ZATVORENIH OČIJU

27.06.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 26.3.2010. U 20:00h. u 14:53h, na portalu Magicus, a iz 1. zbirke

"SJENA DUŠE"


http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=41535

Obojit ću riječi tamom paučine koja je ispletena oko mog srca za utjehu jeftinim pokušajima lažnog zlata, da se proda pod dragocjenost.

Iz trojstva svetosti neću izuzeti ništa, tamo gdje se nebo ljubi sa oceanom, moje i tvoje usne još nisu dotakle dno, albatrosi su raznijeli maštu u beskraj Svemira, odletjeli i zašutjeli.

Još uvijek gori ovo mjesto na Zemlji gdje stojim, gori mojom dušom, mojim životom, znam, susrećem te u sebi, znam da me osjećaš u atomu onog kompasa koji pokazuje sjever, znam sve i dok se Mjesec stidljivo objavljuje i najavljuje svoju punoću, iznad mog balkona ne lete ptice, sve je tiho, čak i ružin grm šuti, čeka.

Anđeli su razumjeli i shvatili, da je žena najdragocjenije stvorenje, da su voda i Zemlja ono što u kraljevstvu života traje i daje, a ja polako skupljam krhotine duše i dajem ih plavom anđelu na čuvanje.

Ključ svega leži u prelomljenim linijama na dlanu koje pokazuju putokaz prema čudnim stanjima svijesti, prema dubini duše što piše svoju sudbinu i sutra, kad otvorim te velike zelene oči, zamirisat će jutarnja kava, zasjat će proljeće novog doba i moj svijet, moj tajni svijet, još uvijek će ostati potopljen u svojoj dubini – zatvorenih očiju.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=55742

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2012/12/1631355921/zatvorenih-ociju.2.html

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=69743

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (20) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.