SUDBINA

28.05.2018.autor slike: digital artist

Nekome su pokazali zvijezde i svilenu tamu Svemira, nekome su pokazali život, pjevali pjesmu i zaustavili vrijeme.

U tom trenu, kad se tajna objavila sama od sebe, do kraja ove pjesme neće ostati ništa, osim – tajne i ostaje čudo zapisano u tajnoj šifri sudbine, u njenoj igri svjetla i sjene na zaspalom licu anđela plavih očiju koji sanja u tami, živi na svjetlosti svoje duše i zauzima posebno mjesto na ovom globusu.

Gledala sam ga kako spava, kako mu tama sakriva lice, a iznad našeg malog doma opet su letjele bijele ptice, zaustavila sam vrijeme na trenutak, vječnost u sekundi, utopljena, pronađena i u tom trenu tišine kao zlatan prsten na ruci voljene osobe jasno je zasjala misao: spojene duše, a iza ponoćnog neba, tamo gdje se u dubini Svemira ne čuje disanje, bez ritma i suglasja doplovile su i moje sjene.

Iz tih dubina bezdana kad su zvijezde najsjanije i najjasnije prazno nebo gleda punim pogledom i šapće umilnim šapatom: 'ne boj se, to tvoje srce pada u more i u pjeni crta svoju dalju sudbinu' i tako, dok u čovjeku gledam pticu koja je savila svoje gnijezdo uz moj bok, tu pticu spaljenih krila s usnama od meda, zaustavila sam vrijeme na trenutak.

U tom trenu objave tajne nisam znala ništa, osim onog stiha iz popularne pjesme: «Neka traje.... dok traje, dobro je... lijepo je i to je sve.»...


napisano: 12.10.2009 | na portalu Magicus, iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=31825

i 16.10.2009. objavljeno na portalu Iskrica-weblog
http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=329909

i 31.12.2012. objavljeno na blogu:
http://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2012/12/index

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.
Image and video hosting by TinyPic

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.