Linkovi
Blog.hr
KOCKA



klikni i slušaj

online
17.11.05 23.00
Free Web Site Counters
Free Web Site Counters


SVAŠTA NEŠTO

nedjelja, 14.03.2010.

Što nikako ne činiti kod traženja posla

Nezaposlenost iz dana u dan raste sve više a kako itko traži posao pokušat ću vam dočarati u ovom postu. Naime firma u kojoj radim često objavljuje oglas tipa " Hitno tražimo oziljnu djelatnicu za rad u ........ Nije toliko bitno tko i gdje traži djelatnika no da vam opišem kakvi ljudi mi se javljaju.

Stvarno tražimo ozbiljnu djelatnicu ali tko sve sebe smatra ozbiljnim to stvarno ne mogu vjerovati.

1. Javljanje na oglas za posao poslije 18 sati i prije 8 u jutro meni nimalo nije ozbiljno. Ne jednom me telefon probudio i u 6 u jutro i u pola 12 po noći . Ni nedjelja nije nimalo neuobičajena za pozive iako je to neradni dan.
2. Ne šaljite mame, tate , prijateljice, kume, dečke a ni bake ni djedove na razgovor za posao vjerujte mi poslodavcima od takvih stvari pada mrak na oči.
3. Ne tražite nikako da se razgovor o poslu obavlja preko telefona, jer nijedan ozbiljan poslodavac podatke o firmi ne daje preko telefona kao što ni ne zapošljava preko telefona.
4. Ako vas naruči na razgovor idite sami ne vodite nikoga od ekipe nabrojane pod točkom 2. Ako već idu s vama neka vas čekaju u obližnjem kafiću ili nek već nešto korisno obave dok ste vi na razgovoru. Nema goreg nego kad dođe cura s nekim od ekipe na razgovor i s poslodavcem ne progovori ni riječ jer njena pratnja vodi razgovor umjesto nje. A mi tražimo ozbiljnu djeltnicu i k tome jedna od jačih vrlina u poslu trebala bi biti komunikativnost, a od zainteresiranog za posao eventualno izvučemo samo broj telefona za kontakt i ni riječi više.
5. Nećete vjerovati ali ima i onih koji traže da poslodavac dođe k njima na razgovor ali ima ih.
6.Ako tražite posao 5 minuta od kreveta onda preporučujem da postanete sam sebi poslodavac tako da ne morate ni ustajati iz kreveta. Kad im kažem da je mjesto rada dva km dalje od kuće iako imaju savršene mogućnosti putovanja jer se firma nalazi u samom gradu Zagrebu 50 posto ih popada u nesvjest. Putovati 15 minuta do posla njima je vječnost.
7. Poslodavac će vam reći uvjete rada a na vama je da ih prihvatite ili ne. Oprostite ali niste vi taj koji postavlja uvjete i zaboravite " joj ja idem na prekvalifikaciju pa mi paše raditi samo u jutro"." znate ali meni popodne nema tko čuvati djecu jel mogu ja raditi samo u jutro", joj znate ja ću vam sutra početi raditi ali samo da vam kažem ja polovicom idućeg tjedna idem na dva tjedna u njemačku sestra ide na neku operaciju pa joj nema tko čuvati djecu" . Najbolja rečenica koju je ikada itko izgovorio je " Hoće li biti problem ja sam vam redovni student i imam predavanja po cijele dane ali imam rupe od 2 -3 sata pa bi ja radila u tim rupama. Pitala sam je kako si je to ona zamislila . Ja stanujem petnaestak km od posla pa ću ja svaka 2-3 sata ići kući okrenuti se pred vratima i ići nazad na posao. Napominjem da radno mjesto na kojem radimo ima dva zaposlena jednog u prvoj jednog u drugoj smjeni .
8. Ako vam se bilo što od uvjeta koje vam poslodavac nudi ne sviđa ili vam ne odgovara recite to odmah ne govorite da ćete sutra doći na posao ako to doista ne mislite jer oduzimate mjesto nekome tko možda zaista želi raditi.
9. Trenirka i tenisice baš nisu primjerena garderoba za razgovore o poslu, pogotovo ne ako radno mjesto obuhvaća rad sa ljudima.
10. Ako vam kod uvjeta kažem pod broj 1. obavezna prijava ne gnjavite me kako vam je penzija mala pa bi vi još nešto uz put zaradili, ni s tim da ste na burzi pa ako vas još 3 mjeseca mogu držati neprijavljene jer vi još 3 mjeseca imate pravo na primanja s burze. Zaboravite i to što ste na porodiljnom pa bi vam mama čuvala djete dok vi radite ali ne želite izgubiti pravo na porodiljski ako vas prijavimo. Uvjet broj 1 je sasvim jasan prijava je obavezna.
11. Ako kažem ozbiljnu djelatnicu za stalno onda mi nemojte pričati da tražite posao samo na dva tjedna ili mjesec kako bi zaradili za džeparac za more .

Eto ako vam ovi savjeti bar malo pomognu pri traženju posla super. Ako isto tako bar malo ublaže poslodavcima muke s kojekakvim ljudima koji se javljaju na oglase opet super.

U idućem postu obećajem nekoliko savjeta kako zadržati posao kad ste ga napokon uspjeli dobiti.

- 17:38 - Reci (0) - Nemoj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

SVE MOJE
MOJ NAJDRAŽI CITAT
Ljubav je najplemenitiji osjećaj koji i najinteligentnijeg čovjeka pravi najvećom budalom


MOJI FOTO ALBUMI

MOJI STIHOVI:

********************
........
Jedino nebo vidi
moju tugu...
.... i ono tužno je.
Vidi i moje suze....
....i plače samnom.

********************
Njemu

Kada jednog dana
ti se sjetiš mene,
i kada ti umjesto vode
venama krv krene,
i ako shvatiš koliko sam
te zapravo voljela
ne traži me
nebih to željela.
Riječi tvoje
previše su bile teške
Čak i da me moliš ,
Ne mogu ti više
opraštati greške.

*********************
.......
Nikad nismo imali razloga
za početak,
a počeli smo.
Isto tako nemamo razloga
za kraj,
a završili smo.
A ja te još uvjek volim....

**********************

.......
Evo mene,
no na žalost daleko od tebe.
Morat ću pisati nebulozu
dok ne smislim neku prozu.

**********************
........
Da mi je samo na tren
ući u tvoje misli,
samo na tren
postati nevidljiva,
samo tren
ušetati u tvoje snove...
Zanima me
jesam li možda tamo,
jer čini mi se da sam se
negdje izgubila.......