semper contra

četvrtak, 23.07.2020.

IN MEMORIAM: Duško Sambunjak 18.8.1943-21.7.2020.

Jedna od zadnjih fotografija snimljenih prije samo tjedan-dva prije no što nas je napustio.

Pripremljena je da bude postavljena kao prisjećanje tijekom posljednjeg ispraćaja.



Iskrena zahvala svima koji su ga podržavali, i koji su obitelji izrazili sućut u povodu njegove smrti.

Oznake: in memoriam

23.07.2020. u 19:39 • 28 KomentaraPrint#

četvrtak, 23.04.2020.

Što Blog.hr tebi znači? vol. 2

Odgovor na to pitanje sadržan je u mom prvom postu objavljenog krajem davne 2007. godine.

Post je bio kratak:

Poštovani potencijalni čitatelji!
Evo stigao još jedan entuzijasta u borbi protiv ljudske gluposti.
Iako je čuveni fizičar Einstein rekao: " Svemir i ljudska glupost su neizmjerni! Doduše u ono prvo nisam baš siguran!" nadam se da ću uz Vašu pomoć ipak uspjeti barem malo smanjiti količinu gluposti u Lijepoj našoj. Pa makar na kraju ustanovili svi zajedno da smo se tukli protiv vjetrenjača (kao čuveni Vitez tužnog lica).
Pa krenimo!
Pozdrav Vaš Semper Contra


'Vjetrenjače' se mijenjaju, borba protiv njih je uzaludna

U skladu s tim naumom kreirao sam i svoj nik, koji i danas 'krasi' moj blog kojemu formu nisam nikad mijenjao (za mene je bitan sadržaj a ne forma bloga).
Simbolika nika: sam protiv sviju

U blogosferu me lansirala, ukoliko me sjećanje ne vara, danas već bivša blogerica @catwomen. Ne znam da li je to bilo dobro ili ne, no eto, izdržao sam gotovo 13 (uh, taj nesretni broj) godina. Dokle ću još ne zna se.

Ako čitate moje postove iz rane faze, uočit će te da sam u njima zaista vodio 'nepoštednu' borbu protiv ljudske gluposti i pisao relativno duge postove.

Odaziv štioca i nije bio bog zna kakav. Razlozi bi mogli biti: bio sam novi nadobudni bloger, borba protiv ljudskih gluposti (mnogo godina kasnije shvatio sam: „Svaki rat protiv budala je unaprijed izgubljen.“) i vjerojatno duljina tekstova.

Mnogo godina kasnije, shvativši da zaista dugi postovi ne nailaze na 'prođu', počeo sam pisati kraće, a za postove te vrste otvorio svoj blog sempercontra.com. Tu sam se definitivno uvjerio da ne valja pisati dugačke postove (znali su imati i po hiljadu, dvije hiljade riječi) jer je posjećenost bila '0', 'zero', nikakva, pa sam ga nakon par godina ukinuo. Kako od početka pisanja spremam sve postove u arhivu, tako sam radio i s postovima na tom blogu, tako da njegovim zatvaranjem nisam izgubio ništa.

Glavni moto mog pisanja mogao bi biti: raznolikost tema. Koliko sam u tome uspio, prosudite dragi štioci sami.

Kako vrijeme prolazi, sve više gubim volju da 'drvim' na blogu. I tu postoje više razloga. Međutim, kako to nije tema ovog posta, ostavit ću to za neku drugu priliku, ako do nje uopće dođe.

Oznake: zašto pišem blog

23.04.2020. u 10:55 • 56 KomentaraPrint#

utorak, 21.04.2020.

Lakše se diše

Dok jednom ne smrkne drugom ne svane.

Oznake: crni humor

21.04.2020. u 13:19 • 11 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 20.04.2020.

#ostanidoma – 2. runda

Nažalost nisam primijetio prvi poziv blogera „Fotografi svih zemalja naoružajte se“ pa se nisam odmah uključio u zanimljiv način razbijanja 'tonomonije' boravka doma, u karanteni, kavezu, samoizolaciji ili kako se to već zove. Nadam se da ovo moje naknadno javljanje, nakon što pročitah njegov post na naslovnici, nije prekasno.

Naš, zapravo ljubimac starijeg unuka, kunić zvani Malecki, kojeg je, nakon što mu je dosadio prepustio nama, točnije supruzi koja se u njega zatreskala preko ušiju kao šiparica (meni pomalo ide na živce jer nam je zauzeo dvije trećine balkona).
Par snimki njegovih omiljenih aktivnosti.

Izležavanje na suncu na vratima između kuhinje i balkona.

Vidi se da je muško sretan.

Svagdje gura svoju njuškicu.

20.04.2020. u 11:15 • 10 KomentaraPrint#

subota, 18.04.2020.

Zaljubljeni


Ispred prozora mog 'brloga' raste jela koja je, eto, dosegla i do drugog kata našeg solitera. Gotovo svakog jutra slušam gugutanje grlica koje su, mišljah, sletje da se odmore.

Izgleda da to ipak nisu slučajne grlice koje navrate na tren ili dva, već da se tu za trajno nastanio par.
Jutros, dok sam nešto drvio na lapu, supruga je stajala kraj mene i gledala kroz prozor.
-Vidi, kako se ljube, daj slikaj.
Bacio sam pogled, i vidim par kako se međusobno dotiču kljunovima, baš kao da se ljube. A možebitno da su to i na svoj način činili, ona i on. Nažalost, dok sam uspio dohvatiti mobitel, prestale su se 'ljubiti', samo su sjedili na grani jedno pokraj drugog. Ipak sam ih uspio uslikati kroz zatvoren prozor. Zbog toga, slika nije baš najbolja (srećom, supruga je dan ranije oprala stakla jer bi slika bila još lošija). Otvorih prozor u namjeri da ih fotkam još jednom, no bilo je kasno. Raširili su krila i odletjeli, ona i on.
Rekao bih:ne vole da ih se snima u intimi.

Oznake: grlice

18.04.2020. u 19:09 • 10 KomentaraPrint#

nedjelja, 12.04.2020.

Uskrs

Unatoč odvojenosti zbog korona virusa i nemogućnosti da se nađemo na zajedničkom uskršnjem doručku što je, uz zajednički ručak na Štefanje, u našim obiteljima dugogodišnja tradicija, zahvaljujući modernoj tehnologiji održali smo tradiciju. Svatko je kod kuće pripremio blagdanski stol, a onda smo uključili Zoom i zajednički blagovali u virtualnom svijetu.

Unatoč udaljenostima tri obitelji na okupu, barem virtualno.

Đakonije našeg stola. Moram priznati da su stolovi ostalih bile nešto obilatije, a kod mlađeg sina još i kombinacija mesnih i vegetarijanskih zalogaja.

A mlađi unuk pak je na pločniku svoje ulice za sve prolaznike nacrtao uskršnju čestitku koju, eto, podijelih s vama.

„Sretan Uskrs“ želi vam on na njemačkom jer ide u njemačku školu.

Oznake: nešto drugačija uskršnja čestitika

12.04.2020. u 13:19 • 24 KomentaraPrint#

subota, 11.04.2020.

Smijeh liječi 46

Đuro z Međimurja

Vidim, došla subota a naši 'smjehotvorci', Euro i Lastosmijeh na uskršnjim blagdanima. @Smjehotvorine i @AnaM oliti @mecabg, ne ubrajam u tu vrstu 'smjehotvoraca', one su klasici u pisanju humorističkih tekstova vlastite proizvodnje. Da popunim 'rupu' rekoh, ajde da malo crni humor zamijenim smijehom koji liječi.

„Svaki grad uz naše more ima svoga Lera“, pjevali su davnih dana Dubrovački trubaduri. Međimurje je imalo Đuru z Međimurja, legendarnog komičara Ivana Bene, koji ovih dana puni 70 godina. Radio je u građevinskom kombinatu Međimurje, no poznatiji je kao Đura z Međimurja. Obilazio je međimurska mjesta u plavoj gekaovskoj manduri (ancugu), s plavom šiltericom na glavi ukrašenoj mustačima, jašući na starom, ali pouzdanom, biciklinu na čijem je guvernalu uvijek visjela torba s gablecom uveseljavajući svojim vicevima i anegdotama. Više ne nastupa, em su godine, em ni sa zdravljem nije na 'ti'.



Pa evo nekih od njih, koje sam prepisao iz lokalnog tjednika koji je donio priču o njemu u svom posljednjem broju.

Obed
-Đura, kam ideš, hodi idemo na pijaču, veli mu sused s kojim se sreo na cesti.
-Nemam čas, odgovara Đuro, moram iti dimo kuhati.
-Kaj pa ti je žena betežna?
-Ne, sam je lačna!, reče Đuro, zajaše na biciklin i otpela se doma kuhati obed.

Željeznica
Nakon gostovanja i snimanja u Münchenu, Đura se vlakom vraća kući i na šalteru veli:
-Prosim jednu kartu do Čakovec.
Prodavač, očito Međimurec, ga upita:
-Glavni kolodvor ili Buzovec?

Napomena s.c.
Čakovec je nekada imao tri željezničke stanice. Uz Glavni kolodvor, bila je i stanica Buzovec i Vojarna. Danas Vojarne više nema, ostala su samo ove dvije.


Razlika
Pozvao Đuro na pozornicu pripadnicu ljepšeg spola, pa je upita:
-Koja je razlika između gradske i selske puce?
Ljepotica počne nešto mucati, a Đuro joj lijepo objasni:
-Gradska puca u pupku ima pirsinga, a selska klopca.

Dobar seks
Kam žena ide poslije dobrog seksa?
Doma!

Kao dodatak ovom kratkom osvrtu o Đuri z Međimurja, dodajem i aktualnu karikaturu iz Regionalnog tjednika.


Oznake: sasvim blagi humor kao blagi kečap

11.04.2020. u 11:54 • 12 KomentaraPrint#

srijeda, 08.04.2020.

Zemlja je (izgleda) ipak okrugla?

U posljednje vrijeme su sve učestalija javljanja nazovi 'znanstvenika' koji tvrde kako Zemlja nije kugla (ili za znanstvenike geoid) već ravna ploča. Ne pomažu ni slike iz svemira (to su fotomontaže, govore ti 'znanstvenici'), ni svjedočanstva astronauta koji su kružili oko te 'ravne ploče' (plaćenici 'bezvjernika' i fanovi Giordana Bruna), ni oni koji su tu 'ravnu ploču' gledali sa Mjeseca (nisu oni ni bili na Mjesecu, to je snimljeno u Hollywoodu). Ništa njih ne može uvjeriti u to da mi, ljudi (takoreći najinteligentnija bića na Zemlji) ne obitavamo na kugli već da smo 'posađeni' na ravnu ploču koju na svojim leđima nose tri slona koji stoje na ogromnoj kornjači (koja onda, valjda, lebdi u Svemiru).


Možda će ipak doći do spoznaje da su u krivu čitajući vijest koju sam upravo pročitao na portalu Indeks:

„Okrug u središnjoj Kini ponovo je stavljen pod karantenu nakon što je epidemija koronavirusa opet izbila u njemu, javlja američki portal Bloomberg.
Ovaj slučaj zabrinjavajući je podsjetnik da Kina nije još potpuno pobijedila covid-19, ali i da ukidanje karantene nosi sa sobom ozbiljan rizik od novog vala epidemije.“


Osim što je zabrinjavajuće da Kina (ipak) još uvijek nije pobijedila covid-19, iako su u posljednje vrijeme portali donosili vijesti kako se tamo još samo sporadično pojavljuju 'uvezeni' slučaj koronavirusa i u puku pobuđivali nadu da će toj pošasti uskoro doći kraj, ova vijest potvrđuje da je Zemlja (ipak) lopta a ne ping-pong reket.

Kao što je poznato, virus je krenuo iz Kine otprilike prije četiri mjeseca i kroz nekoliko mjeseci proširio se u smjeru zapada sve do Amerike. I kad smo već pomislili da dalje ne može jer će propasti, nestati, utopiti se u dubinama Tihog oceana, da će ga progutati 'nemani' iz Marijanske brazde, evo ti njega opet u Kini. Kao u čuvenom romanu Julesa Verne-a 'Put oko svijeta za osamdeset dana'.


Pa zar to nije dokaz da je Zemlja (ipak) okrugla a ne ravna ploča.

Oznake: nije crni humor ;-)

08.04.2020. u 22:32 • 17 KomentaraPrint#

utorak, 07.04.2020.

Izlet za umirovljenike


DRAGI NAŠI UMIROVLJENICI


Obavještavamo Vas da Vaš Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, kako bi Vam u ovim teškim trenucima olakšao dane samoizolacije, organizira samo za Vas starije od 65 godina jednodnevni potpuno besplatan posjet najpoznatijim gradovima Italije.

Venecija

Milano

Rim

Vatikan

Za sve Vas osiguran je doručak po izboru, ručak ala švedski stol. A na kraju:
Posljednja večera.

Oznake: crni humor

07.04.2020. u 16:45 • 19 KomentaraPrint#

petak, 03.04.2020.

Svako zlo...

U mladosti, pa i ranim srednjim godinama volio sam kartati; šnaps, bela, tablić, remi, kanasta, preferans, trešeto, briškula. Bridž, nažalost, nisam nikada naučio. Dvije potonje igre igrao sam kao student za vrijeme boravka u Biogradu na moru sa tetom, dvije medicinske sestre koje su radile u biogradskoj bolnici, a stanovale su u našoj kući i jednim simpatičnim, starijim gospodinom. Znalo se igrati i do jedan, dva sata iza ponoći.

Preferans je bio redovito na tapeti za vrijeme sedmogodišnjeg boravka u Doboju. Igrači: tri diplomirana inženjera elektrotehnike. U to se vrijeme naveliko 'dimilo' i ispijalo 'vinjačiće'. Znala je tijekom jedne partije od 'pola tone' puknuti gotovo cijela boca i pola kutije cigareta.

Bio je to 'labuđi pjev' mog intenzivnog kartanja. Ponekad sam znao 'zapjevati' u vrijeme godišnjeg odmora u Biogradu, no došla su djeca i sva 'zaduženja' koja uz njih idu, pogotovo kad si na moru. Tijekom godine posao, gradnja vikendice, kasnije održavanje njezine okućnice i rad u radionici i kartanje je sve više odlazilo u drugi plan.

Jednom, prije dosta godina u šetnji sa susjedima sa šestog kata našeg solitera saznasmo da kartaju belu. Riječ amo, riječ tamo i padne dogovor da se jednom tjedno sastanemo bilo kod nas bilo kod njih i zaigramo 'na karte'. Trajalo je to neko vrijeme, no susjeda su spopale boleštine pa je druženje zamrlo i na kraju prestalo. Nije prošlo mnogo godina i susjed se preselio u 'vječna lovišta'.

Dugo vremena su karte mirovale u 'zapećku' sve dok jednom nije kod nas nekoliko dana boravio stariji unuk Teo. Znao je igrati tabliće, pa smo opet izvukli karte na 'svjetlo dana'. Za vrijeme slijedećeg višednevnog boravka, već je naučio i belu pa je i ta igra došla na red. Moram priznati da je bio ravnopravni partner, da ne kažem i bolji od nas.

No kako to biva, posjete su se prorijedile, Tea su zainteresirale neke drug stvari i karte su opet završile u ormaru.

Supruga me dugo nagovarala da navečer kartamo, pogotovo kad je u razgovoru s bračnim parom iz Splita s čijim suprugom sam kartao preferans u Doboju (i oni su kao i mi napustili Doboj nekako u isto vrijeme) saznala da oni 'kartaški sport' redovito upražnjavaju svako prije podne.No ja sam njezinu inicijativu redovito otklanjao. Dosadno mi je kartanje u dvoje.

A onda je došao korona virus i sve nedaće povezane s njim, naročito ova izolacija zvana „ostanite doma“. Nagovaranje je bilo sve intenzivnije, pa sam na kraju popustio što zbog mrene na oku i nemogućnosti dugotrajnog čitanja, što zbog repriza repriznih repriza na TV.

Prvo samo počeli s 'kočijaškom igrom' – šnapsom. Kako dugo nismo igrali počeli smo igrati s 32 karte da bih se ja nakon nekoliko dana sjetio da se šnaps igra s dvadeset karata. Supruga je, kako je to uobičajeno za supruge, bila kontra mišljenja, pa smo odlučili napustiti šnaps i preći na tabliće.

I kao što slika prikazuje, dvoje staraca obnavljaju mladenačke aktivnosti (za one druge nema više snage cry).

Zaključak cinika: svako zlo za neko dobro. Da se nije pojavio korona virus ne bi bilo ni kartanja.

Oznake: povratak kartanju

03.04.2020. u 17:41 • 20 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



< srpanj, 2020  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Srpanj 2020 (1)
Travanj 2020 (10)
Ožujak 2020 (12)
Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (3)
Listopad 2019 (1)
Kolovoz 2019 (3)
Srpanj 2019 (5)
Lipanj 2019 (3)
Svibanj 2019 (5)
Travanj 2019 (8)
Ožujak 2019 (3)
Veljača 2019 (3)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (2)
Studeni 2018 (4)
Listopad 2018 (2)
Rujan 2018 (3)
Kolovoz 2018 (8)
Srpanj 2018 (14)
Lipanj 2018 (6)
Svibanj 2018 (10)
Travanj 2018 (5)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (12)
Listopad 2017 (5)
Rujan 2017 (15)
Kolovoz 2017 (3)
Srpanj 2017 (2)
Lipanj 2017 (7)
Svibanj 2017 (13)
Travanj 2017 (12)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (6)
Prosinac 2016 (12)
Studeni 2016 (6)
Listopad 2016 (6)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (11)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

opće teme protiv ljudske gluposti i još ponešto

prvi post objavljen 11.12.2007.

e-mail: semper_contra@net.hr

Ceterum censeo EU esse delendam!

LINKOVI

srebrozlato

demetra
zvijezda
NF
donabellina
vjetar
mecabg

smijehotvorine
umjetnost biti sam
tomajuda
tok misli
bellarte

japanka 3
grunf
pozitivka
geomir
dinaja
dinaja 2

huc
astro
ET
k.u.p.
sewen

skrpun
fra gavun
crna svjetlost
jedna žena
zvonka
k.moljac

vadičep
alexxl
in patria sua
gorkić
marvivall
Ross
inžinjer

Još uvijek se nadam da ću ih čitati na blogu

brod u boci
pametnizub
borgman
h_cenzuru
žena gaza
proglasi
iva
smisao života
modesti
salome
gosponprofesor
gosponprofesor 2
ET2

Nekad bili sad se spominju


lion
10. Ars
nema garancije
memoari
taradi
dona
zagreb
odmak
bromberg
neverin
effata
Pax et Discordia
kreativka
malo ti malo ja
alkion
ribafiš
cat
novapol
svijet u b
gordy
marchelina







"MUDROSLOVI" SEMPER CONTRE

(nađu li se slični to samo znači da nisam jedini "semper contra" na svijetu)
* * *
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ga nitko silom nema pravo nametati drugom!

Sve je dobro kad se pomiriš da ništa nije dobro.

Glupo je biti živ a ne moći živjeti.

S osobama kojima je Religija iznad Razuma ne raspravljam o religiji. Jednako tako s osobama kojima je Nacija iznad Čovjeka ne raspravljam o Naciji.

Čovjek je nekad živio među ljudima, danas živi među strojevima, sutra će među robotima.

Narod koji sustavno briše prošlost pišući novu povijest, nikada neće imati budućnost.

Hrvatska je lijepa zemlja, ali ružna država.

Socijalizam/komunizam me naučio da ne vjerujem u ništa kao apsolutnu Istinu.

Najvrednije što je čovjek kao živo biće stvorio su: Umjetnost i Matematika. Bez njega njih ne bi bilo.

Smisao postojanja je stvaranje života. Svrha je naučiti potomke da prežive i naprave isto. I to je sve!

Hrvatska je mala zemlja velikog kriminala.

Zdravog ljudi posjećuju rijetko, bolesnog često, a na pogrebu se skupe svi znani i neznani.

Bolje je biti mrtav nego živ a ne moći živjeti.

Bethoven je svoju glazbu slušao, ali je nije mogao čuti.

Spomenici čovjeku lako se ruše, ali njegova djela ostaju.

Kapitalizam je savršen poredak za nesavršen ljudski rod.

Ateist/agnostik treba biti bolji čovjek od vjernika. Njemu nema tko oprostiti grijehove, dok će vjerniku oprostiti Bog.

Misliti je za mnoge ljude najteža aktivnost.

Kakav je ispao, možda je Bog čovjeka stvorio samo na svoju sliku.

Lako je djecu praviti ali ih je teško odgajati.

Među glupanima i pametan postane glup. Obrat ne vrijedi.

Vlast daje manje prava dajući veće obaveze. Puk traži veća prava tražeći manje obaveza.

Apsurd čovjekovog života: ako mu nije lijep ne želi živjeti, ako mu je lijep ne želi umrijeti.

Svi naši političari mora da su izučili molerski zanat. Farbaju nas već četvrt stoljeća.

Ratovi su dokaz da svijetom vladaju budale.

I u mraku totalitarizma kao i u bljesku demokracije narod ne vidi što radi vlast.

Svaki rat protiv budala je unaprijed izgubljen!

Pravi domoljub živi u inozemstvu, Hrvatsku nosi u srcu a euro ili dolare u džepu.

Ljudski rod evolucijski je vrhunac s kojeg će se survati u ponor kojeg je sam stvorio.

Pravi borci za ideale spremni su dati svoje živote. Je su li današnji borci za očuvanje okoliša spremni učiniti isto?

Da li je dilema tanjur - tanjir važnija od dileme je li on pun ili prazan?

Princip djelovanja političkih garnitura: „Prije njih nije bilo ničega, poslije njih neće ostati ništa."

Da ne proizvodimo komunjare i ustaše proizvodili bi automobile.

Na ono što je važno mali čovjek ne može utjecati, na ono što može nije važno.

Štuje Boga, al ga psuje, jer ga ne poštuje!

Revolucije pokreću idealisti, plodove beru karijeristi.

Nikako ne mogu shvatiti mentalni sklop mnogih religioznih ljudi: klanjaju se bogovima, poklanjaju mrtvima cvijeće i ubijaju žive. Sve u ime istih bogova.

U očekivanju da mu prođe ružan trenutak u životu prošao mu je neprimjetno cijeli život.

Vjera, religija i Crkva nisu jednoznačnice. Mnogi to ne znaju ili ne shvaćaju.

Vjenčanja sve glamuroznija, trajanje brakova sve kraće.

Nije sve u novcu, ali u svemu je novac.

U prošlosti ljudi su znali jesu li robovi ili slobodni. Danas ljudi misle da su slobodni iako su robovi.

Naporno je biti s ljudima, ružno je biti sam, ali najteže je među ljudima biti sam.

Čovjek treba biti ili Einstein ili čobanin na Vlašiću.

Hrvati gledaju u prošlost jer ne vide budućnost.

Lažući, lašci na kraju prevare samo sebe.

Teist u Kristu traži Čovjeka, ateist/agnostik u Čovjeku traži Krista.

Strah da će nuklearna bomba uništiti svijet je neopravdan. Svijet će uništiti – smeće.

I politika i religija obećavaju raj a donose pakao.

Mlade treba liječiti. Starima omogućiti da umru dostojanstveno.

Poznanstvo, prijateljstvo, ljubav, brak, dosada.

Čovjek je čovjeku – čovjek. Ono drugo je uvreda za vuka.

Nedostaju mi Ljudi. A tako ih je malo.

Čovjek ne dolazi svojom voljom na svijet niti mu je dozvoljeno da ga svojom voljom napusti.

Nikad nisam sâm. Uz mene je uvijek moje drugo ja. Ponekad mi je teško s njime.

Dok hrvatska se srca slože i pluto potonut može.

Nedostaje mi ljubavi jer je ne znam ni davati ni primati.

Lojalnost i poltronstvo dijeli tek tanka linija.

Glup čovjek nije opasan, ali postaje ako toga nije svjestan.

Umjetnost je dar Boga, politika Sotone.

Da bi čovjek gledao trebaju mu oči, a da bi vidio treba mu vizija.

Čovjek snuje, Bog određuje...a žena naređuje!

Nije li neobično da se oni koji vjeruju u vječni život boje smrti?

Da je zemlja od zlata ljudi bi se tukli za šaku blata.

Domoljubi Domovinu brane i izgrađuju a ne prodaju i potkradaju.

Domoljublje se čuva u srcu, a ne na srce položenom rukom.

Istina je da jabuka ne pada daleko od stabla ali se ipak može daleko otkotrljati.

Mnogi će lakše pokrenuti planinu nego usne i reći: oprosti!

Tražeći djetelinu s četiri lista izgubio je sreću.

Pravilo spokojnog življenja.
Prigušeno govoriti, prigušeno raditi, prigušeno slušati radio, prigušeno misliti, prigušeno živjeti!

Komunisti su zakonom oduzeli imovinu pojedincu, demokrati narodu.

Vrag nije crn kako se riše, crnji je.

Čovjek odlazi, samo njegova djela ostaju. Dobra ili loša.

Vojnici su školovani ljudi s diplomom za ubijanje.

Nuklearna bomba može uništiti čovjeka, komunikacijska bomba njegovu privatnost. Obje njegovu slobodu.

Pojedini roditelji svoju djecu doživljavaju kao kućne ljubimce. Kad im dosade prepuste ih ulici.

Država ne daje ništa. Samo uz proviziju prebacuje iz džepova jednih u džepove drugih.

Borac protiv tiranije istovremeno je i heroj i terorist.

Golemo materijalno bogatstvo može se steći samo pljačkom banke ili pljačkom naroda.

Samo ljubav može probuditi Čovjeka u čovjeku, ali ona je tako rijetka kao biser u školjci, dijamant u tamnim njedrima zemlje ili zrnce zlata u rijeci.

Ništa se ne mora osim umrijeti i sve se može osim izbjeći smrt!

Kao što jedno zrno tvori hrpu, tako i jedan čovjek tvori čovječanstvo!

Umjetnost je jedino što čovjeka razlikuje od životinje!

Ubiješ li čovjeka ubio si jedan od milijardi svjetova.