http://blog.dnevnik.hr/diademae/ A SVE SAMO ZBOG JEDNE PROČITANE PJESME! - sjena duše - Blog.hr

A SVE SAMO ZBOG JEDNE PROČITANE PJESME!

13.06.2017.slka: digital artist

napisano 20.10.2009. na portalu Magicus, a iz moje 5. zbirke poezije

"NA TRGU PTICA"


http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=32307

I opet sam pomilovala meka tamna krila anđela, zagledala se u daljinu i pročitala pjesmu.

Između dva polariteta naših komunikacija je centar zbivanja i uvijek me ponovo vraća na moju polovicu puta, drugu prepuštam tebi, jer svako iskustvo je jedinstveno, a moja polovica puta nije ista tvojoj ni obratno.

Kad su meka krila anđela zatreperila, otvorila sam oči, ovaj žuti disk raskošno spušta svoju zlatnu svjetlost na moje trepavice i odvodi me sve dalje i dalje od mene, to su lijepi trenuci u budnom stanju biti odvojena od stvarnosti, a opet prisutna.

Tvoj baršunasti glas preko telefona priča svoje male priče, svoje trenutne misli, svoje trenutne osjećaje, iz daljine kao i kad sam uz tebe, zatitraju prelomljene linije dlana i znam, sudbinski bi me uvijek dovele do tebe kao što su i učinile.

Vjerujem u čuda, vjerujem u čudnu sjenu koja mi se par puta potkrala ispred nogu i nestala, bilo je to u sumrak kad se dan polako presvlači u tamnije boje, a te boje su isto moje kao i tvoje i sjetim se tih čudnih sjena sada, u ovo vrijeme uoči Noći vještica.

Lijepo je to vrijeme kad se mistika pretvara u prividnu stvarnost, kad se lutajuće duše lome oko samih sebe, vjerujući da je taj privid – njihova stvarnost i tako je prošao ovaj trenutak spajanja mene i mene u meni.

A sve ovo – samo zbog jedne pročitane pjesme ...


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga5.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-83-8
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

danas je sv. Ante, zaštitnik moje obitelji, mamin cvijet...

bijeli ljiljan i crvena ruža


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se