Pushing DaisiesU povodu izlaska druge sezone serije Pushing Daisies, koja, nažalost, za sada nije ni dotakla hrvatske ekrane, odlučili smo predstaviti ovu neobičnu tvorevinu scenarista Bryana Fullera, kojega će se mnogi sjetiti po serijama “Dead Like Me” ili “Wonderfalls”. Nešto što se može opisati mješavinom planetarno popularnih forenzičkih serijala I bajkovitog svijeta u koji bi se lako mogli uklopiti, primjerice, Amelie ili mnogi likovi filmova Tima Burtona, svakako je vrijedno pažnje.


Glavni je lik slastičar Ned, kojega je utjelovio Lee Pace, a koji, osim što pravi izvanredne pite, posjeduje i neobičnu moć oživljavanja mrtvih dodirom. No, da ne bi sve teklo glatko, postoji kvaka – ukoliko Ned dotakne oživljenu osobu još jednom, ona će zauvijek umrijeti, a ukoliko ju ne “usmrti” ponovno unutar jedne minute nakon oživljavanja, netko drugi u blizini će umrijeti. Ned je za svoju moć saznao na najbrutalniji način – kao dječak je oživio i nehotice ubio svoju majku, a i oca ljubavi svoga života, Chuck (Anna Friel). Svoju moć koristi kako bi s detektivom Emersonom, kojega glumi Chi McBride, istraživao ubojstva i dobivao novčane nagrade. Stvari se zakompliciraju kada prilikom jedne takve istrage Ned oživi Chuck, ali ju ne dotakne još jednom... Od tada njih dvoje žive zajedno znajući kako se nikada više ne smiju dotaknuti.

Pushing Daisies
No, to je samo početak priče, koja je sama po sebi zanimljiva, a bajkovita scenografija i “vintage” kostimografija, neobični likovi i događaji te sveznajući pripovjedač daju još veću čar seriji Pushing Daisies. To potvrđuje i nominacija za čak dvanaest Emmyja, od kojih je serija dobila tri.

Prikazivanje prve sezone započelo je u srpnju 2007. godine na ABC-u, a početkom listopada ove godine krenula je i druga sezona. Nije poznato hoće li i kada seriju otkupiti neka hrvatska televizijska kuća, ali do tada se znatiželjni mogu zabaviti čitanjem online stripa.
MiB
16.10.2008. u 13:17 • 5 KomentaraPrint#