Izdrkotine bolesnog uma

28.05.2004., petak

kaj da

dobro da neko čita a sad nema kaj pisati morda neki drugi put, ajde puce bok dečki takaj
- 18:21 - Komentari (2) - Isprintaj - #

27.05.2004., četvrtak

ni mi jasno...

nemrem ja sam tak otiti, al mi stvarno ni jasno zakaj mene niko ne čita, pa kaj sam tak f kurcu da nemrem niš zanimljivog napisati...
- 03:36 - Komentari (2) - Isprintaj - #

bik te jebal....

pa ja moram na posel jutro iti a celu noć kak neki manijak sprečitavljem tuđe bloge i kaj ti ja znam zakaj nejdem spat su pa pol četri vure već a moja vekerica je navinuta točno v 08.15, je nekaj imam vam i ja evropsko radno vreme od devet do pet. No najte mi sad zameriti kaj nem više vaše statistike nabijal a moram iti spat samo kaj ni svanulo a i žena me morda čeka f krevetu bi nekaj štela a joj ni lepo pitati, još jenput bok i lepo se imajte ak nemate kaj za pojebati ili puce ak vas nema do pojebati najte se zato čmrljiti, ruke fposlite i mam bute bole volje, to vam velim iz iskustva....
- 03:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

kaj se to događa !?

Kaj..? Pa niko ni pročital ni reda od mojih bljuvotina, možda i je sam se ni štel potpisati. Jebiga kad nemam statistike, a možda je i bolje tak jer bi me mam žlak trefil kad bi videl tu poražavajuću statistiku. Istina nisam si baš ni dal truda da bi nekaj pametnega i napisal, sam sam neke tekstove kaj su mi se fakat dopali dal svima na upražnjevanje, morda i to ni bilo nekaj bogzna kaj ali bolje ikaj neg nikaj. Drago društvo rod i familija želim Vam da in dalje čitate moje superznanstvene i zanimljive bloge kak ste i do sad to činili, ak se ko oće nek se javi koji komentar nebi bil od štete, a za se Vas lepe puce kaj ovo čitate imam velki kušlec da Vam dam. Maloprej sem se pak zdrkal sam gledil jenega pornića da sam znate kak je bilo, črnec ima komada meni je mam bilo tak neugodno kad sam pogledal svega jopca, kaj mojih tri je njegov a kak je samo mala stenjala kad joj ga je gurnil a tek kad mu je pušila sam kaj se ni zrigala.... Bok dečki i puce..
- 02:23 - Komentari (4) - Isprintaj - #

20.05.2004., četvrtak

Pismo jednog muža


Pismo jednog muza cija je zena u ljecilistu:

Sve je u redu, draga Gerda!

Puno hvala na tvom lijepom pismu. Ne trebas se brinuti za mene. Sve je u redu. Kuham sam, i svakim se danom sve vise cudim kako to
dobro funkcionira. U medjuvremenu mogu to i pojest bez da idem u bolnicu na ispumpavanje zeluca.

Kako cesto mora ici brzo, jucer sam pekao krompir. Mora li se krompir cistiti? Dok se to peklo, otisao sam kupiti kruh. Kada sam se vratio, email u tavi se skroz otopio. Nisam mogao vjerovati da tako malo moze izdrzati. Dim u kuhinji se razisao u medjuvremenu, no macka je crna kao gavran i kaslje. Od tada panicno bjezi cim ujkjucim kuhalo ili pocnem lupati sa tavama. Kako kao sto znas, moram najmanje jednom dnevno pojesti nesto toplo, macka se vise nepojavljuje.

Reci, koliko se dugo kuhaju jaja? Kuhao sam ih dva sata no nikako da postanu mekana. Daj mi napisi molim te, da li se zagoreno mlijeko moze jos za nesto upotrijebiti. Da li da ga stavim sa strane dok se ti ne vratis?

Imao sam lagani problem sa gulasom kada sam htio ugrijati konzervu. Nazalost je expodirala u mikrovalnoj. Vratasca od mikrovalne su izletila kroz prozor i unistila nas lijepi staklenik

... i prozor isto. Kako je prozor bio zatvoren (morag ga drzati zatvorenim kada kuham jer inace uvijek dodju vatrogasci), izletio je skupa sa doprozornikom. Udarni val je bio strasan.

Konzerva je nsuprot vratascima izletila kako raketa prema gore, probila strop i pogodija 13-godisnju cerku gospodina Bauera, koji stanuje iznad nas, tocno izmedju nogu. Ona je upravo bila svirala klavir, no nije joj se nista desilo, ali ucitelj klavira je ostao bez 4 prsta.

Da li ti je se vec desilo da ti se prljavo sudje upljesnivilo?
Kako li je to samo moguce u tako kratko vrijeme? Ti nisi niti puna 4 tjedna odsutna. Iza sudopera stosta zivi, mogao bi covjek 'UNIVERZUM' snimiti. Odkuda dolaze samo svi ti gmizavci? Da li si ih mozda ti tamo ostavila? Uglavnom, napokon sa se sabrao i isao oprati sudje. Draga, nemoj se molim te ljutiti i vikati, ali onaj dobar porculan od tvoje bake je polomljen. Izgledao je tako cvrstoda mi nije bilo ni na kraj pameti da nece izdrzati. Mozda su 1000 okretaja masine za rublje ipak malo previse.

Usput receno, i ona je isto pokvarena. Prilikom centrifugiranja je veliki noz za rezanje mesa malo ostetio bubanj ... i sada se nalazi u zidu .. noz, ne bubanj. Bubanj je probio 30cm zida od cigle i sada lezi bez veze negdje vani.

Dok sam jeo, zaprljao sam nazalost tepih u dnevnoj sobi i to sa sokom od paradajza. Ti si mi uvijek govorila da se sok od paradajza ne da nicim izvuci. Tu se nazalos varas draga moja, fleka je odlicno izasla, dlake od tepiha nazalost isto. Mozda ipaknisam treba uzeti nitrorazredjivac.

Frizider sam morao otopiti. Ti si uvijek tako nespretna, led se da odlicno odstraniti sa zidarskim cekicem. No, cudno, sada vise ne hladi nego grije. U svkom slucaju je meso dobro peceno a jogurt, sampanjac i mineralna su explodirali.
Draga moja. U cetvrtak sam zaboravio zakljucati stan. Mora da je netko bio ovdje jer nedostaju neki vrijedni predmeti, no, novac sam ne cini covjeka sretnim, kako ti to uvijek kazes. Ormar je isto prazan, ali, sigurno nije bilo puno u njemu jer ti uvijek kazes da nemas sto za obuci.

Kada sam jucer navecer htio nahraniti zeca, prevrnula mi se svijeca. Zec je sad bez dlake. Izgleda prilicno smijesno.

Ovim bio htio zavrsiti za danas. Sutra malo vise. Nadam se da uzivas u miru u ljecilistu i da se dobro odmaras.puno lijepih pozdrava od Tvog Erwina!

p.s.
Kada je tvoja mama doznala za nesrecu, dobila je mozdani udar. Pogreb je bio jucer, nistam ti htio nista reci da se ne uzbudjujes
bez razloga. Ipak si ti u ljecilistu i trebas se odmoriti.

Erwin.
- 18:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #

19.05.2004., srijeda

Danas je srijeda

Je i kaj onda, ne znam kaj da pišem a i nisam raspoložen, imam jen dobar vic pa bi ga rad podelil z vama, a i da slučajno nebi mislili da sam zaboravil pisati:
Ode crnogorski arhitekta kod italijanskog arhitekta u Italiju. Vidi
Crnogorac Italijana sa dve kuce, tri auta, pet mobilnih, itd. Pita
Crnogorac: Kako si bre, napravio ovo bogatstvo?
Na to ce Italijan:
Vidis onaj most? Vidim - kaze Crnogorac.
Taj most je trebao biti 120m x 25m a ja ga napravio 120m x 22m pa od ta 3metra napravio ovo bogatstvo. Dodje sledece godine Italijan u Crnu Goru, pa vidi Crnogorca sa 5 hotela, svugde vile, vozi Ferrari pa pita Crnogorca:
A odakle tebi sve ovo?
Vidis onaj most?
Italijan odgovori:
Ne!!!
Na to ce Crnogorac:
E tu je trebao biti most!


Kaj volim crnogorce imam još nekaj o njima:

Ravnopravnost na crnogorski nacin


Vatreni sam borac protiv muskog sovinizma. Zastupnik sam zenskih interesa i pristalica ravnopravnosti polova. Odnos prema zenama pokazujem prije svega u svojoj kuci i prema svojoj zeni. Ne bih zelio da pomislite kako se hvalisem, pa cu navesti nekoliko primjera iz svog braka. Naravno, ni kod mene nije sve idealno. Kao i u svakom braku, izmedju mene i moje zene ima sitnih nesuglasica. Ipak, sve uspijevamo da regulisemo sporazumno:
- Ako je bolesna, mogu da se okupam i sam.
- Ako zavrsi sve poslove, moze da strika do mile volje.
- Ako sam procitao novine, odmah sjutradan moze da ih cita i ona, pod uslovom da ne komentarise to sto procita.
- Ako nisam kod kuce, moze da ukljuci radio ili TV cim pocne jeftina struja.
- Ako nocu primijetim da sam otkriven, pokrijem se sam, a sa njom o tom propustu razgovaram u pogodno vrijeme.
- Ako na pantalonama naidjem na dupli sav, ne prelazim odmah na fizicki obracun, vec mirno pokusavam da utvrdim sta je tome razlog: da li je to znak da nije normalna, a u obzir dolaze i druge olaksavajuce okolnosti. Silu primjenjujem samo ako se iznerviram ili se uvjerim da to radi namerno.
- Ako se dijete prehladi, sama bira koga da bijem - nju ili njega.

Ako se kâ ljudi dogovorimo, kod mene sve moze:
- Moze da kupi sve sto ja odobrim.
- Moze da joj slucajno pregori sijalica.
- Moze da pali ringlu cak i kad kuva kafu.
- Moze da se kupa i kad sam ja lose raspolozen.
- Moze da se javlja na telefon ako ja nisam kod kuce.
- Moze da se sminka, pod uslovom da ne kupuje sminku.
- Moze da pozove u goste svoje rodjake, ali da pricaju tiho i da postoje ozbiljni razlozi za njihov dolazak.
- Moze da pegla i da pere prozore kad ona hoce, pod uslovom da uvijek sve bude cisto i ispeglano.

Trudim se da na paznju uzvratim paznjom: da je, kad zasluzi, nagradim i istaknem ono sto je za isticanje. Nikad ne zaboravljam da je to moja zena i da smo u svemu ravnopravni.
- Nasem petom djetetu i ona je smjela da predlozi ime koje zamalo nije usvojeno.
- Za praznik uvijek sjedi sa nama za stolom.
- Svaka tri mjeseca moze da kupi novu metlu.
- Ukoliko pronadju usisivac sa prigusivacem, i to cu joj nabaviti. Ovako smo mirniji ako prasinu skuplja rukama.
- Jednom je rekla nesto sto mi nije bilo sasvim glupo, sto mi se skoro dopalo, cak mi je bilo i simpaticno, sto sam joj kasnije na odredjeni nacin stavio do znanja.
- Da bi imala socijalno, prijavio sam je kao kucnu pomocnicu.
- Sredio sam joj da poslije podne moze cuvati i tudju djecu.
- Cesto se dogadja da potegnem do kuhinje samo zato da bih rucao, ne insistiram da mi se rucak uvijek servira u postelji.
- Dva puta sam joj galantno ustupio okrajak.
- Od Nove godine oslobodio sam je obaveze da mi vraca zute metalne pare.

Mnoge obaveze preuzeo sam na svoja pleca: putovanja u inostranstvo, odlazak na godisnji odmor, izlaske u kafane, bioskope i pozorista.

Brinem o njenom dostojanstvu. Trudim se da nikad ne povrijedim njenu licnost:
- Samo kad sjedim, ona stoji - cim legnem, ona moze sjesti i nastaviti sa radom.
- Nikad je ne istjerujem na ulicu - samo na terasu.
- Kad je gadjam tanjirom, i u najvecem bijesu vodim racuna o tome da ne okrnjim novi servis; za njeno dobro uveo sam plehane tanjire.
- Da bih sacuvao njen ugled, nikad je ne bijem pred djecom i gostima.
- Posto zbilja nema potrebe da perem noge svakog dana, i njene obaveze su smanjene na dva puta nedeljno.

Naravno, to nije sve. Nikada nisam zadovoljan postignutim. Nikada nece biti dovoljno ravnopravnosti.






- 14:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.05.2004., utorak

Kraj

Skoro bum išel doma, posel smo zgotoveli, za početek nis ni mislil da bum napravil nekaj korisnog, ak je neko zgubil malo vremena i čital ove gluparije pa me sad kune i skida se svece z neba ja mu se ispričavam, nek dojde za dva tri dana morti bu bilo bolje. Sad onak iskreno sikaj sam noćas pročital i jen pornić sam pogledal i malo sam se i narajcal, kaj ja znam doma kad dojdem žena bu na poslu a meni se baš jebe nekaj, moral se bum iti stvarno zdrkati, jel nem imal mera malo si živce hititi na počinak..............Kaj? Zakaj me svi sad tak gledite, kaj nikad niste drkali?!
- 03:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Časna pionirska

Škropec sam spil al bez vina, no nema veze, čitam jen dan neki post mislim od neke nasstasje, nekaj vezano za pionire, i setim se ja svog primanja u te male pionire, i ak neko ne zna kaj je to i kak je to bilo bum mu ja malo to oslikal!

Svečano pionirsko obećanje

Danas, kada postajem pionir dajem časnu pionirsku riječ:
-da ću marljivo učiti i raditi i biti dobar drug;
-da ću voljeti našu samoupravnu domovinu Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju
-da ću razvijati bratstvo i jedinstvo i ideje za koje se borio Tito
-da ću cijeniti sve ljude svijeta koji žele slobodu i mir


Pravila i programske osnove Saveza pionira Jugoslavije

Savez pionira je osnovan u Narodnooslobodilačkoj borbi naših naroda i narodnosti 27.12.1942.g.
Savez pionira čine učenici prvih sedam razreda osnovnih škola udruženih u pionirske odrede.
Ime pionir podsjeća na prve pionire, najmlađe borce naše socijalističke revolucije, izražava težnju za postizanjem najplemenitijih osobina čovjeka u samoupravnom društvu, i potiče na stalno istraživanje, otkrivanje i usavršavanje svijeta oko sebe.

Evo kak je nam bilo lepo u onom sistemu, nismo bili svesni sveopće brige o nama, mislim da bi bilo lepo da se osnuje neka udruga bivših pionira...


- 02:45 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Noćnjak

Oooooooh!!!!!

konačno sam si dal malo truda i nakon pročitanih stotinjak blogova, odlučil sam si odpreti jen svoj .... Sad budu rekli, a kaj ti kurac seljak jen znaš o blogu, i naravno imali budu praf jer i bogzna kaj i neznam, niti sam čul za takvo nekaj do prije par dana... Al sam navek tel imat svoj čošak na webu sam nisam znal kak to napraviti, sad su mi pomogli ovi z bloga jer tu ni treba znati puno, par klikov i eto tebe na webu, a ni sam nisi svestan kaj ti to u životu znači, inače nekad imam takvu inspiraciju za pisanje da sam si mislil kak bi bil dober pisac, i onda krenem pisat knjigu, kad tam gledim u strop pol vure a nis napisal jen red, niš velim sam sebi, u kurac valjda sam umoran i odem spat...Naravno da pogađate da nisam napisal niti jednu knjigu a kaj je još gore niti jen red od knjige, no sad sam malo sjeban, na poslu sam i naravno možda i ne znam kaj pišem, možda sam i dosadan a kj se more nemorate me čitati al bum verovatno i nekaj pametnega napisal, ak ne danas i noćas al kroz koji dan sigurno budem.....
- 02:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>