STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

13.12.2017., srijeda


Općina Poličnik ne provodi izbore za članove VMO-a

Zadarski list, 7.i 9. prosinca 2017.

- 20:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.12.2017., nedjelja


Općinski odbor HDZ-a Poličnik kompromitirao HDZ
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica SHZ-a Zadarske županije

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Općinski odbor HDZ-a Poličnik kompromitirao HDZ

http://www.tjedno.hr/shz-hdz-i-reformisti-u-polocniku-su-imali-jednu-zenu/Mnoge političke stranke i nezavisne liste (grupe birača) za lokalne izbore u svibnju 2017. godine izbjegavale su predložiti kandidacijske liste jer nisu imali uravnoteženu zastupljenost ravnopravnosti spolova, a sve kako ne bi kršili odredbe Zakona o lokalnim izborima i Zakona o ravnopravnosti spolova i da ne bi plaćali kazne. Međutim, zbirna kandidacijska lista HDZ-a i Narodne stranke - reformisti toga se nisu držali jer su za izbor članova Općinskog vijeća općine Poličnik za lokalne izbore, koji su se održali u svibnju 2017. godine imali samo jedno ženu i to Nadu Lončar članicu Narodne stranke - reformisti, a HDZ niti jednu. Predlagatelji kandidacijske liste HDZ i Narodne stranke - reformisti nisu tada poštivali načelo ravnopravnosti spolova, sukladno posebnom zakonu. Članak 9. st.3. Zakona o lokalnim izborima (NN 144/12,121/16) navodi „da su predlagatelji kandidacijskih lista dužni poštivati načelo ravnopravnosti spolova, sukladno posebnom zakonu“.

Na listi predlagači HDZ i Narodna stranka - reformisti trebali su imati najmanje 6 žena od 13 predloženih kandidata za izbor članova Općinskog vijeća općine Poličnik za lokalne izbore, koji su se održali u svibnju 2017. godine. Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Poličnik je Davor Lončar, koji je ujedno tada bio i nositelj kandidacijske liste HDZ-a i Narodna stranke - reformisti za izbor članova Općinskog vijeća općine Poličnik koja je imala samo jednu ženu, odnosno kršila je odredbe iz članaka 9. st.3. Zakona o lokalnim izborima, koje se odnose na ravnopravnost spolova i odredbe članka 15. st.1. i st.2. Zakona o ravnopravnosti spolova.

Prema članku 21. Statuta HDZ-a jedna od zadaća Općinskog odbora HDZ-a je određivanje predložnika na izborima za tijela lokalne samouprave općine. Dakle, Općinski odbor HDZ-a Poličnik na čijem je čelu Davor Lončar je odredio kandidate za zajedničku listu HDZ-a i Narodna stranke - reformisti za izbor članova Općinskog vijeća općine Poličnik na kojoj se kandidirala samo jedna žena, i to iz Narodne stranke – reformisti, a HDZ nije kandidirao niti jednu ženu. Ovakvim činom Općinski odbor HDZ-a Poličnik na čijem je čelu Davor Lončar kompromitirao je HDZ kao najveću političku stranku, jer su sve druge manje stranke po broju članova poštivale načelo ravnopravnosti spolova koje su tada kanidirale liste za izbor članova Općinskog vijeća općine Poličnik. Vjerojatno ni Glavno tajništvo HDZ-a ni predsjednik HDZ-a nisu tada bili upoznati s time da ih je lokalni ogranak HDZ-a naveo da HDZ kao politička stranka krši dva zakona i to odredbe Zakona o lokalnim izborima i Zakona o ravnopravnosti spolova, koje se odnose na poštivanje načela ravnopravnosti spolova. Davor Lončar sada obnaša funkciju načelnika općine Poličnik i zastupnik je u Hrvatskom saboru. Očito da HDZ i Narodna stranka – reformisti imaju novaca kad su se odlučili da na zajedničku listu predlože samo jednu ženu i da plate prekršajnu kaznu od 20.000,00 kuna koliko iznosi za izbore za članove općinskog vijeća. Sve u krajnjem slučaju plaćaju porezni obveznici.

Prema članku 15. st.1. i st.2. Zakona o ravnopravnosti spolova, odredbe glase:

(1) Prilikom utvrđivanja i predlaganja liste kandidata/tkinja za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, za izbor članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kao i za izbor članova u Europski parlament političke stranke i drugi ovlašteni predlagatelji dužni su poštivati načelo ravnopravnosti spolova i voditi računa o uravnoteženoj zastupljenosti žena i muškaraca na izbornim listama sukladno članku 12. ovoga Zakona.

(2) U cilju provedbe stavka 1. ovoga članka političke stranke i drugi ovlašteni predlagatelji pri utvrđivanju izbornih lista dužni su uvoditi posebne mjere na način da zastupljenost muškaraca i žena na listama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, članova u predstavnička tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i članova u Europski parlament ne bude osjetno neuravnotežena, sukladno članku 12. stavku 3. ovoga Zakona. Sukladno članku 12. stavku 1. ovoga Zakona postupno povećanje podzastupljenog spola mora se postići najkasnije prigodom provedbe trećih redovitih izbora od dana stupanja na snagu ovoga Zakona.

Prilog:

1. Zbirna kandidacijska lista HDZ-a i Narodne stranke - reformisti za izbor članova Općinskog vijeća općine Poličnik za lokalne izbore, koji su se održali u svibnju 2017. godine na kojoj su imali samo jedno ženu i to Nadu Lončar članicu Narodne stranke - reformisti, a HDZ niti jednu, link liste:

https://www.opcina-policnik.hr/images/dokumenti/izbori13/ZBIRNA%20LISTA.pdf

Poslano:

1. Uredu za ravnopravnost spolova

2. Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova

3. Državnom izbornom povjerenstvu

4. Glavnom tajništvu HDZ-aU Zadru, 10. prosinca 2017. godine.


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica SHZ-a Zadarske županije

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.12.2017., četvrtak


Zadarska županija na prvom mjestu u državi po broju ovisnika
Zadarska županija na prvom mjestu u državi po broju ovisnika

http://www.zadarskilist.hr/clanci/07122017/okrugli-stol-zadarska-%C5%BEupanija-na-prvom-mjestu-u-dr%C5%BEavi-po-broju-ovisnikaKao da nije svjesna hrvatska vlada da stranci pomoću maloumnih Hrvata, zbog strateških interesa, drogom desetkuju hrvatski narod. Nevjerojatno, nisu u funkciji niti državne institucije koje su zadužene kao „servis,“ koji plaćaju roditelji. Neprijatelj se nametnuo specijalnim ratom – drogom protiv hrvatskog naroda, oslanjajući se na institucije roditelji bez borbe prepuštaju svoju djecu krvoločnim zvijerima, koje ih nemilosrdno šalju u smrt, uništavajući tako cijelu obitelj – ognjište. Kada su u pitanju djeca i kada ih se treba zaštititi kao život i nosioce općeg, Hrvatsku, hrvatski narod bez oklijevanja treba se ustati i sa svim raspoloživim sredstvima boriti se protiv trovača naše djece, da se nikada više ne usude! ! ! Protiv Hrvata specijalni je rat na sceni, krajnje je vrijeme za borbu protiv smrti u Hrvatskoj. Roditelji trebaju biti odlučni protiv onih koji su u funkciji smrti. Nikada kroz povijest, nijedno oružje do danas kao droga nije sijala smrt na hrvatskim prostorima, koje se širi geometrijskom progresijom. Nosioci smrti su trgovci drogom, instruirani čak u institutima pojedinih (svojih) država u svijetu. Čudno da su Hrvati kroz povijest i zbog manje žrtava ustajali u borbu protiv neprijatelja, a da još nisu otvoreno u ratu s trovačima – ubojicama, dok su u agoniji smrti s vlastitom djecom, tu pored ubojica u vlastitom dvorištu. Dakle, krenimo u otvoreni obračun protiv stranih uljeza - trovača s drogom i suludih Hrvata (suvremenih janjičara) koji im pomažu ubijati Hrvate.

Još 2015. pokrenuta je inicijativa za izmjene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Traži se uvođenje definicije "novih droga" kao tvari bez terapijske vrijednosti koja ima učinak kao zabranjene tvari i mogućnost anonimnog prikupljanja uzoraka novih droga

U smart shopovima i na brojnim prodajnim intenetskim stranicama moguće je legalno, za svega 60 kuna, kupiti razno bilje spakirano u privlačnu ambalažu s natpisom "osvježivač prostora", a zapravo je riječ o vrlo opasnim, pa i smrtonosnim tvarima, takozvanim novim drogama. Većina štetnih sastojaka proizvodi se u Kini i Indiji, a onda u praškastom obliku ili tekućem stanju dolaze u europske zemlje, gdje se potom dorađuju, pariraju i distriburaju na tržište kao sasvim legalni proizvodi. Prodavači takvih tvari u korak su ispred svih onih koji se bore protiv zlouporabe droga, a uporište za tu prednost nalaze, među ostalim, i u tromosti sustava i nefleksibilnosti zakonodavaca u donošenju izmjena. Stoga je pokrenuta inicijativa za izmjene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Traži se uvođenje definicije NPT-a, novih psihoaktivnih tvari na način da se definira kao tvar bez terapijske vrijednosti koja utječe na mentalno zdravlje, ponašanje i percepciju i predstavlja prijetnju javnom zdravlju usporedivu s tvarima koje se nalaze na popisu opojnih droga, psihitropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu upotrijebiti za izradu droga. Traži se i definiranje obaveze dionika Sustava ranog upozoravanja u slučaju pojave novih psihoaktivnih tvari u RH te mogućnost anonimnog prikupljanja uzoraka novih psihioaktivnih tvari u svrhu praćenja tržišta droga i zaštite javnog zdravlja. Sve to moglo se čuti na jučerašnjem Okruglom stolu na temu „Problematika novih psihoaktivnih tvari“ održanom u Gradskoj knjižnici u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti čiji su suorganizatori Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Zadarske županije i Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH.

Podatci o broju ovisnika

Smilja Bagarić iz vladina Ureda i Stela Klepac Erstić iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti iznijele su, svaka iz svog kuta, konkretne podatke o broju ovisnika o novim, ali i već poznatim drogama, kao i konkretne primjere na koji način se nove droge legalno prodaju.

Zadarska županija je, prema najnovijim podacima o broju ovisnika, ponovno na prvom mjestu u Hrvatskoj, gdje se zapravo cijelo vrijeme izmjenjuje s Istarskom županijom koja je sada na drugom mjestu.

- Imamo oko 600 registriranih ovisnika. To je veliki broj, ali i nije tako loše jer to znači da su naši ovisnici pod kontrolom, da se liječe i da nisu prepušteni ulici i kriminalu, rekla je Klepac Erstić iznoseći podatak kako najmlađi registrirani ovisnik ima 19 godina, a najstariji 66. Oko 85 posto ovisnika su muškarci, 35 posto ih je u braku, neto više od 40 posto ih ima djecu, a kako je s žaljenjem konstatirala Klepac Erstić, oko 44 posto ih je nezaposlenih. Voditeljica Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti osvrnula se i na drugu domenu kojom se u toj ustanovi bave - mentalno zdravlje. Kalaza je kako su samo u prošloj godini imali oko dvije tisuće dolazaka, od čega je dvije trećine žena, zbog ovisnosti o internetu, računalnim igrama, društvenim mrežama, kocki i slično. Njezina kolegica Marija Pupić Bakrač osvrnula se na nove droge za koje je kazala kako se vrlo teško otkrivaju u krvi i urinu postojećim testovima.

Teško otkrivanje

- Te tvari se vrlo kratko zadržavaju u ljudskim tekućinama i zato ih je teško otkriti. Ukoliko bi bilo moguće anonimno poslati uzorke na testiranje, to bi nam puno pomoglo da brže otkrijemo o čemu je riječ, što su naši pacijenti uzeli, kazala je Pupić Bakrač.

Poražavajući podatak, da je Hrvatska po broju ovisnika o novim drogama, iznad prosjeka u europskim zemljama iznijela je Smilja Bagarić iz vladina Ureda.

- Najviše je onih u dobi između 15 i 24 godine, čak 6,9 posto. Nekakav "boom" u konzumaciji psihoaktivnih droga imali smo 2010. godine kad je u Europi otkrivena 41 nova psihioaktivna tvar a kod nas 12. Ekspanzija je trajala do 2016. kao i pomama za fentanilom, a najrasprostranjeniji su psihokanabinoidi te potom katinoni.

- Prodavači te tvari koje još uvijek nisu na popisu zabranjenih jako dobro kamufliraju. Naizgled su to paketići mirisnog bilja, a na ambalaži stoji najčešće kako je potrebno otvoriti paket i staviti ga na prozračno mjesto. Imaju i oznaku 18+ čime se trgovci štite jer, što oni znaju za što netko taj proizvod koristi, istaknula je Bagarić prezentirajući potom neke od načina prodaje, sasvim javne. Ured u kojem radi ušao je tako u trag komunikaciji na stranicama smart shopova na društvenim mrežama gdje kupci otvoreno pitaju za neki proizvod - osvježivač, a zapravo je to bilje poprskano nekom psihoaktivnom tvari.

- Upravo tu je i zamka, opasnost. Nitko ne zna koliko je pri pakiranju te tvari gore naprskano pa zato dolazi do predoziranja, a u Zagrebu smo prije par godina imali i smrtni slučaj kad je preminuo 15-godišnjak. u Zadru su počeli koristiti sprej istog naziva kao što je bilje, poznati Galaxy pa je to nazvano "glejdanje". Ravnateljica zadarskog Doma za odgoj tražila je od nas pomoć. Primjetila je da su štićenici čudni, kao da su "napušeni" a to opet nije bilo to. Pitala ih je što su uzeli i rekli su joj, priznali su da je to Galaxy i da je on legalan pa da im nitko ništa ne može, ispričala je Bagarić iznoseći i zanimljiv primjer sa zagrebačkih ulica. Preko interneta se, naime, reklamitrao mali crveni autić makre kia s lokacijama gdje je i ponudom osvježivača.

Padaju cijene

- Dok je on otkriven i eliminiran s ulice probrujao je on zagrebačkim ulicama ohohooo, dobacila je Bagarić iznoseći i primjer jednog smart shopa koji je reklamirao Galaxy. Pozivao je na konzumaciju u jedan kafić ali i promo akciju vikendom gdje se za veću količinu nudio popust, kazala je Bagarić iznoseći i podatak o cijenama tih tvari koje su unatrag par godina pojeftinile. Nudile su se po 100 kuna za paketić, a danas za svega 60.

Okrugli stol je završen jednim zajedničkim zaključkom, odnosno nadom da će prijedlog izmjena postojećeg zakona biti što skorije prihvaćen, ako ne do konca ove godine, a onda barem početkom iduće s obzirom da je predložen još 2015. godine.

Puše li zadarski osnovnoškolci e- marihuanu?

Nadu Meštrović, dipl. socijalnu pedagoginju, koordinatoricu za preventivne programe u osnovnim školama Zadarske županije, zanimalo je korištenje, odnosno zlouporaba e-cigareta.

- Primjetila sam da učenici donose u školu te e-cigarete. Nije to baš učestalo, ali me zanima postoji li mogućnost da učenici ipak na taj način koriste neku drogu u tekućem stanju. Nemamo načina za provjeriti što je u tim bočicama, a čula sam da se pojavio kanabioid u tekućem obliku, upitala je Meštrović. Smilja Bagarić iz vladina Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga odgovorila je kako se iskreno nada da nije riječ o zlouporabi premda opreza nije nikada dosta.

- Nemamo podatak da je na naše tržište došao kanabioid u tekućem stanju. Iako, te tvari se brzo šire. Nakon što se otkije primjerice u Švedskoj, za mjesec dana već je u Njemačkoj, pa u Sloveniji i onda kod nas. Ne prođe ni tri mjeseca, rekla je Bagarić.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.12.2017., srijeda


I OPĆINA POLIČNIK NE PROVODI IZBORE ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


I OPĆINA POLIČNIK NE PROVODI IZBORE ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA

https://www.opcina-policnik.hr/vijesti/izbor-clanova-vijeca-mjesnih-odboraJedinice lokalne samouprave općine i gradovi u svojim statutima predviđaju uređenje mjesne samouprave. Prema članaku 61.a Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi jedinica lokalne samouprave koja ima osnovane mjesne odbore dužna je provoditi izbore za članove vijeća mjesnih odbora, a izbore za članove vijeća mjesnih odbora raspisuje predstavničko tijelo.
U Hrvatskoj je u više desetaka općina i gradova istekao mandat za članove vijeća mjesnih odbora osnovanih na njihovu području, ali njihovo predstavničko tijelo i dalje ne raspisuje izbore za članove vijeća. Bilo je prilike za raspisivanjem izbora, ali to jednostavno nije učinjeno. Predstavničko tijelo pojedinih općina i gradova ne postupa po zakonu, odnosno ne donosi odluku o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora.

I dalje se krši se Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi jedinica lokalne samouprave. U Hrvatskoj o ovome nitko ne vodi računa, niti postoje sankcije za pojedine jedinice lokalne samouprave koje imaju osnovane mjesne odbore, a ne provode izbore za članove vijeća mjesnih odbora. Zato se tako i ponašaju. Uvidjevši kako nema nikakvih sankcija sve se više povećava broj jedinica lokalne samouprave koje ne provode izbore za članove vijeća mjesnih odbora. Evo najsvježije i Općina Poličnik ne provodi izbore za članove Vijeća mjesnih odbora.Zadnji put je provela izbora za članove Vijeća mjesnih odbora 01. prosinca 2013. godine.

Mnogi načelnici općina i gradova u RH su ujedno i zastupnici u Hrvatskom saboru. Postavlja se pitanje ako se ne provode izbore za članove vijeća mjesnih odbora zašto ti isti načelnici/ gradonačelnici općina i gradova koji su i zastupnici čije lokalne jedinice ne provode izbore ne predlože ukidanje članaka 61.a Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi jedinica lokalne samouprave koji se odnosi da su dužni provoditi izbore za članove vijeća mjesnih odbora.

Čudno da novim zakonom „lex šerif“ nisu predviđene nikakve sankcije za neprovođenje izbora za članove vijeća mjesnih odbora. Kako se sve više povećava broj jedinica lokalne samouprave koje ne provode izbore za članove vijeća mjesnih odbora moguće je da se ukini članak 61.a Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi jedinica lokalne samouprave koji se odnosi da su jedinice lokalne samouprave dužne provoditi izbore za članove vijeća mjesnih odbora i da više neće postojati mjesni odbori.

Zadar, 6. prosinca 2017. godine

Stranka hrvatskog zajedništva
Podružnica Zadarske županije

- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.11.2017., četvrtak


Hrvatskoj nije problem Haag već Zagreb
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Hrvatskoj nije problem Haag već Zagreb

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-hrvatskoj-nije-problem-haag-vec-zagreb/Svojom sramotnom i dnevno-političkom presudom šestorici Hrvata Haški sud je oduzeo pravo Hrvatima na život u BIH. Time Haški sud dovodi u pitanje svjetsku pravdu i vjerodostojnost svjetskih institucija koje se tom pravdom službeno bave.Stranka hrvatskog zajedništva poziva sve one koji su na bilo koji način doveli do ovog javnog međunarodnog poniženja da podnesu neopozivu ostavku i više nas ne štite jer su u ovih 20 godina dokazali kako zapravo štite interese Hrvatske.

U vrijeme presude hrvatska predsjednica i ministrica vanjskih poslova RH putuju po Europi i svijetu i troše materijalna dobra Hrvata kojih je brojčano otprilike osrednjeg grada u svijetu s razlikom da npr. Milano ima silnu industriju – proizvodnju i s razlikom što Hrvatska u odnosu na Milano više proizvoda uvozi nego izvozi. Za uočiti je u zadnjih 20 godina da se elite brojčano povećavaju i sve raskošnije žive dok se hrvatska država u inozemstvu sve više zadužuje. SAD je najveća svjetska sila pa njihov predsjednik ne putuje toliko i ne troši materijalna sredstva kao što čini predsjednica RH.

Sve što se događa Hrvati su doslovce i sami krivi, zato što je kod Hrvata sve za prodaju, ponajprije sve moralne vrijednosti se ismijavaju kako bi se bez njih sa svim i svačim lakše moglo trgovati. Toliko se drsko napadaju moralne vrijednosti, a ukoliko se odupre takvoj trgovini vlastite duše za mrvice, ide se u zatvor Haag i plati se glavom. Vlastodršci po nekim modernim pogubnim šablonama i danas objašnjavaju pravo i pravdu. Sve u svemu više od Nizozemaca za osobne muke krivi su sami Hrvati. Budimo samokritični i ovaj put Hrvati su skupa sa svojim generalima zaspali i našli se izvan zbivanja u Hrvatskoj i BIH.

Naročito generalima bi trebalo biti jasno da se po iskonu u konstelacijama čuva pravdu silom, ali predvođena razumom, bez pogovora, posebno kada se brani dostojanstvo vlastitog ognjišta, što bi trebalo biti jasno svakom čovjeku. Ukoliko netko ovo niječe u vlastitoj zajednici, proturječi razumu - nerazuman je i tvori nedjelo, na strani je zla i ruši opće dobro zajednice, koja je tu zbog dobra i zadovoljstva pojedinca, a bez koje se to ne može postići.

Hrvati ovo kao da još nisu naučili pa i danas ponavljaju grješke zbog kojih plaćaju sve harače, uključujući i danak u krvi. Ako je danas Hrvatu upitan dostojanstven život u Hrvatskoj nakon što je izborena donekle samostalna Hrvatska država, zašto je došlo do takvog stanja?

Vjerojatno je Hrvatska ostala kao cvijeće bez vode – Hrvati su zaboravili da život teče i da je u tom pravcu potrebna stalna briga, budnost i angažiranje, a ne to kako su se neki Hrvati i čuvari Hrvata uopće, ponijeli i dalje ponašaju nakon što su opljačkali sami sebe, orgijaju – zahvaljujući plijenu koji su nakupili u ratu – kao da su osvajali – umjesto oslobađali Hrvatsku koja je bila pod okupatorom. Gdje je problem? Moralne vrijednosti su urušene – i zbog toga su se Hrvati sami ponovo zarobili. Dalje, bez velikog propitkivanja, bit će nam lakše pratiti posljedice, kao nedaće i zlo na terenu koje trpimo – po zasluzi.
Zato neka Hrvati mudrošću, budnošću i radom sačuvaju sebe od grabežljivaca iz stranih zemalja.Naivno je ne znati da je snaga odraz urednog življenja, koja pobjeđuje kada um caruje tako da se čovjek ne postavi kao drveni kip – meta u koju se može gađati po želji.

Kaniti se treba blefera koji su prvi ispratili hrvatske generale u Haag.

Dakle, kada je riječ o neredu u Hrvatskoj nije problem Haag ili koja druga prijestolnica svijeta već hrvatska prijestolnica Zagreb.

HRT i drugi mediji daju prostora u medijima bivšoj ministrici vanjskih poslova Vesni Pusić, koja se veseli presudi iz Haaga navodeći da smatra da je presuda koju je do sad izrekao Haški sud epilog jedne loše i pogrešne politike iz 90-ih. Iz njezine izjave i ranijih izjava kojim je optuživala RH za agresiju na BIH je vidljivo da je čitavo vrijeme radila protiv Hrvatske i na takve njezine izjave nadležne službe moraju reagirati i istu procesuirati jer napravila kazneno djelo protiv RH.Također, ista je kao bivša ministrica vanjskih poslova RH stalno omalažavala instituciju predsjednika države RH i očigledno podržava politiku Velike Britanije. Dakle, Pusićka nije odraz hrvatskog duha, ne živi pravila Života. To su Hrvati koji ne vjeruju u zajedništvo i nemaju se čemu nadati, jer zastupaju egoističke interese koji se razilaze s vrijednostima i običajima Hrvata, čovjeka uopće... Kao bivša predsjednica HNS-a, pioniri su SKJ koji po zakonima o lustraciji ne bi smjeli djelovati u hrvatskim strankama. Zavarano, puno pojedinaca tako se odmetnulo od života, bilo da su postali janjičari ili na drugi način prodali dušu radi materijalnih sitnica. Kao bivša HNS-ovka, osnovala je novu stranku Građansko-liberalni savez - Glas, što pokazuje da su rasporedili kao repovi skloni i dalje varati nevine i naivne duše.Sve ukazuje da su nadležne institucije dužne otpočeti s lustracijom, prema zapadnoeuropskim stečevinama i dogovoru po uzoru na zapadnoeuropske države, da se zabrani djelovanje pojedincima kao i strankama nastalim po mjerilima okupatora Hrvatske, kao i svim savezima i strankama kojima upravljaju pojedinci nostalgičari okupatora koji i dalje narušavaju hrvatsko opće dobro.


Zagreb - Zadar, 30. studenog 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.11.2017., srijeda


Dejan Jović oživljavao bi potrošenu ideju o Jugoslaviji
Dejan Jović oživljavao bi potrošenu ideju o Jugoslaviji

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-dejan-jovic-ozivljavao-bi-potrosenu-ideju-o-jugoslaviji/Bivši Josipovićev savjetnik Dejan Jović u svoj knjizi je naveo da je za odcjepljenje je bilo samo 11,5 posto Hrvata,a da se njih pitalo da oni ne bi rušili Jugoslaviju. Nakon što su Srbi poraženi kao agresori – okupatori u Hrvatskoj državi, tendenciozno lažu da je to bio građanski rat, a sve kako bi izbjegli platiti ratnu štetu. Domovinski rat je bio oslobodilački i obrambeni rat. Također, iz istog orkestra lažu da je za odcjepljenje bilo samo 11,5 posto Hrvata.

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman u svezi s pregovorima o razrješenju državne krize u SFRJ, a radi utvrđenja i ostvarenja volje hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske, temeljem članka 98. i 87. Ustava Republike Hrvatske i članka 3. Zakona o referendumu, donio je odluku o raspisu referenduma, 25. travnja 1991. godine, a na referendumu održanom 19. svibnja 1991. godine 93,24% ukupnog broja birača odlučilo je da Republika Hrvatska ne ostaje u Jugoslaviji kao jedinstvenoj saveznoj državi (Narodne novine br.24, od 27.05.1991).

Jović i slični rušili bi Hrvatsku državu, lažući da je za odcjepljenje bilo samo 11,5 posto Hrvata, u kombinaciji oživljavali bi potrošenu ideju o Jugoslaviji.


Zagreb – Zadar, 28. studenog 2017. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.11.2017., subota


OBJAVA IMOVINSKIH KARTICA STEČAJNIH UPRAVITELJA
OBJAVA IMOVINSKIH KARTICA STEČAJNIH UPRAVITELJA

http://www.tjedno.hr/objava-imovinskih-kartica-stecajnih-upravitelja/Pozivamo nadležne institucije da objave imovinske kartice predsjednice Trgovačkog suda u Zadru i stečajnih upravitelja, koji su bili stečajni upravitelji na zadarskom području preko 50-ak poduzeća koji su zapošljavali 20-ak tisuća djelatnika, kao što su: Tvornica Vlado Bagat, Ina -Polikem Zadar, Vinilplastika, Mljekara Zadar, Tvornica Boris Kidrič, Plodine, Tvornica duhana, Poljoprivredno dobro Bokanjac, Croatia Zadar Line, Kožara s mokrim pogonom u Gračacu, Elektronika, Zadranaka, Zadranka, Mesopromet, GP Zadar, GP Jadran, Trio Obrovac, Jugoplastika pogon Benkovac, PZ Vukšić, Transport Zadar, Otočanka, GP Radnik Benkovac, Dalma i dr.

Niti jedan stečajni upravitelj nije spasio niti jedno poduzeće, niti jedno radno mjesto. Stečajevi su se pokazali kao efikasan nastavak pljačke koja je započela pretvorbom. Počinjena je pljačka kada je u Hrvatskom saboru izglasan zakon da društvene firme postaju državne. Pljačka je tada krenula pretvorbom, a završena stečajem. Još nitko nije odgovarao zato na zadarskom području. Neka se srame svi koji su to učinili.


Udruga Solidarnost Zadar

- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.11.2017., srijeda


ACO BI RUŠIO HRVATSKU DRŽAVU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ACO BI RUŠIO HRVATSKU DRŽAVUU emisiji "Nedjeljom u 2" Aleksandar Stanković je u više navrata nastojao Domovinski rat dovesti u vezu s „građanskim ratom", a u kojoj je gostovao vukovarski branitelj Predrag Mišić Peđa.

Sam naziv ukazuje kako se Domovinski rat protiv Srba kao okupatora nije dogodio po socijalnoj osnovi na hrvatskom teritoriju. Nakon što su Srbi poraženi kao agresori - okupatori u Hrvatskoj državi, tendenciozno lažu da je to bio građanski rat, kako bi izbjegli platiti ratnu štetu. Dakle, kada se dogodi građanski rat u državi, jednom narodu, uzrok je u socijalnoj osnovi.
Domovinski rat je bio oslobodilački i obrambeni rat.

Danas Aca, "kvaliteta" kao i njihovi očevi, opomena su po specijalnim ratovima: rušili bi Hrvatsku državu, domovinski rat proglasili bi građanskim, u kombinaciji oživljavali bi potrošenu ideju o Jugoslaviji. Hrvatski okupatori kroz povijest su se služili svojim manjinama kao izviđačima preko kojih su osvajali i porobljavali Hrvatsku.

Nezaobilazno ini okupatori,naročito Srbi, destabilizirali su Hrvatsku i
odgovorni su za stradanja Hrvata u zadnja dva rata.

Istina da su Srbi glavni uzrok zadnjih dvaju ratova u Hrvatskoj, ali i
Hrvati su im na neprirodan način naivno i neodlučno dozvoljavali da u Hrvatskoj siju beznađe, jer se od zla nisu štitili preventivom. Srbi nas u Domovinskom ratu nisu uspjeli zavaditi, ali stalno pokušavaju i koriste hrvatsku pospanost i ne samo oni, što opominje, da se ne bi opet dogodio okupator uvjet je žrtvovanje, zajedništvo - snaga - natalitet.

Danas hrvatski susjedi specijalnim ratovima pokušavaju pomoću i preko svojih manjina destabilizirati hrvatski narod . . ., konkretno: kao i za vrijeme 1. i 2. Jugoslavije - Velike Srbije mentor im je Srpska pravoslavna crkva. Uporno i pored pravila pravoslavlja, Srpska pravoslavna crkva proturječi ustrojstvu pravoslavlja, jer Srpska pravoslavna crkva može postojati i djelovati samo u Srbiji, kao što Hrvatska pravoslavna crkva može postojati i djelovati samo u Hrvatskoj, jer se vežu uz državu naroda i glavni grad.


Zadar, 22. studenog 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 22:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.11.2017., nedjelja


UZORNIM DJELOVANJEM POTICATI U HRVATSKOJ
UZORNIM DJELOVANJEM POTICATI U HRVATSKOJFikcija čovjeka je koncentracija k cilju, a realiziranost je odraz afirmativnog djelovanja - žrtvovanjem, a nikada unaprijed, po željama, kalkuliranjem radi koristi, jer sjetva u ime budućnosti ocjenjuje i nagrađuje. Dakle, samo afirmativno djelovanje u zajednici je garancija zadovoljstvu pojedinca, dok radi i rađa (obrađena polja i napučena NDH-a,) ... Diverzanti – neradnici po volji, bez rada i odgovornosti, nesvjesno se poigravaju narodom, što se očituje pustim neobrađenim poljima, beznađem umjesto zadovoljstva.

Dakle, nesvjestan čovjek, po osobnim željama, poljulja temelje zajednice i obitelji. Tako zlo preko pojedinca pokrene narod na egzodus, što se Hrvatima dogodilo već nekoliko puta ..., Perzija ... Bijela Hrvatska ... Dakle, problemi države Hrvata su odraz žrtvovanja pojedinca za zajednicu, u kojoj, proporcionalno, institucije funkcioniraju za pojedinca, a fikcije se djelovanjem i djelima realiziraju, radom i rađanjem u vlastitoj zajednici.

Obrnuto, čovjek po volji – željama - nedjelima – utopijama se postavlja kategorično i oslanja na neke fikcije - bez ulaganja ... Eto kako čovjek po željama obmanjuje sam sebe i drugog ..., kompenzira umišljanjem – uvjeravanjem o stabilnosti kula u zraku.

Nagrade bez rada zapravo su kočnice spoznaji i beznađe za budućnost, varka koja odvlači od samokritičnosti, koncentracije – djelovanja – temelja. Samo radom po spoznaji aksiomi se mijenjaju .... Što reći o fikcijama zasnovanim na strastima i željama, po kojima se čovjek predstavlja i kompromitira.

Djelovanjem - reformama koordinira duša ..., a varkom se zaobilazi samokritičnost i koncentracija ..., borba između dobra i zla, Hrvata i sofista ... “ Fikcijama“ bez rada čovjek umišlja ..., umjesto da unaprjeđuje uvjete on zaspi.

U Hrvatskoj se u osnovi krivo tumači političko djelovanje, o čemu narod ne promišlja ..., jer ga se mrvicama vara i tako zamagljuje značenje što sugerira starogrčka riječ politika ... Vrši se diverzija na djelovanje pojedinca da ne radi što najbolje zna - može.

I od 1990. godine u Hrvatskoj, nametnula se psihologijom za mase, „demokracija“ kao neadekvatno „društveno uređenje“ po kojem se urušava smisao – zadovoljstvo Hrvata. Tako je izboreno NDH - svoj na svome - doživjela - krah preko pojedinca koji sofistički uvjerava i opravdava „savršenstvo,“ fikcijama bez pokrića ... I od 1990. godine preko pretvorbe perfidno se „idealiziralo“ i rušilo temelje, nelustrirani i dalje uvjeravaju – „idealiziraju“ i ruše ... Znači da se Hrvatima sudbina dočinja preko serviranih vlastodržaca - pojedinaca, čiji su geni jednaki njihovom životopisu ..., da guše samoinicijativu i odlučnost, kao čuvare temelja NDH - a.

Naravno ne smije se dozvoliti iscrpljivanje, trošenje vremena - što zlu ide u prilog, dok se obeshrabruju Hrvati pojedinačno, pa nisu samokritični, odgovorni, a krivi su ukoliko institucije ne funkcioniraju.
„Evo napali su me da sam ja odgovorna narodu, a ja im poručujem da to nije točno, ja nisam odgovorna narodu.“ Provjerite tko bira sudce i na koji način ...

I u doba Sokrata žene su često odrađivale, u funkciji neformalnih grupa okupatora – eksploatatora, što muškarcima nije utjeha i ne umanjuje odgovornost, naprotiv ... Sokrat promatrajući svoj dekadentan narod u staroj Grčkoj utvrđuje da je to posljedica zakona koji nisu bili po mjeri čovjeka, samokritički služi kao opomena, jer nije dovoljno djelovao i nije bio vremenski racionalan.

Hrvatski sudci umišljaju da su faraoni pa presuđuju kako se deseti travnja ne smije spominjati, presuđuju o ustrojstvu Sunca i Mjeseca, kretanju u kozmosu ... Koji su im to astrofizičari vještačili, a oni presudili ... Presuditi postojanje desetoga travnja, jer se toga dana obnovila NDH-a po volji hrvatskog naroda - na prostorima hrvatskih zemalja, a što očito nije po željama inih okupatora – eksploatatora radi eksploatiranja, harača, iživljavanja ..., i zato im smeta NDH-a i deseti travnja, isto kao i obnovljena NDH-a 1990 -e. godine.

Drugo je i zašto su hrvatski vladari kao neznalice, zadnjih stoljeća kao i od 1918. godine do 1945. godine asistirali prema željama hrvatskih okupatora – eksploatatora ... Što reći pored očiglednog osim samokritički, odlučno se i angažirati protiv medija zla, koje se na planetu – u zajednicama - očituje kroz prošlost i sadašnjost na što ukazuju mudraci ..., na razliku između dobra i zla, etike - morala i sofizma ... Dok sofisti, bez identiteta - po zakonima materije presuđuju, radi osobne koristi ..., moralan čovjek potiče na vrijednosti kao garanciju svojoj zajednici. Lašci – suportirajući laž i nered, ponižavajući čovjeka – narod – „mase“, kontroliraju isti po zakonima amorfne mase i tako ocjenjuju istu. A narod se može svesti na „masu“ i naviknuti da služi po željama vampira ... Pritiscima milom i silom, čovjeka svedu na puko tijelo – materiju, bez identiteta ..., Nakon ..., isti više ne razlikuje što je sekundarno a što bitno pa propadne.

Zato se pojedinac mora obraniti - izboriti, a narod treba uključiti samokritičnost, da bez djelovanja, unaprijed, ne određuje „nagrade“ ..., bez rada - djelovanja nema plaće - nagrade, tek se nakon koncentriranog djelovanja nagrađuje. Dakle, vrijednosti su uvjet adekvatnim koristima, koje neće izostati – kao nagrade, a što čovjeka potiče i veseli.

A fikcije su želje - nagrade, čovjek sklon linijama „manjeg otpora,“ što su posljedice osvješćenosti po zamkama ..., jer čovjek ne može biti kategoričan, već djelujući spoznavati korak po korak ..., „nema žetve bez sjetve“ bez afirmativnog djelovanja sve su puke želje.

Hrvatima su uglavnom danas fikcije, trend „žetva bez sjetve“. Fikcijama se uglavnom uvjerava Hrvata da se na neobrađenim poljima očekuje žetva ..., za što su odgovorni roditelji, djecu se ne uči da nakon rada slijede nagrade. Slijedom do sada - sve se pokazuje kao odraz kulture i tradicije i angažiranja uloženog kod Hrvata, što je tu je - summa summarum, što se odražava natalitetom – Životom.


Zadar, studeni 2017.godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.10.2017., nedjelja


ŠEKS PROTIV DEMOKRATSKOG VIŠESTRANAČKOG SUSTAVA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ŠEKS PROTIV DEMOKRATSKOG VIŠESTRANAČKOG SUSTAVA

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-seks-protiv-demokratskog-visestranackog-sustava/

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/biografija-koju-je-vladimir-seks-1981-uputio-predsjednistvu-sfrj-8145-8145/#ixzz4P3NZYYtjOvih dana u hrvatskim sredstvima informiranja Vladimir Šeks, bivši predsjednik Hrvatskog sabora razbacuje se izjavama da bi u Hrvatskoj trebalo uvesti dvostranačje. Takvim izjavama Šeks ruši temeljnu odredbu članka 3. Ustava Republike Hrvatske po kojemu je vladavina prava i demokratski višestranački sustav najviše su vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava. Uvođenjem dvostranačja u Hrvatskoj svima je jasno da bi to bilo jednostranačje dviju vodećih stranaka koje se izmjenjuju na vlasti od Domovinskog rata čije su posljedice uništenje hrvatske ekonomije, a svima je poznato kada se ruši ekonomija ruši se država.

Zar Šeks smatra da će iscrpljeni, osiromašeni i pasivni Hrvati i dalje prihvaćati takvo stanje te da i dalje vlada atmosfera tko ugrabi više-bolje kotira. Hrvati imaju slobodnu državu već 27 godina i to je dobro. Šeks ne govori o porušenim tvornicama, neobrađenim poljima, neiskorištenom moru, o nezaposlenosti i emigraciji, što je činjenica i problem koji se mora riješiti, a vlastodršci trebaju biti odgovorni jer se urušava Hrvatska. Eto zašto Šeksu treba dvostranačje, odnosno jednostranačje SDP-a i HDZ-a. Još se samo kompromitira kao pravnik jer svojim ponašanjem djeluje protiv ustavnog poretka Republike Hrvatske čije su najviše vrednote demokratski višestranački sustav. Pošto je obnašao najviše funkcije u RH u njegovim izjavama trebali bi reagirati i nadležne instutucije u Republici Hrvatskoj jer djeluje protiv ustavnog poretka Republike Hrvatske.


Zagreb - Zadar, 29. listopada 2017. godineStranka hrvatskog zajedništva

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se