A R O M A T E R A P I J A


Image Hosted by ImageShack.us

Aromaterapija je drevni način liječenja zasnovan na upotrebi esencijalnih i biljnih ulja.
Njome su se koristili iscjelitelji Kine, Tibeta, Indije i srednjeg Istoka, a na njoj je gotovo u potpunosti bila zasnovana medicina staroga Egipta prije oko 5000 god. Kao sastavni dio Ayurvede – drevne indijske medicine – koristi se tisućama godina.
Aromaterapiju poznavali su i Grci i Rimljani, a u srednjem vijeku pomagala je u sprečavanju zaraze, posebice kada je vladala kuga.

Aromaterapija ili umijeće nježnog iscjeljivanja je grana komplementarne medicine koja se koristi za očuvanje zdravlja (preventivno) i održavanje psihofizičke ravnoteže čovjeka.
Najčešći oblik aromaterapije jest terapija dodirom. Ta metoda kombinira fizičke i emocionalne učinke nježne masaže s ljekovitim i psihoterapijskim značajkama esencija biljaka. Ne samo da smanjuje stres i poboljšava raspoloženje, aromaterapija čak uspješno liječi sve manje poremećaje. Primjerice, masaža eteričnim uljima posebno je djelotvorna u liječenju problema s kojima se susreću žene, kao što su PMS i poremećaji u menopauzi. Također može olakšati blaže oblike tjeskobe i depresije, nesanicu, emocionalno uzrokovane seksualne tegobe, glavobolje, bolove u mišićima i dr.

Da li se Aromaterapija koristi u kozmetičkim salonima?

Termin Aromaterapija nažalost se često koristi u kozmetičkim salonima iako se radi o Aromakozmetici, koja predstavlja tek samo malen dio Aromaterapije.
Aromaterapija jest grana medicine koja prvenstveno služi za očuvanje zdravlja.

Kako djeluje aromaterpija?

Aromaterapija uz pomoć eteričnih ulja djeluje na fizičko tijelo, emocije, um i dušu. Dakle, aromaterapeut promatra čovjeka kao cjelovito biće, a ne kao odvojene organe.
U fizičkom smislu ulja djeluju na način da uklanjaju ili smanjuju bolove, razne upale i slično.
U emotivnom smislu ulja djeluju na taj način da stimuliraju, relaksiraju i balansiraju emocije.
U mentalnom smislu eterična ulja bistre misli, jačaju koncentraciju, poboljšavaju kvalitetu misli i pamćenje.
U duhovnom smislu potiču intuitivnost, kreativnost i bude u čovjeku svijest o povezanosti svijeta.
Jednom kada je uspostavljena ravnoteža u fizičkom tijelu i kada su emocije izbalansirane, automatski se djeluje i na kvalitetu misli i stanje duha.
Umijeće aromaterapije sastoji se u pravilnom odabiru ulja, koja će najviše odgovarati i pomagati klijentu u njegovom iscjeljivanju i postizanju psiho-fizičke ravnoteže. Najviša dobrobit klijenta je cilj aromaterapije.
Eterična ulja su medij kroz koje djeluje aromaterapeut. Svojom energijom djeluju na energetski sustav tijela, na način da podižu energiju tijela.

Što su to eterična ili esencijalna ulja?

Image Hosted by ImageShack.us

Esencijalna ili eterična ulja su nemasni prirodni ekstrakti iz aromatičnih biljaka dobiveni pomoću destilacije, ekstrakcije ili neke druge metode izolacije. Ona su produkti sekundarnog metabolizma biljaka – nalaze se kao rezervne tvari u žlijezdama biljaka, venama, vrećicama i žljezdanim dlakama.
Dijelimo ih prema:
a) fizičkim svojstvima (nemasna, hlapiva, zapaljiva, topljiva u biljnim uljima, alkoholu, eteru,
a slabo topljiva u vodi)
b) hlapivosti (gornja, srednja, donja nota)
c) terapeutskim osobinama (antiseptici, probiotici, stimulansi, sedativi, analgetici, ...)
d) kemijskom sastavu (terpeni, alkoholi, fenoli, aldehidi, kumarini, ketoni, ...)

Kakva su to nosiva ili biljna ulja?

Biljna ulja se koriste da bi se eterična ulja razrijedila za masažu.
Noseće ulje je ono koje unosi eterično ulje u tijelo, odatle i naziv "nosiva". Biljna ulja su nehlapiva, ostavljaju masni trag na papiru ili materijalu. Nehlapivo ulje je spoj glicerina i masne kiseline - glicerid, a naziva se nehlapivim da bi ga se moglo razlikovati od eteričnih ulja.

Na koji način esencijalna ulja ulaze u organizam?

Na razne načine:
v udisanjem – inhalacijom
v preko kože – masaže, komprese
v preko sluznice rodnice
v preko sluznice debelog crijeva
v oralno
Ali sve uz obavezan nadzor iskusnog aromaterapeuta ili aromatologa.

Zašto je masaža važan dio Aromaterapije?

Image Hosted by ImageShack.us

Dodir je prekrasan oblik komunikacije naše ljubavi i suosjećanja za druge na vrlo direktan način. Dodir može biti vrlo različite kvalitete, od agresivnog, uvredljivog i mehaničkog, do nježnog, pažljivog i opažajnog. Sva živa bića odazivaju se dodiru, i zato masaža pomaže u ispunjenju tih potreba. Pažljiv dodir pomaže kao obarač u procesu samoizlječenja.
Osim ugode i emocionalnog blaženstva, redovita masaža:
- poboljšava cirkulaciju krvi i stimulira limfu te time pomaže izbaciti štetne tvari iz tkiva;
- poboljšava probavi, sprečava zatvor;
- može spriječiti i ukloniti glavobolju;
- omogućava dubok san i sprečava nesanicu;
- smanjuje visok krvni tlak;
- osigurava dublje disanje i ublažava dišne tegobe (duboko disanje stvara osjećaj opuštanja
čime se smanjuje stres);
- pokreće svijest o kemikalijama iz mozga kao što su encefalin i endorfin, koje su zadužene
za promjenu raspoloženja i imaju sposobnost otkloniti bol i poboljšati raspoloženje;
osjećaji zadovoljstva jačaju imunološki sustav, a time i našu obranu od bolesti.





.

30.05.2007. u 20:30 | 4 Komentara | Print | # | ^

EU ULIČNA FRKA


Povodom dana Europe, 09.05.2007., u gradu Vukovaru, organizirana je ''EU ulična frka'', gdje su se zajedno predstavljale Udruge grada Vukovara.
Ove godine organizatori su četiri udruge koje djeluju na području grada Vukovara: Europski dom Vukovar (EDVU), Klub mladih Bršadin (KMB), Projekt građanske demokratske inicijative (P.G.D.I.) i Vukovarski institut za mirovna istraživanja i obrazovanje (VIMIO).

''EU ulična frka'' održana je na način da su udruge predstavljale sebe i svoj rad na štandovima u centru grada na kojima su bili materijali i proizvodi koji predstavljaju rad udruga, a sve dodatne aktivnosti poput plesa, crtanja, bojanja lica, kviza, mjerenja tlaka, slaganja puzli su se odvijale između postavljanih štandova.

Udruga Prakriti sebe je predstavljala promoviranjem zdravog načina života, poticanjem ljudi na vegetarijanstvo – dijeljenjem promidžbenog materijala Udruge Prijatelji životinja, zatim izložbom kreativnih umjetničkih radova poput ručno oslikanih šalova od svile, te naravno plesom. Plesali smo uz orijentalne, afričke i hawaii-ske ritmove.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

.

10.05.2007. u 11:50 | 8 Komentara | Print | # | ^

BIOREZONANTNA TERAPIJA

Image Hosted by ImageShack.us

Što je to biorezonantna terapija?

BRT (biorezonatna terapija) je prirodna terapija, koja se služi osobnim čovjekovim elektromagnetskim vibracijama u dometu od 10 do 500000Hz. Vibracije se uzimaju sa površine čovjekove kože i iz neposredne blizine tijela (morfogenetskog polja), odgovarajuće obrađuju i opet se vraćaju čovjeku.
Čovjek i aparat tijekom terapije čine zatvoreni energetski krug, koji pruža mogućnost organizmu da svojom vlastitom životnom energijom ''nadvlada'' bolest.
Za bolji terapijski uspjeh između pojedinačnih terapija, za vrijeme BRT prave se (zapisuju se) biorezonantni preparati u obliku kapi i globula, koje čovjek uzima nakon i između BRT terapija.

Osnovni principi biorezonantne terapije i njezino djelovanje

U ljudskom organizmu te njegovom neposrednom polju nalaze se elektromagnetski valovi određenih frekvencija, koje organizam emitira. Stanice i organi u ljudskom tijelu međusobno komuniciraju putem tih valova.
Također, sve što unosimo u naš organizam – od hrane do vode – posjeduje određenu frekvenciju. Zato je važno kakvu hranu jedemo, kakvu vodu pijemo...
Osim zdravih frekvencijskih vibracija, postoje i one bolesne. Te vibracije odraz su biokemijskih procesa koji se odvijaju u tijelu.
IMEDIS BRT aparat prepoznaje te valove u dometu od čak 10 do 500000Hz.
Kvantna fizika nas uči da sve što vidimo tjelesnim očima jest odraz stanja energetskog polja. Kada ''izliječimo'' energetsko polje automatski se uspostavlja stanje zdravlja u tijelu.
Kvantna fizika nas još uči da se materija ponaša i kao čestica (tvar) i kao val (vibracija). Dok klasična, alopatska medicina radi sa tvarnim aspektom našeg tijela, energo-vibracijska medicina (biorezonantna terapija, homeopatija, Bachova cvjetna terapija) radi sa valnim aspektom. Ukoliko promijenimo val (frekvenciju) mijenjamo i tijelo.
IMEDIS BRT aparat prepoznaje i prikuplja patološke (bolesne) frekvencije, prerađuje ih (invertira) i šalje natrag pojačane nove zdrave frekvencije te tako aktivira samoobnavljajuće snage u organizmu.
Jednostavnim riječima moglo bi se reći da aparat reprogramira nezdrave frekvencije u zdrave, te istodobno emitira specifične oscilacije koje pomažu organizmu da lakše prebrodi bolesti te tako povrati zdravlje ili ojača imunološki sistem ukoliko bolest još nije nastupila.

BRT, homeopatija i akupunktura

Postoji 12 klasičnih meridijana, koje su prije 3000 godina kineski mudraci definirali kao ''putovi toka životne energije u ljudskom tijelu''. Na koži postoje u dužini toka meridijana nekoliko točaka koji u akupresuri ili akupunkturi dolaze do primjene. Svi meridijani se nalaze simetrično po dužini lijeve i desne strane tijela. Dodatno postoje još 2 meridijana, koji idu po sredini tijela. Njemački liječnik i istraživač R. Voll i njegovi suradnici su preko 30 godina istraživali električna svojstva ovih meridijana i njihovih korespondenata prema različitim organima, tkivima i sustavima u ljudskom tijelu. Dodatno
je još definirano 8 simetričkih meridijana, i na klasičnim meridijanima je pronađeno još više točaka.
IMEDIS BRT aparat radi sa svih 20 meridijana te predstavlja sintezu akupunkture i homeopatije.
Može se reći da za vrijeme biorezonantne terapije, energetski kanali –meridijani, se pročišćavaju. Točke blokirane bolešću se iscjeljuju i ponovno dolazi dok prirodnog tijeka energije te se uspostavlja ravnoteža.
Razlika između akupunkture i BRT jest u tome što u akupunkturi terapeut radi samo sa određenim točkama na određenom meridijanu, dok u biorezonantnoj terapiji obrađuje se cijeli meridijan sa svim točkama. Može se raditi samo sa odabranim meridijanima, a može se raditi istodobno i sa svim 20, i to čini prednost.
Za vrijeme BRT prave se (zapisuju se) biorezonantni preparati u obliku kapi i globula, koje čovjek uzima nakon i između BRT terapija. Aparat zapisuje (pravi) homeopatsku remediju jedinstvenu za svaki pojedinačni organizam, načinjenu od vlastitih čovjekovih vibracija.
Osim toga, aparat može proizvesti i sve klasične homeopatske i druge energo-informacijske remedije (preparate).

Djelotvornost IMEDIS BRT

BRT (biorezonantna terapija) pokazala se izuzetno djelotvornom u rješavanju mnogih zdravstvenih problema kao što su:
-Alergije
-Bronhijalna astma
-Organske bolesti
-Kronično degenerativne bolesti
-Ginekološki poremećaji te
bolne menstruacije
-Kardiovaskularnih bolesti
-Imunodeficijencija različitog porijekla
-Infektivne bolesti
-Frakture
-Glavobolje i migrene
-Reumatske bolesti
-Gljivične i parazitarne bolesti
-Intolerancija na hranu
-Neurodermitis
-Koristi se za pred i
postoperativno tretiranje
-Bolovi, svih vrsta
-Športske povrede
-Metabolički disbalansi
-Napetosti i neuroze


Više o terapiji možete saznati na stranicama
Udruge Prakriti.


.

10.05.2007. u 11:29 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< svibanj, 2007 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Brojač posjeta:








Image Hosted by ImageShack.us


carobnica@email.t-com.hr

SHUKRA jest Sanskrtski naziv za Veneru.
Shukrin put jest put Ljubavi, Ljepote, Čistoće, , Istine, ispravnog ponašanja, umjetnosti, poezije, okultnog znanja...
Image Hosted by ImageShack.us

Više o Shukrinom putu naći ćete na stranicama:

http://www.prakriti.hr

Image Hosted by ImageShack.us

.

Facebook profil: Connie Đeneš

Nebeska Harmonija Osijek

Promovirajte svoju stranicu

Facebook

Conny Peto-Đeneš likes

Theta Iscjeljivanje OsijekTheta Iscjeljivanje Osijek
Create your Like Badge




Linkovi

Nebeska Harmonija Osijek

Udruga BOSINO

Energetska medicina

Somadance

Oslobadjanje od strahova

Theta iscjeljivanje

Đjotiš - astrološka medicina

Dance a lot

Dance a lot forum

Orijentalni ples

Trbušni ples

Društvo OAZA TOLERANCIJE

Neodance

APK blog

Safiris

Umjetnost davanja

Prijatelji životinja

.

Image Hosted by ImageShack.us




Shukrini postovi:

O plesu:

Terapija trbušnim plesom
Iskakanje iz torte!!!
Osvajačice srca - plesačice iz pradavnih vremena!
Neodance
EU ULIČNA FRKA
Terapeutski trbušni ples
Noor - klasični indijski ples Kathak
Radionica sa Vesnom Jevšenak
Prezentacija plesa uz malu priredbu
Bellydance medo i lutkice!
Ples
Terapeutski ucinak plesa
Ples sa macem
Belly Queen Dance Theater
Izbor za Miss Models 2008
Nesto dirljivo
Lotus Flower Dance


O Ljubavi...:

Ljubav kao lijek za strah
Ljubavno seksualni odnosi 1. dio
Ljubavno seksualni odnosi 2. dio
Sveto cvijece Ljubavi 1 - Lotos
Aloha - ljubav na havjski nacin


O zdravlju:

Mirisno-dodirna čarolija
KADA ALTERNATIVNA, A KADA KLASIČNA MEDICINA?
Mudrost u krevetu - siguran sex?
Biorezonantna terapija
Aromaterapija
Emocionalno iscjeljivanje


O strahu:

STRAH, PANIKA, AGORAFOBIJA
AGORAFOBIJA
PANIČNI NAPAD
ANATOMIJA STRAHA
Prva pomoć kod paničnog napada!
Kome su namjenjeni ovi postovi o strahu?
Strah kroz odvikavanje od sredstava za umirenje 1. dio
POSEBAN STRAH
Povratak u zivot

Razno:

A N T I H O R O S K O P
LEPTIR
U neograničenosti života
PROSLAVA JESENI
Udruga Prakriti

Stepenice za raj
Devet mjesecevih dana Bozanske Majke
Maharishi Mahesh Yogi
Poziv


.



Autori ovih prekrasnih slika na blogu uglavnom su Jimm Warren i Gilbert Williams, te drugi meni nepoznati autori.

Image Hosted by ImageShack.us