STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

18.04.2018., srijeda


Gordan Jandroković zamalo nije stradao kao Stjepan Radić
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Gordan Jandroković zamalo nije stradao kao Stjepan Radić

http://www.tjedno.hr/shz-cetnici-opet-pripremaju-rat/Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i članovi izaslanstva koje su bili u službenm posjetu Srbiji zamalo nisu stradali u srbijanskoj skupštini kao i Stjepan Radić i tadašnja hrvatska delegacija. Sadašnji predsjednik Hrvatskog sabora kao da još dovoljno nije upoznao nevjerne Srbe. Kao da Hrvati ne mogu apstrahirati već odlaze u Beograd i otkrivaju im svoje adute, koje Srbi lukavo koriste. Dakle, Radići su utoliko neodlučno upozoravali naivne i nevine Hrvate na opasnost od strastvenih okupatora pa su zato stradali u Beogradu... Evo zamalo nije stradao i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, koji još nije izvukao pouku što se je sve dogodilo Stjepanu Radiću i tadašnjim hrvatskim zastupnicima u srbijanskoj skupštini. Danas, istim šablonama kao 1918. godine, 1941. godine i 1990. godine, četnici s Šešeljom i sličnima izazivaju i pripremaju se za rat u pogodnom trenutku protiv Hrvatske.


Zagreb-Zadar, 18. travnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 20:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2018., srijeda


Dodik bi htio gurnuti nevine i naivne u još koji svjetski rat
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Dodik bi htio gurnuti nevine i naivne u još koji svjetski rat

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/stranka-hrvatskog-zajednistva-dodik-bi-htio-gurnuti-nevine-i-naivne-u-jos-koji-svjetski-rat-1153132/Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na autocesti u Hrvatskoj kod Vinkovaca platio kaznu zbog prebrze vožnje pri povratku iz Beograda, a u vezi toga Dodik je novinarima naveo „da ga ne treba štititi hrvatska policija i da se ne osjeća sigurno kada ga oni štite i da vjeruje da će vrlo brzo biti izgrađen autoput od Banje Luke do Bijeljine, do granice sa Srbijom, i neće biti potrebe za putovanje kroz Hrvatsku”. Dodiku još nije jasno da hrvatska i bošnjačka vojska mogu u svakom momentu prekinuti koridor u Posavini i kontrolirati ga do granice sa Srbijom. Dakle, mogući izgrađeni autoput od Banje Luke do Bijeljine, do granice sa Srbijom mogu uvijek kontrolirati Hrvati i Bošnjaci u BiH. Dodik igra na kartu intriga i zamora, jer misli da će se svijet umoriti od BiH-a, odnosno vara međunarodnu zajednicu. Od 220.000 Hrvata u RS ostalo je 8000. Dakle, od 220 tisuća koliko ih je bilo do 1992. godine, 92 posto Hrvata protjerano je iz Republike Srpske.
Eto kako je Dodikova RS došla do područja, na etničkom čišćenju i zločinima, preko kojega namjerava izgraditi autoput od Banje Luke do Bijeljine, do granice sa Srbijom, a preko kojega će se Dodik osjećati sigurno.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je u utorak u Trebinju jače veze Srbije i Republike Srpske, dok je predsjednik tog entiteta Milorad Dodik istodobno izjavio kako se nada što bržem nestanku "granice na Drini".

Sada je svima jasno da Hrvatska nije u NATO savezu Srbija bi već počela rat protiv RH i BIH.

Kao što je poznato Garašanin i Karadžić pokušali su širiti srpske granice do crte Virovitica – Karlobag. Što je Milošević konkretno, vojnom silom pokušao realizirati, a što nakon neuspjeha Srbi sa svojim mentorom SPC i bezdušnim hrvatskim janjičarima žele realizirati i danas, ne odustaju. Na njihovu žalost rijeka Drina ponovo je granica i preko koje neće više gurnuti nevine i naivne u još koji svjetski rat.

Hrvatski narod, naročito zadnje stoljeće pod pritiskom je okupatora, neprosvijećenih vladara iz redova orjunaša, solunskih boraca. . . i „Strosmajera“, pomoću kojih se pomicala granica zapadno od Drine i zatirao hrvatski jezik, pa kao takvi serviraju Hrvatima vladare da im diktiraju da postanu bezdušni kao što su i sami, samo radi osobnih koristi, dok zajednici ruše temelje. Diplomatsko komuniciranje posljedica je laži naroda istočno od rijeke Drine, koji su davno odlučili služiti materiji,što im se kao bumerang vraća u negativnom smislu.

Kako zlo ima tendenciju širenja, spomenuti vandali širili su svoju izopačenost i zapadno od rijeke Drine, prema jugu i sjeveru. Zatečeni narodi na područjima i dalje od Austrije uvjerili su se u njihovu izopačenost: da njihova riječ ne znači ništa, da samo kradu i ubijaju. S njima se ni onda nije moglo komunicirati i uspostaviti dijalog kao bezdušnicima, samo su se usmjeravali protiv života, sijali beznađe i smrt. Zato u tom neredu koji se širio i zapadno od Drine komuniciralo se posebnim diplomatskim stilom, jer riječ je o posebno opasnom zlu, da bi se kako-tako osluhnulo njihove uvijek podle namjere.
Zato i danas s njima treba samo diplomatski komunicirati i ne dozvoliti im . . .


Zagreb-Zadar, 11. travnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.04.2018., petak


UZ SUGLASNOST VLADE RH NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA PRODAO MOTEL “MASLENICA” I ZEMLJIŠTE UKUPNE POVRŠINE 58 300 m2 U IZNOSU OD 100.000,00 DEM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

Priopćenje za javnost


UZ SUGLASNOST VLADE RH NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA PRODAO MOTEL “MASLENICA” I ZEMLJIŠTE UKUPNE POVRŠINE 58 300 m2 U IZNOSU OD 100.000,00 DEM

http://www.hrnews.hr/vijesti/hrvatska/uz-suglasnost-vlade-rh-nacionalni-park-plitvicka-jezera-prodao-motel-maslenicaMotel “Maslenica” kod Masleničkog mosta u općini Jasenice (Zadarska županija) je bio u sastavu Nacionalnog parka Plitvička jezera, a kojega je prije 19 - godina kupio Ivan Strika hrvatski iseljenik iz Australije, koji je podrijetlom iz Lovinca, Općina Poličnik. Motel "Maslenica" je i nakon 19 godina od kupnje i dalje devastiran i neobnovljen.

U vezi prodaje Motela “Maslenice” SHZ je sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama zatražio od NACIONALNOG PARKA PLITVIČKA JEZERA po kojim uvjetima je prodan navedeni objekt Ivanu Striki.

Dostavljamo hrvatskoj javnosti odgovor Nacionalnog parka plitvička jezera:

Poštovani ,
Nastavno na e-mail Ustanove od 26. ožujka 2018. godine, te nakon izvršene provjere podataka iz arhive Ustanove ovim putem Vam odgovaramo na Vaš zahtjev za pristup informacijama kako slijedi.
Dana 19. srpnja 1999. godine sklopljen je Ugovor o prodaji nekretnina između Ustanove kao prodavatelja i g. Ivana Strike kao kupca, kojim Ugovorom je Ustanova prodala g. Striki nekretnine u Maslenici koje u naravi predstavljaju Motel „Maslenicu“ i pripadajuće zemljište ukupne površine 58 300 m2 za kupoprodajnu cijenu u iznosu od 100.000,00 DEM uvećanu za iznos komunalne naknade od 40.000,00 DEM. Prije sklapanja navedenog Ugovora o prodaji nekretnina Ustanova je dobila suglasnost Upravnog vijeća Ustanove (25. rujna 1998. godine), kao i Vlade Republike Hrvatske (18. prosinca 1998. godine).

S poštovanjem,
Nataša Maričić Brkljačić, dipl. iur.
v.d. voditelja Službe zajedničkih poslova – tajnik Ustanove


Zadar, 6. travnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

- 20:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.04.2018., utorak


Austrijski Falkensteiner na plaži na Boriku u Zadru ograđuje zemljište žicom
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

Priopćenje za javnost

Austrijski Falkensteiner na plaži na Boriku u Zadru ograđuje zemljište žicom

http://akademija-art.hr/hr/hrvatska/austrijski-falkensteiner-na-plazi-na-boriku-u-zadru-ograduje-zemljiste-zicom/
http://www.makarska-post.com/index.php/shz-zadar-od-borika-prave-auschwitz/
https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/tribina/clanak/id/539310/stranka-hrvatskog-zajednistva-od-borika-prave-auschwitz
http://hrnews.hr/vijesti/regionalne-vijesti/od-borika-se-pravi-logor-tvrde-iz-shz
https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:6j9_3FzCzXQJ:https://ezadar.rtl.hr/politika/2982113/shz-zadar-borik-se-polako-pretvara-u-auschwitz/+&cd=4&hl=hr&ct=clnk&gl=hrAustrijski Falkensteiner na plaži na Boriku u Zadru ograđuje zemljište žicom kao u logoru. Od Borika prave Auschwitz! Isti hoće uzurpirati plažu da se Zadrani i Zadranke ne mogu kupati na plaži Borik. Isti protuzakonito ograđuju zemljište plaže na Boriku bez dozvole nadležnih hrvatskih institucija. Dostavljamo hrvatskoj javnosti fotografirano ograđivanje zemljišta žicom oko plaže Borik čije slike govore više od riječi. Što oni smatraju da Hrvatima mogu raditi što ih je volja. Treba im oduzeti koncesiju za turističko naselje Borik.

Borik d.d. Zadar osnovan je 1959. godine, a od njegova osnivanja nikada nije bila postavljana žica uz plažu uz more, kao što se sada postavlja u samostalnoj Republici Hrvatskoj. Austrijski Falkensteiner hoće od plaže Borik da načini privatnu plažu.

Kao što je navedeno Borik d.d. osnovan je 1959. godine kada je u svom sastavu imao jedan mali hotel koji je nastao i adaptacijom duge uske zgrade koja je prvotno služila u gospodarske svrhe. Hotel je dobio naziv PARK i raspolagao je sa 24 kreveta i zapošljavao je 18 radnika. Prve godine poslovanja hotel je ostvario 9.390 noćenja. Do 1963. godine na tu se zgradu u dva navrata dogradilo po jedno 2-katno krilo tako da je hotel PARK raspolagao sa 102 ležaja «B» kategorije.

U daljnjem razvoju Borika d.d. Zadar izgrađeno je:

1. 1960. godine sjevernije od hotela PARK izgrađena je depadansa DONAT sa 96 ležajeva «B» kategorije.
2. 1963. godine izgrađen je hotel ZADAR kao centrlni dvokatni objekt sa srestoransko-
kavanskom terasom uzduž cijele zapadne fasade orijentiranom na more.
3. 1964. godine izgrađen je hotel SLAVIJA (danas PUNTAMIKA) koji je raspolagao sa 229 ležaja «B» kategorije
4. 1969. godine hotelu PARK (danas ADRIANA) dodano je novih 80 ležaja.
5. 1970. godine hotel NOVI PARK 342 ležaja visoke «B» kategorije
6. 1970. godine hotel BARBARA 354 ležaja visoke «B» kategorije
7. 1963. godine AUTOKAMP BORIK sa 2400 mjesta
8. 1965. godine AUTOKAMP PUNTAMIKA sa 700 ležaja
9. 1981. godine hotel ASSERIA(Benkovac) sa 106 ležaja
10. 1985. godine hotel DONAT sa 302 ležaja i kongresnom dvoranom sa 350 sjedala, te malom dvoranom za sastanke sa 50 sjedala
11. 1988. godine MARINA BORIK sa 220 vezova

Najveća hrvatska sramota od stoljeća sedmog do danas je Zakon o pretvorbi...sa svim izmjenama i dopunama, objavljivan od 1991. do 2003. godine. Danas znamo da više od 50 posto imovine tvrtke koje su prodavane nije bilo evidentirano u elaboratima o pretvorbi, što znači da je polovina nekretnina u rukama pojedinaca bez ikakvog pravnog temelja. To također znači da je tih 50 posto prodano u bescjenje. Milijunske nekretnine prodavane su manipulacijama, kreditima s fiktivnim pokrićima itd. Kada se i plaćalo novcem, to je u golemom postotku prodavano za desetinu ili petinu stvarne vrijednosti nekretnine. Eto kako su Hrvati žrtve zakona koje su pisali i pišu okupatori Hrvatske, uz asistenciju Hrvata pojedinaca kao njihovih produženih ruku.

Tako je na taj način i austrijski Falkenstein došao preko «Hypo Alpe Adria Bank» do poduzeća Borik dd Zadar, kao što su gore navedeni hoteli, autokampovi i marina Borik, koje su Hrvati izgradili. Osim poduzeća Borik dd kriminalne grupe su preko «Hypo Alpe Adria Bank» u Zadarskoj županiji preuzeli i sva bivša društvena poduzeća, hotele, marine, izvore vode..., te ne otvorivši niti jedno radno mjesto u proizvodnji, što ima nesagledive posljedice za hrvatsko gospodarstvo. Hypo banka se koristila kao osobni bankomat, a Zadar je postao talac tih kriminalnih grupa koje su navedenim kapitalom zavladali nekretnimama, institucijama te na kraju i ljudima zbog čega je Zadar nazvan Hypograd!

Odobravani su sumnjivi, rizični krediti preko Hypo International u Klagenfurtu:
Borik d.d - 64 milijuna eura,
Punta Skala d.o.o - 129,6 milijuna eura,
Aluflexpack d.o.o. - 54,6 milijuna eura,
Aluflexpack d.o.o.- 11,2 milijuna eura,
Kepol Terminal d.o.o. - 10,7 milijuna eura,
Kepol Plast d.o.o.; 1,9 milijuna eura,
Marina Dalmacija d.o.o. - 3,8 milijuna eura,
Marina Borik d.o.o.; 3,5 milijuna eura,
Projekt Bibinje d.o.o.- 2,4 milijuna eura,
Sveti Rok d.o.o. - 2,5 milijuna eura,
Maraska d.d.- 3,8 milijuna eura...

Nakon toga kriminalne grupe kada su preuzeli vrijedne nekretnine promijenili su naziv „Hypo banke“ u „Addiko banku“ da Hrvati ne bi skužili da se radi o istoj banci i da prikriju kriminalne radnje. Kako ne bi ispalo da su sve preuzeli marinu „Borik“ Zadar i marinu Dalmaciju u Bibinju-Sukošan prodali su Turcima Dogus grupi, koji su u Hrvatsku i u Zadar došli uz pomoć Bude Lončara, bivšeg ministra vanjskih poslova Jugoslavije i Branka Roglića, hrvatskog poduzetnika.

Nakon što je Dogus grupa postala vlasnikom marine „Borik“ i „Dalmacija, koje su joj omogućile udbaško - kriminalne grupe, a također iste su po uhodanoj šabloni svojim vezama utjecale da se i zadarska luka Gaženica daje u 20 – godišnju koncesiju turskoj kompaniji pod netransparentnim i ekonomski neisplativim uvjetima jer je Upravno vijeće Lučke uprave Zadar donijelo je odluku o dodjeli koncesije na 20 godina jedinom ponuditelju – tvrtki Zadar International Port Operations (ZIPO) koja je krajem prošle godine osnovana u Zagrebu. Iza te tvrtke stoji Global Ports Holding, međunarodni konzorcij kojem su vlasnici u Turskoj. U gradnju zadarske luke Gaženica luke uloženo je 1,5 milijardi kuna, a daje se za nešto više od 32 milijuna kuna. Toj istoj turskoj tvrtki je zbog nepravilnosti Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik jednoglasno raskinulo predugovor o koncesiji za putnički terminal u Gružu. Smatramo da će koncesija turskoj kompaniji ostaviti duboki trag na Grad Zadar i njegovo pučanstvo jer se radi o štetnim ugovorima. Također, takvim ugovorima protjerati će se hrvatsko stanovništvo s rodne grude, a sve kako bi preko zadarske luke Gaženica grad Zadar postao odskočna daska za daljnja osvajanja. Iz navedenog je vidljivo da su oni koji su odlučivali o koncesiji ostali zadnje utočište sluganskog činovništva za tuđe interese.

Turski predsjednik Erdogan često u svojim govorima poziva Turke u Europi u kojima navodi "Obrazujte djecu u najboljim školama, neka vam obitelji žive na najboljim mjestima, vozite najbolje automobile, živite u najboljim kućama i imajte petero, a ne samo troje djece". To Turci i rade zato su i došli u Zadar jer su uzeli najvrijednije što postoji marinu Borik, marinu Dalmacija i zadarsku luku Gaženica. Sve što Erdogan od njih traži.

Koliko je austrijski Falkensteiner ozbiljan u poslovanju vidljivo je i po tome što je uništio benkovački hotel Asseria. Nekadašnji hotel Asseria prije rata je bio u vlasništvu hotelske kuće Borik. Tu je tvrtku kupila austrijska tvrtka Falkensteiner u čijem je vlasništvu i taj hotel. Grad Benkovac, na žalost, nema instrumente da tu tvrtku prisili na obnovu hotela. Trenutačni izgled zgrade sigurno ne služi na čast tako renomiranoj tvrtki.

Vidjivo je da su stranci okrutni, koji su skupa s hrvatskim izdajicama stvorili nered u Hrvatskoj uzimajući Hrvatima materijalna bogatstva, a što je razlog iseljavanja Hrvata. Dakle, spašava odlučna borba protiv konkretnog zla, neodlučnost je najveća mana čovjeka, znači u ime časti i dostojanstva mora se konkretno djelovati, a ne slučajno... Danas u Hrvatskoj-riječima se ne može opisati agonija koju Hrvati proživljavaju, a koja će trajati sve dok se hrvatski narod odlučno ne suprotstavi trulim pojedincima koji razaraju hrvatsku zajednicu.


Zadar, 3. travnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.04.2018., ponedjeljak


ČOVJEK SE OČITUJE KOLIKO ZASTUPA JEDNO ZAJEDNIŠTVO - OPĆE DOBRO
USKRSNUĆE – PROSVJETLJENJE
U IME ŽIVOTA VESELJE ...
SVIM HRVATIMA U DIJASPORI I HRVATSKOJ PUNO VESELJA!


***

ČOVJEK SE OČITUJE KOLIKO ZASTUPA JEDNO ZAJEDNIŠTVO - OPĆE DOBROAko čovjek ne živi u ime zajednice – općeg dobra, Jednog ..., pojedinac izdvojen izopačen je kao nijedan, nitkov, jer ne djeluje zajedno u svojoj zajednici, po načelima Stvoritelja, ne teži kraljevskom vrhu u konstelacijama općeg dobra, koje funkcionira radi orijentacije svakom pojedincu. Dakle, pojedinac koji se iz bilo kojih razloga izdvaja iz općeg dobra, zajednice narušava sklad Jednog, na strani je zla. Treba spoznati da dobro spaja i garantira smisao življenja na Zemlji, dok zlo razdvaja – stvara nezadovoljstva, tako se i čovjek opredjeljuje za sebe ili protiv sebe. S napomenom da je razmišljanje – djelovanje uzrok, što se pretpostavlja u Jednom ..., treba se ustajati svakog dana da bakljonoše, pojedinci vrište da se Hrvati ustaše – ustaju toliko puta protiv zla, kao što će i ubuduće ustajati – činiti u ime zajednice, svaki dan. Dakle, misliti i djelovati je uzrok smisla života - svaki dan u godini, što čovjeka ojačava pa se nema razloga bojati ( neznanje i strah su atributi koji govore o pojedincu). Oni koji imaju razloga boje se, kao egoisti – ateisti – materijalisti robovi su osjetila po volji, jer razbijaju Jedno – opće dobro, zato su i bestemeljni ( samo oni ), jer nisu obraćenici, vampiri su - bakljonoše, koji lunjaju po mraku, jer nisu prosvijetljeni. Čovjek kao pojedinac, po kategorijama kvalitete, mogao je i može na Zemlji dostizati u svojoj zajednici kraljevske visine, prosvjetljujući se na beskonačnom putu. Sebe po načelima pokazuje drugima kako je u ime Jednog dostigao taj nivo za vidjeti - uzorno poticajan ... Takav pojedinac svjesno je neustrašiv, jer nije rob osjetila, s razlogom uskrsava i ima se čemu veseliti ..., na raspolaganju je zajednici ..., pokazuje da je u zajednici zajedno. Blago zajednici u kojoj se takvi pojedinci pojavljuju ..., koji su odraz načela Života po kojima se živi uspravno ..., suprotnost su neuredni s kojima se narušava samopoštovanje ..., kada je zajednica u moralnoj krizi – kao raštimani orkestar ... Rješenje je talentirani vladar – vlast koji će narod, navikavanjem na red i rad, usmjeriti na put Života na kojem se ustrajava, spoznaje i radosno živi.

HRVATI trebaju birati predsjednika i premijera između pet kandidata za predsjednika i pet za premijera iz Hrvatske i dijaspore, koji će po dužnostima biti odgovorni. Znajući da je politika uzrok po djelovanju, a posljedica kao odraz djelovanja - pokazuje rezultate brižnosti za opće dobro. Do sada Hrvatima kao narodu definicije što je politika očito nisu prihvatljive, jer su red i rad u raskoraku sa smislom življenja i općim dobrom.

Podrazumijeva se da je prosvijetljeni pojedinac biran za koordinatora kao uzor po žrtvovanju – talentima iz zajednice u kojoj obitava. Takav, očigledno, prosvijetljeni čovjek po žrtvovanju za opće dobro nije rob osjetila pa je u službi pomoću Stvoritelja svojoj zajednici na raspolaganju prema načelima .... Ustrajno na putu besmrtnosti – Života ..., pozvan i odgovoran je kao koordinator da služi ... Zna da ( po porušenoj ekonomiji se ruši država, da čovjek kao duhovno biće golu egzistenciju pretpostavlja) su red i rad uvjet uzornosti.

Prosvijetljeni sluga, čuvar - koordinator primjerno se žrtvuje, zato je zaštićen i siguran uz Oca, gdje bez straha - sa Stvoriteljem kao medij Dobra diktira svome narodu i potiče na spoznaju po načelima ..., djeluje i oslanja se na Izvor Života ..., Spasitelja koji raširenih ruku čeka zalutale pojedince.

Dakle, po imenu se izdvaja i označava specifičnost pojedinaca i naroda, kako po dužnostima tako i odgovornostima, čineći sami sebi sude.

Zadar, ožujak, 2018. godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i
poticanje nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.04.2018., nedjelja


ČESTITKA
ČESTITKASRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS SVIM HRVATIMA I HRVATICAMA
ŽELI VAM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

31.03.2018., subota


TURSKO-UDBAŠKE-KRIMINALNE GRUPE PREUZELE ZADAR
TURSKO-UDBAŠKE-KRIMINALNE GRUPE PREUZELE ZADARHrvatski politički tjednik
7 dnevno, 30.03.2018.
- 19:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.03.2018., četvrtak


OPĆINA POLIČNIK NEMA FINANCIJSKIH SREDSTAVA ZA PROVOĐENJE IZBORA ZA ČLANOVE VMO-a
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

OPĆINA POLIČNIK NEMA FINANCIJSKIH SREDSTAVA ZA PROVOĐENJE IZBORA ZA ČLANOVE VMO-aPočetkom prosinca 2017. godine SHZ je dao priopćenje za javnost da Općina Poličnik ne provodi izbore za članove vijeća mjesnih odbora, kojima je istekao mandat 1. prosinca 2017. godine. Prema članaku 61.a stavka 1. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi jedinica lokalne koja ima osnovane mjesne odbore dužna je provoditi izbore za članove mjesnih odbora.

Na navedeno priopćenje SHZ-a Zadarski list objavio je članak pod naslovom Izbore za VMO-a provest ćemo po izmjenjenom zakonu od 8.12.2017. godine u kojem je načelnik općine i saborski zastupnik Davor Lončar naveo „ kako je riječ o zlonamjernom prozivanju iz SHZ-a sa ciljem destabilizacije i to ekonomske, socijalne i političke i da nisu jedinice lokalne samouprave veliki gradovi u kojima se mogu provoditi veće aktivnosti i da im nije namjera ne provoditi izbore za vijeće mjesnog odbora i da se Zakon nedavno mijenjao i da su znali da će se mijenjati i da će sukladno novim odredbama, Općinskom vijeću dostaviti prijedlog za izbor članova mjesnog odbora na sjednici koja će se održati u ožujku 2018. godine“.

I gle čuda došao je ožujak 2018. godine, ali se opet neće provesti izbori za članove vijeća mjesnih odbora općine Poličnik. Naime, Općinsko vijeće Općine Poličnik na svojoj 10. sjednici održanoj dana 09. ožujka 2018. godine donijelo je odluku o odgodi provođenja izbora članova Vijeća mjesnih odbora, kojom se odgađa provođenje izbora za članove Vijeća mjesnih odbora Općine Poličnik novog mandata od 2017. - 2021. godine i da će se provođenje izbora za članove Vijeća mjesnih odbora Općine Poličnik provesti naknadno na prvim sljedećim izborima, sve radi smanjenja troškova.

Vidljivo je da „visoko rangirana“ Općina Poličnik u Zadarskoj županiji nema financijskih sredstava za provođenje izbora za članove Vijeća mjesnih odbora Općine Poličnik

Prilog:
https://www.opcina-policnik.hr/images/sluzbeni-glasnik/2018/SG-02-18.pdf


U Poličniku, 29. ožujka 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Radnici i dalje uvjereni da je Adria mogla opstati
Radnici i dalje uvjereni da je Adria mogla opstati

HTTP://WWW.ZADARSKILIST.HR/CLANCI/28032018/RADNICI-I-DALJE-UVJERENI-DA-JE-ADRIA-MOGLA-OPSTATIBivši radnici sumnjaju da će zarađeni novac uskoro dobiti iz stečajne mase, jer je, kako je u srijedu na konferenciji za novinare rekao Darko Zelić iz koordinacijskog odbora bivših djelatnika te tvrtke, gotovo sva imovina i veliki dio strojeva iz nekadašnjeg tvorničkog kruga otuđeni

Iako je od pokretanja stečaja nad tvornicom ribljih konzervi Adria u Gaženici proteklo tri godine, bivši radnici još uvijek nisu ostvarili svoja prava i naplatili potraživanja u ukupnom iznosu od 10,1 milijun kuna. U trenutku pokretanja stečaja, dug poslodavaca prema njima iznosio je oko 12,6 milijuna kuna, ali je Agencija za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca za njih 150, koji su na dan stečaja upućeni na Zavod za zapošljavanje, isplatila tri plaće i otpremnine, ukupno 2,5 milijuna kuna.

Bivši radnici, međutim, sumnjaju da će zarađeni novac uskoro dobiti iz stečajne mase, jer je, kako je u srijedu na konferenciji za novinare rekao Darko Zelić iz koordinacijskog odbora bivših djelatnika te tvrtke, gotovo sva imovina i veliki dio strojeva iz nekadašnjeg tvorničkog kruga otuđeni.

- Tema ove konferencije je stanje stečajne mase i kriminala koji je napravljen nad tvrtkom Adria d.d. u stečaju. Ja živim u blizini tvornice i ono što tamo vidim je katastrofa. Sve je provaljeno, devastirano, zaraslo, odneseno je sve što se moglo odnijeti, zaštitara nema... Ostali su samo strojevi teški par tona. Na sudu je održano nekoliko dražbi ali bez uspjeha. Sve se to nekako odugovlači, predugo traje. Zato ovim putem želimo potaknuti sve one koji na tijek stečaja mogu utjecati da to brže rješavaju, poručio je Zelić podsjećajući kako su tvornički strojevi u Gaženici pokrenuti još davne 1948. godine, a onda, prije tri godine zauvijek utihnuli. Podsjetio je i na brend Eva koji je u toj tvornici osmišljen, na vrijedne i kvalitetne radnike koji su godinama, radeći u tri smjene održavali kvalitetu ribljih konzervi i na taj način neposredno osiguravali tržište.

- Danas su u Hrvatskoj još samo dvije takve tvornice - Mirna Rovinj i ona u Postirama. Mi, bivši radnici, uvjereni smo da je tvornica mogla opstati i biti sačuvana radna mjesta, da bivši direktor Miodrag Lacić nije podigao puste kredite i da Jadranko Lisica i Neven Badurina, koji su bili u jednogodišnjem najmu, nisu tvornicu ostavili u tako lošem stanju, a u Ostreu Stankovci prenijeli ugovor za suradnju s Podravkom, iznio je Zelić te spomenuo kako je i jedan stroj završio u Ostrei, te da je nedavno donesena pravomoćna presuda da ga se vrati Adriji, odnosno u stečajnu masu, ali da po njegovim saznanjima to nije učinjeno. Zelić je spomenuo tužbu protiv nekadašnje Dalmatinske banke za milijunske iznose podnesenu u ime 20-ak nekadašnjih zadarskih tvrtki od kojih je, kako je kazao, donesena presuda samo u slučaju Bagata, a ostalo zaustavljeno.

- I dalje tražimo svoj novac i pozivamo institucije da istraže što se tu dogodilo. Neka odu u krug tvornice i vide što je sada tamo, poručio je u ime bivših radnika Adrije Zelić.


- 13:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.03.2018., srijeda


ČESTITKA
ČESTITKASRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS SVIM HRVATIMA I HRVATICAMA
ŽELI VAM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se