IZA ZRCALA

25.09.2022.



slika: digital artist



Pogledaj me iza zrcala, pronađi me tamo gdje je najtamnije, pokušaj razgovarati s mojom dušom kad je najdelikatnija, pogledaj zvijezdu na tamnom baršunu Neba kako iz moje aorte izvlači i ono malo plazme što je skriva tkivo tijela.

Zamisli, da sam korijen nečeg što spava u tebi, zamisli da u tvom neredu postoji savršen sklad mene i znaš li da iz bijelog leda ne izvire plavo nebo, znaš li da sam posljednja od mojih predaka ostavljena ovdje na Zemlji, pa se pitam kome ću ostaviti svoj trag ili znak, kome ću ostaviti posljednji udisaj nekog toplog proljeća kad budem odlazila putem Neba?

Po mjeri vremena još ima vremena, ali postoji ta nula iz koje smo nastali i u koju odlazimo...

Daleko je tvoj pogled iza zrcala, daleko je kao u drugoj sferi postojanja, iako sam tu, iako sam uvijek ostala ista, promijenjena sam i darovana tebi.

Nemiran je moj noćni svijet mašte i snova gdje živim u najtamnijem kutku tame i gdje se spaja stvarnost i San i ne skrivam ni taj svijet ni sebe, a svaki put kad se poklope kazaljke i najave ponoć iz centra Neba kapne suza na tvoje srce koju ću jednog dana darovati tebi.

Iz bijelog leda neće izvirati plavo nebo niti ljetni dan se neće zabijeliti snijegom, samo u prozirnoj auri ostajem svoja, nepromijenjeno mirna, nemirno natopljena stihijskim željama za Životom.

Iz rubinove boje mog srca procijedila sam tri kapi i pokrivam ih preko plave bluze, umatam ih pogledom rasne disciplinirane životinje i odlazim dalje u moj tamni svijet mašte i snova.



napisano napisano: 30.5.2010. u 15.30h i ponovljeno 14.10.2011. na portalu Magicus, a iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=44933

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=69893




http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://www.zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
@Copyright Jadranka Varga - Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (21) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.