ponedjeljak, 17.07.2017.

STVARNI SVIJETslika: digital artist

napisano 11.08.2004. u 16:25h | na portalu iskrica weblog pod naslovom "REAL WORLD", a iz 1. zbirke

"SJENA DUŠE"


https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=30156

Objavljeno na blogu 31.1.2010.
http://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2010/01/1627231696/real-world.html


i 31.1.2010. na portalu Magicus
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/real-world

Suze kapaju iz oka u plavoj noći i već me lome danima bez osmijeha na usnama, u spoznajama mojih najdubljih misli nema riječi za utjehu, nema opisa za sliku, nema daha vjetra.

Uzmi moj dlan iscrtanih linija i pokušaj ih sastaviti u put koji će te usmjeriti prema meni, pokušaj iz linija na rubu usana ocrtati jednu auru od zlata koja mali krivudavi plamen odnosi u noć i osvjetljava puteve na svjetlosti Mjeseca što već danima pada baš na moj mali balkon.

Ti si ocean koji mi se čini kao plamen u nekoj daljini, čuvaj taj plamen sna, budi mi opet u modi ovih dana, odvedi me među lišće, sakrij me u oku, pokaži mi Mjesec koji ne zna za sebe.

Tražim riječ za tebe, tražim tvoje usne, postojiš u mom snu, ne mogu nabrajati druge kad si mi ti probudio apetit ljubavi, bacio me u potprostore jedne zime, zvjerski mi budiš želje koje bez glasa ulaze pod kožu i markiraju crnom bojom sva mjesta koja ćeš obožavati.

Riječ je dio mog glasa, a pogled mi je duboka tama iza kojeg sam s obala duše krenula prema tebi, onaj most što spaja plavetnilo dalekog horizonta na dva prostorna kraja i donosi osmijeh na usne, želi zaigrati igru jezika i zuba, želi dodir u nama i poljubac vlažan, mekan i čeznutljiv kao dugi pogled koji prati neostvarenu želju, a ona je vječna do svog ostvarenja.

Ovaj globus će svaki puta zadrhtati kad se moja iskra dotakne tvog tijela, misli moje zaledile su pamet, nepoznate riječi su me okovale, razumije li nebo što si htio reći?

Pogled je odlutao u daljinu, prvi dojam o tebi, vjerovah i upoznah prvi dojam, oči su mi uglasnule u iščekivanju povratka i dočekale su te raširenih trepavica, primila sam te u svoj svijet i zaronila sa tobom u zazidanu stvarnost koja mi se uvijek odvaja kad god pomislim na tebe.

Noćima sam u zanosu, danima u eteričnom zraku gdje svoje usne spajam sa tvojima.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Citat čl. 229. st. 2. Kaznenog zakona:

„Novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine kaznit će se tko bez navođenja imena ili pseudonima autora objavi, prikaže, izvede, prenese ili na drugi način priopći javnosti tuđe djelo na kojemu je označeno ime ili pseudonim autora ili na nedozvoljen način unese dijelove tuđeg djela u svoje autorsko djelo ili dozvoli da se to učini.“


Image and video hosting by TinyPic


(16:07) reci nešto Image and video hosting by TinyPic (15) (?)


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Design by: Diadema// -->