YouTubeBilo da ga koristite za pregledavanje najnovijih video spotova, pogledate razne humoristične klipiće, trailere za filmove, neke stare hitove ili ga uopće ne posjećujete, ne može se zanemariti činjenica da je ova stranica zauvijek promijenila Internet. Zbog YouTubea mnoge su osobe dobile svojih pet minuta slave, širile svoje ideologije, pokazivale svoje (anti)talente, a mi ćemo upravo zbog toga posvetiti nekoliko postova upravo njima. Međutim, počet ćemo s pregledom deset najpopularnijih, odnosno, najgledanijih videa u 2008. godini od kojih je većinu čine, logično, glazbeni spotovi, a nijedan klip nije amaterski. Nažalost, za neke od njih zabranjeno je postavljanje na druge stranice, pa ćemo ih prenijeti s drugih video-servisa.
1. Avril Lavigne - GirlfriendSlužbeni video za pjesmu Girlfriend u trenutku pisanja ovog posta pogledan je čak 110 milijuna 520 tisuća 807 puta! Gotovo 300 tisuća osoba ga je ocijenilo, prosječna je ocjena spota 4,5, ima oko 340 tisuća komentara! Zvuči impresivno, zar ne? Međutim, istina je pomalo drugačija. Naime, kako se čini, fanovi ove kanadske rokerice prevarili su YouTube sustav - napravili su stranicu na kojoj se navedeni spot neprestano učitavao, kako bi se činilo da se spot gleda iznova svakih 15 sekundi. Iza svega stoje dijabolični obožavatelji koji se skupljaju na stranici www.avrilbandaids.com, a iako se već pozvalo i Avril i YouTube da se očituju o navodnoj prijevari, nepravda još nije ispravljena.



Link na YouTube video: Avril Lavigne - Girlfriend


2. Evolution of DanceNezasluženo na drugome mjestu, ovaj je video prošle godine bio prvi po gledanosti. Trenutno je pogledan oko 107 milijuna puta, a šestominutni ples Judsona Laipplyja inspirirao je dvestotinjak osoba da uploadaju i video zapise svojih plesnih umijeća. Laipply je komičar i motivacijski govornik, a ovaj video prikazuje ono što sam naziv govori, evoluciju plesa - u nekoliko minuta prikazani su različiti pokreti koji su vladali plesnim podijima u posljednjih pedesetak godina. Tako možemo vidjeti plesne pokrete koji obilježavaju Macarenu, MC Hammera, Michaela Jacksona, Eminema i mnoge mnoge druge. Na YouTubeu postoji mnoštvo sličnih videa, koji su možda i zabavniji, ali, eto, ovaj je daleko gledaniji.




3. Chris Brown - With YouTreći singl Chrisa Browna, mladog američkog pjevača, autora pjesama, plesača, redatelja spotova i glumca ubrzano se penje po ovoj ljestvici i dosegao je već treće mjesto. With You je treći snigl s njegovog drugog albuma Exclusive, a kako tek ima 19 godina, vjerujemo da ćemo još čuti za njega.




Link na YouTube video: Chris Brown - With You


4. Lo que tú Quieras Oír (Što želiš čuti)Ovaj je kratki film tek ove godine ušao među top deset videa i odmah se smjestio na četvrto mjesto. I on je, poput prethodnog, pogledan oko 80 milijuna puta, što je zaista impresivno za jedan neglazbeni filmić koji je još i na španjolskome jeziku. Radnja ide otprilike ovako - Sofia dolazi kući nakon napornog dana na poslu. Razgovara s prijateljicom i priprema večeru za dečka. Međutim, nešto se dogodi i ona mora birati između stvarnosti, fikcije i nečega što se nalazi na pola puta. Upravo je zbog toga filmić "Što želiš čuti" ljubavna priča o vezi koja se nalazi između fikcije i stvarnosti.




5. Leona Lewis - Bleeding Love"Keep bleeding, keep keep bleeding, keep bleeding, keep keep bleeding..." Neka se javi onaj kojemu uši već ne krvare od ove pjesme! Međutim, očito da to ne smeta fanovima Leone Lewis, britanske pop i R&B pjevačice, koja je otkrivena, a kako drugačije nego uz pomoć jednog reality showa. Keep Bleeding drugi je singl s njenog prvog albuma, a postao je jedan od najprodavanijih singlova ovoga stoljeća i donio pjevačici tri nominacije za Grammyja. Krvarite uz Leonu.




Link na YouTube video: Leona Lewis - Bleeding Love


6. Rihanna - Don't Stop The MusicI ova pjevačica, poput prethodne, ima jednu posebno iritantnu pjesmu (Umbrella, ella, e, e...), ali, nasreću, nije se ona smjestila na šesto mjesto ljestvice. Tu je pjesma Don't Stop the Music, singl koji je dosegao treće mjesto na Billboardovoj ljestvici, a ujedno je to i Rihannin sedmi singl koji je dospio među top deset singlova. Na YouTubeu je spot pogledan preko 77 milijuna puta, ali nije dostupan u našoj zemlji.





7. Jeff Dunham - Achmed the Dead TerroristTrbuhozborac Jeff Dunham udahnuo je život u "mrtvog terorista", kostura Achmeda, koji je postao poznat po prijetnji smrću publici koja se smije njegovim običajima. Nekima je Achmed urnebesan, nekima kontroverzan, a vi sami pogledajte i odlučite.




8. Lezberado - Revenge FantasiesOvo je klip o seriji The L World koja govori o grupi lezbijki, biseksualki i transseksualnih žena i muškaraca te njihovim obiteljima, prijateljima i ljubavnicima smještenim u zapadnom Hollywoodu. Iako video nije osobito zabavan, pretpostavljamo da tematika jest, stoga je ovaj video pogledan preko 72 milijuna puta.




9. Alicia Keys - No OneSpot za vodeći singl sa četvrtog albuma ove talentirane glazbenice na YouTubeu pogledan je preko 71 milijun puta. Pjesma je Aliciji donijela dva Grammyja 2008. godine - za najbolju R&B vokalnu izvedbu i za najbolju R&B pjesmu.




Link na YouTube video: Alicia Keys - No One


10. Timbaland - Apologize (feat. One Republic)Timbaland je američki producent, reper i pjevač, a njegov remiks pjesme grupe One Republic, Apologize, na Billboardovoj ljestvici zadržao se čak 25 tjedana, najduže od svih pjesama u ovome desetljeću. Ni ovaj spot nije dostupan u našoj zemlji, ali pogledan je preko 70 milijuna puta.




MiB
20.12.2008. u 23:58 • 11 KomentaraPrint#