Sindikat učenika i studenata

petak, 16.11.2007.

Bitna obavijest o radu SFUS-a

Članovi Socijalnog fronta učenika i studenata ušli su u pregovore sa rukovodstvom Saveza samostalnih sindikata Hrvatske o budućoj suradnji. Ponuđena su nam tri oblika suradnje, a od njih smo se jednoglasno odlučili za opciju u kojoj SFUS postaje studentski sindikat, te dio Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. Tako će se omogućiti bolje povezivanje sa našim prirodnim saveznicima - radnicima i nezaposlenima, te olakšati stvaranje širokog socijalnog fronta čiji će cilj biti borba za drastično poboljšanje uvjeta života (a naravno i studiranja). Također, takvo djelovanje omogućit će nam da lakše zadržimo svoju neovisnost od političkih stranaka i interesnih grupa, koje se žele nasilno nametnuti studentskom pokretu.

Dio članova SFUS-a sutra odlazi zajedno sa delegacijom SSSH-a u Ljubljanu, kako bi iskazali podršku Slovenskim studentima i radnicima, na prosvjedu protiv nastavljanja neoliberalnih reformi.
Članovi SFUS-a su, također, prošloga tjedna sudjelovali na prosvjedu metalskih radnika, iskazujući svoju potporu zahtjevima radnika sa porukom: STUDENTI UZ RADNIKE!

Još jednom pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe.

Studenti svih fakulteta - ujedinite se!

- 21:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #