PRONAĐENA

25.03.2016.



i dok čitam svoje pjesme ...

Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist @Tońo

napisano: 02.09.2004. u 7:10h na portalu iskrica-weblog,
iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"


http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=31473

i 8.05.2011. objavljeno na portalu Magicus:

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=62404

Svojim osmijehom doplutao si moju dušu na tvoje vedre obale i vezao me za dno svog koraka, dok u valovima tražiš obrise mog tijela i u pjeni tražiš odraz mog oka.

Zakopane duše u pradavno dno, izašla sam na svjetlo dana gdje me dočekala tvoja sigurna ruka, a u podivljalom moru grudnog koša vidjeli su te da se utapaš u toj vatri i izlaziš iz nje prema mojoj sjeni.

Od početnog kamena uronjenog u dno, pod mladim Suncem, rodilo se nešto novo, jedna maslina je zadrhtala na jugu, dok si prilazio mom životu i polako otvarao sva zaboravljena vrata i rušio sve teške zidove.

Postavio si pravac prema meni i u noćnoj pjeni zadrhtao od hladnog dodira moje duše, koja se nije snalazila zbog tih novih osjećanja.

Kao jednostavna priča krenula je i ova naša, sa malo riječi u sumrak ljeta i zoru jedne davne jeseni 2004, a toplo Sunce i blage noći obuhvatili su nas i bez puno riječi vezala sam svoju dušu uz tvoju.

U zraku su ispisani titraji srca kao glazba iz nekih drugih sfera.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN 978-953-7673-60-4

Sva autorska prava pridržana.

Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


"I'm an undying mystery.

Even if I share pieces of my thoughts, you'll never be able to guess my next move because I do everything in silence." ~ Unknown Author

napiši nešto, ako želiš: (18) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.