STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

27.05.2018., nedjelja


PRIRODNE ZNANOSTI U FUNKCIJI SPOZNAJE U IME ŽIVOTA
PRIRODNE ZNANOSTI U FUNKCIJI SPOZNAJE U IME ŽIVOTAAli samom matematikom „ znanstvenik“, umišljeno - izgubljen, dubljom analizom po neurednoj volji i željama, ističe ego kao rob gole egzistencije u svjetovno – materijalnoj energiji , što je odraz manje spoznaje čovjeka pa je ..., kategoričan. Dakle, takvi po statičnom „djelovanju“ nisu uzori, zametu se ..., a da nisu svjesni. Preostaje im, obratiti se prema načelima Života, što znači umjesto egoistična „života“ žrtvovati se više za opće dobro.

Što je mudrost ako nije u funkciji opstanka Hrvata?

I danas, neformalne grupe, i kao kušnje, diverzijama pomoću Hrvata, operativaca iz JAZU – HAZU, uzrok su urušavanja općeg dobra ..., raseljavanja hrvatskog naroda... Očigledno i do danas „znanstvenici“, s inim eksploatatorima, rutinirano - sadistički vrše pritisak na Hrvate, radi haračenja, a kao „savjetnici“ su iz udruge JAZU – HAZU, sve od 1918. – 1941. i od 1945. – 2018. godine. Sami su sebi svrha, po naredbama mentora dok eksploatiraju , ne zanimaju ih poražavajuće posljedice za Hrvate ..., niti sudbine njih janjičara iako mahom završe na smetlištu ... Tko bi takvima bio zavidan .., isti ne mogu shvatiti da su odraz djelovanja kojim sami sebi sude - što izgubljeni ne shvaćaju ..., dok olako urušavaju temelje svojih ognjišta ..., točno se pokazuju za vidjeti - čega također nisu svjesni. Toliko opomena ...! Maskirani prodajući maglu uzorne ljude ne mogu prevariti.
Poznato je da se uzorni znanstvenici – stručnjaci i drugi domoljubi žrtvuju u ime općeg dobra, reducirajući osobne potrebe ( politički uznici, dragovoljci – branitelji 1941. godine i 1991. godine ...), što narod vrjednuje. Ostali, koji računaju radi koristi i naplaćuju unaprijed, nisu uvjerljivi, jer nagradu se zaslužuje kao i slobodu, Ako nije po slijedu načela Života - nezarađeno je teret, dok je nezaslužena sloboda luciferstvo ... Ne smeta im kada i zašto po hrvatskim ognjištima raste kupina i kopriva. Dakle, nisu postojani, njihovo ponašanje potvrđuje njihovu kvalitetu, dok kopriva i kupina alarmira časne i dostojanstvene ljude, diverzanti kategorično, tendenciozno umišljaju ...

Sokrat pokazuje kako u oligarhiji mafija tvori demokraciju kao društveno uređenje, što bi konkretno značilo i jest „ uređenje „ kao odraz nereda ..., Samokritički, ali i ironično kritički djeluje u svojoj takvoj zajednici kao opozicija, što je smetalo slijepoj mafiji pa su ga osudili na smrt. Ali tko živi i žrtvuje se prema načelima Života – Stvoritelja živi uzorno i vječito, prosvijetljen je i besmrtan. Mogao je kao opozicija pasti u iskušenje (kao prorok Jona) i napustiti staru Grčku i spasiti se od fizičke smrti, što je zlo i očekivalo, a čime bi proturječio svojoj sudbini, Sokratu koji je svjestan da nema kamo otići, da je smisao u vlastitoj zajednici djelovati i žrtvovati se u ime općeg dobra na Zemlji. Učenik mu Platon tako je nastavio živjeti u istoj zajednici kao opozicija kruhom opijenom luciferu, koji je ljubomoran i na rođenog brata.

Platona, nakon što je završio u ropstvu, otkupio je njegov prijatelj - junak AKADEM i kao mudracu darovao mu šumu – gaj, gdje je organizirao - sagradio školu koju je u čast svome prijatelju Akademu nazvao Akademija. Zapravo to je škola za učenike – koji žele učiti. Iznad ulaza u Akademiju upozoravao je kako u pravcu veće spoznaje od matematike dalje ..., da se čovjek proporcijalno djelovanju prosvjetljuje ... Jer samo matematika nije dovoljna za veću spoznaju ..., može formirati samo umišljena kvazi intelektualca.

Nije Platon podcjenjivao nikoga, pojedinac je odraz sudbine i kada radi kao poljodjelac u ime općeg DOBRA. Dobro je - ako se ne narušava sklad svoje zajednice, ne zanese prividom i ne umišlja sebe kao mudraca i koordinatora u zajednici – državi.
Platon je znao da neznanje, naročito vlast opije zagubi čovjeka ..., upozoravao tko sluša, naročito one koji se trebaju obratiti.

Platon već u uvodu ističe kako matematika može značiti šumu za čovjeka, iz koje ga može izvesti samo prosvjetljeniji mudrac ..., Dok obično bakljanoša matematički kalkulira, kombinira svojim konačnim svjetlom, stalno pokušava inverzijom činiti diverzije - sebe kao egoist staviti ispred Oca Svoritelja, što je dosta dobro opisano i u grčkim tragedijama koje pokazuju dijagnozu i nude terapiju vampirima ... Eto kako i od početka XIX stoljeća pojedinci, služeći Srbima obezglavljuju opoziciju – uzorne Hrvate. Zato ubuduće, članovi HAZU po dužnostima trebaju služiti Hrvatima kao svome specifičnom narodu, a nikada obrnuto.

Zagreb, svibanj 2018. godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
predstojnik HAZUDD –a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 19:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.05.2018., srijeda


Obersnela treba razvlastiti da odgovara za nanesenu štetu
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Obersnela treba razvlastiti da odgovara za nanesenu štetu

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-obersnela-treba-razvlastiti-da-odgovara-za-nanesenu-stetu/

https://akademija-art.hr/pano/komentar/obersnela-treba-razvlastiti-da-odgovara-za-nanesenu-stetu/Koliko je zastranio Vojko Obersnel u hrvatskoj Rijeci, dok orgija pomoću novca kojeg Hrvati plaćuju pokazuje kada profesore ustavnog prava i sve osobe koji su dali potpis za referendum naziva da su umnobolnici, a što su potvrdili i gosti u televizijskoj emisiji BUJICA od 21.05.2018. godine. Hrvati u hrvatskoj Rijeci ne smiju prikupljati potpise za referendum, kao što nisu smijeli niti za vrijeme mletačke ili srbijanske okupacije. Dakle, kao i onda stvorena je teška sudbina. Evo pojašnjenja i zašto Hrvati ne bi smjeli prikupljati potpise za referendum na hrvatskom području. Obersnel kao da «nije svjestan» da je u Hrvatskoj izabran da preko hrvatskih institucija bude Hrvatima i ostalim građanima Hrvatske servis, dakle, sada zbog njegovog tendencioznog ponašanja i sramotnih izjava, Obersnela treba razvlastiti da odgovara za nanesenu štetu kako bi bio opomena drugima u buduće. Postoji hrvatska policija koja je i plaćena da čuva Hrvate i ostale građane u Hrvatskoj.


Zagreb - Zadar, 23. svibnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

HDZ na mjesnim izborima u Lepurima, Proviću i Bukoviću doživio krah
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

HDZ na mjesnim izborima u Lepurima, Proviću i Bukoviću doživio krah

http://www.tjedno.hr/hdz-izgubio-cetiri-mjesna-odbora-u-zaledu-zadra/Izbori za članove mjesnih odbora na području Grada Benkovca održani su dana 20. svibnja 2018. godine. HDZ na mjesnim izborima osim u Vukšiću, doživio je krah i u Lepurima, Proviću i Bukoviću.

I
Za područje izborne jedinice Lepuri, biračko mjesto 20., upisano je 165 birača, glasovalo je 106, što iznosi 64,24% birača, nevažećih listića nije bilo. Od toga je:

- HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ dobila 6 glasova, odnosno 0 vijećnika.
- KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA nositelj liste Anđelko Lepur dobila je 83 glasova, odnosno 4 vijećnika: Anđelko Lepur, Sandra Mijić, Luka Ojurović i Martina Miletić.
- KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA nositelj liste Sanja Perica dobila je 17 glasova, odnosno 1 vijećnika: Sanja Perica.

II
Za područje izborne jedinice Prović, biračko mjesto 32., upisano je 95 birača, glasovalo je 50, što iznosi 52,63% birača, nevažećim je proglašeno 2 listića. Od toga je:

- HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ dobila 11 glasa, odnosno 1 vijećnika: Mate Kardum.
- KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA nositelj liste Dražen Klarić dobila je 23 glasova, odnosno 3 vijećnika: Dražen Klarić, Miro Dimlić i Krešimir Dimlić.
- STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA – SHZ dobila 14 glasova, odnosno 1 vijećnika: Anđelko Kardum.

III
Za područje izborne jedinice Buković, biračko mjesto 4., upisano je 691 birača, glasovalo je 171, što iznosi 24,74% birača, nevažećim je proglašeno 3 listića. Od toga je:

- HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ dobila 64 glasa, odnosno 3 vijećnika: Josip Opačak, Zoran Rukavina i Tomislav Vukančić.
- KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA nositelj liste Dušanka Volarević dobila je 104 glasa, odnosno 4 vijećnika: Dušanka Volarević, Damjan Ivanišević, Djuka Katarina Vrcelj i Tatjana Mimić.


U Zadru, 23. svibnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.05.2018., ponedjeljak


HDZ nakon 28 godina izgubio izbore u Vukšiću
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


HDZ nakon 28 godina izgubio izbore u Vukšiću
http://www.tjedno.hr/nakon-28-godina-hdz-izgubio-u-vuksicu/

https://narod.hr/hrvatska/hdz-nakon-28-godina-izgubio-izbore-vuksicu-kod-benkovica

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-hdz-nakon-28-godina-izgubio-izbore-u-vuksicu/Izbori za članove mjesnih odbora na području Grada Benkovca održani su dana 20. svibnja 2018. godine. HDZ je prvi put nakon 28 godina izgubio izbore u Vukšiću u jednom od većih mjesta na području Grada Benkovca. Evo konačno je sve došlo na naplatu mještani Vukšića kaznili su HDZ za mjesne izbore jer Grad Benkovac nije u stanju povući financijska sredstva iz EU fondova za izgradnju vodoopskrbnog sustava za mjesto Vukšić, koje još nema vodu u 21. stoljeću, za izgradnju društvenog doma u Vukšiću, za izgradnju ogranka gradske knjižnice u Vukšiću, za obnovu spomenika kulture u Vukšiću crkve sv. Kate i utvrde na Gradini.

Za područje izborne jedinice Vukšić, biračko mjesto 39. upisano je 452 birača, glasovalo je 205, što iznosi 45,35% birača, nevažećim je proglašeno 4 listića. Od toga je:

- HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ dobila 68 glasa odnosno 2 vijećnika: Ive Ledenko i Ivica Nakić.

- KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA nositelj liste Stipe Kardum dobila je 133 glasa, odnosno 5 vijećnika: Stipe Kardum, Magdalena Sučić Ledenko, Josipa Tadić, Vinko Marić i Anđela Pešut.


U Zadru, 21. svibnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 21:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.05.2018., petak


KRALJEVINA SHS RAPALSKIM UGOVOROM OSIGURALA GRANICE ITALIJI KAKVE NISU POSTOJALE NI ZA VRIJEME RIMSKIH CAREVA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


KRALJEVINA SHS RAPALSKIM UGOVOROM OSIGURALA GRANICE ITALIJI KAKVE NISU POSTOJALE NI ZA VRIJEME RIMSKIH CAREVA
Evo dragi Hrvati tko se kockao s hrvatskim teritorijem kao što je bio Rapallski ugovor iz godine 1920. godine gdje je bio otrgnut dio teritorja od matice zemlje Hrvatske i priključen Italiji.

Rapalski Ugovor su potpisali u ime Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca: Milenko R. Vesnić, predsjednik ministarskog savjeta, dr. Ante Trumbić, ministar inozemnih poslova i Kosta Stojanović, ministra financija, a u ime Kraljevine Italije: Giovanni Giolitti, predsjednik ministarskog savjeta i ministar unutrašnjih poslova, Carlo Sforza, ministar inozemnih poslova i prof. Ivanoe Benomi, ministar vojnog.

Carlo Sforza u talijanskom parlamentu u vezi rapalskog ugovora je naveo:

„ Mi smo osigurali granice julijskih Alpa na liniji kakva nije postojala ni za vrijeme rimskih careva i zajamčili Trstu široko i puno disanje koje će mu omogućiti da izvrši na istoku onu misiju na koju računa Italija. Istru smo upotpunili ne samo sa Lošinjem, nego i sa Cresom, te još više utvrdili puljsko uporište. Zadar se sjedinio sa Italijom, a italijanske manjine u Dalmaciji dobile su takve privilegije kakvih nije do sada priznala ni jedna europska pogodba za koju narodnu manjinu. Rijeci smo osigurali nezavisnost koja će zajamčiti napredovanje italijanstva i osigurati joj vezu sa Italijom preko širokoga pojasa na kopnu. Udarili smo čvrste temelje za snažan razvitak gospodarskih i kulturnih odnosa. Sve to čini sretan svršetak dvogodišnjih teških diplomatskih bojeva kroz koje smo vrijeme više puta mislili da ćemo se morati zadovoljiti s mnogo manjim uspjesima.
Buduć da se onaj koji je imao biti strašan protivnik promijenio u prijatnoga političkog i gospodarskoga suradnika, Italija će bdjeti nad korišću svojom i susjedne države i nastojati da ne nastanu opet nenaravni dinastični konglomerati koji su ostavili neugodne uspomene u Rimu kao i u Beogradu.“*

* Rapallski ugovor, F. Potočnjak, Zagreb, 1921.,str.59.


RAPALLSKI UGOVOR


Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca i Kraljevina Italija, u želji da ostvare režim međusobnog iskrenog prijateljstva i srdačnih odnosa za zajedničko dobro obaju naroda;
Kraljevina Italija priznavajući u obrazovanju susjedne države postignuće jednoga od najuzvišenijih ciljeva rata koji je ona vodila;
Njegovo Veličanstvo kralj Srba, Hrvata i Slovenaca imenovao je svojim punomoćnicima:
gospodina Milenka R. Vesnića, predsjednika ministarskog savjeta;
dra. Antu Trumbića, ministra inostranih poslova;
gospodina Kostu Stojanovića, ministra financija;
a
Njegovo veličanstvo kralj Italije imenovao je svojim punomoćnicima:
kavaljera Giovanni-a Giolitti-a, predsjednika ministarskog savjeta i ministra unutrašnjih poslova;
conta Carla Sforzu, ministra inostranih poslova;
prof. Ivanoe Benomi-a, ministra vojnog;
koji, pošto su među sobom izmijenili svoje punomoći, koje su priznate za punovažne, ugovorili su slijedeće:

Član I.

Između Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i Kraljevine Italije utvrđena je slijedeća granica:

od vrha Peč (kota 1511), koji je zajednički trima granicama Italije, Austrije i Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, do vrha Jalovec (kota 2643): linija koja se ima odrediti na terenu s općim pravcem sjever – jug i koja vodi preko kote 2272 (Ponca);

od vrha Jalovec (kota 2643): linija koja ide vododijelnicom između sliva Soče i sliva Save Gorenjske do vrha Triglava (Tricorno) (kota 2863);
zatim vododijelnicom između sliva Soče i sliva Bohinjke do sjeveroistočnih strana vrha Možice (kota 1602) preko kota 2348 (Lepatica), 2003 (Lanževica), 2086 (Kuk);

od sjeveroistočnih strana vrha Možic do istočnih strana vrha Porezen (kota 1631): linija koja se ima odrediti na terenu s općim pravcem sjever – jug;

od istočnih strana vrha Porezen (kota 1631) do zapadnih strana vrha Blegoš (kota 1562):linija koja se ima odrediti na terenu s općim pravcem zapad – istok, ostavljajući mjesto Davču Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, a mjesto D. Novake Italiji;

od zapadnih strana vrha Blegoš (kota 1562) do istočnih strana vrha Bevk (kota 1050): linija koja se ima odrediti na terenu s općim pravcem sjeveroistok – jugozapad, ostavljajući mjesta Leskovicu, Kopanicu i Sovoden Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, a oba prijevoja Podlanišča Italiji;

od istočnih strana vrha Bevk (kota 1050) do odmah zapadno od mjesta Hotedršice: linija koja se ima odrediti na terenu i koja ostavlja mjesta Javorjev Dol, Žiri, Opale, Hlevišče, Rovte, Hotedršicu, Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, a vrh Praprotno (kota 1006) i mjesto Bresnik, Vrsnik, Zavratec, Medvedje Brdo Italiji;

odatle do mjesta Zelše: linija koja u početku ide zapadno od rova pored kolnog puta Hotedršica – Planina, ostavljajući mjesta Planinu, Unec, Zelše i Rakek Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca;

od mjesta Zelše do Čabarske: linija koja se ima odrediti na terenu s općim pravcem sjeverozapad – jugoistok, a koja vodi prvo istočnim padinama brda Javornik (kota 1268), ostavljajući mjesta Dolenju Vas, Dolenje Jezero i Otok Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, a vrhove kota 875, 985, 963 Italiji; zatim istočnim padinama Bičke Gore (kota 1236) i Pleče Gore (kota 1067), ostavljajući Italiji mjesto Leskovu Dolinu i dvojne raskrsnice kote 912, zapadno od Shodnika i kote 1146, istočno od Cifre (kota 1399), i dolazi do Čabranske, koja ostaje na talijanskom teritoriju, zajedno s kolnim putem koji vodi istočnim padinama Snježnika, od Leskove Doline do Čabranske;

od Čabranske do Griža (kota 502): linija koja se ima odrediti na terenu s općim pravcem sjeveroistok – jugozapad, koja prolazi istočno od vrha Trstenik (kota 1243), dodiruje kotu 817 jugoistočno od Suhova, prolazi južno od Židovja (kota 660), zatim istočno od Griža (kota 502), ostavljajući mjesta Klanu i Brezu Italiji, a mjesto Studenu Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca;

od Griža (kota 502) do granice Države Rijeke: linija koja se ima odrediti na terenu i koja ima opći pravac sjever – jug do kolnog puta Rupa – Kastav, od prilike na pola puta između Jušića i Spinčića, zatim siječe ovaj put i, obuhvatajući sa zapada mjesta Mizere i Trinajstiće, koja ostaju Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, izbija na kolni put Matulje – Kastav iznad dvojne raskrsnice istočno od Matulja;
izbija zatim na put Rijeka – Kastav na sjevernu granicu Slobodne Države Rijeka, i to točno na sjevernom rubu mjesta Rubeši (dvojna raskrsnica seoskog puta kod Tomatića, od prilike 500 metara južno od trojne raskrsnice koja se nalazi zapadno od Kastva).
Ali, dok ne budu izrađeni redovni sastavci putova na talijanskom teritoriju, upotreba spomenutih putova i trojne raskrsnice zapadno od Kastva bit će potpuno slobodna kako za Kraljevinu Italiju tako i za Državu Rijeku.

Član. II.

Zadar (Zara) i niže opisani teritorij priznaju se za sastavni dio Kraljevine Italije.
Teritorij Zadra pod talijanskim suverenitetom obuhvata: grad i poreznu općinu Zadar i porezne općine (odlomke) Arbanasi (Borgo Erizzo), Crno (Cerno), Bokanjac (Boccagnazzo) i dio porezne općine (odlomaka) Diklo utvrđen linijom koja, polazeći od mora oko 700 metara jugoistočno od sela Diklo, ide u pravoj liniji prema sjeveroistoku do kote 66 (Griž).
Zasebna konvencija utvrdit će sve što se odnosi na izvršenje ovoga člana u pogledu općine zadarske i njenih odnosa s kotarom i s pokrajinom Dalmacijom i uredit će uzajamne odnose između teritorija dodijeljenog Kraljevini Italiji i ostatka teritorija koji je do sada bio sastavni dio iste općine, kotara i pokrajine a koji će pripasti Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, podrazumijevajući tu i pravičnu podjelu pokrajinskih i općinskih dobara i odnosnih arhiva.

Član III.

Priznaje se isto tako za sastavni dio Kraljevine Italije otoci Cres (Chreso) i Lošinj (Lussin) s omanjim otocima i školjima koji se nalaze u odnosnim sudskim kotarima, kao i omanji otoci i školji koji se nalaze u administrativnim granicama pokrajine Istre, u koliko je gornjim članovima dodijeljena Italiji, i otoci Lastovo (Lagosta) i Palagruža (Palagosa) s obližnjim otočićima.
Svi ostali otoci, koji su pripadala bivšoj Austro-Ugarskoj Monarhiji, priznaju se za sastavni dio Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca.

Član IV.

Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca i Kraljevina Italija priznaju potpunu slobodu i nezavisnost Države Rijeka (Fiume) i obvezuju se da će ih vječno poštovati.
Državu Rijeku sačinjavaju:
a) corpus separatum, kao što je sada ograničen granicama grada i kotara Rijeke (Fiume);
b) Jedan pojas teritorija prije istarskog, ograničen kako slijedi:
na sjeveru: linijom koja se ima odrediti na terenu i koja, polazeći neposredno južno od mjesta Kastav, izbija na put Sv. Matija – Rijeka na granici corpus separatum-a, ostavljajući mjesta Srdoči i Hosti Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, a ostavljajući Državi Rijeci cio kolni put, koji, sjeverno od željeznice, preko Matulja i dvojne raskrsnice kote 377 zapadno od
Kastva, vodi k Rupi;
na zapadu: linijom koja od Matulja silazi na more kod Preluke, ostavljajući željezničku stanicu i mjesto Matulje u talijanskom teritoriju.

Član V.

Granična linija teritorija, o kojima je riječ u prethodnim članovima, bit će povučena na terenu od komisija za razgraničenje sastavljenih polovinom od delegata Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a polovinom od delegata Kraljevine Italije. U slučaju neslaganja bit će umoljen predsjednik Švicarske konfederacije za arbitražu, koja će biti izvršna.
Radi jasnoće i veće točnosti ovom ugovoru je priložena jedna karta u razmjeru 1 : 200.000, na koju su naznačene granične linije o kojima je riječ u članovima I. i IV.

Član VI.

Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca i Kraljevina Italija sazvat će u toku dva mjeseca od dana stupanja na snagu ovog ugovora konferenciju sastavljenu od kompetentnih stručnjaka obiju zemalja. Ta konferencija imat će da u najkraćem roku podnese objema vladam određene prijedloge o svim mjerama podobnim da uspostave najsrdačnije privredne i financijske odnose između obje zemlje.

Član VII.

Vlada Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca izjavljuje, da priznaje u korist talijanskih državljana (i talijanskih interesa) u Dalmaciji slijedeće:

1. – Koncesije ekonomske prirode, učinjene od vlade i javnih ustanova država koje je naslijedila Kraljevina Srb, Hrvata i Slovenaca, talijanskim društvima ili državljanima, ili koje su ovi uživali na osnovu zakonito stečenih prava do na dan 12. novembra 1920., bit će u potpunosti poštovane, i vlada Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca obvezuje se, da će se pridržavati svih obveza, koje su pređašnje vlade uzele na sebe.

2. – Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca pristaje da Talijani, koji su do na dan 3.novembra 1918. bili pripadnici teritorija bivše Austro-Ugarske Monarhije, koji je na osnovu ugovora o miru s Austrijom i s Ugarskom, kao i na osnovu ovoga ugovora, priznat za sastavni dio Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, imaju pravo opcije za talijansko državljanstvo u toku godine dana od dana stupanja na snagu ovoga ugovora, i oslobađa ih se obveze da svoj domicil prenesu izvan teritorija naprijed navedene Kraljevine. Oni će zadržati slobodnu upotrebu
svoga jezika i slobodno vršenje svojih vjerskih obreda sa svim pravima koja proizlaze iz ovih sloboda.

3. – Doktorati i drugi univerzitetski stepeni, koje su državljani Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca već postigli na univerzitetima ili na drugim zavodima za višu nastavu u Kraljevinu Italiji, bit će priznati od strane vlade Srba, Hrvata i Slovenaca kao punovažni na njenom teritoriju i dat će im profesionalna prava jednaka onima, koja potječu od doktorata i stepena stečenih na univerzitetima i na drugim zavodima za višu nastavu u kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.
Pitanje o važenju viših školskih studija, koje talijanski državljani budu svršili u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, a državljani Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca u Italiji, bit će predmet naknadnih sporazuma.

Član VIII.

U interesu dobrih intelektualnih i moralnih odnosa između oba naroda, dvije vlade će zaključiti što prije konvenciju, koja će imati za cilj pojačanje prisnog obostranog razvitka kulturnih veza između dvije zemlje.


Član IX.

Ovaj ugovor sastavljen je u dva primjerka, jedan na srpsko-hrvatskom, drugi na
talijanskom jeziku.

U slučaju razmimoilaženja bit će mjerodavan talijanski tekst kao jezik poznat svim punomoćnicima.

U potvrdu čega gore naznačeni punomoćnici potpisali su ovaj ugovor.
Sačinjeno u Rapallu, 12. novembra 1920.


Mil. R. Vesnić
Dr. Ante Trumbić
Kosta Stojanović

Giovanni Giolitti
C. Sforza
Ivaneo Bonomi*


* Stručni članak (uz 90. obljetnicu): Zadar i Rapallski ugovor, M.Diklić, Zavod za povijesne znanosti HAZU u Zadru, 2010.


Zadar, 18. svibnja 2018. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 20:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.05.2018., četvrtak


JANJIČARI KAO LOVCI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


JANJIČARI KAO LOVCIHrvatska sredstva informiranja sve više izvješćivaju o načelnicima općina na području Zadarske županije kao sladokuscima janjetine. Tako su za bivšeg načelnika Općine Polača naveli da je spiskao174.000 kn na janjetinu...,a za načelnika Općine Jasenice da je pojeo “stado janjaca, koje nije platio” i za načelnika Općine Poličnik da je za proslavu Općine Poličnik bila Trpeza za 200 ljudi s janjetinom, koja je iznenadila goste.
Riječ, janjičar opisuje - pokazuje neku osobu kao sladokusca janjetine - janjičara, koja jede janjce, mladunčad ovaca.

Doista, janjci kao potomci ovaca su žrtve janjičara koji im gule kožu i piju krv.

Janjičari su zapravo lukavi jarci, tragosi, koji u janjećoj koži, zbog janjetine naročito osluškuju, za nekog okupatora – eksploatatora, vlastiti narod, a kada ga prevare, tada ovce simboliziraju dotični narod.

Janjičari to ne mogu shvatiti, pa vrište kada više nemaju pečene janjetine pomoću koje bi varali i kupovali glasove i dalje vladali u općinama Hrvatske zahvaćenim neredom.


U Zadru, 15. svibnja 2018. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2018., utorak


Potpisavanje na Narodnom trgu u Zadru : Izađite i potpišite za oba referenduma
Potpisavanje na Narodnom trgu u Zadru: Izađite i potpišite za oba referenduma- 12:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.05.2018., ponedjeljak


DIVLJACI ZAGAĐUJU IZVORE VODE
DIVLJACI ZAGAĐUJU IZVORE VODE


http://www.makarska-post.com/index.php/shz-divljaci-zagaduju-izvore-vode/

http://www.057info.hr/vijesti/2018-05-08/foto-smece-na-izvoru-pitke-vode-asseria

http://www.znet.hr/2018/05/foto-zagaden-izvor-pitke-vode-kod-benkovca-mjestani-dolaze-po-vodu-pa-usput-bace-smece/Na glavnoj prometnici iz Benkovca prema Kninu u selo Kožlovac, Grad Benkvac nalazi se prirodni izvor pitke vode. Mnogi mještani sela na području grada Benkovca odlaze na taj izvor ili mnogi stanu koji putuju navedenom prometnicom i osvježu se s zdravom pitkom vodom. To je izvor arheološkog nalazišta Asseria koji je udaljen nekoliko stotina metara. Na samom izvoru u kamen je uklesan simbol Asserie na kome piše "Jubilejski točak Asseria poklon općine Benkovačke – 1899”. Ljeti za vrijeme velikih suša izvor nikada ne presušuje. Međutim, oko izvora je nesnošljiv smrad i smeće, koje bacaju neki koji dolaze po vodu, a za koje možemo reći da su teški divljaci. Fotografirali smo smeće oko izvora, čije slike govore više od riječi.

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2018., nedjelja


UZROCI POSRTANJA HRVATA U HRVATSKOJ
UZROCI POSRTANJA HRVATA U HRVATSKOJ
Hrvatski politički uznici, kroz povijest kao i uznici od 1945. godine do 1991. godine ..., su odraz raznih pritisaka koji se osjećaju i do danas: ostvarivanje prava na rad, pritisci iz raznih stranaka na hrvatstvo - što stvara nesigurnost, specijalni ratovi kao odraz vanjskih faktora ..., a posljedice su opet masovno iseljavanje Hrvata. Što je to nego zlo – nesreća ..., a što stvara agoniju u narodu.

Hrvatski politički uznici su časni ljudi kao otpor vladajućim svjetovnim i crkvenim „elitama“, obilježavaju ih talenti kao dar, sudbina po zasluzi, žrtvovanju, to su ljudi koji ne dozvoljavaju da se narodu, kojem pripadaju, ispiru mozgovi, a duše usmjeruje suprotno dobru ... Ljudi kojima je opće dobro iznad bilo kojeg pojedinca, pravi su čuvari uvjeta za tijelo i dušu ..., dostojanstvo i časti. U Hrvatskoj je danas još fizički živih 3700 političkih uznika, koji su bili zatvarani i ubijani od 1945. do 1991. godine ... Kao uzorna oporba u Hrvatskoj, trebali bi biti i danas proporcijalno broju raseljenih i ..., kao alarm o demografskom posrtanju, što su i danas pravi uzroci nezadovoljstvu. Kroz povijest okupatori Hrvata počevši od Mlečana, Turaka, Austrijanaca, Mađara, Francuza, Srba, Talijana, Nijemaca, Bugara, Rusa, Engleza ..., kroz stoljeća su haračili po zemlji Hrvatskoj - kada bi generacija Hrvata stasala dolazili su neprijatelji – okupatori u Hrvatsku, nikada ničim izazvani, pljačkati i desetkovati Hrvate, svi su neprijatelji uvjeravali i uspijevali na svoju stranu pridobiti hrvatski šljam, bez kojeg okupatori Hrvatske ne bi imali šanse. Časni Hrvati su uvijek bili oporba, čuvari ideje o slobodnoj državi. Znači, Hrvati trebaju birati odlučno odlučne za vladare i kadrove u institucijama, samo i samo Hrvate koji drže do dostojanstva i časti !!!

Od 1945. do 1991. godine registriranih političkih uznika Hrvata je bilo nekoliko stotina tisuća, a 1991. godine bilo nas je 15000 fizički živih političkih uznika, koji su se isticali u poticanju na borbu za opstanak Hrvata u Hrvatskoj, od 1945. do 1991. godine, sudjelovali su u obrani domovine i obnovi NDH.

Iz redova hrvatskih političkih uznika, i od 1991. do 2018. godine, neznatan broj nije odolio iskušenjima pomoću kojih su nas razjedinili raznim udrugama, što su osmislili egzokutori naših tijela, neprijatelji hrvatskog zajedništva, kojima smo prepustili vlast kada je bilo najkritičnije za stvaranje temelja hrvatskoj zajednici ... Već od 1991. godine nastavili su haračenjem, raseljavanjem i tendencioznim suprostavljanjem dobronamjernim kritikama ....

Odlika hrvatskih političkih uznika kroz povijest jest što su držali do časti i dostojanstva, bez čega nema ni zajednice ni države ... Časni ljudi osjećaju se nesretno dok narod iseljava, zbog raznih pritisaka ..., dok su neobrađena polja i nenapučena sela i gradovi po Hrvatskoj. Kako nazvati danas žrtve vladara – institucija Države Hrvatske.

To je scenarij bizantske kulture ..., poimanje hrvatskih „ političara“ u sprezi s hrvatskim „znanstvenicima“ i ostalim „elitama“ koji su svrha sami sebi, pa harače. Hrvatske „elite“ ponašaju se neprosvijećeno i kategorički ..., samo Bog može kategorički suditi.
Hrvatski politički uznici nisu odgajali generaciju poslije 1991. godine, prepustili su odgajanje - navikavanje na nered egzokutorima njihovih djedova i očeva . Dakle, hrvatski politički uznici nisu dovoljno naučili svoje potomke kako naslijediti djedovinu, živjeti odlučno, časno, dostojanstveno i poslije svojih roditelja. Očito hrvatski politički uznici trebaju dodatno poticati Hrvate, da se žrtvuju za opće dobro, da ne bi bili naivne žrtve. Očigledno stanje u Hrvatskoj budi na djelovanje u ime općeg dobra NDH-e. A tendenciozno razjedinjavanje mora nas ujediniti , mora nestati indiferentnosti kada je u pitanju opće dobro. Patnje i od 1945. godine su opomene da sljedeće generacije Hrvata ne budu robovi, da ne zasluže budućnost kakvu smo mi živjeli prošlost ...

Treba se čuvati – maskiranih u JAZU – HAZU koji egoistički žive prošlost i od 1991. godine, jer su svrha sami sebi, kako su navikli i do 1991. godine.

Njihova „pomirdba“ Hrvata odraz je njihovih lukavih konstrukcija, zapravo zamagljuju da se uspava narod i upravlja po njihovim planovima, što se očigledno negativno pokazuje diljem Hrvatske ... Što „pomirdba“ ima veze s iseljavanjem, demografskom slikom, ne obrađenim poljima, porušenim tvornicama ... Isti su bili sluge okupatora, po mjeri prema talentima, dakle, „pomirdba“ ..., dok se urušava zajednica i ne teži zajedništvu, općem dobru, zadovoljstvu ..., naprotiv urušavaju se obitelji i raseljava narod. Cilj je uništavanje NDH ..., kao egoisti, ateisti, materijalisti robovi su strasti pa ne mogu biti samokritični ..., već djeluju šablonski – birokratski kao plaćenici. Zato uzorni Hrvati skupa s narodom moraju spašavati opće dobro ... Hrvatsku.

Konkretno, pojedinca djela krase sam se prezentira i presuđuje ..., kroz povijest i od 1945. godine, Hrvatu je konstanta NDH-a.
Pojedinac koji ne živi načela Života u vlastitoj zajednici osuđuje sam sebe, jer pravda se zadovoljava ...

Hrvatima u Hrvatskoj krivi su zakoni koji usmjeravaju i navikavaju, a koje pišu neznalice – nesvjesni antihrvati ... u Hrvatskoj treba ukazivati i djelovati, gdje „pomirdba“ kao atribut istini ne treba ... Hrvatski inertni duh , trebamo poticati glasovnim vibracijama radi vitalnosti i dodatne pokretljivosti.

Politiku - politički ... Hrvati krivo shvaćaju, tumače i ne djeluju i ne žive politički ... Bizantsko poimanje politike odgovara tendencioznim egoistima ..., koji se opiru čuvarima načela političkim uznicima, političkim uznicima koji su oporba vlastodršcima u Hrvatskoj koji su u raskoraku s duševnom energijom, i crkvenjacima koji su u neskladu s duhovnom energijom i u raskoraku sa znanošću - materijalnom energijom.

Zagreb – Zadar, svibanj, 2018. godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 23:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.05.2018., utorak


SRBIJA PRVA U EUROPI IZVRŠILA GENOCID NAD ŽIDOVIMA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

SRBIJA PRVA U EUROPI IZVRŠILA GENOCID NAD ŽIDOVIMA


http://hrnews.hr/vijesti/hrvatska/shz-srbija-prva-u-povijesti-izvrsila-genocid-nad-zidovima

http://www.tjedno.hr/28051-2/Srbi kontinuirano lažu kao što to ovih dana radi u sredstvima informiranja srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić navodeći da Srbija u Drugom svjetskom ratu nije bila uz Hitlera i provodila holokaust.

Iz knjige Ljubice Štefan, „Mitovi i zatajena povijest“, Zagreb,1999., str.80.,81.,82.,86.,88.,90.,91., navodimo:

Uoči Drugog svjetskog rata u Srbiji je bujao i razbuktavao se anitisemitizam, pri čemu su glavni generatori bili fašistička stranka „Zbor“ Dimitrija Ljotića i visoki crkveni velikodostojnici, kao i crkveni tisak. Uzor i ideal za Ljotića bio je vođa Trećeg Reicha, kojega je veličao. Veliki broj pravoslavnih svećenika bili su vrlo aktivni članovi „Zbora“. Najistaknutiji među njima bio je glavni ideolog pravoslavlja i antisemitizma u srpskoj crkvi episkop Nikolaj Velimirović, koji je već 1934. godine dobio od Hitlera odličje. Vjerojatno u znak zahvalnosti on je 1935. u svojoj knjižici o sv. Savi pisao: „Mora se odati poštovanje sadašnjem nemačkom vođi, koji je u XX veku došao na ideju Svetog Save i kao laik poduzeo u svom narodu posao koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju“. Nekoliko godina kasnije 1939.-on javno propovijeda rasizam. „Mi smo ljudi arijevske rase, kojoj je sudba dodelila počasnu ulogu…da plemena slabije rase i niže vere ne bi…“. U „Glasniku Srpske pravoslavne patrijaršije“ nisu bili rijetki slučajevi ovakvog pisanja o Židovima: „Jevreji su neprijatelj lukav kao zmija i opasan“. U tom listu objavljene su i ove izjave tadašnjeg patrijarha Varnave dane njemačkim novinama 1937. godine: „ Fuhrer vodi borbu koja služi na korist celom čovečanstvu“, „Bog je poslao nemačkom narodu jednog dalekovidnog Fuhrera. Mi verujemo njegovoj iskrenoj reči.“ Nešto prije toga Varnava je nazvao sovjetsku vlast „židovskom varaličkom bandom“.

Zahvaljujući zdušnoj suradnji svih srpskih vlasti i policije s Nijemcima, esesovac Harald Turner već je sredinom 1942. godine izvjestio: „Srbija (je) zemlja u kojoj je pitanje Židova i Cigana riješeno.“. Franz Rademacher iz nacističkog Ministarstva vanjskih poslova javio je: „Židovsko pitanje u Srbiji nije više akutno, sada samo preostaje da se riješe zakonska pitanja koja se tiču imovine“. Šef njemačke službe sigurnosti u Srbiji A. Schafer pohvalio se: Beograd-jedini veći grad Europe očišćen od Židova, postao je Judenfrei“. Podsjetimo na povijesnu činjenicu: neslavno prvo mjesto u Europi u genocidu nad Židovima Srbija je zauzela samo tri mjeseca poslije sastanka Reinharda Heydricha, šefa njemačke službe sigurnosti, Heinricha Eichmanna, šefa specijalnog odijela za Židove održanog 20. Siječnja 1942. Godine na jezeru Wansee kraj Berlina, kada je donijeta odluka da se (tek!) pristupi „ konačnom rješenju židovskog pitanja“.

Židove u Srbiji nisu hvatali i ubijali samo Nijemci, nego i srpska policija, Nedićevi dobrovoljci i četnici. Većina srpskih Židova ubijena je u logorima Banjica i Sajmište. Nijedan Židov nikada nije uspio pobjeći iz logora. Najveći dio srpskih Židova ubijen je u logoru Sajmište. Pretpostavlja se da broj žrtava najmanje 11.000.

Nije uopće poznato da je itko od pravoslavnih svećenika u Srbiji spasio ma i jednog Židova ili bar to pokušao, ali su neki od njih nerijetko u svojim propovijedima otvoreno izražavali antisemitske stavove, huškajući tako svoju pastvu protiv Židova. A mitropolit Josif, kao poglavar srpske crkve, u ratno vrijeme mirno je stavio svoj potpis ispod naredbe da je Židovima zabranjen prijelaz u pravoslavnu vjeru, iako bi to za njih bila slamka spasa. Tri episkopa prva su stavili svoje potpise na „Apel srpskom narodu“, kojim intelektualna elita Srbije, njih preko 500, kolovoza 1941. godine javno izražava podršku okupatorima i kvislinzima, što je jedinstven slučaj u Europi u tom ratnom vihoru.


Zagreb -Zadar, 1. svibnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #