STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

15.03.2018., četvrtak


AMERIČKO ZAPOVJEDNIŠTVO ZA EUROPU: Srbija i srpski narod na Balkanu najveći problem
AMERIČKO ZAPOVJEDNIŠTVO ZA EUROPU: Srbija i srpski narod na Balkanu najveći problem


http://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/americko-zapovjednistvo-za-europu-srbi-kao-narod-su-najveci-problem-na-balkanuŠef medijske službe američkog zapovjedništva za Europu bojnik Juan Martinez izjavio je za Tanjug da je zapovjednik američke vojske za Europu i glavni zapovjednik NATO snaga u Europi general Curtis Scaparrrotti 8. ožujka pred američkim Senatom govorio o izazovima povezanim s ‘lošim utjecajem” i ‘manipulacijom’ Rusije u Europi, a ‘posebno u Srbiji i na Balkanu’.
Njegove primedbe i komentari tijekom izlaganja pred Vojnim odborom američkog Senata fokusirali su se na ‘važnost NATO saveza, izazove povezane s ruskim malignim utjecajem i naporima Rusije da utječe i manipulira europskim narodima, posebno u Srbiji i na Balkanu, kao i na opredjeljenju zapovjedništva SAD za Europu u borbi protiv terorizma’, izjavio je Martinez za Tanjug.

Na pitanje Tanjuga upućeno sjedištu NATO-a u Bruxellesu da objasne stav generala Scaparrottija koji je identificirao Srbiju i srpski narod na Balkanu kao ‘najveći problem’, bojnik Martinez je rekao da je zapovjedništvo oružanih snaga SAD-a za Europu u potpunosti predano svojim europskim partnerima i NATO saveznicima i da je transparenta u svom radu.
Martinez je Tanjugu dostavio cijeli transkript razgovora koji je general Scaparrotti imao s predstavnicima Odbora za oružane snage američkog Senata. U dokumentu se navodi da je general Scaparrotti rekao da je zabrinut zbog budućeg miješanja Rusije na Balkanu.

“Oni su uključeni u gotovo sve aspekte Europe, na jedan ili drugi način. Regija za koju sam ja danas zabrinut jest Balkan. To je područje koje smo kroz rad međunarodne zajednice i SAD-a uspjeli održati stabilnim. Radili smo na demokratskim vladama i njihovom jačanju. Ali i Rusija radi na Balkanu, a smatram da smo mi skinuli pozornost s te regije, poručio je Scaparrotti, piše RTS.

Scaparrotti je pozvao na obnavljanje fokusa na Balkan, nastavak reformi u području bezbjednosti i podizanje kapaciteta za angažiranje SAD i međunarodne zajednice na Balkanu.

Transkript razgovora

– Možete li biti konkretniji i reći nam nešto više o tome koje su to zemlje na Balkanu predmet vaše zabrinutosti zbog ruskog miješanja i utjecaja?”, upitao je senator Tom Cotton.

– Mislim posebno na Srbiju. Tu postoji veza…, odgovorio je Scaparrotti.

– Na Srbiju ili Republiku …, pitao je senator.

– Na Srbiju, odgovorio je general.

– Republika Srpska?, ponovio je senator.

– Rekao bih da se radi o Srbiji kao naciji, ali i o srpskom narodu na Balkanu. Postoji očigledna povijesna veza, osjećanje pripadnosti. Između ostalog i zbog toga postoji i bolja mogućnost za ruski utjecaj. Oni to koriste u smislu dezinformacija, utjecaja na narode kao efekt narušavanja, u nekim slučajevima, recimo sa Srbijom, kada je Kosovo u pitanju ili sa trojnom vlašću u BiH. Zbog toga sam zabrinut, i vidio sam jačanje toga tijekom godinu i pol dana mog mandata, zaključio je general Scaparrotti.


Autor: Priznajem.hr/PDN

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.03.2018., subota


Zašto jedinice lokalne samouprave ne povlače sredstava iz EU fondova?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Benkovac

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Zašto jedinice lokalne samouprave ne povlače sredstava iz EU fondova?

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-zasto-neke-jedinice-lokalne-samouprave-ne-povlace-sredstava-iz-eu-fondova/Mnoge jedinice lokalne samouprave nisu u funkciji svojih građana kada ne povlače bespovratna sredstava iz EU fondova. Pojedini načelnici općina i gradonačelnici gradova ili neće da traže sredstva iz EU fondova ili ne znaju kako napraviti projekte koji se financiraju iz sredstava EU fondova. Pojedine lokalne samouprave imaju sve instrumente da primu određeni broj stručnih osoba koji će samo raditi po projektima koji se financiraju sredstvima EU i za nekoliko godine u svojim sredinama stvorili bi razvoj na gospodarskom, kulturnim... gdje bi se smanjio broj nezaposlenih. Ovakvo ponašanje je diverzija pojedinih čelnika lokalne samouprave da ne rade ništa po EU fondovima. Za ovakvo ponašanje je odgovorna i Vlada RH, koja ne kontrolira lokalne čelnike koji su preko 20 godina na takvim funkcijama uspavani bez ikakve ideje. Vegetiraju kao biljke.

Tako na primjer Grad Benkovac nije u stanju povući financijska sredstvima iz EU fondova za izgradnju vodoopskrbnog sustav za mjesta Vukšić, Prović, Bulić... za izgradnju društvenog doma u Vukšiću, za izgradnju ogranka gradske knjižnice u Vukšiću, za obnovu spomenika kulture u Vukšiću crkve sv. Kate i utvrde na Gradini. Još u vrijeme vladavine Šubića Zrinskih u Vukšiću je bilo sijelo hrvatskog suda (stola) Lučke županije, kojem su predsjedavali plemićki suci (rotni suci – zakleti suci), koji je bio podvrgnut banu – vrhovnom sucu kraljevstva, a danas u samostalnoj Hrvatskoj Vukšić nema ništa, te je mjesto prepušteno samo sebi. Za ovo netko mora odgovarati. Dosta je bilo čekanja. Uskoro će izaći monografija o Vukšiću koja će potkrijepiti nužnost izgradnje i obnove navedenih objekata.


Benkovac - Vukšić, 10. ožujka 2018. godineSTRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Benkovac

- 14:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.03.2018., petak


U ZADRU GODIŠNJE SE POTROŠI OKO 105 KILOGRAMA KOKAINA
U ZADRU GODIŠNJE SE POTROŠI OKO 105 KILOGRAMA KOKAINA

https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/4-kantuna/clanak/id/535097/kriminalist-zeljko-cvrtila-otkrio-koliko-kokaina-se-u-godinu-dana-potrosi-u-zadruUZ ZAPLJENU DROGE U RIJECI Kriminalist Željko Cvrtila otkrio koliko kokaina se u godinu dana potroši u Zadru

U kontejneru u riječkoj luci danas je pronađeno 100 kilograma kokaina, koji je stigao iz Južne Amerike. Akciju svjetskih razmjera s golemom količinom zaplijenjene droge u Dnevniku Nove TV komentirao je kriminalist Željko Cvrtila.

„Ovo je veliki uspjeh i treba pohvaliti rad hrvatske policije. Naravno da je ovo jedna od najvećih zapljena. Usporedbe radi, 2013. je napravljeno istraživanje koje je zahvaljujući analizi otpadnih voda pokazalo da se godišnje u Zadru potroši oko 105 kilograma kokaina“, kaže Cvrtila.

- 22:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.03.2018., nedjelja


ČOVJEK KAO POJEDINAC ŽRTVA JE EGOIZMA
ČOVJEK KAO POJEDINAC ŽRTVA JE EGOIZMA
Neosviješćen čovjek je nedefinirana sjena žrtva je i opasnost za zajednicu. Svaki pojedinac odgovoran je po volji i ponašanju, kada se istrgne iz zajednice egoistički urušava druge. Po neredu onesviješćeni mazohist doživi rastrojstvo, pa sadistički podriva temelje zajednice. Uzrokuje bolest, smrt pojedinca, zajednice ..., očigledno je kada ime neredom potisne svoju bit, prezentira se riječima i djelima ...

Ime je sve (nomen est omen), ime je nositelj radnje.

Riječ ustaše označava radnju (treće lice množine aorista)..., Mađari čudeći se uočiše ..., da se Hrvati, pod vodstvom Ivana od Paližne (Poličnik kod Zadra, vidi Nada Klaić) ustaše protiv njih, i to u Hrvatskoj, nakon raznih pritisaka ustajući se i protiv Mađara, okupatora. Konstatirajući za sebe da se Hrvati protiv njih ustaše, da bi se i dodatno pripremili dok su gušili ustanak ..., što su učinili i protiv ustanika pod vodstvom, Petra Svačića, Matije Gupca, Ivana od Paližne i dr.

Ivan od Paližne sa svojom vojskom, boreći se u Hrvatskoj protiv neprijatelja zarobio je mađarsku kraljicu i njezinu kćer.
Slavan, po imenu i djelima u ime općeg dobra Ivan od Paližne uzoran je borac za sve Hrvate do danas. Kao čovjek, Hrvat mudrošću i viteštvom okrunio je svoje ime, znajući da tko živi i žrtvuje se u ime općeg dobra živi vječito.

Ustrojstvo čovjeka – zajednice, predstavlja se po načelima Stvoritelja, a stalno potvrđuje po slobodnoj volji i djelovanju, gdje čovjek sam sebe kuša na putu prema prosvjetljenju. Koliko čuva svoju zajednicu toliko ga ona štiti kao uvjet da živi, djeluje na beskonačnom putu. Stalnim usklađivanjem u ime Života, čovjek po duši i tijelu sudbinski treba oponašati ulogu i funkciju stanice u organizmu i univerzumu. Tako predodređen kao stanica, čovjek ili zajednica živi dobro, adekvatno nagrađujući sam sebe – oponaša, slijedi, evoluira ... Stanica i sve vrste života- bića su u funkciji prenošenja gena, na beskonačnom putu ..., žrtvujući se u ime života po pravilima univerzuma u univerzumu iz kojeg život izvire i u koji uvire, po načelima Stvoritelja. Živi zauvijek, jer živi zajedno ..., kako bi i čovjek kao pojedinac trebao živjeti u ime vlastite zajednice – općeg dobra. Dakle, izdvajanje iz Jednog odraz je egoizma, koji vodi konačnosti, beznađu, besmislu - po volji i neredu, što izazove oboljela, maligna stanica, čovjek ...

Suprotno, danas su znanstvenici u službi vladarima, sve u cilju da se kao pojedinci egoistički istaknu u svjetovnosti, kao mrtvi spomenici. A sve maskiraju „uljepšavaju“ sredstvima za javno priopćavanje, sedma sila. Doslovce sadistički usmjeravaju - navikavaju neprosvijećeni narod da ih se podrži, dok kao oligarsi orgijaju, uzrok su po neredu, kao podivljala maligna stanica, rak rana ... Egoistički strastveni i postvareni, srce im postane prazno – bezdušni, potom samo životare kao kreature, nesvjesni mazohisti, proturječe središtu, svojoj iskri života – duši i Stvoritelju. Tako uglavnom i kvazi prosvijećeni crkveni službenici, nisu ni na Nebu ni na Zemlji, pokazuju se kao sjena, kao operativci savjetnici u službi faraonima. Dakle, površno koriste čak i znanstvene argumente pa naginju stvarima, po cijenu prosvjetljenja ..., ali koordiniraju u zajednici u ime „općeg dobra“.
Propašću Austro-Ugarskog Carstva, Srbi, po genima uglavnom Turci, što potvrđuju svojim lukavim ponašanjem, egoističkim predumišljajima kako do materijalnih dobara ..., maligna su stanica Hrvata u Hrvatskoj.

Oni za veliku Srbiju počeli su se pripremati davno, od Mlečana, Turaka, Garašanina, Vuka Karadžića, Krfske deklaracije, Rapalskim ugovorima ... Konkretno od 1918. godine zacrtane ciljeve ostvarivali su silom isto kao i Mađari na čelu Kolomanom, Franjom Tahijem, Khuenom Hedervariyem.

Masakriranje prosvjednika Hrvata na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 1921. godine izvedeno po janjičaru Aranđeloviću, ubojstvom Hrvata 1928. godine u Skupštini u Beogradu ..., pakt Mađara i Srba za podjelu Bosne i Hercegovine, pakt Srba i Talijana, Rapalski ugovor za podjelu Hrvatske ..., nakon zločina ispunio se dovoljan razlog ..., i Hrvati su se ustali – ustaše se protiv Srba okupatora, koji su po masakriranju Hrvata nadmašili sve okupatore, uključujući i njihove srodnike osmajlije s janjičarima iz korpusa Hrvata.

Toliko drski Srbi nisu očekivali da bi se dosta obezglavljeni Hrvati mogli ustati protiv njih kao okupatora na čelu SPC - om. Iznenadili su ih hrvatski ustanici, kao i Mađare, pa su iznenađeni uočili da se Hrvati ustaše protiv njih, Srba ..., koji su činili silna razaranja po Hrvatskoj, uspjevši ugušiti ustanak 1945. godine uništavajući Hrvatsku na sve načine do 1990. godine. Ustati se protiv Turaka, Mađara, Talijana, Srba, i drugih okupatora – neprijatelja Hrvatske kao da nije prirodno – oni tako nešto zabranjuju ...,

Ustanici predvođeni Antom Pavelićem označujući se, zamijenili su ime radnjom – sugerirano od bivših okupatora ... Kroz povijest hrvatski ustanici borili su se po imenu, npr. ustanici - vojska predvođena Ivanom od Paližne ili ustanici pod vodstvom Matije Gupca ... Dok ustanici ustaše Hrvati, borili su se pod oznakom glagolske radnje ..., ustaše dakle, označeni glagolom umjesto imenom. Nomen est omen - ime je sve, u koje se „ime“ vrši radnja?. Okupatori su točno uočili, govoreći da se Hrvati ustaše protiv njih, uz dopunu i pojašnjenje da se Hrvati ustanici ustaše protiv njih okupatora, pojasniti što je ime a što i kako se odražava kada se poturiječi načelima Stvoritelja, jer jezik je rad duha.

Srbima kao okupatorima, dok lažu, obmanjuju ..., u svijetu do sada ide u prilog. Svojim izjavama potvrđuju posljedice da su oni kao Srbi s nevjericom uočili pobunu, nastalu u Hrvatskoj, a sve nakon njihove okupacije i njihovih zločina nad Hrvatima, dok okupatori o okupaciji kao uzroku ustanka Hrvata ni riječi. Dakle, baš glagol koji označava radnju – ustaše se Hrvati argument je i svjedočenje Srba samih protiv sebe - tko je okupator uzrok a tko su Hrvati ustanici – branitelji kao posljedica. Drugo je i zašto je Ante Pavelić tako nazivajući ustanike ustašama, računajući „misleći“ na uzor ustanike Ivana od Paližne. Lukavi Srbi svojim kalkulacijama koriste okolnosti od II. sv. rata - obrambenog rata - do danas – riječ ustaša, koju smo pojasnili, ističu kao okupatori Hrvatske - svoje žrtve, dok ne spominju već nekoliko puta razaranja Hrvatske, (uzrok) koja su oni počinili do 1991. godine i od 1991-1995. godine, a hrvatsku vojsku, branitelje Nezavisne Države Hrvatske Hrvate uočiše da se ustaše, ustaše protiv koga ..., Srba okupatora.

Podmuklim, lukavim stilom – uključuju svoju SPC - u kao mentora za stvaranje velike Srbije koja još i danas, pored što se uzdržava i hrvatskog državnog proračuna, ne priznaje NDH kao da nisu pobijeđeni 1995. godine. Kako destruktivno po Hrvatskoj pripremaju predradnje za željenu sljedeću YU. veliku Srbiju.

Smeta im preventivna obrana protiv njihovih planova za ponovnu okupaciju Hrvatske i to što Hrvati traže ratnu odštetu za razaranja koja su počinili u Hrvatskoj od 1991. do 1995. godine.

Poklapaju se okolnosti da kao poraženi okupatori ..., moraju platiti ratnu štetu koju su počinili u Državi Hrvatskoj pa da budu planetarna opomena. Hrvatima je dokaz pred svijetom i njihova izjava da se ustaše ustaše u Hrvatskoj! Zašto? Desetljećima svojom lukavštinom, hrvatski novcem kupovali su prijatelje po svijetu i uvjeravajući ih svojima lažima protiv Hrvata ..., gdje laž ruča tu ne večera, zato hrvatske teritorije od 1918.-1991. godine trebaju vratiti.

Uz napomenu, Hrvatski narod nije odlučivao u Hrvatskoj ..., već su čekali prilike da bi se oslobodili od okupatora: Turske, Mlečana, Austrougarske,Srbije, Italije, ponovo Srbije i ostalih koji su označavali stratištima po Hrvatskoj i drugdje po svijetu ..., sve do 1991. godine.

Dakle, neće im više koristiti tendenciozne laži, a Hrvati će se ustajati protiv svih potencijalnih okupatora.

U ime zajednice, ubuduće hrvatski narod živjet će po načelima Života, a ne po hirovima umišljenih Hrvata pojedinaca, po čijim zakonima se štite i toleriraju kojekakvi uljezi – lutalice, koji su uvijek odraz nereda, ne žive po načelima već radi koristi koji bi samo lagali, krali i ratovali, podrivajući opće dobro Hrvata.

Po mjerilima oligarhije – mafije u Hrvatskoj prepravljaju se zakoni Stvoritelja u korist pojedinaca, preko kojih se vode ratovi, koji se tako zaštićuju od linča jer se zaobilaze načela, kao garancija uvjetima Životu Hrvata. Dok je nereda antihrvati u Hrvatskoj ostvaruju materijalna bogatstva, što uglavnom ostvaruju razne udruge i stranke u Hrvatskoj, koje se financiraju iz hrvatskog, državnog proračuna, uključujući i 428 organizacijskih jedinica za sada u vlasništvu SPC - e ..., koja orgijajući širi nered po Hrvatskoj. Do sada, su navikli da Hrvati bez pogovora moraju trpjeti razne perverzije i pritiske. Spomenuti nitkovi prema potrebi, iznenadit će se ..., da se Hrvati ustaše protiv njih.

Sve u svemu, Hrvati su probuđeni po opomenama pa zlo osuđuju po nedjelima. Apsurdno je da unuci krvnika, kroz povijest Hrvata, po Hrvatskoj po AVOJ-skim tendencijama od Bleiburga ..., dalje svojim kadrovima pripremaju rat u ime velike Srbije. Uporni, zakonima se prezentiraju i održavaju preko svojih spomenika, sjećanja, željom za velikom Srbijom, ponašaju se kao da NDH ne postoji. Poznato je da se zločinci žele vraćati na mjesto zločina ..., preko znakovlja, spomenika ... Otkrivaju se za vidjeti nisu svjesni da su uništeni po uzroku kao zlo, što čovjeku služi kao opomena.

Zadar, veljača 2018. godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 21:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.03.2018., subota


AKADEMICI HAZU NISU SHVATILI POSLJEDICE TOTALITARNOG REŽIMA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

AKADEMICI HAZU NISU SHVATILI POSLJEDICE TOTALITARNOG REŽIMA

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-akademici-hazu-nisu-shvatili-posljedice-totalitarnog-rezima/U povijesti još nije zapisano, da se ikoji narod igdje u svijetu stidio svoga imena, svojih simbola, svojih pozdrava i svoje zastave, čak i odricao svoje pobjede, a upravo to se danas želi postići u Hrvatskoj. Zar nije jedan srpski političar u Hrvatskoj izjavio da hrvatska zastava bez crvene zvijezde nema civilizacijsko dostojanstvo? I to je on izjavio u slobodnoj Republici Hrvatskoj, u kojoj čak sjedi i u njenom najvišem državnom tijelu, u Saboru, a Republika Hrvatska i njena vlada su takvu izjavu tolerirali i prešli preko nje sramotnim mukom. Iz navedenog je vidljiva povreda Ustava RH.

U Hrvatskoj je unatoč Deklaraciji o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945-1990 godine, koje je donio Hrvatski sabor 2006. godine za Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima kojim je predsjedavao predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić petokraka nije sporna. Iz ovih zaključaka vidljivo je da hrvatski akademici iz HAZU, koji su ranije bili u JAZU nisu bili vjerodostojni u zaključcima da petokraka nije sporna, a nedavno je u Engleskoj objavljeno za Josipa Broza Tita da je pobio više od 700 tisuća ljudi. Iz ovog je vidljivo da akademici HAZU nisu to mogli naučiti u JAZU od svojih mentora šumara. Opasni su oni akademici iz HAZU kojima su mentori bili u JAZU, jer nisu shvatili posljedice totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945-1990 godine. Maskirane akademike čeka lustracija, jer nisu svjesni koje prljave poslove odrađuju protiv svoga naroda. Pod većom maskom i udicom prevareni su spomenuti Hrvati "komunizmom", koji je, prema znanosti, i kao fikcija uvjetovan po evoluciji, tj, većoj osvješćenosti čovjeka - naroda, po zasluženoj slobodi, stvorenim uvjetima, osnovi - prema pravilima života koji jest. A ne po željama i pravilima ljudoždera, krvopija - zatirača života, po nekoj Marxovoj teoriji koja je poticala revolucije - stradanja naroda.

Nije suvišno ponoviti da je „komunizam“ u Hrvatskoj bio i jest pogubniji nego igdje drugdje, jer je bio i još uvijek jest u tijesnoj sprezi s jugoslavenstvom, a ta simboza, nerazlučiva i (kao što se vidi) neopoziva, ugrožavala je i samu egzistenciju hrvatskog naroda. Cilj jugoslavenstva i jest denacionalizirati hrvatski narod, kako bi ova zemlja jednoga dana postala ona sanjana garašaninovsko-karadžićevska i miloševićevsko-šešeljevska Velika Srbija. Ono što nije uspjelo kraljevskoj karađorđevićevskoj Jugoslaviji, imala je poslije ostvariti u korist velikosrpstva upravo ta jugokomunistička svijest: u njoj je bilo ugrađeno i njome je posađeno sjeme naše smrti, što dokazuje i činjenica da su zajedno propali, i jugoslavenstvo i „komunizam“, i to, kao nigdje drugdje, u potocima krvi.

Zagreb-Zadar, 3. ožujka 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.02.2018., ponedjeljak


NAČELNICI OPĆINA I GRADONAČELNICI GRADOVA UGLEDAJTE SE NA GRAD PLETERNICU PO PITANJU EU FONDOVA
NAČELNICI OPĆINA I GRADONAČELNICI GRADOVA UGLEDAJTE SE NA GRAD PLETERNICU PO PITANJU EU FONDOVA

Pleternica jako dobro zna kako dobiti sredstva EU: U 2017. godini ugovoreno 236 milijuna kuna bespovratnih sredstava

http://pozega.eu/pleternica-jako-dobro-zna-dobiti-sredstva-eu-2017-godini-ugovoreno-236-milijuna-kuna-bespovratnih-sredstava/PLETERNICA – Neke se svari mogu osporavati, ali brojke nikako. Što se i koliko napravilo u Pleternici u 2017. godini na susretu s gospodarstvenicima i obrtnicima gradonačelnica Antonija Jozić prezentirala je brojne aktivnosti i sve ono što je sa svojim suradnicima radila te koliko je bespovratnih sredstava povukla iz raznih fondova kako bi svoj grad učinila ljepšim po mjeri za svakog čovjeka vodeći računa o širenju i jačanju kako gospodarstva tako i obrtništva.

-2017. godina zasigurno će biti upamćena kao jedna izvrsna godina za grad Pleternicu zbog dvije stvari. Jedna je 236 milijuna kuna bespovratnih sredstava koja smo uspjeli samo u još uvijek ovoj 2017. ugovoriti i kreće realizacija projekata koji se financiraju sredstvima EU. Druga je činjenica analiza Zavoda za statistiku i izvješće u kojem se Pleternicu kao manji grad gdje je zabilježen najveći porast zaposlenih.

- 14:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.02.2018., nedjelja


DODIKOV SIGURNI AUTOPUT
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

DODIKOV SIGURNI AUTOPUTNakon što su sredstva informiranja objavila da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na autocesti u Hrvatskoj kod Vinkovaca platio kaznu zbog prebrze vožnje pri povratku iz Beograda, a u vezi toga Dodik je novinarima naveo „da ga ne treba štititi hrvatska policija i da se ne osjeća sigurno kada ga oni štite i da vjeruje da će vrlo brzo biti izgrađen autoput od Banje Luke do Bijeljine, do granice sa Srbijom, i neće biti potrebe za putovanje kroz Hrvatsku”.

Dodiku još nije jasno da hrvatska i bošnjačka vojska mogu u svakom momentu prekinuti koridor u Posavini i kontrolirati ga do granice sa Srbijom. Dakle, mogući izgrađeni autoput od Banje Luke do Bijeljine, do granice sa Srbijom mogu uvijek kontrolirati Hrvati i Bošnjaci u BiH. Dodik igra na kartu intriga i zamora, jer misli da će se svijet umoriti od BiH-a, odnosno vara međunarodnu zajednicu.

O srpskoj agresiji na BiH engleski publicista i povjesničar Noel Malcolm, član Britanske akademije, zapisao je u knjizi Bosna-kratka povijest, koja je objavljene u Londonu 1994. godine, a potom prevedena na hrvatski.

U knjizi engleski istraživač Noel Malcolm piše „ Najzlokobniji dogođaji zbili su se u prvim danima aprila, kad su Arkanove paravojne formacije stigle u Bijeljinu u sjevernoistočnoj Bosni...Oni stigli u mirni i pretežno muslimanski gradić Bijeljinu i počeli ga „osobađati“ ... Bilo je očito da su glavni ciljevi bili najprije zaplašiti Muslimane i natjerati ih u bijeg, a onda podjariti srpsko stanovništvo i regrutirati neke od lokalnih mladića u tu bajnu novu okupaciju kako bi Srbi zagospodarili cijelim područjem. U jednom kasnijem izvještaju procijenjeno je da je tom prilikom pobijeno gotovo stotinu Muslimana. Događaji u nekoliko sljedećih sedmica pokazali su da je Bijeljina izabrana ponajprije zbog svoje strateške važnosti. Ona se nalazi na ključnom mjestu blizu granice Srbije, od kojeg se šire dva glavna kraka teritorja koje će zauzeti srbijanske snage: dugačak pojas zemlje u sjevernoj Bosni kojom se Srbija povezala s vojnom bazom u Banja Luci, s bosanskom krajinom i okupiranim područjem Hrvatske, i pojas uz Drinu na istočnoj strani Bosne, što se proteže uz bosansko-srbijansku granicu (uključujući tu i vitalne točke za linije opskrbe iz Srbije) sve do srpskih područja u istočnoj Hercegovini. U idućim danima podvrgnuto je još nekoliko gradova s brojnim muslimanskim stanovništvom u tom istočnom pojasu Bosne istom tretmanu...

Uz Arkanove tigrove uključene se u tu akciju i druge srbijanske paravojne jedinice, među njima „Beli orlovi“ Mirka Jovića i Šešeljevi četnici. U nekoliko navrata, na primjer u napadu na Zvornik u drugoj sedmici mjeseca aprila upotrijebljenje su i artiljerijske jedinice JNA da granatiraju grad, a zatim, kad se grad predao, ušle su u njega paravojne formacije da se obračunaju sa stanovništvom... Dakako da je teren bio pripremljen emisijama Radio-televizije Beograd, koje su upozoravale Srbe na opasnost od ustaških pogroma i fundamentalističkih džihada.

Koristeći se prednostima iznenađenja i apsolutne superiornosti, JNA i njeni paravojni pomoćnici zauzeli su u prvih pet-šest sedmica područje koje je obuhvatalo više od 60 posto ukupnog teritorja Bosne i Hercegovine... To je bila uglavnom invazija na Bosnu i Hercegovinu, planirana i dirigirana iz Srbije“.

Od 220.000 Hrvata u RS ostalo je 8000. Dakle, od 220 tisuća koliko ih je bilo do 1992. godine, 92 posto Hrvata protjerano je iz Republike Srpske.

Eto kako je Dodikova RS došla do područja, na etničkom čišćenju i zločinima, preko kojega namjerava izgraditi autoput od Banje Luke do Bijeljine, do granice sa Srbijom, a preko kojega će se Dodik osjećati sigurno.


Zagreb-Zadar, 25. veljače 2018. godineSTRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 13:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.02.2018., subota


Godišnji financijski izvještaj SHZ-a za 2017. godinu
Godišnji financijski izvještaj SHZ-a za 2017. godinu možete pogledati ovdje:

Link objave izvješća:

https://drive.google.com/file/d/0BwwGMWy8sIsIZTdrc201Qk5QZGtwY2lpMzBjR3FnTU9aeG1z/view?usp=sharing

- 13:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.02.2018., petak


POLJSKA IZ EU FONDOVA POVUKLA 80 MILIJARDI EURA
POLJSKA IZ EU FONDOVA POVUKLA 80 MILIJARDI EURA

https://www.zagorje-international.hr/index.php/2018/02/22/poljske-regije-moraju-biti-uzor-hrvatskima-poljska-do-sada-iz-eu-fondova-povukla-80-milijardi-eura-i-otvorila-300-tisuca-radnih-mjesta/U ZAGREBU ODRŽANA KONFERENCIJA "ISKUSTVA POLJSKE U PREGOVARAČKIM PROCESIMA I VAŽNOST REGIONALNIH OPERATIVNIH PROGRAMA ZA RAZVOJ REGIJA"

POLJSKE REGIJE MORAJU BITI UZOR HRVATSKIMA: Poljska do sada iz EU fondova povukla 80 milijardi eura i otvorila 300 tisuća radnih mjesta
Zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek sudjelovao je na konferenciji “Iskustva Poljske u pregovaračkim procesima i važnost regionalnih operativnih programa za razvoj regija”, koja je u Zagrebu održana u organizaciji Hrvatske zajednice županija i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Dva stručnjaka

Nastavno na inicijativu jačeg uključivanja hrvatskih županija u pregovaračke procese i prepoznavanja važnosti operativnih programa za regionalni razvoj u okviru kohezijske politike, Hrvatska zajednica županija je, zahvaljujući dobroj suradnji sa Savezom vojvodstava Republike Poljske, u Zagreb dovela dva poljska stručnjaka. Ključ uspjeha kvalitetne iskorištenosti EU fondova Republike Poljske leži u prepoznavanju važnosti spuštanja zadaća programiranja s nacionalne na regionalnu razinu, zbog čega su pokrivene sve potrebe s terena, a poljske regije predstavljaju europske regije kakve želimo i u Hrvatskoj, istaknuto je na konferenciji. Jedna od tih regija je i Zapadno-pomeranska regija iz koje dolaze Marcin Szymt i Piotr Wolski, obojica stručnjaci u pripremi i upravljanju regionalnim operativnim programima za prošlu (2007.-2013) i aktualnu (2014.-2020.) financijsku omotnicu, koji su govorili o svojim iskustvima.

Određivanje prioriteta

Podsjetimo, Republika Poljska je do sada povukla preko 80 milijardi eura iz EU fondova, otvoreno je oko 300 tisuća radnih mjesta, od kojih je najviše u IT sektoru.
Predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk ovom je prilikom istaknuo kako se u idućoj financijskoj perspektivi moraju odrediti strateški prioriteti Republike Hrvatske u narednom višegodišnjem razdoblju.

– Kako bi se to doista ostvarilo, u izradu je potrebno uključiti prvenstveno građane, ali i akademsku zajednicu, predstavnike regionalne i lokalne samouprave te organizacije civilnog društva – rekao je Pauk.

- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.02.2018., utorak


ORBANOVO UDRUŽIVANJE PROTIV HRVATA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ORBANOVO UDRUŽIVANJE PROTIV HRVATA


http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/kako-je-orban-pao-u-nemilost-hrvatske-desnice-sa-srbijom-spletkari-protiv-nasih-interesa-1134441/

http://www.tjedno.hr/shz-orbanovo-udruzivanje-protiv-hrvata/U svom govoru o stanju nacije, koji je održao u nedjelju u Budimpešti, mađarski premijer Viktor Orbán spomenuo je Hrvatsku kao zemlju koja se “urazumila” i bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića kao jednog od onih koji je na njemu i na Mađarima “polomio zube”.

Orban je prozrijet te se ponovo udruživa protiv Hrvata kao kroz povijest. Kada varalice ne bi mogli sami onda bi se udruživali Mađari i Srbi.

Ova Orbanova pokvarenost je slična Kolomanovoj pokvarenosti.

Kolomanova pokvarenost, kao zlo za Ivana Paližnu je prozirna, kada Mađari izjavljuju kako od Baltičkog mora do Jadranskog mora ne vide Hrvatsku. Kasnije i banu Josipu Jelačiću Mađari su bili prozirna lukavština.
Hrvati u Hrvatskoj trebaju kriterije i stil Ivana Paližne kako čuvati vitalnost Hrvata. Po uzoru kako su Ivan Paližna i Ban Josip Jelačić čuvali Hrvatsku. Puno puta na Zemlji sila je pravda, a kada je u pitanju život Hrvata, moramo se sjetiti Ivana Paližne kao uzora Hrvatima.


Zagreb-Zadar, 20 veljače 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se