STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

17.10.2017., utorak


PROTUUSTAVNI SDP
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


PROTUUSTAVNI SDP

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-protuustavni-sdp/

http://www.tjedno.hr/shz-protuustavni-sdp/Politička stranka SDP nije u hrvatskoj javnosti opovrgla izjavu Nenada Stazića njihova istaknutog člana i zastupnika u Hrvatskom saboru koji izjavljuje „da bi Istrijani trebali razmisliti da postupe kao Katalonci“. Takvim ponašanjem SDP djeluje protuustavno jer podriva demokratski poredak i ugrožava opstojnost Republike Hrvatske. Stazić prima plaću u Hrvatskom saboru i radi protiv Republike Hrvatske. Kao bezdušan, sklon je varati nevine i naivne duše, srpskim diplomatskim stilom. Ne priznaje Ustav Republike Hrvatske da je svatko dužan držati se Ustava i prava i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske i da se granice Republike Hrvatske mogu mijenjati samo odlukom Hrvatskog sabora.

Pozivamo Ustavni sud Republike Hrvatske da donese odluku o protuustavnosti SDP-a sukladno odredbi članka 6. st.4. Ustava Republike Hrvatske.

Poslano:

1. Ustavnom sudu Republike Hrvatske


Zagreb-Zadar, 17. listopada 2017. godineStranka hrvatskog zajedništva

- 22:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2017., srijeda


HRVATI – VOLJOM I ŽELJAMA IZMEĐU DOBRA I ZLA
HRVATI – VOLJOM I ŽELJAMA IZMEĐU DOBRA I ZLA

http://www.makarska-post.com/index.php/ilija-barjasic-hrvati-voljom-i-zeljama-izmedu-dobra-i-zla/Čovjek, na Zemlji,se priklanja dobru ili zlu. Svoju iskonsku dobrotu izlaže kockajući se ..., zavaran prividom počne se urušavati željom,pomoću laži – vizom za svako zlo, a sve se vrati, neželjeno, kao bumerang pojedincu ili narodu. Dakle, sudbina je odraz djelovanja koliko se tvori i zastupa dobro u ime općeg dobra zajednice, po pravilima Života. Dakle, pojedinac, s obolom u ime općeg dobra, čuva dom i obitelj, u kušnji je iz raznih kutova u Hrvatskoj, dok čuva dom i jedinstvo zajednice ... Svako zlo krene iz doma kojeg pojedinac – narod moraju odlučno braniti i obraniti – da obitelj i dom ne propadnu. Svoj dom u kojem čuvati i odgajati djeca u ime budućnosti. Zlo se uglavnom pojavi kada se dopustiti tendencioznim strancima ( okupatorima ) da se nametnu kao pedagozi hrvatskoj djeci,radi svojih strateških interesa nameću se svojim programima, i tako razbijaju zajedništvo.

Gledano samokritički u Hrvatskoj - sudbina je odraz djelovanja koja se unaprjeđuje u vlastitoj zajednici NDH. Pojedincu je tu most, po volji, za priklanjanje ili razdvajanje – podvajanje ...

Hrvatski znanstvenici, radi obola općem dobru, trebaju se više angažirati suprotno reduciraju se po željama – profesijom, pa svojim djelovanjem ne nude koliko treba i koliko narod od njih očekuje. Očito, prema danim talentima nisu odgovorni, već su protiv sebe i svoga naroda, zajednice kao uvjeta pojedincu za djelovanje i rađanje na svom ognjištu, na kojem se čuva duša od podvajanja – rastrojstva. A uvjet svih uvjeta za zadovoljstvo su djeca, jer skladnost braka i obitelji proporcionalna je broju djece – natalitetu. Suprotno „ moderna emancipiranost stvara robove strasti –sluge eksploatatora, koji pomoću laži i nevjere razdvajaju. Sve se događa kada se zlu dozvoli da poljulja ognjište, pa se slabi, razbija sredina – zajednica, a posljedice su: napuštanje vlastite zajednice, svoga govornog područja jezika ..., odlazak je lutanje u tuđu – stranu zajednicu koja ima svoj jezik, što nije slučajno već adekvatno njihovom duhu. A jezik je stalni rad duha – nema jezika - pojedinac se izgubi, nema zajedništva pa prijeti opasnosti od podvajanja osobe - kao posljedica napuštanja vlastite zemlje.

Čovjek u vlastitoj ne treba izbora za bolje, može samo reducirati date mogućnosti dok se dira u iskonsko ustrojstvo duše,što raspameti kada se traže prividna izborenom uporišta ..., izlazeći iz vlastite zajednice,napušta razinu razuma, pada kao rob strasti, želja ..., izgubi se u mraku, neznanju što kompenzira bakljom lucifera.

Zato su stranci odraz želja ili žrtve pritisaka, a očituju se kao podvojena bića odvojena od korijena – temelja ...

Eto što se dogodi kada po volji- čovjek, zajednica čineći –dočinjaju, pa nesvjesno propadnu. Dakle,čovjekje tvorac svoje sudbine i sudac po svome djelovanju, čime sam sebi presuđuje.

Ukupno djelovanja što se definiraju pod pojmom kulture nije isto,kako se želi prikazati, i multikulturalnost, koja više razara jedno, nego što obogaćuje vrijednosti - prirodu čovjeka. Multikulturalnost je određena po fikciji, kao i komunističko uređenje, što pretpostavlja veću spoznaju – osviještenost.

Neodgovorno se stvara beznađe,takvo ponašanje je odraz neznanja, želja postvarena čovjeka koji sebe prezentira kao stvar ..., umjesto da misli u ime Života, želje se poklapaju sa stvarima ... Definira ih samo opisivanje i propisivanje bez promišljanja –puko uvjeravanje. Uvjeravanje čovjeka da je nešto drugo ..., što se svodi na ništa ..., ako se zlu dopusti da ga poljulja. Nakon ..., čovjek više nije svoj na svome već je obuzet zlom koje stvara tugu. Preostaje – izbaviti se, zastupati sebe i dalje ...,ne dozvoliti maskiranom strašilu - da blefirajući svojom bakljom, dok laže i zavarava ..., muti čistu vodu.

Čovjeku treba oslonac, Stvoritelj, koji po rođenju određuje specifičnost, ime - koje se svrstava po djelovanju u vlastitoj zajednici, u kozmosu - konstantnim, uzornim angažiranjem – žrtvovanjem.

Odgovorno biće razuma posebno pamćenjem, čuva sebe i tradiciju po kojoj se predstavlja. Dakle, djelovanjem u svojoj zajednici, u uvjetima sa Stvoriteljem, čovjek kao razigrano biće ima bezbroj mogućnosti za zadovoljstvo ... Kronološki promatrano kroz povijest od Atlantide do Irana, do Indije i Egipta, pa do stare Grčke čovjek svojim logikama usmjeravao se i luciferstvu, jer je sebe predodredio radi stvari kao stvar, tako dok modificira kroz vrijeme kategorički manipulira sam sa sobom.

Posljedice su očigledne - nametnula se sila ka pravda, što proturječi čovjeku kao biću razuma jer naginje prividu, a o mudrosti ni govora, utoliko – živi se osjetilno – radi gole egzistencije.

Čovjeku želja i strast potkopava čast, pa pored razuma – usmjerava ga osjetilnost ... Hrvati pored slavonskih ravnica odlaze obrađivati njemačka polja ..., pored pogače i ognjišta u Hrvatskoj, umjesto glave usmjerava ih trbuh.

Drugim riječima zašto kod postvarena čovjeka ili naroda ovladava mazohizam. Zašto žrtva, žrtva sadista eksploatatora, koji je radi koristi pritiscima prilagođava i eksploatira. Uglavnom nema bitne razlike između robovlasničkog, feudalističkog, kapitalističkog i socijalističkog uređenja.

Društvena „uređenja“ su trajala dok nisu u sebi istrulila i propala sa žrtvama, po tom bi eksploatator smišljao nove perfidnije zamke koje ruše dostojanstvo čovjeka, npr. globalizam, multikulturalnost ... Nema razlike između Napoleona i Lenjina kao izvršnih operativaca ..., Rusi kao pokusni kunići, zanijeti maglom, služili su modificirano – maskiranom zlu kao robovi strasti, želja i neznanja, nesvjesno protiv sebe u SSSR ..., željom da se ostali narodi moraju odreći svoga jezika i identiteta i prikloniti jačem - Rusima. Znači zlo se okomljuje na ime, jer kada poruši ime nema pojedinca ni naroda ..., slabiji moraju,pod fizičkim pritiskom, žrtvovati svoje ime - dušu, što se danas na Zemlji i perfidnije čini. Takvom šablonom se po uzoru na Lenjina – Rusiji koristila i Srbija po kojoj su ostali narodi bili samo za eksploatiranje... Sličnom šablonom i danas hrvatski susjedi preko svojih manjina i ..., kao oruđa protiv Hrvata, pokušavaju destabilizirati hrvatsku zajednicu.

Hrvatski standardni jezik, govorni jezik, grafija, pismo, norme, funkcionalni stilovi ... su odraz hrvatskoga duha kao specifičnost, što Hrvati moraju braniti od svjetskog šljama ..., jer jezik je rad duha.

Uvjet uvjeta hrvatskom narodu za oporavak od pritisaka kroz povijest, jest povratak emigracije - da ujedinjenjem zaustave posrtanje – podvajanje iseljenih Hrvata, pa da skupa odlučno, na svojim devastiranim ognjištima, zajednički otpočnu djelovati ( Zrin, Borićevci ... ) Koliko su iseljeni Hrvati svjesni da su razapeti, podvojeni nakon što su perfidno protjerani – raseljeni sa svojih ognjišta, i to da ne mogu kompenzirati u tuđini stečenim materijalnim. Lunjajući po svijetu ne trebaju se tješiti s drugim raseljenim narodima kao žrtvama ... Robovi kao žrtve umiru po zasluzi, jer se dovoljno ne žrtvuju za dostojanstvo i svoje ognjište ...


Zagreb, listopad 2017. godine

dr.sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha
i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 13:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.10.2017., utorak


HRVATSKI PREGOVARAČI PO NAVICI OKUPATORA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


HRVATSKI PREGOVARAČI PO NAVICI OKUPATORA

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-hrvatski-pregovaraci-po-navici-okupatora/Jedno od najbitnijih pravnih stajališta Badinterove komisije nakon raspada SFRJ je da se granice između bivših federalnih jedinica smatraju državnim granicama sljednica i ne mogu se mijenjati silom, nego samo sporazumom. Međutim, Republika Slovenija to ga se ne drži već je njihov parlament još 1993. godine, dok je Hrvatska bila zaokupljena ratom, donio deklaraciju po kojoj cijela Savudrijska vala pripada Sloveniji.

Također, u daljnjem pritisku slovenska blokada odnosila se i na pristupa Hrvatske Europskoj uniji od prosinca 2008. do rujna-listopada 2009., u kojem je Slovenija, članica EU-a, počela Hrvatskoj, državi kandidatkinji, nametati blokadu otvaranja pregovaračkih poglavlja, što je od hrvatskih vlasti protumačeno kao ucjena i iskorištavanje slovenskog povlaštenog položaja kako bi riješila neka otvorena granična pitanja u svoju korist.

Tadašnji slovenski premijer Borut Pahor direktno je blokirao otvaranje daljnjih poglavlja Hrvatskoj, iako su se sve ostale zemlje članice EU zalagale za nastavak pregovora. U rujnu i listopadu 2009., tadašnja hrvatska premijerka Jadranka Kosor je pregovarala i dogovorila se sa Pahorom oko arbitraže, čime je završena slovenska blokada.

Dosadašnje vladajuće „elite“ nedovoljno su se borile protiv raznih grabežljivaca iz susjednih zemalja. Privlači ih naročito Hrvatsko more, znajući, Hrvati su ipak dozvolili nekoj Kresovićki..., da pregovaraju o granicama sa Slovenijom...

Činjenica iz povijesti je da su i pojedini hrvatski kraljevi životarili udovoljavajući svojim ženama porijeklom iz drugih naroda, a na štetu vlastitog naroda, npr. kao kralj Zvonimir i drugi. Mađari su ga kao bana i kralja pojedinca pomagali, dok im je odgovaralo, da bi uslijedili gnusni događaji i dodatna okupacija hrvatskih zemalja i eksploatacija Hrvata. Potom, paralelno s Mađarima i Srbi, predvođeni srpskom pravoslavnom crkvom, pojavljuju se kao novi okupatori u hrvatskim zemljama.

Današnju hrvatsku Vladu trebaju svi podržati da ne ustukne pod pritiscima oko graničnog dogovora sa Slovenijom na temelju mišljenja iz korumpirane arbitraže. Nitko nema pravo ustupati teritorij države, bilo da se radi o Savudrijskoj vali ili drugom hrvatskom teritorju. Sramatno je zagovaranje nekih iz hrvatske oporbe da se granični dogovor s Slovencima rješi na temelju kompromitirane arbitražne odluke. Hrvatska treba ustrajati da se crta razgraničenja na moru između Hrvatske i Slovenije uzima kao polazna točka od sredine ušća prirodnog korita rijeke Dragonje, a ne kao polazišna točka koju su Slovenci umjetno premjestili na Kanal sv. Odorika.


Zagreb - Zadar, 10. listopada 2017. godineSTRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2017., srijeda


ŠTETNE POSLJEDICE "CJELOVITE KURIKULARNE REFORME"
ŠTETNE POSLJEDICE "CJELOVITE KURIKULARNE REFORME"

https://www.vecernji.hr/vijesti/akademik-paar-poslao-otvoreno-pismo-ministrici-divjak-1198332Akademik Paar poslao otvoreno pismo ministrici Divjak

Smatram da stručne recenzije u "Crvenoj knjizi" nedvosmisleno pokazuju da sadašnji proces reforme po modelu "Cjelovite kurikularne reforme" (koncept Budak-Jokić) vodi u pogoršanje hrvatskog obrazovanja , poručuje Paar

Nakon izjave ministrice Divjak kako nije bilo značajnijih primjedbi na dokument Cjelokupne kurikularne reforme, akademik Vladimir Paar poslao joj je otvoreno pismo.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovana gospođo ministrice, povodom Vaših izjava da nema značajnijih primjedbi na dokument "Cjelokupne kurikularne reforme", slobodan sam skrenuti Vam pozornost na knjigu "Prilozi za raspravu o obrazovnoj i kurikulnoj reformi – kritike i vizije" ("Crvenu knjigu") koja iznosi ozbiljne kritike prijedloga "Cjelokupne kurikularne reforme" i daje novu viziju unaprjeđenja hrvatskog obrazovnog sustava, a temelji se na 120 stručnih recenzija u Znanstvenom vijeću za obrazovanje i školstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Ta knjiga predstavlja treći dio trilogije ("Crvena knjiga", "Bijela knjiga", "Plava knjiga") koja daje stručne kritike prijedloga "Cjelovite kurikularne reforme" i iznosi nove vizije razvoja hrvatskog obrazovanja u 21. stoljeću ("Hrvatska srednjoeuropska kurikulna reforma").

Smatram da stručne recenzije u "Crvenoj knjizi" nedvosmisleno pokazuju da sadašnji proces reforme po modelu "Cjelovite kurikularne reforme" (koncept Budak-Jokić) vodi u pogoršanje hrvatskog obrazovanja zbog sljedećeg: - "Cjelovita kurikularna reforma" udaljava hrvatsko školstvo od srednjoeuropskog modela školstva, umjesto da ga uzme kao orijentaciju, kojoj bi se trebalo postupno približavati u skladu s konkretnim mogućnostima i uvjetima; - "Cjelovita kurikularna reforma" uvodi pogrešnu metodologiju kurikula koja se prije nekoliko desetljeća pokazala neuspješnom u SAD, Njemačkoj i drugdje i kao takva je tamo napuštena; - "Cjelovita kurikularna reforma" ima štetne posljedice za STEM područje, koje je temelj za inženjerske, biomedicinske, prirodoslovno-matematičke i druge struke, bitne za gospodarski i društveni razvoj u 21. stoljeću.

No pogrešno je poistovjećivati STEM s informatikom: jer S znači fiziku, kemiju, biologiju, geologiju – T znači tehnologiju, u koju pored ostalog spada i digitalna tehnologija (informatika) – E znači inženjerstvo, sa širokim rasponom inženjerskih struka – M znači matematiku, od apstraktne do primjenjive; - "Cjelovita kurikularna reforma" zanemaruje nacionalni identitet i nameće jednoumni svjetonazor.

To je naročito problematično u predmetnim kurikulima Hrvatski jezik i Povijest, primjerice u odnosu na hrvatski jezik i Domovinski rat, a i u drugim predmetima kao primjerice u biologiji; - "Cjelovita kurikularna reforma" zanemaruje odgoj kao vrlo važnu sastavnicu odgojno-obrazovnog sustava; - "Cjelovita kurikularna reforma" zanemaruje post-STEM komponentu obrazovanja, koja uključuje također i značajna temeljna znanja iz humanističko-društvenog područja.

Pluralizam treba biti prisutan u samoj biti suvremenog obrazovanja orijentiranog na budućnost; - suprotno svjetskoj praksi u reformskim obrazovnim procesima, "Cjelovita kurikularna reforma" ne polazi od analize stanja, da najprije treba utvrditi što u postojećem sustavu treba mijenjati, a što sačuvati.

Umjesto toga, "Cjelovita kurikularna reforma" kreće u neprovjerene improvizacije koje umjesto poboljšanja mogu voditi u predvidiva pogoršanja obrazovanja.

Prije bilo kakvog novog "zahvata" u obrazovnom sustavu, treba temeljito i objektivno snimanje stanja u obrazovnom sustavu i izvršiti analizu nastavnih programa svih predmeta i tek na toj osnovi izvršiti cjelovitu reformu kurikula; - "Cjelovita kurikularna reforma" ignorira upozorenja iz najrazvijenijih zemalja (pa i iz same "Silicijske doline"), da pretjerano korištenje digitalnih medija u obrazovanju smanjuje učinkovitost učenja i ugrožava mogućim smanjenjem inteligencije i opasnošću od "digitalne demencije"; - "Cjelovita kurikularna reforma" je u suprotnosti sa suvremenom znanstvenim spoznajama neuroznanosti o kognitivnom razvoju pri odrastanju; - u "Cjelovitoj kurikularnoj reformi" strukovno obrazovanje nije usmjereno i razrađeno prema dokazano uspješnom srednjoeuropskom dualnom modelu, - "Cjelovita kurikularna reforma" zanemaruje svjetska iskustva koja pokazuju da se raspoloživa financijska sredstva ne smiju koncentrirati samo na jedan segment (digitalnu tehnologiju), nego trebaju biti ravnomjernije raspoređena na razvoj svih bitnih čimbenika i pedagoškog standarda (poboljšanje statusa učitelja i nastavnika; stalno stručno usavršavanje nastavnog kadra; opremanje kabineta za fiziku, kemiju, biologiju, tehnički odgoj, umjetnički odgoj itd.; školske radionice; održavanje školskih objekata; sportske objekte; projektnu nastavu; terensku nastavu).

To je osobito važno za STEM područje, gdje je digitalna tehnologija samo jedan od brojnih čimbenika koji sam za sebe nije dovoljan; - sadržaji predmetnih kurikula u "Cjelovitoj kurikularnoj reformi" su u brojnim suprotnostima sa suvremenim znanstvenim spoznajama i sa svjetskim razvojnim trendovima, jer pri njihovoj izradi pretežito nisu bili angažirani vrhunski znanstvenici matičnih disciplina.

Stručni argumenti za negativne ocjene "Cjelovite kurikularne reforme" detaljno su izneseni na preko tisuću stranica stručnih recenzija proslijeđenih Ministarstvu i transparentno sumirani u "Crvenoj knjizi" i "Plavoj knjizi". Ove recenzije i knjige rezultat su volonterskog rada istaknutih stručnjaka, koji su veliki posao recenziranja obavili bez ikakvog honorara.

"Crvena knjiga" (zajedno s "Bijelom" i "Plavom" knjigom) slobodno je dostupna svim zainteresiranima na mrežnim stranicama Hrvatskog pedagoško-književnog zbora http://hpkz-napredak.hr/novi- kurikul/ Nažalost, dosad od prosjetnih vlasti nije izražena spremnost za dijalog i raspravu na temelju stručnih argumenata.

To zabrinjava, jer prema mišljenju recenzenata reforma školstva sada se usmjerava u pogrešnom smjeru i moguće ju je uspješno provesti samo ako se stručni timovi za izradu predmetnih kurikula i ekspertnu radnu skupinu bitno prošire: uključenjem vrhunskih znanstvenika matičnih disciplina (naročito međunarodno afirmirani sveučilišni profesori) i brojni iskusni učitelji i nastavnici koji zastupaju stručne argumente za obrazovnu reformu na drugačijim načelima nego što je "Cjelovita kurikularna reforma". Ti nužno potrebni stručnjaci dosad nisu bili angažirani u izradi kurikulnih dokumenata, na što je u dva navrata upozoravala Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Tko će snositi krivnju kada promašaj postane očit po posljedicama? Kako će tada reagirati javnost? Zašto nema sučeljavanja stručnih argumenata?

Ne bi li trebalo izvijestiti javnost o posljedicama koje bi izazvala pogrešna orijentacija reforme školstva? Primjerice, kakve bi štetne posljedice imala "Cjelovita kurikularna reforma" predvidivim smanjenjem broja inženjera i liječnika? Zašto javni mediji ne otvore širi prostor sučeljavanju stručnih argumenata i pluralizma vizija obrazovanja u funkciji razvoja?

Treba također reći da je mišljenje mnogih recenzenata da bi se uspješno u reformu moglo ući još ove školske godine postupno, korak po korak. Ali ne na način predviđen "Cjelovitom kurikularnom reformom". Nego na način kako je to u načelu bilo iznijeto u ranijim kurikulnim prijedlozima Ministarstva još prije desetak godina i sada ponovljeno u "Crvenoj knjizi" ("Hrvatska srednjoeuropska kurikulna reforma"): u prvom koraku to je rasterećenje udžbenika od pretjeranih enciklopedijskih podataka; poticanje učenika na kreativno i logičko razmišljanje; intenziviranje projektne nastave; naglašavanje interdisciplinarnosti; usporedba sadašnjeg kurikula sa srednjoeuropskim itd., a naročito je važno poboljšavanje statusa i motiviranosti učitelja, nastavnika i profesora. Prvi uspješni rezultati takvog pristupa mogli bi se očekivati već u kratko roku.

Poštovana gospođo ministrice, slobodan sam predložiti da razmotrite stručne kritike i vizije, što dolaze zajednički i od brojnih iskusnih učitelja, nastavnika i profesora sa škola, i od sveučilišnih profesora, akademika i znanstvenika, okupljenih u Znanstvenom vijeću za obrazovanje i školstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

S izrazima poštovanja,

Zagreb, 1.listopad 2017.

akademik Vladimir Paar
predsjednik Znanstvenog vijeća za obrazovanje i školstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

- 20:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.10.2017., ponedjeljak


Vulin tendenciozno laže kako bi Srbija izbjegla platiti ratnu štetu
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Vulin tendenciozno laže kako bi Srbija izbjegla platiti ratnu štetu

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-vulin-tendenciozno-laze-kako-bi-srbija-izbjegla-platiti-ratnu-stetu/

http://hrnews.hr/vijesti/hrvatska/stranka-hrvatskog-zajednistva-vulin-tendenciozno-laze-kako-bi-srbija-izbjegla-platiti-ratnu-stetuSrbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin došao u Šibenik na ustoličenje dalmatinskog episkopa SPC-a i pred hrvatskim sredstvima informiranja lažeći navodi da je u Hrvatskoj bio građanski rat. Prošle godine je boravio u Pakracu zajedno s SPC-om kada se raspričao da se Srbija naoružava zbog Hrvatske. Ovo nijedna država ne bi tolerirala. Tko ga pušta kao takvog u Hrvatsku, jer Hrvatska je članica EU i treba mu zabraniti ulazak u Hrvatsku.

Domovinski rat je bio oslobodilački i obrambeni rat. Sam naziv ukazuje kako se Domovinski rat protiv Srba kao okupatora nije dogodio po socijalnoj osnovi na hrvatskom teritoriju. Nakon što su Srbi poraženi kao agresori - okupatori u Hrvatskoj državi, tendenciozno lažu da je to bio građanski rat, kako bi izbjegli platiti ratnu štetu. Dakle, kada se dogodi građanski rat u državi, jednom narodu, uzrok je u socijalnoj osnovi.

Nezaobilazno ini okupatori,naročito Srbi, destabilizirali su Hrvatsku i odgovorni su za stradanja Hrvata u zadnja dva rata.

Istina da su Srbi glavni uzrok zadnjih dvaju ratova u Hrvatskoj, ali i Hrvati su im na neprirodan način naivno i neodlučno dozvoljavali da u Hrvatskoj siju beznađe, jer se od zla nisu štitili preventivom. Srbi nas u Domovinskom ratu nisu uspjeli zavaditi, ali stalno pokušavaju i koriste hrvatsku pospanost i ne samo oni, što opominje, da se ne bi opet dogodio okupator uvjet je žrtvovanje, zajedništvo - snaga - natalitet.

Danas hrvatski susjedi specijalnim ratovima pokušavaju pomoću i preko svojih manjina destabilizirati hrvatski narod . . ., konkretno: kao i za vrijeme 1. i 2. Jugoslavije - Velike Srbije mentor im je Srpska pravoslavna crkva. Uporno i pored pravila pravoslavlja, Srpska pravoslavna crkva proturječi ustrojstvu pravoslavlja, jer Srpska pravoslavna crkva može postojati i djelovati samo u Srbiji, kao što Hrvatska pravoslavna crkva može postojati i djelovati samo u Hrvatskoj, jer se vežu uz državu naroda i glavni grad.

Nije im uspio projekt Jugoslavije - Velike Srbije. Ratovali su u Hrvatskoj, od 1918. do 1990. godine pod motom spaljena zemlja, na razne načine su desetkovali Hrvate. Nakon 1990. godine nisu realizirali svoju želju do kraja pa danas specijalnim ratovima, kada im se ukaže prilika, spremni urušavaju hrvatsko opće dobro.


Zagreb - Zadar, 2. listopada 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA- 20:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.09.2017., četvrtak


PROTUUSTAVNE PRIVILEGIJE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


PROTUUSTAVNE PRIVILEGIJE

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-protuustavne-privilegije-srpske-manjine-u-hrvatskoj/Okvirna konvencija o zaštiti prava nacionalnih manjina (Vijeće Europe; Ministarsko vijeće, 10. studenog 1994.), u preambuli polazi od tretiranja manjinskih prava u širem kontekstu ljudskih prava, kao i nadalje se navodi „da pripadnik manjina mora poštivati nacionalno zakonodavstvo države koje je građanin i državljanin.“

U hrvatskom Ustavu navodi se da se tijela državne i lokalne vlasti, dakle politička organizacija države mora temeljiti na načelu da svaki državljanin bez obzira na posebnost, bez obzira kojoj etničkoj zajednici pripada, bez obzira je li Hrvat ili pripadnik neke druge zajednice, i bez obzira na neke druge razlike i posebnosti, mora imati ista ljudska prava i mora biti u jednakom položaju u ostvarivanju prava da bira i bude izabran u tijela lokalne i državne vlasti. To temeljno ustavno načelo u izbornom sustavu nije primjenjeno jer u Hrvatskoj postoji velika neravnopravnost u ostvarivanju jednakosti građana u sudjelovanju u političkom životu.

Hrvatska ima preko 400 tisuća državljana koji žive izvan Hrvatske. Po Ustavu oni moraju imati ista politička prava. Međutim, oni to nemaju. Imaju 10 do 20 puta manje pravo nego državljani koji žive u Hrvatskoj, jer njih 400 tisuća ima pravo izabrati samo tri zastupnika u Hrvatski sabor. Nizom neustavnih propisa istima je onemogućeno ostvarivanje prava na glasovanje, jer mogu glasovati samo u diplomatskim predstavništvima, te mnogi moraju putovati stotine i tisuće kilometara da bi to pravo ostvarili.

Nasuprot navedenih postoje privilegirani državljani kao što je srpska etnička zajednica koja ima pravo na tri zastupnika u Hrvatskoj. Jednako kao 400 tisuća državljana koji žive izvan Hrvatske. Isto pravo imaju i druge nacionalne manjine, što je suprotno Hrvatskom ustavu jer se omogućava pripadnicima nacionalnih manjina da sudjeluju u državnoj i lokalnoj vlasti na temelju privilegija. Isto tako oni imaju pravo dobiti dužnosti u tijelima vlasti na bazi nacionalne pripadnosti. Time se krši temeljna ustavna odredba da se vlast konstituira na temelju ravnopravnosti i jednakog položaja svih državljana, jer jedan broj državljana imaju pravo biti u vlasti na bazi svoje etničke pripadnosti. Zbog toga treba izborni sustav i cijeli sustav konstituiranja vlasti u Hrvatskoj uskladiti s temeljnim načelom modernih demokratskih država u kojoj su svi građani ravnopravni bez obzira na vjersku, nacionalnu ili neku drugu posebnost. Republika Hrvatska je članica Europske Unije i njena je obveza uskladiti prava nacionalnih manjina s pravima, koja uživaju nacionalne manjine u državama EU.

Treba u potpunosti ostvariti temeljno ustavno načelo da nitko u hrvatskoj državi ne može imati nikakve povoljne privilegije, odnosno bolji položaj na temelju etničke pripadnosti, da nacionalne manjine ne mogu imati veća prava od hrvatskog naroda. Zbog toga, je upitno sadašnje stanje, čak bi se moglo reći da je neustavno, po kojem srpska nacionalna manjina sudjeluje u vlasti na temelju privilegija, koji potječe iz etničke pripadnosti. Konkretno, srpska nacionalna manjina ima zagarantirana tri saborska mandata i niz mjesta u lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Na osnovi etničke pripadnosti ima i druge privilegije, te pripadnici srpske manjine dobivaju mjesto i u izvršnoj vlasti i u upravi. Ta se mjesta daju predstavnicima političke opcije koja Hrvatsku ne smatra svojom državom, koja javno govori da je njihov glavni grad Beograd, itd.

Tu se dolazi do ključnog odgovora jer je u Srbiji na vlasti ideološki i koncepcijski slična ekipa koja je bila za vrijema Miloševića, koja obnavlja velikosrpsku i velikosrpsku agresiju. Tako je na proslavi pravoslavnog Božića u Zagrebu, na kojoj se okuplja i hrvatski državni vrh, koji posjećuje svake godine samo srpsku manjinu i SPC, a druge nacionalne manjine kao da ne postoje, bio i ratoborni Vladimir Božović, izaslanik tadašnjeg srbijanskog predsjednika vlade Aleksandra Vučića, koji je Srbima u Hrvatskoj poručio da će ih matična država u svim problemima i iskušenjima, kada budu ugroženi, braniti svim raspoloživim sredstvima. Ovo nijedna država ne bi tolerirala, Božović je došao u Hrvatsku i prijetio svim raspoloživim sredstvima pa i oružjem. Također, srpski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin boravio je u Pakracu te se raspričao da se Srbija naoružava zbog Hrvatske, kao i srpski političar Čedomir Jovanović, koji je u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u prijetio Hrvatima dok ističe Ovčaru i Jasenovac. Nije im uspio projekt Jugoslavije - Velike Srbije. Ratovali su u Hrvatskoj, od 1918. do 1990. godine pod motom spaljena zemlja, na razne načine su desetkovali Hrvate. Nakon 1990. godine nisu realizirali svoju želju do kraja pa danas specijalnim ratovima, kada im se ukaže prilika, spremni urušavaju hrvatsko opće dobro.

Hrvatski okupatori do sada u Hrvatskoj služili su se svojim manjinama kao izviđačima preko kojih su, kao i preko „produženih ruku“ iz hrvatskoga naroda, osvajali i porobljavali Hrvatsku. Time su naši „gosti“ i janjičari pripremali se i donosili razne mine – lukavim načinima; neprestano su planirali Hrvatima zamke, a sve zbog trajne okupacije - eksploatacije.

Tu politiku zagovara i dio srpske manjine koju vodi Milorad Pupovac, koji je u svojim zahtjevima otišao tako daleko da traži da Srbi izravno sudjeljuju u upravljanju hrvatskim vodama, šumama i svim javnim poduzećima. Traže sudjelovanje u vlasti i Vladi, ustvari Pupovac i njegovi istomišljenici traže na lukav način reafirmaciju plana „Z4“ iz vremena rata, kada su tražili da Hrvatska ne može biti nacionalna država hrvatskog naroda nego da mora biti država i hrvatskoga i srpskog naroda.

Taj dio srpske nacionalne manjine koju politički vodi Pupovac traži i daljnje privilegije. Može se reći da djeluju kao ekspozitura vlasti u Srbiji i stalno prave pomutnju i političke probleme u Hrvatskoj. Traže i nove privilegije, koje ugrožavaju same temelje hrvatskog ustava. Traže da opet budu u Hrvatskoj ravnopravniji od Hrvata, kad god im se pruži zgodna prilika. Eto zašto Hrvati takvu politiku nazivaju kurvom jer iza njihova upravljanja ostaje sve devastirano. Hrvatsko nacionalno sudište (HNES) osudio je Milorada Pupovca za moralnu veleizdaju dokazujući da je svojom politikom nanio ogromnu štetu Hrvatskoj i hrvatskom narodu.

Zato je nužno i potrebno prava nacionalnih manjina uskladiti s ustavnim načelima te ukinuti sve privilegije, koje ruše temeljno ustavno načelo o ravnopravnosti državljana.


Zagreb - Zadar, 21. rujna 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 13:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.09.2017., petak


HRVATSKA TREBA BLOKIRATI MAĐARSKU ZBOG OTP BANKE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

HRVATSKA TREBA BLOKIRATI MAĐARSKU ZBOG OTP BANKE

http://www.ezadar.rtl.hr/politika/2722757/shz-zadar-hrvatska-treba-blokirati-madjarsku-zbog-otp-banke/Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ovih dana u hrvatskim sredstvima informiranja navodi da odluka Mađarske o blokadi hrvatskog ulaska u Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) nije politički motivirana već da se radi o zaštiti mađarskih poslovnih interesa i njihovih investicija u Hrvatskoj - jer OECD nije politička nego ekonomska organizacija koja okuplja gospodarski najrazvijenije zemlje svijeta –a i da Hrvatsku blokira jer da ima problem općenitog funkcioniranja investicijske i poslovne klime.

Koliko Mađari drže do predsjedničina posjeta Mađarskoj vidljivo je po tome što mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto navodi da mađarska diplomacija treba zauzimati najtvrđu moguću poziciju u pogledu ulaska Hrvatske u Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvitak (OECD) dokle god ona ne ispoštuje odluku arbitražnog suda vezanu uz MOL.

Također i hrvatska Vlada je trebala donijeti odluku o blokadi Mađarske u Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) jer mađarska banka OTP nije isplatila osnivače Dalmatinske banke d.d., a koja osnivačima duguje za naknadu štete oko 2 milijarde eura. Popis osnivača (dioničara), njih 140 s osnivačkim ulozima nalazi se u registru Trgovačkog suda u Zadru. Isplaćen je samo jedan osnivač, odnosno dioničar „Bagat precizna mehanika“, nitko ostali. Predsjednica i Vlada RH su se trebali po tom pitanju tako postaviti i prema Mađarima. Ovom blokadom Mađarska se ponaša kao u vrijeme vladavine Austrougarske, kada je eksploatirala Hrvatsku.

I gle čuda Mađari blokirali ulazak Hrvatske u OECD kako bi zaštitili svoje poslovne interese i investicije u Hrvatskoj, a Hrvatska nije zaštitila osnivače, odnosno dioničare banke Dalmatinska banka, što je i ona trebala blokirati Mađarsku jer OTP banka duguje osnivačima za naknadu štete oko 2 milijarde, a to je potvrdila isplatom samo jednog osnivača, odnosno dioničara „Bagat precizna mehanika“, a ostale niti jednog.

Trgovački sud u Splitu je 22. veljače 2000. godine presudio u tužbi P-2432/95 da je tuženik (Dalmatinska banka) dužan vratiti tužitelju (Bagat Precizna mehanika) osnivačke dionice, te iste knjižiti u Knjizi dionica kao vlasništvo tužitelja. Također, u obrazloženju presude Trgovački sud u Splitu je zaključio da tuženik (Dalmatinska banka) nije imao osnova ni u zakonu ni u ugovoru za raspolaganje dionicama tužitelja (Bagat Precizna mehanika). Kad je Banka vidjela da gubi spor, OTP banka i Bagat Precizna mehanika d.d. u stečaju zaključili su SPORAZUM 27.02. 2008. godine o mirnom i dogovornom razrješenju spora te je OTP banka tim sporazumom isplatila Bagatu naknadu štete u iznosu 55.150.242,42 kuna. Na isti način OTP banka kao pravni sljednik Dalmatinske banke treba vratiti i osnivačke dionice ostalim osnivačima, njih 139, i isplatiti im naknadu štete kao što je isplatila naknadu štete i poduzeću Bagat Precizna mehanika.

POSLANO:

1. Europskom sudu za ljudska prava u StrassbourguZagreb- Zadar, 15. rujna 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 20:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.09.2017., utorak


POLJOPRIVREDA JE GARANCIJA OPSTANKA HRVATSKOG NARODA
POLJOPRIVREDA JE GARANCIJA OPSTANKA HRVATSKOG NARODA

http://www.makarska-post.com/index.php/ilija-barjasic-poljoprivreda-je-jamstvo-opstanka-hrvatskog-naroda/Hrvatu proporcionalno znanju urušava se dom, urušavaju se sela i poljoprivreda, domovina... toliko da se ne usudi napraviti inventuru kojom bi sebi pokazao sve propuste, počevši od misli – riječi – djela.

Posljedice su očigledno alarmantne:

1. iseljavanje iz domovine
2. pusta sela
3. neobrađena polja
4. pad nataliteta

Argumenti koji osvjetljavaju odgovorne prema dužnostima, koji su se lukavo nametnuli kao vlastodršci rukovođeni strastima, željama ... Zato su Hrvati gubitnici na svojim poljima, u selima i domu svome, i dalje bez inventure - posebnog pregleda, što očigledno ukazuje, bez nataliteta kao indikatora zašto su sela i poljoprivreda urušena, kao osnovna primarna grana privređivanja, kao uvjeti za življenje, zadovoljstva.

Hrvati su po volji žrtve stvorenih uvjeta, gubitnici što pokazuje iseljavanje umjesto povratka raseljenih kroz prošla stoljeća. Sve se događa jer su vladari Hrvati nesvjesni diverzanti, još od prije Prvog svjetskog rata. Hrvati kao da nemaju dovoljno spoznaje kako zaštititi dom, Hrvati u glavnom gradu Zagrebu, sa svim institucijama RH, su ispod svih očekivanja poticajni za Hrvate na selima, ostale Hrvate ..., iako u centru ne zanimaju ih zbivanja, dakle, nisu svjesni značenja vlastite nezavisne države za zajednicu, kao osnove za sve, svoj na svome.

Kada hrvatskom narodu stranci ometaju djelovanje, po uputama iz stranih neformalnih interesnih grupacija, a Hrvati im dopuste ..., naročito da razaraju – osnovu – dovodeći u krizu poljoprivredu. Sve se događa uz asistenciju Hrvata bakljonoša, dok uljezi radi interesa po cijenu Hrvatske zadovoljno napreduju ... antihrvatski raspoloženi. Stranci svojim kojekakvim strankama stvaraju interesne grupe, materijalnu bazu pomoću koje funkcioniraju i bez Nezavisne Države Hrvatske tako navikli kroz prošlost, a sve po zakonima, tu je hrvatski narod kao roblje i dalje.

Stranka – stranci - stranaštvo - strano ( čast pojedincima) nazivi iza kojih se krije zlo, koje razara zajednički (fascio) kao negativni operativci.
Uglavnom premijeri i predsjednici Nezavisne Države Hrvatske perfidno su uključeni u specijalne ratove protiv RH, raseljavajući hrvatski narod i dopuštajući propadanje hrvatskih sela.

Hrvati su bili gubitnici i nakon Prvog i Drugog svjetskog rata kao i nakon 1971. godine, očigledno su i nakon 1991. godine ... Dakle, Austrija i Mađarska u Prvom svjetskom ratu nisu dozvolile NDH.

Srbi također nisu dozvolili NDH nakon Drugog svjetskog rata, kao što su sprječavali NDH i nakon 1971.

Evo i sada se radi o biti ili ne biti NDH, dakle poslije ratova potencijalni okupatori i sada obezglavljuju hrvatski narod da ne bude NDH, što očito čine pod raznim izlikama, i iz raznih kutova od jezika do zakona koji destimuliraju tako nezaštićen narod koji pod pritiscima iseljava iz NDH. Što se čini istom šablonom kroz stoljeća, uglavnom pomoću potkupljivih Hrvata koji kroz inscenirane folklore eksploatatora broje vlastite žrtve kroz povijest, umjesto da otpočnu i ustraju na iskonskim zakonima - čuvarima Života u NDH. To se može samo preventivno, svakodnevnim djelovanjem štititi temelje NDH i uvjete životu ... Samo je sila pravda za one koji su žrtve strasti i želja, što je posljedica neznanja. Dovoljno ne poznaju sebe pa zato ne mogu biti kritičari – savjetnici - državnici. Potiskuju se uzorni Hrvati, koje zamjenjuju stranci i polupismeni Hrvati, doslovce operativci za rušenje NDH. Što se potvrđuje dok navikavaju narod da se milom i silom zabrani domoljubni usklik Za dom spremni. Što to znači ... kada čovjek nije spreman braniti dom ne može ga preventivno niti obraniti od zla, kojem se predumišljajem otvara put da devastira hrvatske teritorije i narod obezglavljuje ...

Dovoljni razlozi su ispunjeni pa se treba odlučno suprotstaviti i čuvati dom, sela i gradove  uvjete bez kojih očito na ovim hrvatskim prostorima je upitan opstanak. Hrvatski narod se mora oslanjati na uzorne Hrvate – mudrace kao garanciju zaštite od janjičara i njihovih mentora stranaca, koji nepozvani određuju kadrove u institucijama. Očito u Hrvatskoj sve se događa kao u raštimanom orkestru, koji se može popraviti samo pomoću uzornih Hrvata po žrtvovanju, kao odanih zastupnika Života – zajedništvu, koji bi tendenciozne želje i nakane manjina gasili za formiranjem vlade u Hrvatskoj, kao da nema Hrvata.

Fascio – fašizam je pojam koji strance okuplja i održava kao potencijalne okupatore, prljava snaga njihovog zajedništva kojom bi porobljavali i eksploatirali hrvatski narod, kada se nije spreman braniti. Isti okupatori dok varaju naivne pobjeđuju i devastiraju im domove i zajednicu – državu pod nazivom antifašizam  što znači nesloga, a tako su zapravo pobijeđeni na vlastitom ognjištu. Zlo kao skupina – nakupine, tendenciozni, skupa zastrane svojim strankama fascio - fašistički radi ostvarivanja svojih ciljeva u domu i domovini naroda koji nije spreman svoj dom braniti.

Isti stranci, dok se kockaju hrvatskim domovima i dostojanstvom Hrvatima bi diktirali ..., ali Hrvati pamte tko su strastveni Turci – begovi, tijekom 500 godina, Mongoli – Mađari, kako i zašto su mijenjali imena gradova Daruvar, tko je Matija Gubec ..., što vrijedi i za Austrijance koji, kada ne silom kao i Turci, kupovali bi najljepše žene ..., a Zrinski - Frankopani što su doživjeli ..., dok su Srbi radili i pljačkali isto pod firmom antifašizam .., što se dogodilo Stjepanu Radiću, Bleiburg ..., zašto se ne mijenjaju nazivi: Daruvara, begova tako strasnih ..., kani li se Štromar ispričati skupa s Mađarima i vratiti srebro i zlato otuđeno za vladavine Austrougarske monarhije ..., koji likuje dok uvjerava i brani Hrvatima da budu spremni braniti vlastiti dom.

Pomoć znanstvenika, i znanosti  statistika ... sve je čovjeku u funkciji spoznaje radi zajednice da se unapređuju uvjeti koji bi doprinijeli većoj spoznaji, što se proporcionalno odražava na terenu za dalje. Dakle, spoznaja pojedinca je garancija općem dobru – radi boljih uvjeta u kojima čovjek obitava. Zato je svaki pojedinac dužan svojim obolom zastupati zajednicu.

Na Zemlji se čovjek djelujući dokazuje i rađa i snalazi prema spoznaji, na beskonačnom putu.

Koliko se čovjek prevari pa navikavanjem podcjenjuje svoje podneblje i poljoprivredu – zemljoradnju kao najprimarniju granu privređivanja – sebe ... Toliko je proklet ..., dok precjenjuje prividno šarenilo u gradu asfalt, što se proporcionalno odrazi ..., jer zemlja - zemljoradnja je primarna grana koja uključuje vrijednosti i koristi ..., dok se tvorničkom proizvodnjom i tehnikom dopunjavaju potrebe gole egzistencije ...

Sve se odvija posredno u nazočnost i vatre kao iskonskog sudca i čistača na zemlji u zajednici, a tehnika pripomoć da čovjek i više spoznaje ..., vatra je prema potrebi oruđe u funkciji reda – nereda prema potrebi, aktivira se kao konstantni čistač, koji dijeli pravedno dobro od zla. Dakle, vatra je i indikator, što čovjek često ne uočava upozorenje da se treba kretati, raditi – čistiti kako ne bi bio žrtva.

Očigledno, čovjek koji živi u skladu s prirodom - po djelovanju, vatra je u službi u domu i dvorištu. Kada se čovjek otuđi, pa se zaboravi – izgubi, kulminacija po neurednom ponašanju izazove vatru; požare na neobrađenim poljima, šumama - nekadašnjim pašnjacima jer sada nema čovjeka niti životinja.
U Hrvatskoj je moderna orijentacija, zavarani trendom zapuštaju se domovi i polja pa se aktivira iskonski čistač koji čovjeka opominje da se uključi – preventivno, i spašava od smetlišta i ratova. I u Hrvatskoj sve se odražava po ukupnom djelovanju – kulturi, a što se nagrađuje natalitetom, odrazom čistih uvjeta na Zemlji. Život ne treba socijalnu pomoć već kretanje i održavanje čistoće. Suprotno, neredom zavarani - prividom i socijalnim „pomoćima“, kada čovjek ne djeluje preventivno po volji je žrtva. Nakon toliko opomena Hrvatima je vatra i dalje čistač. Koliko bi se moglo kupiti krda i stada – stoke kao grane privređivanja neophodne narodu ..., samo od šteta prouzročenih požarima.

Sve u svemu vatra je u funkciji čovjeka koja opominje na nered i stalno upozorava na budnost.


Osijek, kolovoz 2017. godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha
i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - ŽIVOT
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj


- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.09.2017., ponedjeljak


ZADAR: POPLAVA ULICA ĐURE BASARIČEKA
ZADAR: POPLAVA ULICA ĐURE BASARIČEKA


- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.08.2017., nedjelja


TKO JE HNS?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

TKO JE HNS?

http://www.makarska-post.com/index.php/stranka-hrvatskog-zajednistva-tko-je-hns/Vlastodršci uglavnom u HNS-u, pioniri su SKJ koji po zakonima o lustraciji ne bi smjeli djelovati u hrvatskim strankama. Zavarano, puno pojedinaca tako se odmetnulo od života, bilo da su postali janjičari ili na drugi način prodali dušu radi materijalnih sitnica.

Prva predsjednica HNS-a bila je Savka Dabčević Kučan koja je u svojim memoarima u vezi s „Mitinga u Srbu 27.srpnja 1971.“ a koji su objavljeni u knjizi Dossier Boričevac, J. Pavičić, Zagreb 2012., str. 511.i 512., u kojoj navodi: „Mi smo bili pozvani (i odazvali smo se) u punom sastavu. Bili su nazočni Vladimir Bakarić, Jakov Blažević, Pero Pirker, Miko Tripalo i ja, i mnogi drugi. Ovacijama su dočekali srbijanske predstavnike, posebice Dražu Markovića... Ovacije su priredili i Đoki Jovaniću, svojemu ratnom zapovjedniku.“ Po instrukcijama, potom zaslugama, pod nadzorom velikosrba prema velikosrpskim željama, zasluženo su bili miljenici, jednog od dvojnika "tita" meštra. Tumarali su s crnogorskom tajnom milicijom koja je kontrolirala hrvatske otoke i priobalje. Isto kao što je hrvatsko kopno kontrolirala srpska milicija. Jednako su svi poslužili zlu kao beživotne figure, sudjelovali su s okupatorima u raznim konstrukcijama i suportirali zlo - mortalitet . . ., a nastavljaju njihovi pioniri iste kvalitete po genima, što demonstriraju na terenu - lukavo vladaju i urušavaju Hrvatsku. Ne shvaćaju da je prokletstvo ne zastupati ono što čovjek jest, pa postanu bezimeni leševi, ništa.

Nastavak HNS-a vidljiv je po tome što njihov čelni čovjek Predrag Štromar ovih dana prosuđuje i presuđuje čak da se pozdravom „Za dom spremni!“ Hrvatskoj nanosi zlo, a prešućuje da su prekršajni sudovi RH dononijeli oslobađajuće presude obrazlažući da se radi o povijesnim hrvatskim pozdravima. Smeta im hrvatski povijesni pozdrav, ali ne smeta im što su u HEP-u na direktorske pozicije postavili većinu predsjednika gradskih i županijskih odbora HNS-a. Poznata je činjenica da je HEP "HNS-ov". Dakle, Štromar nije odraz hrvatskog duha, ne živi pravila Života kao ni njegovi prethodnici Vesna Pusić, Čačić, Vrdoljak...

Štromar, se, po volji, izdvojio iz hrvatskog zajedništva, kao i njegov član predsjedništva stranke HNS-a Tomislav Stojak kojemu mu također smeta ploča s povijesnim hrvatskim pozdravom. To su Hrvati koji ne vjeruju u zajedništvo i nemaju se čemu nadati, jer zastupaju egoističke interese koji se razilaze s vrijednostima i običajima Hrvata, čovjeka uopće...

Čačić i bivši HNS-ovci osnovali su novu stranku Narodna stranka-reformista, čiji je program Čačić pisao u zatvoru, a Mrak Taritaš i bivši HNS-ovci, također, su osnovali novu stranku Građansko-liberalni savez - Glas, što pokazuje da su rasporedili kao repovi skloni i dalje varati nevine i naivne duše.

Predsjednik Narodne stranka-reformista je najpoznatija osoba u Zadru jer je njegovoj tvrtki unaprijed isplaćen novac za izgradnju Tehničkog školskog centra u Zadru, 1990. godine, a radovi nikada nisu obavljeni. Nekadašnji župan Šime Prtenjača, kojeg je Čačić u javnosti "častio" ne baš biranim riječima, kaže da ni jedna dosadašnja gradska vlast u Zadru nije tužila Čačića zbog TŠC-a. Da je to učinila, kaže Prtenjača, do sada bi Grad Zadar sigurno dobio svoj novac.

SVIMA JE U ZADRU JASNO DA SU SE BIVŠI ŽUPAN ŠIME PRTENJAČA I ČAČIĆ PREPUCAVALI PREKO SREDSTAVA INFORMIRANJA SAMO DA SE PREKRIJE 11 MILIJUNA MARAKA KOJI SU ISPLAĆENI UNAPRIJED ZA IZGRADNJU TEHNIČKOG ŠKOLSKOG CENTRA U ZADRU. NOVAC NESTAO, A ISTI NEĆE DA ODGOVORE GDJE JE 11 MILIJUNA DM.

Sukladno navedenom HNS i Narodni stranka-reformisti imaju najače uporište u Zadarskoj županiji. Nije slučajno jer ih tu veže 11 milijuna DM.
Tako su već niz godina na vlasti, odnosno u koaliciji HNS-HDZ u Općini Galovac u Zadarskoj županiji. To je samo nastavak njihove dugotrajne suradnje, koje su primjenili i u čitavoj Hrvatskoj.

Također, sada su na vlasti, odnosno u koaliciji HDZ - Narodna stranka-reformisti u gradu Zadru i Zadarskoj županiji i općini Poličnik.

Koordinirano paralelno s HNS-om protiv povijesni hrvatskih pozdrava je i SDSS čiji predsjednik Milorad Pupovac u hrvatskim sredstvima informiranja u vezi uklanjanja ploče u Jasenovcu navodi „ Krediti koje smo dali premijeru i Vladi su što se nas tiče potrošeni.“ Iz navedene izjave je vidljivo da se Pupovac ruga premijeru i Vladi, koja se zaduživa kreditima u inozemstvu kako bi plaćala Pupovca, SDSS, SNV, Novosti..., iz hrvatskog proračuna. Smeta im hrvatsko ime, ali ne smeta im hrvatski novac kuna, koji uzimaju iz proračuna RH i rade protiv Hrvatske.

Eto kome su poslužili i što je stranka HNS.

Udruženi hrvatski janjičari i ovosvjetski mešetari, na razne načine eksploatiraju Hrvate, velika prepreka su im i hrvatski običaji koje na razne načine žele uništiti.

Po takvim šablonama zlu se osladilo, sklono je i danas pomoću straha
reducirati Hrvate padom nataliteta, drogom i iseljavanjem. . . .

Sve ukazuje da su nadležne institucije dužne otpočeti s lustracijom, prema zapadnoeuropskim stečevinama i dogovoru po uzoru na zapadnoeuropske države, da se zabrani djelovanje pojedincima kao i strankama nastalim po mjerilima okupatora Hrvatske, kao i svim savezima i strankama kojima upravljaju pojedinci nostalgičari okupatora koji i dalje narušavaju hrvatsko opće dobro.


Zagreb - Zadar, 27. kolovoza 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 14:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se