SAN BEZ DUŠE

15.11.2017.



slika: digital artist

Otišla je duša iz mene, gleda me hladnim pogledom, na nebu boje čelika ne pišu zvjezdana slova, Duša je sama, odlutala je u nepoznate sfere iznad neba, iza sna.

Stojim sama na raskrižju uskovitlanih misli, nemirnog srca, zavukla bih se u sebe, ali duša je otišla iz mene, iz daljine me hladnim pogledom promatra, bez poruke, bez pokreta, samo stoji i gleda, duboko u sebi, zovem je, duboko u tami iza pogleda, nema je.

To su ovi dani kad mi duša odluta, kad sam tako sama u sebi, kad hladnoća duha reže pitanje na dvoje i odlomljenim polovicama ne zadaje ime.

Mogla bih je zamoliti da mi odgovori, ali neću, Duša je ipak odabrala opet ovo razdoblje u godini kad će se roditi i dati mi odgovore na pitanja koji kao ogrlica vise oko vrata.

Čekanjem završavam ovu misao, oštru i bezosjećajnu misao, zatvaram oči i tonem u san bez duše.


napisano 14.12.2010., pjesma je iz moje 5. zbirke poezije
"NA TRGU PTICA"


objavljeno na blogu 14.12.2010.
https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2010/12/1628508646/san-bez-duse.html

objavljeno 22.12.2010. na portalu Magicus
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/san-bez-duse-2

6.1.2015. na portalu Očaravanje
https://www.ocaravanje.com/san-bez-duse/

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga5.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem 978-953-7889-83-8. Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (26) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.