Seirei No Morbito - jedan od najljepše animiranih animeaGuardian of sacred spirit iliti Seirei no Moribito spada u avanturističke/fantasy anime. Iako nismo osobiti ljubitelji fantasy animea, i kao takvi smo s određenom zadrškom krenuli gledati navedenu seriju, no naše strepnje od lošeg animea i loše radnje, nakon odgledane prve epizode, pokazale su se kao potpuno neopravdane. Čak štoviše, ostali smo ugodno iznenađeni kvalitetom crtanja i same priče. Moramo dodati - Seirei No Morbitoa predstavlja jednu od najljepših animacija koje smo vidjeli na ekranu.



Seirei No Morbito - jedan od najljepše animiranih animeaGlavni su akteri priče princ Chagum te Balsa, tjelohraniteljica koju je prinčeva majka zamolila da pazi na njezinog sina. Princu Chagumu prijeti stalna opasnost po njegov život od strane kraljeve specijalne postrojbe vojnika. Naime, vojnici su dobili naredbu da ubiju princa Chaguma jer se u njegovom tijelu nalazi jaje vodenog demona te je njegova smrt potrebna kako bi zemlja i dalje imala plodan urod. Međutim, velike im probleme radi Balsa - tjelohraniteljica se izvrsno služi vrlo starim kopljem (i ne, nije od njezinog oca - priča je ipak malo zamršenija) i predstavlja jednu od najboljih ženskih likova od svih animea koje smu do sada vidjeli. Radi se o naizgled jednostavnoj djevojci, ali djevojci koja zna što hoće i koja drži do časti i prijateljstva. Balsa je jedna od najboljih boraca i nijedna borba joj ne bi trebala predstavljati problem. No, ona se zavjetovala da neće oduzeti nijedan život (sami otkrijte zašto) te kod svakog okršaja mora paziti da ne ubije svog protivnika.

Seirei No Morbito - jedan od najljepše animiranih animea
Balsi i Chagumu u njihovom bijegu i skrivanju od vojske pomažu raznoliki prijatelji, među kojima se posebno ističe Tanda. Radi se o lokalnom travaru/doktoru kod kojeg je odmah u početku serije vidljivo kako gaji duboke osjećaje prema Balsi. Ne smijemo zaboraviti ni Torogai - staru baku shamana koja je polukomičan lik zajedno sa svojim malim psom na glavi. Treba napomenuti da su likovi vrlo prirodno napravljeni, ne samo u anatomskom smislu, već i u njihovom ponašanju. Ipak, ono što nam se u samoj priči najviše sviđa je, prije svega, izvrsna izgradnja samih likova i njihovih odnosa tijekom vremena te ujednačena izgradnja same priče na način da nam ni u jednom trenutku nije dosadno, stoga nakon svake odgledane epizode jedva se može dočekati iduća.

Seirei No Morbito - jedan od najljepše animiranih animea
Akcijski su dijelovi su posebna priča - izvrsno su napravljeni sa nevjerovatno fluidnim kretanjima likova. Oni s preciznijim okom odmah će primijetiti upotrebu različitih stilova borbe kod različitih likova. Vidljivo je da su borbe bile pažljivo isplanirane i koreografirane te, iako bismo voljeli da ih je bilo više, one bi uzele previše vremena potrebnog za razvoj same priče i likova.

Seirei No Morbito - jedan od najljepše animiranih animea
Animacija samog animea je na izvrsnom nivou. Ona predstavlja možda i najbolji dio ovog animea - kretanje likova, životinja, pa i drveća što se njiše na vjetru izgleda nevjerojatno prirodno. Velika je pažnja bila posvećena i najmanjim detaljima što se vidi u apsolutno svakom trenutku. Stoga ni ne čudi naša prva reakcija - u jednome smo trenutku pomislili kako gledamo film umjesto animirane serije. Uistinu, produkcija ovog animea je na visokom nivou, a u samoj se animaciji posebno ističe pozadina, odnosno, priroda. Ona, zajedno sa svim planinama, rijekama i šumama izgleda jednostavno predivno.



Seirei No Morbito predstavlja jednu od najboljih avantura, zajedno sa svim onim elementima koji čine jednu izvrsnu priču poput elemenata humora, drame, ljudskih osjećaja, ljubavi i akcije. Stoga, ukoliko imate imalo mašte i nešto slobodnog vremena, dopustite da vas predivni svijet Seirei No Morbitoa zarobi.


Davorin
23.02.2009. u 11:20 • 3 KomentaraPrint#
rihannaJedna od glavnih tema trenutno u svijetu showbiza je svakako tučnjava Chrisa Browna i Rihanne, što je uzburkalo mnoge slavne ličnosti. Naročito se zaštitinički ponio Jay-Z koji Rihannu smatra mlađom sestrom te smatra da joj je potrebna svaka podrška. No, što se točno dogodilo između ovo dvoje mladih glazbenika, možemo samo nagađati ali jedno je sigurno da Chris Brown je ispao prava seljačina koji svoje kvazi napade bijesa rješava udaranjem ženskog spola. Nažalost, ovo nije prvi primjer da se zvijezde potuku, a pogotovo nije ni prvi slučaj fizičkog zlostavljanja.

tina turner Najzgodnija baka na svijetu Tina Turner preživjela je psihičko i fizičko zlostavljanje od svog bivšeg muža Ikea, što se moglo i vidjeti u filmu “What’s Love Got To Do With It", što je adaptacija Tinine autobiografije "I, Tina". Tina Turner je svoju knjigu objavila 1986. godine u kojoj detaljno opisuje Ikeov problem s drogom te njegovo nasilničko ponašanje prema njoj. Ipak snažnu Tinu ništa nije slomilo, naprotiv, postala je jača nego ikada i pokazala svim ženama da ne smiju trpiti nasilje ni pod koju cijenu.

Lindsay LohanA kako je to kad se ženske potuku, odnosno, kad nastane pravi "chick fight", najbolje znaju Lindsay Lohan i njezina partnerica Samantha Ronson. Ove dvije dame nisu se jednom potukle, navodno je to kod njih učestala pojava, a vjerojatno, kod njih vrijedi : "Tko se tuče, taj se voli!" Toliko o tome da su žene nježniji spol...




amy winehouseMislimo da ova slika govori sve o jednoj od tučnjeva između Amy i Blakea. Je li razlog tučnjevi bio kokain, alkohol ili pretjereno pokazivanje strasti? Hm, možda nas odgovor na ovo pitanje i ne zanima..






pamela andersonA kad se muškaraci potuku radi žene, još kad je u pitanju bujna Pamela Anderson, padaju teške riječi, a zatim i fizički obračuni. Naime, na Video Music Awardsu Kid Rock i Tommy Lee su si dobacili par "kulturnih" rečenica te se zatim pohitali se potući, međutim, osiguranje je spriječilo teže ozljede. Trokut Kid Rock - Tommy Lee - Pamela Anderson već će zaista isforsiran, ali što da radimo kad je Pamela prava "femme fatale". Pogledajte video u kojemu su u glavnoj ulozi Kid Rock i Tommy Lee.



Dvoje umjetnika, Prince i Sinead O'Connor, su se isto malo šakama obračunali, iako je Sinead izjavila da ja ona njega samo "par puta pljunula", a da je Prince taj koji je udarao. Ova se situacija dogodila, navodno, zbog velikog hita "Nothing Compares 2 U", jer Prince, opet navodno, nije bio zadovoljan Sineadinom izvedbom. Eto kako riješiti probleme - on vas šakom, vi njega pljuvačkom! I onda tko je tu lud?


NN

17.02.2009. u 23:59 • 2 KomentaraPrint#
Ususret Notoriousu: Najbolje filmske biografije glazbenikaFilmske biografije poznatih glazbenika u Hollywoodu uvijek predstavljaju velik izazov - potrebno je snimiti film koji će vjerno pratiti život ili bar dio života glazbenika, koji mora biti zanimljiv, a opet ne pretjerano dokumentarističan, mora zadovoljiti ljubitelje filma, ali i glazbe. Kako u svjetskim kinima već igra najnovija filmska biografija jednog od poznatih glazbenika, Notoriousa BIG-a, pod nazivom Notorious, odlučili smo napraviti presjek boljih filmskih biografija unazad tridesetak godina.

Priča o Buddyju Hollyju (The Buddy Holly Story, 1978.)Priča o Buddyju HollyjuU ovom filmu je Gary Busey pokazao sav raskoš svoga glumačkog talenta, kao jedan od najpoznatijih prerano preminulih glazbenika SAD-a, za što je i bio nominiran za Oskara. Naime, Buddy Holly je poginuo kao dvadesetdvogodišnjak u avionskoj nesreći, zajedno s kolegama Ritchiem Valensom i J.P. Richardsom, zvanim The Big Bopper. Busey je dobio vrlo visoke ocjene za ovaj film o jednom od utemeljitelja rock 'n' rolla, za čiji se dan smrti često govori kao za "dan kada je umrla glazba".






Amadeus (1984.) AmadeusMnogi kritičari smatraju ovaj film najboljim u svojoj kategoriji, što i nije daleko od istine. Priča o možda i najvećem glazbenom geniju svih vremena iskrena je i prikazuje život Mozarta bez imalo uljepšavanja. Wolfgang Amadeus Mozart prikazan je kao briljantni kompozitor nevjerovatnog talenta koji ga je doveo do ludila. Ovaj je film vrhunac karijere Toma Hulcea, F. Murray Abraham u ulozi Sallieria briljira, a zanimljivo je da su se oba glumca borila za Oskara za glavnu ulogu! Amadeus je jedan od filmova koji su obavezni za gledanje, za sve generacije, a govori o genijalnosti i ljubomori koja ona donosi. Film je režirao Miloš Forman, a zasnovan je na istoimenoj drami Petera Shaffera. Osvojio je čak osam Oskara.



Sid i Nancy (Sid and Nancy, 1986.)Sid i NancyPogledavši ovaj film zaključili smo kako je ljubav možda i najopasnija droga, a to su nam dokazali sami Sid i Nancy, ali i prvotni naslov ovoga filma - Ljubav ubija. Naime, Sid Vicious, basist grupe Sex Pistolsi, i Nancy Spungen definitivno su jedan od najkontroverznijih parova svih vremena, a film prikazuje njihovu vezu, Sidove glazbene dane i Nancynu misterioznu smrt. Gary Oldman je standardno odličan kao u biografiji jedne od najpoznatijih punk rock ikona, dok je Nancy utjelovila Chloe Webb. Da bi bio što sličniji Sidu, Oldman je bio na rigoroznoj dijeti, a u jednom je trenutku zbog premršavosti završio u bolnici.



La Bamba (1987.)La Bamba"Para bailar la bamba, para bailar la bamba se necesita una poca de gracia..." - uvjereni smo da ste ove stihove čuli, a i zapjevali više puta u životu. No, osim pjesme, La Bamba je i ime jednog od većih filmskih hitova na ovim područjima osamdesetih godina prošlog stoljeća, koji donosi priču Ritchiea Valensa. Iako je spomenut i u filmu Priča o Buddyju Hollyju, Ritchie je svakako zaslužio vlastiti film, zbog iznimnog glazbenog talenta i onoga što je predstavljao u svijetu glazbe, iako je imao tek 17 godina kada je umro. Međutim, uspio se, iako je bio stranac, probiti u Americi u pedesetima i biti među najvećim zvijezdama rock 'n' rolla. Ritchiea glumi Lou Diamond Phillips koji, nakon La Bambe, nikada neće odigrati veću i bolju ulogu u svom životu.



Bird (1988.)BirdForest Whitaker je osvojio svog prvog Oskara za ulogu Idija Amina u Posljednjem kralju Škotske, no mnogi misle kako ga je trebao dobiti davno prije, za izvedbu problematičnog saksofonista Charliea Birda Parkera. Pod sigurnom palicom Clinta Eastwooda, Whitaker nam donosi svu ljepotu jazz glazbe četrdesetih godina prošlog stoljeća. No Bird je, kao i mnogi njegovi kolege, pokleknuo pred heroinom, koji ga je stajao karijere, prijatelja, obitelji a na kraju i života. Iako Whitaker nije dobio Oskara za navedenu ulogu, Izvedba Foresta Whitakera donijela mu je nagradu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Cannesu te nominaciju za Zlatni globus. Osim toga, film je osvojio Oskara za najbolji zvuk.



The Doors (1991.)The DoorsOliver Stone nam je donio ovaj odličan film, a Valu Kilmeru dao vjerojatno ulogu života kada ga je odabrao da nam odglumi jednu od najpoznatijih rock ikona svih vremena. Val je ne samo izgledom isti kao Jim Morrison, već i svojim vokalnim sposobnostima zvuči jednako kao pokoni frontmen Doorsa. Naime, Kilmer je otpjevao mnogo dionica u filmu sam, a članovi Doorsa rekli su kako im je teško razlikovati Valov glas od Jimmovog originala. No, iako su članovi grupe bili nezadovoljni finalnom verzijom filma, on je ponovno probudio zanimanje javnosti za Doorse. Bit će zanimljivo pogledati i novi film o bendu, dokumentarac klavijaturista Raya Manzareka, koji će navodno biti "istinita priča o Doorsima".




What's Love Got to Do with It (1993)
What's Love Got to Do with ItVjerojatno se slabo tko sjeća Laurencea Fishburnea prije Matrixa, ali on je ipak svoju ponajbolju ulogu u životu pružio kao bivši muž rock 'n' roll bakice Tine Turner. Laurence se u ovom filmu pojavljuje kao Ike Turner, a Angela Basset kao Tina Turner. Oboje su bili nominirani za Oskara za svoje izvedbe, a Angela je dobila Zlatnog globusa. Film prati mladu Annu Mae Bullock koja je svojim glasom privukla pozornost frontmana grupe Turner’s Kings of Rhythm. Anna Mae ubrzo postaje glavni vokal njegovog benda, ali i njegova životna suputnica. Međutim, Ike se pretvara u nasilnog i nestabilnog supruga kojega će ona napustiti i krenuti u samostalni život sa samo 36 centi i kreditnom karticom benzinske pumpe i uspjeti će napraviti izuzetnu solo-karijeru.



Ray (2004.)RayJamie Foxx, kao najpoznatiji slijepi pijanist na svijetu, Ray Charles, premašio je sva očekivanja, za što je dobio najpoznatiji pozlaćeni kipić u filmskoj industriji, Oskara. Film opisuje glazbene početke Raya Charlesa kojega njegov hendikep nije spriječio da postane jedna od najpoznatijih glazbenih ikona. Ali isto tako, kao i kod drugih glazbenika, i kroz njegov se život se protežu droga i promiskuitet. Film je osvojio Oskara za najboji zvuk, a sam Ray Charles trebao je prisustvovati premijeri, ali je, nažalost, umro prije nje.







Hod po rubu (Walk The Line, 2006.)Hod po rubuWalk The Line priča je o legendarnom country pjevaču Johnnyju Cashu koja se fokusira na njegov mlađi život i raniju karijeru, posebice na ljubav s June Carter. Casha je utjelovio Joaquin Phoenix kojemu je, navodno, nakon ove uloge trebalo dosta vremena da se vrati u normalu. "Čovjek u crnom" definitivno je najbolja uloga njegove karijere dosada i vjerujemo kako će ju teško0 nadmašiti. Reese Whiterspoon je također briljirala kao ljubav njegovog života, June Carter, zbog čega je nagrađema Oskarom, dok je film bio nominiran za ukupno pet Oskara. Film je prepun Casheve glazbe, a zanimljivo je što su glumci sve sami otpjevali.




La Vie En Rose (2007.)La Vie En RoseOskarovski lauerat iz pretprošle godine donosi na priču o Edith Piaf, velikoj francuskoj zvijezdi. Glavna glumica Marion Cotillard nagrađena je Oskarom za svoju izvedbu ove nesretne francuske dive. Život Edith Piaf bio je protkan mnogim tragedijama, usponima, padovima, alkoholom, no ona sve nadvladava svojim vokalnim izvedbama koje doslovce lede krv Francuzima. Film je nazvan prema jednoj od njenih poznatih tugaljivih pjesama koje su joj donijele svjetsku slavu. Ovo je prvi francuski film koji je osvojio dva Oskara - drugi je dobio za šminku.





Notorious (2009.)NotoriousOvaj je film o, kako mu samo ime kaže, zloglasnom reperu, Notoriousu BIG-u, pušten u američka kina sredinom prošloga mjeseca. Biggiea glumi Jamal Woolard, njegovu majku Angela Basset (koja je glumila Tinu Turner), a radnja se događa u devedesetima, sa sjećanjima iz osamdesetih godina. Film već sada ostvaruje solidnu zaradu, iako je dobio različite kritike. Osim filma, zanimljiv je i soundtrack, na kojemu se mogu čuti tri nove pjesme, kao i duet Biggiea sa sinom CJ-em.







Bender
13.02.2009. u 18:24 • 2 KomentaraPrint#
Najnoviji trailer Zvjezdanih staza prikazan za vrijeme SuperbowlaJedanaesti film iz Star trek serijala zaista sam' što nije, a najnoviji trailer prikazan je sinoć u sklopu Superbowla, najpoznatije američke sportske manifestacije. Ovo je prvi trailer Zvjezdanih staza koji se prikazao za vrijeme Superbowla, a, osim već viđenih scena u prošlome traileru, prikazane su i neke nove - vidljivo je da će se dio radnje događati na Zemlji, koja je rijetko viđena u Zvjezdanim stazama, a posebice će biti zanimljivo vidjeti kako se živi na slavnoj Akademiji Zvjezdane flote. Osim toga, trailer je nabrijan i pun akcije, stoga ga pogledajte...



Zanimljivo je što se na traileru vidi San Francisco, a, naravno, prikazano je i kako će u budućnosti izgledati Golden Gate. Osim pucačine, upoznavanja slavnih likova i netrpeljivosti između Kirka i Spocka, na sekundu se može uočiti i neki ljubavni sadržaj, tako da bi ovaj film mogao zadovoljiti i one koji nisu preveliki obožavatelji Zvjezdanih staza. Zapravo, vjerujemo kako će novi film prije zadovoljiti "obične smrtnike", nego Trekkije ili Trekkkere, koji već sada imaju milijardu zamjerki na redatelja, glumce i ono malo scena vidljivih u trailerima.

Akademija Zvjezdane flote - napad na San Francisco

Podsjetimo, Star Trek XI dolazi u američka kina 8. svibnja, redatelj je J. J. Abrams koji je režirao Nemoguću misiju III, Izgubljene i Alias, a mladu posadu Enterprisea glumi relativno nepoznata ekipa - slavnog kapetana Kirka u mlađim danima utjelovit će Chris Pine, a njegovog budućeg najboljeg prijatelja (iako se čini da u mlađim danima nisi bili tako složni), Vulkanca Spocka, glumit će Zachary Quinto, nama poznat kao Sylar iz Heroja. No, dok novi film ne dođe u kina, možete se zagrijavati uz Zvjezdane staze, Deep Space 9, koje se prikazuju svakoga dana oko ponoći na HRT-u 1. Već su prošle prve tri dosadne sezone DS9, a neki dan je počela slavna četvrta - u njoj očekujte više akcije, više Siskove odlučnosti, više Dominija i više najdražeg nam Klingonca, Worfa.

San Francisco - Golden Gate

MiB

Slike preuzete s: trekmovie.com
02.02.2009. u 13:59 • 7 KomentaraPrint#