gramzljivi prokletnici predobrih namjera

utorak, 19.05.2009.

Kukanje, jafkanje, bekanje,mekanje i ostalo...


Eh, možda su neki primjetili da mi je ime bloga ponovno 'zelena kava' kao što je i bilo kad sam krenula tipkarati (ovaj blog, onaj prije je amen odavno). Imam raznorazna pucanja u zadnje vrijeme, a najviše ona emocionalna, i tu nastrada moj dragi, kao što je slučaj bio ovaj vikend, cijeli vikend... No nećemo o tome.

Vratih ime bloga jer nakon mog silnog kukanja o povratku kila i još nešto nabačenih nakon odstranjivanja žući, sama sa sobom ne mogu na kraj. Počela sam piti ponovo zelenu kavu (koja daje osjećaj sitosti i čisti organizam) i funkcioniralo je, jedan puni dan..skoro puni, od 8 ujutro do 5 popodne, kad sam se opet sjetila zašto sam ju prvi put prestala piti. Rasturila me žgaravica, i vratilo mi se mojih deset dana od prije par mjeseci kad sam umirala od žgaravice, svaki dan oko pet popodne, i odlučila sam ovaj put prestat s tom fakin zebelenom kafom jer je to muka! Namjerno sam izostavila onaj dio o odvratnosti okusa tog čuda koje uopće nije zelene boje već ko i svaka ostala kava. I tu mi je prisjelo, cijeli dan sam nosila želudac u grlu, meni toga ne treba. Bolje da sam ovak kak jesam neg da pizdim i šizim (u ekstra turbo velikim količinama) kad pijem to čudo.

Zato sam otkrila drugi lijek, šetnja. Da, da, jučer sam odšetala dva kilometra, vrlo sam ponosna na sebe, danas planiram četiri. Ne, ne budem dobila upalu mišića, nekad davno dok sam još bila zaigrano i naivno dijete, dnevno sam propješačila, preskakala, i sve ostalo kaj se radi s nogama po podu, barem desetak kilometara, onda sam krenula u srednju pa su me većinom vozili na bus, i s busa (imam tri kilometra u jednom smjeru do doma, i dolazila sam jako kasno), a onda sam položila vozački. Tu je nastao kraj!
Svi susjedi su zaboravili kak izgledam od ramena nadolje, jer me vide samo u prolazu kak mašem iz svoje punoljetne + jedna gore jurilice, jučer mi je prvi sused skoro opal na dupe: "kam idete??? pešice?? ovo je nevjerojatno!" Da, da, sused, navikni se, odsad budete me češće viđali u ovakvom 'stanju' navečer :)
I već se osjećam mršavija :D

19.05.2009. u 10:21 • 9 KomentaraPrint#

srijeda, 06.05.2009.

kad te lupi po prstima, onda pomisliš da imaš i svinjsku gripu, i to onu francusku

Dobro, nisam baš jadikovala ko da mi je zadnji dan života, ali me je lupilo fajn pa sam bila u komi! Nakupilo mi se svega i pao imunitet, mislim da me osim gomile posla najviše u pojam ubila ova prevelika oscilacija vremena.
U ponedjeljak je sve kulminiralo podizanjem očnog tlaka! Oni koji imaju problema s time, znaju kolika je to mučnina i bol. Ostalima da to najbolje opišem na primjeru gripe: kad vas ulovi ona najgora gripa da vas bole oči i ne možete gledati, voziti se, glava vam puca, nos curi i diže vam se želudac, e tako kod mene izgleda kad mi se povisi očni tlak.
Tolko mi je bio loše da mi je čak glavom prošla suluda misao da me ulovila gripa, i to ne obična već ona svinjska.

Al eto mene, nakon jednog dobrog spavanca, oporavila sam se, tlak se vratio u normalu i nemam svinjsku gripu :D tak da bum vas još maltretirala sa svojim jadima!

E ovako, da li ste ikad imali priliku pričati s francuzima na engleskom? Jooooooooooooooj mene, pre-pre-pre-strašno. Ako ste ikad gledali Alo Alo, i sjećate se Renea i komapnije s njovima 'francuskim', naglasite taj francuski naglasak još sedam puta jače i dobijete francuze kako u stvarnosti pričaju engleski, nakon toga se zamislite da imate poslovne partnere u Francuskoj i da morate s njima održati sastanak vezano po nekom pitanju.
E pa vidite, taj sastanak traje već dva sata, ko da dešifriraš hijeroglife, al ok, voljela sam gledat alo alo pa ih uspijem skužiti, moj engleski je deset puta bolji, bez glupo na-gla-ska-a-a-a-a-a-a i Messieurs ne razumiju kad krenem sa poslovnim izraz-i-i-i-i-i-ma, to je valjda zato jer ne pričam dobro r-r-r-r-r-r-r-r-r-r-r-r-r.

Idem se dalje gombat da fr-r-r-r-r-r-r-ancuzićima, valjda će uskoro biti gotov réunion.

a une nouvelle lecture, bye!

06.05.2009. u 10:19 • 9 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2009 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Listopad 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (4)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (7)
Studeni 2008 (8)
Listopad 2008 (12)
Rujan 2008 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

moji doživljaji.. istresanje frustracija.. i sve ostalo

.....moj ispušni ventil, ma da to ne znači da još uvijek ne puknem doma, na poslu, rasplačem se od jada ko kišna godina...

Copyright 2008 © by Shimilam: sva autorska i ina prava zaštićena.
Ako je nekom moj život tolko zanimljiv da bi ga kopi/pejstao, prvo mi je javite.

Možete mi mejlati na shimilam(at)net.hr

Meni su dragi:

- Amorfiu
- Elle
- Kenguur
- Eurosmijeh
- Sam' što nije
- Andrejevna
- Destination Unknown
- Sanela Mallory
- Kikicarodjkica
- Assilletta
- Wictor
- Lady
- fra gavun
- showdown2000
- Daisy
- Rib@rnica
- nacugivara

a koliko se klikamo od 27.10.2008.?
Free Counters
Free Counters

Blogerica.com target=_blank>Blogerica.com