STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

12.11.2017., nedjelja


UZORNIM DJELOVANJEM POTICATI U HRVATSKOJ
UZORNIM DJELOVANJEM POTICATI U HRVATSKOJFikcija čovjeka je koncentracija k cilju, a realiziranost je odraz afirmativnog djelovanja - žrtvovanjem, a nikada unaprijed, po željama, kalkuliranjem radi koristi, jer sjetva u ime budućnosti ocjenjuje i nagrađuje. Dakle, samo afirmativno djelovanje u zajednici je garancija zadovoljstvu pojedinca, dok radi i rađa (obrađena polja i napučena NDH-a,) ... Diverzanti – neradnici po volji, bez rada i odgovornosti, nesvjesno se poigravaju narodom, što se očituje pustim neobrađenim poljima, beznađem umjesto zadovoljstva.

Dakle, nesvjestan čovjek, po osobnim željama, poljulja temelje zajednice i obitelji. Tako zlo preko pojedinca pokrene narod na egzodus, što se Hrvatima dogodilo već nekoliko puta ..., Perzija ... Bijela Hrvatska ... Dakle, problemi države Hrvata su odraz žrtvovanja pojedinca za zajednicu, u kojoj, proporcionalno, institucije funkcioniraju za pojedinca, a fikcije se djelovanjem i djelima realiziraju, radom i rađanjem u vlastitoj zajednici.

Obrnuto, čovjek po volji – željama - nedjelima – utopijama se postavlja kategorično i oslanja na neke fikcije - bez ulaganja ... Eto kako čovjek po željama obmanjuje sam sebe i drugog ..., kompenzira umišljanjem – uvjeravanjem o stabilnosti kula u zraku.

Nagrade bez rada zapravo su kočnice spoznaji i beznađe za budućnost, varka koja odvlači od samokritičnosti, koncentracije – djelovanja – temelja. Samo radom po spoznaji aksiomi se mijenjaju .... Što reći o fikcijama zasnovanim na strastima i željama, po kojima se čovjek predstavlja i kompromitira.

Djelovanjem - reformama koordinira duša ..., a varkom se zaobilazi samokritičnost i koncentracija ..., borba između dobra i zla, Hrvata i sofista ... “ Fikcijama“ bez rada čovjek umišlja ..., umjesto da unaprjeđuje uvjete on zaspi.

U Hrvatskoj se u osnovi krivo tumači političko djelovanje, o čemu narod ne promišlja ..., jer ga se mrvicama vara i tako zamagljuje značenje što sugerira starogrčka riječ politika ... Vrši se diverzija na djelovanje pojedinca da ne radi što najbolje zna - može.

I od 1990. godine u Hrvatskoj, nametnula se psihologijom za mase, „demokracija“ kao neadekvatno „društveno uređenje“ po kojem se urušava smisao – zadovoljstvo Hrvata. Tako je izboreno NDH - svoj na svome - doživjela - krah preko pojedinca koji sofistički uvjerava i opravdava „savršenstvo,“ fikcijama bez pokrića ... I od 1990. godine preko pretvorbe perfidno se „idealiziralo“ i rušilo temelje, nelustrirani i dalje uvjeravaju – „idealiziraju“ i ruše ... Znači da se Hrvatima sudbina dočinja preko serviranih vlastodržaca - pojedinaca, čiji su geni jednaki njihovom životopisu ..., da guše samoinicijativu i odlučnost, kao čuvare temelja NDH - a.

Naravno ne smije se dozvoliti iscrpljivanje, trošenje vremena - što zlu ide u prilog, dok se obeshrabruju Hrvati pojedinačno, pa nisu samokritični, odgovorni, a krivi su ukoliko institucije ne funkcioniraju.
„Evo napali su me da sam ja odgovorna narodu, a ja im poručujem da to nije točno, ja nisam odgovorna narodu.“ Provjerite tko bira sudce i na koji način ...

I u doba Sokrata žene su često odrađivale, u funkciji neformalnih grupa okupatora – eksploatatora, što muškarcima nije utjeha i ne umanjuje odgovornost, naprotiv ... Sokrat promatrajući svoj dekadentan narod u staroj Grčkoj utvrđuje da je to posljedica zakona koji nisu bili po mjeri čovjeka, samokritički služi kao opomena, jer nije dovoljno djelovao i nije bio vremenski racionalan.

Hrvatski sudci umišljaju da su faraoni pa presuđuju kako se deseti travnja ne smije spominjati, presuđuju o ustrojstvu Sunca i Mjeseca, kretanju u kozmosu ... Koji su im to astrofizičari vještačili, a oni presudili ... Presuditi postojanje desetoga travnja, jer se toga dana obnovila NDH-a po volji hrvatskog naroda - na prostorima hrvatskih zemalja, a što očito nije po željama inih okupatora – eksploatatora radi eksploatiranja, harača, iživljavanja ..., i zato im smeta NDH-a i deseti travnja, isto kao i obnovljena NDH-a 1990 -e. godine.

Drugo je i zašto su hrvatski vladari kao neznalice, zadnjih stoljeća kao i od 1918. godine do 1945. godine asistirali prema željama hrvatskih okupatora – eksploatatora ... Što reći pored očiglednog osim samokritički, odlučno se i angažirati protiv medija zla, koje se na planetu – u zajednicama - očituje kroz prošlost i sadašnjost na što ukazuju mudraci ..., na razliku između dobra i zla, etike - morala i sofizma ... Dok sofisti, bez identiteta - po zakonima materije presuđuju, radi osobne koristi ..., moralan čovjek potiče na vrijednosti kao garanciju svojoj zajednici. Lašci – suportirajući laž i nered, ponižavajući čovjeka – narod – „mase“, kontroliraju isti po zakonima amorfne mase i tako ocjenjuju istu. A narod se može svesti na „masu“ i naviknuti da služi po željama vampira ... Pritiscima milom i silom, čovjeka svedu na puko tijelo – materiju, bez identiteta ..., Nakon ..., isti više ne razlikuje što je sekundarno a što bitno pa propadne.

Zato se pojedinac mora obraniti - izboriti, a narod treba uključiti samokritičnost, da bez djelovanja, unaprijed, ne određuje „nagrade“ ..., bez rada - djelovanja nema plaće - nagrade, tek se nakon koncentriranog djelovanja nagrađuje. Dakle, vrijednosti su uvjet adekvatnim koristima, koje neće izostati – kao nagrade, a što čovjeka potiče i veseli.

A fikcije su želje - nagrade, čovjek sklon linijama „manjeg otpora,“ što su posljedice osvješćenosti po zamkama ..., jer čovjek ne može biti kategoričan, već djelujući spoznavati korak po korak ..., „nema žetve bez sjetve“ bez afirmativnog djelovanja sve su puke želje.

Hrvatima su uglavnom danas fikcije, trend „žetva bez sjetve“. Fikcijama se uglavnom uvjerava Hrvata da se na neobrađenim poljima očekuje žetva ..., za što su odgovorni roditelji, djecu se ne uči da nakon rada slijede nagrade. Slijedom do sada - sve se pokazuje kao odraz kulture i tradicije i angažiranja uloženog kod Hrvata, što je tu je - summa summarum, što se odražava natalitetom – Životom.


Zadar, studeni 2017.godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.10.2017., nedjelja


ŠEKS PROTIV DEMOKRATSKOG VIŠESTRANAČKOG SUSTAVA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ŠEKS PROTIV DEMOKRATSKOG VIŠESTRANAČKOG SUSTAVA

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-seks-protiv-demokratskog-visestranackog-sustava/

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/biografija-koju-je-vladimir-seks-1981-uputio-predsjednistvu-sfrj-8145-8145/#ixzz4P3NZYYtjOvih dana u hrvatskim sredstvima informiranja Vladimir Šeks, bivši predsjednik Hrvatskog sabora razbacuje se izjavama da bi u Hrvatskoj trebalo uvesti dvostranačje. Takvim izjavama Šeks ruši temeljnu odredbu članka 3. Ustava Republike Hrvatske po kojemu je vladavina prava i demokratski višestranački sustav najviše su vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava. Uvođenjem dvostranačja u Hrvatskoj svima je jasno da bi to bilo jednostranačje dviju vodećih stranaka koje se izmjenjuju na vlasti od Domovinskog rata čije su posljedice uništenje hrvatske ekonomije, a svima je poznato kada se ruši ekonomija ruši se država.

Zar Šeks smatra da će iscrpljeni, osiromašeni i pasivni Hrvati i dalje prihvaćati takvo stanje te da i dalje vlada atmosfera tko ugrabi više-bolje kotira. Hrvati imaju slobodnu državu već 27 godina i to je dobro. Šeks ne govori o porušenim tvornicama, neobrađenim poljima, neiskorištenom moru, o nezaposlenosti i emigraciji, što je činjenica i problem koji se mora riješiti, a vlastodršci trebaju biti odgovorni jer se urušava Hrvatska. Eto zašto Šeksu treba dvostranačje, odnosno jednostranačje SDP-a i HDZ-a. Još se samo kompromitira kao pravnik jer svojim ponašanjem djeluje protiv ustavnog poretka Republike Hrvatske čije su najviše vrednote demokratski višestranački sustav. Pošto je obnašao najviše funkcije u RH u njegovim izjavama trebali bi reagirati i nadležne instutucije u Republici Hrvatskoj jer djeluje protiv ustavnog poretka Republike Hrvatske.


Zagreb - Zadar, 29. listopada 2017. godineStranka hrvatskog zajedništva

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.10.2017., četvrtak


IRINEJ TRAŽI NOVE GRANICE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


IRINEJ TRAŽI NOVE GRANICE

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-irinej-trazi-nove-granice/

http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/irinej-trazi-nove-granice-gdje-god-zive-srbi-to-je-srbija-1083228/

http://www.znet.hr/2017/10/reagiranje-iz-stranke-hrvatskog-zajednistva-irinej-trazi-nove-granice/Srpski patrijarh Irinej na beogradskom sajmu knjiga navodi „ da gdje god žive Srbi to je Srbija, bilo u BIH, Vojvodini, Crnoj Gori ili u drugim mjestima“. Tako su po Irineju srpske granice tamo dokle ima Srba, a iz čega je vidljivo da traži nove granice. Ratovali su u Hrvatskoj od 1918. do 1990. godine pod motom spaljena zemlja, na razne načine su desetkovali Hrvate. Nakon 1990. godine nisu realizirali svoju želju do kraja pa danas specijalnim ratovima, kada im se ukaže prilika, spremni urušavaju hrvatsko opće dobro.

Irinej nije na beogradskom sajmu knjiga naveo da Hrvatskoj vrati cijeli Srijem, dakle do samog Beograda. Godine 1718, u hrvatski prostor ušao je cijeli Srijem, dakle do samoga Beograda. Tako su hrvatske granice prema Srbiji bile oblikovane stotinjak godina prije nego što se počela obnavljati srpska država 1804. godine, nakon višestoljetne turske vlasti. S takvim granicama Hrvatska je dočekala stvaranje jugoslavenske države 1918. godine. Također, Irinej nije naveo ni da vrati Suboticu, Zemun, Boku kotarsku... i još puno mjesta gdje su razni Irineji... već kroz stoljeća osvajali hrvatske krajeve, masakrirali i eksploatirali Hrvate.

I u ovom slučaju je vidljivo da Ministarstvo uprave RH mora hitno Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi uručiti rješenje da funkcionira u ime stotinu i više tisuća hrvatskih pravoslavaca u Hrvatskoj! Danas u Hrvatskoj po hrvatskim zakonima "pravno" je riješeno i mogu djelovati Crnogorska, Srpska, Makedonska, Bugarska i Rumunjska pravoslavna crkva koje opterećuju hrvatski proračun. Sve su crkve u Hrvatskoj financirane iz državnog proračuna osim HPC. Dakle, ponavlja se tragedija iz razdoblja 1946. godine. Samo Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi se odbija djelovanje, jer to ne odgovara Srbiji i Srpskoj pravoslavnoj crkvu kao mentoru ratova, na hrvatskom teritoriju i radi širenja Srbije na prostore Hrvatske.


Zagreb- Zadar, 26. listopada 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.10.2017., srijeda


POJEDINE OPĆINE I GRADOVI KRŠE ZAKON O LOKALNOJ SAMOUPRAVI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


POJEDINE OPĆINE I GRADOVI KRŠE ZAKON O LOKALNOJ SAMOUPRAVI

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-pojedine-opcine-i-gradovi-krse-zakon-o-lokalnoj-samoupravi/

https://ezadar.rtl.hr/politika/2737977/pojedine-opcine-krse-zakon-o-lokalnoj-samoupravi/Jedinice lokalne samouprave općine i gradovi u svojim statutima predviđaju uređenje mjesne samouprave. Prema članaku 61.a Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi jedinica lokalne samouprave koja ima osnovane mjesne odbore dužna je provoditi izbore za članove vijeća mjesnih odbora, a izbore za članove vijeća mjesnih odbora raspisuje predstavničko tijelo.

U Hrvatskoj je u više desetaka općina i gradova istekao mandat za članove vijeća mjesnih odbora osnovanih na njihovu području, ali njihovo predstavničko tijelo i dalje ne raspisuje izbore za članove vijeća. Bilo je prilike za raspisivanjem izbora, ali to jednostavno nije učinjeno. Predstavničko tijelo pojedinih općina i gradova ne postupa po zakonu, odnosno ne donosi odluku o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora.

Jedinice lokalne samouprave opravdavaju se da ne provode izbore za članove vijeća mjesnih odbora jer da ne želi bespotrebno iscrpljivati blagajnu koja je ionako u deficitu te kako je stoga pametnije pričekati parlamentarne ili lokalne izbore i da ih zbog racionalizacije troškova treba spojiti. Opravdanje je zbog ekonomske računice nakratko prihvaćeno, no kada dođu i ti izbori opet se preskoče izbori za članove vijeća mjesnih odbora i tako u nedogled. I dalje se krši se Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi jedinica lokalne samouprave. U Hrvatskoj o ovome nitko ne vodi računa, niti postoje sankcije za pojedine jedinice lokalne samouprave koje imaju osnovane mjesne odbore, a ne provode izbore za članove vijeća mjesnih odbora. Zato se tako i ponašaju. Uvidjevši kako nema nikakvih sankcija sve se više povećava broj jedinica lokalne samouprave koje ne provode izbore za članove vijeća mjesnih odbora.

Tko mu odgovara u Hrvatskoj da jedinice lokalne samouprave ne provode izbore za članove vijeća mjesnih odbora neka prosudi hrvatska javnost.


Zagreb - Zadar, 26. listopada 2017. godineStranka hrvatskog zajedništva

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.10.2017., nedjelja


Nostalgičarske tlapnje SPC-a i “Slobodne općine Zadar u egzilu”
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Nostalgičarske tlapnje SPC-a i “Slobodne općine Zadar u egzilu”

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-nostalgicarske-tlapnje-spc-a-i-slobodne-opcine-zadar-u-egzilu/

http://www.tjedno.hr/shz-srpski-popovi-podrzavaju-talijansku-slobodnu-opcinu-zadar-u-egzilu/

http://zadarski.slobodnadalmacija.hr/tribina/clanak/id/513171/nostalgicarske-tlapnje-spc-a-i-slobodne-opcine-zadar-u-egziluNovi episkop dalmatinski Nikodim Kosović svoj nastupni govor tijekom rukopoloženja obratio se citatom Nikole Tommasea, književnika i političara 19. stoljeća, gorljiva iredentista i autonomaša. Vidljivo je da se episkop dalmatinski nije slučajno obratio citatom Nikole Tommasea, jer svjetski skup dalmatinskih esula kontinuirano dodjeljuje esulsko priznanje “Niccolo Tommaseo” kao povelju počasnog građanina “Slobodna općina Zadar u egzilu”. Zajednički im je “Niccolo Tommaseo”.

“Slobodnu općina Zadar u egzilu” i danas predstavlja i vodi «gradonačelnik Zadra u egzilu" Franco Luxardo. Općinsko vijeće “Slobodne općine Zadar u izgnanstvu” čini 60 vijećnika koji su izabrali zadarski i dalmatinski građani redovno upisani u popis stanovništva “Slobodne općine Zadar u izgnanstvu”. Nakon izbora u predstavnička tijela, predstavnici izbjeglih Talijana s područja Zadra i Dalmacije potpisuju izjavu koja glasi: «U ime Zadra i Dalmacije pred našim barjakom, simbolom našeg neukrotivog starog talijanstva i prisutne boli, obvezujem se da ću poštujući Statut djelovati na gajenju naših vjekovnih talijanskih tradicija i ustrajati u našem neuništivom pravu na izgubljenu zemlju».

Esulsko priznanje “Niccolo Tommaseo” “Slobodne općine Zadar u egzilu” od 2001. do danas primili su istaknuti bivši dužnosnici vlade i parlamenta Republike Italije i dr., i time postali počasni građani “Slobodne općine Zadar u egzilu”: Mestrovich Ferruccio, Carlo Giovanardi. Giorgio Forattini, Guido Barilla, Marcello Apicella, Gianfranco Fini, Enzo Bettiza, Claudio Magris, Paolo Corsini, Tullio Kezich, Marco Nobili, Dario Fertilio, Staffan de’Mistura i Paolo Mieli...


Zagreb-Zadar, 22. listopada 2017. godine


Stranka hrvatskog zajedništva

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.10.2017., utorak


PROTUUSTAVNI SDP
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


PROTUUSTAVNI SDP

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-protuustavni-sdp/

http://www.tjedno.hr/shz-protuustavni-sdp/Politička stranka SDP nije u hrvatskoj javnosti opovrgla izjavu Nenada Stazića njihova istaknutog člana i zastupnika u Hrvatskom saboru koji izjavljuje „da bi Istrijani trebali razmisliti da postupe kao Katalonci“. Takvim ponašanjem SDP djeluje protuustavno jer podriva demokratski poredak i ugrožava opstojnost Republike Hrvatske. Stazić prima plaću u Hrvatskom saboru i radi protiv Republike Hrvatske. Kao bezdušan, sklon je varati nevine i naivne duše, srpskim diplomatskim stilom. Ne priznaje Ustav Republike Hrvatske da je svatko dužan držati se Ustava i prava i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske i da se granice Republike Hrvatske mogu mijenjati samo odlukom Hrvatskog sabora.

Pozivamo Ustavni sud Republike Hrvatske da donese odluku o protuustavnosti SDP-a sukladno odredbi članka 6. st.4. Ustava Republike Hrvatske.

Poslano:

1. Ustavnom sudu Republike Hrvatske


Zagreb-Zadar, 17. listopada 2017. godineStranka hrvatskog zajedništva

- 22:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2017., srijeda


HRVATI – VOLJOM I ŽELJAMA IZMEĐU DOBRA I ZLA
HRVATI – VOLJOM I ŽELJAMA IZMEĐU DOBRA I ZLA

http://www.makarska-post.com/index.php/ilija-barjasic-hrvati-voljom-i-zeljama-izmedu-dobra-i-zla/Čovjek, na Zemlji,se priklanja dobru ili zlu. Svoju iskonsku dobrotu izlaže kockajući se ..., zavaran prividom počne se urušavati željom,pomoću laži – vizom za svako zlo, a sve se vrati, neželjeno, kao bumerang pojedincu ili narodu. Dakle, sudbina je odraz djelovanja koliko se tvori i zastupa dobro u ime općeg dobra zajednice, po pravilima Života. Dakle, pojedinac, s obolom u ime općeg dobra, čuva dom i obitelj, u kušnji je iz raznih kutova u Hrvatskoj, dok čuva dom i jedinstvo zajednice ... Svako zlo krene iz doma kojeg pojedinac – narod moraju odlučno braniti i obraniti – da obitelj i dom ne propadnu. Svoj dom u kojem čuvati i odgajati djeca u ime budućnosti. Zlo se uglavnom pojavi kada se dopustiti tendencioznim strancima ( okupatorima ) da se nametnu kao pedagozi hrvatskoj djeci,radi svojih strateških interesa nameću se svojim programima, i tako razbijaju zajedništvo.

Gledano samokritički u Hrvatskoj - sudbina je odraz djelovanja koja se unaprjeđuje u vlastitoj zajednici NDH. Pojedincu je tu most, po volji, za priklanjanje ili razdvajanje – podvajanje ...

Hrvatski znanstvenici, radi obola općem dobru, trebaju se više angažirati suprotno reduciraju se po željama – profesijom, pa svojim djelovanjem ne nude koliko treba i koliko narod od njih očekuje. Očito, prema danim talentima nisu odgovorni, već su protiv sebe i svoga naroda, zajednice kao uvjeta pojedincu za djelovanje i rađanje na svom ognjištu, na kojem se čuva duša od podvajanja – rastrojstva. A uvjet svih uvjeta za zadovoljstvo su djeca, jer skladnost braka i obitelji proporcionalna je broju djece – natalitetu. Suprotno „ moderna emancipiranost stvara robove strasti –sluge eksploatatora, koji pomoću laži i nevjere razdvajaju. Sve se događa kada se zlu dozvoli da poljulja ognjište, pa se slabi, razbija sredina – zajednica, a posljedice su: napuštanje vlastite zajednice, svoga govornog područja jezika ..., odlazak je lutanje u tuđu – stranu zajednicu koja ima svoj jezik, što nije slučajno već adekvatno njihovom duhu. A jezik je stalni rad duha – nema jezika - pojedinac se izgubi, nema zajedništva pa prijeti opasnosti od podvajanja osobe - kao posljedica napuštanja vlastite zemlje.

Čovjek u vlastitoj ne treba izbora za bolje, može samo reducirati date mogućnosti dok se dira u iskonsko ustrojstvo duše,što raspameti kada se traže prividna izborenom uporišta ..., izlazeći iz vlastite zajednice,napušta razinu razuma, pada kao rob strasti, želja ..., izgubi se u mraku, neznanju što kompenzira bakljom lucifera.

Zato su stranci odraz želja ili žrtve pritisaka, a očituju se kao podvojena bića odvojena od korijena – temelja ...

Eto što se dogodi kada po volji- čovjek, zajednica čineći –dočinjaju, pa nesvjesno propadnu. Dakle,čovjekje tvorac svoje sudbine i sudac po svome djelovanju, čime sam sebi presuđuje.

Ukupno djelovanja što se definiraju pod pojmom kulture nije isto,kako se želi prikazati, i multikulturalnost, koja više razara jedno, nego što obogaćuje vrijednosti - prirodu čovjeka. Multikulturalnost je određena po fikciji, kao i komunističko uređenje, što pretpostavlja veću spoznaju – osviještenost.

Neodgovorno se stvara beznađe,takvo ponašanje je odraz neznanja, želja postvarena čovjeka koji sebe prezentira kao stvar ..., umjesto da misli u ime Života, želje se poklapaju sa stvarima ... Definira ih samo opisivanje i propisivanje bez promišljanja –puko uvjeravanje. Uvjeravanje čovjeka da je nešto drugo ..., što se svodi na ništa ..., ako se zlu dopusti da ga poljulja. Nakon ..., čovjek više nije svoj na svome već je obuzet zlom koje stvara tugu. Preostaje – izbaviti se, zastupati sebe i dalje ...,ne dozvoliti maskiranom strašilu - da blefirajući svojom bakljom, dok laže i zavarava ..., muti čistu vodu.

Čovjeku treba oslonac, Stvoritelj, koji po rođenju određuje specifičnost, ime - koje se svrstava po djelovanju u vlastitoj zajednici, u kozmosu - konstantnim, uzornim angažiranjem – žrtvovanjem.

Odgovorno biće razuma posebno pamćenjem, čuva sebe i tradiciju po kojoj se predstavlja. Dakle, djelovanjem u svojoj zajednici, u uvjetima sa Stvoriteljem, čovjek kao razigrano biće ima bezbroj mogućnosti za zadovoljstvo ... Kronološki promatrano kroz povijest od Atlantide do Irana, do Indije i Egipta, pa do stare Grčke čovjek svojim logikama usmjeravao se i luciferstvu, jer je sebe predodredio radi stvari kao stvar, tako dok modificira kroz vrijeme kategorički manipulira sam sa sobom.

Posljedice su očigledne - nametnula se sila ka pravda, što proturječi čovjeku kao biću razuma jer naginje prividu, a o mudrosti ni govora, utoliko – živi se osjetilno – radi gole egzistencije.

Čovjeku želja i strast potkopava čast, pa pored razuma – usmjerava ga osjetilnost ... Hrvati pored slavonskih ravnica odlaze obrađivati njemačka polja ..., pored pogače i ognjišta u Hrvatskoj, umjesto glave usmjerava ih trbuh.

Drugim riječima zašto kod postvarena čovjeka ili naroda ovladava mazohizam. Zašto žrtva, žrtva sadista eksploatatora, koji je radi koristi pritiscima prilagođava i eksploatira. Uglavnom nema bitne razlike između robovlasničkog, feudalističkog, kapitalističkog i socijalističkog uređenja.

Društvena „uređenja“ su trajala dok nisu u sebi istrulila i propala sa žrtvama, po tom bi eksploatator smišljao nove perfidnije zamke koje ruše dostojanstvo čovjeka, npr. globalizam, multikulturalnost ... Nema razlike između Napoleona i Lenjina kao izvršnih operativaca ..., Rusi kao pokusni kunići, zanijeti maglom, služili su modificirano – maskiranom zlu kao robovi strasti, želja i neznanja, nesvjesno protiv sebe u SSSR ..., željom da se ostali narodi moraju odreći svoga jezika i identiteta i prikloniti jačem - Rusima. Znači zlo se okomljuje na ime, jer kada poruši ime nema pojedinca ni naroda ..., slabiji moraju,pod fizičkim pritiskom, žrtvovati svoje ime - dušu, što se danas na Zemlji i perfidnije čini. Takvom šablonom se po uzoru na Lenjina – Rusiji koristila i Srbija po kojoj su ostali narodi bili samo za eksploatiranje... Sličnom šablonom i danas hrvatski susjedi preko svojih manjina i ..., kao oruđa protiv Hrvata, pokušavaju destabilizirati hrvatsku zajednicu.

Hrvatski standardni jezik, govorni jezik, grafija, pismo, norme, funkcionalni stilovi ... su odraz hrvatskoga duha kao specifičnost, što Hrvati moraju braniti od svjetskog šljama ..., jer jezik je rad duha.

Uvjet uvjeta hrvatskom narodu za oporavak od pritisaka kroz povijest, jest povratak emigracije - da ujedinjenjem zaustave posrtanje – podvajanje iseljenih Hrvata, pa da skupa odlučno, na svojim devastiranim ognjištima, zajednički otpočnu djelovati ( Zrin, Borićevci ... ) Koliko su iseljeni Hrvati svjesni da su razapeti, podvojeni nakon što su perfidno protjerani – raseljeni sa svojih ognjišta, i to da ne mogu kompenzirati u tuđini stečenim materijalnim. Lunjajući po svijetu ne trebaju se tješiti s drugim raseljenim narodima kao žrtvama ... Robovi kao žrtve umiru po zasluzi, jer se dovoljno ne žrtvuju za dostojanstvo i svoje ognjište ...


Zagreb, listopad 2017. godine

dr.sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha
i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 13:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.10.2017., utorak


HRVATSKI PREGOVARAČI PO NAVICI OKUPATORA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


HRVATSKI PREGOVARAČI PO NAVICI OKUPATORA

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-hrvatski-pregovaraci-po-navici-okupatora/Jedno od najbitnijih pravnih stajališta Badinterove komisije nakon raspada SFRJ je da se granice između bivših federalnih jedinica smatraju državnim granicama sljednica i ne mogu se mijenjati silom, nego samo sporazumom. Međutim, Republika Slovenija to ga se ne drži već je njihov parlament još 1993. godine, dok je Hrvatska bila zaokupljena ratom, donio deklaraciju po kojoj cijela Savudrijska vala pripada Sloveniji.

Također, u daljnjem pritisku slovenska blokada odnosila se i na pristupa Hrvatske Europskoj uniji od prosinca 2008. do rujna-listopada 2009., u kojem je Slovenija, članica EU-a, počela Hrvatskoj, državi kandidatkinji, nametati blokadu otvaranja pregovaračkih poglavlja, što je od hrvatskih vlasti protumačeno kao ucjena i iskorištavanje slovenskog povlaštenog položaja kako bi riješila neka otvorena granična pitanja u svoju korist.

Tadašnji slovenski premijer Borut Pahor direktno je blokirao otvaranje daljnjih poglavlja Hrvatskoj, iako su se sve ostale zemlje članice EU zalagale za nastavak pregovora. U rujnu i listopadu 2009., tadašnja hrvatska premijerka Jadranka Kosor je pregovarala i dogovorila se sa Pahorom oko arbitraže, čime je završena slovenska blokada.

Dosadašnje vladajuće „elite“ nedovoljno su se borile protiv raznih grabežljivaca iz susjednih zemalja. Privlači ih naročito Hrvatsko more, znajući, Hrvati su ipak dozvolili nekoj Kresovićki..., da pregovaraju o granicama sa Slovenijom...

Činjenica iz povijesti je da su i pojedini hrvatski kraljevi životarili udovoljavajući svojim ženama porijeklom iz drugih naroda, a na štetu vlastitog naroda, npr. kao kralj Zvonimir i drugi. Mađari su ga kao bana i kralja pojedinca pomagali, dok im je odgovaralo, da bi uslijedili gnusni događaji i dodatna okupacija hrvatskih zemalja i eksploatacija Hrvata. Potom, paralelno s Mađarima i Srbi, predvođeni srpskom pravoslavnom crkvom, pojavljuju se kao novi okupatori u hrvatskim zemljama.

Današnju hrvatsku Vladu trebaju svi podržati da ne ustukne pod pritiscima oko graničnog dogovora sa Slovenijom na temelju mišljenja iz korumpirane arbitraže. Nitko nema pravo ustupati teritorij države, bilo da se radi o Savudrijskoj vali ili drugom hrvatskom teritorju. Sramatno je zagovaranje nekih iz hrvatske oporbe da se granični dogovor s Slovencima rješi na temelju kompromitirane arbitražne odluke. Hrvatska treba ustrajati da se crta razgraničenja na moru između Hrvatske i Slovenije uzima kao polazna točka od sredine ušća prirodnog korita rijeke Dragonje, a ne kao polazišna točka koju su Slovenci umjetno premjestili na Kanal sv. Odorika.


Zagreb - Zadar, 10. listopada 2017. godineSTRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2017., srijeda


ŠTETNE POSLJEDICE "CJELOVITE KURIKULARNE REFORME"
ŠTETNE POSLJEDICE "CJELOVITE KURIKULARNE REFORME"

https://www.vecernji.hr/vijesti/akademik-paar-poslao-otvoreno-pismo-ministrici-divjak-1198332Akademik Paar poslao otvoreno pismo ministrici Divjak

Smatram da stručne recenzije u "Crvenoj knjizi" nedvosmisleno pokazuju da sadašnji proces reforme po modelu "Cjelovite kurikularne reforme" (koncept Budak-Jokić) vodi u pogoršanje hrvatskog obrazovanja , poručuje Paar

Nakon izjave ministrice Divjak kako nije bilo značajnijih primjedbi na dokument Cjelokupne kurikularne reforme, akademik Vladimir Paar poslao joj je otvoreno pismo.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovana gospođo ministrice, povodom Vaših izjava da nema značajnijih primjedbi na dokument "Cjelokupne kurikularne reforme", slobodan sam skrenuti Vam pozornost na knjigu "Prilozi za raspravu o obrazovnoj i kurikulnoj reformi – kritike i vizije" ("Crvenu knjigu") koja iznosi ozbiljne kritike prijedloga "Cjelokupne kurikularne reforme" i daje novu viziju unaprjeđenja hrvatskog obrazovnog sustava, a temelji se na 120 stručnih recenzija u Znanstvenom vijeću za obrazovanje i školstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Ta knjiga predstavlja treći dio trilogije ("Crvena knjiga", "Bijela knjiga", "Plava knjiga") koja daje stručne kritike prijedloga "Cjelovite kurikularne reforme" i iznosi nove vizije razvoja hrvatskog obrazovanja u 21. stoljeću ("Hrvatska srednjoeuropska kurikulna reforma").

Smatram da stručne recenzije u "Crvenoj knjizi" nedvosmisleno pokazuju da sadašnji proces reforme po modelu "Cjelovite kurikularne reforme" (koncept Budak-Jokić) vodi u pogoršanje hrvatskog obrazovanja zbog sljedećeg: - "Cjelovita kurikularna reforma" udaljava hrvatsko školstvo od srednjoeuropskog modela školstva, umjesto da ga uzme kao orijentaciju, kojoj bi se trebalo postupno približavati u skladu s konkretnim mogućnostima i uvjetima; - "Cjelovita kurikularna reforma" uvodi pogrešnu metodologiju kurikula koja se prije nekoliko desetljeća pokazala neuspješnom u SAD, Njemačkoj i drugdje i kao takva je tamo napuštena; - "Cjelovita kurikularna reforma" ima štetne posljedice za STEM područje, koje je temelj za inženjerske, biomedicinske, prirodoslovno-matematičke i druge struke, bitne za gospodarski i društveni razvoj u 21. stoljeću.

No pogrešno je poistovjećivati STEM s informatikom: jer S znači fiziku, kemiju, biologiju, geologiju – T znači tehnologiju, u koju pored ostalog spada i digitalna tehnologija (informatika) – E znači inženjerstvo, sa širokim rasponom inženjerskih struka – M znači matematiku, od apstraktne do primjenjive; - "Cjelovita kurikularna reforma" zanemaruje nacionalni identitet i nameće jednoumni svjetonazor.

To je naročito problematično u predmetnim kurikulima Hrvatski jezik i Povijest, primjerice u odnosu na hrvatski jezik i Domovinski rat, a i u drugim predmetima kao primjerice u biologiji; - "Cjelovita kurikularna reforma" zanemaruje odgoj kao vrlo važnu sastavnicu odgojno-obrazovnog sustava; - "Cjelovita kurikularna reforma" zanemaruje post-STEM komponentu obrazovanja, koja uključuje također i značajna temeljna znanja iz humanističko-društvenog područja.

Pluralizam treba biti prisutan u samoj biti suvremenog obrazovanja orijentiranog na budućnost; - suprotno svjetskoj praksi u reformskim obrazovnim procesima, "Cjelovita kurikularna reforma" ne polazi od analize stanja, da najprije treba utvrditi što u postojećem sustavu treba mijenjati, a što sačuvati.

Umjesto toga, "Cjelovita kurikularna reforma" kreće u neprovjerene improvizacije koje umjesto poboljšanja mogu voditi u predvidiva pogoršanja obrazovanja.

Prije bilo kakvog novog "zahvata" u obrazovnom sustavu, treba temeljito i objektivno snimanje stanja u obrazovnom sustavu i izvršiti analizu nastavnih programa svih predmeta i tek na toj osnovi izvršiti cjelovitu reformu kurikula; - "Cjelovita kurikularna reforma" ignorira upozorenja iz najrazvijenijih zemalja (pa i iz same "Silicijske doline"), da pretjerano korištenje digitalnih medija u obrazovanju smanjuje učinkovitost učenja i ugrožava mogućim smanjenjem inteligencije i opasnošću od "digitalne demencije"; - "Cjelovita kurikularna reforma" je u suprotnosti sa suvremenom znanstvenim spoznajama neuroznanosti o kognitivnom razvoju pri odrastanju; - u "Cjelovitoj kurikularnoj reformi" strukovno obrazovanje nije usmjereno i razrađeno prema dokazano uspješnom srednjoeuropskom dualnom modelu, - "Cjelovita kurikularna reforma" zanemaruje svjetska iskustva koja pokazuju da se raspoloživa financijska sredstva ne smiju koncentrirati samo na jedan segment (digitalnu tehnologiju), nego trebaju biti ravnomjernije raspoređena na razvoj svih bitnih čimbenika i pedagoškog standarda (poboljšanje statusa učitelja i nastavnika; stalno stručno usavršavanje nastavnog kadra; opremanje kabineta za fiziku, kemiju, biologiju, tehnički odgoj, umjetnički odgoj itd.; školske radionice; održavanje školskih objekata; sportske objekte; projektnu nastavu; terensku nastavu).

To je osobito važno za STEM područje, gdje je digitalna tehnologija samo jedan od brojnih čimbenika koji sam za sebe nije dovoljan; - sadržaji predmetnih kurikula u "Cjelovitoj kurikularnoj reformi" su u brojnim suprotnostima sa suvremenim znanstvenim spoznajama i sa svjetskim razvojnim trendovima, jer pri njihovoj izradi pretežito nisu bili angažirani vrhunski znanstvenici matičnih disciplina.

Stručni argumenti za negativne ocjene "Cjelovite kurikularne reforme" detaljno su izneseni na preko tisuću stranica stručnih recenzija proslijeđenih Ministarstvu i transparentno sumirani u "Crvenoj knjizi" i "Plavoj knjizi". Ove recenzije i knjige rezultat su volonterskog rada istaknutih stručnjaka, koji su veliki posao recenziranja obavili bez ikakvog honorara.

"Crvena knjiga" (zajedno s "Bijelom" i "Plavom" knjigom) slobodno je dostupna svim zainteresiranima na mrežnim stranicama Hrvatskog pedagoško-književnog zbora http://hpkz-napredak.hr/novi- kurikul/ Nažalost, dosad od prosjetnih vlasti nije izražena spremnost za dijalog i raspravu na temelju stručnih argumenata.

To zabrinjava, jer prema mišljenju recenzenata reforma školstva sada se usmjerava u pogrešnom smjeru i moguće ju je uspješno provesti samo ako se stručni timovi za izradu predmetnih kurikula i ekspertnu radnu skupinu bitno prošire: uključenjem vrhunskih znanstvenika matičnih disciplina (naročito međunarodno afirmirani sveučilišni profesori) i brojni iskusni učitelji i nastavnici koji zastupaju stručne argumente za obrazovnu reformu na drugačijim načelima nego što je "Cjelovita kurikularna reforma". Ti nužno potrebni stručnjaci dosad nisu bili angažirani u izradi kurikulnih dokumenata, na što je u dva navrata upozoravala Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Tko će snositi krivnju kada promašaj postane očit po posljedicama? Kako će tada reagirati javnost? Zašto nema sučeljavanja stručnih argumenata?

Ne bi li trebalo izvijestiti javnost o posljedicama koje bi izazvala pogrešna orijentacija reforme školstva? Primjerice, kakve bi štetne posljedice imala "Cjelovita kurikularna reforma" predvidivim smanjenjem broja inženjera i liječnika? Zašto javni mediji ne otvore širi prostor sučeljavanju stručnih argumenata i pluralizma vizija obrazovanja u funkciji razvoja?

Treba također reći da je mišljenje mnogih recenzenata da bi se uspješno u reformu moglo ući još ove školske godine postupno, korak po korak. Ali ne na način predviđen "Cjelovitom kurikularnom reformom". Nego na način kako je to u načelu bilo iznijeto u ranijim kurikulnim prijedlozima Ministarstva još prije desetak godina i sada ponovljeno u "Crvenoj knjizi" ("Hrvatska srednjoeuropska kurikulna reforma"): u prvom koraku to je rasterećenje udžbenika od pretjeranih enciklopedijskih podataka; poticanje učenika na kreativno i logičko razmišljanje; intenziviranje projektne nastave; naglašavanje interdisciplinarnosti; usporedba sadašnjeg kurikula sa srednjoeuropskim itd., a naročito je važno poboljšavanje statusa i motiviranosti učitelja, nastavnika i profesora. Prvi uspješni rezultati takvog pristupa mogli bi se očekivati već u kratko roku.

Poštovana gospođo ministrice, slobodan sam predložiti da razmotrite stručne kritike i vizije, što dolaze zajednički i od brojnih iskusnih učitelja, nastavnika i profesora sa škola, i od sveučilišnih profesora, akademika i znanstvenika, okupljenih u Znanstvenom vijeću za obrazovanje i školstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

S izrazima poštovanja,

Zagreb, 1.listopad 2017.

akademik Vladimir Paar
predsjednik Znanstvenog vijeća za obrazovanje i školstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

- 20:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.10.2017., ponedjeljak


Vulin tendenciozno laže kako bi Srbija izbjegla platiti ratnu štetu
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Vulin tendenciozno laže kako bi Srbija izbjegla platiti ratnu štetu

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-vulin-tendenciozno-laze-kako-bi-srbija-izbjegla-platiti-ratnu-stetu/

http://hrnews.hr/vijesti/hrvatska/stranka-hrvatskog-zajednistva-vulin-tendenciozno-laze-kako-bi-srbija-izbjegla-platiti-ratnu-stetuSrbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin došao u Šibenik na ustoličenje dalmatinskog episkopa SPC-a i pred hrvatskim sredstvima informiranja lažeći navodi da je u Hrvatskoj bio građanski rat. Prošle godine je boravio u Pakracu zajedno s SPC-om kada se raspričao da se Srbija naoružava zbog Hrvatske. Ovo nijedna država ne bi tolerirala. Tko ga pušta kao takvog u Hrvatsku, jer Hrvatska je članica EU i treba mu zabraniti ulazak u Hrvatsku.

Domovinski rat je bio oslobodilački i obrambeni rat. Sam naziv ukazuje kako se Domovinski rat protiv Srba kao okupatora nije dogodio po socijalnoj osnovi na hrvatskom teritoriju. Nakon što su Srbi poraženi kao agresori - okupatori u Hrvatskoj državi, tendenciozno lažu da je to bio građanski rat, kako bi izbjegli platiti ratnu štetu. Dakle, kada se dogodi građanski rat u državi, jednom narodu, uzrok je u socijalnoj osnovi.

Nezaobilazno ini okupatori,naročito Srbi, destabilizirali su Hrvatsku i odgovorni su za stradanja Hrvata u zadnja dva rata.

Istina da su Srbi glavni uzrok zadnjih dvaju ratova u Hrvatskoj, ali i Hrvati su im na neprirodan način naivno i neodlučno dozvoljavali da u Hrvatskoj siju beznađe, jer se od zla nisu štitili preventivom. Srbi nas u Domovinskom ratu nisu uspjeli zavaditi, ali stalno pokušavaju i koriste hrvatsku pospanost i ne samo oni, što opominje, da se ne bi opet dogodio okupator uvjet je žrtvovanje, zajedništvo - snaga - natalitet.

Danas hrvatski susjedi specijalnim ratovima pokušavaju pomoću i preko svojih manjina destabilizirati hrvatski narod . . ., konkretno: kao i za vrijeme 1. i 2. Jugoslavije - Velike Srbije mentor im je Srpska pravoslavna crkva. Uporno i pored pravila pravoslavlja, Srpska pravoslavna crkva proturječi ustrojstvu pravoslavlja, jer Srpska pravoslavna crkva može postojati i djelovati samo u Srbiji, kao što Hrvatska pravoslavna crkva može postojati i djelovati samo u Hrvatskoj, jer se vežu uz državu naroda i glavni grad.

Nije im uspio projekt Jugoslavije - Velike Srbije. Ratovali su u Hrvatskoj, od 1918. do 1990. godine pod motom spaljena zemlja, na razne načine su desetkovali Hrvate. Nakon 1990. godine nisu realizirali svoju želju do kraja pa danas specijalnim ratovima, kada im se ukaže prilika, spremni urušavaju hrvatsko opće dobro.


Zagreb - Zadar, 2. listopada 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA- 20:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se