STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

16.02.2018., petak


NAORUŽAVANJE ZBOG HRVATSKE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

NAORUŽAVANJE ZBOG HRVATSKE

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-naoruzavanje-zbog-hrvatske/Na internetskim stranicama Srpske pravoslavne crkve – Eparhija gornjokarlovačka širi se mržnja i propaganda prema hrvatskom narodu, a SHZ je već ranije izvjestio o tome Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo uprave RH.

Srpska pravoslavna crkva kao „duhovna institucija“ i više je za osudu kada pod takvim nazivom perfidno i neprirodno potiče svoj narod protiv života drugih naroda, koja se zbog svjetovnih koristi služi pogubnim stilom protiv čovjeka.

SPC-u je prije svega zadaća da potiče na duhovnost, što nije slučaj kako se pokazalo kroz povijest koja je u funkciji izričito zbog svjetovnih interesa i koristi. Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što se i pokazalo na terenu, duhovnost je samo pokriće, kojom bi se trebala prije svega baviti. Stoga je prozrijeta, tj. nametnula se u srpskom orkestru kao prva violina s ciljem porobljavanja i eksploatiranja naroda u okruženju Srbije. Opet iznova starom šablonom zamagljivanjem, a ne duhovnošću pokušava nametnuti već viđene scenarije.

Hrvatski teritorij srpskoj pravoslavnoj crkvi nije više uporište, dok nabraja „svoju” materijalnu imovinu što je kroz prošlo stoljeće u Hrvatskoj ugrabila, zbog čega i jest osnovana u Hrvatskoj i da bi bila uzor, vodilja svome srpskom narodu kao okupatoru Hrvatske.

Prema svim pravilima pravoslavlja srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj nema više uporišta na hrvatskim prostorima, dok kalkurira s vremenom pokušava ignorirati stvarnost.

Neka popovi dosadašnje srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj slobodno otputuju u Srbiju i tamo podučavaju Srbe kršćanskim vrijednostima – životu, što im i jest zadaća i uvjet da se na Zemlji živi uzorno i sretno.

Prema Zakonu o pravnom položaju vjerskih zajednica RH, vjerska zajednica u promicanju vjere i drugom svom djelovanju ne smije širiti netrpeljivost i predrasude prema drugim vjerskim zajednicama i njihovim vjernicima ili drugim građanima.

Ministarstvo uprave donosi rješenje o brisanju vjerske zajednice iz Evidencije u slučaju – ako tijelo sudbene vlasti pravomoćno utvrdi da vjerska zajednica svojim djelovanjem poziva ili potiče na vjersku, nacionalnu ili rasnu mržnju ili drugi oblik nesnošljivosti među građanima Republike Hrvatske.

Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, nije upisana u Evidenciju vjerskih zajednica kao cjelovita vjerska zajednica, nego su upisani njezini organizacijski oblici. Njezino je središnje upravno tijelo u Beogradu, a u Republici Hrvatskoj upisani su samo njezini organizacijski oblici, njih 428 (eparhije, parohije i druga tijela Srpske pravoslavne crkve). Svi ti organizacijski oblikci Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj financiraju se iz državnog proračuna Republike Hrvatske, odnosno plaćaju ih porezni obveznici Hrvatske u iznosu od više milijuna kuna, a sve da SPC radi protiv hrvatskog naroda. To nema nigdje u svijetu nego u Hrvatskoj.

Radosna je vijest što Hrvatski pravoslavci učvršćuju Hrvatsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj i sve čine po pravilima pravoslavlja u svijetu.

Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo uprave još nisu reagirali na širinje mržnje i propagande prema hrvatskom narodu na internetskim stranicama Srpske pravoslavne crkve – Eparhija gornjokarlovačka.

Pod pokroviteljstvom SPC-a u Pakracu je boravio srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin kada se raspričao da se Srbija naoružava zbog Hrvatske.

I gle čuda ovih dana na poziv SPC-a došao je u posjet manastiru u mjestu Donji Budački u Karlovačkoj županiji Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, kada je naveo, odnosno provocirao „da su Srbi očekivali da se Hrvati ispričaju za mnogo toga iz prošlosti“. Dodik je na karlovačko područje došao kako bi podržao Srpsku pravoslavnu crkvu i Eparhiju gornjokarlovačku, istu onu koja na svojim internetskim stranicama širi mržnju i propagandu prema hrvatskom narodu. Točno ono što je govorio srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin da se Srbija naoružava zbog Hrvatske, to radi Dodik i njegova Republika Srpska, odnosno naoružavaju se za ponovni rat protiv Hrvatske zbog toga je vlada u Banjoj Luci u studenome prošle godine od kragujevačke "Crvene zastave" i naručila 2500 strojnica s rokom isporuke 1. ožujka. Dodik i RS u u njihovu igru uvlače Rusiju i tako je kompromitiraju. Srbi su već poznati po izazivanju svjetskih ratova.

Evo tko je Dodik i njegova Republika Srpska (RS)

Narodna skupština RS izabrala je 30.11. 2006. godine novu Vladu RS na čelu sa Miloradom Dodikom. Ta ista Vlada RS donijela je 5.12.2006. odluku da 65 posto državnog kapitala u Telekomu RS proda Telekomu Srbiji po cijeni od 646 milijuna eura.

Ruska kompanija „NeftegazlnKor“, koja posluje u sastavu „Zarubežnjefta“ , 2.2.2007. godine postala je vlasnik Rafinerije nafte u Brodu, Rafinerije ulja u Modriču i banjolučkog „Petrola“. Ugovor o prodaji naftne industrije RS su potpisali Milorad Dodik, predsjednik „NeftegazlnKora“ Vladimir Kušnjerov, i predsjedavajući Savjeta direktora „Vneš ekonom banke“ Vladimir Dimitrev, koja financijski stoji iza cijele transakcije. Dodik je nakon potpisivanja ugovora rekao da će novi vlasnik po raznim osnovama u RS uložiti oko 970 milijuna eura. Nevladina organizacija „Transparency International“ u vezi ugovora o prodaji naftne industrije RS sklopljenog između Vlade RS i ruskog partnera je nakon „analize“ identificirao 44 sporne točke i upozorio na moguće posljedice.

Bivši američki ambasador u Hrvatskoj Peter Galbraith, 15.05.2007. godine rekao je da je područje na kojem je danas RS nije bilo naseljeno isključivo Srbima. Genocidom je ona postala čisto srpsko područje i zbog toga joj nikad ne treba dopustiti pravo na samoopredjeljenje. Također, Galbraith je rekao i 16.10.2008. godine da je „vodstvo Republike Srpske bilo fašističko i genocidno i da je Vojska RS također je bila fašistička i genocidna“.

Predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, Sonja Biserko, kazala je da je politika zvaničnog Beograda potpuno „razgolićena“ i da je sada potpuno jasno da oni žele kompenzovati Republiku Srpsku za Kosovo. Biserko kaže da je politika koju vodi Milorad Dodik diktirana direktno iz Beograda. Sonja Biserko je i na seminaru u Mostaru „Nacionalizam i sadašnje prilike u Srbiji“ utvrdila da je „ srpski nacionalizam joj uvijek prisutan i da je još uvijek prisutna teritorjalna aspiracija prema BiH“. Također, Biserko je ocijenila da je „Srbija, otkako je Kosovo krenulo u nezavisnost, radikalizirala prilike u Republici Srpskoj, preko Milorada Dodika“, te istakla da se Srbija nije borila za opstanak Kosova, već za spajanje Republike Srpske s Srbijom.

I bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, 2.3.2008. godine je naveo „ da je entitet Republike srpske nastao na etničkom čišćenju i da nema utemeljenje u teritorjalnom ustrostvu bivše Jugoslavije, kao što to imaju njene bivše republike. I da treba ukinuti RS, jer je nastala na genocidu i etničkom čišćenju“.

Također, i američki ambasador u BiH Charles English, 11.05.2008. godine je naveo „ da su se dva genocida dogodila u Europi u posljednjih 70 godina, a jedan od njih je počinjen u ime Republike Srpske. To je činjenica, i neće se promijeniti“.

Richard Holbrooke je 31.10.2008. godine ocijenio da je Milorad Dodik ključ nestabilnosti u BiH i naglasio da međunarodna zajednica treba da poduzme oštre mjere preko Ureda visokog predstavnika (OHR-a) i da je bila greška što se u Daytonu dozvolilo da Srbi dobiju entitet s prefiksom „republika“.

Za genocid i zločine počinjene u Srebrenici osuđeno je ukupno 38 nekadašnjih pripadnika vojske i policije Republike Srpske na više od 600 godina zatvora i tri doživotne robije. Dodik da bi prikrio razne zločine dolazi u Hrvatsku i provocira Hrvate navodeći „da su Srbi očekivali da se Hrvati ispričaju za mnogo toga iz prošlosti“. Zbog toga mu treba zabraniti ulazak u Hrvatsku.


Zagreb-Zadar, 16. veljače 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.02.2018., utorak


KOLINDINI TRIJUMFALCI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

KOLINDINI TRIJUMFALCI

https://ezadar.rtl.hr/politika/2780715/iz-stranke-hrvatskog-zajednistva-nezadovolji-kolindinim-sastankom-s-vucicem/Tijekom Vučićeva posjeta Hrvatskoj hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da su prosvjedi, pa i oni protiv srpskog predsjednika, normalni u demokraciji, ali da politički marginalci ne smiju diktirati politiku i međudržavne odnose. Predsjednici RH mora biti jasno da ti marginalci traže da Srbija plati Hrvatskoj štetu od 250 milijardi dolara. Istina je da je Srbija bila agresor. Počinjena je direktna i neizravna šteta od 250 milijardi dolara i Srbija to mora platiti kao bi bila opomena da neće više vršiti agresiju na RH. Predsjednica nije ni spomenula Vučiću ratnu odštetu, koju Srbija mora platiti. Tko je tu marginalac neka prosudi hrvatska javnost.

Kada je pobjedila na predsjedničkim izborima, Ivan Velibor Sinčić (Živi Zid) je izjavio „Očekujem nastavak teške ekonomske krize i nastavak iseljavanja mladih. Jedina promjena proizlazit će iz ideoloških sukoba na relaciji Pantovčak - Banski Dvori, a građanima je svaki dan borba za preživljavanje“.

Uz bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i bivšeg glavnog tajnika Milijana Brkića, najzaslužniji ljudi za Kolindin trijumf bili su članovi najužeg izbornog stožera. Miro Kovač, Jadranka Jureško Kero, Mladen Pavić i Tomislav Madžar. Iz ovog najužeg tima vidljivo je zašto Miro Kovač i Milijan Brkić, podržavaju Vučićev dolazak u Zagreb. Glavni logističar u izbornom stožeru HDZ-ove kandidatkinje bio je dr. Tomislav Madžar, mladi liječnik iz Ljubuškog, koji je poznat i kao menadžer estradnih zvijezda. Njega je još u HDZ-ov izborni stožer za europske izbore doveo tadašnji tajnik Milijan Brkić. Madžar je zajedno s Pavićem, Kovačom, kasnije Brkićem i Jadrankom Jureško Kero svuda pojavljivao s novom predsjednicom. Madžar je bio glavna osoba za organizaciju Kolindinih skupova, od pozornice, scenografije, pjevača koji su nastupali.

Također, Kolinda Grabar – Kitarović u izbornoj se kampanji suprostavila ideji o bilo kakvom smanjenju ovlasti predsjednika/predsjednice države. Zbog ponašanja predsjednice u vezi Vučićevog dolaska smatramo kako bi predsjedniku Republike trebalo dodatno smanjiti ovlasti te ga ne bi trebali birati građani na neposrednim izborima, nego zastupnici dizanjem ruku u parlamentu. Ti me bi se uveo čisti parlamentarni sustav, u kojemu su najbitnije poluge vlasti Sabor i Vlada, a predsjednik Republike bio bi biran u parlamentu.


Zagreb-Zadar, 13. veljače 2018. godineSTRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.02.2018., petak


VULINU NIJE PO VOLJI ŠTO HRVATI USTAJU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


VULINU NIJE PO VOLJI ŠTO HRVATI USTAJU


http://www.makarska-post.com/index.php/shz-vulinu-nije-po-volji-sto-hrvati-ustaju/Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin u sredstvima javnog priopćavanja raspričao se izjavama da je prije tri godine pitao umirovljenog hrvatskog generala Antu Gotovinu "da li je ustaša", te da on "tri godine nije smogao snage da reći da nije ili da jeste", a i da će predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Hrvatskoj "na prosvjedima dočekati ustaše".

Vulin kad je zadnji put boravio u Šibeniku na ustoličenju dalmatinskog episkopa SPC-a pred hrvatskim sredstvima informiranja je lagao navodeći da je u Hrvatskoj bio građanski rat. Prethodno prije posjeta Šibeniku boravio je i u Pakracu zajedno s SPC-om kada se raspričao da se Srbija naoružava zbog Hrvatske. Ovo nijedna država ne bi tolerirala.

Vulinu i Srbiji nije uspio projekt Jugoslavije – Velike Srbije. Ratovali su u Hrvatskoj, od 1918. do 1990. godine pod motom spaljena zemlja, na razne načine su desetkovali Hrvate. Nakon 1990. godine nisu realizirali svoju želju do kraja pa danas specijalnim ratovima, kada im se ukaže prilika, spremni urušavaju hrvatsko opće dobro.

Još u 12. stoljeću Mađari zbog svojih pretenzija izjavili da se ustaše Hrvati pod vodstvom Ivana Paližne u Hrvatskoj, i to protiv njih kao eksploatatora Hrvata. Mlečani su također izjavili kada su Hrvate najviše uništavali da se ustaše Hrvati.

Naročito su Srbi često koristili riječ ustaša i to s razlogom. Svaki put nakon okupacija – eksploatacije i fizičkih uništavanja, Hrvati su se na svojim ognjištima u Hrvatskoj ustajali zbog obrane od vandala, a Srbi primijetivši da se Hrvati ustaše protiv njih kao osvajača Hrvatske, upozoravali su sami sebe da se dodatno vojno angažiraju pod nazivom operacija SPALJENA ZEMLJA. Izjavljivali i istim poklicima i planom postupali su i za vrijeme zadnjeg domovinskog rata da se ustaše Hrvati, jednako kao i za vrijeme drugog svjetskog rata. Dakle, zapravo Hrvatima je to ozbiljna opomena i upozorenje i danas, srpska lozinka kada vrište da se ustaše protiv njih ustaju, istina je da su u Hrvatskoj i danas prisutni po ideji pravoslavne crkve tendencijom da budu okupatori Hrvatske, jer po pravilima pravoslavnih crkava Srpska pravoslavna crkva može biti samo u Srbiji, a Hrvatska pravoslavna crkva samo u Hrvatskoj.

Dakle, okupatorima kroz povijest nije po volji što se Hrvati usude ustati protiv njih kao neprijatelja, koji bi okupirali Hrvatsku i eksploatirali Hrvate, pa zato Hrvate ne vole, nazivaju i hrvatsku djecu ustašama. Dakle Srbi su i danas u Hrvatskoj tendenciozno orijentirani, jer im se pljačkanje u Hrvatskoj osladilo, što svaki hrvatski vrabac dobro zna zašto se Hrvati ne bi smjeli ustajati protiv njih, dok ih Srbi i biološki uništavaju. Oni su umislili da Hrvati moraju biti pokorni, zato su i ratovali u Hrvatskoj pod nazivom ništa manje nego spaljena Hrvatska - ukoliko se Hrvati ustanu, vrište USTAŠE SE USTAŠE!


Zagreb-Zadar, 9. veljače 2018. godineSTRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 21:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.02.2018., srijeda


Srbija ne može postati članica EU dok ne plati ratnu odštetu
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Srbija ne može postati članica EU dok ne plati ratnu odštetu

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-srbija-ne-moze-postati-clanica-eu-dok-ne-plati-ratnu-odstetu/

http://www.tjedno.hr/shz-bez-ratne-ostete-nedajmo-srbiji-u-eu/Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ovih dana navodi da je iznenađen i zaprepašten izjavom hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da Srbija treba platiti ratnu odštetu Hrvatskoj. Hrvatski premijer je u pravu jer je Domovinski rat je bio oslobodilački i obrambeni rat. Sam naziv ukazuje kako se Domovinski rat protiv Srba kao okupatora nije dogodio po socijalnoj osnovi na hrvatskom teritoriju. Nakon što su Srbi poraženi kao agresori - okupatori u Hrvatskoj državi, tendenciozno su pokušavali lagati da je to bio građanski rat, kako bi izbjegli platiti ratnu štetu. Dakle, kada se dogodi građanski rat u državi, jednom narodu, uzrok je u socijalnoj osnovi.
Nezaobilazno ini okupatori, naročito Srbi, destabilizirali su Hrvatsku i odgovorni su za stradanja Hrvata u zadnja dva rata.

Hrvatski premijer je u pravu što se tiče ratne odštete i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker je u Europskom parlamentu kazao da EU više neće uvoziti neriješene sporove država iz regije koje su kandidatkinje za članstvo ili o tome već pregovaraju s Unijom. Dakle, Hrvatska je članica EU i Srbija ne može postati članica EU dok ne plati ratnu odštetu.


Zagreb -Zadar, 7. veljače 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 21:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

31.01.2018., srijeda


SRPSKI FALSIFIKATI PROTIV HRVATSKE KRUŽE PLANETOM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


SRPSKI FALSIFIKATI PROTIV HRVATSKE KRUŽE PLANETOM


http://www.makarska-post.com/index.php/shz-srpski-falsifikati-protiv-hrvatske-kruze-planetom/I nakon što Srbi kontinuirano lažu i podmeću drugim narodima u svijetu izložbu o Jasenovcu u New Yorku, kada im mit o Jasenovcu služi kao političko oružje protiv Hrvata, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poziva u posjet u Hrvatsku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Kakvi su to njezini savjetnici kada je savjetuju da poziva predsjednika Srbije u posjet Hrvatske, a koji joj je podmetnuo izložbu da kompromitira Hrvatsku pred svijetom. Nakon ovog predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović treba dati ostavku. Nije ni čudo što se tako ponaša već ranije bivši srbijanski veleposlanik u Hrvatskoj Radivoj Cvetićanin hvalio je Kolindu Grabar Kitarović da je pozvanim veleposlanicima na brodu prilikom posjeta Puli i Brijunima pjevala karaoke „Ja sam tvoja čokolada“.

Nakon New Yorka Srbi dalje širu laž u Rim, a predsjednica RH svojim pozivanjem u posjet Aleksandra Vučića misli ako ga pozove u Hrvatsku da će Srbi prestati s lažima. Vara se jer će oni još jače pojačati laži kao bezbroj puta. Njezina je tragedija što falsifikatore Jasenovca smatra svojim prijateljima. Ako Hrvatska i njezine institucije brzo ne učine kontraakciju u vezi srpske laže oko Jasenovca, današnji će Hrvati novim naraštajima u 21. stoljeću ostavit u nasljeđe krivotvorenu povijest. Zbog falsificiranja popisa žrtava Jasenovac Ministarstvo kulture RH treba ga prestati financirati, jer su ti falsifikati upereni protiv Hrvatske i Hrvata, kruže planetom, raspirujući nacionalnu, vjersku i političku mržnju protiv Hrvata širom svijeta. Tako je velikosrpska brojka o žrtvama u Jasenovcu iznosila, 1967. godine u Općoj enciklopediji Jugoslavenskog leksikografskog zavoda od 700.000 žrtava logora Jasenovac.
Lista žrtava gotovo je jednaka broju vojnika Napoleonove armije u pohodu na Rusiju 1812. godine. Napoleon je s 691 500 vojnika krenuo u invaziju Rusije.

Podvale su bile i 1.200.000 poginulih Srba u I. svjetskom ratu i 1.700.000 žrtava u II. svjetskom ratu.

Iz knjige Josipa Kljaković - Šantić, „JASENOVAC-ENGIMA HOLOKAUSTA, Zagreb,2016., str.26.,27., navodimo:
„Među žrtvama Jasenovca su i osobe umrle u „Jugoslavenskom“ zbjegu u El Shattu i Južnoj Italiji iz 1944/1945. godine, žrtve četničkog zločina u mjestu Gata kod Omiša - izvršenog 1.10.1942. godine uz asistenciju talijanskih fašista (tu je postavljen spomenik), žrtve njemačkih nacista u selu Žeževica iz 1943. godine (nedaleko od Splita), žrtve iz mjesta Žrnovica kod Splita ( poginuli u NOVJ, u bitkama na Neretvi i Sutjesci, te širom bivše Jugoslavije), žrtve sa spomen ploče palih partizana 1941.-1945. godine u Kaštel Sućurcu, žrtve bombardiranja crkve u Kaštel Sućurcu greškom RAF-a na dan 5.12.1943. godine (spomen ploča), žrtve u NOB-u iz Vinišća – Trogir (spomenik), poginuli sa spomenika u Tugarama kod Splita. Sa svakog spomenika u Dalmaciji 1941-1945. godine, mrtvi su „preneseni“ u Jasenovac.

Na listama su skoro sve žrtve terora njemačko/talijanskog okupatora i četnika, pa i poginuli četnici na području Jugoslavije. Svi u Jasenovcu. Doista monstruozno. Liste žrtava pune su udvostručenih, izmišljenih imena, lažnih godina i mjesta rođenja žrtava. I Josepha Goebbelsa bi oni stavili u – kadete.

U Vojnoj eciklopediji JNA iz 1967., T-4/627 piše autor general potpukovnik JNA Đoko Jovanović: Unutarnja uprava Banjičkog logora bila je u rukama Njemačke službe sigurnosti. U ovom logoru bilo je oko 100.000 zatočenika od kojih je ubijeno oko 80.000. Logor na Sajmištu, pod upravom Gestapoa, isprva isključivo za Židove, bio je od sredine 1942. prvenstveno za borce NOVJ i antifašiste. Kroz logor je prošlo oko 90.000, a ubijeno je 40.000 zatvorenika (uglavnom Židova, op.a.)“.

Dobrica Ćosić u svom romanu Deobe navodi „ mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je u samom biću Srbina. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito i inventivno“. Laž je spski državni interes. U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina. Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž“.

Dakle, kod Srba sve je laž. Sve je podređeno laganju kako bi se ostvarila neka korist, dobit.

Zagreb -Zadar, 31. siječnja 2018. godineSTRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 18:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.01.2018., nedjelja


SRBIJA PRVA U EUROPI IZVRŠILA GENOCID NAD ŽIDOVIMA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

SRBIJA PRVA U EUROPI IZVRŠILA GENOCID NAD ŽIDOVIMA


http://www.makarska-post.com/index.php/shz-srbija-prva-u-europi-izvrsila-genocid-nad-zidovima/Srbi kontinuirano lažu i podmeću drugim narodima u svijetu izložbu o Jasenovcu u New Yorku. Mit o Jasenovcu je političko oružje kojim su se Srbi i SPC služili u Jugoslaviji, a ovo je samo kontinuitet tog oružja protiv Hrvata. Tako je njihova velikosrpska brojka o žrtvama u Jasenovcu iznosila, 1967. godine u Općoj enciklopediji Jugoslavenskog leksikografskog zavoda od 700.000 žrtava logora Jasenovac. Mnogi dokumenti o Jasenovcu su skrivani, a stvarni popisi nisu nikada prezentirani javnosti o ukupnom broju žrtava Jasenovca. Laž o velikom broju ratnih žrtava trebalo je Srbima da osiguraju ratnu odštetu. Niti jedna država u svijetu nije vodila takvu trgovinu leševima kao Jugoslavija to jest Srbija. Ta sramotna trgovina, to je njihova tradicija. Mistifikacija Jasenovac proizvod je tradicionalne srpske politike koju karakterizira nasilje i laž. Već dva stoljeća Srbi su balkanski mesari. Nakon što su u XIX stoljeću istrijebili Turke, nastavili su s uništavanjem susjednih naroda – Muslimana, Makedonaca i Albanaca. U Balkanskim ratovima izvršili surovi progon Albanaca na Kosovu. Nobelovac Pierre Lotti navodi „da su Srbi rezali noseve i kopali oči zarobljenih Turaka. Najtragičnija podvala je bio Sarajevski atentat, koji su Europi podvalili I. svjetski rat, a sve kako bi se proširila Srbija. Nakon rata nastavili su s terorom i ubojstvima Hrvata, Albanaca, Muslimana i Makedonaca. Zatim su teror širili na Hrvatsku i Hrvati postaju glavne žrtve.

Podvale su bile i 1.200.000 poginulih Srba u I. svjetskom ratu i 1.700.000 žrtava u II. svjetskom ratu. U stvaranju podvale o Jasenovcu uz srpske političare i SPC sudjeluju i srpski intelektualci. Udružene su sve srpske intelektualne snage, od profesora do umjetnika. I u Hrvatskoj su u toj podvali sudjelovali „naučnici i umjetnici“.

Država Izrael i Židovi su saveznici Hrvata, a Srbi im podmeću te ih uvlače u izložbe da ih kompromitiraju pred svijetom.

Iz knjige Ljubice Štefan, „Mitovi i zatajena povijest“, Zagreb,1999., str.80.,81.,82.,86.,88.,90.,91., navodimo: „Srpska pravoslavna crkva je zapravo svojevrsna politička stranka, velikosrpska i čak rasistička, a pastoralni rad, dušebrižništvo su u njoj potpuno zanemareni. Uoči Drugog svjetskog rata u Srbiji je bujao i razbuktavao se anitisemitizam, pri čemu su glavni generatori bili fašistička stranka „Zbor“ Dimitrija Ljotića i visoki crkveni velikodostojnici, kao i crkveni tisak. Uzor i ideal za Ljotića bio je vođa Trećeg Reicha, kojega je veličao. Veliki broj pravoslavnih svećenika bili su vrlo aktivni članovi „Zbora“. Najistaknutiji među njima bio je glavni ideolog pravoslavlja i antisemitizma u srpskoj crkvi episkop Nikolaj Velimirović, koji je već 1934. godine dobio od Hitlera odličje. Vjerojatno u znak zahvalnosti on je 1935. u svojoj knjižici o sv. Savi pisao: „Mora se odati poštovanje sadašnjem nemačkom vođi, koji je u XX veku došao na ideju Svetog Save i kao laik poduzeo u svom narodu posao koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju“. Nekoliko godina kasnije 1939.-on javno propovijeda rasizam. „Mi smo ljudi arijevske rase, kojoj je sudba dodelila počasnu ulogu…da plemena slabije rase i niže vere ne bi…“. U „Glasniku Srpske pravoslavne patrijaršije“ nisu bili rijetki slučajevi ovakvog pisanja o Židovima: „Jevreji su neprijatelj lukav kao zmija i opasan“. U tom listu objavljene su i ove izjave tadašnjeg patrijarha Varnave dane njemačkim novinama 1937. godine: „ Fuhrer vodi borbu koja služi na korist celom čovečanstvu“, „Bog je poslao nemačkom narodu jednog dalekovidnog Fuhrera. Mi verujemo njegovoj iskrenoj reči.“ Nešto prije toga Varnava je nazvao sovjetsku vlast „židovskom varaličkom bandom“.

Zahvaljujući zdušnoj suradnji svih srpskih vlasti i policije s Nijemcima, esesovac Harald Turner već je sredinom 1942. godine izvjestio: „Srbija (je) zemlja u kojoj je pitanje Židova i Cigana riješeno.“. Franz Rademacher iz nacističkog Ministarstva vanjskih poslova javio je: „Židovsko pitanje u Srbiji nije više akutno, sada samo preostaje da se riješe zakonska pitanja koja se tiču imovine“. Šef njemačke službe sigurnosti u Srbiji A. Schafer pohvalio se: Beograd-jedini veći grad Europe očišćen od Židova, postao je Judenfrei“. Podsjetimo na povijesnu činjenicu: neslavno prvo mjesto u Europi u genocidu nad Židovima Srbija je zauzela samo tri mjeseca poslije sastanka Reinharda Heydricha, šefa njemačke službe sigurnosti, Heinricha Eichmanna, šefa specijalnog odijela za Židove održanog 20. Siječnja 1942. Godine na jezeru Wansee kraj Berlina, kada je donijeta odluka da se (tek!) pristupi „ konačnom rješenju židovskog pitanja“.

Židove u Srbiji nisu hvatali i ubijali samo Nijemci, nego i srpska policija, Nedićevi dobrovoljci i četnici. Većina srpskih Židova ubijena je u logorima Banjica i Sajmište. Nijedan Židov nikada nije uspio pobjeći iz logora. Najveći dio srpskih Židova ubijen je u logoru Sajmište. Pretpostavlja se da broj žrtava najmanje 11.000.

Nije uopće poznato da je itko od pravoslavnih svećenika u Srbiji spasio ma i jednog Židova ili bar to pokušao, ali su neki od njih nerijetko u svojim propovijedima otvoreno izražavali antisemitske stavove, huškajući tako svoju pastvu protiv Židova. A mitropolit Josif, kao poglavar srpske crkve, u ratno vrijeme mirno je stavio svoj potpis ispod naredbe da je Židovima zabranjen prijelaz u pravoslavnu vjeru, iako bi to za njih bila slamka spasa. Tri episkopa prva su stavili svoje potpise na „Apel srpskom narodu“, kojim intelektualna elita Srbije, njih preko 500, kolovoza 1941. godine javno izražava podršku okupatorima i kvislinzima, što je jedinstven slučaj u Europi u tom ratnom vihoru. „


Zagreb -Zadar, 28. siječnja 2018. godineSTRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.01.2018., subota


Mrzitelji hrvatskog identiteta
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Mrzitelji hrvatskog identiteta

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-mrzitelji-hrvatskog-identiteta/

http://www.tjedno.hr/shz-ponizavanje-hrvatske-po-ravnanjem-ministarstva-kulture/U Republici Hrvatskoj na djelu je uništavanje hrvatske baštine, a Ministarstvo kulture i dalje ne poduzima ništa. U to svako treba ubrojiti odnos prema javnim ustanovama zaduženim za očuvanje hrvatske i svjetski vrijedne baštine kao što su kazališta, muzeji i arhivi. Već ranije za vrijeme SDP-ove vlade Ministarstvo kulture izvršilo je čistku nepartijskih i nepodonih kadrova na čelnim mjestima u tim institucijama i postavilo nedostatno obrazovane i mrzitelje hrvatskoga identiteta na čelo takvih ustanova, bilo kao intendante ili upravitelje ili upravna vijeća. Eklatantan je primjer slučaj Olivera Frljića, koji je bio na čelu Hrvatskog narodnog kazališta „Ivana pl. Zajca“ u Rijeci. Isti se toliko osilio do te mjere da mu je i dalje osnovni cilj u predstavama poniziti i lažno prikazati Hrvatsku, njenu povijest i umjetničku tradiciju. Tako opsjednut mržnjom na sve hrvatsko ubacuje u klasične predstave plinske boce, hrvatske biskupe, hostije, kokain, narodnjaci, u negativnom kontekstu u ime obitelji...,provodeći petokolonaško djelovanje i trošeći novac iz državnog proračuna pod ravnanjem Ministarstva kulture.Također, ranije je na državni blagdan isticao homoseksualnu zastavu umjesto državne, kršio zakon o himni i grbu iz Hrvatskoga ustava. U Domovinskom ratu srušeno je više od 500 crkvi, mnoštvo manjih sakralnih objekata, mnoga groblja sravnjena su sa zemljom, uništeni muzeji, knjižnice i arhivi. Pokradeno je mnogo umjetnina koje su završile u Srbiji i odavno se nalaze na europskom crnom tržištu. Ministarstvo kulture nije nikada reagiralo na ta Frljićeva i mnoga druga poniženja. I gle čuda još mu podršku za takve predstave daje Šef SDP-a Bernardić.


Zagreb -Zadar, 20. siječnja 2018. godine
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.01.2018., ponedjeljak


SLOVENSKI ŽIGOLO OSVAJA S ISTOM ŠABLONOM
SLOVENSKI ŽIGOLO OSVAJA S ISTOM ŠABLONOMhttp://www.portaloko.hr/clanak/slovenska-privreda-vez-poslovanja-luke-kopar-i-prilaza-na-otvoreno-more-je-kao-riba-bez-vode/0/99440/

http://www.tjedno.hr/shz-hocemo-koridor-do-austrije/

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA NAKON SVIH TRAGEDIJA USKRSNULA JE JAČA
HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA NAKON SVIH TRAGEDIJA USKRSNULA JE JAČA

http://www.makarska-post.com/index.php/hrvatska-pravoslavna-crkva-nakon-svih-tragedija-uskrsnula-je-jaca/

https://croative.net/hrvatska-pravoslavna-crkva-nakon-svih-tragedija-uskrsnula-jaca/


HPC - Zadar, Hrvatskog sabora 26

Hrvatska pravoslavna crkva kušana je po obrascu nastajanja kršćanske crkve na Zemlji, razapinjana od okupatora i farizeja - iz hrvatskog korpusa, kao što su Rimljani, kao okupatori razapinjali Isusa i kršćane ...Sve radi eksploatacije, harača i ..., svega što nije bilo u njihovom orkestru, a koji je morao djelovati skladno, ali i protiv svakog uzornog sluha i ukusa.

Hrvati pravoslavci kroz prošla turbulentna vremena, kao i danas - doslovce služe za sadističko iživljavanje u Hrvatskoj, po „hrvatskim zakonima“ i upornom srbovanju na čelu sa Srpskom pravoslavnom crkvom ... A repovi „Hrvati“, kao municija protiv Hrvata i Hrvatske za vrijeme Jugoslavije, egzekutori su svoga roda, toliko i danas umreženi po željama velike Srbije ..., da po talentima i ne mogu biti svjesni, a kakve su baš trebali i trebaju eksploatatori Hrvatske ... Nisu svjesni da se ispunio dovoljan razlog i da neminovno odlaze, kao – janjičari, na smetlište, a što se događalo svakom po iskonskim zakonima Svoritelja.

Spomenuti po zakonima za svoje egoistične potrebe i želje SPC-e osporavali bi Hrvatima pravo na vjeru i HPC-u. Ogavniji i brutalniji su prema HPC-i od Rimljana prema kršćanskoj crkvi, pomoću svojih „zakona“ kojima ponižavaju i ruše dostojanstvo kada zahtijevaju od (oko dvjesto tisuća) hrvatskih pravoslavca da oforme udrugu (umjesto crkve) i pokažu popis imena najmanje pet stotina članova, koje bi se vjerojatno kušalo, ucjenjivalo, izvrgavalo opasnostima ..., jer Srbi bi kao i Turci i silom širili „vjeru“.

Hrvatskoj pravoslavnoj crkva direktno se sugerira ..., da mora ispunjavati posebno postavljene uvjete ..., udruga s kušnjom od pet godina, što je protiv logike zdravog razuma, radi ispiranja mozgova, računaju na budućnost koja bi im možda išla u prilog, da se može dogoditi da po željama pravoslavci Hrvati i HPC-a dožive ponovo 1945. godinu.

Za sve pravoslavne crkve: Bugarsku, Crnogorsku, Makedonsku, Ukrajinsku i dr. ne postoji uvjet kakav se postavlja HPC – i ..., sve te crkve su uzdržavane od poreza koji Hrvati uplaćuju u hrvatski proračun, sve osim HPC- e. Poučeni iz daljnje i bliže povijesti ..., o stradanju kršćanstva od Rimljana, Turaka ..., i stradanja HPC-e od strane Srba moraju nam ubuduće služiti kao opomene, jer okupatori su uvijek kao zlo na Zemlji.

Dakle, Herod i guverner Hrvatske i dalje inzistiraju da po zakonima Heroda i po zakonima hrvatskih farizeja se prikupe popisi vjernika Hrvatske pravoslavne crkve s kućnim brojevima - prebivališta i svim podacima iz biografije ..., što bi im bilo od iznimno velike važnosti za analiziranje, a prema potrebi, ako se ponovi 1945. godina, da obračunaju kao što su to učinili više puta u zadnjih sto godina. Dakle, čekaju priliku ponovo kako zarobiti Hrvate kao i 1945. godine u Bleiburgu ..., masakriranja po križnom putu, zatvaranja, raseljavanja itd. do 1991. godine.

Krikom do neba i predstavnici HPC jednako su završili tragično, a pronađeni prema popisima i kućnim adresama u domovini Hrvatskoj, popisima koji su omogućili krvnicima okupatorima da ih se sve pobije po kratkim postupcima ... Dakle, Hrvati pravoslavci do danas su pod silnim pritiscima u svojoj Hrvatskoj, osjećaju nepravdu i patnje, isti opet naređuju da ihse posebno evidentira, što reći nakon iskustva iz prošlosti i Hrvata pravoslavca.

Varaju zakonodavci sami sebe, jer neće više prevariti Hrvate ..., eho krika hrvatskih pravoslavaca odzvanja i čuje se kao opomena Hrvatima. Dok Hrvati pravoslavci ispovijedaju svoju vjeru zlo im više nikada ne smije rušiti bogomolje, po zaštitniku sv. Iliji.

Hrvatskim pravoslavcima se prijeti kao što su Rimljani prijetili kršćanima, vjerovati u Stvoritelja Boga, ali nisu uspjeli u svojoj egoistično- svjetovnoj nakani, kao ni SPC-a ... Farazejima u Hrvatskoj mora biti jasno da im je s njihovim propalim željama odzvonilo ..., a da je tu HPC -a na hrvatskim prostorima.

Dakle, HPC-a se obnovila jer se po djelovanju Hrvata i milosti Božjoj ispunio dovoljan razlog, a hrvatski narod bit će garancija i zaštita od pritisaka nesvjesnih, egoistički – strastvenih - prokletih okupatora.


Zadar - Zagreb, siječanj 2018. godine


1. Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
2. Stranka hrvatskog zajedništva
3. Pokret aktivnih veterana branitelja Republike Hrvatske

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.01.2018., petak


VODEĆI STRUČNJAK ZA POMORSKO PRAVO ZA JUTARNJI O GRANIČNOM SPORU 'Hrvatska smjesta treba prijaviti Sloveniju Sudu za pravo mora u Hamburgu'
PROF. DR. SC. IVAN MILOŠ

VODEĆI STRUČNJAK ZA POMORSKO PRAVO ZA JUTARNJI O GRANIČNOM SPORU 'Hrvatska smjesta treba prijaviti Sloveniju Sudu za pravo mora u Hamburgu'

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/vodeci-strucnjak-za-pomorsko-pravo-za-jutarnji-o-granicnom-sporu-hrvatska-smjesta-treba-prijaviti-sloveniju-sudu-za-pravo-mora-u-hamburgu/6900504/Hrvatska bi trebala što prije prijaviti Vijeću sigurnosti UN-a i Sudu za pravo mora u Hamburgu Republiku Sloveniju u odnosu na aktualne događaje u Piranskom zaljevu, tvrdi doktor znanosti Ivan Miloš, koji se već desetljećima bavi praktičnim pomorskim pravom. Za Jutarnji je list komentirao jednostranu provedbu za Hrvatsku pravno ništetne arbitražne odluke od strane Slovenije i opcije koje ima Hrvatska.

Kako komentirate aktualnu situaciju?

Kao konfuzni odnos dviju susjednih zemalja koje si nisu dopustile mogućnost i obvezu da se precizno informiraju o predmetu i implikacijama koje on generira.

Koje bi bilo rješenje?

Rješenje je poznato i gotovo zadano. Još u vrijeme bivše SFRJ republičke granice, na kopnu, bile su vrlo precizno određene i prihvaćene. Tada nisu bile utvrđene granice na moru jer je bivša Jugoslavija tretirala more kao jedinstveno dobro u općoj upotrebi nad kojim se ne mogu stjecati prava vlasništva niti bilo koja druga stvarna prava po bilo kojoj osnovi, a koje je dostupno bilo svim republikama pod jednakim uvjetima za održivo korištenje.

U razgraničenju na moru, sa susjednim državama, strogo je poštovano i primjenjivano međunarodno javno pravo, odnosno važeće međunarodne konvencije, a kojima je strogo propisano da se razgraničenja na moru utvrđuju principom crte sredine koja je jednako udaljena od svih tangentnih točaka obalnog kopna. To, praktično, znači da su sve granice, na kopnu i moru, između Republika Slovenije i Hrvatske određene i potvrđene još 25. lipnja 1991. g., kada su Hrvatska i Slovenija ostvarile svoju državnopravnu samostalnost, što znači da su granice između Hrvatske i Slovenije usvojene i da se primjenjuju.

Međutim, međunarodna zajednica omogućava susjednim državama da bilateralno i uz strogo poštovanje temeljnih odredbi međunarodnog javnog prava, odnosno međunarodnih konvencija, izmijene svoje granice, na kopnu i moru, i da te promjene ratificiraju u svojim parlamentima. Zašto je potrebno poštovati međunarodno javno pravo? Zato što se tu prvenstveno radi o općem i javnom interesu, a samim tim općem i javnom dobru pa svake improvizacije i samovolje pojedinih država generiraju nesagledive negativne posljedice za te zemlje i svjetsku zajednicu.

Kada pojedine države ne mogu usuglasiti izmjene postojeće granične crte, onda je najprihvatljivije koristiti odluke Međunarodnog suda u Haagu ili Suda za pravo mora u Hamburgu, ali se može koristiti i Arbitraža. Dakle, ne možemo reći da nema granice, ona postoji, međunarodno je priznata i mi je možemo promijeniti, ako smo s tim bilateralno suglasni.

Ali nismo?

Nismo još, ali to ne znači da nećemo biti kada se konačno svi korektno informiramo o svim implikacijama koje generira ovo stanje. Opće je poznato da je Slovenija zatražila od Hrvatske suglasnost za izmjenu granične crte u Piranskom zaljevu (Savudrijskoj vali) na način da sebi prisvoji najveći dio morske površine, što Hrvatska nije bilateralno prihvatila nego predložila korištenje odluka Međunarodnog suda u Haagu, a što nije prihvatila Slovenija nego je otvoreno ucijenila Hrvatsku da mora prihvatiti nekakvu Arbitražu o granici.

Ucjenu je materijalizirala kroz blokadu čak 14 pregovaračkih poglavlja za ulazak Hrvatske u punopravno članstvo EU, što je primoralo Hrvatsku da, protiv svoje volje, uđe u taj arbitražni cirkus. Zašto Hrvatska nije svojevoljno prihvatila Arbitražu? Prvo bi bilo jako važno sve nas informirati da Arbitraža ne predstavlja nikakvo pravosudno tijelo ili institut pravosuđa nego se radi o nekakvoj privatnoj namjenskoj komisiji koju formiraju države u sporu, koja svoje odluke ne temelji na pozitivnim zakonima i propisima nego na principima pravednosti, što praktično znači: uzmi onome koji ima više i daj onome koji ima manje, uz vrlo visoki stupanj mogućeg mita i korupcije po različitim osnovama i oblicima.

To je bilo razlogom da je međunarodno javno pravo strogo propisalo da Arbitraža mora raditi u strogoj tajnosti, bez bilo kakvog mita i korupcije, te da ne smije iznositi u javnost bilo kakve informacije o svome radu i odlukama prije njihova službenog donošenja i konačne objave. Budući da je Slovenija inflagranti otvoreno povrijedila međunarodno javno pravo na više načina, a najčešće hvalisanjem u sredstvima javnog priopćavanja da je Arbitraža donijela svoje odluke u korist Slovenije i da je Hrvatska izgubila najveći dio Piranskog zaljeva, da je došlo do korupcije u Arbitraži, Hrvatska je bila primorana prema Zakonu napustiti Arbitražu i zatražiti odgovarajuću odluku Sabora, koji je jednoglasno odbacio Arbitražu.

Slovenija je javno priznala teške povrede međunarodnog javnog prava kroz faktičnu smjenu svojih predstavnika u toj nepobitno kontaminiranoj Arbitraži, koja je nastavila svoj rad bez Hrvatske i jednostrano donijela pravno ništetnu odluku koju sada nasilno pokušava provesti Slovenija uz javnu prijetnju Hrvatskoj da joj neće dopustiti ulazak u: OECD, Schengen i eurozonu, ako odmah ne prihvati ovu ništetnu Odluku Arbitraže. Sloveniju također moramo informirati da međunarodno pravo propisuje ništetnim sve odluke, pa čak i pravosudnih tijela, ako su donesene pod prisilom, prijetnjom i ucjenama, a Vijeće sigurnosti UN-a sa svojim sudovima u Haagu i Hamburgu, sukladno odredbama Konvencije o pravu mora i Konvencije o neškodljivim prolazima, čiji su potpisnici i Slovenija i Hrvatska, jedino su predmetno nadležni, dok EU nema nikakvih nadležnosti po ovome pitanju, ali može i treba davati savjete dobre volje svojim članicama.

Kako komentirate činjenicu da je Slovenija počela jednostrano provoditi arbitražnu odluku?

Slovenija je navodno počela provoditi arbitražnu odluku kao čin koji obvezuje Hrvatsku da mora odmah prijaviti Sloveniju Sudu za pravo mora u Hamburgu. U toj prijavi Hrvatska mora posebno pokazati da je pod ucjenom i prisilom morala ući u tu kontaminiranu Arbitražu.

Što Hrvatska još može učiniti, osim prijave?

Hrvatska je na Skupštini UN-a javno izvijestila cijeli svijet da je Arbitraža kontaminirana i da je njezina odluka ništetna, prema međunarodnom javnom pravu, ali svejedno mora napisati i podnijeti prijavu Vijeću sigurnosti UN-a i Sudu u Hamburgu te mora izvijestiti Vijeće sigurnosti da će nastaviti čuvati svoje državne granice po važećim međunarodnim i hrvatskim pozitivnim propisima, uključujući i predmetnu granicu.

Koji je pozitivan, a koji negativan ishod nastale situacije?

Pozitivno je to što se došlo do spoznaje da se ta granica očito mora riješiti putem Međunarodnog suda i međunarodnog javnog prava, čime neće biti pobijeđenog i pobjednika nego će dvije susjedne zemlje nastaviti dobru suradnju bez pretenzija na tuđi teritorij, što im je bio veliki teret dugo godina. Negativan element predstavlja blamaža i jako ružna slika naših država koje nisu bile u stanju uljudno i na civiliziran način riješiti ovo važno pitanje od zajedničkog interesa kroz bilateralni dogovor.

- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se