RADNIČKI HOTEL GORTAN SADA HOTEL PORTO U ZADRU ZA ANTU ŽUPANA GRADONAČELNIKA OBROVCA

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


GERONT GAJ IZ KRAPINE KUPIO RADNIČKI HOTEL GORTAN SADA HOTEL PORTO U ZADRU ZA ANTU ŽUPANA GRADONAČELNIKA OBROVCA

STEČAJNI UPRAVITELJ GORTANA JE BIO LJUBINKO BJEDOV koji je osumnjičen je da je zloporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju za više od 2,6 milijuna kuna oštetio tri tvrtke kojima je upravljao, a istodobno dvjema omogućio znatnu imovinsku korist.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zagreb-stecajni-upravitelj-osumnjicen-za-26-milijuna-kuna-teske-zlouporabe/268421.aspx



"GERONT GAJ" IZ KRAPINE OTVORIO BI PODRUŽNICU SVOGA DOMA U ZADRU

HTTP://ARHIV.SLOBODNADALMACIJA.HR/20021004/ZADAR01.ASP

Novih 160 mjesta za starije i nemoćne
U Zadarskoj županiji nedostaje 295 kreveta za starije i nemoćne osobe, a potrebe za njima neće biti zadovoljene ni nakon otvaranja novog objekta doma u Zemuniku ni otvaranjem podružnice "Geront gaja" - Dom iz Krapine ima za uređenje stacionara u bivšem "Gortanovu" samačkom hotelu odobrenje Županijskog poglavarstva


Već idućeg mjeseca trebali bi početi radovi kojima bi se bivši samački hotel "Gortan" u Ulici Nikole Jurišića preuredio u dom za smještaj 160 starijih i nemoćnih osoba. Objekt je zajedno s pet tisuća metara četvornih terena kupio Dom za starije i nemoćne osobe "Geront gaj" iz Krapine na četvrtom po redu natječaju što ga je Trgovački sud u Zagrebu raspisao za tu imovinu tvrtke "Gortan" u stečaju.

Zahtjev Doma iz Krapine da u Zadru otvori svoju podružnicu dobio je odobrenje Županijskog poglavarstva koje treba potvrditi i Županijska skupština, a do tada će, vjeruju vlasnici objekta, riješiti i sudsku uknjižbu.

- Ne bude li kakvih problema oko toga, građevinski bi radovi na objektu počeli u studenome i, s obzirom da idejni projekt već imamo, trajali bi pet mjeseci. U ožujku bi, tako, objekt mogao početi raditi - kaže v.d. ravnatelja Doma "Geront gaj" Petar Župan. Radovi, objašnjava, podrazumijevaju širenje hodnika, ugradnju dizala, pregradnih zidova i slične preinake nužne za udomljavanje štićenika u stacionaru koji će po projektu imati dvokrevetne i trokrevetne sobe i u dijelu za pokretne osobe dvokrevetne sobe. U Domu će raditi 50 djelatnika - medicinske sestre, njegovateljice, kuhinjsko i ostalo osoblje. Cijene se, vjerojatno neće puno razlikovati od onih u domu u Krapini gdje se za smještaj u stacionar plaća 3150 kuna, a u dio za pokretne 2750 kuna.

Zadar smo, kaže Župan, izabrali zbog potreba koje su, kad je riječ o smještaju starih i nemoćnih, najizraženije i u apsolutnom broju najveće upravo u ovoj županiji. U takozvanoj mreži domova prema odluci Ministarstva rada i socijalne skrbi od siječnja ove godine, na području Zadarske županije takve su potrebe, naime, iskazane za 295 štićenika. Premda su na području županije tri takve ustanove, mjesta će nedostajati i kad proradi nova zgrada Doma u Zemuniku u kojoj će, uz sadašnjih 65, biti mjesta za još 105 štićenika. Objekt je, inače, završen i tijekom ovog mjeseca trebao bi primiti prve štićenike, a lista onih koji čekaju na udomljavanje premašuje novi broj kreveta.

Slično je i sa stacionarom Doma za starije i nemoćne osobe u Zadru koji trenutačno zbrinjava 76 takvih osoba. Iako je stacionar projektiran samo za četvrti kat sa 44 ležaja, nepokretni su korisnici smješteni i na trećem katu koji za to nije primjereno opremljen, kaže ravnatelj Grgo Šoša. Riječ je o domu ukupnog kapaciteta 335 korisnika, visoke B kategorije kojemu za A kategoriju nedostaje šest mjesta za nepokretne osobe. Cijena za smještaj u stacionaru u ovome je domu 2800 kuna, dok pokretni korisnici plaćaju 2000 do 2400 kuna, ovisno o vrsti sobe.

Za smještaj pokretnih osoba, čeka se, kaže Šoša četiri do pet mjeseci, za one nepokretne znatno dulje.
U trećem zadarskom domu, onom za psihički bolesne odrasle osobe, ukupno je 70 štićenika, u sobama ih je smješteno od tri do osam, a cijene ovise o njihovu stanju i pokretnosti.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Državnom odvjetništvu RH



Zadar, 3. prosinca 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.12.2012., nedjelja


Općina Poličnik za odvjetničke, pravne i ostale usluge platila 1.098.778,05 kuna
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Općina Poličnik za odvjetničke, pravne i ostale usluge
platila 1.098.778,05 kuna




Iz izvješća Godišnjeg obračuna Proračuna općine Poličnik, utvrđeno je da je ista za odvjetničke, pravne i ostale usluge, od 2008. do 30.06. 2012. godine platila ukupno 1.098.778,05 kuna

Institucije koje su dužne reagirati protiv počinitelja kaznenih djela, već godinama su nezainteresirane za enormna trošenja sredstava općine Poličnik.


U Poličniku, 2. prosinca 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

- 19:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2012., subota


EVO ZAŠTO KALMETA NIJE OPTUŽEN
EVO ZAŠTO KALMETA NIJE OPTUŽEN



Bivši ministri HDZ-ove vlade Božidar Kalmeta i Ivan Šuker viđeni su ljetos na terasi kavane Lisinski u društvu uhićene, pa puštene, inspektorice PNUSKOK-a Selme Abadžić i njezina kolege Dušana Pavlice.

S. Abadžić radila je gotovo na svim slučajevima korupcije u Hrvatskim autocestama. No nijedan od tih slučajeva nije rezultirao optužnicom. A osim s Kalmetom i Šukerom, S. Abadžić se povezuje i s još jednim bivšim HDZ-ovim ministrom, Tomislavom Karamarkom, i to preko njegove bivše supruge Enise Karamarko.

S. Abadžić i Enisa Karamarko dugogodišnje su prijateljice, što nam je potvrdila i Karamarkova bivša supruga. Ona nam je rekla da su njih dvije u prijateljskom odnosu već 35 godina i da sa S. Abadžić živi u stanu njezinih pokojnih roditelja. To je objasnila time da je S. Abadžić trebao stan, a njoj netko pouzdan da živi u naslijeđenoj nekretnini.



Bivši HDZ-ovi ministri Božidar Kalmeta i Ivan Šuker sastali su se ovog ljeta na terasi Lisinski sa Selmom Abadžić

Na kavi s uhićenom policajkom

OBJAŠNJENJE Kalmeta i Šuker tvrde da su inspektorici Abadžić u Lisinskom dali izjavu o slučaju Koločep.
S. Abadžić je dugogodišnja prijateljica bivše supruge Tomislava Karamarka Enise Karamarko, u čijem stanu živi.


Bivši ministri HDZ-ove vlade Božidar Kalmeta i Ivan Šuker viđeni su ljetos na terasi kavane Lisinski u društvu uhićene, pa puštene, inspektorice PNUSKOK-a Selme Abadžić i njezina kolege Dušana Pavlice.

Vidjeli je prvi i zadnji put

Zbog sumnje da su S. Abadžić i još četvorica policajaca otkucavali informacije iz istraga, ta je kava pobudila interes javnosti, pogotovo u slučaju Kalmete čije se ime vezalo uz brojne afere, ali on se nikad nije našao ni i kakvoj ozbiljnoj istrazi, a kamoli u optužnici.

I Kalmeta i Šuker tvrde da su tada prvi i jedini put vidjeli i S. Abadžić i D. Pavlicu, a na kavi su se, kažu, našli na poziv D. Pavlice jer mu je trebala njihova izjava o prodaji hotela Koločep budući da su i Kalmeta i Šuker svojedobno bili u Upravnom odboru Fonda za privatizaciju.

Obojica kažu da su se tog dana vraćali iz središnjice HDZ-a . Sjeli su na kavu u Lisinski kada je Kalmetu nazvao Pavlica.

- Pričekali smo ih desetak minuta, došli su, dali smo im izjave i razišli se – tvrdi Kalmeta. Na pitanje kako to da inspektori imaju njegov broj telefona te da im izjave on i Šuker daju na terasi kafića, Kalmeta je odgovorio da njegov broj imaju svi, «od čistačice nadalje», a da oni mogu izjave uzeti gdje hoće jer nije riječ o službenim iskazima.

- Pa da se radilo o bilo čemu nečasnome, zar bismo se nalazili usred bijela dana u kavani Lisinski!?- čudi se Kalmeta i ponavlja da nikada prije ni poslije nije vidio to dvoje inspektora.

Veza s Karamarkom

- Eto, to je tajna tog mističnog sastanka – doda je Šuker pamti da su tog dana u HDZ-u imali sastanak s HUP-ovcima. Po njegovu sjećanju , ta je kava bila u srpnju.

- Lud je onaj tko misli da bi se tajni sastanci održavali na terasi Lisinskog. Pa tamo je bilo još barem deset odvjetnika i drugih likova - rekao je Šuker. I on tvrdi da nikad prije nije komunicirao ni sa S. Abadžić, ni s Pavlicom.

S. Abadžić radila je gotovo na svim slučajevima korupcije u Hrvatskim autocestama. Osim na već poznatim slučajevima kojima se bavila – namještanje natječaja za signalne stupiće i davanje mita pri zapošljavanju u toj tvrtki – od upućenih doznajemo da je ta policajka radila i na slučajevima preplaćenog bojenja tunela, preplaćenog WC-a na odmorištu Mosor, zatim nepostojećih prijelaza za životinje na autocesti od Dugopolja do Ravče, a koji je ipak plaćen...

No nijedan od tih slučajeva nije rezultirao optužnicom. A osim s Kalmetom i Šukerom, S. Abadžić se povezuje i s još jednim bivšim HDZ-ovim ministrom, Tomislavom Karamarkom, i to preko njegove bivše supruge Enise Karamarko. I Karamarko je bio pod paskom istražitelja zbog poslovanja njegove bivše tvrtke Soboli s državnim tvrtkama. Nakon izvida taj slučaj je odbačen. No, kako doznajemo S. Abadžić nije radila na tom slučaju kao ni ostali uhićeni policajci.

S. Abadžić i Enisa Karamarko dugogodišnje su prijateljice, što nam je potvrdila i Karamarkova bivša supruga. Ona nam je rekla da su njih dvije u prijateljskom odnosu već 35 godina i da sa S. Abadžić živi u stanu njezinih pokojnih roditelja. To je objasnila time da je S. Abadžić trebao stan, a njoj netko pouzdan da živi u naslijeđenoj nekretnini.

Tražila gradski stan

A S. Abadžić tražila je na korištenje i stan od Grada Zagreba pa se tako njeno ime nalazi na listi prvenstva za dodjelu gradskih stanova 2010. godine. Na listi najmoprimaca stanova u Gradu Zagrebu njeno ime ipak nismo našli, a iz Grada Zagreba nam nisu odgovorili na naš upit jesu li joj ipak dali stan na korištenje.

Uhićeni policajci, među kojima je i S. Abadžić, osumnjičeni su, među ostalim, da su sabotirali istrage o aferama vezanim uz Grad Zagreb.


Večernji list

- 13:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #