lady ga gaAko volite pop-glazbu i komercijalne skladbice, onda će vam se zasigurno svidjeti nadolazeća zvijezda, Lady Ga Ga! U pop-glazbi Lady Ga Ga svakako će ostaviti traga, jer je jedno sigurno - pop već dugo ne nudi ništa novo, osim seksipilnijih plesnih pokreta i manje odjeće te se zbog toga ne treba čuditi pokušaju ove talentirane pjevačice da pokuša nešto promijeniti svojom glazbom. Lady Ga Ga smatra kako je pop-kultura zapravo umjetnost, a, u želji da spoji zabavu i glazbu, snimila je album pod imenom The Fame.Za svoj album tvrdi da je kombinacija popa, electra i rocka, a misao vodilja je da se svi mogu osjećati slavnima. Dobro, to kad nas na Balkanu je malo drukčije, ali, eto, sad se i mi možemo uz njen album osjećati slavnima. Prvi singl Lady Ga Ga je Just Dance, nastao u suradnji s Akonom i Colby Odonis, a vrti se po svim glazbenim programima. Pa, poslušajte Lady Ga Ga i njezin prvi singl Just Dance...Inače, Lady Ga Ga tvrdi da je, otkrivši grupu Queen i Dawida Bowiea, shvatila kako želi spojiti svoje omiljene tri stvari na svijetu, a to su rock, pop i kazalište. Svoje je umjetničko ime preuzela od Queenove pjesme Radio Ga Ga, a, dodavši Lady, nastala je Lady Ga Ga. Iako je teško danas biti orginalan, ipak cijenimo bilo kakav pokušaj, a vi sami prosudite ima li ova mala "ono nešto"!
NN
30.11.2008. u 15:15 • 4 KomentaraPrint#
Harry Potter i Princ miješane krviIako je prema, mnogim fanovima filmskog serijala o Harryju Potteru, ovo predbožićno vrijeme idealno za prikazivanje najnovijeg filma o mladom čarobnjaku, ekipa iz Warner Brosa misli drugačije. Upravo je to razlog zbog kojega u ovome trenutku redovi ispred kino-dvorana nisu prepuni “bezjacima” koji maštaju o svijetu čarobnjaka i nestrpljivo čekaju da započne Harry Potter i Princ miješane krvi, jer je Warner Bros prikazivanje šestog filma o čarobnjačkom svijetu odgodio za ljetne mjesece, umjesto za 21. studeni (odnosno, danas, 27. studenog, bio bi u hrvatskim kinima), kao što je bilo najavljivano. Međutim, ne dopustite da vas čarolija zaobiđe – do ljeta možete uživati u pet filmova i sedam knjiga o Harryju, Ronu, Hermioni, Voldemortu i ostalim vrlo poznatim likovima, a mi ćemo vas polako uvesti u šesti film...
Harry Potter i Horace Slughorn
Princ miješane krvi je, prema izjavi Alana Horna iz Warner Brosa, odgođen za ljeto jer je to vrijeme najbolje za izdavanje obiteljskog filma, što je dokazao i prethodni Harry Potter. Stavljanje zarade na prvo mjesto razbijesnilo je fanove, ali to nije utjecalo na odluku o datumu prikazivanja filma. Međutim, iščekivanje novog serijala nije izostalo, samo se produžilo, a Sam' što nije ekipa donosi najbitnije detalje o Princu miješane krvi.

Severus Snape, Narcissa Malfoy i Bellatrix Lestrange
Redatelj najnovijeg Harryja Pottera ponovno je David Heyman, a scenarij je napisao Steve Kloves. Glumačka se ekipa, na radost fanova, nije promijenila, pa ćemo tako u ulozi Harryja ponovno vidjeti Daniela Radcliffea, Ron je i dalje simpatični Rupert Grint, a Emma Watson glumi Hermionu. Međutim, ovoga se puta pojavljuju i neki novi likovi, pa će tako novog profesora Čarobnih napitaka, Horacea Slughorna, zaigrati Jim Broadbent, mistična Helena Bonham Carter dobit će više mjesta kao Bellatrix Lestrange, njenu sestru, Narcissu Malfoy, glumit će Helen McCroy, a zlog vukodlaka, Fenrira Greybacka, utjelovit će Dave Legeno. Iz ovog popisa može se primijetiti kako broj negativnih likova raste, iz čega se može zaključiti kako će, već prema tradiciji, i ovaj film biti nešto mračniji od prethodnih.

Tom Riddle, mladi Lord Voldemort
Oni koji su čitali knjige, već znaju otprilike i kako ide radnja najnovijeg filma, ali za ostale, iznijet ćemo djelić onoga što je Warner Bros objavio kao službeni sažetak. Naime, riječ je o šestoj godini Harryja Pottera i njegovih prijatelja u Hogwartsu, a njegov smrtni neprijatelj, Voldemort, dobiva sve veću moć, stoga više ni svijet čarobnjaka, ali ni bezjaka nije siguran. Ravnatelj Hogwartsa, Albus Dumbledore, priprema Harryja na posljednju borbu s Voldemortom, u sklopu čega Harry saznaje zanimljive podatke o Voldemortovoj prošlosti, još dok je bio tek dječačić u sirotištu po imenu Tom Riddle, ali i o prošlosti svojih roditelja. U međuvremenu, školski život ide dalje – Dumbledore zapošljava novog profesora Čarobnih napitaka, Horacea Slughorna, koji također ima svoje mračne tajne, a Severus Snape napokon dobiva radno mjesto koje želi – postaje profesor Obrane od mračnih sila. Harry pronalazi stari udžbenik iz Čarobnih napitaka čije mu bilješke pomažu da briljira iz ovoga predmetua, a na koricama stoji kako pripada Princu miješane krvi. Kako je mlada čarobnjačka ekipa odraslija, javljaju se i nove ljubavi među njima, ali mladi čarobnjaci ni ne slute da ih čeka velika tragedija...

Harry Potter i Ginny Weasley
Tko je Princ miješane krvi? Koje su tajne Voldemortove prošlosti? Zašto Draco Malfoy više ne napada Harryja i iz dana u dan izgleda sve gore? Tko će se u koga zaljubiti? Tko će umrijeti? Je li Snape pozitivan ili negativan lik? Što je tajna Voldemortove moći i besmrtnosti? Tko će dočekati ljeto da to sve saznamo? Odgovori na sva ova pitanja, ali i na mnoga, mnoga druga, otkrit će se u novome filmu, a do tada, uživajte u djeliću radnje prikazanom u idućim trailerima.

"Making of" Harry Potter


MiB
27.11.2008. u 16:37 • 10 KomentaraPrint#
Pushing DaisiesPrije nekog vremena predstavili smo jednu od boljih serija u novije vrijeme, Pushing Daisies, nadajući se da će uskoro doći i na hrvatske televizijske ekrane. Međutim, ova forenzička bajka, čiji je producent tvorac genijalne serije Dead Like Me, Bryan Fuller, mogla bi prerano završiti – nakon 13 epizoda druge sezone snimanje se nije nastavilo, a radnja je ostala “visjeti u zraku”. Od tada su fanovi naprosto poludjeli – potpisuje se online peticija, televizijskoj kući ABC šalju se tratinčice i pite, serije se pregledavaju na intenetu, skidaju....Gledanost serije bila je nešto slabija, ali to nimalo ne umanjuje njenu genijalnost. Jedan od razloga je taj što je serija bila jedinstvena, ali ju je teško opisati – ukoliko niste pogledali seriju, opis radnje može zvučati, u najmanju ruku, čudno i morbidno, jer kako bi drugačije opisali slastičara koji ima sposobnost da dodirom oživi ljude, ali ako ih ne usmrti unutar jedne minute, netko drugi pogiba umjesto njih, dok u međuvremenu oživi ljubav svog života, koju više ne smije dotaknuti, jer će ju ponovno ubiti... Međutim, bez gledanja serije ne može se uvidjeti koliko je genijalna, humoristična, bajkovita, izvrsno osmišljena, a, ako se ukine, mnogi to neće ni saznati.

Pushing Daisies
Bryan Fuller izjavio je kako će, u slučaju ukidanja serije, nastojati da priča o slastičaru s nadnaravnim sposobnostima ide dalje, u bilo kakvom obliku – stripu ili filmu. Iako je Fuller bio optimističan, sve se čini kako se snimanje ove serije, koja je čak nagrađena Emmyjem, neće nastaviti. Stvar su u ruke uzeli fanovi, stoga pozivamo i naše sam' što nisu čitatelje da potpišu peticiju i na stranici savedaisies.com vide kako još mogu pomoći jer, vjerujte, serija svakako zaslužuje ostati na životu. Tko ne vjeruje, može pogledati iduće trailere, koji su tek djelić onoga što ova bajkovita serija nudi...

MiB
26.11.2008. u 13:34 • 6 KomentaraPrint#
freddieNa današnji dan prije 17 godina je nestao jedan od najljepših glasova na svijetu. Možete ga voljeti ili ne, možete biti primitivni i smatrati ga pederom, ali nitko ne može zanijekati činjenicu da je glazbeni svijet izgubio mnogo kada je on otišao. Ujediniti karizmu, energiju, senzibilitet i originalnost nikome nije tako uspjelo kao Freddiju, jer je povezao ljude neraskidivom vezom, glazbom, što je neprocjenjivo. Prije nego što je Freddie Mercury postao jedan od najboljih vokala rock glazbe u povijesti, bio je sramežljiva i usamljena osoba svjesna svoje različitosti, ali to ga nije spriječilo da postane ono što želi - zvijezda, i to ona koja nikada ne blijedi... Freddie je oduvijek pokazivao zanimanje za glazbu, ali i za ostale umjetnosti, no njegovoj nadarenosti tu nije kraj - kasnije je završio fakultet za grafički dizajn i umjetnost. Prije nego što je postojala grupa Queen, bend se zvao Smile,a članovi grupe su bili Brian May, Roger Taylor, Tim Staffell. Tada se počeo oko grupe Smile motati Freddie, jer je žarko želio postati njihovim članom, ali ostatak grupe ga nije baš shvaćao ozbiljno, ali, naravno, to se promijenilo. Poslije raspada Smilea, Brian May, Roger Taylor i Freddie odlučili su se probiti u svijetu rocka s novim imenom Queen, koji je smislio Freddie. Sve je ostalo povijest. Na ovaj se dan želimo prisjetiti osobe koja se isticala svojim neponovljivnim glasom, spektakularnim nastupima, individualnosti te koja se usudila graničiti s ekstravagancijom i glamurom. Ako ne vjerujete, pogledate što znači upravljati publikom..


Jedna od najdirljivijih izjava poslije njegove smrti je bila od pjevačice Annie Lenox koja je rekla kako je Freddie za nju predstavljao vrijeme kada je svatko bio ono što želi. Fredddie je bio pravi hedonist, uživao je u životu i iskoristio svaku priliku koju je imao. Bio je poznat i po najluđim partijima, Queenovci su bili poznati po najspektakularnijim zabavama koje je itko napravio i uživali su reputaciju najboljih zabavljača. Freddiju su 80-ih godina neki zamjerili njegovu suradnju s opernom pjevačicom Montserrate Caballé, jer su smatrali da je na taj način izdao rock, dok su se mnogi divili Freddievoj hrabrosti, budući da nije bilo lako napustiiti žanr rocka i pokušati nešto poput opere. S druge strane, malo tko se danas može pohvaliti takvom vokalnom sposobnošću koju je on imao, tako da uopće ne treba čuditi ta činjenica da je svoj glas želio iskoristiti do kraja. Njegova šetnja kroz žanrove nešto je što kakrakterizira i grupu Queen, uvijek su pokušavali napraviti nešto što bi bilo svojstveno samo njima.


U jednom inetrvju, kada je pričao o svom solo-albumu, Made in Heaven, pitao ga je voditelj misli li da će ići u raj. Freddie se samo nasmijao i rekao: "Ne, ja ne želim ići u raj, pa sve zanimljive osobe su u paklu". Njegov privatni život još danas intrigira i zanima mnoge, pa još uvijek se prčka po njegovoj privatnosti. Međutim, činjenica je da je Freddie jako cjenio svoju privatnost i držao do svog privatnog života, što je čak potvrdio i u svojoj zadnjoj izjavi 23.11. 1991. godine, kad je služeno obajvio da boluje od AIDS-a. Samo je dan poslije preminuo. Freddie je do zadnjeg trenutka pisao pjesme, tako da ostavi što više materijala za ostale članove grupe Queen. Iako je odlučio kada će umrijeti, jer je dva tjedna prije prestao uzimati lijekove, on je u zadnjim trenutcima izabirao poklone za svoje bliske prijatelje, tako da su svi njegovi bližnji za Božić dobile poklon od njega, iako njega više nije bilo.

>

Iako ga treba gledati isključivo kao neponovljivog glazbenika, njegova seksualna orijentacija još uvijek zanima mnoge. Nažalost, njegov posljednji ljubavnik, Jim Hutton, iznevjerio je njegovo povjerenje, vjerojatno zbog pomanjkanja financija, zbog publiciteta ili zbog nepreželjanosti da je Mary Austin ipak bila Freddiejeva najveća ljubav. Jim Hutton odlučio je izdati knjigu Freddie and Me, u kojoj je povrijedio prava i želje osobe koja se više ne može braniti. Naime, Jim je u knjizi objavio laži/istine koje Freddie nije želio, i, što je najtužnije, u knjizi indirektno napada Freddijev najveći oslonac, Mary Austin. Jimova ljubav prema Freddiju prešla je u patetičnost u kojoj je poželio samo medijsku pažnju... Međutim, bez obzira na Freddijeve brojne avanture s muškarcima, uvijek je izjavljivao da nitko ne može, niti on to želi, zamijeniti Mary Austin, jer su oni bili poput muža i žene. Kad je Freddie rekao istinu Mary o svojoj seksualnosti, on nije želio da ona ode iz njegvog života, već joj je unajmio stan preko puta njegovog kako bi mu bila što bliže. Kasnije je Mary čak radila za njega, a Freddie je bio kum njezinom prvorođenom sinu. Njihova je povezanost nešto što je svakoga zanimalo, a da su bili iznimno bliski, pokazuje i činjenica da je Mary Austin poslije njegove smrti dobila njegovu vilu Grande Lodge, zaradu i nešto što neprocjenjivo - njegovo povjerenje. Naime, njegova posljednja želja bila je da samo Mary zna gdje je njegovo zadnje počivalište, ona je posula pepeo prema njegovoj želji tamo gdje je želio. Mary nikada nije odala tajnu, niti je ikada pričala o Freddiejvom privatnom životu, jer je znala kako je to njegova želja.


Iako bi danas Freddie bio živ s AIDS-om, zbog njegove je smrti je mnogo toga promijenjeno - od educiranosti do javnog govorenja o AIDS-u. Smrt megazvijezde poput njega angažirala je mnoge da se priča o toj bolesti, jer još uvijek postoje zemlje koje su needucirane o ovoj bolesti, a zamislite kako je bilo u osamdesetima. Godinu dana nakon njegove smrti držan je koncert pod nazivom Freddie Mercury Tribute i javni opraštaj od Freddija, na kojemu su nastupale osobe koje je Freddie cjenio poput Lize Minelli, Davida Bowiea, Roberta Planta, Georgae Micheala, Annie Lenox, Axela Rosea i još mnogih drugih. Za ovaj su koncert prodane karte u jednome danu, za samo nekoliko sati, a održan je na Wembleyu i broji preko 72.000 ljudi. Tada je zauvijek nestala grupa Queen, iako su Brian May i Roger Taylor nastavili svirati kao Queen i Paul Rogers, ali to je samo blijeda inačica onoga što su bili. Ipak na taj način još uvijek živi dio Queenove glazbe kao i Freddija.


Poslije Freddijeve smrti, John Deacon zauvijek je napustio grupu Queen kao i glazbu, a mnogi izvori kažu da je Freddie smatrao Johna mlađim bratom zbog čega je i napravio tako drastičan potez. Za kraj, izdvajamo pjesmu Love of my love, koju sada izvodi Brian May skoro na svakom koncertu, s naglaskom da ju je napisao Freddijev bliski prijatelj, John Deacon, i da ju je Freddie posebno volio. Ako niste možda pronašli još neke odgovore o njegovom životu, pronađite ih u pjesmama, jer one mnogo govore...
NN
24.11.2008. u 10:54 • 15 KomentaraPrint#
Najgore tetovaže slavnihIako možda niste osoba za tetovaže, ipak morate priznate da je lijepo vidjeti neki zanimljiv ukras na tijelu, jer je svrha tetovaže upravo oslikavanje i ukrašavanje tijela. Međutim, mnogi umjesto od ukrašavanja tijela, zbog puke želje za tetovažom ili zbog tko zna kakve ludosti, naprave tjelesni cirkus, jer su odlučili imati neku glupost koju još nitko nije imao ili su žrtve pijanih subotnjih noći kad im je sve divno i krasno. Naravno, izabrali smo najgore tetovaže slavnih, jer se najslađe našaliti s njima. Prođimo zajedno kroz kratki pregled najgorih zvjezdanih tetovaža.Cher tetovažaPogledajte samo kraljicu Cher sa svojim krilima na stražnjici. OK, ima krila, ima krila na stražnjici i... Što je pjesnik htio reći? Cher za svoju "umjetničku" tetovažu tvrdi da je to zapravo vrt ruža, jer je ispisala imena svojih bivših ljubavnika koji su prekriveni simbolima kad je ljubav ugasnula. Jao, na kakve nas sve gluposti ljubav tjera...


Amy WinehouseAmy Winehouse ima više od nekoliko tetovaža, a mi jednostavno ne možemo razlučiti koja je gora od koje. Na desnoj ruci ima tetovažu bake, kad je bila mlada, na kojoj piše ime Cynthia, ispod te tetovaže ima sliku gole žene, na prsima ime njezinog muža Blakea, na lijevoj ruci ima napisane riječi: "Daddy's girl", ispod toga ima istetoviranu "Pin Up“, a to je tek djelić onoga što se može naći na njenom tijelu.

Dennis RodmanZa Dennisa Rodmana može se reći mnogo toga, osim da je umjeren, a to pokazuju i njegove prenakrcane tetovaže od kojih se više ne raspoznaje što je što. Ipak, mi znamo da Dennis ima istetoviranog Harleyja Davidsona, morskog psa, križ i još mnoge druge crtkarije. Vjerojatno je njegov burni život utjecao na ove brojne tetovaže koje su zasigurno jednom nešto značile u svakoj od njegovih gluposti.


mikeKako pojasniti tetovažu Mikea Tysona? Nikako, jer je nemoguće, jedino ako se zapitamo što je s Mikeovim psihičkim stanjem, ali u to nećemo ulaziti. Ipak, uvijek postoji mogućnost da je Mike Tyson samo neshvaćen...

meganEto, sada i neke kvaziglumice smatraju kako imaju za pravo istetovitariti na svoje tijelo lik Marylin Monroe. A možda netko želi biti Marylin Monroe!? Megan Fox na desnoj ruci ima istetovirani lik najpoznatije plavuše, a mi joj na to samo možemo reći kako je Marylin bila po mnogočemu jedinstvena, a ti si zasada samo plastično lijepa!


jonDa djetinjstvo ostavlja trajne posljedice uvjerio nas je Jon Bon Jovi koji na ruci ima istetovirani simbol Supermana. To je samo dokaz kako je nekad teško odrasti i sazrijeti, pogotovo starijim muškarcima.
Melanie GriffithZar romantika može biti ljepša nego kad istetovirate ime svoje drage osobe u obliku srca? Ne, to nije patetično i površno, bar tako ne misli glumica Melanie Griffith koja je, kako se čini, htjela svim ženama dati do znanja da Antonio Banderas samo njoj pripada. Pa neka joj i bude tako...
Joaquin PhoenixIako je teško reći nešto protiv Joaquina Phoenixa, imamo primjedbu - zašto krug i to takav - nikakav!?

Puff DaddyKad netko želi biti zločest i kad to želi objaviti cijelom svijetu (kao da to do tada nismo znali), pa neka mu bude. Puff Daddy je zaželio biti inovativan, pa je odlučio istetovirati na ruci Bad Boy.


Marylin MansonUuuh, ovo nije smiješno, već strašno, ali to je ipak samo Marylin Manson, jer on je pravi strašni dečko koji želi ostaviti takav dojam.

Kao zaključak nameće se tvrdnja da je svim gore navedinim zvjezdicama tetovaža zapravo odraz psihičkog stanja i da su tetovaže simboli propalih ljubavi. Blago njima!

NN
22.11.2008. u 12:00 • 6 KomentaraPrint#
He-Man i Gospodari svemiraNapokon, napokon, napokon! Čini se kako će mnogima najdraži ctrani film iz djetinjstva, He-Man, dobiti svoju filmsku inačicu, a prema najnovijim informacijama, redatelj će biti John Stevenson, koji se već dokazao režiranjem animiranog filma Kung-fu panda! Film je najavljen za 2011. godinu, a mi jedva čekamo da vidimo He-Mana na velikom ekranu!Informaciju o novome redatelju u javnost je pustio filmski portal www.latinoreview.com koji piše kako se sam Stevenson, koji je poznat i po radu na računalnim animacijama, zanimao za režiranje He-Mana, te se sastao s producentom filma, Joelom Silverom i ljudima iz Warner Brosa, kojima se svidjela njegova vizija filma. Do sada se već nekoliko puta najavljivalo snimanje filma He-Man i Gospodari svemira, a mnogi su smatrali kako od filma na kraju neće biti ništa. Međutim, prošle je godine Joel Silver, producent Matrixa, po uzoru na mnoge nedavno snimljene filmove prema nekad legendarnim crtićima (primjerice, Transformersi), pokazao zanimanje za He-Mana.

He-Man i Gospodari svemira
Podsjetimo, He-Man je alter ego princa Adama, koji uz mnogima poznate riječi “Sive lubanje silom! Ja imam moć!” (u originalu: By the Power of Grayskull! I have the Power!) i izvlačenje mača postaje moćni zaštitnik Eternije. Njegov je smrtni neprijatelj zli Skeletor, koji neprestano pokušava zauzeti planet Eterniju, ali ga He-Man i njegovi kompanjoni uvijek u tome spriječe. He-Man je prvotno bio Mattelova akcijska figurica, izdana 1981. godine, da bi dvije godine kasnije nastao popularni crtić. 2002. druge izdan je “remake” crtanog filma, a u međuvremenu je He-Man dva puta završio na platnu, oba puta neslavno – 1987. izdan je film Gospodari svemira s Dolphom Lundgrenom kao He-Manom/Adamom, koji je doživio fijasko na blagajnama i prema kritikama, a dvije godine ranije u kinima (ali ne i u hrvatskim) je igrao He-Man i She-Ra: Tajna mača, dugometražni animirani film u kojemu He-Man pronalazi svoju sestru. Obožavatelji se samo mogu nadati da će u ovome slučaju vrijediti "treća sreća".

Do novoga filma ima još vremena, a mi se do tada možemo prisjetiti starih epizoda, i to kakve ih pamtimo – sinkronizirane! Pogledajte intro na hrvatskome jeziku i epizodu Probuđeni kolos u tri dijela.

Intro na hrvatskome jeziku


Probuđeni kolos 1/3


Probuđeni kolos 2/3


Probuđeni kolos 3/3


MiB
20.11.2008. u 15:19 • 10 KomentaraPrint#
James Bond glazbaKad se govori o Jamesu Bondu, ne može se izbjeći ni glazba – svaki film prati posebna uvodna pjesma, a mnoge su se od njih urezale u svačije pamćenje. Sjetite se samo pjesama poput Diamonds Are Forever, Goldfinger ili Die Another Day, a i pjesma iz najnovijeg filma, Zrno utjehe, postala je instantni hit – neobičan duet Alicie Keys i Jacka Whitea te pjesma Another Way To Die. U čast svim James Bond glazbenim hitovima, donosimo presjek od pet najboljih i pet najgorih James Bond tema u Sam' što nije izboru.Loše1. Tom Jones – ThunderballOva pjesma dolazi iz soundtracka za četvrti film o Jamesu Bondu, Operacija Grom (Thunderball, 1965.), a otpjevao ju je “Sex Bomb” Tom Jones. Iako je u stilu najpoznatijih bondovskih pjesama, poput Goldfinger, nama je ovo jedna od najlošijih pjesama. Nemamo ništa protiv Toma Jonesa, ali ova pjesma jednostavno nije slušljiva. Prema pričama, Jones se čak onesvijestio pri snimanju dok je pjevao završne visoke note – bolno za Jonesa, bolno za slušatelje.2. Madonna – Die Another DaySviđa nam se ideja, sviđa nam se Madonna, ali nam se izvedba pjesme nikako nije svidjela. Svakako da moderni James Bond, posebice prvi u 21. stoljeću (Umri drugi dan), mora imati i modernije uvodne taktove, ali smatramo Die Another Day potpunim promašajem - elektronika i funky ritam daleko su od onoga što bi jedna bondovska pjesma trebala biti. No, da ne bude sve potpuno crno, svidjelo nam se kako Madonna barata mačevima, a i činjenica što se uvrijedila jer je bila jedna od rijetkih djevojaka s kojom slavni špijun nije seksualno općio.3. Aha - The Living DaylightsKako je netko od kritičara rekao, ovu se pjesmu jednostavno ili voli ili mrzi, a mi smo odabrali ovo drugo. Shvaćamo da je to bila 1987. godina, shvaćamo tko je bend Aha, shvaćamo da je to bio novi Bond s novim glumcem (Timothy Dalton, Dah smrti)ali nikako ne možemo povezati ovu pjesmu i Jamesa Bonda. Međutim, pjesma je ostala jedna od najuspješnijih i najčešće sviranih Aha pjesama, a publika ju je na koncertima jednostavno obožavala, što pjesmu ne čini potpunim promašajem.4. Duran Duran – View To KillVolimo Duran Duran, volimo ovu pjesmu iz istoimenog filma (Pogled na ubojstvo), ali je situacija slična prethodnim pjesmama - ne volimo View To Kill James Bond temu! Pretjerano elektronički zvuk osamdesetih nikako ne možemo povezati uz britanskog džentlmena, špijuna, frajera – gdje je orkestar, gdje je prekrasna, prsata djeva osebujnog glasa koja nas baca u trans? Ipak, popularnost Duranovaca nikako se ne može zanemariti, a mi priznajemo kako ipak volimo kad zapjevaju “Dance into the fire”...5. Rita Coolidge – All Time HighOva izrazito dosadna pjesma dolazi iz filma Octopussy, a i sama pjevačica, Rita Coolidge, priznala je kako joj se ne sviđa. Kako je rekla, smatrala je da pjesma zvuči nedovšeno, a to je dokazalo i tek 75. mjesto na britanskoj ljestvici singlova, što je učinilo ovu pjesmu najmanje popularnijom bondovskom temom.
Dobro1. Monty Norman – Dr. NoDugo smo razmišljali što bismo mogli staviti na prvo mjesto, ali jednostavno ne možemo izbjeći najpoznatiju melodiju koju svi vežu uz Jamesa Bonda – temu iz filma Dr. No iz 1962. godine. Od tada je postala nezamjenjiva – može ju se čuti u svakome nastavku, a rijetko tko ju danas ne zna otpjevušiti.2. Shirley Bassey – GoldfingerDolazimo i do prve dame bondovskih pjesama – Shirley Bassey otpjevala je Goldfinger, Diamonds Are Forever i Moonraker, ali smo samo pjesmu iz filma Goldfinger stavili na listu jer ju smatramo prototipom prave pjesme za James Bond serijal. Odličan vokal i prepoznatljiva melodija obilježja su ove pjesme, a upravo je Goldfinger jedna od najpoznatijih melodija u Bondovim filmovima, jer se melodija često koristila i u budućim nastavima.3. Tina Turner – GoldeneyeGoldeneye također je jedna od najpoznatijih pjesama, a otpjevala ju je Tina Turner. Zlatno oko prvi je film u kojemu je glumio Pierce Brosnanom, prvi koji nije snimljen prema Ianovom Flemmingovom predlošku, a kako šest godina nije snimljen niti jedan nastavak, bila je potrebna snažna pjesma. Na pjesmi je radio i Bono, frontmen U2-a, a suradnju svakako možemo ocijeniti uspješnom.4. Paul McCartney & Wings – Live And Let DieSuradnja bivšeg Beatlesa, Paula McCartneyja, i njegovog bivšeg producenta, Georgea Martina, ne može proći nezapaženo – iako je Live And Let Die netipična bondovska pjesma, jedna je od najboljih. Živi i pusti umrijeti prvi je film s nama dragim Rogerom Mooreom, stoga je za novog glumca načinjena pjesma u sasvim novome stilu.5. Sheryl Crow – Tomorrow Never DiesOvo je još jedna pjesma koju mnogi vole, a mnogi i mrze, ali za razliku od The Living Daylights od Aha, odlučili smo da ovu pjesmu volimo. Netipična je, riječ je o spoju klasične bondovske pjesme i rock balade, a mi smo se naježili slušajući ju, što mora biti dobar znak. Pjesma je iz filma Sutra nikad ne umire, drugom Bondu s Bronsnanom, koji je ipak bio nešto manje uspješan nego prethodnik.Najnovije - Jack White i Alicia Keys – Another Way To DieNe možemo zaobići niti naslovnu pjesmu iz najnovijeg Bonda, Zrno utjehe, koju pjevaju Jack White i Alicia Keys. Riječ je o pjesmi Another Way To Die, koju je navodno trebala pjevati Amy Winehouse, međutim, otpjevao ju je ovaj neobičan dvojac. Mnogi su ovu pjesmu proglasili najboljom, a mnogi najlošijom bondovskom pjesmom, a vi pogledajte, poslušajte i odlučite sami.


MiB
18.11.2008. u 02:10 • 16 KomentaraPrint#
Star Trek trailerDolaskom novog Jamesa Bonda u kina predstavljena je još jedna novina za filmofile – u mnogim se zemljama prije Zrna utjehe puštao trailer dugo očekivanog jedanaestog filma Zvjezdane staze. O filmu smo već pisali, a podsjetimo, skeptici su se bojali na što će novi Star trek ličiti, posebice nakon izjave redatelja J. J. Abramsa koji je drsko napomenuo kako je veći fan Star Warsa, negoli Star Treka! Međutim, trekiji svih zemalja, ujedinite se i provirite s nama u Star Trek XI...


Iako je ovo tek snimka filmskog platna kamerom, jer će službena verzija trailera biti puštena u ponejeljak, vidljivo je da bi, unatoč svim sumnjama, nove Zvjezdane staze mogle biti itekako dobre. Fanovi su napokon mogli vidjeti kako izgleda stari-novi USS Enterprise, kako zvuče mladi Kirk i Spock, koji, začudo, na početku svog poznanstva ipak nisu najbolji prijatelji, da Romulanci imaju tetovaže, kako prekrasna Uhura otkriva svoje tijelo... Naglasak filma ipak je na odnosu Kirka i Spocka, iako neće nedostajati akcije i specijalnih efekata. Međutim, trailer je umirio neke znatiželjnike, ali i pridionio nestrpljivosti u iščekivanju filma, koji će, podsjetimo, u svjetska kina doći tek idućeg ljeta.

Dodatak: Star Trek trailer u boljoj verziji!


MiB
15.11.2008. u 16:50 • 2 KomentaraPrint#
Kad glumci zapjevajuDanas je normalno da se skoro sve slavne osobe okušaju u poslovima izvan svoje struke. Nije neuobičajan slučaj da su se mnogi slavni okušali u glumi, iako im to nije primarno zanimanje, ali što se događa kad se glumci upuste u glazbene vode? Nećemo osporiti neke talente koji su uspješni u skoro svemu što rade, ali postoje i oni koji su se jednog dana probudili i zapitali: "Što želim danas raditi? Hm, pa mogao/la bi snimiti pop-rock album!" Upravo smo zbog toga izdvojili za vas nekoliko primjera, a vi odlučite tko je od glumaca uspješan u glazbenoj industriji, a tko se samo osramotio...30 Seconds To Mars, grupa je glumca Jareda Leta, a smatra se uspješnom, pa čak i kompatibilnom za svrstavanje u kategoriju rock grupe, što potvrđuje činjenica da je bend na MTV-evoj dodjeli odnio nagradu u dvije kategorije, za "Video Star" i "Rock Out". Iako su za njihov zvuk zaslužni utjecaji grupa poput Led Zeppelina, Pink Floyda ili The Curea, grupa ipak želi zvučati orginalno, a upravo je ta potraga za jedinstvenim zvukom prevladala u oba album koja su dosad objavila - 30 Seconds To Mars i Beautiful Lie. Grupu, osim slavnog glumca, čine Jaredov brat Shanonn (bubnjar) te Tomo Miličević (basist), koji je inače rodom iz Sarajeva. Poslušajte kako zvuči grupa 30 Seconds To Mars i seksi frontmen Jared.


Drugi glumac koji se okušao u glazbi, ali ne tako uspješno kao njegov kolega Jared Leto, je Keanu Reeves u grupi Dogstars, koja će ostati poznatija, vjerojatno, upravo po Keanuu, koji je u bendu bio u ulozi basista. Keanu je napustio grupu zbog svog prvog posla, odnosno, glume, ali ipak još uvijek ponekad zasvira s dečkima iz ostatka grupe Dogstar. Poslušajte kako je to zvučilo u kombinaciji s Keanuom.


Juliette Lewis, poznata holivudska glumica i nekadašnja Tarantinova muza, zajedno s grupom The Licks predstvlja pravu senzaciju i osvježenje. Juliette je prava glazbena zvijezda koja je uspjela do kraja definirati svoj stil glazbe, žena koja je uspjela spojiti zabavu i glazbu, a to je nešto što je čini posebnom. Upravo je ona dokazala da je kao uspješna holivudska glumica jednako uspjela i onome što ju danas ispunjava, a to je glazba.


Da ne mislite kako su se baš svi okušali u rock vodama, izdvojili smo glumca Billyja Boba Thorntona koji je svoje pjevačke snage usmjerio prema country glazbi s grupom Boxmasters. Iza sebe grupa ima pet albuma i aktivno ide na turneje, a, naravno, i ovaj je glumac izjavio kako je glazba uvijek bila njegova prva ljubav jer se s glumom počeo baviti sasvim slučajno, a nama je drago što je Bob napokon sretan. Bobe, nedostaju ti samo šešir i kaubojke...


Sada znamo zašto Russell Crowe ponekad poludi i razbija sve oko sebe - pa on zapravo želi biti prava rock zvijezda! Crowe je bio najprije u grupi 30 Odd Foot of Grunts, zatim je 2006. je osnovao novu grupu The Ordinary Fear of God. Njegov zločesti imidž došao je i do izražaja i u njegovoj boji glasa, koji zvuči jako seksipilno i privlačno, kao i, uostalom, sve vezano uz njega.


Jedna, ne tako više mlada, dama, Jada Picket-Smith, vjerojatno poznatija po tome što je žena Willa Smitha, također se okušala u glazbi. Ova je glumica u grupi Wicked Wisdom doživjela pravi preobražaj, od slatke i seksi žene pretvorila se u opaku, metalku. Zanimljivog zvuka, hibridnog žanra hip-hopa i rocka u izvedbi Jade zaista je nešto novo u filmskoj, odnosno, glazbenoj industriji.


Naravno, još jedna kombinacija bratske ljubavi i ljubavi prema glazbi je rezultirala osnivanjem benda - Kevin Bacon sa svojm starijim bratom ima grupu The Bacon Brothers.
Tipična holivudska djevojka koju je je otkrila čari alkohola i tuluma – Lindsay Lohan također je propjevala, međutim, iako je bezuspješno je pokušala stvoriti glazbenu karijeru, ipak moramo joj čestiti na hrabrosti, jer se nitko ne želi baš tako osramotiti.


Osramotila se Lohanica, a odmah se za njom javila i njena kolegica Scarlett Johansson koja je također imala nešto reći, odnosno, zapjevati. Moramo priznati da nam nije jasno koliko se obje moraju osramotiti prije nego shvate kako se trebaju držati onoga što znaju. Možda je Scarlett ipak pomislila kako ništa ne može biti gore od Lindsay, a mi se svakako slažemo.A što kaže drago pučanstvo? Tko je promašio karijeru i trebao biti rock-zvijezda, a tko treba pobjeći od mikrofona glavom bez obzira?

NN
12.11.2008. u 21:50 • 6 KomentaraPrint#
dwight shruteVjerojatno ste i sami primijetili da u moru blogova kojima je Internet preplavljen nije baš lako pronaći one koji su uvijek tako zanimljivi, zabavni i poučni kao ovaj koji upravo čitate, ali da vam malo olakšamo pretragu za zabavnim sadržajima, pozabavili smo se pročešljavanjem strane blogosfere. Da vas ne bismo upućivali na blogove za koje već i ptice na grani znaju, zaobiđeni su najpopularniji svjetski blog servisi, a favorita za blog mjeseca pronašli smo NBC-evim stranicama. Riječ je o blogu jednog, jedinog i neponovljivog Dwight K. Shrutea.
Ako netko slučajno nije upućen u lik i djelo ovog junaka 21. stoljeća, možemo mu samo savjetovati da se izolira od ostatka zajednice na nekoliko dana, ali da prije toga pribavi sve do sada snimljene epizode Officea, a tek nakon što sve odgleda bit ćete spreman za povratak među ljude. Iako je lik Dwight K. Shrute izrastao iz lika Garetha Keenana (iz originalne, britanske verzije Officea), uvelike je nadrastao sam lik, pa gotovo i cijelu seriju, te postao ikona televizijskog programa.dwight shruteNema smisla previše se baviti likom samoga Dwighta, jer bi se o njemu moglo napisati i nekoliko tomova teksta, ali se zato valja pozabaviti njegovim blogom. Naravno, jasno vam je da je Dwight Shrute izmišljen lik (jer da kojim slučajem nije, ovaj svijet nikada više ne bi bio isti) i da taj blog ne održava on glavom i bradom (ustvari… glavom i bradom se teško bilo što održava, ali ipak…), već da je za održavanje tog bloga uposlena ekipa s NBC-a, ali neka vas to ne odvrati u namjeri redovnog praćenja Dwighteovih najnovijih razmišljanja i poimanja, jer u potpunosti odgovaraju liku iz serije. Tako tamo možete provjeriti kakva su Dwightova stajališta prema digitalnoj fotografiji, kakve su mu metode održavanja ujednačene tjelesne temperature, saznati njegove stavove oko plivanja ili mogućnosti zaštite privatnog posjeda…
Bilo bi besmisleno nabrajati što sve tamo možete pronaći, jer sam blog postoji još od 2005., a osim samih razmišljanja sadrži i Dwighteova viđenja nekih stvari koje ste imali prilike vidjeti u snimljenim serijama, ali ih Dwight nije iznio pred kamerama, već na svom blogu.
Naposljetku, ne preostaje vam drugo nego posjetiti ovaj blog kako bi se i sami uvjerili što sve donosi, link vam je ovdje.GG
09.11.2008. u 22:32 • 5 KomentaraPrint#
James Bond logoNajnoviji James Bond je stigao. Već za nekoliko sati počinje se prikazivati i u našim kinima, ali ma koliko god simpatija gajili prema najpoznatijem špijunu u svijetu filma i koliko god veliki poklonici bili njegova lika i djela, teško se otimamo dojmu da to više nije onaj James Bond koji je zaslužio da ga kujemo u zvijezde.
Zašto? Iako ni nama samima nije najjasnije, pokušat ćemo pronaći razloge u onome što obilježava sam Bondov lik ili bar ono što bi trebalo.

Nazivjames BondZa početak, tu je ime novog nastavka. Ne možemo zamjeriti prevoditeljima što su kao hrvatski naziv uzeli "Zrno utjehe" jer otprilike, to jest to. Ali… "Zrno utjehe"… Da ne znamo da se radi o najnovijem James Bondu, prvi dojam bi bio da je to neki od onih obiteljskih filmova snimljenih po istinitom događaju, kakvi se obično prikazuju u poslijepodnevnim satima na HRT-u, a kojima se radnja redovno svodi na to da je netko stradao ili obolio od nečega, pa nas se po dva sata prisiljava da gledamo kako se njegova obitelj nosi s tim te kako na kraju uvijek trijumfira ljudski duh, hrabrost i zajedništvo. Dakle, već sam naslov je "lejm", više preferiramo one tipa: Thunderball, Live and let die, The man with the golden gun itd. Ne treba puno mozgati da se zaključi da su nazivi gotovo svih prethodnika bili puno upečatljiviji i davali bar naznaku da se radi o filmu iz James Bond serijala.


Glavni glumacJames BondDaniel Craig već je šesti James Bond, no izmjene su svakako bile nužne, jer da je u filmskom serijalu koji broji 23 nastavka ostao prvotni glumac, to nikako ne bi izgledalo dobro (možda bi se čak u tom slučaju film mogao zvati James Bond: Čovjek s Artritisom). No, što je tu je, Daniel Craig je aktualni James Bond, a i na to imamo neke zamjerke. Bond bi trebao biti britanski špijun, elegantan, profinjen, školovan, vrhunskog ukusa i znanja s nekoliko stotina područja, natprosječno inteligentan, šeretskog osmjeha, neodoljiv ženama itd.
Već u prethodnom nastavku (Casino Royale) bio je jasan taj zaokret u Bondovom liku, jer u njemu Daniel Craig više djeluje kao ulični borac ili lokalni batinaš nego elegantni špijun. Jednostavno ne izgleda prirodno u crnom odijelu, s votka-martinijem u ruci, dok baca dvosmislene doskočice pripadnicama ljepšeg spola - prije bi mu pristajala karirana košulja, šilterica i pivo. Sean Connery je ipak originalni Bond i imao je neki šarm koji Craig nema, Roger Moore ima specifične crte lica, pa vrlo često izgleda kao neka baka, ali opet može proći kao špijun sa svim potrebnim epitetima, George Lazenby je jednostavno smiješan pa ga ne uzimamo za ozbiljno, a uostalom i snimio je samo jedan film, Timothy Dalton je snimio jedan više, a ni s njim nismo baš oduševljeni (također djeluje malo sirovo i nedovoljno elegantno za lik Bonda) i na kraju tu je još Pierce Brosnan koji djeluje kao definicija James Bonda i teško bi našli ikakvu zamjerku za njegov izbor. Dakle, Daniel Craig nije dobar izbor za ovu ulogu jer jednostavno izgleda kao sušta suprotnost svih dosadašnjih Bondova i ruši nam sliku o voljenome špijunu (a uza sve to, još je i plav, preko čega je teško prijeći).


Ženebond girlJedna od stvari po kojima je James Bond najpoznatiji su žene koje je imao (pod ''imao'' ne mislimo na to da su bile u njegovu vlasništvu, već da je došlo do snošaja između Bonda i dotičnih). Ono što se najprije može primijetiti prilikom usporedbe starih filmova s ovima novijeg datuma je to da im se drastično smanjio broj (ne filmovima, ženama). To je donekle jasno ako se zna da zbog povećanog širenja spolno prenosivih bolesti nije više bilo poželjno na filmu prikazivati učestale izmjene partnera (ne poslovnih partnera, već onih koje upoznate, u biblijskom smislu), pa je tako Bond morao ostati bez mnogih družica i ograničiti se na jednu do dvije po filmu. Sljedeće što se primjećuje je to da je postao puno nježniji prema njima , jer dok je u nekima od prvih filmova znao udijeliti i pokoji šamar (nakon čega su redovno shvatile da ga još više vole) ili izvršiti radnje koje bi se lako mogle okarakterizirati kao silovanje (govorila je ne, čak se i branila, ali nakon što ju je ''uzeo'' pomirila se s tim), danas se svelo na to da je najgora stvar koju će Bond napraviti ženi imati snošaj s njom bez da mu to išta znači…
Također je tu i nedostatak zanimljivih imena. Posljednje Bond djevojke zvale su se Miranda Frost, Jinx, Vesper Lynd, a najnovija se zove Camille. To su imena koja nikako ne prihvaćamo kao imena koja se trebaju pojaviti u James Bond filmovima, puno je zanimljivije bilo dok su imena bila prozirno dvosmislena s očitim seksualnim aluzijama, kao npr. Honey Ryder, Pussy Galore, Plenty O’Toole, Holly Goodhead ili Xenia Onatopp.Posljednje ime Bondove družice koje smo mogli prihvatiti je iz 19. nastavka (The World Is Not Enough), a ime joj je Christmas Jones. Samo ime ne djeluje uopće kao nešto iz čega biste mogli izvući neke seksualne konotacije, sve do trenutka dok ju Bond ne obljubi, pa nakon snošaja kaže: "I thought Christmas only comes once a year." Nakon toga postaje jasno da dotična nuklearna fizičarka nosi jedno od čudnijih raspoloživih imena samo zato da bi Bond na kraju filma mogao ubaciti doskočicu na račun višestrukih orgazama.Malo je vjerojatno da bi koji od budućih Bondova mogao donijeti nešto takvo, jer bi ga vjerojatno vojska dežurnih dušobrižnika dočekala na nož i proglasila šovinističkim, pa nam ostaje da se pomirimo s tim da Bond djevojke možda nikada više neće biti tako zabavne.


Besmislicejames bond gadgetAko je suditi po prethodnome Jamesu Bondu, koji je resetirao cijeli serijal, došao je kraj besmislicama koje su se počela pojavljivati skoro od samog starta serijala. Kad govorimo o besmislicama, mislimo na stvari za koje se vjerojatno nitko razuman ne bi sjetio uvrstiti ih u scenarij, ali su se ipak pojavljivale. Tu su među ostalima: borba dviju Romkinja koju okonča (a tko drugi nego...) James Bond, a kao nagradu dobiva njih obje na jednu noć (ne da ih vodi u kino ili na večeru, ma sigurno već znate za što); zatim su tu potpuno besmislene naprave legendarnog Q-a, kao telefonska govornica s ogromnim zračnim jastukom koja će u sebi zarobiti svakoga tko uđe u nju, kauč koji vas proguta ako sjednete na njega, kazetaš koji je ustvari bazuka, raketna invalidska kolica, digitalni sat koji printa poruke te, naposlijetku, nevidljivi auto.

james bond bondola
Nikako ne smijemo zaboraviti maskiranje u krokodila kako bi se prešlo jezero, pa zatim skakanje po krokodilima (također da bi se prešlo jezero), maskiranje u Japanca koje se svodi na oblačenje kimona i promjenu frizure, vožnja u bondoli (bondola = gondola, ono čime se vozite u Veneciji, ali ju u ovom slučaju vozi James Bond i može ju pretvoriti u super brzo plovilo pritiskom na jedno dugme) ili surfanje na Tsunamiju.
Očito je da je sve to stvar prošlosti, jer novi Bond ima sasvim razumne gadgete (a i nema ih nešto previše), a budući da i sam djeluje kao akcijski junak, većinu stvari može napraviti bez ikakvih pomagala. Vjerojatno je to i odgovor zašto nema onu profinjenost koju su imali prethodnici. Oni su za sve koristili najčudnija pomagala, pa se gotovo nikada nisu ni zaprljali, ni oznojili, a pogotovo ne raskrvarili, dok ovaj novi sve radi kao pravi akcijski junak, pa je već u prvim minutama svoje Bond karijere i prljav i znojan i krvav, a to je ipak nešto što više povezujemo sa likovima koje glume Schwarzenegger ili Stallone.

james bond


Ostalovodka martiniČim su se pojavile prve glasine o novomu Bondu, jedna od njih je bila da će u povijest otići poznata uzrečica: ''My name is Bond, James Bond.'' Budući da je to trade mark samog lika Jamesa Bonda, pravi ljubitelji su vjerojatno pomislili kako je došlo vrijeme da se skonča one koji su se drznuli izvesti takvu promjenu, ali budući da smo kopajući po raznim neslužbenim trailerima za Quantum of Solace naišli na trenutke u kojima izgovara tu poznatu uzrečicu, još uvijek se nadamo da to nije nešto izrezano iz prethodnog filma, već da će se Bond i dalje tako predstavljati. Sljedeća stvar koja je još više uznemirujuća je to da James Bond više ne pije vodka-martini (shaken not stirred), već Coca Colu (i to onu bez šećera). Nakon ovoga jasno je da scenaristima ništa nije sveto te da su zbog sponzorskog ugovora odlučili ubiti jednu od najpoznatijih uzrečica u povijesti filma. No tu treba uzeti u obzir i to da je u početcima James Bond i pušio, ali je davnih dana prestao, budući da je sada prestao i piti, gotovo je bez poroka (osim što povremeno ubija ljude). Očito je netko mislio da Bond daje loš primjer mladima, ali ipak… Dok god ubija i snubi nebrojene žene, pokoji vodka-martini najmanji je problem.
U dosadašnjim filmovima, Bond je popio nešto preko 90 alkoholnih pića, s njim su pile i njegove žene i njegovi prijatelji, ali gotovo nikada negativci. Štoviše, svi negativci u svim prethodnim filmovima popili su svega 7 alkoholnih pića. Iz toga je lako povući zaključak da novi scenaristi uopće nisu ljubitelji lika i djela James Bonda jer ga žele učiniti negativcem.

Iz svega navedenog sasvim je jasno otkud sumnja u novoga James Bonda i strah od odlaska u kino na premijeru. Sve ono što je do sada predstavljalo lik ovoga super-špijuna s vremenom je nestalo, a brisanjem nekih od njegovih najpoznatijih navika dovodi se do toga da se James Bond utapa u mnoštvu istih akcijskih junaka i više ni po čemu ne odskače od sivila cijelog žanra...

...Pa ako i vi propuštate pogledati najnovije Bondove avanture na velikom platnu, donosimo vam bar trailer.GG
06.11.2008. u 17:03 • 15 KomentaraPrint#
Barack ObamaBilo je potrebno samo nešto više od dvjesto trideset godina, ali dogodilo se i to – Amerika je dobila prvog afroameričkog predsjednika, Baracka Obamu! Međutim, za filmsku industriju crni američki predsjednik nije nikakva novost – sjetite se samo Chrisa Rocka kao predsjednika u komediji Odjednom predsjednik ili Morgana Freemana u Žestokom udaru. Sam' što nije predstavlja listu najpopularnijih filmskih i televizijskih predsjednika crne boje kože.
Tommy Lister kao predsjednik Lindberg, Peti element (The Fifth Element)Peti elementTko se ne sjeća prekrasne Leeloo, Mile Jovovich, koja, kao napredno biće zvano peti element, mora spasiti čovječanstvo od zla tako velikog da se ne može ni zamisliti? Tu je i Bruce Willis, vozač taksija i bivši specijalac koji pomaže prekrasnoj Leeloo, Gary Oldman je u ovome filmu zlikovac, a afroameričkog predsjednika glumi Tommy Lister. Njegov je prvi nagon tipičan – na zlu kuglu od lave koja prijeti Zemlji prvo je otvorio vatru, a nakon što je uvidio da je na taj način samo pogoršao situaciju, obratio se junacima filma. Naravno, čovječanstvo je ponovno spašeno, za dlaku.

Mogan Freeman kao Tom Beck, Žestoki udar (Deep Impact) Žestoki udarUz skakutavog hobita Elijaha Wooda, koji otkriva da će Zemlju uskoro udariti komet i potpuno izmijeniti čovječanstvo, Morgan Freeman u ulozi predsjednika daje novinarki ekskluzivno pravo na objavljivanje te najveće svjetske tajne - projekta E.L.E. koji opisuje dolazak ogromne prijetnje za opstanak ljudi i plana za poduzimanje akcije kojom bi se katastrofa spriječila. Freeman na kraju simbolično izdiže čovječanstvo iz pepela te obnavlja uništenu Bijelu kuću.
Terry Alan Crews kao predsjednik Duane Elizondo Camacho, Idiokracija (Idiocracy)
IdiokracijaIako smo, poučeni primjerice Zvjezdanim stazama, budućnost zamišljali kao naprednu i sterilnu, a čovječanstvo iznimno humano i inteligentno, Idiokracija donosi potpuno drugu verziju sutrašnjice – Zemljom vladaju idioti koji u svakom trenutku sve više uništavaju sebe i okoliš. Sve je puno smeća, a ljudi gladuju jer se usjevi zalijevaju energetskim pićima umjesto vodom. Predsjednik je Camacho (Terry Alan Crews), hrvač i bivša porno-zvijezda, a Luke Wilson, odnosno, Joe Bauers, proputuje kroz vrijeme i spasi svijet tako što napokon zalije usjeve vodom, postaje nacionalni heroj i potpredsjednik.
Chris Rock kao Mays Gilliam, Odjednom predsjednik (Head of State)Odjednom predsjednikChris Rock u ovoj je komediji zaslužan za režiju, scenarij, produkciju te glavnu ulogu kao predsjednik Amerike. Od gotovo nikoga Gilliam je uspio postati kandidat za predsjednika, a ubrzo i sam američki predsjednik, a svakako je simboličan natpis na plakatu za film:”Jedino što je bijelo je kuća”!Dennis Haysbert) i D. B. Woodside kao predsjednici Palmer, 24 sata (24) 24 sataU popularnoj seriji 24 sata nije bio jedan afroamerički predsjednik, nego čak dva! Nažalost, prvi, David Palmer (Dennis Haysbert) ubijen je, a njeovo je mjesto zauzeo brat Wayne (D. B. Woodside).

Dave Chappelle kao Black President Bush (Chappelle's Show)Chappelle's ShowChappele je u svojoj emisiji parodirao mnoge aspekte američke kulture, uključujući rasne stereotipe, politiku i popularnu kulturu. Dotaknuo se i sad već bivšeg predsjednika Busha u skečevima Black President Bush, zamišljajući kako bi sve izgledalo da su Bush i njegova ekipa crnci. U skečevima se pojavljuje i Jamie Foxx kao crni Tony Blair, a mi vam donosimo jedan kratki isječak iz showa.MiB
05.11.2008. u 09:53 • 9 KomentaraPrint#
HellsingIako mnogi smatraju kako su odavno prerasli crtiće, rijetko tko ostane ravnodušam prema japanskim tvorevinama pod nazivom anime, jer su mnoge od njih sve samo ne prikladne za mlađe uzraste. U našem su podneblju dakako najpoznatiji Pokemoni, zatim Dragon Ball, Mjesečeva ratnica, Candy Candy, ali i pomalo netipičan anime uradak, Pčelica Maja. Međutim, to je tek djelić onoga što svijet animea nudi, a mi ćemo predstaviti nešto potpuno različito od nama poznatih sladunjavih crtića: najbolje i najbrutalnije od animea, Hellsing, Hell girl i Gantz.

Krenimo od klasika - Hellsing. Naziv vam je poznat? Nije ni čudno jer u klasiku književnosti, Drakuli Brama Stokera, pojavljuje se doktor Van Helsing kao glavni protivnik slavnom krvopiji, a prije nekoliko godina se pojavio i film Van Helsing o istoimenom lovcu na vampire. No u Hellsingu o kojemu pišemo priča je malo drugačija. Radnja se vrti oko organizacije, odnosno, obitelji Hellsing i njezinom “obiteljskom” poslu ubijanja vampira. Glavna uloga pripada vampiru po imenu Alucard (Drakula unatrag). Radnja se odvija u današnjem Londonu gdje organizacija Hellsing uklanja vampirsku prijetnju a u tome im pomaže upravo Alucard. On na početku serije "spasi" ranjenu policajku na način da je pretvori u vampira, a ona se pridružuje svom novopečenom gospodaru u borbi protiv ostalih vampira. Glavnu im prijetnja predstavlja nova sorta vampira koja se pojavljuje.Međutim, vratimo se Alucardu, vampiru kakvog još niste vidjeli. U seriji postoje naznake da je on sami Drakula, ali nikako Drakula kakvog možda možete zamisliti. Alucard je sadističan, jezovit lik koji ima gotovo neograničene moći, a oglo bise reći kako je ova serija vrijedna gledanja upravo zbog njega. Atmosfera je dosta mračna, a.ukoliko ste ljubitelji brutalnih scena i krvi koje ima na sve strane, uz dodatak vampira, ovaj je anime kao stvorena za vas.


HellgirlSljedeći je anime potpuno drugačiji, a riječ je o Hell girl. Zamislite ovo - netko vam je učinio nešto užasno, primjerice, automobilom je pregazio vaše dijete na pješačkom prijelazu. Međtim, zbog dobre obrane ili greške u procesu, on biva oslobođen, a niti vi ni vlast ne možete ništa. Zar ne biste poželjeli da umre i ode u pakao? Istodobno čujete priče o Hellgirl, djevojčici koja dolazi kazniti one koji čine drugima nažao. Ona dolazi po njih i odvodi ih u pakao, ali zauzvrat vaša duša će pripada njoj, odnosno, paklu, kad umrete. Što biste odlučili?
Ova je serija drugačija od Hellsinga jer atmosfera nije toliko mračna, nema toliko krvi ni strašnih scena, a radnja prati živote običnih ljudi koje je zadesila nesreća, naglasak je stavljen na osjećaje i patnju ljudi koji se nalaze u nezavidnim situacijama. Hell girl, pravog imena Ai Emma, izgleda dosta bezazleno sa svojim velikim crvenim očima i dugom crnom kosom u usporedbi sa sadističnim Alucardom. Ipak, nemojte se zavarati, poslat će Vas u pakao, a da neće ni trepnuti!


GantzPosljednji anime koji ćemo predstaviti je Gantz. On je prepun brutalnih scena umiranja, sakaćenja, odsijecanja glava, eksplodiranja (Eksplodiranja čega? E, pa to pogledajte sami!), golotinje, seksa i krvi! Iako bi se moglo reći da ovaj anime ne pripada u podvrstu horora, upravo zbog velikog broja brutalnih (i slikovitih) scena, on nije za svakoga. Gantza se odmah na očetku zavoli ili zamrzi te prestane gledati.
Radnja je dosta originalna. Nakon što osoba umre, ne pojavljuje se ni u raju ni u paklu, već u maloj sobi s još nekoliko nedavno preminulih osoba. Svi dobiju oružje nalik velikoj kugli, unutar kojega se nalazi čovjek priključen na aparate, a svaki “pokojnik” ugleda sliku osobe koju mora ubiti unutar sat vremena. Slijedi teleportacija u blizinu mjesta gdje se nalazi osoba koju je potrebno ubiti, a nakon toga započinje igra. “Pokojnik” mora skupiti određeni broj bodova, a, ukoliko uspije, za nagradu ostaje na životu. Međutim, ako za vrijeme igre pogine, slijedi trajni “game over”. Ukoliko ste ljubitelj akcije prepune groznih i brutalnih scena, onda je Gantz anime za vas!
Davorin
03.11.2008. u 13:36 • 4 KomentaraPrint#

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se