SUPROTNOSTI

09.08.2021.



slika: digital art

Moja čežnja spaja naša dva suprotna polariteta u vodenu stihiju i nosi me prema tebi.

Znaš da si ocean gdje žive sva moja pitanja, znaš da imaš krilo sna sa kojim me uvijek pokrivaš, pretposljednji dan nekog mjeseca, sredina nekog doba, vječnost oživljena u jednom trenutku.

Ne želim riječ, te lijepe zavodnice, svjedočiš mi se sam, iako si nestao bez glasa, postojiš u svakoj zraci žutog diska koji mi se objavljuje svakog jutra, dok mi mnogi postavljaju razna pitanja.

Zašto?

Piju vino života, gledaju me očima kojima me ne vide, a ti iza leđa nekog prostora koji ulazi u moju vremensku zonu dišeš ritmom mog života.

Mjesec na nebu je uvijek prepun sebe bez obzira puni li se ili prazni, on donosi ono u meni što živi ... ocean burnog emotivnog naboja koji zalijeva moju dušu poput svih oceana koji zalijevaju ovaj globus.

Dogodilo nam se, da su se naše duše spojile sa dva suprotna polariteta i održavaju se u nekom izblijedjelom snu budućeg doba, živo te osjećam svaki dan, svaki tren i u tom osjećanju stojiš uz mene, ušao si u tamne spilje moje duše, lutaš i tražiš ono što već imaš.

Ne znam što će biti, nije mi ni bitno, važno mi je samo to da postojiš i da smo spojeni pa makar i na suprotnim polaritetima naših života.


napisano: 21.04.2006. u 7:23h na portalu iskrica weblog, a iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"
https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=96930



http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (20) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.