MOJA NOVA KNJIGA

06.06.2018.



sanjala sam Isusa, par dana prije datuma 29.4.2018., da mi se ukazao u snu i rekao: "napiši knjigu o Meni, napiši stihove o Meni" i ja sam tih par dana mislila i mislila i onda sam se sjetila, da imam pjesme Njemu pisane, sjela sam tog 29.4.2018. za kompjuter i napravila - ovu knjigu


NEKE MISLI
napisano: 30.4.2018. u 10:55h

Danima mi dolaze
neke misli,
čujem tihi šapat u snu:
“napiši knjigu o Meni,
napiši stihove o Meni”.

I sada sjedim ovdje,
pišem ove riječi
stvarajući knjigu stihova
o tebi, Gospodine moj…



Image and video hosting by TinyPic
ISBN 978-953-354-118-1

https://www.digitalne-knjige.com/varga13.php


"Nova knjiga na portalu https://digitalne-knjige.com/, a digitalnu knjigu “ISUS, TA VJEČNA ZVIJEZDA SJAJNA”, Jadranke Varga, predstavit ćemo vam uz pomoć par riječi autorice:

Dragi moji čitatelji,

ova 15. zbirka poezije, „Isus, ta vječna zvijezda sjajna“, nastala je u razdoblju od 29.04.2018. do 30.04.2018. kao posebna cjelina i u njoj predstavljam samo religiozne pjesme posvećene našem Gospodinu, Isusu Kristu kojima nastavljam moju temu o životu, snovima, ulasku u moj tajni svijet mašte i snova pa mislim, da ću i tim pjesmama uspjeti doći do srca i duše mojih dragih čitatelja.

Recenzent i ove zbirke je dragi prijatelj dr. Zlatan Gavrilović Kovač i opet je kao i uvijek nepogrešivo dodirnuo samu bit onog što sam htjela poručiti i reći ovom zbirkom poezije, kao i gđa. Anđa Jotanović, hrvatska književnica i pjesnikinja koja je obogatila moju zbirku „Isus, ta vječna zvijezda sjajna“.
Jadranka Varga, Zagreb, 30.04.2018.



Image and video hosting by TinyPic


Knjigu ćemo predstaviti i preko recenzije koju je napisao dr Zlatan Gavrilović Kovač


RECENZIJA ZBIRKE POEZIJE
“ISUS, TA VJEČJNA ZVIJEZDA SJAJNA“
HRVATSKE PJESNIKINJE JADRANKE VARGA



Nalazimo se pred 15. zbirkom poezije hrvatske pjesnikinje Jadranke Varga kojoj je naslov „Isus, ta vječna zvijezda sjajna“ i kao što autorica napominje:

‘’U ovoj 15. zbirci predstavljam samo religiozne pjesme posvećene našem Gospodinu, Isusu Kristu kojima nastavljam moju temu o životu, snovima, ulasku u moj tajni svijet mašte i snova pa mislim, da ću i tim pjesmama uspjeti doći do srca i duše mojih dragih čitatelja.''

To je zapravo jedna mala priča o Istini i Nadi koje nas prate tijekom našeg životnog trajanja, dok je Isus Svjetlo prema kojem se okrećemo, koji je najistinskije čedo Svjetla, Svjetlosti, Divljenja, Razmišljanja i Osjećanja.

Od Svjetla, koje je slika samog Boga i njegove Dobrote koje obasjava, sva područja iznad Svijeta, sve ono što je okolo Svijeta i ono što je od Svijeta, koje se po svemu proteže, koje se svime razlijeva, koje sve prožima, a prožimajući sve ono oblikuje i tvori, sve oživljava, sve održava, sve okuplja, sve ujedinjuje, sve razdvaja. Sve stvari koje jesu ili svijetle, ili griju, ili žive, ili postaju, ili se hrane i rastu, ili se usavršavaju ili se gibaju, a Sve se u njih svraća, Svraćene pročiščava, Sve usavršava, Sve obnavlja, Sve uščuvava te čini da ne iščezne u ništa, Svih je stvari red, broj i mjera. Svjetlo je najčistije od svih stvari. Nepromijenjeno. Nepromjenjivo. Neizmiješano. Neizmješljivo. Neukroćeno. Neukrotljivo. Ničim nije oskudno. Svime je bogato. Željeno od sviju, svima poželjno. Ures nebesa i zemlje. Ures svih tijela. Nakit svijeta. Ljepota svijeta. Radost svijeta. Smijeh svijeta. Ništa pogledu milije. Ništa duši radosnije. Ništa životu pogodnije. Ništa spoznaje doličnije. Ništa korisnije. Bez svjetlosti sve bi počivalo u tmini, samo sebi ništetno, a nama nepoznato. Stoga je to svjetlo prvi uzrok svega našeg razmišljanja i osjećanja.



Tako Jadranka Varga doživljava Isusa, kao nebesku svetu Svjetlost sa kojom otpočinje svaka prava i prva filozofija i nije ona jedina među Hrvaticama koja je Petrićevu Panaugiu vidjela kao istinsko pitanje Svjetlosti našeg Gospodina Isusa Krista, samo što je u ovoj maloj zbirci poezije to doživljeno sukladno autoričinim intimnim doživljajem kraja ovozemljaskog bitisanja gdje je smisao u Isusovoj poruci, da se bez obzira na svakodnevne teškoće života, može pronaći Mir u moralitetu vlastitih postupaka i imperativu moralnoga zakonodavstva, a to je Svjetlo kao i Isus beskonačno i ne može se uokviriti našim moćima razuma ili osjetila.

Stoga se svako konačno Svjetlo, što je svaki čovjek ponaosob ne može potpuno niti iznutra niti izvana razabrati, ukoliko se nema potpuna slika beskonačnog prvog Svjetla odnosno Isusa Krista, a ovo je beskonačno svjetlo našega Oca koje je Svjetlo beskonačnih moći proizvelo sebi na priliku konačna bića sa bekonačnom Istinom i Nadom koja nas održava i u onim najtežim životnim trenucima bez kojih bi naša djela potonula u ništavilo tame i očaja.

Zato je ova zbirka poezije zapravo jedna oda Isusu Kristu koja je duboko optimistična, jer drži da i u ovom ovozemaljskom životu ima dovoljno povoda i razloga za jedno smisleno i bogato življenje.

I konačno, trebalo bi reći, da se ovom zbirkom poezije nadoknađuje jedan manjak u cjelokupnom zdanju duhove poezije u nas s obzirom, da smo dugo vremena bili svjedoci niveliranja religiozne tematike kao nepotrebne metafizičke špekulacije i fantazije pa se tako poezija u Hrvatskoj nanovo vraća izvornoj tematici i onom rangu kojeg je imala daleko ranije i na tome autorici velika hvala.

Dr Zlatan Gavrilović Kovač, 30.04.2018., Adelaide, Australia



Image and video hosting by TinyPic


Također, osvrt na ovu knjigu je napisala i hrvatska književnica i pjesnikinja gđa. Anđa Jotanović:


OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE JADRANKE VARGA
„ISUS, TA VJEČNA ZVIJEZDA SJAJNA“



Uvijek je bilo neimara koji su koračali neprohodnim putovima zemaljskog svijeta, oslanjajući se samo na svoju intuiciju, ono praiskonsko znanje koje nosimo u dubini svoga bića. Često kažemo sami sebi: eh, da sam bar poslušao-la samu sebe, mogao-la sam drugačije odabrati.

Svjesno se može odabrati samo kad uspostavimo kontakt sa svim znanjem duše koje nam stoji na raspolaganju, da upotpunimo svoje življenje na istinit i ispravan način. Sve više i više ljudi uspijeva uspostaviti taj kontakt sa nekim, nečim, to jest sa samim sobom i znanjem koje stoji pohranjeno u kolektivnoj svijesti planeta i samim tim i u svakom čovjeku.

Ta zvijezda sjajna koja sve nas obasjava, mnogi je zovu različitim imenom, ali svi su je svjesni da svijetli i kad nam je najdublji mrak u duši. To je ono unutarnje svjetlo o kojem nam u svojim stihovima priča Jadranka Varga, pjesnikinja i književnica novog doba, doba koje je sada i traje u našim dušama, pripremajući nas za svijetlu budućnost kada ćemo svi čuti Boga u našim srcima, uspostaviti kontakt sa njegovim učenjima, biti svjesni dobrote koja struji našom dušom i tijelom.

Taj tihi unutarnji zov struji u svim srcima i poziva na svjesnost onoga što vidimo, čujemo, dodirnemo, kušamo, osjetimo u dubinama svog bića. Bog nije samo izvan nas, on je u nama i osvjetljava nam putove našeg djelovanja, da se izrazimo u svim iskustvima koja želimo iskusiti svojom iskrom duha. Ta iskra duha svima je dostupna u većem ili manjem obliku, a od nas zavisi koliko ćemo uroniti u njeno svjetlo i osvijetliti svoje duševne dubine prošlih, sadašnjih i budućih očitovanja u fizičkom svijetu.

Jadranka Varga je pronašla u sebi tu iskru duha i komunicira sa njom u svetim trenucima Božje prisutnosti kada se Bog u tišini osluškuje, a njegove poruke nepogrešivo pronalaze čisto ljudsko srce ispunjeno ljubavlju mirne i sretne ljudske duše.

Anđa Jotanović, književnica, Rijeka, 30.04.2018.



Image and video hosting by TinyPic


Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: https://www.digitalne-knjige.com/varga13.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu https://digitalne-knjige.com/ priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav,

Uredništvo portala https://digitalne-knjige.com/
"



Image and video hosting by TinyPic


ISUS, TA VJEČNA ZVIJEZDA SJAJNA
napisano: 16.4.2017. u 11:55h


Isus, ta vječna zvijezda sjajna, uskrsnu i pobijedi smrt donoseći nam Svjetlost svoju, pokazavši da je smrt tek životni detalj i jedna ravnoteža koja se uvijek prelama u Svjetlosti božanskoj.

A mi, razasuti po prostranstvima neznanja, očekivano umorni i sjetni, kad pogledamo u te blage oči našeg Gospodina znamo, da nas On nikad ne napušta, znamo da je uvijek uz nas i da se ne skriva po kutovima tamnih sjena, već se objavljuje u Svjetlosti Njegovoj svakom biću koje Zemljom hoda.

Kad se ploča maknula tamo gdje je u krhotinama boli tijelo Njegovo ležalo, zasjala je ta vječna zvijezda i njen sjaj ne prestaje ni danas, a rane povijene su nestale i krune od trnja su uvenule i cijelo zlo Njemu naneseno se istopilo, da bi On uskrsnuo i novi život nam donio.

I onda ćemo se sresti jednog dana sa Njim, kad se zatvore staklena životna vrata i kad se otvore dveri Neba, a misterija će se tek onda objaviti iskrenom srcu bez raspadajućih konsonanata i neusklađenih vokala.

I onda će nas On uzeti za ruku i povesti tom zlatnom stazom Vječnosti prema Ocu Nebeskom, jer jedino po Isusovom putu dolazimo do Oca Nebeskog.


https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-354-118-1
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.



Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (27) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.