20.09.2009. / nedjelja

2012. Doomsday

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Prema vjerovanju drevnih Maya, datumom 21.12.2012. završava odbrojavanje velikog vremenskog ciklusa, tj. velikog kalendara i nastupa "smak svijeta". Maye su protok vremena promatrali ciklički, a ne pravocrtno te su vjerovali da se upravo sada jedan ciklus od 26.000 godina primiče kraju. Prema njima, 2012. godine vrijeme će se "resetirati" i ponovno početi odbrojavati od nule, što će ujedno biti i početak šestog doba. Datum svršetka svijeta prema majanskom kalendaru podudara se s rijetkom astronomskom pojavom, koja se događa jedanput u 230 milijuna godina. Upravo će se 21. prosinca 2012. ravnina Sunčeva sustava izjednačiti s ravninom Mliječne staze, a prema nekim istraživanjima, istodobno će još dvije galaksije biti poravnate s našom..


Još nas samo nešto više od tri godine dijeli od astronomskog fenomena koji se događa jednom u 230 milijuna godina. Naime, 21. 12. 2012. je datum kada će se ravnina Sunčevog sustava izjednačiti s ravninom Mliječne staze, a prema nekim astronomskim istraživanjima istovremeno će još dvije galaksije biti poravnate s našom.

U teorijama geofizičara spominju se i radikalne promjene elektromagnetskog polja Zemlje, pa čak i zamjena polova. Tog datuma završava i drevni kalendar Maya pa su ga mnogi katastrofičari spremno prihvatili kao ‘kraj svijeta’. No, nema razloga za paniku. Prema vjerovanju Maya, riječ je o početku šestog doba u ukupnom ciklusu od 26.000 godina. Maye su imale vrlo precizan kalendar i nisu imale linearan nego spiralan koncept vremena, a poravnavanje koje će se dogoditi 2012. godine doživljavali su kao spajanje s utrobom ‘Velike majke’. Naime, prema njihovoj percepciji, svaki je svemirski objekt bio živ. Kako je opisano, ulazak u to doba obilježit će odbacivanje tehnologije, vremena i novca, ulazak u petu dimenziju, galaktička sinhronizacija s ostatkom Univerzuma, pojava novog sunca u našem sustavu i promjena ljudske DNK. Majanski Šesti svijet zapravo je prazan i bez uvjetovanosti te ovisi isključivo o kreatorima nove civilizacije. Prema njihovom kalendaru, trenutačno se nalazimo između Petog i Šestog svijeta, u dobu Apokalipse, u kojem ljudi individualno i kolektivno doživljavaju velike promjene.

Apokalipsa o kojoj se govori u spisima Maya označena je kao ‘otkrivanje skrivenoga’. Mnogi poklonici ezoterije u 2012. vide početak svojevrsnog ‘Neba na zemlji’, velikog skoka u svijesti čovječanstva, koji će zauvijek transformirati ljudsku civilizaciju. Zanimljivo, neki teoretičari naftne krize predviđaju njezinu kulminaciju upravo oko 2012. godine, a sve su bučniji i glasovi koji pozivaju na korjenite promjene za spas planeta. Bez obzira na sve te teorije, jedno je sigurno - ako se 2012. baš ništa drugo ne dogodi, još uvijek nas očekuju Olimpijske igre u Londonu. HEHEHEHE

- 04:55 - # - say something stupid ( so many... 3 cursed lies...) - print this only if ur crazy :)...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.