STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

15.01.2018., ponedjeljak


SLOVENSKI ŽIGOLO OSVAJA S ISTOM ŠABLONOM
SLOVENSKI ŽIGOLO OSVAJA S ISTOM ŠABLONOMhttp://www.portaloko.hr/clanak/slovenska-privreda-vez-poslovanja-luke-kopar-i-prilaza-na-otvoreno-more-je-kao-riba-bez-vode/0/99440/

http://www.tjedno.hr/shz-hocemo-koridor-do-austrije/

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA NAKON SVIH TRAGEDIJA USKRSNULA JE JAČA
HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA NAKON SVIH TRAGEDIJA USKRSNULA JE JAČA

http://www.makarska-post.com/index.php/hrvatska-pravoslavna-crkva-nakon-svih-tragedija-uskrsnula-je-jaca/

https://croative.net/hrvatska-pravoslavna-crkva-nakon-svih-tragedija-uskrsnula-jaca/


HPC - Zadar, Hrvatskog sabora 26

Hrvatska pravoslavna crkva kušana je po obrascu nastajanja kršćanske crkve na Zemlji, razapinjana od okupatora i farizeja - iz hrvatskog korpusa, kao što su Rimljani, kao okupatori razapinjali Isusa i kršćane ...Sve radi eksploatacije, harača i ..., svega što nije bilo u njihovom orkestru, a koji je morao djelovati skladno, ali i protiv svakog uzornog sluha i ukusa.

Hrvati pravoslavci kroz prošla turbulentna vremena, kao i danas - doslovce služe za sadističko iživljavanje u Hrvatskoj, po „hrvatskim zakonima“ i upornom srbovanju na čelu sa Srpskom pravoslavnom crkvom ... A repovi „Hrvati“, kao municija protiv Hrvata i Hrvatske za vrijeme Jugoslavije, egzekutori su svoga roda, toliko i danas umreženi po željama velike Srbije ..., da po talentima i ne mogu biti svjesni, a kakve su baš trebali i trebaju eksploatatori Hrvatske ... Nisu svjesni da se ispunio dovoljan razlog i da neminovno odlaze, kao – janjičari, na smetlište, a što se događalo svakom po iskonskim zakonima Svoritelja.

Spomenuti po zakonima za svoje egoistične potrebe i želje SPC-e osporavali bi Hrvatima pravo na vjeru i HPC-u. Ogavniji i brutalniji su prema HPC-i od Rimljana prema kršćanskoj crkvi, pomoću svojih „zakona“ kojima ponižavaju i ruše dostojanstvo kada zahtijevaju od (oko dvjesto tisuća) hrvatskih pravoslavca da oforme udrugu (umjesto crkve) i pokažu popis imena najmanje pet stotina članova, koje bi se vjerojatno kušalo, ucjenjivalo, izvrgavalo opasnostima ..., jer Srbi bi kao i Turci i silom širili „vjeru“.

Hrvatskoj pravoslavnoj crkva direktno se sugerira ..., da mora ispunjavati posebno postavljene uvjete ..., udruga s kušnjom od pet godina, što je protiv logike zdravog razuma, radi ispiranja mozgova, računaju na budućnost koja bi im možda išla u prilog, da se može dogoditi da po željama pravoslavci Hrvati i HPC-a dožive ponovo 1945. godinu.

Za sve pravoslavne crkve: Bugarsku, Crnogorsku, Makedonsku, Ukrajinsku i dr. ne postoji uvjet kakav se postavlja HPC – i ..., sve te crkve su uzdržavane od poreza koji Hrvati uplaćuju u hrvatski proračun, sve osim HPC- e. Poučeni iz daljnje i bliže povijesti ..., o stradanju kršćanstva od Rimljana, Turaka ..., i stradanja HPC-e od strane Srba moraju nam ubuduće služiti kao opomene, jer okupatori su uvijek kao zlo na Zemlji.

Dakle, Herod i guverner Hrvatske i dalje inzistiraju da po zakonima Heroda i po zakonima hrvatskih farizeja se prikupe popisi vjernika Hrvatske pravoslavne crkve s kućnim brojevima - prebivališta i svim podacima iz biografije ..., što bi im bilo od iznimno velike važnosti za analiziranje, a prema potrebi, ako se ponovi 1945. godina, da obračunaju kao što su to učinili više puta u zadnjih sto godina. Dakle, čekaju priliku ponovo kako zarobiti Hrvate kao i 1945. godine u Bleiburgu ..., masakriranja po križnom putu, zatvaranja, raseljavanja itd. do 1991. godine.

Krikom do neba i predstavnici HPC jednako su završili tragično, a pronađeni prema popisima i kućnim adresama u domovini Hrvatskoj, popisima koji su omogućili krvnicima okupatorima da ih se sve pobije po kratkim postupcima ... Dakle, Hrvati pravoslavci do danas su pod silnim pritiscima u svojoj Hrvatskoj, osjećaju nepravdu i patnje, isti opet naređuju da ihse posebno evidentira, što reći nakon iskustva iz prošlosti i Hrvata pravoslavca.

Varaju zakonodavci sami sebe, jer neće više prevariti Hrvate ..., eho krika hrvatskih pravoslavaca odzvanja i čuje se kao opomena Hrvatima. Dok Hrvati pravoslavci ispovijedaju svoju vjeru zlo im više nikada ne smije rušiti bogomolje, po zaštitniku sv. Iliji.

Hrvatskim pravoslavcima se prijeti kao što su Rimljani prijetili kršćanima, vjerovati u Stvoritelja Boga, ali nisu uspjeli u svojoj egoistično- svjetovnoj nakani, kao ni SPC-a ... Farazejima u Hrvatskoj mora biti jasno da im je s njihovim propalim željama odzvonilo ..., a da je tu HPC -a na hrvatskim prostorima.

Dakle, HPC-a se obnovila jer se po djelovanju Hrvata i milosti Božjoj ispunio dovoljan razlog, a hrvatski narod bit će garancija i zaštita od pritisaka nesvjesnih, egoistički – strastvenih - prokletih okupatora.


Zadar - Zagreb, siječanj 2018. godine


1. Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
2. Stranka hrvatskog zajedništva
3. Pokret aktivnih veterana branitelja Republike Hrvatske

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.01.2018., petak


VODEĆI STRUČNJAK ZA POMORSKO PRAVO ZA JUTARNJI O GRANIČNOM SPORU 'Hrvatska smjesta treba prijaviti Sloveniju Sudu za pravo mora u Hamburgu'
PROF. DR. SC. IVAN MILOŠ

VODEĆI STRUČNJAK ZA POMORSKO PRAVO ZA JUTARNJI O GRANIČNOM SPORU 'Hrvatska smjesta treba prijaviti Sloveniju Sudu za pravo mora u Hamburgu'

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/vodeci-strucnjak-za-pomorsko-pravo-za-jutarnji-o-granicnom-sporu-hrvatska-smjesta-treba-prijaviti-sloveniju-sudu-za-pravo-mora-u-hamburgu/6900504/Hrvatska bi trebala što prije prijaviti Vijeću sigurnosti UN-a i Sudu za pravo mora u Hamburgu Republiku Sloveniju u odnosu na aktualne događaje u Piranskom zaljevu, tvrdi doktor znanosti Ivan Miloš, koji se već desetljećima bavi praktičnim pomorskim pravom. Za Jutarnji je list komentirao jednostranu provedbu za Hrvatsku pravno ništetne arbitražne odluke od strane Slovenije i opcije koje ima Hrvatska.

Kako komentirate aktualnu situaciju?

Kao konfuzni odnos dviju susjednih zemalja koje si nisu dopustile mogućnost i obvezu da se precizno informiraju o predmetu i implikacijama koje on generira.

Koje bi bilo rješenje?

Rješenje je poznato i gotovo zadano. Još u vrijeme bivše SFRJ republičke granice, na kopnu, bile su vrlo precizno određene i prihvaćene. Tada nisu bile utvrđene granice na moru jer je bivša Jugoslavija tretirala more kao jedinstveno dobro u općoj upotrebi nad kojim se ne mogu stjecati prava vlasništva niti bilo koja druga stvarna prava po bilo kojoj osnovi, a koje je dostupno bilo svim republikama pod jednakim uvjetima za održivo korištenje.

U razgraničenju na moru, sa susjednim državama, strogo je poštovano i primjenjivano međunarodno javno pravo, odnosno važeće međunarodne konvencije, a kojima je strogo propisano da se razgraničenja na moru utvrđuju principom crte sredine koja je jednako udaljena od svih tangentnih točaka obalnog kopna. To, praktično, znači da su sve granice, na kopnu i moru, između Republika Slovenije i Hrvatske određene i potvrđene još 25. lipnja 1991. g., kada su Hrvatska i Slovenija ostvarile svoju državnopravnu samostalnost, što znači da su granice između Hrvatske i Slovenije usvojene i da se primjenjuju.

Međutim, međunarodna zajednica omogućava susjednim državama da bilateralno i uz strogo poštovanje temeljnih odredbi međunarodnog javnog prava, odnosno međunarodnih konvencija, izmijene svoje granice, na kopnu i moru, i da te promjene ratificiraju u svojim parlamentima. Zašto je potrebno poštovati međunarodno javno pravo? Zato što se tu prvenstveno radi o općem i javnom interesu, a samim tim općem i javnom dobru pa svake improvizacije i samovolje pojedinih država generiraju nesagledive negativne posljedice za te zemlje i svjetsku zajednicu.

Kada pojedine države ne mogu usuglasiti izmjene postojeće granične crte, onda je najprihvatljivije koristiti odluke Međunarodnog suda u Haagu ili Suda za pravo mora u Hamburgu, ali se može koristiti i Arbitraža. Dakle, ne možemo reći da nema granice, ona postoji, međunarodno je priznata i mi je možemo promijeniti, ako smo s tim bilateralno suglasni.

Ali nismo?

Nismo još, ali to ne znači da nećemo biti kada se konačno svi korektno informiramo o svim implikacijama koje generira ovo stanje. Opće je poznato da je Slovenija zatražila od Hrvatske suglasnost za izmjenu granične crte u Piranskom zaljevu (Savudrijskoj vali) na način da sebi prisvoji najveći dio morske površine, što Hrvatska nije bilateralno prihvatila nego predložila korištenje odluka Međunarodnog suda u Haagu, a što nije prihvatila Slovenija nego je otvoreno ucijenila Hrvatsku da mora prihvatiti nekakvu Arbitražu o granici.

Ucjenu je materijalizirala kroz blokadu čak 14 pregovaračkih poglavlja za ulazak Hrvatske u punopravno članstvo EU, što je primoralo Hrvatsku da, protiv svoje volje, uđe u taj arbitražni cirkus. Zašto Hrvatska nije svojevoljno prihvatila Arbitražu? Prvo bi bilo jako važno sve nas informirati da Arbitraža ne predstavlja nikakvo pravosudno tijelo ili institut pravosuđa nego se radi o nekakvoj privatnoj namjenskoj komisiji koju formiraju države u sporu, koja svoje odluke ne temelji na pozitivnim zakonima i propisima nego na principima pravednosti, što praktično znači: uzmi onome koji ima više i daj onome koji ima manje, uz vrlo visoki stupanj mogućeg mita i korupcije po različitim osnovama i oblicima.

To je bilo razlogom da je međunarodno javno pravo strogo propisalo da Arbitraža mora raditi u strogoj tajnosti, bez bilo kakvog mita i korupcije, te da ne smije iznositi u javnost bilo kakve informacije o svome radu i odlukama prije njihova službenog donošenja i konačne objave. Budući da je Slovenija inflagranti otvoreno povrijedila međunarodno javno pravo na više načina, a najčešće hvalisanjem u sredstvima javnog priopćavanja da je Arbitraža donijela svoje odluke u korist Slovenije i da je Hrvatska izgubila najveći dio Piranskog zaljeva, da je došlo do korupcije u Arbitraži, Hrvatska je bila primorana prema Zakonu napustiti Arbitražu i zatražiti odgovarajuću odluku Sabora, koji je jednoglasno odbacio Arbitražu.

Slovenija je javno priznala teške povrede međunarodnog javnog prava kroz faktičnu smjenu svojih predstavnika u toj nepobitno kontaminiranoj Arbitraži, koja je nastavila svoj rad bez Hrvatske i jednostrano donijela pravno ništetnu odluku koju sada nasilno pokušava provesti Slovenija uz javnu prijetnju Hrvatskoj da joj neće dopustiti ulazak u: OECD, Schengen i eurozonu, ako odmah ne prihvati ovu ništetnu Odluku Arbitraže. Sloveniju također moramo informirati da međunarodno pravo propisuje ništetnim sve odluke, pa čak i pravosudnih tijela, ako su donesene pod prisilom, prijetnjom i ucjenama, a Vijeće sigurnosti UN-a sa svojim sudovima u Haagu i Hamburgu, sukladno odredbama Konvencije o pravu mora i Konvencije o neškodljivim prolazima, čiji su potpisnici i Slovenija i Hrvatska, jedino su predmetno nadležni, dok EU nema nikakvih nadležnosti po ovome pitanju, ali može i treba davati savjete dobre volje svojim članicama.

Kako komentirate činjenicu da je Slovenija počela jednostrano provoditi arbitražnu odluku?

Slovenija je navodno počela provoditi arbitražnu odluku kao čin koji obvezuje Hrvatsku da mora odmah prijaviti Sloveniju Sudu za pravo mora u Hamburgu. U toj prijavi Hrvatska mora posebno pokazati da je pod ucjenom i prisilom morala ući u tu kontaminiranu Arbitražu.

Što Hrvatska još može učiniti, osim prijave?

Hrvatska je na Skupštini UN-a javno izvijestila cijeli svijet da je Arbitraža kontaminirana i da je njezina odluka ništetna, prema međunarodnom javnom pravu, ali svejedno mora napisati i podnijeti prijavu Vijeću sigurnosti UN-a i Sudu u Hamburgu te mora izvijestiti Vijeće sigurnosti da će nastaviti čuvati svoje državne granice po važećim međunarodnim i hrvatskim pozitivnim propisima, uključujući i predmetnu granicu.

Koji je pozitivan, a koji negativan ishod nastale situacije?

Pozitivno je to što se došlo do spoznaje da se ta granica očito mora riješiti putem Međunarodnog suda i međunarodnog javnog prava, čime neće biti pobijeđenog i pobjednika nego će dvije susjedne zemlje nastaviti dobru suradnju bez pretenzija na tuđi teritorij, što im je bio veliki teret dugo godina. Negativan element predstavlja blamaža i jako ružna slika naših država koje nisu bile u stanju uljudno i na civiliziran način riješiti ovo važno pitanje od zajedničkog interesa kroz bilateralni dogovor.

- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.01.2018., utorak


KORIDOR ZA KORIDOR
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


KORIDOR ZA KORIDOR

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-koridor-za-koridor/

http://www.tjedno.hr/shz-hocemo-koridor-do-austrije/

http://radio1.hr/koridor-medimurja-do-austrije/Dosadašnje vladajuće „elite“ nedovoljno su se borile protiv raznih grabežljivaca iz susjednih zemalja. Privlači ih naročito hrvatsko more, a znajući to Hrvati su ipak dozvolili nekoj Olgi Kresović-Rogulja u Račanovoj vladi da potpiše u ime hrvatske vlade sporazum, 2001. godine prema kojem bi 80% Piranskog zaljeva pripalo Sloveniji, ali do ratifikacije tog sporazuma nije došlo u Hrvatskom saboru, a u rujnu i listopadu 2009., tadašnja hrvatska premijerka Jadranka Kosor je pregovarala i dogovorila se s Pahorom oko arbitraže.

Današnju hrvatsku Vladu trebaju svi podržati da ne ustukne pod pritiscima oko graničnog dogovora sa Slovenijom na temelju mišljenja iz korumpirane arbitraže. Nitko nema pravo ustupati teritorij države, bilo da se radi o Savudrijskoj vali ili drugom hrvatskom teritoriju. Sramotno je zagovaranje nekih iz hrvatske oporbe da se granični dogovor sa Slovencima riješi na temelju kompromitirane arbitražne odluke. Hrvatska treba ustrajati da se crta razgraničenja na moru između Hrvatske i Slovenije uzima kao polazna točka od sredine ušća prirodnog korita rijeke Dragonje, a ne kao polazišna točka koju su Slovenci umjetno premjestili na Kanal sv. Odorika.

Predlažemo Vladi RH da u pregovorima sa slovenskom vladom, koja traži koridor za slovenski izlazak na međunarodno more preko hrvatskog teritorija da Hrvatska također u pregovorima zatraži hrvatski koridor za uspostavljanja kopnene granice s Austrijom. Ovdje je riječ o trgovanju koridor za koridor, a ne da se vara i otima, kao što to čini Slovenija. Nikako ustupati im čitavu Savudrijsku valu, već samo dogovorne prijedloge koridor za koridor. Broj četvornih kilometara koridora, koji traže Slovenci do otvorenog mora treba odgovarati hrvatskom prijedlogu koridora o jednakom broju četvornih kilometara da je Hrvatska izravni susjed s Austrijom.

Hrvatska ne treba žuriti i moliti Slovence za pregovore jer Sloveniji treba izlaz na otvoreno more preko hrvatskog teritorija zbog poslovnosti luke Kopar, a zbog čega i prisvaja Savudrijsku valu. Hrvatska ima komercijalno skupo more kao adut u odnosu na slovenske kontinentalne planine i doline.

Najkraća udaljenost od austrijske granice (preko Slovenije) do hrvatske granice ima 30 do 35 km. Predlažemo dva pravca koridora, jedan ili drugi. Prvi pravac koridora može ići od hrvatske općine Štrigova u Međimurskoj županiji do austrijskog naselja Sicheldorf (31 km)., a drugi pravac koridora(desna obala rijeke Mure) od općine Sveti Martin na Muri u Međimurskoj županiji do austrijskog naselja Sicheldorf (34,9 km). Sveti Martin na Muri smješten je na desnoj obali rijeke Mure. Navedeni koridor predlažemo da Hrvatska uspostavi kopnenu granicu u susjedstvu s Austrijom jer bi se tako rasteretili slovenske carinske službe i policije, koje ucjenjujući usporavaju protok ljudi i roba prema Jadranskom moru južno od Pirana, a i zbog toga što Hrvatska i Austrija pripadaju povijesnom europskom kulturnom krugu i zajedno su bile u sastavu Habsburške Monarhije.

Poslano:

1. Vladi RH


Zagreb -Zadar, 2. siječnja 2018. godineSTRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 14:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.01.2018., ponedjeljak


SLOVENSKA PRIVREDA BEZ POSLOVANJA LUKE KOPAR I PRILAZA NA OTVORENO MORE JE KAO RIBA BEZ VODE
SLOVENSKA PRIVREDA BEZ POSLOVANJA LUKE KOPAR I PRILAZA NA OTVORENO MORE JE KAO RIBA BEZ VODE

http://www.makarska-post.com/index.php/ilija-barjasic-maskirali-su-se-bleferi/

http://www.portaloko.hr/clanak/slovenska-privreda-vez-poslovanja-luke-kopar-i-prilaza-na-otvoreno-more-je-kao-riba-bez-vode/0/99440/„Određeno izabrani sud“ za rješavanje graničnog spora između Republike Slovenije i Republike Hrvatske, izabran radi nepristranosti suđenja, kako se pretpostavljalo, a sve da bi se argumentima objektivno razgraničile dvije države.

Što kada se sud prikloni, korumpirano ili iz nekog drugog razloga, pristrano pa sudi u korist jedne strane.

Konkretno Arbitražni sud za granični spor između Slovenije i Hrvatske u samom početku suđenja kompromitirao se, na planetarnom nivou u ovim turbulentnim vremenima, radi slovenskih želja. Slovenci su pokazali kako se služe svim sredstvima do koristi – cilja. Tendenciozno, nemoralno iskompromitirali su Sud što je predumišljaj i dodatno kažnjivo, jer se korumpiralo „časni sud“ .

Dalje, isti sud i nakon izlaska Hrvatske kao stranke u postupku nastavlja suđenje kao „ meritoran“ i donosi neobjektivnu presudu u korist Slovenije razgraničenja na moru u Saudrijskoj vali. Dakle maskirali su se bleferi, po osobnim željama - isključivo radi koristi, pa pomoću sile kao pravde, ucjenama, prevarama ..., sve ih to prozirno prokazuje kao lukavo – slijepe.

Utoliko mogu poslužiti kao inspiracija piscima kriminalističkih romana, što bi dalje poslužilo za snimanje filmova, a sve da bi se ismijali režiseri iz Slovenije i suda, kako se ne bi dalje trovalo afirmativnu istinu, logiku zdravog razuma ..., jer sud i nakon što je skupa s slovenskom stranom kompromitiran, što je razlog da hrvatska strana izlazi iz procesa ..., presuđuje u korist strane koja ulazi u spor strasnim željama ...

Hrvatska očigledno ne treba od jedne prostorno – male države Slovenije ni mora niti kopna, ali Sloveniji treba izlaz na otvoreno more, koji nema bez prisvajanja Saudrijske vale.

Nekoliko godina prije pojavljivanja Ivice Račana, Kresović i Jadranke Kosor oko „posredovanja“ razumni Slovenci predlagali su da se zamijene (,,izkompenziraju) teritoriji, Hrvatskoj kao zemlji bivšeg Austrougarskog Carstva treba suverenitet nad odgovarajućim prostorom koji bi povezao Austriju i Hrvatsku ..., i tako bi se rasteretilo slovenske carinske službe i policiju, koje ucjenjujući usporavaju protok ljudi i roba prema Jadranskom moru južno od Pirana.

Prijedlog u ovom momentu određuje tržišna cijena metra kako na moru tako i na kopnu ..., zato Slovenci svojom drskošću dovode u pitanje poslovnost luke Kopar, koja je po gospodarskoj poslovnosti jača od skoro ostalog ukupnog privređivanja Slovenije. Rješenje je na bazi trgovanja, a ne prevara i otimanja uz posredovanja nekih raskrinkanih „hrvatskih građana“ pionira.

Uz napomenu da Hrvatska ima komercijalno skupo more kao adut u odnosu na slovenske kontinentalne planine i doline.


Zadar – Zagreb, prosinac 2017. godine


dr sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i
poticanje nataliteta ŽIVOT
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.12.2017., četvrtak


Sustavno potiskivanje hrvatskog pučanstva
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Sustavno potiskivanje hrvatskog pučanstva
Ovih dana dogodio se brutalan napad na mlade Hrvate u Vojvodini. Hrvatska uz podršku EU treba što prije vratiti Sontu, Suboticu, Zemun…, koji su joj uvijek pripadali.

Još 1699/1718. godine u hrvatski prostor ušao je cijeli Srijem, dakle do samoga Beograda. Tako su hrvatske granice prema Srbiji bile oblikovane stotinjak godina prije nego što se počela obnavljati srpska država (1804), nakon višestoljetne turske vlasti. S takvim granicama Hrvatska je dočekala stvaranje jugoslavenske države 1918. godine. Gledajući s povijesnog stajališta, razgraničenje u Srijemu provedeno je na štetu Hrvatske. Također, s etničkog gledišta za Hrvatsku su nepovoljna rješenja u Bačkoj, gdje se vrši sustavno potiskivanje hrvatskog pučanstva.

Čitatelji mogu i sami usporediti to razgraničenje s različim razgraničenjema na tom području nakon stvaranja jugoslavenske države, te ga sagledati u usporedbi sa stanjem iz 1918. godine u vrijeme stvaranja jugoslavenske države.
Hrvatske su granice pri raznim teritorjalnim podjelama nakon stvaranja jugoslavenske države redovito krojene bez sudjelovanja hrvatskih političkih faktora. Nametane su joj voljom beogradskih hegemonističkih vlasti. Beogradska je hegemonistička politika uporno nastojala apsorbirati područja koja su do 1918. godine bila izvan Srbije, anulirati sve posebnosti i od jugoslavenske države stvarno stvoriti Veliku Srbiju.

Tako treba razumjeti brutalan napad na mlade Hrvate u Vojvodini.


Zagreb -Zadar, 28. prosinca 2017. godine.


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 19:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.12.2017., nedjelja


ZA BOŽIĆ I BOŽIĆNE BLAGDANE PUNO ZADOVOLJSTVA I VESELJA SVIM HRVATIMA U DIJASPORI I HRVATSKOJ
ZA BOŽIĆ I BOŽIĆNE BLAGDANE
PUNO ZADOVOLJSTVA I VESELJA SVIM HRVATIMA
U DIJASPORI I HRVATSKOJ ŽELI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 13:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U SKLADU S TALENTIMA U ORKESTRU ZA OPĆE DOBRO
SVIM HRVATIMA U DIJASPORI I U HRVATSKOJ
ČESTITAMO BOŽIĆ I NOVO LITO. . .
ČOVJEK UZORNIM DJELOVANJEM DOŽIVI PROSVJETLJENJE – NOVOROĐENJE, . . . ZADOVOLJSTVO. . . !
Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život

U SKLADU S TALENTIMA U ORKESTRU ZA OPĆE DOBRO

http://www.makarska-post.com/index.php/ilija-barjasic-u-skladu-s-talentima-u-orkestru-za-opce-dobro/Kada ne koordinira glava, čovjek obično postane rob strasti, želja, materije ..., pa iz neznanja sam sebe obezglavi – po osobnoj volji proturječeći ustrojstvu duše, pravilima Života i darovanim talentima. Dakle, čovjek u ime svoje djeluje, pokazuje što zna, po sudbini se očituje što jest. A zlorabeći talente,egoistički djeluje protiv pravila Života, luciferski proturječi Ocu, pa umjesto zahvalnosti postane opomena. Čovjek je odgovoran po talentima, po sudbini ima mjesto i ulogu za uzorno - skladno djelovanje u vlastitoj zajednici. Suprotno, svojim tendencijama egoistički, inverzijom zakona Stvoritelja, čovjek se nezasluženo, strasno određuje po vlastitoj volji i željama, što čovjeka ili narod, obezglavi, pa se brišu sa Zemlje. To se dogodilo starim Grcima, Egipćanima, Rimljanima ..., oligarsi orgijajući obezglavljivali su narod, pa bi propadao, što se iz istih razloga događalo i događa i drugim narodima.

Strasti, želje posljedica su nereda, prepreka razvoju po spoznaji - što je opomena ... Jer pojedinac zaobilazeći načela Života, maskiran, ističući sebe opterećuje narod ... Zlorabeći talente, pod svojom bakljom, glumi i egoistički se izdiže iznad općeg dobra, naroda, pastiri umišljaju, dok lažu, kradu, orgijaju ..., a sve se vraća kao bumerang, kako siju ... Što kada čobani izgube – unište stado, narod ..., odgovorni su po dužnostima ..., ili kada umišljaju sebi da su i dalje pastiri i nakon što izgube ovce – opće dobro – narod ..., znači pastiri bez stada. Zbog toleriranja preko mjere postaju odgovorne i neodlučne ovce, jer i dalje slijede vođu ovcu kao koordinatora. Dakle, odgovorne su i ovce - podanici kada dozvole pojedincu čobanu da zlorabi talente pa u zajednici naginje luciferstvu ..., kada po očiglednom, stvara disharmoniju ...

Dakle, strastveno zaneseni, prepoznaje ih se po lažima, krađi dok urušavaju narodu dostojanstvo ..., takvi kao vladari po dužnostima sude sebi, a za opterećivanje općeg dobra moraju odgovarati.

Robovi strasti egoistički, po željama umišljaju, ne znaju da je Život dar što se slavi dok se žive pravila Života, kojem čovjek ne može suditi. Treba shvatiti da su talenti kovači spoznaje – sreće, za koje se zahvaljuje, a koji obvezuju za skladno djelovanje u orkestra zajednice. Kad se talenti lukavo koriste bez odgovornosti, oponaša se nerazumnu životinju, koja urušava sebe i koga može u svjetovnoj – goloj egzistenciji – osjetilnoj razini ..., a što je čovjeku prepreka da spozna da su načela iznad želja pojedinca.

Tako se opterećuju i Hrvati i od 1991. godine, pojedinci iz svjetovnih i duhovnih „elita“ ne poštuju načela u hrvatskoj zajednici. Ne shvaćaju da je nezavisna država Hrvatska dar i po milosti Stvoritelja, da ne shvaćaju i danas se potvrđuje i po posljedicama na hrvatskim prostorima, jer pastiri nisu u službi općeg dobra. Nisu svjesni da obezglavljuju hrvatski narod i urušavaju opće dobro. Znači, strastveni, zlorabeći talente svrha su sami sebi, dok urušavaju opće, štite se svojim zakonima pa ne odgovaraju za urušavanje općeg dobra ..., izostaje i zahvalnost.

Svi „mudraci“ znaju da je hrvatsko podneblje izrazito dobro, što je i dalje kušnja živjeti s poturicama koje treba kontrolirati koordinator – predsjednik, jer izobilje prirode izaziva uljeze i nezahvalne Hrvate. Navikli orgijati sa strastvenim okupatorima Hrvatske kroz povijest i dalje ustraju, ne žele se odviknuti, raznim prevarama grabe, stilom iz prošlih vremena, zlorabe talentirane koordinatore po dužnostima. Dakle, strastveni oslijepe po željama u neredu, neznanju i ..., Eto, preko kakvih se likova zamračuje bitno – opće ..., svojim zakonima kupuju oprane glave, dok „talentiraniju opoziciju“ obezglavljuju kao „koordinatori“.

Dakle, narod treba reagirati odlučno, kada se ispuni dovoljan razlog, radi općeg dobra. Predsjednici koji ne poštuju načela ne znaju što je opomena ..., i pored pravila života koja opominju kada se urušavaju uvjeti za zadovoljstvo ... Zato pojedinac s talentima kao egoist i više sebe osuđuje, jer ne živi iskonska načela koja opominju da ne postane žrtva - tragična opomena na Zemlji ..., Kada u zajednici nastane agonija - posljedica je ponašanja neurednih pojedinca ..., teret je koji urušava obitelji i narod ... Pojedincima, trovačima roda i poroda ..., nije mjerilo natalitet koji opominje u ime Života ..., kao pokazatelj zdravlja društva.

Dakle, opomena i uzrok urušavanja općeg dobra su pojedinci u Hrvatskoj, kao što su bili i u staroj Grčkoj i ...., koji sebe oplakuju nakon orgijanja, jer su zatečeni na spavanju. Služeći se, prozirno, nekim logikama i asocijacijama nesvjesno postvarenim, samo su im osobne koristi cilj, a ne i vrijednosti. Eto,kako se na Zemlji širi egoizam, koji zastupaju koordinatori bez talenata ili koji ih luciferski koriste ..., a da nisu svjesni da se zbog želja ne služe glavom.

Po volji i željama čovjek se propadajući i navikava da ograničeno - nečasno životari, uz to nije slobodan ..., jer sloboda je spoznata nužnost, ako nije tako onda je teret, nered, neznanje - prekida dah.


Zadar – Zagreb, prosinac 2017. godine

dr.sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj


- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.12.2017., utorak


ZAŠTO SRBIJA NE KAŽNJAVA ONE KOJI SU OZLJEDILI HRVATE?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ZAŠTO SRBIJA NE KAŽNJAVA ONE KOJI SU OZLJEDILI HRVATE?Ovih dana predsjednik Srbije Aleksandar Vučić unaprijed osuđuje na kaznu zatvora šestoricu Hrvata koji se zadobili teške tjelesne ozljede na utakmici Partizan - Crvena Zvezda u Beogradu. Tako Vučić navodi „da je netko te kriminalce pustio s lanca i da je vrijeme da ih se priveže“.

Umjesto da se u Beogradu kaznu oni koji su šestorici Hrvata nanijeli teške tjelesne ozljede, Vučić i slični u Srbiji stvaraju linč protiv Hrvata te ih unaprijed osuđuje na kaznu zatvora. Hrvatska i Ministarstvo vanjskih poslova RH trebaju zaštiti hrvatske državljane, šestoricu Hrvata, a ne padati na srpsku propagandu da su to kriminalci i dr. Možete vidjet da jedan Vučić za Hrvate navodi da su kriminalci, a isti taj Vučić dolazio je u Hrvatsku tijekom agresije na RH i dizao oružanu pobune protiv Hrvatske. Zato predlažemo da Hrvatska pohapsi abolirane četnike u Hrvatskoj koje je predvodio Vučić u Glini, kada je navodio „da Glina nikada neće biti Hrvatska i da nikada Banija neće nazad u Hrvatsku“ , a ne da se pada na Vučićevu propagandu koju provodi protiv šestorice Hrvata. Od svih navijača na utakmici samo se sudi šestorici Hrvata i to jedini koji su ozljeđeni na utakmici. Tko je njih ozljedio? Jesu li se sami ozljedili. Zašto Srbija ne kažnjava one koji su ozljedili Hrvate? To je očigledno da se preko njih napada Hrvatska.


Zagreb -Zadar, 19. prosinca 2017. godine.


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.12.2017., srijeda


Općina Poličnik ne provodi izbore za članove VMO-a

Zadarski list, 7.i 9. prosinca 2017.

- 20:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se