SJAJ PLAVIH OČIJU

31.12.2016.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 24.10.2009. u 20.15h na portalu Magicus i 16.8.2011. ponovo objavljeno u cijeli niz pjesama, a iz moje 1. samostalne zbirke poezije "Sjena duše":

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=32624

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=66855

Tamno nebo, tamnije od najtamnije noći, svilene duše i zamagljenog pogleda blagonaklono mi se naginje ove lijepe kasne večeri, a ja - bez ikakvog znanja o trenutnim mislima, stupila sam u ovu lijepu noć, dok je tijelo zadrhtalo, a ni Mjeseca nema, potonuo je u dubinu tamnih oblaka koji su se nadvili nad usnulu panoramu moga grada, a srce te osjetilo.

Ispod vitkih breza trava je prestala puštati zlatne vlati, sa tamnog nebeskog baršuna zvijezde me ne gledaju očima mačke, dok iz dubine Svemira nema onih davnih nemira, iako još uvijek vrijeme mjerim isprekidanim udisajem i čudnim titrajima srca, sve je u meni ispunjeno tvojim pogledom.

Od sunčanog diska do punog Mjeseca prošla je elipsa tanke zlatne niti i pokazala mi put prema tajnama srca, u tim dubinama Zemlja se čini prelijepa, Svemir više ne šalje nemir, a odgovor sa neba je baš taj biser života što mi treba.

Moj San ima svoj titraj, moja pjesma ima svoj izričaj, a tvoj pogled svemu tome daje onaj kristalni sjaj... sjaj plavih očiju.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN 978-953-7673-60-4

Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

svim dragim čitateljima i posjetiteljima ovog bloga

želim sretnu Novu 2017. godinu

tko zna kamo nas vodi put u Novoj 2017. godini... kako god tko išao svojim putom, neka mu je sretno, mirno i da sretno dođe do svog odredišta u toj sada nama Novoj 2017. godini


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (37) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.