Sindikat učenika i studenata

utorak, 06.11.2007.

Prosvjed metalskih radnika

(preneseno s http://vijesti.hrt.hr/)

Sindikat metalaca Hrvatske na današnjoj je konferenciji za novinare najavio javno okupljanje metalaca iz cijele Hrvatske 10. studenog, od 11 sati do 12,30 sati na Trgu Francuske Republike.

Predsjednik sindikata Ivo Marjanović rekao je kako su skup namjeravali održati na Trgu bana Jelačića, no gradske vlasti im nisu odobrile okupljanje u tom terminu, već su im ponudile vrijeme od 16 sati do 17,30 sati. Sindikalci su zbog toga optužili zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za socijalnu neosjetljivost, podsjećajući ga kako na skup dolaze metalci iz cijele Hrvatske, koji se poslije skupa trebaju vratiti kućama.

Marjanović očekuje dolazak oko 2.000 metalaca, te naglašava kako je smisao prosvjeda podsjećanje na socijalnu sliku Hrvatske, kao i opomena i poruka političarima u predizborno vrijeme.Sindikalci se protive mijenjanju radnog zakonodavstva kojim se umanjuju radnička prava i tolerira crno tržište rada.

Protive se povećanju poreza koji bi opteretili radnike, te liberalnom kapitalizmu koji zagovara Svjetska banka i MMF, a čije je mjerilo uspješnosti u proporciji sa smanjenjem radničkih prava.

SFUS poziva studente da se pridruže ovom prosvjedu!

- 17:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #