DOLAZAK

15.03.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 7.09.2009. na portalu Magicus, a iz moje 5. knjige poezije "NA TRGU PTICA"

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=29724

I prije, nego si ušao u moj svijet, zahvalila sam se što ćeš biti tu i kad su bijele magle najavile svoj dolazak, pustila sam pokretni most iz mog svijeta u tvoj svijet, a mahovinom zarasle staze počele su se povijati pod tvojim koracima.

Iz daleke galaksije je stigla poruka, jasna, kristalno oblikovana i prepuna tebe, kao darove dobih miris ruža, vina i tvoje duše, te čiste duše što sad spava pokraj mene.

Prizor je bio sjajan, ja sam bila zbunjena, razigrane duše primih te u svoj život, u svoj dom, u svoj zagrljaj, lice tvoje, sa puno iskustva, zauzelo je počasno mjesto na jastuku do mene.

Ne znam za kraj, sa tvojom dušom oči ne gube sjaj, uz tebe sve lunarne svjetlosti spojene su u jedan niz što mi daje svijetli put kroz tamu života, sjećanja, kao čuvari jednog vremena, stoje na vratima srca i polako tonu u san.

Ponekad ih probudim i kao priviđenje pregledam to vrijeme zanesenjaka, lutalice i mistika, u očima plavim od neba, u duši čistoj od izvora i istine pronašla sam svoj kutak nemira, život i svijet su me opili svojim zlatnim bojama, svijest sve više tone u podsvijest i otkriva tamne koridore prema kojima ne idem više sama.

Iz površnog svijeta ulazim sa tobom u moje dubine, a ti se tamo osjećaš kao riba u vodi i prije, nego si ušao u moj svijet, znala sam da ćeš doći, najavile su te guste bijele magle prošlosti, tamna svila svemira i nježna glazba tvoje duše što je godinama dopirala negdje iz daljina i pripremala me za tvoj dolazak.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga5.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN broj:
978-953-7889-83-8
Sva autorska prava pridržana.
Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (22) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.