subota, 29.12.2007.

Zbogom Kiro

Kiro je napravio što se od njega davno očekivalo - napravio je još jednu u nizu gluposti i odsvirao konačno - kao što to biva otišao je vrlo glupo, ali opet dosljedno - ostavka mu ionako ne bi ginula nakon ovog policijskog ubojstva u Bjelovaru... Ivica Kirin AKA Kiro Jubito svima ćeš nedostajati! Adio kralju!

Tako kaže Bijesprvi, najveći fan, sad već bivšeg, ministra Kirina u svom najnovijem uratku

- 23:52 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 21.12.2007.

FRIŠČIĆU-KAKIT ĆU

Zoran Milanović je drzak, ali nije nedemokratičan, smatra profesor Ivan Grdešić sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti: "Milanović je ostao jedini koji brani ustavnu normu da mandatar treba postati onaj tko pridobije 77 zastupnika, jer je predsjednik Mesić od toga očito odustao". Milanović za Feral podsjeća: "Kad sam postao predsjednik SDP-a, Sanader mi nije uputio čestitku, ali niti sam mu ja to zamjerio, jer me ne zanima njegova čestitka, niti su mediji od toga pravili višetjedni cirkus. Sad je, kako vidimo, drukčije, ali razumijem da se neki moraju dokazivati gazdama"

"Kad sam postao predsjednik SDP-a, Sanader mi nije uputio čestitku", kaže Milanović za Feral, "ali niti sam mu ja to zamjerio, jer me ne zanima njegova čestitka, niti su mediji od toga pravili višetjedni cirkus. Sad je, kako vidimo, drukčije, ali razumijem da se neki moraju dokazivati gazdama."

On još veli: "Osim možda malo nezgrapnog i namjerno pogrešno shvaćenog spominjanja Slobodana Miloševića, apsolutno stojim iza svega što sam rekao o Ivi Sanaderu i njegovoj predizbornoj kampanji: bila je to prljava i lažljiva kampanja u kojoj su, prema relevantnim procjenama, potrošeni deseci milijuna netransparentno pribavljenih kuna. No, time se nitko ne bavi i ne ispituje otkud je došao novac, jer imaju pametnijeg posla poput poziva meni da priznam poraz".

Damir Grubiša, Grdešićev kolega s Fakulteta političkih znanosti, govori ovako: "Riječ je o najobičnijem propagandnom ratu protiv Zorana Milanovića. Milanović je, naime, politička osoba koja je dugoročno najopasnija za Ivu Sanadera, što je razlog prokazivanju i nastojanju eliminiranja Milanovića kao nedemokratičnog, netolerantnog, arogantnog... Zaboravlja se da je zategnutost njegova odnosa sa Sanaderom počela baš instinktivnom i agresivnom Sanaderovom reakcijom na takvu opasnost, dakle, na izbor Milanovića za predsjednika SDP-a".

Milanovićevo odustajanje od nastojanja da okupi Vladu, dakle, u ovom bi trenutku uvelike popravilo HDZ-ovu pregovaračku poziciju prema zeleno-žutoj koaliciji, ali bi Sanaderovoj partiji odjednom otvorilo i široki manevarski prostor za koalicijske kombinacije koje isključuju Friščića i Adlešićevu: prvi čovjek SDP-a svjestan je ovih dvaju momenata i to je – uz usputno paradno pokazivanje mišića članstvu i javnosti – centralni razlog ustrajavanja na pokušaju da se oformi Vlada lijevoga centra.

Feral Tribune

- 08:44 -

Komentari (32) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.12.2007.

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

1. PROSINCA je dan kada se u cijelom svijetu obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Od 1985. godine, kada su prvi HIV pozitivni bolesnici registrirani u Hrvatskoj, do konca 2006. godine u Hrvatskoj je, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, registrirano 608 osoba s HIV-om, od čega 258 oboljelih od AIDS-a. U istom je razdoblju 137 zaraženih i umrlo.

Forum mladih SDP-a obilježava po sedmi puta Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a, pod sloganom «Apstinencija nije jedina prevencija». Forumaši SDP-a Šibenik dijelili su jutros mladima kondome i info letke s informacijama o savjetovanju i testiranju na HIV te o načinima prevencije.

- 12:29 -

Komentari (18) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Službeni blog Gradske organizacije SDP Šibenik

KONTAKT
sdpsibenik@gmail.com