GLAVOM KROZ EKRAN - recenzije serija

ponedjeljak, 01.05.2006.

NOVO! NOVO! NOVO! NOVO! NOVO! NOVO! NOVO! NOVO! NOVO! NOVO! NOVO! NOVO!

Image Hosted by ImageShack.us

Serija mjeseca

Pozdrav svima!
Odlučio sam otvoriti novu rubriku na svom blogu, a to je Serija mjeseca. Dakle, na temelju pretrage za podacima gledanosti u Hrvatskoj, atraktivnosti i zanimanja publike za seriju te zastupljenosti serije u medijima, prvog dana svakog mjeseca ću objaviti koja je po mom, a ubuduće i po vašem mišljenju serija zaslužila da bude serija mjeseca. Naime, kroz cijeli mjesec možete u komentarima ostavljati vaše mišljenje o tome koja bi serija mogla biti Serija mjeseca. Odabrana serija bi se trebala trenutno prikativati u Hrvatskoj. Zadnji dan u svibnju, dakle 31.5., ću provjeriti vaše glasove, pokušati pronaći podatke o gledanosti i vidjeti o kojoj se seriji najviše priča te na temelju toga objaviti naziv serije. Sva ova tri elementa ulaze u obzir, ali je, naravno, najvažniji glas publike, u ovom slučaju vas. Dakle, dajte svoj glas jer svačije mišljenje je važno!

Kao što već možete zaključiti po slici na početku posta, serija mjeseca travnja je Kućanice čiju moju recenziju možete pronaći ovdje. Razlozi zbog kojih sam upravo ovu seriju o ženama iz predgrađa odabrao za seriju mjeseca su:
- po nekim podacima o gledanosti, serija je uz domaće projekte Nove Tv (Naša mala klinika) jedan od najgledanijih ostalih projekata koji se prikazuju na Novoj Tv
- Kućanice su najviše od svih stranih serija privukle gledatelje
- atraktivna druga sezona
- zadovoljavajuća zastupljenost u časopisima te dobro zanimanje javnosti za seriju
Iako sam se dvoumio između Izgubljenih i Kućanica, ipak sam se odlučio na ovu kultnu seriju jer je imala malo veću gledanost.

Image Hosted by ImageShack.us

Slobodno se javite vlastitim glasovima jer jedna serija može biti Serija mjeseca više puta. Dakle, ako želite, možete glasati i za Kućanice.

Image Hosted by ImageShack.us

Na kraju godine pripremam i veliko finale jer ćemo birati Seriju godine.

Nadam se da ćete se odazvati!

lost man

01.05.2006. u 17:29 • 16 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv








Rezultati prošle ankete:

Tko ima najbolje serije?
NOVA 54,8 % (23 glasa)
RTL 28,6 % (12 glasova)
HRT 16,7 % (7 glasova)

Hvala svima koji su glasali!


Image Hosted by ImageShack.us


Šta možete naći ovdje?
Ovo je blog o onome što najviše volim gledati na tv-u, serijama. Pošto se zanimam za recenzije i često ih čitam u brojnim časopisima, napravio sam ovaj blog da bi isprobao vlastito umijeće pisanja istih. Najčešće recenziram serije koje se trenutno prikazuju u nas, iako će biti i starijih serija kao stalni dio ovog bloga. Blog postoji od 09. ožujka ove godine i otad sam se udomaćio u blogosferi i među ostalim blog kritičarima. Pošto uz sve obveze nisam imao mnogo vremena za pisanje, napisao sam desetak recenzija, ali ću nastojati da ih ubuduće bude i više. Osim recenzija, na blogu možete čitati i novosti iz serijskog svijeta, ankete, top liste, kritike pojedinih epizoda serija te o serijama koje su popularne u SAD-u i mnogim drugim zemljama kao i očekivanja o njihovom mogućem dolasku u Hrvatsku.

Svi koji želite, možete mi pisati na lostman@net.hr

Tumač ocijena
thumbupthumbupthumbupthumbupthumbup REMEKDJELO
thumbupthumbupthumbupthumbup VRLO DOBRO
thumbupthumbupthumbup SOLIDNO
thumbupthumbup GLEDLJIVO
thumbup JAKO LOŠE


Novosti iz serijskog svijeta

yes Fantasy hara Novom Tv
Image Hosted by ImageShack.us

U tradiciji "Harry Pottera" i "Gospodara prstenova" na radost svih ljubitelja fantasyja, na Novu Tv stiže nagrađivana mini-serija "Zemlja zmajeva" ("Earthsea"), ekranizacija dva hit-romana Ursule K. LeGuin. Dvije epizode ove mini-serije možemo pogledati u ponedjeljak 19. i utorak 20. lipnja u 20 sati na Novoj Tv. To je priča o mladom čarobnjaku Gedu koji otkrije da ima magične moći te da mora krenuti na putovanje i njima spasiti Zemlju zmajeva. Geda je utjelovio Shawn Ashmore ("X-men"), a mladu svećenicu Kristin Kruek (Lana Lang iz "Smallvillea").

yes Fantasy hara Novom Tv (part two)
Image Hosted by ImageShack.us

S Nove Tv stiže još jedna vijest koja bi mogla uljepšati ove vruće dane. Tjedan dana nakon "Zemlje zmajeva", Nova će prikazati dvodijelnu mini-seriju "Merlin" i to ponovo u ponedjeljak i utorak (26. i 27. lipnja) u 20 sati. Serija je nominirana za 11, a osvojila je čak 4 Emmyja (za kostimografiju, šminku, art direkciju i specijalne efekte). Dakle, čeka nas još jedan vizualni spektakl sa prepoznatljivom klasičnom fantasy pričom. Čini se da je Nova Tv započela ciklus mini-serija (možda samo fantasy?) kako bi popunila termin ponedjeljkom i utorkom, a dali je učinila dobar potez, vidjet ćemo u narednim danima.

yes Povratak "Prijateljice"
Image Hosted by ImageShack.us

Bivša zvijezda najbolje humoristične serije desetljeća "Prijatelji", Lisa Kudrow, potpisala je ugovor s TV kućom NBC. Radi se o novom projektu, navodno ekranizaciji knjige "But Enough About Me" Jancee Dunn. Nakon neuspješnog pokušaja nastavka karijere sa serijom "The Comeback" koju je radila za HBO, Lisi će ovo biti drugi serijal nakon "Prijatelja".

yes Noviteti HBO-a za srpanj
Image Hosted by ImageShack.us

Svi koji imaju satelitski program te prate hrvatski HBO, mogli bi biti razveseljeni njihovim programom za vruće ljetne dane. Tv kuća koja je inače poznata kao rijetka koja i u toplim mjesecima nudi podosta premijernog programa, u srpnju nastavlja emitirati serije "Pravi seks ekstra", "Svita", "Trava" te "Rat u kući", dok se na male ekrane vraća i karizmatični "Dr. Huff". Za filmofile, HBO donosi 20 novih filmskih naslova, a "50 prvih poljubaca", "Gigli", "Nakon sumraka" i "Mandžurijski kandidat" su samo neki.

yes "24" na filmu - 100%
Image Hosted by ImageShack.us

Nakon brojnih nagađanja o snimanju filma po megapopularnoj seriji "24", iz studija 20th Century Fox stiže potvrda istih. Serija će se prilagoditi filmskom formatu, a snimanje je zakazano za slijedeće proljeće i ljeto, tijekom pauze između šeste i sedme sezone serije. Nije još sigurno dali će glavni glumac "24" Keifer Sutherland ponoviti ulogu koja ga je proslavila, ali pošto je već puno puta iskazao interes za takav projekt, ne bi trebalo biti problema.