SEKS,SEKS I SVE VEZANO ZA...SEKS! https://blog.dnevnik.hr/seks17

nedjelja, 30.07.2006.

Evo malo i o kontracepcijskim sredstvima...

Koje su "prirodne" metode kontracepcije?

postoje četiri metode prirodnog planiranja obitelji:

Kalendarska metoda
Treba bilježiti duljinu ciklusa tijekom najmanje 6 mjeseci prije primjene metode. Od najdužeg opaženog ciklusa se odbija 11, da se dobije posljednji plodni dan ciklusa. Od najkraćeg zabilježenog ciklusa odbija se 18 da bi se dobio prvi plodni dan ciklusa. U pravilnom 28-dnevnom ciklusu plodni dani su od 8. do 19. U tih 12 dana valja primjeniti drugu metodu kontarcepcije ili treba disciplinirano apstinirati.
Kalendarska metoda je također i plan kako zatrudnjeti ako imate češće spolne odnose u plodnim danima.


Mjerenje bazalne tjelesne temperature
Svakodnevno, nakon buđenja, žena treba izmjeriti svoju tjelesnu temperaturu uvijek istim termometrom i na isti način (najbolje u ustima). Neposredno poslije ovulacije lučenje progesterona povisuje tjelesnu temperaturu za 0,3 do 0,4 o c i ona ostaje povišena tijekom cijele druge polovice ovulacijskog ciklusa. Općenito je prihvaćeno da suzdržavanje od spolnih odnosa 4 dana prije očekivane ovulacije i 3 dana poslije ovulacije onemogućuje začeće. Nakon tri puna dana povišene temperature započinje neplodno razdoblje koje traje sve do početka naredne menstruacije, pa daljnje mjerenje temperature nije više potrebno.

Image Hosted by ImageShack.us


Promatranje cervikalne sluzi (billingova ovulacijska metoda) Svakodnevno večernje promatranje spolovila i bilježenje promjena je neophodno za ovu metodu. Nakon 4. do 5. dana iza početka menstruacije stidnica je suha sve do oko 9. - 10. dana, kad se pojavljuje oskudna ljepljiva sluz. Pojavom sluzi prekida se vjerojatno neplodno razdoblje i započinje potencijalno plodno razdoblje. Zatim raste količina staklaste, rastezljive sluzi, a stidnica je osjetljiva i nabrekla. Posljednji dan obilne sluzi je najplodniji dan.Sluz zatim biva oskudna i ljepljiva. Četiri do pet dana nakon vrhunca pojave obilne sluzi započinje neplodno razdoblje, koje traje do početka naredne mjesečnice.

Simptotermalna metoda (mjerenje temperature i promatranje sluzi)
To je kombinacija promatranja cervikalne sluzi i mjerenja temperature. Daje najbolje rezultate, posebno ako se za procjenu plodnog razdoblja u slučaju neslaganja obje metode primjenjuju stroži kriteriji (duže fertilno razdoblje).

Image Hosted by ImageShack.us

Što treba znati o hormonskoj kontracepciji? (tablete)

Kada je 1960. godine po prvi puta uvedena, hormonska kontracepcija predstavljala je značajan pomak u odnosu na dotadašnje tradicionalne metode kontracepcije. Danas se najčešće primjenjuje oralna hormonska kontracepcija u obliku tableta koje sadrže dvije vrste hormona - estrogen i gestagen.

Kako "tableta" štiti od trudnoće?
Uzimanjem hormonskih tableta postižu se tri vrste privremenih promjena kojima je učinak sigurna kontracepcijska zaštita:
1. Onemogućeno je dozrijevanje jajašca i njegovo oslobađanje iz jajnika,
2. Mogućnost prodora spermatozoida u sluz grlića maternice je smanjena,
3. Endometrij (sluznica maternice) je neprikladan za prihvaćanje jajašca.

Kako se uzimaju kontracepcijske tablete?
Kontracepcijske tablete započinju se uzimati prvog dana menstruacijskog ciklusa (prvi dan menstruacije) - svaki dan po jedna pilula tijekom 21 dana, a zatim slijedi pauza od tjedan dana. Tijekom ovog razdoblja nastupit će menstruacija koja će vjerojatno biti manje obilna i bolna nego ranije. Ukoliko krvarenje izostane, a u slučaju redovitog uzimanja kontracepcijske pilule, vjerojatnost trudnoće je malena. Važno je, međutim, prestati uzimati kontracepcijsku pilulu sve dok liječnik ne isključi svaku sumnju na trudnoću. Tijekom prvih nekoliko mjeseci uzimanja kontracepcijskih pilula moguća je pojava slabog krvarenja između dva ciklusa. Ovo krvarenje je bezazleno - nema razloga za zabrinutost niti za prestanak uzimanja kontracepcijske pilule.
Krvarenje usred ciklusa prestat će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci kada se organizam navikne na pilulu. U slučaju pojave krvarenja sličnog mjesečnici tijekom nekoliko ciklusa potražite savjet liječnika jer neka druga bolest može biti uzrokom krvarenja.

Što ako se zaboravi uzeti tableta u predviđeno vrijeme?
Ukoliko ste zaboravili uzeti kontracepcijsku tabletu potrebno je to učiniti najkasnije tijekom sljedećih dvanaest sati. Ukoliko prođe više od dvanaest sati ili se propusti uzeti više od jedne pilule moguće je smanjenje kontracepcijskog učinka. U tom slučaju potrebno je nastaviti uzimanje pilula do kraja ciklusa i u međuvremenu koristiti dodatnu kontracepcijsku zaštitu (npr. prezervativ).

Koje su prednosti oralne kontracepcije?
Osim kontracepcijskog učinka, poznati su i drugi brojni korisni učinci kontracepcijske pilule kao npr.: reguliranje neredovite mjesečnice, ublažavanje bola kod mjesečnice s obilnim krvarenjem, smanjenje opasnosti od upale organa zdjelice i njezinih komplikacija, smanjenje opasnosti od razvoja karcinoma endometrija i jajnika kao i smanjenje opasnosti od obolijevanja od nekih bolesti dojke.

Koje su mane hormonske kontracepcije?
Pri upotrebi kontracepcijskih pilula zdravlje mogu ugroziti neki rizični
čimbenici kao što su pušenje (ne preporuča se uzimanje kontracepcijskih pilula ukoliko žena puši, a ima više od 35 godina), prekomjerna tjelesna težina, povišeni krvni tlak, povišena razina kolesterola, povišena razina šećera u krvi, bolesti krvožilnog sustava.Kontracepcijske tablete ne štite od spolno prenosivih bolesti.

Kada je potreban oprez pri uzimanju hormonske kontracepcije?
U slučaju da već uzimate kontracepcijske pilule trebate znati da ginekologa treba posjetiti:

najmanje jednom godišnje
ukoliko su menstruacijski ciklusi uz pilulu više puta neredoviti
ukoliko menstruacija izostane
ukoliko se za vrijeme uzimanja pilula jave migrenozne glavobolje ili poremećaji vida (npr. dvoslike, treperenje pred očima) ili tegobe kao što su grčevi, bolovi ili otok ruku ili nogu.
Što nakon prestanka uzimanja tableta?
Nakon prestanka uzimanja kontracepcijskih pilula jajnici ponovno preuzimaju svoju funkciju za najviše tri mjeseca. Važno je naglasiti kako pilule ne dovode do neplodnosti i nemaju štetan utjecaj na tijek trudnoće.

Image Hosted by ImageShack.us



Što je intrauterini uložak?

Intrauterini uložak (spirala) sprječava uspješnu ugradnju oplođenog jajašca svojim mehaničko-kemijskim djelovanjem. Najrašireniji su intrauterini ulošci koji se sastoje od plastike obložene bakrom i stavljaju se u maternicu da spriječe spermije na putu do jajašca. U većini slučajeva obložen je bakarnom žičicom (klasična spirala) ili u novije vrijeme uložena u hormonski (gestagenski) cilindar.
Prednosti su što intrauterini ulošci pružaju dugotrajnu kontracepciju kod koje je za ugradnju potrebno samo nekoliko minuta. Intrauterini uložak s progesteronom uz to smanjuje menstrualne bolove i obilne menstruacije. Smatra se jednom od najboljih i najsigurnijih metoda kontracepcije. Prije postavljanja spirale potreban je ginekološki pregled i papa test, a svakih šest mjeseci kontrola. Preporučuje se ženama koje su već rodile i u dugoj su i stabilnoj vezi s jednim partnerom (obostrana monogamija), te žele pričekati još nekoliko godina do sljedećeg djeteta. Trajnost intrauterinog uloška je oko pet godina, a zatrudnjeti se može odmah nakon što ga se izvadi.
S druge strane kontracepcija intrauterinim uloškom ne preporučuje se ženama koje su imale upale u području male zdjelice. Intrauterini ulošci s bakrom ponekad uzrokuju obilnije menstruacije. Niti jedna vrsta spirale ne štiti od spolno prenosivih bolesti i ADIS- a. Ne štiti od izvanmaterične trudnoće (50% svih trudnoća kod spirale). Menstruacije mogu biti obilnije i bolnije. trajnost uloška je 3 - 5 godina.


Što treba znati o kondomu?

Prezervativ (kondom) je zasad jedino kontracepcijsko sredstvo za muškarce (muška pilula još se ispituje) i najdjelotvorniji je način sprječavanja od bolesti koje se prenose spolnim putem. Najbolji su oni od lateksa. Da bi sigurnost bila veća, može se koristiti sa spermicidnom kremom. Treba ga staviti neposredno prije odnosa, a kad se penis izvlači iz vagine, treba ga pridržati kako prezervativ ne bi ispao. Prezervativi su jeftini, ne ugrožavaju zdravlje i štite u određenom rasponu od spolno prenosivih bolesti poput gonoreje, hepatitisa b i c, ADIS-a.
Stavljanje prezervativa može s druge strane narušiti spontanost vođenja ljubavi; a ponekad treba dosta vježbe da se mogu brzo primijeniti. Kondomi mogu, doduše rijetko, puknuti, pa treba koristiti one najbolje, od lateksa.
U 3 do 15 posto slučajeva nije djelotvoran, prvenstveno zbog oštećenja. Svaki put prije upotrebe treba provjeriti da li je prezervativ neoštećen. Prije stavljanja treba ga stisnuti na kraju, kako bi izišao zrak, pa za vrijeme odnosa neće puknuti. Prezervativ je idealno kontracepcijsko sredstvo za osobe koje često mijenjaju partnere.


Image Hosted by ImageShack.us

Koja su ostala mehanička sredstva?

Tu spadaju dijafragma, cervikalna kapa, femidon (ženski kondom). Uz dijafragmu ili cervikalnu kapu potrebno je koristiti spermicidne kreme. Femidon je' "ženski kondom", koji je napravljen od tanke, ali čvrste gume, u obliku crijeva, s jednim zatvorenim krajem, koji prijanja na grlo maternice, a drugim otvorenim krajem prijanja uz njen vanjski otvor. Dijafragma se obično kombinira s lokalnim spermicidom u obliku kreme, vaginalete ili pjene. Postavlja se ne više od dva sata prije odnosa i ne smije se odstranjivati najmanje šest sati nakon odnosa.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Što su lokalna kontracepcijska sredstva?

U lokalne kontraceptive ubrajamo različite kreme, vaginalete i pjene koje imaju spermicidno djelovanje (uništavaju spermije), ali djeluju i mehanički. Stavljaju se u rodnicu prije svakog odnosa. Postoje i spužvice impregnirane spermicidom za jednokratnu upotrebu. Prije upotrebe natope se vodom, a 6 sati nakon spolnog odnosa izvade se iz rodnice. Trajanje njihovog djelovanja nije dulje od jednog sata nakon čega treba ponoviti primjenu. Tuširanje treba izbjegavati najmanje 6 sati nakon odnosa. Lokalna spermicidna sredstva upotrebljavaju se najčešće u kombinaciji s nekim mehaničkim sredstvom ili uz prirodne metode (računanje plodnih dana).
Mane su niska djelotvornost (od 75 do 90 posto) i uvijek se koriste u kombinaciji s drugim mehaničkim kontracepcijskim sredstvima. Spermicidi mogu nadražiti, izazvati osjećaj žeženja i alergijske reakcije.
Kombinirana upotreba s mehaničkim sredstvima pojačava sigurnost.

Image Hosted by ImageShack.us



Koju kontracepciju izabrati za vrijeme dojenja?

Obzirom da kombinirani estrogensko-gestagenski kontraceptivi smanjuju količinu i trajanje laktacije ukoliko žena doji treba ih izbjegavati. Tijekom tog razdoblja preporučuju se kontracepcijske pilule koje sadrže samo gestagen.
Za vrijeme dojenja može se koristiti intruterini uložak ili neka od metoda mehaničke ili lokalne kontracepcije.



Što je sterilizacija ?

Sterilizacija je kirurška metoda kojom se prekida kontinuitet jajovoda i tako onemogućava kontakt spermija i jajne stanice. Kod muškaraca se postupak zove vazektomija tzv. podvezivanje. Izvodi se ambulantno, (za razliku od žena kod kojih je sterilizacija prava operacija), a metoda je uglavnom reverzibilna. Naime, poželi li muškarac imati dijete, jednostavnim zahvatom opet postaje plodan.
Prednosti su što je to veoma sigurna metoda, kontracepcija više nije potrebna.
A mane što nema zaštite od spolno prenosivih bolesti i ADIS-a. Isto tako, nije 100 posto sigurna metoda (iako se tako čini). Iako u prvoj godini nakon sterilizacije samo 1 od 200 steriliziranih žena zatrudni, taj odnos u razdoblju od 10 godina raste na 1 naprama 50. Kao i kod svake operacije, rizik postoji.
Na kraju, iako se sterilizacija smatra definitivnom metodom kontracepcije nakon koje ne možete imati djecu, ovisno o tome kako je učinjena, jajovodi mogu ponovo biti prohodni.



Što je prekinuti snošaj?

Mladi ljudi se često iz neznanja ili nedovoljne pripremljenosti za spolni odnos primjenjuju metodu poznatu kao coitus interruptus ili prekinuti snošaj. Pri tome se penis izvuče iz rodnice neposredno prije ejakulacije, čime se spriječava ulazak sperme u rodnicu. To nije pouzdana metoda. Sigurnost se pojačava ako se primjenjuje uz spermicidno sredstvo. Ženu može tokom cijelog odnosa pratiti strah, koji je sprječava u pravom doživljaju, a muškarac je stalno pod pritiskom. Osim toga nešto sjemene tekućine može ući u rodnicu i prije ejakulacije, a nema ni zaštite od spolnih bolesti.
No i tu vrijedi pravilo, bolje bilo kakva zaštita nego nikakva, pa ako niti jedno drugo sredstvo nije dostupno, može se primijeniti prekinuti snošaj.
Intrauterina kontracepcija (spirala) i sterilizacija ne preporučuje se kod žena koje još nisu rodile.


Koju kontracepciju izabrati prije prvog spolnog odnosa?

Od ponuđenih metoda kontracepcije niti jedna metoda nije 100% sigurna. Sigurna je jedino potpuna apstinencija od spolnih odnosa.
Strah od eventualne trudnoće tokom spolnog odnosa može izazvati probleme u toku odnosa kao i poslije odnosa. Stoga treba dobro razmisliti o izboru kontracepcije.
Računanje plodnih dana u kombinaciji s prezervativom pojačava sigurnost (kombinacija dvaju kontracepcijskih metoda sigurnija je od samo jedne metode). Isto tako i kombinacija spermicidnog sredstva i prezervativa. Prezervativ je ujedno i zaštita od spolno prenosivih bolesti. Prezervativ se preporučuje kao kontracepcijska metoda kod mladih parova koji nemaju redovite odnose, prije svega zbog zaštite od spolno prenosivih bolesti, a uz kombinaciju sa spermicidnim sredstvom kao dobru metodu kontraepcije. Prezervativi su jeftini, dostupni i mogu se lako nabaviti.



Što je postkoitalna kontracepcija?
Poznata je kao "pilula za jutro poslije"(morning after pill) primjenjuje se poslije spolnog odnosa koji se dogodio u plodnom razdoblju, a za koji se iz nekog razloga nije koristila kontracepcija ili je neka od korištenih metoda zakazala. Postkoitalna kontracepcija primjenjuje se samo kao "hitna pomoć" i ne preporuča se kao redovna metoda kontracepcije. . Ishod može biti neželjena trudnoća. Zato je najvažnije biti dobro obaviješten što treba učiniti u takvoj situaciji i ne zanemariti je, te po potrebi potražiti pomoć ginekologa.




Koje su metode postkoitalne kontracepcije?

Najčešće se koriste kontracepcijske tablete, koje sadrže oba ženska hormona i estrogen i progesteron.
1. kontracepcijske tablete s određenim dozama oba ženska hormona (estrogeni i progesteron);
2. kontracepcijske tablete koje sadrže samo progesteron, a imaju istu vrijednost kao i prethodne, no rjeđe se primjenjuju i to obično kod žena koje imaju zdravstvene rizike za primjenu estrogena;
3. materični uložak (spirala), koja je najefikasnija metoda (uspješna u oko 99 posto slučajeva), ali se najrjeđe primjenjuje jer je i ograničen broj žena kojima se može staviti (ne preporuča se ženama koje još nisu rađale).
Efikasne u oko 75 posto i više primijenjenih ciklusa.
Posljednjih desetak godina najčešće se koriste kontracepcijske tablete, koje sadrže oba ženska hormona i estrogen i progesteron. Njihova primjena značajno smanjuje broj neželjenih trudnoća poslije nezaštićenih odnosa u vrijeme plodnih dana.




Kako primijeniti kombinirane kontracepcijske tablete kao postkoitalna kontracepciju?

Jednu dozu hormona, treba uzeti u razdoblju do 72 sata poslije odnosa, a sljedeću dozu 12 sati nakon prvih. Koristi li se ova metoda kod odnosa u različitim fazama ciklusa, uspješnost joj je 97 do 98 posto. No, ako se primjenjuje isključivo poslije odnosa koji su bili u vrijeme plodnih dana, gdje bi sigurno došlo do začeća, uspješnost je veća, a smanjuje se produljenjem vremena od odnosa do uzimanja prvih tableta.
Tablete se mogu uzeti i do pet dana poslije odnosa, ali se tada uspješnost smanjuje na oko 50 posto. Ako smatrate da vam je potrebna postkoitalna kontracepcija obratite se liječniku opće medicine ili svom ginekologu koji će vam prepisati hormonske tablete i objasniti koliko i u koje vrijeme ih morate uzeti.
Uzimanjem ovih tableta unosi se "izvan programa" spontanog ciklusa određena doza dvaju hormona, koja svakako remeti hormonsku ravnotežu, pa ili sprječava ovulaciju ili ju odgađa djelovanjem na žlijezdu hipofizu.
Također mijenja funkciju žutog tijela, čije su stanice glavni izvor stvaranja hormona progesterona, pa se remeti sazrijevanje sluznice maternice, koja više nije u stanju prihvati oplođeno jajašce. dokazano je da se mijenja i brzina kretanja bilo spermija ili jajne stanice kroz jajovod.




Kada uzeti postkoitalnu kontracepciju?

Tablete svakako treba uzeti:

ako je spolni odnos u vrijeme plodnih dana bio nezaštićen;
ako je žena nepravilno uzimala svoje redovite kontracepcijske tablete i imala odnos;
u slučajevima kad zataje metode mehaničke kontracepcije (pukne prezervativ ili se makne dijafragma);
ako žena sumnja da je ovulacija bila u nekom drugom terminu i tada ima odnos.

Pilule se mogu uzeti i u vrijeme dojenja, jer ne škode djetetu.
Treba voditi računa kakva je bila prethodna menstruacija da se tablete ne uzmu u vrijeme trudnoće, jer tada neće djelovati. Nije dokazano da su štetne za plod.




Kada se ne smije uzimati postkoitalna kontracepcija i koje smetnje može izazvati?

Postkoitalnu kontracepciju mora prepisati liječnik opće medicine ili ginekolog i dati precizne uputa za uzimanje te upozoriti na eventualne rizike. Važno je da se prve tablete uzmu što prije, jer je tada i uspješnost veća. Osim što se ne uzima u trudnoći, jer ne djeluje, postkoitalna kontracepcija se ne preporučuje ni ženama koje su imale trombozu, emboliju, srčane bolesti, moždani udar, tumor jetre ili karcinom dojke. Prolazne tegobe mogu imati i žene koje pate od migrene, bolesti jetre; šećerne bolesti (povisi se šećer u krvi), visokog tlaka te pušačice. U tim slučajevima radije se primjenjuju tablete koje sadrže samo progesteron.
Oko 50 posto žena ima probleme s probavnim traktom, poput mučnina i povraćanja, pa neki liječnici prepisuju lijekove protiv tih smetnji, koji se uzimaju oko jedan sat prije hormonskih tableta. Osim toga, mogu se javiti glavobolja, bolovi u trbuhu, sukrvica i poremećaj ciklusa. Većina žena dobiva krvarenje u terminu ili nešto ranije, a rjeđa su kasnija krvarenja. Do krvarenja svakako mora doći do tri tjedna po uzimanju tableta, a u slučaju izostanka treba se odmah javiti liječniku.



Koje su druge metode postkoitalne kontracepcije?

Kod žena koje imaju rizik zbog uzimanja estrogena, primjenjuju se tablete koje sadrže samo progesteron po istom režimu: prve se uzimaju do 72 sata poslije odnosa i ponavljaju se nakon 12 sati.
U nas se vrlo rijetko primjenjuje materični uložak, koji se može staviti odmah pa do 7 dana nakon nezaštićenog spolnog odnosa, jer i tada djeluje. U tom slučaju onemogućuje da se jajašce ugnijezdi u maternicu. Primjena ove metode je ograničena jer se uložak ne stavlja ženama koje nisu rodile, zatim onima koje češće imaju upale, jer pri stavljanju uloška ne smije biti nikakvih znakova infekcije. Spirala se ne stavlja ni ženama koje imaju produljena krvarenja, loš papa nalaz i neke druge ginekološke probleme. Isto tako, pretpostavlja se da će žena kojoj se stavi uložak, koristiti ga i dalje kao metodu kontracepcije. Uspješnost ove metode je oko 99 posto.
Prema tome, pri sumnji na moguću trudnoću treba se odmah obratiti ginekologu, koji će odrediti koje tablete žena treba uzeti. Važno je da se prve tablete uzmu što prije, jer je tada i uspješnost veća.







30.07.2006. u 16:46 • 2 KomentaraPrint#^

četvrtak, 20.07.2006.

Hey ljudi...

Ej ljudi napisala sam vam nesto malo...da!O AIDS-u i HIV-u pa pazite sta radite!Ja vas napuštam na 10 dana jer idem na more,a kad se vratim voljela bih vidjeti par komentara i savjeta sta da pisem na blogu!Pusa svima i uzivajte mi i nadam se da cu i ja!Pusa svima!Bokic!
I da...ako netko zeli neka mi posalje mail na naja_zg@vip.hr jer mailove s te adrese primam na mob pa mu mogu i odg...pusa svima!Ciao

20.07.2006. u 00:09 • 5 KomentaraPrint#^

Malo i o posljedicama...

Što je AIDS?

Sindrom stečene imunodeficijencije (Acquired Immuno Deficiency Syndrome) je kronična neizlječiva bolest uzrokovana HIV-om (Human Immunodeficiency Virus). HIV oštećuje i uništava stanice imunološkog sustava i tako onemogućuje organizmu da se bori protiv bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija te ga na taj način čini podložnijim oportunističkim infekcijama (onima kojima bi se imunokompetentan organizam normalno mogao oduprijeti) – pneumonijama, meningitisu i određenim vrstama tumora.

Sam pojam AIDS podrazumijeva kasniji stadij HIV infekcije, iako HIV i AIDS kao termini označavaju istu bolest.

Što je HIV?

HIV (Human Immunodeficiency Virus) je virus koji uzrokuje AIDS. Prenosi se krvlju, seksualnim kontaktom, s majke na nerođeno dijete, tijekom poroda i kasnije dojenjem. Osobe koje imaju HIV-infekciju će razviti AIDS kao rezultat te infekcije.


Image Hosted by ImageShack.us

Oblici prijenosa HIVa

• krvlju,
• sjemenom tekućinom,
• vaginalnim sekretom,
• majčinim mlijekom,
• drugim tjelesnim tekućinama koje sadrže krv

Seksualnim odnosom:
HIV se najčešće širi nezaštićenim seksualnim kontaktom sa zaraženim partnerom čija krv, sjemena tekućina ili vaginalni sekreti uđu u organizam nezaražene osobe. Virus može ući u organizam kroz tkivo vagine, vulve, penisa, rektuma ili usta.
Infekcija je moguća i preko seksualnih pomagala (ako nisu čista) ili ako se ne koristi kondom.
Kako je virus prisutan u tjelesnim tekućinama, može ući u organizam preko malih oštećenja na koži rektuma ili vagine tijekom odnosa.

Krvlju: Drugi najčešći tip prijenosa je zaraženom krvlju i produkata krvi – transfuzijom tzv. pune (cijele) krvi, eritrocita, svježe smrznute plazme i trombocita. Prije nego što su uvedene laboratorijske tehnike obrade donirane krvi za transfuziju, HIV se masovno prenosio transfuzijama krvi. Danas, zbog posebnih metoda provjere krvi, rizik dobivanja HIV-a ovim načinom je jako mali.

Korištenjem zajedničkih igala i šprica: Intravensko korištenje droga predstavlja značajan način prijenosa, poglavito korištenjem jedne igle od strane više osoba. Rijedak, ali ne i nemoguć, je način prijenosa HIV-a slučajnim ubodima na iglu koji se dešavaju zdravstvenim djelatnicima ili obrnuto. HIV se jednostavno prenosi preko kontaminiranih igala, pogotovo ako se uz intravensko korištenje droge prakticira i rizično seksualno ponašanje. Ako jednokratne igle nisu dostupne, alternativa leži u sterilizaciji igala izbjeljivačem za kućnu upotrebu. Najbolje rješenje bilo bi odvikavanje ovisnosti o drogama.

Transmisija s majke na dijete: Trudnice mogu prenijeti HIV tijekom trudnoće ili pri porodu. Oko jedna četvrtina do jedna trećina svih neliječenih trudnica zaraženih HIV-om će prenijeti virus svojim bebama, a također se može prenijeti tijekom dojenja. Ako majka uzima lijek, tzv. AZT (zidovudin) tijekom trudnoće, rizik obolijevanja djeteta značajno pada. Ako se AZT počne uzimati na vrijeme, a porod se učini carskim rezom, rizik prenošenja HIV-a na dijete se smanji na 1%.


Tjelesne tekućine s kojima zdravstveni radnici mogu doći u dodir i zaraziti se:
• cerebrospinalna tekućina koja okružuje mozak i moždinu
• sinovijalna tekućina u zglobovima
• amnionska tekućina u kojoj se nalazi fetus



Studije su pokazale da slina ima prirodne mogućnosti koje onemogućavaju infekciju. Također nema dokaza da se virus prenosi ljubljenjem, no za sada nije poznato da li izmjena veće količine sline ili oralni odnos povećavaju rizik infekcije. Također

HIV se NE prenosi:

korištenjem pribora za jelo, ručnicima,
posteljinom ili preko WC-školjke.
komarcima, stjenicama i ostalim insektima.

HIV-om se može zaraziti svatko tko sudjeluje u rizičnom ponašanju poput:

• korištenje jedne igle ili šprice od strane više osoba,
• seksualni odnos sa zaraženim bez upotrebe kondoma,
• seksualni odnos sa osobom čiji je HIV status nepoznat.



Koji su rani simptomi infekcije HIV-om?

Većina ljudi nema nikakve simptome kad se zaraze sa HIV-om, no unutar mjesec ili dva od izlaganja virusu, mogu se javiti simptomi nalik na gripu, a to su:

• groznica
• glavobolja
• umor
• povećani limfni čvorovi (na vratu i u preponama)

Ovi simptomi obično nestanu unutar jednog tjedna do mjesec dana i često ih se zamjenjuje sa bilo kojom drugom virusnom infekcijom. Tijekom ovog razdoblja, zaražene osobe su ekstremno infektivne, a HIV je prisutan u velikim količinama u genitalnim tekućinama. Ozbiljniji simptomi se ne moraju pojaviti niti unutar 10 ili više godina (u odraslih) ili dvije godine u djece rođene sa HIV-infekcijom. Za vrijeme ove asimptomatske faze, virus se aktivno umnaža i ubija stanice imunološkog sustava, a to se najbolje očituje padom broja tzv. CD4 pozitivnih T limfocita – stanica ključnih za normalno imunološko funkcioniranje organizma.
Kako se opće stanje organizma pogoršava, javljaju se simptomi koje većina zaraženih osoba dobije prije nego li se razvije AIDS. To su:

• gubitak energije,
• gubitak težine,
• česta znojenja i groznice,
• česte infekcije kvascima (oralne ili vaginalne),
• česti osipi i ljuskava koža ,
• upalna bolest zdjelice u žena koja ne odgovara na liječenje, • kratkotrajni gubitak pamćenja.

Moguće su i teške herpes-infekcije u vidu herpes-zostera. Djeca sporije rastu ili su često bolesna.

Zaražena osoba, dakle, može biti bez simptoma u razdoblju od 8-9 godina, ali se virus za to vrijeme replicira i registrira se pad u broju CD4 limfocita. Konačno se razviju simptomi kao:

• otečeni limfni čvorovi - često prvi znak infekcije HIV-om,
• proljev,
• pad na težini,
• groznica,
• kašalj i gubitak daha.

Tijekom posljednje faze infekcije HIV-om (koja se javlja otprilike 10 do 11 godina nakon početne infekcije), javlja se sve više simptoma i tada infekcija može dobiti naziv AIDS.
1993. godine je CDC – Centar za kontrolu bolesti (Center for Disease Control and Prevention) definirao AIDS kao postojanje HIV-infekcije dokazane pozitivnim HIV-protutijelima plus najmanje jedno od slijedećeg:

razvoj oportunističkih infekcija (poput PCP- Pneumocystis carinii pneumonia) i
broj CD4 limfocita od 200 ili manje (normalno je od 600 do 1000).

Kad se razvije AIDS, organizam već značajno propada te ga napadaju mikroorganizmi na koje se inače ne bi razvila infekcija. Znakovi i simptomi tih oportunističkih infekcija su:

• profuzna noćna znojenja,
• tresavice ili groznice veće od 37,7 C tijekom nekoliko tjedana,
• suhi kašalj i gubitak daha,
• kronični proljevi,
• bijele mrlje ili neobične promjene na jeziku i ustima,
• glavobolje,
• zamagljen vid, i
• gubitak na težini.

Ako je osoba zaražena HIV-om, veća je šansa razvoja pojedinih tumora – Kaposi sarkoma, limfoma i drugih.



Simptomi HIV-infekcije u djece

HIV-pozitivna djeca teško dobivaju na težini i sporo rastu. Kako bolest napreduje, mogu razviti poteškoće sa hodanjem ili usporen mentalni razvoj pa čak razviti i cerebralnu paralizu. Djeca su također podložnija oportunističkim infekcijama kao i odrasli te mogu dobiti teške oblike inače normalnih dječjih infekcija.



Zašto se umire od HIV-infekcije?

U imunološki normalnom organizmu, bijele krvne stanice (leukociti i limfociti) uništavaju strane i opasne agense koji ga napadaju. Cjelokupni odgovor organizma na infekciju je moduliran preko CD4 T limfocita, koji su nažalost, ciljne stanice napada HIV-a. Kada HIV uđe u CD4 stanice, on koristi njihov genski materijal kako bi se umnažao. Kada se stvori dovoljno kopija virusa, CD4 limfocit propadne, a HIV inficira druge CD4 stanice. Tako se stvara začarani krug pa se u tom procesu može stvoriti i više od 10 bilijuna kopija virusa dnevno. Na kraju, virus pobijedi, a broj CD4 toliko padne da se organizam uopće ne može boriti protiv infekcija.



20.07.2006. u 00:06 • 1 KomentaraPrint#^

utorak, 18.07.2006.

PUBERTET

Iako ste mnogo puta čule riječ «pubertet», možda ne znate što on točno znači.
Pubertet označava period kada se stiče sposobnost za reprodukciju (sposobnost djevojke da ostane trudna i rodi dijete), a uključuje niz fizičkih, psihičkih i socijalnih promjena.


PUBERTET DJEVOJČICA

Šta se događa?

Između 10 i 14 godina većina djevojčica počinje primjećivati promjene na svojim tijelima. Uzrok ovome je činjenica da tada naše tijelo proizvodi hemijske tvari koji se nazivaju hormoni. Pod uticajem hormona koji se zove estrogen djevojčice se počinju razvijati.

Bitno je shvatiti da ne ulaze svi u pubertet u isto vrijeme. Pubertet može početi u 8-oj godini kao rani pubertet, a može čak i 15-oj godini kao kasni pubertet. Djevojčice u većini slučajeva ulaze u pubertet ranije od dječaka.

Menstruacija?


Negdje oko 8 do 11-te godine počinje pubertet tako što u tijelu djevojčice počinju proizvoditi seksualni hormoni. Oni su «krivci» što se tijelo djevojčice počinje mjenjati i postepeno poprima karakteristike žene.

Početak menstruacije je jedan od najbitnijih događaja za mlade žene koji se događa u pubertetu. Menstruacija je krvarenje iz vagine koje se dešava otprilike svakih 28 dana (može i svakih 25-31 dan) i traje 4-7 dana. Prva menstruacija koja se naziva menarha javlja se obično oko 13-te godine ali je normalan raspon od 10 i 18-te godine.

Jedna od najvažnijih stvari koje djevojka treba razumjeti jest da je menstruacija normalna i zdrava. Dok je krv simbol za povredu i bolest u drugim okolnostima, u ovom slučaju je znak odrastanja.


Promjene na tijelu

Većina mladih ljudi dobije bubuljice u toku puberteta. Naime, u vašem tijelu se u nadbubrežnoj žlijezdi luči i mala količina muškog spolnog hormona, koji se naziva testosteron. On je odgovoran za pojavu dlačica na nekarakterističnim mjestima za djevojke (iznad usne, na vrhu brade, na grudima), kao i za rast žlijezda znojnica i lojnica.

Dakle, u pubertetu se povećava znojenje i koža se pojačano masti što može dovesti do pojave neugodnih mirisa. Uglavnom, ništa što redovna higijena i dezodoransi ne mogu uspješno otkloniti.

PUBERTET KOD DJEČAKA

Šta se dešava?

Između 10 i 14 godina većina dječaka počinju se primjećivati promjene na svom tijelu. Uzrok ovome je činjenica da tada naše tijelo proizvodi hemijske tvari koji se nazivaju hormoni. Hormon testosteron upravlja seksualnim razvojem i dječaka.


Mnogi dječaci se brinu misleći da se razvijaju previše brzo ili previše sporo. Postaju zabrinuti i osjećaju se neugodno zbog svog tijela. Ono što je bitno shvatiti je činjenica da je normalno da postoje različitosti prilikom odrastanja. Znanje o fazama seksualnog razvoja vam može pomoći da bolje razumijete promjene koje se događaju u vašem tijelu, te da se ne brinete zbog toga.


Pubertet kod dječaka nastupa malo kasnije nego kod djevojčica. To je razdoblje kada se razvijaju spoljašnje spolne karakteristike.


Promjene na tijelu

Fizičke promjene vezane za doba puberteta kod dječaka počinju sa pojačanim rastom, naročito u visinu. Također, dolazi do pojačane dlakavosti po tijelu, posebno u području spolnog organa, pazuha, lica.
Dolazi do povećanja spolnog organa koji podrazumijeva rast penisa i testisa. Kod nekih dječaka mogu se lagano uvećati i dojke, ali ne brinite se, to je samo prolazna pojava koja nestaje za godinu dvije.
Glas se počinje mjenjati i zvuči promuklo. Ta pojava se zove mutiranje.


Pubertet je doba kada postajemo hiperaktivni, nemirni i imamo problema sa koncentracijom. Višak energije je najbolje izbaciti bavljenjem nekim sportom. Od toga ćemo imati mnogo koristi, zabavno je, formiraju se mišići, a manje se svađamo sa roditeljima i nastavnicima.

Muški hormon, testosteron snažno djeluje na rad žlijezda lojnica i znojnica, što dovodi do pojave neugodnog mirisa.


Image Hosted by ImageShack.us



18.07.2006. u 15:34 • 3 KomentaraPrint#^

nedjelja, 16.07.2006.

Evo i malo poza....

OPUŠTANJE PARTNERICE

Poza koja je udobna za glavu i vrat partnerice, također omogućuje udoban položaj bokova što rezultira bržim uzuđenjem i većim zadovoljstvom kod žene dok joj partner jezikom i usnama istražuje unutrašnju stranu butina i njezino međunožje.
Ako vam je partnerica neiskusna i teško se opušta ovo je poza koja će joj omogućiti da se brže opusti jer joj daje kontrolu i moć koja je većini žena bitna dok su još neiskusne.


Image Hosted by ImageShack.us


POZA-ULAZ STRAGA

Poza kod ulaza straga partneru dopušta slobodu micanja tako da ako mu dosadi može sasvim lako otići po piće. Šalu na stranu, kod svih poza kod kojih muškarac ima slobodu pokreta bez većeg fizičkog naprezanja rezultira sa više energije i žestine i naravno trajanja samog čina.
Na žalost, većina žena postiže orgazam samo direktnom stimulacijom klitorisa, pa je ova poza samo za odmor i malu promjenu.
Naravno, ova poza dobra je za muškarce koji ne žele svršiti u partnericu, pa im omogućuje laku kontrolu pokreta i prekid u pravom trenutku.

Image Hosted by ImageShack.us

DOPUŠTANJE PARTNERICI DA VODI

Poza koja dopušta partnerici da ga vodi dok istodobno sebe stimulira po klitorisu. Muškarac u ovoj pozi može uživati u lijepim grudima svoje partnerice i namještati se dok ona vodi igru. Od njezine dobre volje ovisi koliko će trajati njegova agonija u iščekivanju orgazma. Zato oprez pazite da ne nađete partnerice sa sado sklonostima


Image Hosted by ImageShack.us

PROMJENA

Položaj koji ženi dopušta da ga vodi dok istodobno sebe stimulira po klitorisu. Za muškarca, osim neudobna položaja, nikakve posebne koristi. Zanimljivo je ženama držati noge u zraku, ali koliko god to bilo dobro ova poza ne pruža neko posebno zadovoljstvo osim za promjenu i zabavu. Kako god se postavili one uvijek nađu način da su u plusu...

Image Hosted by ImageShack.us


ŽESTOKI ORGAZAM

Potpuno odmaknuti od kreveta, partneri mogu udobno kontrolirati pokrete-dobro za jedne i za druge. Muškarac može koristiti ruke za stimulaciju partneričinog klitorisa, ali glavna prednost ove poze za muškarce je gledanje iz blizine kako ulazi u partnericu. Uzbuđenje jednog parteta stimulativno je za drugoga pogotovo ako mu to vidi u očima. Iako je poza koja ima ograničen manevarski prostor upražnjavanje iste rezultira žestokim orgazmom stoga je preporučamo.


Image Hosted by ImageShack.us

POZA KOJA DAJE POTPUNU SLOBODNU PARTNERICI

Poza koja daje potpunu slobodu partnerici, lagana za namještanje nad parterom i pruža mogućnost kontrole penetracije. Muškarac je pod pravim kutom i potpuno je opušten. Kako kod ove poze nema direktne stimulacije klitorisa taj dio je ostavljen na izbor partnerici.
Partner može slobodno ruke staviti ispod glave, čak mu je takav položaj udobniji od držanja partnerice.
Poza za prave muškarčine jer žene postoje da nam služe i zadovoljavaju, a ako one nesto hoće pa ko im brani da to urade same...

Image Hosted by ImageShack.us

DUBOKA PENETRACIJA

Zanimljiva poza... penetracija koja se događa pod ovim kutom duboka je i usredotočena na G - točku. Takav položaj pobuđuje pojačani osjećaj ugode zbog famozne G - točke. Naravno ovom pozom se bave znalci koji poznaju tijelo svoje partnerice te imaju dovoljno strpljenja za istraživanje i podizanje sex zadovoljstva na neke veće visine.
Oni koji su još nestrpljivi da se što prije nađu između butina svojih partnerica neka je ostave za vrijeme kad veza uđe u fazu ležernijeg pristupa sex-u.
Teško muškarcima ako žene požele da samo tražimo g-točku jer dok je nađemo...

Image Hosted by ImageShack.us

MISIONARSKI

Poza je stari dobri misionarski položaj koji dopušta gornjem dijelu tijela da se podiže zbog ljubljenja i lakšeg držanja koljena kraj glave.
Naravno imati na umu opaske kod prethodnih poza pogotovo o veličini penisa i razgibanosti partnerice.
Muškarcima poza odgovara zbog više razloga, a ženama prvenstveno zbog bliskosti koju preko poljubaca i pritiska tijela intenzivnije osjeća sa partnerom.
Hm koliko je muškarcima do bliskosti a koliko do same radnje ostaje vječno pitanje.....

Image Hosted by ImageShack.us

PENETRACIJA STRAGA
Naslonjen na krevet, partner može koristiti ruke pri penetraciji straga, ali nije baš previše udoban, tako da se preporuča samo za promjenu, ali ne i sa ciljem postizanja orgazma jer bi moglo potrajati, a parterica bez stimulacije klitorisa rukom teško da bi doživjela vrhunac. Pristup sa leđa daje vam moć pa oni koji imaju manjak samopouzdanja ili su sramežljivi nek je slobodno koriste.
Najbolja strana ove poze je izbjegavanje gledanja lica partnerice... da jasno mi je da je ovo izrazito šovinistička primjedba, ali moramo priznati da ne idemo uvijek u krevet sa misicama.. katkad nas privuče samo guza, a ostalo je.....

Image Hosted by ImageShack.us

POZA SA DUBOKIM ULAZOM STRAGA

Poza sa dubokim ulazom straga sa podignutim bokovima. Izvodi se na krevetu, podupirući se koljenima - dobra poza za promjenu u toku sex-a, daje jedan perverzan ton samoj radnji i omogućuje dominaciju muškarca nad ženom.
Kako je najveći seksualni organ u glavi ova poza je da se začini ustajali sex život jer otvara mogućnost za razne izmjene i dodatke bilo fizički bilo verbalno tijekom sexa.
No dobro, i guza je sasvim poželjna meta za gađanje u ovoj pozi...

Image Hosted by ImageShack.us

POLOŽAJ KOJI DOPUŠTA GLEDANJE U LICE
Položaj koji dopušta gledanje u lice, sa potporom koljena koja pruža lakoću kretanja. Relaksirajući položaj za muškarce koji se umore nakon prethodnih radnji ili im odgovara dominacija partnerice. Za žene odgovara iz nekoliko razloga - glavni je taj što kontroliraju svoje pokrete i točno znaju što im odgovara bez grešaka (nešto slično je kod samozadovoljavanja).
Psihološku želju za dominacijom koju ženama pruža ovaj položaj nećemo detaljnije elaborirati, to ionako osjećamo u svakodnevnom životu.

Image Hosted by ImageShack.us









16.07.2006. u 01:57 • 7 KomentaraPrint#^

subota, 15.07.2006.

Jedna erotska pričica....

NA CESTI ZA POŽEGU...

U Osijeku mi bude super svaki put kad dođem, ali ovaj put je bilo fantastično. Upravo sam si kupio Suzukija Vitaru sa pogonom na sva četiri točka, što mi je bio san iz mladih dana.
Par puta sam se provozao po gradu i zatim odmah otišao u hotel i uzeo si sobu, jer sam planirao da se vratim rano ujutro u Požegu. Prespavao sam, doručkovao i malo se još provozao po gradu do osam. Nisam ni znao da je Vitara malo viša od drugih automobila, pa se gledalo u aute sa strane sa fine visine. Uskoro sam, ispred sebe, primijetio kabriolet Renault Megan koji je vozila neka plavuša. Ja sam vozio malo brže nego ona tako da sam uskoro bio jako blizu nje.
Kako sam se približio začuo sam glazbu iz njenih zvučnika, glazba mora da je bila jača od zvuka Vitare jer djevojka nije reagirala dok sam ja vozio uz nju. Na moje oduševljenje mlada dama je imala nešto drugo na umu. Njena suknja je bila podignuta, a njeni prsti su bili u njenoj mačkici, a sve je bilo u ritmu glazbe. Bilo mi je teško održavati koncentraciju na cestu i u isto vrijeme gledati u nju. Nadao sam se da me neće primijetiti i da ću moći neko vrijeme uživati u pogledu. Naposljetku posegnula je za nečim sa strane i primijetila me. Njezina jedina reakcija je bila ta da je spustila sunčane naočale i bolje me pogledala. Mora da joj se svidjelo ono što je vidjela jer je ruku zavukla nazad u mačkicu i nasmiješila mi se.

Nisam ni primijetio da smo u stvari izašli iz Osijeka i da smo na cesti za Požegu. Gledajući u retrovitor nisam vidio ni jedan auto iza nas. Ona je napravila isto i počela otkopčavati svoju bluzu. Otkopčala ju je i mogao sam vidjeti njene velike grudi i bikini gaćice. Pogledala me je a ja sam se smiješio kao idiot i mom je kurcu postalo neudobno jer se digao istog trena.
Posegnuo sam rukom u hlače, ta mala me stvarno pali. Pogledao sam prema njoj, a ona je skinula svoje gaćice i mogao sam vidjeti dio njene mačkice koja se sjajila od vlažnosti.
Zatim je upalila tempomat, pobrinula se da upravljač stoji ravno a zatim ga je uhvatila jednom rukom a lijevu nogu je okrenula prema meni. Sada sam vidio njenu mačkicu u cijelosti.
Drugom rukom je ušla u mačkicu i otvorila mi je svoje usmine pokazujući mi svoj sjajni klitoris. Njene oči gledale su na cestu dok mi se je pokazivala a svoja dva prsta luđački je zabijala u mačkicu. Zatim je izvadila prste iz mačkice i kružnim pokretima je mazila klitoris. Zatim je vratila prste nazad u macu i počela još jače ulaziti i izlaziti iz mačkice. To je već postalo opasno pa sam zatrubio da bih privukao njenu pažnju. Pogledala me staklenim očima a ja sam pokazao na sebe, na nju i sa strane. Gledala me je nekoliko sekundi a zatim mi pokazala da je pratim. Spustila je krov i uskoro smo jurili 120 km na sat.
Iskreno sam se nadao da nema policije. Uskoro je dala desni žmigavac i mi smo skrenuli u nekakvo polje. Izgleda da je već bila ovdje. Stala je ispod starog velikog hrasta a ja sam parkirao iza nje. Izašla je iz auta i sjela na haubu. Ja sam izašao sa glupavim smiješkom na licu. Pitao sam je za ime, a ona je stavila dva prsta na moja usta da zašutim. Legla je na vruću haubu i raširila je noge. Pogledao sam u njenu predivnu macu iz koje su još curili sokovi. Stavio sam joj glavu između prepona. Jezikom sam joj prelazio preko klitorisa.
Izdigla je svoje noge koliko je god mogla, a ja sam joj počeo sisati klitoris. Podivljala je i počela je glavom vrtjeti uzdišući. Bez ikakvog upozorenja sam zabio tri prsta u njenu mačkicu zakrivljujući ih da bih došao do njene G-točke. Svršila je snažno i sokovi su potekli oko mojih prstiju. Nakon nekoliko trenutaka, dok je došla do daha, sišla je sa haube i kleknula je ispred mene grozničavo otkopčavajući moje hlače. Napokon je uspjela da me otkopča i u jednom potezu je skinula moje hlače i gaćice. Moj kurac je bio krut i lupio je o njeno lice. Usne su joj se obavile oko mog mačka kojeg je uvukla duboko u grlo. Jezikom me je izluđivala. Bila je veoma zahvalna pušačica jer sam mogao osjetiti njene mišiće kako mi miluju kurac duboko u njenom grlu. Bilo je to previše.
Pogledao sam prema dolje i vidio kako je ponovo zabila prste u mačkicu samozadovoljavajući se dok je meni pružala užitak. Napokon, uhvatio sam ju za ramena i povukao prema gore, okrenuo i polegnuo na trbuh. Sad je njeno prelijepo dupe bilo u zraku a guzovi fino rašireni.
Nisam mogao odoljeti a da je još jedanput ne poližem. Polizao sam je od klitorisa do šupka jednim dugim lizom, a jezikom sam pokušao ući što dublje.
Zatim sam ustao i postavio se iza nje. Posegnula je za kurcem i dovela me pred macu. Pričekao sam trenutak da bih ju izludio iščekivanjem, a zatim sam joj ga zabio što sam snažnije mogao izlazeći i ulazeći što brže. Počela je lagano vrištati, a ja sam znao da sam pred svršavanjem pa sam usporio da nju pričekam, ali sam po stezanju njenih vaginalnih mišića znao da ulazi u još jedan orgazam. Zabio sam svoj "štap" još snažnije kako je počela svršavati i mogao sam osjetiti svoju spermu kako vrije u mojim jajima. Kako je svršavala, počela je vrištati zapravo i ja sam se uplašio da nas netko ne bi čuo jer nismo bili puno udaljeni od ceste, ali prestao sam mariti kad sam i ja eksplodirao. Kako sam ja ispraznio jaja u ovu predivnu djevojku njena maca me je još uvijek stiskala ne bi li izvukla i posljednju kap iz mene.
Iscrpljen pao sam na zemlju sa rukama preko očiju, još uvijek uživajući u čudnom užitku jebanja žene kojoj nisam znao ime. Čuo sam njen auto i pridigao sam se da pogledam. Obilazila je hrast i zatim se zaustavila ispred mene i dala mi komadić papira. Sa hlačama još uvijek oko mojih gležnjeva i njenim sokovima koji su se cijedili iz mojeg, sad, mlohavog kurca ustao sam i uzeo papirić. Nasmiješila mi se i otišla. Pogledao sam papirić i vidio na njemu njeno ime i telefonski broj Osijeka.
" Nazovi me kad dođeš ponovno u Osijek. " pisalo je na papiriću.
Nasmijao sam se sam sebi i počeo se sređivati. Zatim sam ušao moj novi auto i krenuo prema Požegi.


_________________________________________________________________________________

Jebac hvala ti puno na komentaru al nes cu ti reci...dao si mi da posjetim erotika.blog.hr i samo jedno znaj...ja sam osla na taj blog al zar mi jednostavnije nije otici na smokvu...decko na smokvi mozes nac sve to...ja bar ne kopiram sve sa iste stranice...ja ne poričem da je moj blog copy paste al sta cu pisat o svojim dozivljajima kad vjerojatno nikoga ne zanima moj seksualni zivot a ako zanima neka pita slobodno...al ne dolazi mi tu na blog sa smokva br 2 stranicama...ja ne kazem da ima boljih blogova od mojih sa ovom temom...slobodno mi ga preporuci al ne ovakve gluposti i jos da mi popljujes blog...slobodno napisi nije dobar sve ok nemam nis protiv al onakve komentare da mi je blog nula zbog onog bloga no thnx...
kiss svima!


15.07.2006. u 00:54 • 4 KomentaraPrint#^

četvrtak, 13.07.2006.

Evo malo moji odg ...

A sta ti dbblabbla sta ce tebi moj broj?Ja ti ovako i onako nemam mobitel! :-))
Imas moj mail i mozes mi se javit i ti i svi a mozemo popricat tu i preko bloga na ovom chatu sa strane...sta kazes na to?Uopce ne trebaju mobiteli hehe...a ovako i onako neam para...
Kiss svima i hvala kaj toliko psojecujete moj blog i kaj vam se svida!Cmokkk

13.07.2006. u 16:28 • 1 KomentaraPrint#^

srijeda, 12.07.2006.

VEliki ženski orgazam...

Vrlo često na filmovima gledamo i u knjigama čitamo o ljudima koji dostižu seksualne vrhunce te povezuju taj doživljaj sa slikama erupcija vulkana i lomljenja valova. Mora da su takve slike vrlo zbunjujuće za ljude koji nikada nisu doživjeli orgazam, a možda još više za one koji ga doživljavaju.

Moramo ipak priznati da kada bi se Zemlja uistinu pomicala za dostizanja vrhunca i kada bi sam vrhunac nalikovao na vožnju brzacima u krhkom kanuu, tada bi ga najvjerojatnije izbjegavali. Pa, što je onda orgazam s velikim slovom "O"?

Najbolje je početi s opisom onoga što se tijekom orgazma zbiva s tijelom. Malo tko bi se iznenadio spoznajom da se pri orgazmu napinju mišići, a povisuje se krvni tlak i ubrzava rad srca. Međutim, postoje i manje poznate promjene. Klitoris se uzdiže i skraćuje, usmine luče i mijenjaju boju, grudi i vagina se šire, maternica dobiva dvaput na veličini, a neke žene osjećaju i "seksualni mlaz" poput usijanog osipa.

Nadalje, na vrhuncu orgazma, žene doživljavaju serije grčenja genitalnih mišića, koja se obično zbivaju 3 do 15 puta unutar vremenskog intervala od 0,8 do 1 sekunde. A, kada napokon stignu do orgazma, žene su mnogo sretnije od muškaraca.

Do vaginalnih orgazama može se stići nadraživanjem G-točke, a ishod mu je ženska ejakulacija. Ne biste vjerovali, ali najveći zabilježeni broj orgazama koje je doživjela žena unutar jednoga sata je 134!, dok je taj najveći broj u muškaraca tek 16.

Međutim, postoji i druga strana orgazma. "Le petite mort" (mala smrt) je rijetka reakcija na orgazam pri kojoj se odmah nakon njegova dostizanja osoba onesvijesti. Nije to ništa strašno ozbiljno, ali poneki nepripremljeni "veliki" ljubavnici mogu doživjeti šok!

Ali, opet, dobrom dijelu ženske populacije za dostizanje orgazma nisu ni potrebni muškarci. Istraživanje "Kinsey Institute for Seks" pokazalo je da u prosjeku ženama treba manje od 4 minute za postizanje orgazma masturbacijom, dok se to prosječno vrijeme produljuje za 5 puta kada u postizanju orgazma pripomažu muškarci.

Orgazmi su užitak koji se stječe vremenom. Ne samo da sposobnost žena za postizanje orgazma raste s godinama, već će žene u 30-im puno vjerojatnije postizati višestruke orgazme, nego što ih postižu djevojke.

Međutim, ne možete li čekati na te zlatne godine kako bi povisili svoju kvotu orgazma evo i nekoliko savjeta:

1. Povećajte razinu svoga seksualnog uzbuđenja stimuliranjem svih osjetila - maštanjem, gledanjem erotskih filmova ili čitanjem "vrućih" sadržaja.
2. Kad se osjećate malo objesnije, povedite se sami, ili uz pomoć svoga ljubavnika, do ruba orgazma, ali se zaustavite prije vrhunca. Ponavljajte postupak 3 puta prije nego što pođete do samog kraja.
3. Nakon orgazma nastavite s nadraživanjem, ponovno upotrijebite maštu, pogledajte video ili pročitajte erotski roman - pričekajte naredni orgazam.


Istraživači sa Rutgers University u New Jerseyju otkrili su da desetina žena u dobi od 32 do 67 godina može postići orgazam samo seksualnim maštanjem. Jedan posto ženske populacije može dostići orgazam samo nadraživanjem grudi. Postoji mnogo više od klasičnog "oči u oči" od 2 minute, kod svake žene jedinstveno. Pa, otkrivajte...


Image Hosted by ImageShack.us

(btw. ovo nisam ja...ja imam crnu kosu)

Evo i nekih usporedba:

-34% muškaraca i 10% žena su nekada lagali da bi spavali sa nekim

-68% muškaraca i 59% žena je bilo u vezi sa više od jedne osobe a da njihov partner to nije znao

-ljudi prosječno imaju sex 127 puta godišnje

-istočno europljani (Mađari, Bugari i Rusi ) su najviše sexualno aktivni(150 puta godišnje u prosijeku)

-8% žena je priznalo da lažira orgazam

-zemlje sa najmanje sexa u godini su Japan(37 puta godišnje), Malezija(62) i Kina(69)

12.07.2006. u 12:11 • 9 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 10.07.2006.

Evo da odgovorim i maloj anonimki...

Bokich anonimna!
Evo vidla sam tvoj komentar i tvoje pitanje pa cu pokusat odg na to....Brijanje dolje...pa ne znam,to nije nimalo teško,lagano je fakat jako...ja to radim i ono bez imalo opreza i jos mi se nikad nije desilo da sam se porezala ili nesto!Nema fakat straha al ipak meni je ljepša čupava al ako zelis obrij,al ne znam...
A to kad da prvi puta spavas s deckom ne znam sto bi rekla...to samo ti znas!Moj savjet je nemoj brzat ko ja i vjerovat svakom tipu koji ti kaze da te voli...to kazu mnogi a vecini je na pamet samo da ima dash!Decki necu se ispricavat al je tak...
Ako te decko voli cekat ce te koliko treba...nemoj brzat samo to...doci ce pravi kad tak...pa ako treba budi nevina do svoje 20-e al ne daj da te neko govno (ups) iskoristi i odbaci!
Pusek!

_________________________________________________________________________________
Evo odg i ne drugo pitanje....
A gle ak ce tvom decku smetat iscjedak onda nek se pokopa zato kaj je to normalno...a za tvoj "smrad" kak kazes...gle mozes se ti oprat 13 puta dnevno kad ona dolje stvar ima svoj miris ko kak i tvoj decko ima dolje taj "odvratan smrad"...i meni je smrdilo prije al sad vishe i ne smrdi a to ja ne znam kak ti i cim brijes da ne mozes sve...pa reci koje djelove nemres...mislim malo cudno al ok...
Ajde kissach pa chujemo se! ;-)

_________________________________________________________________________________

Ma znam tak i meni ostane...kuzim sve!Al to nema veze!Zato najbolje posisat malo cupavu...ovak i onak je slada kad ima nes na njoj!

10.07.2006. u 22:58 • 8 KomentaraPrint#^

nedjelja, 09.07.2006.

SEKS U GUZU (ANALNI SEKS)...

Nemojte se varati misleći da je analni seks samo za muško zadovoljstvo – također može biti vrlo stimulativan i za žene! Anus je pun živčanih završetaka, te neke žene mogu svršiti samo zbog uzbuđenja koji nosi analni seks. Detalji slijede...

Krenite polako
Dajte si vrijeme za opuštanje i eksperimentiranje. Razgovarajte sa partnerom – to je ključ koji vodi analnom zadovoljenju. Vježbajte napinjanje i opuštanje svojih analnih mišića. Pokušajte prvo sa prstom, kojeg ćete dobro namazati.. Položite prst horizontalno uz anus. Nježno i polako gurnite prst unutra, kao da ga stavljate u nešto vrlo, vrlo krhko .

Image Hosted by ImageShack.us


Nauljite ga
Koristite latex prezervative da se zaštitite od seksualno prenosivih bolesti. OBAVEZNO stavite neku uljnu ili masnu tekućinu. Što je tekućina sličnija vodi to je bolje. Kada mislite da ste iskoristili dosta masne / uljne tekućine, stavite još malo. Pokušajte doživjeti orgazam prije nego što počne analno zadovoljavanje. Eksperimentirajte sa umjetnim penisom.

Image Hosted by ImageShack.us

Na gore navedeno (preuzeto iz izvornog teksta) lixxx daje sljedeću primjedbu:
Općenito, kombiniranje latex prezervativa sa lubrikantima baziranim na uljima ili mastima je velika pogreška (kao što uostalom možete pročitati na bilo kojem pakiranju latex kondoma). Naime, takvi lubrikanti brzo razgrađuju latex što ga čini tvrdim i nerastezljivim. Latex tada mnogo lakše puca što ga čini vrlo nesigurnom "zaštitom".
Pravilno je uz latex kondome upotrijebiti lubrikantne gelove bazirane na vodi. Takve gelove u Hrvatskoj možemo nabaviti u sex shopovima (KY-jelly, astroglide, i dr.), DM-u (dr. Mueler) i bolje opremljenim ljekarnama (opet. KY-jelly). Cijene se kreću od 25-120 Kn po pakiranju.




Popričajte o analnom seksu
Duboko dišite – to vam pomaže da se kontrolirate i ulazak čini lakšim. Razgovarajte sa partnerom o pokretima i dubini ulaska.
Recite partneru što volite, a što baš i ne želite. Ako se osjećate više nego neugodno, pričekajte i probajte malo kasnije. Malo krvarenja je normalno. Ako je krvarenje veće od nekoliko kapi, prekinite.


Image Hosted by ImageShack.us

Položaj za analno zadovoljstvo
Rektum nije ravan poput vagine, zato pokušajte različite položaje. Sa strane: Najbolje za početnike. Daje ženi većinu kontrole nad penetracijom. Misionarski položaj: Omogućava intimnost i pogled u lice. Žena leži na leđima i muškarac vrši penetraciju s vrha. Stražnji ulaz: Dopušta najdublju penetraciju. Također, tu je i najlakši ulaz. Također se naziva "psećim stilom".

Image Hosted by ImageShack.us


Opustite se i uživajte

Nađite ono što najviše volite, te zamolite partnera da to češće ponavlja. Stimulirajte klitoris za vrijeme analne penetracije. Uživajte u kontrakcijama dok vaš partner snažno gura penis. Nemojte naizmjence ulaziti u anus pa u vaginu. Može izazvati razne infekcije.

Image Hosted by ImageShack.us

SAVJETI:

Uobičajeno je osjetiti potrebu za odlaskom u wc za vrijeme analnog zadovoljenja. Najvjerojatnije je da ćete nakon analnog seksa morati posjetiti kupaonicu.
Koristite kondome, no bez ikakvog okusa, jer umjesto okusa, dogoditi će vam se peckanje i vatra u analnom kanalu.
Neki ljudi vole staviti neku tekućinu u analni otvor iako vrlo malo fekalija može ostati u rektumu. Ipak, drugi vole osjećaj "prljavog seksa".
Izgradite povjerenje, tako da možete razgovarati o analnom seksu sa partnerom i tako ovo učiniti nezaboravnim, seksi iskustvom



09.07.2006. u 19:15 • 11 KomentaraPrint#^

subota, 08.07.2006.

Stimulacija bradavica

Bradavice mogu biti jedan od najosjetljivijih dijelova ljudskog tijela. Neki ljudi mogu svršiti samo stimulacijom bradavica, dok drugi ne vide ništa erotično u ovima, čini se, praktičnim dijelovima tijela. Svejedno, probajte ove vještine na svom najdražem muškarcu / ženi.

Sastav bradavice
Bradavica se sastoji od mreže nježnih mišića koji leže točno ispod kože, a u njima se nalaze živčani završetci koji reagiraju na temperaturu i dodir. Bradavica se produžuje i na kožu. U ružičastoj je do smeđoj boji u promjeru od 1-2 cm koju nazivamo areolom.

Ispodkožni mišići se stežu kada su izloženi promjeni temperature, dodiru i / ili uzbuđenju. Bradavice se pune krvlju i postaju osjetljivije što je uzbuđenje veće – ali samo do određene granice. Kako se približavate orgazmu, tijelo može podnositi i puno veću stimulaciju.

Osjetljivost ne ovisi o veličini grudi. Muškarcima se tako može pružiti veliko zadovoljstvo, isto kao i ženama, iako se muškarci koji put zaustave, vjerujući da je to fenomen namijenjen samo ženama.

Kako postići zadovoljstvo
1. Počnite polako: Najveća pogreška koju većina ljudi (dobro, muškaraca) radi, je grickanje i prejako stiskanje. Većina ljudi treba malo zagrijavanja. Svaka osoba uživa u raznolikostima stimulacije od nježnih milovanja do bolnog grickanja. Posljednja stvar koju želite uraditi je da jako grizete osobu koja voli nježne dodire.

2. Istražujte ih: Ovo je vrijeme da shvatite što vaš partner želi. Istražujte cijele grudi sa rukama, počevši sa vanjskim dijelovima i polako dolazeći do bradavice. Kada dođete do bradavice, počnite lagano i pratite njenu reakciju. Ako djeluje da bi radije gledala vremensku prognozu, pojačajte pritisak i / ili malo ubrzajte. Koristite različite dijelove ruke, od jagodice prsta do dlana. Tada okrenite ruku na drugu stranu zbog osjećaja nježnosti. Ako ju stimulirate za vrijeme spolnog odnosa i ona se bliži vrhuncu, možete joj samo staviti ruke na bradavice i kako se ona bude micala gore – dolje svršavanje će biti snažnije.

3. Lizanje i sisanje: Usta na bradavici djeluju uzbuđujuće iz raznih razloga. Toplo je i vlažno, a jezik ne djeluje sam, već zajedno sa dahom, usnama i zubima.

4. Počnite toplim disanjem oko bradavice. Istražite ju jezikom. Cijenite teksturu, veličinu i oblik partnerove bradavice.

5. Koristite vrh jezika da radite male krugove oko areole.

6. Koristite površinu jezika da date partneru više vlažne površine.

7. Polako počnite upotrebljavati zube. Gradite pritisak. Upozorenje! Gledajte reakciju svog partnera. Da li joj se sviđa, vidjeti ćete po izrazu lica.

Pojačajte intenzitet: Kako seksualna napetost raste, tako raste i pritisak. Možete to raditi sa prstima, usnama, zubima ili nekom igračkom. Pojačajte stimulaciju postepeno. Okrećite ih, vucite, sisajte, podižite temperaturu...

Hladno: Dodajte kockice leda vašoj igri sa bradavicama. Gledajte kako u trenu nastane reakcija.
Vruće: Pustite vrući vosak da kaplje po bradavicama. Zajedno sa vrućinom i intenzitetom, čvrsti vosak nudi sve vrste uživanja. Uvijek testirajte vrućinu voska, jer ipak, bradavice imaju nježnu kožu .



Image Hosted by ImageShack.us



08.07.2006. u 14:58 • 8 KomentaraPrint#^

petak, 07.07.2006.

Kako dobro lizati?!?!?!

Za početak:
Upoznajte dijelove njenog tijela – tj. anatomiju: klitoris, vanjske i unutarnje usnice, himen, anus...
Uživajte – Ništa neće više doprinijeti njenom svršavanju do vašeg užitka. Morate joj reći koliko vi uživate.
Poradite na jeziku – Jezikom ispišite abecedu na njenom klitorisu. Ujedno uvlačite jezik unutra i van.
Razgovarajte – Razgovarajte o onome što oboje volite, a što ne. Probajte razgovarati o vašoj najdražoj oralnoj sceni na nekom porniću.
Opustite se – Pronađite mjesto gdje vas nitko neće ometati i gdje ćete imati vremena za istraživanje. Ali oralni seks može poslužiti i za jedan brzinski orgazam...!


Savjeti za njega, kako joj pružiti ono što želi?
Uloga vodiča – Zamolite ju da vam pokaže što voli (kakve pokrete i način) koristeći svoje prste.
Previše, prebrzo – U početku, nemojte stimulirati predirektno. Nekim ženama, kojima je ovo novo otkriće, veoma su osjetljive. Potrudite se na početku lizati podurčje oko klitorisa, zbog opuštanja i većeg iščekivanja.

Obratite pozornost – Ako se bliži orgazmu, što znači da sve radite na pravi način, i ako se tada vi pomaknete prema gore, postati će vrlo uzbuđena, to vam je znak da je na rubu orgazma.
Svaka žena je drugačija – Ono što je kod drugih palilo, možda sada neće. Nadamo se da će vam reći ono što voli, samo tada budite sigurni da koristite njen priručnik, a ne tuđi.
Zamolite ju da se obrije – Ako bi vam moglo pomoći pri otkrivanju njene anatomije, ili za lakši pristup tim dijelovima njenog tijela.
Okus žene – Parfeme ne bi trebalo upotrebljavati. Neće biti ništa boljeg okusa. Redovita higijena je sve što se traži. Ako se skupa tuširate može povećati užitak. Ipak, upozorenje, ako postoji neprirodan miris, može biti znak infekcije..
Testiranje okusa – Okus može varirati prema načinu ponašanja vaše partnerice prema svom tijelu. Svaka žena ima svoj "brand." Naučite ih voljeti.... postanite poznavatelj!

Tehnike
Osnove
Koristite cijela usta – Kružite oko klitorisa i sisajte nježno, nemojte samo lizati. uključite cijela usta.
Probajte varirati jačinu – Pokušajte sve i vidite što joj odgovara..
Čvrst pritisak – U svakom smjeru; na i oko klitorisa
Nježni potezi – S jedne strane na drugu oko usnica
Energično lickanje – Koristite rjeđe, jer ovo može biti prejako za klitoris.
Sisanje – Pokušajte varirati pritisak, ali počnite lagano.
Okružujte klitoris – Ližite ispod, pokraj otvora, i još niže...
Pronađite ritam – Ne trebate ići sve brže i brže. I ne mijenjajte smjer kad jedan način upali. Ritam je važan.
Umor – Brzo ćete se umoriti, pa zato jezik zamijenite prstima. No brzo se vratite.
Nemojte žuriti – Jer će ona inače osjetiti vašu potrebu za zrakom. A to je najveći uništivač užitka.
Nemojte stati – Ako osjećate da će svršiti.
Višestruki orgazmi – Neke žene doživljavaju više orgazama za redom oralnom stimulacijom. Čitajte njene znakove i nastavite, pa čak i nakon prvog orgazma.

Smještaj
Naslonite se i uživajte – Većina parova počne da žena sjedi na krevetu ili na stolici. Taj položaj daje potpun pristup genitalijama i potporu leđima te su njene ruke slobodne da sama sebe stimulira. Partner koji izvodi oralni seks može ležati ili sjediti nasuprot žene, slobodan da koristi i svoje ruke i prste.

"69" – Ovaj položaj dopušta parovima da se međusobno stimuliraju – izvodi se tako da jedan partner stoji "na sve četiri" iznad drugog, okrenut u drugom smjeru.. Ovo može biti malo zahtjevnije, jer je malo teže staviti jezik gdje želite i može biti izazovnije za oboje da svršite.

Ona na koljenima – Može kleknuti iznad vas, licem prema naprijed, tako da ima veću kontrolu nad bokovima.

Stajanje – Parovi koji se žele igrati sado – mazo uloga, mogu pokušati da jedan partner stoji, a drugi da vrši oralni seks stojeći na koljenima.


Image Hosted by ImageShack.us



Još nekoliko savjeta
1. Probajte staviti jezik u vaginu, pomičući ga od klitorisa prema dolje!
2. Mrmljanje- Šalje nježne vibracije po cijelom području.
3. Desert? – Ako jedete kakvu sexy hranu, može biti vrlo uspaljujuće.
4. Masaža erogenih zona – Možete prije toga masirati njene erogene zone. Koristite jednu, ili dvije ruke i dodirujte ju kako biste vi željeli da vas netko masira. Budite pažljivi sa pokretima i pritiskom.
5. Dodajte vibrator – Dok lickate svog partnera gurnite vibrator u njenu vaginu.
6. Peperminti? – Uzmite mentol da ju lagano nadražujte za vrijeme seksa.
7. Igra sa guzom – Koristite prste i lagano joj ih gurnite u analni otvor..

07.07.2006. u 01:06 • 6 KomentaraPrint#^

srijeda, 05.07.2006.

Evo malo i mog mišljenja...

Pa evo da odg na jedno pitanje postavljeno u komentarima...
Pa iskreno kaj sebi netko postavlja s koliko ce godina počet drkat ili što?Pa svatko počne različito...ne postoji datum kad netko treba počet drkat...jednostavno to osjetis,dodirujes tijelo,diraš se dolje i istražujes i recimo zar nije tako počelo?
Mislim glupo postavljeno pitanje...pa zar je tebi netko naredio da moras počet drkat npr. 4.4.2000. ili nes u tom stilu?!?!?
Počneš kada počneš...to je tvoje tijelo i ono zna kad treba počet...
Ne znam dal sam ti dobro odgovorila...al da...ne znam što bih drugo rekla...
Ajde kiss pa ako tko poželi što pitat,pokušat ću odgovorit!
Pusa svima i hvala na komentarima!

05.07.2006. u 18:47 • 13 KomentaraPrint#^

Kako oralno zadovoljiti muškarca?!?!?

Pušenje nije samo za muško zadovoljstvo. Istina, mnoge žene kažu da im osjećaj kontrole, zajedno sa oralnom stimulacijom pruža veliko seksualno uzbuđenje.

Postavite se udobno:

Počnite igrajući se sa njegovim penisom – ljubeći ga, lagano dišući, šaptanjem, škakljanjem.
Pređite na pušenje. Stvorite vakuum koristeći svoje usne, a zatim ih iskoristite tako da okružite njegov penis
Spuštajte usta sve niže po penisu dok pušite
Koristite se rukama dok ga oralno zadovoljavate: pomičite ruke gore – dolje po kožici. Mijenjajte ruke povremeno zbog raznovrsnosti.


Osim samog pušenja:
Lizanje i grickanje je vrlo, vrlo uzbuđujuće:

Prelazite jezikom preko vrha penisa, a zatim se usredotočite na frenulum.
Idite jezikom gore – dolje, kao da pušite.
Ližite dno penisa dok rukom prelazite preko cijele njegove površine i obrnuto..


Posvetite se svemu:
Penis je mnogo više no što se može vidjeti, zato upotrijebite maštu:

Uzmite njegova jajca nježno u svoja usta i lagano ih usisavajte.
Ližite ga preko cijelog penisa.
Češkajte mu jaja nježno, dok pušite.


Ispljunuti ili progutati
Vaša je odluka:

Neki vole svršavati u usta, a neki žele samo vidjeti svršavanje. Oboje može biti vrlo seksi.
Odlučite li se na svršavanje u usta, možete ili progutati ili u blizini držati maramicu u koju poslije možete ispljunuti.
Upoznajte svog partnera i donosite prave odluke. Gutanje sperme za vrijeme oralnog seksa sa muškarcem zaraženim HIV-om, poznato je da prenosi virus.


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us



10 SAVJETA ZA ONE MALO ISKUSNIJE

1. Duboko udahnite prije no što uzmete njegov penis u vaša usta da bi opustili vratne mišiće. Ovo se radi da se spriječi neugodan osjećaj nadimanja ako bi njegov penis dotaknuo stražnju stranu vašeg vrata.

2. Koristite ruku oko dna njegova penisa da možete kontrolirati kako duboko penis ulazi u vaša usta.

3. Pokušajte gutati kada njegov penis dotakne stražnju stranu grla. To je pomalo je škakljiv osjećaj....

4. Možete početi pušiti kada ja partnerov penis slab i mekan, te ga tako stimulirati na erekciju.

5. Pubične dlake u vašim ustima su normalne. Jednostavno se zaustavite na minutu da ih izvadite i tada nastavite.

6. Koristite prst u partnerovom anusu da biste masirali njegovu prostatu.

7. Stavite kockicu leda ili pepermint u usta za dodatnu stimulaciju.

8. Dok pušite, stavite svoje ruke na njegova bedra i lagano ih masirajte.

9. Držite svoje zube podalje od njegova penisa ili lagano, ali vrlo lagano ih koristite dok pušite.

10. Ne svrše svi muškarci za vrijeme oralnog seksa. Ne brinite ako ne svrši – njegov orgazam je njegova odgovornost, ne vaša.

05.07.2006. u 13:59 • 2 KomentaraPrint#^

utorak, 04.07.2006.

HM....SAMOZADOVOLJAVANJE!

Zašto se većina ljudi srami priznat da se samozadovoljava?
To je nešto normalno,što radi svaka osoba na ovom svijetu...
Većina muškaraca nauči masturbirati u ranoj dobi, jer stalno dodiruju svoje penise. Većina žena, s druge strane, učena je da je "to" dio koji se ne dira, i zbog toga žene često trebaju vodstvo, informacije i dozvolu za uživanje u masturbiranju. Prvi korak u tome jest poznavanje svojih genitalija. Većina žena svršava zbog stimulacije klitorisa, ali i zbog vaginalne penetracije te stimulacije G – točke. Zapamtite! Nema krivog načina masturbiranja; svatko je drugačiji!

Opustite se!
Opustite se što više možete. Napravite si kupku ili popijte čašu vina. Ili i jedni i drugo.
Osigurajte si privatnost: isključite telefon, zaključajte vrata, djecu pošaljite ka susjedima.
Nađite udobnu poziciju. Žene počinju ležeći na leđima, savijenih nogu i lagano razmaknutima, sa stopalima na tlu.
Skinite svu ili većinu odjeće sa sebe.

Koristite maštu

Prisjetite se uzbuđujućeg seksualnog iskustva iz prošlosti ili poradite na omiljenoj seksualnoj maštariji.
Ako trebate poticaj, čitajte seksi časopise, erotske priče ili gledajte porno filmove.
Dopustite sami sebi zamišljanje svakakvih slika – sve je dopušteno, sve dok vam povećava uzbuđenje i napetost.

istražujte
Prelazite rukama preko raznih dijelova vašeg tijela, a posebnu pozornost dajte onim dijelovima tijela koji su osjetljiviji na dodir no ostali.
Gledajte svoje genitalije u ogledalu (posebno ako niste dobro upoznati s njima) i dodirujte razne dijelove da uočite što vas čini posebno uzbuđenom.
Nađite i dodirujte vanjske i unutarnje usne, klitoris, vaginu...

dodir

Koristeći jedan ili dva prsta, ritmički prelazite preko klitorisa, usnica, vagine, ali posebnu pozornost dajte klitorisu i usnicama – unutarnjim i vanjskim.

Isprobajte različite vrste pritiska, brzine i pokreta. Pokušajte staviti prst na klitoris i povlačiti gore – dolje, ili dva prsta stavite na klitoris i trljate u kružnom obliku.
Probajte razne oblike dodira: povlačiti, škakljati, štipanje ili lagano povlačite svoje genitalije.
Koristite jedan ili nekoliko prstiju, dlan vaše ruke, čak i zglobove.
Naučite sačuvati seksualno uzbuđenje pojačavajući, smanjivajući, te povremeno zaustavljajući stimulaciju.
Obratite pozornost na način na koji vaše tijelo reagira. Ono će vam reći što vam se najviše sviđa: polako ili brzo, lagano ili snažno...

disanje

Radije dišite duboko nego da zadržite dah. Ovo pomaže u oslobađanju seksualne energije, a ne uništavanju.
Pomičite se onako kako biste se pomicali za vrijeme spolnog odnosa.

orgazam

Ako vam se ruka umori, malo se odmorite, zamijenite ruke i / ili probajte sa vibratorom.
Odmarajte se – možete se naviknuti na određenu stimulaciju i početi se osjećati uobičajeno. Ako malo predahnete, započnete ponovno, osjetit ćete nova uzbuđenja.
Ako ste na rubu svršavanja, ali nikako ne možete svršiti, pokušajte pojačati disanje ili se usredotočiti na stvarno vruću maštariju.
Priuštite si ekstra stimulaciju: milujte si grudi, ulazeći i izlazeći prstima iz vagine..
Kada započnete svršavati, nastavite stimulaciju za vrijeme orgazma. Osvježite stimulaciju za vrijeme prvih osjetljivih trenutaka, ali nastavite stimulaciju i za onih drugih, kratkih šokova i trzaja poslije..
Ljudi na razne načine opisuju orgazam: poput češkanja istog mjesta, kao plamičci koji se rasplamsavaju u vatru, poput vala koji se razvija i na kraju ruši na obalu.
Ne brinite ako ne svršite odmah prvi put, nastavite sa vježbanjem ili pokušajte razne varijacije..

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


04.07.2006. u 20:23 • 5 KomentaraPrint#^

Nešto o poljupcima iz Kama Sutre...

Moć poljupca

Poljupci, tragovi noktiju i ljubavni ugrizi su prethodnica vođenja ljubavi i raspaljuju ljubavni žar. Kama Sutra nam govor da kad se nađete usred ljubavne oluje, sve pripreme nestaju kao odnesene vjetrom.
Budite pažljivi kad se pođete u postelju sa nekom ženom po prvi put. Otklonite joj svaku bojazan i počnite lagano sa poljupcima. Kada vas potpuno prihvati, tada upotrijebite sve pripreme za vođenje ljubavi kako biste potaknuli njenu strast.

Privlačnost usana


Gdje se mogu davati poljupci? Gotovo bilo gdje. Konkretno, ljubite njene oči, obraze, vrat, prsa, grudi, usnice, pa i unutrašnjost njenih toplih ustiju.
Ako je mlada, možete probati tri vrste nježnijih poljubaca:


1. Neznatni poljubac
Neznatni poljubac je onaj kod kojega ona lagano dodiruje vaše usnice svojima.

2. Podrhtavajući poljubac
Podrhtavajući poljubac nastupa kada ona barem na trenutak odbaci sramežljivost i sa zatvorenim očima obuhvati vašu ruku i dopusti da lagano gricnete njenu donju usnicu.

3. Dodirujući poljubac
Dodirujući poljubac je onaj kod kojega njen jezik na trenutak jurne u vaša željna usta.

Postoje još četiri vrste poljubaca prema kutu i pritisku.

1. Kada se vaše usne izravno susreću, imate ravan poljubac.
2. Ako su vaše glave lagano nagnute jedna prema drugoj, imate savijeni poljubac.
3. Ako su vaše glave podignute jedna od druge, imate podignuti poljubac.
4. Ako ljubite žestoko sa mnogo strasti, tada to postaje pritisnuti poljubac.
Još jedna vrsta poljupca može biti ona u kojoj držite njena usta prstima, poigravajući se svojim usnicama, to je "vrlo pritisnuti poljubac".

IGRA LJUBLJENJA

Drevni tekst predlaže sljedeće igre za raspaljivanje strasti među ljubavnicima tako da mogu voditi ljubav satima:
Kladite se tko će drugome uhvatiti donju usnicu koristeći samo usnice. Ako ona izgubi može glumiti žalost, tužiti se zbog varanja i zahtijevati novi pokušaj. Ako odbijete, ona može sisati ili grickati vaš nos dok ne pristanete na novi pokušaj. Ako ponovo izgubi, može se pretvarati da je još više razočarana nego prvi put i pokušati iznenada neočekivano uhvatiti ljubavnikovu usnicu te ju nježno držati zubima. Tada ona može skakati od veselja zbog pobjede, te vas obrvama i očima izazivati na novo natjecanje.
Oni sa većim stupnjem strasti mogu ovu igru proširiti i na nokte, zube i prste.

Ako poljubite gornju usnicu svoje voljene dok ona ljubi vašu donju usnu, to se zove poljubac u gornju usnicu.
Ali ako njene obje usnice uzmete u svoja usta, to se smatra za obuhvaćeni poljubac. Međutim, tijekom ta dva poljupca dok jedno drugom istražujete usta, to se lako može pretvoriti u, kako se to u davna vremena zvalo, "nadmetanje jezika". Slične borbe mogu se iskušati i sa usnicama i zubima.

Poljupci se mogu klasificirati na četiri vrste kad vaše usnice, zubi i jezik rade u suradnji. To su umjereni, stisnuti, pritisnuti i mekani, ovisno o dijelu tijela koji ljubite:

1. Mekani poljubac je za grudi i mjesta gdje se udovi spajaju s tijelom. Tim poljupcem nježno grickate i izazivate jezikom.
2. Umjereni poljubac je rezerviran za obraze, grudi, trbuh i bedra gdje ima više mesa pa možete dublje zagristi zubima bez da izazovete bol.
3. Pritisnuti poljubac koristi jezik da prati krivine njezinog tijela, kružno oko grudi i poigrava se na pupku.
4. Stisnuti poljubac koristi vaše usnice da ublaži golicanje izazvano kretanjem vaših noktiju po njenom tijelu.

Kada vas poljubi dok ste pospani (da bi pobudila vašu želju) to se zove potpaljujući poljubac. Ili, ako vas poljubi dok radite nešto što vas zaokuplja ili se svađate s njom, to je pametno nazvano poljubac odvraćanja pažnje.

Ako dođete doma kasno noću, nađete ju da spava i nježno ju poljubite, to je poljubac buđenja. Preporučuje se ženama kada čuju ljubavnika da dolazi, da se pretvaraju da spavaju kako bi saznale njihove prave namjere.

Ako želite iskazati svoju ljubav ženi s kojom u tom trenutku iz bilo kojeg razloga ne možete razgovarati, probajte poljubiti njenu sjenu ili odraz u vodi ili čak njenu sjenu na zidu. To je poljubac namjere.

Ako iz nekog razloga, ili zato jer vam se u njenoj nazočnosti "veže jezik", poljubite dijete, sliku ili kip tako da ona može osjetiti da ustvari želite poljubiti nju, to je preneseni poljubac.

Ako ste s onom koju volite u društvu ili noću tražite nešto i potiho joj poljubite prst, to se zove pokazni poljubac.

Zapamtite: ako ona učini potez, uzvratite joj zagrljajem na zagrljaj, poljupcem na poljubac i ljubavnim ugrizom na ugriz. Tek tada će se žar ljubavi raspaliti i postati vatra.


Image Hosted by ImageShack.us

Nema ništa loše u lezbijskom poljupcu....

Image Hosted by ImageShack.us


04.07.2006. u 20:11 • 1 KomentaraPrint#^

Ciao ljudi!

Evo nisam još našla nikakav zanimljiv blogić vezan za seks,poljupce i slično,pa da vidimo...
Ne znam kako će ljudi protumačit ovo sve što će bit napisano u njemu ali...koga briga!Kome ne paše...ne znam šta... :-)
Ova ideja ni sama ne znam kako mi je došla na pamet ali valjda bude sve ok i valjda bude puno komentara i slično...
Neću Vam ništa previše reći o sebi...pa bolje neka ostanem tajna!
Kissić svima!

04.07.2006. u 20:07 • 3 KomentaraPrint#^

Sljedeći mjesec >>

  srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga

Naći će se koja slikica vezana za seks,neke pričice a ostatak ćemo vdijeti...

Free Web Counter
Free Web Counter



Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Ako želite poslat nešto ili pitat slobodno pošaljite mail s bilo kakvim pitanjima:

seks17@net.hr

na taj mail mi se možete javit ako želite pričat sa mnom preko msn-a