U2Hoće li 2009. godina značiti nešto novo u glazbenoj industriji, hoće li se možda napokon pojaviti netko tko će biti povjesno-glazbena ikona? Kad razmislimo, čisto sumnjamo, jer se čini kako je kvaliteta odavno napustila glazbene vode. Naravno, ima i izuzetaka, ali ljuti nas činjenica da je sve prepuno novim glazbenim "nadama" koje samo dobro izgledaju, ali i podsjećaju na nešto već viđeno. Je li moguće da se u glazbi neće ništa promijeniti, da je samo novac najbitniji za većinu kvazipjevača, dok s druge strane stoji činjenica da ima mnoštvo kvalitetnih izvođača koji se ne mogu se probiti zbog manjka financijskih sredstava? Čini se kako smo ipak oglušili na dobru glazbu kad i jedna Simonica može zapjevati, ali unatoč svemu ekipa Sam' što nije živi u nadi da će 2009. godina ponuditi nešto kvaliteno. Zbog toga ćemo najaviti nekoliko albuma koji trebaju izaći u ovoj godini, a vi procijenite čemu se radujete, a čemu ne...

U novoj godini možemo očekivati novi album grupe U2 pod nazivom No Line On The Horizon. To je njihov dvanaesti album, a u prodaji se očekuje ožujku. Zadnji album koji su U2-ovci objavili bio je How To Dismantle An Atomic Bomb iz 2004. godine koji je osvojio čak jedanaest Grammyja, među kojima je i nagrada za najbolji rock album. Na novom su albumu radili producenti Brian Eno i Danny Lanois, a album se snimao u Maroku, New Yorku i Londonu. Bono je izjavio da će 2009. godina biti njihova godina i da je to njihova prilika da definiraju ravnotežu. Moramo priznati da su nas zaintrigirali i da nas zanima te raduje novi album U2! Poslušajte njihov veliki hit sa zadnjeg albuma..



Već smo pisali o turneji Depeche Modea u sklopu koje će ovaj bend posjetiti i našu malu državicu, i to 21. svibnja. Turnejom će Depecheovci predstaviti novi album, koji treba izići u travnju, a za sada je još nepoznata naziva. Album će sadržavati 12 pjesama koje će biti u stilu starog Depeche Modea, jer će ovaj album će vratiti njihov stari prepoznatljivi zvuk. Upravo su zbog toga korišteni isti instrumenti kao na početku karijere.

Iako se još ne zna kad će se točno objaviti novi album grupe Muse, dečki marljivo rade na tom, petom, albumu. Ovaj britanski bend sve je popularniji, a njihov zadnji album Black Holes And Revelations bio je drugačiji od prijašnjih zbog utjecaja različitih grupa, poput već spomenutog Depeche Modea, Queena ili Franza Ferdinanda. Museovci su izjavili kako se ne zamaraju datumom kada će objaviti novi album, nego im je važnije da album bude kvalitetan.

Prince ne da će izdati ove godine novi album, nego će objaviti tri nova albuma! Prvi će se zvati MPLSOUND, a druga dva Lotus Flower i Elixir. Svi ovi albumi bit će objavljeni na njegovoj službenoj stranici, ali se još ne znaju točni datumi. Zanimljivo je to što će Prince na prvom albumu raditi s reperom Q-Tipom, a upravo je ova suradnja stvorila pjesmu Funky Congregation.

Grupa Prodigy najavila je za 2. ožujka novi album pod nazivom Invaders Must Die. Kako je od njihova zadnjeg albuma prošlo je već jedanaest godina, vjerujemo da će nas ova grupa dignuti opet na noge kao nekad davnih 90.-ih, kada su svijetu glazbu ponudili sasvim drugačiju kombinaciju, punka, rocka i elektronike. Prisjetite se odlične pjesme..



U proljeće se očekuje novi album od repera Eminema pod nazivom Relapse, a nova pjesma s toga albuma zove se Crack a Bottle i već se pušta širom Amerike. Još jedan reper će objaviti novi album - 50 Cent, Before I Self Destruct, koji se očekuje 3. veljače. Poslušajte novu Eminemovu pjesmu Crack a Bottle...



Otkada su izvanzemaljci spopali Robbiea Williamsa, već duže vrijeme zapostavlja glazbu. Ipak Robbijev menadžer Tim Clark tvrdi da će novi album biti objavljen u ovoj godini. Nadamo se da će Robbie zaboraviti na izvanzemaljce i posvetiti se glazbi, što mu je i pametnije. Tako se i za još jednu posrnulu zvijezdu Amy Winehouse najavljuje novi album, ali to su samo očekivanja i nagađanja, a samo će vrijeme pokazati hoće li se Amy napokon trgnuti!

Norveški elektronički dvojac Röyksopp objavljuje 23. ožujka novi album pod imenom Junior, a s njega je već pušten novi singl Happy Birthday i to besplatno na službenoj internetskoj stranici glazbenika. Razlog tomu je što Röyksopp slave deset godina zajedničkog rada.Poslušajte već spomenutu novu pjesmu Röyksoppa...



Iako je za novi album Nobody’s Daughter Courtney Cox izjavila da će biti objavljen točno 1. siječnja, to se nije obistinilo, stoga će novi album biti objavljen, navodno, 9. veljače.

Novi album najavila je i britanska pjevačica Estelle koja je ove godine imala uspješan hit "American Boy". Mlada je pjevačica izjavila da će novim albumom iznenaditi mnoge, jer želi da on bude kombinacija glazbe Coldplaya i Marvina Gaya. Iako smo se napokon ponadili da će Gwen ostaviti solo komercijalnu karijeru i snimiti novi album kao grupa No Doubt, to se neće tako skoro dogoditi. Grupa No Doubt najavljivala je novi album za 2009. godinu, ali su članovi ipak izjavili da album još neće ugledati svjetlo dana.

NN
08.01.2009. u 14:01 • 1 KomentaraPrint#