< srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Travanj 2009 (2)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (7)
Veljača 2008 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari da/ne?

UZ KAVICU RADO IH ČITAM...
Bessi
Mlada mama
Prorok
Grazy Heart
Poezija duše
Advent
Smijalica
Pjesma duše moje
Marla
An(t)onimka
Exnesretnaslika
Nina
Saraja Azra
Ribac
Maslačkica
Ljubav..ah ljubav
Sewen
Vitae...
Tražeći sebe
Nataša_2007
Tinolovka
Obadzo
Dida
Prostranstvo beskonačnosti

Obećano izvješće

opis slike


Eh prvo želim vam svima dobro večer!wave Vidim da ste bili oduševljeni sa jagodama u šampanjcu i sa šlagom…finoPa sad sigurno čekate obećano izvješće: prvo ću da glasno samo uzdahnem uhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ili samo da predahnem ahhhhhhhhhhhhhhhhh… nutNe ne ne smijem više ispuštati ovakve zvukove da ne bih netko tko zna šta pomislio…rolleyes
Ali što da vam kažem mislim da ovo ahh i uhhh dovoljno već dokazuje izvještaj o čemu se radi i di sam to bila ili ti s kim sa bila… koliko upitnika ????????? šala mala…. no pa da krenem… Bila sam izvan svog milog grada na jednom kratkom malom odmoru koji mi je tako dobro došao da ova tri dana odsutnosti bila su mi ljepša od onih 14 dana koje inače provedem na moru… Ovo je bilo još jedno nezaboravno iskustvo u nizu avanturističkog tipa sa meni pre pre dragom osobom pa ga stoga ovim putem punoooo pusammmmmm jel mi je pružio opet neponovljivu avanturu…. imali smo tri dana pred sobom pa smo krenuli od mile moje Slavonije pa kud nas noge tj. kotači odnesu…nismo htjeli na more već smo htjeli nešto malo drugačije i neobičnije pa smo krenuli u istraživanje običaja i ljepota lijepih zagorskih brežuljaka...Brežuljak na brežuljku, doimaju se tako nestvarno kao da pričaju neke Priče iz davnina, i doista njihovo zelenilo i zrak melem su za oči ali isto tako i za dušu… Odsjeli smo u prekrasnim Tuheljskim toplicama, koje su oaza mira okružene sa netaknutom prirodom i ljepotom zagorskih brežuljaka…a da ne spominjem romantikom kojom za zaljubljene odišu…ma što reći jednostavno: zbilja ih vrijedi posjetiti. Obišli smo uzduž i poprijeko zagorske brežuljke… prvo odredište nam je bilo posjet muzeja na otvorenom „Staro selo“ Kumrovec. Male zagorske hiže uređene točno onako kako su bile u prijelazu sa 19 u 20 stoljeće vratile su me u tim trenutcima u prošlost…razgledavajući ih posebno kućicu koja predstavlja život mladog bračnog para ili kućica zagorske svadbe ponijela me je u to doba pa čak na trenutak sam imala osjećaj kao da zbilja prisustvujem tom piru jer toliko je vjerno napravljeno da jednostavno nisam imala dojam da sam u 21 stoljeću… Posjetili smo Krapinske toplice koje opet imaju svoju posebnost jer kako su smještene na samom vrhu brežuljaka odišu opet čistim zrakom…Nakon boravka u Tuheljskim toplicama krenuli smo opet putem nazad u našu metropolu, a onda zna se prvo shopping, a naravno ja kao i svaka šopingholičarka via na pražnjene novčanika… ali moj dragi radije je izabrao kavicu uz jutarnje novine, jer tko bi izdržao kad ja krenem u akciju pustošenja po trgovinama… I na kraju svega završno ručak u Staroj nekadašnjoj pilani u samom parku prirode Medvednica… Ah i na posljetku povratak u realitet svog doma i milog grada cry…By the way što reći bilo je prelijepo je premalo, bilo je jedno zbilja nezaboravno iskustvo… Ali baš ona stara kako kažu sve što je lijepo kratko traje… Ali uspomene su neizbrisive…zvučim sad pomalo pre sentimentalno...ali dragi moji oprostite mi zbog toga jer ponekad me osjećaji ponesu… a to vam je tako kad je ljubav razdijeljena 1800 km, ali ne ne nema kukanjaaaaa, jer evo već dosta je vremena iza nas dvoje tako da uz sve nedoumice i prepreke koje smo prešli ipak smo uspjeli održati našu vezu… ali neću više o nama sada to možda u nekom od sljedećih postova jer naprotiv ko ljubav nosi u srcu, daljina mu onda i nije važna…
Eto nakon malo sentimentalnih uzdaha donosim vam i slikom kako smo se on i ja proveli i što smo to sve vidjeli i doživjeli….

Pusammmm vas sve…. ali za kraj moram jednu posebnu i jako veliku cmokicuuuu poslati njemu i poručiti mu samo četiri riječi: „Hvala ti ljubavi moja!“ kissssss….fino

opis slike



30.07.2008. u 20:29

|...ostavi trag...(13) | ...print... | # |

JOŠ JEDNO DOBRO JUTRO...

opis slike


Evo opet dobro jutro i opet u rano doba pišem postrolleyes, uz jutarnju kavicu mmmm što fino miriši ah ta Jacobs 3 u 1 …ali ovaj put nisam zafitiljila mobitel skoro kao neki dansmijeh, jer sam se s razlogom probudila ovako rano pa i sličica je puno veselija od one polupane budilice…razlog za moje današnje rano buđenje saznat će te za nekoliko dana, do tad neka to bude moja slatka mala tajna…wink

Eh kako sam neki dan vas upoznala sa top plažama sad je red da vam i slikom dočaram nešto što je možda i baš na nekoj od tih plaža fotkano (tko će ga znati)… pa kako dame imaju prednost za vas drage moje blogerice ostavljam vam nekoliko jagoda u šampanjcunjami:

opis slike


opis slike


opis slike


opis slike


opis slike



A sad da se ne bih slučajno i muški dio populacije bunio, mislila sam i na vas…pripremila sam vam jagode sa šlagom na krajunjami:

opis slike


opis slike


opis slike


opis slike


opis slike

Eto toliko od mene, a sad hitrim skokom krećem jer inače ću opet kasniti, a to mi nije strani pojam… Izvještaj za nekoliko dana slijedi…. A dotle dragi moji sve vas kisssammmm sa jednom velikom ušećerenom cmokicommmmmfino…..

opis slike


27.07.2008. u 07:44

|...ostavi trag...(13) | ...print... | # |

Ah to divno plavo...

opis slike


Za početak želim vam svima dobro jutro, malo sam jutros uranila jer mi je ostao upaljen alarm na mobitelu uhhh skoro sam ga zafitiljila kao i ovu budilicu na slicisretan…I ovako još u polusnu nut razmišljam o čemu da vam pišem danas… i razmišljam i pada mi sjajna ideja…. vidi vidi uključile se moždane vijuge a tek je 8:00 h ide to meni… Ovih dana dok sam posjećivala nekoliko blogova uvidjela sam kako većina vas dragi moji ste se zaputili negdje na godišnji na naše lijepo more…. nekako i u gradu je sve manje gužve osjeća se kako su mnogi negdje put pod noge…a jedna od mojih prijateljica se sad brćka negdje je na plažama Rodosa… uhhh a ja ovdje na temperaturi od nekih 30-ak ° C u hladu, a onda jučer i evo sad na temperaturi od nekih 13 °C ma ko će pratiti tu prognozu više ne isplati se… nije mi loše ne žalim se… ali ipak more je more… sunce, plaža, sol, more i galeba krik… sad zvučim nostalgično alii neeee nema nostalgije što je tu je, svako kreira sebi neku vrstu zabave tako da i ja ne mogu se potužiti na dosadu jer meni zapravo rijetko kad može biti dosadno… I tako listajući jedan magazin za žene naiđoh ne na top 5, već na top 6 najljepših plaža na svijetu . Pa evo dragi moji malo sam prosurfala netom i naišla na njihove fotografije redom:
Plaže na otoku Phi Phi

opis slike


Plaže na Tenerifima u Kanarskom otočju

opis slike


Plaže na otoku Borcay na Filipinima

opis slike


Plaža Natadola na fidžijskom otoku Viti Levu

opis slike


South Beach na Floridi

opis slike


Nergil na Jamajci

opis slike


i na kraju
Waikiki na havajskom otoku Oahu.

opis slike


Što je je sve su od reda lijepe, beskrajno duge, tirkizne boje mora i bijelog pijeska… čarolije beskraja….

Ali ne znam što vi mislite, one su meni sve lijepe, ali meni nema lipših plaža nego na našem lipom i plavom Jadranu:

opis slike


Evo samo nekih od njih:

opis slike


Crikvenica (meni najdraža, uz koju me uvijek lijepe uspomene vežuzujo)

opis slike


Biograd na moru

opis slike


Plaža Sakaran dugi otok

opis slike


Slanica na Murteru

opis slike


Sunčana uvala na Malom Lošinju

opis slike


Zlatni rat u Bolu na otoku Braču

opis slike


I na kraju nenadmašivo Zrče
Eto moj dragi blogeri ako ne idete negdje na godišnji nadam se da sam vam barem slikom uspjela dočarati ljepotu tih rajskih kako kažu plaža, ali i našeg lijepog plavog Jadrana. A naravno možda i vi koji idete na godišnji baš se tamo trebate zaputiti na neku od ovih plaža onda znate što vas čeka.
Svima vama kojima idete želimmm vam lijep i lud provod, želim vam više ovakvih situacija ko sa slike (ljetne avanture dok vas valovi u plićaku zapljuskuju ah…..):

opis slike


a i nama koji ostajemo tu također želim ludiiii provod….. a sad je dosta bilo vrijeme je da odem dalje sanjariti o moru i pijesku….fino

opis slike


A svima vama dragi moji što na kraju reći nego:

opis slike


22.07.2008. u 09:37

|...ostavi trag...(22) | ...print... | # |

MORSKA SONATA

Ponoć je, sve je obavila neka meka tišina!
Nigdje nikoga, samo ti i ja u jednoj
maloj uvučenoj morskoj uvali!
Iznad nas jedino malene zvjezdice
na nebu trepere, a valovi uz svoju laganu sonatu plešu predivan ples.
Noć i lagani vjetrić raznose tu sonatu, šalju je gore u nebeske visine
prema tim malenim treperavim zvjezdicama!
Eh da, to je bila još jedna naša sonata o nama i o našoj ljubavi!

.

opis slike


19.07.2008. u 17:39

|...ostavi trag...(6) | ...print... | # |

Njen neponovljivi okus...

opis slike


Mmmmmmm… ČOKOLADA! Dovoljno bih i to bilo samo napisati, ali taj slatki mali grijeh u meni budi sreću i neko neopisivo zadovoljstvo, pa sam danas odlučila se posvetiti tom najslađem grijehu.
Moji čokoljupci prije nego što krenete dalje čitati post, prvo se opustite, naslonite i pogledajte obavezno ovaj kratki filmić, vjeruj te mi uživat će te:

Kažu da je čokoladna smjesa poznata još od davnina, još od vremena Maya. Oni su prvi iskorištavali plodove tog drveta tj. njegove sjemenke za ukusan i gust napitak koji su nazvali chokolatl. Mljeli su i kuhali plodove kakaa i miješali su tu smjesu u vodi sa sojom, čilijem i vanilijom. Samo odabrani su je mogli imati i smatrali su je hranom bogova.

opis slike


Dakle, čokolada se u početku koristila samo kao napitak, a tek je u 19. stoljeću započela proizvodnja kakao praha. Zbog svoje snažne arome upotrebljava se za pravljenje slastica, ali negdje se koristi i za druga jela. Primjerice u Meksiku se uz piletinu poslužuje umak od čilija s tamnom čokoladom. Čokolada je glavni sastojak gotovo svih torta, pita, sladoleda, rolada... Od nje se mogu napraviti razni ukrasi i mala umjetnička djela. Gotovo je bezbroj načina kako se čokolada može maštovito upotrijebiti. Pogledajte samo sljedeće čokoladne skulpture:

opis slike


opis slike


Osim toga u našem organizmu čokolada potiče stvaranje serotonina. Serotonin se još trivijalno naziva "hormon dobrog raspoloženja". Uz nju se od davnina pričaju mirisne, slatke priče o moći i ljubavi. Tako se reputacija čokolade kao snažnog afrodizijaka održala sve do današnjih dana.


Ona se polagano topi i nestaje, no ostaje gladak i trajan osjet pod jezikom, koji bradavicama na njegovim rubovima pruža osjećaj ugode. A, sve što je ugodno traži ponavljanje... Tako jedan komadić traži drugi, a jedna čokolada drugu!

opis slike


Moderna znanost je raznim istraživanjima došla do zaključka da je čokolada i lijek za mnoge bolesti. Ona ne služi samo za jelo, naime ona se danas i u tretmanima ljepote koristi, od hranjivih pakunga za lice i tijelo, pa sve do make-upa. Stavljaju je i u parfeme kao jedan od osnovnih baznih tonova. Evo samo dva primjera bih navela: Aqualinov „Chocolovers“ i „Provocative interlude“ Elizabeth Arden.

opis slike


Kad smo već navela da se koristi u raznim tretmanima ljepote, e onda surfajući po webu naišla sam na jedan zanimljiv recept, kako napraviti masku od čokolade, te kako da se opustite u mmmmm čokoladnoj kupki. Pa stoga moje dame probajte, a dobro možete i vi gospodo.
MASKA OD ČOKOLADE
Napravite smjesu od pola žličice kakao maslaca, šest žlica punomasnog mlijeka, tri žlice meda, tri žlice zobenih pahuljica. Masku promiješajte i na kraju dodajte par kapi bademova ulja te ohladite. Maska za lice od čokolade vraća licu čvrstoću i napetost.
ČOKOLADNA KUPKA
Pomiješajte 1/4 šalice sode bikarbone, 1/4 šalice mljevene zobi, 1/2 šalice čokolade u prahu, dvije kapi eteričnog ulja geranija, kap ylang ylang eteričnog ulja. Čokoladna kupka djeluje opuštajuće na mišiće, hidratizira i učvršćuje umornu kožu.


O čokoladi su ispričane priče i pričice, opjevana je u mnogo pjesama, pa čak i filmovi snimljeni su po njoj! Evo jedan od meni najdražih, za kojeg ste svi zasigurno čuli barem, ako ga niste već pogledali.

opis slike


Hmmm čokolada pa slatki grijeh?! Ne znam baš, dali ima tko danas a da nema nijednog grijeha… Kad već moram birati ja ću radije drmnuti jednu čokoladu pa što je da je! I to kad već mogu birati onda biram: Lindt, Milku, Rafaello i neponovljivi okus Rochera! A koje su vama najomiljenije čokolade??????????

opis slike


Stoga moji čokoholičari i čokoljupci slobodno uživajte u punom i neponovljivom okusu i užitku koju nam pruža čokolada.
Velika čokooooooo pusaaaaa svima……….
.

opis slike


13.07.2008. u 21:22

|...ostavi trag...(18) | ...print... | # |

SJAJ U TRAVI

Ti si bio moje prvo i veliko proljeće
uspomena koja će živjeti s prošlošću,
sretnem li ikada u životu čovjeka
prema kojem ću osjetiti ljubav...
Bit će to samo ironija tuge što
taj čovjek nisi mogao biti ti...

Možda nećeš shvatiti ovo što ti pišem ali
kažem ti da ništa ne može nadomjestiti
sjaj u travi ni raskoš jednoga cvijeta,
ali ne treba tugovati već skupti snage
za ono što je ostalo a to je
"SJAJ U TRAVI..."



opis slike


10.07.2008. u 20:14

|...ostavi trag...(4) | ...print... | # |

Napokon...


Dragi moji evo nakon 4 mjeseca izbivanja sa bloga vraćam se nazad! Nisam se stigla prije javiti Vam jel sam non stop u nekoj strci bila, al sad sam si rekla da ću biti s Vama puno češće nego prije! Pa stoga, potrudit ću se održati riječ! sretan Imam ja još puno toga za pisati Vam, ali evo već je iscurio i 1 h, a buđenje slijedi za nekih 4 i po sata! Uhhh kad se mora na posao zujo

Skoro i zaboravih napomenuti, evo kao što možete vidjeti i nisam bila baš totalno odsutna ova 4 mjeseca, radila sam na svom novom dizajnu, i sve što vidite produkt je mojih moždanih vijuga kako da sve to sklopim, poklopim i uklopim u jednu cjelinu!Nadam se da je moj uradak urodio plodom fino

Za moj prvi post nakon dugihhhh mjeseci i za moj novi dizzyyyyy samo za vas moji dragi blogeri pripremila sam najbitnije za pravi i slasni njami party povodom mojeg povratka! Pa stoga evo slobodno se poslužite:


opis slike

opis slike

opis slike

opis slike


Evo dok ja sve bla bla Vama evo i 2 sata, tako da se iste sekunde okrecem na desno i kidam na lijevo! Ostavljam Vam svima bigggggg bigggggg cmokuuuuuuu........ kiss, papa mah


07.07.2008. u 00:59

|...ostavi trag...(4) | ...print... | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.