utorak, 27.11.2007.

Hvala svima, a posebno ljudima koji su svoj glas dali SDP-u

Dva dana nakon što smo saznali izborne rezultate još je sve otvoreno. Činjenica je da je SDP napravio najbolji rezultat do sad, činjenica je da je u gradu Šibeniku SDP mobilizirao 8.000 birača što u postotku iznosi 30,17% i to također govori o snazi naše stranke, činjenica je da SDP iz našeg grada i županije opet dobiva saborskog zastupnika u liku moje zamjenice i suradnice Brankice Crljenko, činjenica je da se za ovaj rezultat radilo od ožujka 2006. i da je on došao kao plod tog rada, te da s njim u ovom momentu možemo biti zadovoljni. U svom inaguracijskom govoru sam ustvrdio da je moj osobni cilj 6.000 birača i da sve ispod toga držim neuspjehom, a ispalo je da svaki treći čovjek u Šibeniku daje svoj glas SDP-u. I to je dobro i za SDP i za Šibenik. Ali naš cilj nije 8.000 ni 10.000 birača, naš cilj je stvoriti mogućnost da stvari u ovom gradu promijenimo na bolje.

Ovaj rezultat nam daje poticaj za još bolji rad i nadu u promjenu vlasti na lokalnim izborima, ali i predstavlja obvezu cijelom SDP-ovom timu na gradskoj razini.

Želim se još jednom u ime GO SDP Šibenik i u svoje osobno ime zahvaliti svim ljudima koji su obavili svoju građansku dužnost, a posebno onima koji su svoje povjerenje dali SDP-u.

Predsjednik GO SDP Šibenik
Franko Vidović

- 13:43 -

Komentari (15) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.11.2007.

E baš zato ti odlučuješ

- 08:05 -

Komentari (31) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.11.2007.

Reagiranje

U Šibenskom listu br. 2285, od 18. listopada 2007. godine, objavljen je članak pod naslovom „Dok Šibenčani sanjaju, Zadrani ostvaruju". U članku se novinarka Marija Lončar osvrće na trenutačnu situaciju oko tvrđave Sv. Nikola.

Pročitavši članak, zaključio sam da se u njemu ne nalazi jedan dio bitnih informacija za građane Šibenika. Stoga sam 23. listopada 2007. godine uputio pismo uredniku gospodinu Piliću u kojem sam ga zamolio da objavi te informacije.

Na žalost, do dan danas gospodin Pilić nije objavio pismo. Na moj upit zbog čega to nije učinjeno, odgovorio mi je elektroničkom poštom.

Odgovor je glasio:

" Štovani gospodine Horvatović ,

Problem je, kao i uvijek, veličina teksta. Kad ga se pretvori u 'new courier', s proredom 1,5 koji mi koristimo, vaše reagiranje ima tri novinarske kartice, što je gotovo cijela stranica u novinama koju nismo imali. Kako ni ovaj tjedan ne znam kako ćemo stajati s prostorom, s obzirom na marketinške potrebe koje su sve veće - i zbog blizine izbora- to Vam ne možemo obećati da ćemo ga objaviti ni u ovom broju. U svakom slučaju ćemo nastojati, makar ga - što je vrlo izvjesno - morali kratiti.

S poštovanjem,
Zdravko Pilić, glavni urednik"


Kako mi nije poznato kad će to moje pismo biti objavljeno i da li će biti objavljeno, prinuđen sam reagirati preko bloga SDP-a.

Dakle, moje reagiranje na članak Marije Lončar:

Poštovani gospodine Pilić

Pročitavši u zadnjem broju Šibenskog lista (2285) članak koji je pod naslovom „Dok Šibenčani sanjaju, Zadrani ostvaruju" objavljen na stranici deset, a koji je napisala poštovana novinarka Marija Lončar, smatrao sam se obaveznim napisati nekoliko redaka u svezi teme koje se dotična novinarka dotakla.

Kao prvo moram priznati da mi je neobično drago da je ta tema napokon došla na red za objavljivanje u Šibenskom listu, jer bilo je prilika za njezino objavljivanje i prije. Naime, ova tema je pokrenuta prije nekih godinu dana, te je do sad reportaža o tome objavljena na TV Šibenik, a i na zadnjoj konvenciji Gradske organizacije SDP-a je bilo govora o njoj. Vi na žalost, do sad niste napisali ni retka o tome, mada sam mišljenja kako je ona zaslužila da se o njoj diskutira i piše. Međutim, nikad nije kasno.

Prvo ću naglasiti kako nije istina da Šibenčani spavaju. Bar ne svi. Oni kojima je ovaj grad u srcu sa svim svojim ljepotama, pa tako i Sv. Nikolom sigurno ne spavaju, nego već odavno rade na tome da ova ideja postane stvarnost.

Prije nešto manje od dvije godine u razgovoru sa gospodinom magistrom Željkom Krnčevićem doznao sam za postojanje ideje o pretvaranju Sv. Nikole u Nacionalni muzej podvodne arheologije. U tom razgovoru Željko Krnčević mi je između ostalog rekao da ta ideja datira odavno, te da je njezin tvorac pok. magistar Zlatko Gunjača. Nakon što sam ostvario neke kontakte i razgovore, uvidio sam kako struka u potpunosti podržava ovu ideju, te sam se zauzeo i uspio oformiti jedan mali tim stručnjaka i entuzijasta koji su bili voljni sudjelovati u stvaranju neke vrste idejnog projekta, elaborata s kojim bi se prikazalo sve što je potrebno učiniti kako bi se Sv. Nikola priveo svrsi Nacionalnog muzeja podmorske arheologije. U elaboratu je bilo potrebno navesti sve relevantne činjenica, potrebne zahvate na restauraciji i konzerviranju, kao i zahvate koji su potrebni da bi se od Sv. Nikole mogao napraviti muzej. S ponosom Vam mogu reći kako je taj elaborat pri kraju, a do završetka mu nedostaje samo idejno rješenje postava muzeja. U izradi tog elaborata su svojim znanjem i iskustvom svesrdno pomogli gospodin Miro Škugor iz Konzervatorskog ureda grada Šibenika, gospodin magistar Željko Krnčević iz Muzeja grada Šibenika, gospodin magistar Krešimir Šakić, te gospodin Zoran Belak i gospodin Ivan Bašić. Svi oni odvojili su veliki dio svog vlastitog slobodnog vremena, kako bi se elaborat završio, te kako bi se u dogledno vrijeme mogao prezentirati u Ministarstvu kulture. Također moram ovdje naglasiti kako sam o cijeloj ideji upoznao i gospodina dr.sc. Antuna Vujića koji nam je ponudio pomoć u pogledu svih problema koji bi se mogli pojaviti prilikom realizacije ove ideje. Dakle, nasuprot onome što vaša novinarka tvrdi, Šibenčani ne spavaju. Prilikom pripreme članka bila je upućena kako podrobnije informacije o navedenom može dobiti obraćajući se meni osobno. Zbog čega to nije napravila, nije mi poznato. Mislim da bi na taj način javnost bila bolje upoznata o tome što se radi po tom pitanju.

Slijedeće s čime se ne slažem jeste konstatacija vaše novinarke kako nema političke volje za zagovaranje ove ideje. Možda političke volje nema kod aktualne gradske vlasti, ali politička volja postoji. Prvenstveno u Gradskoj organizaciji SDP-a koja je dala punu podršku ovom projektu, te je projekt stavila u svoje planove i programe za slijedeće razdoblje, a što ste mogli uočiti i na konvenciji koju je Gradska organizacija održala u Solarisu početkom srpnja.

Neosporiva je činjenica da je institucija kakav bi bio Muzej na Sv. Nikoli prijeko potrebna gradu Šibeniku. Ne samo poradi toga što bi se na taj način tvrđava Sv. Nikole uredila i oplemenila. Na taj način bi se podigla i razina kulturne svijesti građana grada, a i cijele regije, te bi Šibenik dobio instituciju nacionalnog karaktera, kakvu na žalost za sad još uvijek nema. Kakvi bi efekti bili za lokalni turizam vjerojatno nam je svima jasno. Stav aktualne gradske vlasti u svezi ovog projekta je poznat. Gospođa gradonačelnica, kad je zatraženo njezino mišljenje, rekla je kako smatra da Sv. Nikola ne može biti jedna takva institucija, jer on mora svoje održavanje sam zarađivati. Na taj način gospođa gradonačelnica je rekla da je stav gradske vlasti da se Sv. Nikola mora komercijalizirati. To se uostalom i pokušalo učiniti stavljanjem same tvrđave u Projekt Šibenik. Ali na sreću, nije bilo zainteresiranih.

Nama entuzijastima i stručnjacima preostaje dakle, preko svojih poznanstava i političara koji nam daju podršku, zagovarati ovaj projekt na svim nivoima. Na taj način, osim što činimo dobro ovom gradu, možemo postići i to da se gradska vlast probudi i počne razmišljati o ovoj ideji. Žalosno je trenutačno, jedino to, što bez podrške gradske vlasti za sad ne možemo naprijed, ali i to će se jednom promijeniti.

Na kraju, nadam se da će te objaviti ovo moje reagiranje, jer ga ne pišem radi sebe, nego radi cijelog tima koji se posvetio ostvarivanju ideje, a i svih građana Šibenika.

Zahvaljujem na razumijevanju.

Damir Horvatović, dipl.ing.
član IO ŽO SDP Šibensko - Kninske

- 15:28 -

Komentari (13) - Isprintaj - #

petak, 09.11.2007.

Ostvareno







- 12:19 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.11.2007.

Promijeni program

U sklopu akcije Promijeni program Forum mladih SDP Šibenik organizirao je koncert u caffe baru "4". U bendu, koji je za taj dan nosio ime "Promijeni program", svira i naš kandidat za sabor Krešimir Šakić.

Donosimo vam malo atmosfere sa koncerta:







- 22:13 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 04.11.2007.

Konjevrate

Znate li da su i danas izbori??

Tako je. Danas su izbori za mjesne odbore u Konjevratima, Gorišu i Podinama. Kako smo rekli da ćemo srušiti HDZ-ovu utvrdu kamen po kamen, tako smo sastavili listu za Konjevrate. Lista izgleda ovako:

1. Slobodan Krnić
2. Zoran Krnić
3. Milan Krnić
4. Miro Krnić
5. Niko Krnić
6. Niko Krnić
7. Nikola Krnić

a program koji su ovi ljudi predstavili je:

• Uređenje ambulante i nekadašnjeg Doma kulture
• Uređenje dječjeg vrtića
• Uređenje kutka za umirovljenike
• Rekonstrukcija vodovodne mreže (dovođenje vode u Šenetiće)
• Uređenje javne rasvjete u centru i Srednjim Krnićima i pobošljanje naponske mreže u svim zaseocima
• Rekonstrukcija raskrižja na Konjevratima
• Unaprijeđenje i organizacija tradicijskih, sportskih i kulturnih manifestacija

Izađite na izbore!!

- 11:12 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Službeni blog Gradske organizacije SDP Šibenik

KONTAKT
sdpsibenik@gmail.com