GLAVOM KROZ EKRAN - recenzije serija

četvrtak, 29.06.2006.

NEWS SPECIAL


Ljetna prognoza:

Nepovoljno za Kućanice i Izgubljene!


S Nove Tv stiže razočaravajuća vijest da njihove najgledanije serije odlaze na ljetnu stanku! Aktualne druge sezone "Losta" i "Desperate Housewives", nakon više od pola prikazanih epizoda, pauzirat će slijedeća dva i pol mjeseca, a velike fanove (među kojima sam i ja) ostavljaju u neznanju, napetosti, tuzi i ljutnji. Čuvši ovo, osigurao sam si dvd-ove sa prvom i drugom sezonom obje serije i nadam se da ću ih na kraju i dobiti. Prvo nas je Nova držala u iščekivanju premijere novih sezona, a sad odlučuje prestati prikazivanje, baš kad imamo vremena za praćenje serija. Velik minus :(
Evo, svi zainteresirani, budite pred malim ekranima večeras u 21h pa se naguštajte dovoljno da izdržite do jeseni. Meni je dosta i Nove i iščekivanja i reklama i pauza između sezona i unutar sezona! Čim mi stignu dvd-ovi na adresu (a nadam se da hoće), prvom prilikom palim komp i bacam se na gledanje!

Pošto mi "Kućanice" i "Izgubljeni" spadaju u najuži krug najboljih serija ikad, posvetio sam im ovaj post kao specijal novosti iz svijeta serija.

Evo mojih dojmova o dosadašnjim epizodama druge sezone:


Image Hosted by ImageShack.us "Kućanice" su me u drugoj sezoni oduševile. Još zanimljiviji zapleti, spletke, humor i kritika američkog života u predgrađu nego u premijernoj sezoni. Riješila se tajna koja se provlačila kroz cijelu prvu sezonu, dok je dolazak obitelji Applewhite u susjedstvo pokrenuo novu. Susan je zasad zauvijek prekinula s Mikeom, no saznala je da joj je otac osoba za koju nikad ne bi pomislila te da se nalazi u Wisteria Laneu, a isto tako se spetljala s svojim doktorom, koji joj je otkrio da ima ozbiljnu upalu slezene pa se ona opet udala za bivšeg muža Karla kako bi dobila liječničko osiguranje prije operacije... Lynette je zamijenila ulogu s mužem; nakon otkaza je on ostao doma s djecom, dok je ona našla posao u jednoj tvrtci. To je pokrenulo lavinu novih zgoda: prvo se Lynette zakačila sa šeficom, ali u prošlotjednoj epizodi se i njen muž zaposlio vidjevši da mu jako dobro ide osmišljavanje kampanje... Bree su zahvatili najveći problemi; smrt muža joj je doniijela u život problematičnu punicu, zatim su je optužili za njegovo ubojstvo, pa se udala za apotekara Georga da bi se ispostavilo da je on bio opsesivno zaljubljen u nju te je zato ubijao sve muškarce koji su joj se približili (također i njenog muža). U zadnjim epizodama, Bree pokušava izaći na kraj sa sinom i kćeri koji su sve samo ne idealni kako bi Bree htjela... Gabrielle je, na sreću, ostala dobra stara prevarantica i miljenica muškaraca. No, i ona zna imati meko srce, a to se vidjelo kad je izgubila dijete... I baš kad je njen muž Carlos izašao iz zatvora da joj pruži utjehu, on je upoznao časnu sestru Mary u koju se nije zaljubio već je s njom stekao neobičnu povezanost na duhovnoj razini zbog čega je zapostavio Gabrielle...

Zaključak: Mix sapunskih spletki, humora, crne komedije, kriminalistike, satire i zgodnih žena i dalje savršeno funkcionira. Nevjerojatno je koliko se veća količina svježine i mašte osjeća u ovoj sezoni.

Ocjena (do sada emitiranih epizoda 2. sezone): 9,5/10


Image Hosted by ImageShack.us Vjerojatno serija za koju se pokazalo najveće zanimanje gledatelja u povijesti serija, u drugoj sezoni je opravdala tu činjenicu. "Izgubljeni" su i dalje ostali kraljica svih serija koje sam ja pratio, a mogao bi se nazvati i njenim fanatikom. Iako je početak druge sezone bio šlampav, epizode su sve bolje i uzbudljivije, osjeća se da se približavamo velikom finalu. Dakle, Jack, Locke i Kate su otvorili okno i unutra saznali za eksperiment udruge Dharma koji su i izgradili to okno, no o tome se još ne zna puno. Sve što Izgubljeni moraju raditi jest upisivati niz brojeva (4 8 15 16 23 42) u sustav kompjutora svakih 108 minuta jer bi, ne čineći to, doveli do velike katastrofe. U početku nevjerujući u to, društvo se ipak odluči organizirati u smjene i održavati sistem. Nadalje, saznalo se da je na drugoj strani otoka nalazi još jedna skupina preživjelih koja im se pridružuje. Shannon je umrla, a Michael je očajnički želio naći Walta... Ponovno se pojavila luda francuskinja koja je željela upozoriti Sayida da se jedan od "Drugih" nalazi na njihovom teritoriju... U uzbudljivim flashbackovima smo i dalje paralelno mogli pratiti prošlosti Izgubljenih te su nam se napokon razjasnile neke stvari o glavnim likovima. Još je mnogo zapleta i zanimljivih otkrića i tajni, ali da ne duljim...


Zaključak: Jedino što je razočaralo u drugoj sezoni su neke sapuničaste i razvučene epizode (na početku sezone). Možda je zato kvaliteta ove sezone za malu nijansu slabija. Na sreću, napetosti, uzbuđenja i iščekivanja nikad dosta. Izgubljeni i dalje caruju!

Ocjena (do sada emitiranih epizoda 2. sezone): 9,3/10

29.06.2006. u 15:17 • 13 KomentaraPrint#

nedjelja, 25.06.2006.

RECENZIJA

Poziv za gledanje

Image Hosted by ImageShack.us

PRAVI POZIV (TRU CALLING)
Godina: 2003-2005
Sezona: dvije
Aktualna sezona: SAD je prikazao ovu seriju, u RH se reprizira prva sezona
Žanr: akcijska/fantastična/kriminalistička/nadnaravna serija
Autor: Jon Harmon Feldman
Glume: Eliza Dushku (Tru Davies), Shawn Reaves (Harrison Davies), Zach Galifianakis (Davis), Jessica Collins (Meredith Davies), A.J. Cook (Lindsay Walker), Jason Priestley (Jack Harper)
Termin prikazivanja: subotom oko 12:00 na RTL-u (RH)
Pilot epizoda: 1. listopada 2003.


Jeeeeeee, veselite se jer se vratila omiljena Eliza Dushku i spremna je za još jednu rundu trčanja! Da, da, naša draga RTL Televizija se odlučila na jedan pametan potez (čudno) te na radost mnogih obožavatelja (uključujući i mene) reprizira izvrsni "Pravi poziv" kako bi još više uljepšala ove ionako lijepe ljetne dane. I na tome joj veliko HVALA. Šalu na stranu, ja, kao ogromni fan Elize Dushku i ove serije, sam bio neizmjerno sretan vidjevši u satnici istančanog RTL-a ponovno seriju "Pravi poziv". Mnogo puta sam u sebi gajio nade da ću sve odgledane epizode imati prilike opet pogledati pa mi se to na kraju, eto, isplatilo. Dakle, opisana kao spoj serija "Ekipa za očevid", "24" i "Buđenje mrtvih", serija "Pravi poziv" vraća pomalo zaboravljeni žanr tzv. "nadnaravnih" serija u život. O tome nam govori i podatak da su se nakon ukidanja ovog projekta pojavile mnoge nove nadnaravne serije ("Medium", "Ghost Whisperer"...). Osim toga, ova serija je najavila i povratak odlične Elize Dushku nakon uloge Faith u "Buffy, ubojica vampira" odnosno uloge koja ju je proslavila. No, kako to obično biva sa projektima koji su pali u loše ruke (u ovom slučaju televizija FOX), "Pravi poziv" je ukinut nakon samo dvije sezone, ali možda je tako i trebalo biti s obzirom da su posljednje epizode ozbiljno pale na kvaliteti. Naravno da prestanak emitiranja nije uzrokovan time već, kako su s FOX-a izjavili, padom gledanosti. Kao što to obično biva, serija je sa sobom donijela i niz obožavatelja koji ju, po običaju, nisu uspjeli vratiti.

Elizi Dushku je bio ponuđen rad na spinoff-u "Buffy, ubojice vampira" sa njom u glavnoj ulozi, ali je upravo zbog "Pravog poziva" ona tu ponudu odbila.


Image Hosted by ImageShack.us O čemu se tu zapravo radi? Mlada i lijepa Tru Davies (Eliza Dushku) je studentica medicine. Nakon što bude odbijena za posao stažista, Tru se zapošljava u gradskoj mrtvačnici jer pod bilo koju cijenu želi steći liječničko iskustvo. Tamo upoznaje inteligentnog kolegu Davisa (Zach Galifianakis) koji nema sreće sa ženama. No, prve noći na poslu, Tru doživi nešto potpuno neobjašnjivo, čudno i zastrašujuće. Čuvši kako netko neprestano traži pomoć, Tru se ogleda po mrtvačnici i pođe za neobičnim zvukovima. Nakon što sva u strahu pregleda dovezena trupla, dolazi do posljednjeg. Najednom mrtva plavokosa žena otvori oči i ponovno zamoli za pomoć. Tada alarm zvoni, a Tru se ponovno budi, proživljavajući isti dan...
Truin zadatak je da pomogne dotičnoj osobi i sprječi da se zločin ponovi. No, nije to tako jednostavno kako se čini. Tru je neprestano u utrci s vremenom jer do vremena ubojstva mora pronaći način kako da spasi nevinu žrtvu. Upličući se u živote žrtava zločina, ali i njoj bliskih osoba, Tru ima težak zadatak. Koristeći vlastito pamćenje na taj isti dan i inteligenciju, te pomoć Davisa, Tru se nosi sa različitim slučajevima. Poseban je, pak, slučaj njena obitelj jer je brat Harrison (Shawn Reaves) kockar koji se često kladi i zapada u dugove, a njezina sestra Meredith (Jessica Collins) poslovna žena i ovisnica o kokainu. Nakon što Davis primjeti Truino čudno ponašanje za vrijeme ponavljajućih dana, ona mu se povjerava, no tada otkriva cijelu istinu i razlog zašto je ovaj neobičan posao njezin životni poziv...

Image Hosted by ImageShack.us

"Pravi poziv" je prvi veći projekt bivše zvijezde "Beverly Hillsa" Jasona Priestleya


Izvrsni dijalozi, odlični glumački nastupi te inovativan i zanimljiv scenarij su samo neki aduti ove atmosferične serije. Eliza Dushku sva sjaji u svojoj najboljoj dosadašnjoj ulozi. Osim toga, "Pravi poziv" odlikuje i efektivna naracijska struktura koju autor vrlo dobro gradi tokom epizoda. Serija je konstantno "on the move", puna napetosti i neočikavnih obrata. U tome se može primjetiti ta naracijska struktura jer do kraja teško možemo znati tko je i zašto ubio osobu koja je tražila pomoć. Moram pohvaliti i kameru koja daje svoju dozu akcije jer vrlo dobro prati zabrinutu Tru dok jurca kako bi ponovljeni dan dobro završio. Zanimljiva je rekonstrukcija događaja i autorov osjećaj za detalje koji znaju itekako pridonijeti rješenju slučaja. Zbog odlične razrade ideje, čudi me što serija pati od mizerne karakterizacije likova, pogotovo sporednih koji su totalno neiskorišteni. Znam da je teško prilagoditi ovakav scenarij prosječnom trajanju epizode, ali i likovi su važni. Druga sezona, koja je imala samo šest epizoda, je upropaštena jer su je prekinuli bez najave, no ionako je kvaliteta epizoda opadala.

Bez obzira na broj sezona, "Pravi poziv" je odlična serija koju vam svakako preporučujem. Ako ste fanovi "nadnaravnih" serija ili Elize Dushku, "Pravi poziv" ćete voljeti još i više.

Ocjena: 9,3/10

by Lost Man

USKORO!
nova rubrika "Podblogak"

25.06.2006. u 22:13 • 14 KomentaraPrint#

utorak, 20.06.2006.

RECENZIJA

Američka mala klinika

Image Hosted by ImageShack.us

STAŽIST (SCRUBS)
Godina: 2001-
Sezona: zasad pet
Aktualna sezona: u RH četvrta, u SAD se očekuje šesta
Žanr: humoristična serija
Autor: Bill Lawrence
Glume: Zach Braff (Dr. John "J.D." Dorian), Sarah Chalke (Dr. Elliot Reid), John C. McGinley (Dr. Perry Cox), Donald Faison (Dr. Chris Turk), Judy Reyes (sestra Carla Espinosa), Ken Jenkins (Dr. Bob Kelso), Neil Flynn (domar)
Termin prikazivanja: pon-pet u 16:50 na HRT (RH), utorkom u 21:00 na NBC (SAD)
Pilot epizoda: 1. listopada 2001.
Nagrade: nominacije za Emmyje i Zlatni globus


Na radost svih obožavatelja i onih koji vole dobar humor, serija "Stažist" se odnedavno prikazuje u "normalnijem" terminu i to svaki radni dan. Pohvalno za HTV iako, ako smijem primjetiti, su se toga sjetili tek u četvrtoj sezoni. Naime, zbog neatraktivnog "vampirskog" termina utorkom iza ponoći kada je, nažalost, HTV prikazivao prve dvije sezone ove izvrsne serije, ona je u nas ostala jedva primjećena, no stekla je krug obožavatelja, a sada ih zasigurno ima mnogo više. "Stažist" je jedna od najhvaljenijih američkih serija posljednjih godina, a usudio bih se reći i najkvalitetnija humoristična serija koju je proizašla iz američke "tvornice snova" nakon "Prijatelja". Američki kritičari je veoma hvale, a gledatelji obožavaju. Bizarne situacije sa primjesama ironije, britki dijalozi, brza kamera, inteligentan humor, otkačeni karakteri te malo medicinske terminologije - sve to savršeno funkcionira kao mix zvan "Stažist".
Serija prati nervoznog i pomalo nesigurnog stažista J.D.-a (Zach Braff) te njegove prijatelje u, za njih pomalo novom i neotkrivenom, svijetu medicine. Naime, on, Elliot (Sarah Chalke), Turk (Donald Faison) i Carla (Judy Reyes) su stažisti u bolnici Sacred Heart. Mlade doktore poučava neugodan mentor dr. Cox (John C. McGinley), dok svima šefuje dr. Kelso (Ken Jenkins). Tu je i domar (Neil Flynn) čija je glavna zadaća namučiti J.D.-a. To je i više nego dovoljno da bi se pokrenula lavina komičnih situacija, što iz bolnice, što iz njihovih, ništa manje smiješnih, privatnih života.

"Još nijednom nisam izgovorio nijednu riječ iz scenarija", izjavio je Neil Flynn što još više govori o njegovoj glumačkoj sposobnosti i sposobnosti improvizacije na setu. Zato od četvrte sezone na mjestu njegovih dijaloga u scenariju piše "što god Neil kaže".


Image Hosted by ImageShack.us Nadalje, dr. Turk i sestra Carla postanu supružnici, a kroz seriju je prošlo i niz gostujućih glumaca, pogotovo zato što se gotovo stalno javljaju neki problematični pacijenti, ali i totalno bizarni slučajevi (npr. žarulja koja je zapela u stražnjici) koji jednostavno mame blok urnebesnog smijeha. U kod nas aktualnoj četvrtoj sezoni, ekipi se pridružuje naporna Molly Clock (Heather Graham), psihijatrica koja se zavadi s Carlom jer je jednostavno preuzela njenu ulogu davanja savjeta.

"Zadovoljstvo nam je odlaziti na snimanje "Stažista" jer se zezamo svaki dan.", složno su zaključili glavni glumci.


Kao što sam i rekao u prvom dijelu posta, "Stažist" je iznimno dobra studija bizarnih, ironičnih i neobičnih situacija, a osim toga je i komedija karaktera. Odlikuje je vješt, nabrijan i inteligentan scenarij sa vrlo dobrom karakterizacijom likova. Moram pohvaliti i snimanje jer kamera kao da "jurca" okolo, povećavajući ritam serije. Dodatan plus je izostanak namještenog smijeha koji "krasi" većinu humorističnih serija. Neki gledatelji su izjavili kako nijedna epizoda nije prošla, a da oni nisu pukli od smijeha. "Stažist" propituje i psihu čovjeka jer se neprestano pojavljuju J.D.-evi komentari i njegovo sarkastično gledanje na svijet oko sebe. Zato, na kraju, pažljiviji gledatelji mogu izvući i neku pouku ili bar naučiti kako izbjeći upadanje u neugodne situacije. Jedine mane ove serije su njeno trajanje jer 20-tak minuta proleti za tren te možda ipak prebrz tempo zbog kojeg neka nepažnja prilikom gledanja može uvjetovati neshvaćanje pojedine situacije. Isto tako, ponekad vam se može dogoditi da, dok se smijete jednoj zgodi, već se javlja nova i tako ste pomalo izgubljeni. No, to je specifičan humor "Stažista" koji ne traži nikakve dodatne grickalice za vrijeme gledanja. Mislim da ipak ne želite da vam izleti sadržaj usne šupljine zbog navale smijeha. No way!

Image Hosted by ImageShack.us

Da zaključim, ako vam se dogodi da nemate što raditi u ove ljetne dane, ne možete ići na more ili je vani ružno vrijeme, uključite TV u 16:50 i uzmite svoju dnevnu dozu humora!

Statistike:
- autor serije Bill Lawrence nije očekivao ovakav uspjeh serije jer je mislio da će prva sezona biti i posljednja, no kasnije je izjavio da bi volio da krenu putem "Willa & Grace" te da im je cilj da se izdvoje iz skupine sličnih projekata
- lokacija na kojoj se snima "Stažist" je zapravo napušteni medicinski centar u sjevernom djelu Hollywooda koji je NBC iznajmio i uredio te je tako ekipa mogla nesmetano snimati i improvizirati
- Lawrence je dobio ideju za snimanje ovakve serije kad je jedne večeri sjedio u baru sa tri najbolja prijatelja (sva tri liječnici) i slušao njihove zanimljive priče iz doba kad su bili stažisti. Kasnije je i upotrijebio te priče tako da je većina događaja iz serije istinita


Ocjena: 9,1/10

by Lost man

DODATAK:
Mogli ste primjetiti da sam osvježio boxeve. Čitajte novosti koje ću odsad češće mijenjati, glasujte u novoj anketi, a očekujte i obećane nove rubrike. Uskoro recenzija serije "Pravi poziv"!

20.06.2006. u 16:04 • 18 KomentaraPrint#

četvrtak, 01.06.2006.

Serija mjeseca

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Alo društvo! smijeh
Evo mene natrag. Nije me bilo većine 5. mjeseca, ali obveze u školi mi nisu dopuštale da se češće javim s pokojom recenzijom. Ipak, pokušat ću to ispravit na nadolazećim praznicima. Kao što svi znate prvi je dan mjeseca lipnja a to znači da je vrijeme za rubriku Serija mjeseca. E, pa to je bez ikakve sumnje serija „Izgubljeni“ koja je jako privlačila svjetsku publiku u proteklom mjesecu zbog spektakularnog dvosatnog finala druge sezone. Vjerujem da je većina vas čula da je J.J.Abrams najavio najuzbudljiviji kraj neke sezone ikad. Sudeći po pozitivnim reakcijama gledatelja, Abrams se nije hvalio bez razloga. Ispravio je to što je snimio neke sapuničaste i dosadne epizode na početku sezone, ostavio gledatelje bez daha te opravdao kvalitetu „Izgubljenih“.Nakon što se saznalo mnogo odgovora na neka dosadašnja pitanja, treću sezonu svi nestrpljivo iščekuju. Pošto ja ipak pratim drugu sezonu na Novoj Tv, a ima još mnogo epizoda do kraja, ne znam što se dogodilo u finalu ali me ni ne zanima jer ne volim kad saznam što će se dogoditi u nekom Tv projektu. Zato vas molim da komentari budu bez spoilanja.

Barem polovica čovječanstva je čula za ovu seriju, a ona je fenomen zbog kojeg su otvorene mnogobrojne rasprave, forumi, web stranice i slično, te je zapisana u povijest kao jedna od najgledanijih serija te kao jedna od onih koja je izazvala najveće reakcije gledatelja. Moju recenziju o njoj možete pronaći ovdje.

Dakle, „Izgubljeni“ su serija mjeseca svibnja zato što je dobila najviše vaših glasova, a i mislim da je to zaslužila jer je obilježila svibanj krajem 2. sezone više nego finale ijedne druge serije. Osim toga, gledanost na Novoj je sve bolja, epizode su sve zanimljivije, a forumi su prepuni postova o raspravi na seriju.

Ne zaboravite glasati za seriju lipnja tokom cijelog mjeseca!

Ništa vas ne košta: samo ostavite svoje mišljenje u komentarima i vaš ću glas pribrojati. Možete glasati za bilo koju seriju koja se prikazuje u nas, uključujući i serije koje su već bile serije mjeseca, a to su „Kućanice“ i „Izgubljeni“.

Iskoristit ću ovaj post i da vas upoznam s novostima na svom blogu. Dakle, od promjene dizjana do totalnog preuređenja boxeva i uvođenja mnogo novih rubrika kao što su Podblogak, Lost corner, Mini kritike, Series preview, Top liste ...Velika novost je to i da uvodim sustav ocjenjivanja 1-10 zbog toga što će ocjene biti raznovrsnije, ali i realnije pošto mi se znalo dogoditi da dvije serije dobiju istu ocjenu iako jedna to više zaslužuje, a druga manje. Sve to očekujte uskoro na mom blogu! Time sam želio da povećam zanimljivost i kvalitetu bloga.

Čitamo se i dalje!
Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliki pozdrav svima! waveparty

A kao šećer na kraju donosim ekskluzivne fotke sa seta snimanja 2. sezone, dakle ono što kamere nisu snimile! Uživajte! nut

Hawaii - egzotično mjesto snimanja (5 slika)

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Sawyer (Josh Holloway) - zadužen za smijeh i zabavu nakon napornih snimanja (5 slika)

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Jack (Matheew Fox) i Kate (Evengeline Lilly) u žestokoj svađi
btw, Kate je baš zgodna kad se ljuti smijeh (4 slike)

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us01.06.2006. u 20:42 • 12 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Rezultati prošle ankete:

Tko ima najbolje serije?
NOVA 54,8 % (23 glasa)
RTL 28,6 % (12 glasova)
HRT 16,7 % (7 glasova)

Hvala svima koji su glasali!


Image Hosted by ImageShack.us


Šta možete naći ovdje?
Ovo je blog o onome što najviše volim gledati na tv-u, serijama. Pošto se zanimam za recenzije i često ih čitam u brojnim časopisima, napravio sam ovaj blog da bi isprobao vlastito umijeće pisanja istih. Najčešće recenziram serije koje se trenutno prikazuju u nas, iako će biti i starijih serija kao stalni dio ovog bloga. Blog postoji od 09. ožujka ove godine i otad sam se udomaćio u blogosferi i među ostalim blog kritičarima. Pošto uz sve obveze nisam imao mnogo vremena za pisanje, napisao sam desetak recenzija, ali ću nastojati da ih ubuduće bude i više. Osim recenzija, na blogu možete čitati i novosti iz serijskog svijeta, ankete, top liste, kritike pojedinih epizoda serija te o serijama koje su popularne u SAD-u i mnogim drugim zemljama kao i očekivanja o njihovom mogućem dolasku u Hrvatsku.

Svi koji želite, možete mi pisati na lostman@net.hr

Tumač ocijena
thumbupthumbupthumbupthumbupthumbup REMEKDJELO
thumbupthumbupthumbupthumbup VRLO DOBRO
thumbupthumbupthumbup SOLIDNO
thumbupthumbup GLEDLJIVO
thumbup JAKO LOŠE


Novosti iz serijskog svijeta

yes Fantasy hara Novom Tv
Image Hosted by ImageShack.us

U tradiciji "Harry Pottera" i "Gospodara prstenova" na radost svih ljubitelja fantasyja, na Novu Tv stiže nagrađivana mini-serija "Zemlja zmajeva" ("Earthsea"), ekranizacija dva hit-romana Ursule K. LeGuin. Dvije epizode ove mini-serije možemo pogledati u ponedjeljak 19. i utorak 20. lipnja u 20 sati na Novoj Tv. To je priča o mladom čarobnjaku Gedu koji otkrije da ima magične moći te da mora krenuti na putovanje i njima spasiti Zemlju zmajeva. Geda je utjelovio Shawn Ashmore ("X-men"), a mladu svećenicu Kristin Kruek (Lana Lang iz "Smallvillea").

yes Fantasy hara Novom Tv (part two)
Image Hosted by ImageShack.us

S Nove Tv stiže još jedna vijest koja bi mogla uljepšati ove vruće dane. Tjedan dana nakon "Zemlje zmajeva", Nova će prikazati dvodijelnu mini-seriju "Merlin" i to ponovo u ponedjeljak i utorak (26. i 27. lipnja) u 20 sati. Serija je nominirana za 11, a osvojila je čak 4 Emmyja (za kostimografiju, šminku, art direkciju i specijalne efekte). Dakle, čeka nas još jedan vizualni spektakl sa prepoznatljivom klasičnom fantasy pričom. Čini se da je Nova Tv započela ciklus mini-serija (možda samo fantasy?) kako bi popunila termin ponedjeljkom i utorkom, a dali je učinila dobar potez, vidjet ćemo u narednim danima.

yes Povratak "Prijateljice"
Image Hosted by ImageShack.us

Bivša zvijezda najbolje humoristične serije desetljeća "Prijatelji", Lisa Kudrow, potpisala je ugovor s TV kućom NBC. Radi se o novom projektu, navodno ekranizaciji knjige "But Enough About Me" Jancee Dunn. Nakon neuspješnog pokušaja nastavka karijere sa serijom "The Comeback" koju je radila za HBO, Lisi će ovo biti drugi serijal nakon "Prijatelja".

yes Noviteti HBO-a za srpanj
Image Hosted by ImageShack.us

Svi koji imaju satelitski program te prate hrvatski HBO, mogli bi biti razveseljeni njihovim programom za vruće ljetne dane. Tv kuća koja je inače poznata kao rijetka koja i u toplim mjesecima nudi podosta premijernog programa, u srpnju nastavlja emitirati serije "Pravi seks ekstra", "Svita", "Trava" te "Rat u kući", dok se na male ekrane vraća i karizmatični "Dr. Huff". Za filmofile, HBO donosi 20 novih filmskih naslova, a "50 prvih poljubaca", "Gigli", "Nakon sumraka" i "Mandžurijski kandidat" su samo neki.

yes "24" na filmu - 100%
Image Hosted by ImageShack.us

Nakon brojnih nagađanja o snimanju filma po megapopularnoj seriji "24", iz studija 20th Century Fox stiže potvrda istih. Serija će se prilagoditi filmskom formatu, a snimanje je zakazano za slijedeće proljeće i ljeto, tijekom pauze između šeste i sedme sezone serije. Nije još sigurno dali će glavni glumac "24" Keifer Sutherland ponoviti ulogu koja ga je proslavila, ali pošto je već puno puta iskazao interes za takav projekt, ne bi trebalo biti problema.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se