satelitske,receiveri,dekoderi,kartice....

21.04.2008., ponedjeljak

.....

Ukratko: CROATEL privremeno ugasio svoje DVB-T Mpeg4 odašiljače na području Zagreba, Rijeke i Splita ...

Image Hosted by ImageShack.us



Digitalni zemaljski multipleks hrvatske telekomunikacijske tvrtke Croatel prestao je sinoć sa emitiranjem sa odašiljača u gradu Zagrebu, gradu Rijeci i nedavno postavljenog odašiljača u gradu Splitu.

Croatel je svoj digitalni multipleks u Zagrebu emitirao na kanalu UHF 24 i to u DVB-T1 normi i Mpeg4 kompresijskom standardu, a signalom je pokrivao veći dio grada. U Rijeci se emitirao sa kanala UHF 60, a u gradu Splitu plan je bio emitirati sa kanala UHF 22. U digitalnom multipleksu su emitirali sljedeći kanali: HRT 1, HRT 2, HRT Plus, RTL Televizija, Nova TV i Discovery HD Europe. Croatel je u svojem multipleksu emitirao i EPG (Elektronski programski vodič) i to na svim domaćim kanalima.

Kanali u standardnoj razlučivosti su se emitirali u vrlo dobroj kvaliteti od 2.4 Mbita/s (napominjemo da se radilo o Mpeg4/H.264 kompresiji), dok je Discovery HD radio sa visokih 10.4 Mbita/s. Na žalost mnogih entuzijasta i osoba koje su kupile digitalni zemaljski prijemnik kompatibilan sa Mpeg-4 kompresijskim standardom i visokom razlučivošću, Croatel je prestao sa emitiranjem svojeg digitalnog multipleksa do daljnjega.

Razlog prekida emitiranja prema službenim informacijama je Hrvatska Agencija za Telekomunikacije (HAT) koja je Croatelu 14.4.2008 uručila službeno Rješenje prema kojem su dužni isključiti svoju digitalnu televizijsku platformu sa ukupno 5 TV kanala u SD formatu (standardna rezolucija) i jednim TV kanalom u HD formatu (visoka rezolucija), sa odašiljačima na području grada Zagreba, Rijeke i upravo postavljenog odašiljača u Splitu.

HAT se pozvao na članak 86. stavka 8. Zakona o telekomunikacijama prema kojem se privremena dozvola za radijsku postaju može izdati na rok od najviše tri mjeseca iz čega proizlazi da sve pravne osobe na području RH koje imaju dozvolu za eksperimentalni rad su dužne isključiti radijske postaje(odašiljače) po isteku roka. Croatel je poštovao Rješenje HAT-a i zakonsku obvezu te je isključio odašiljače u nedjelju, 20.04 na području svih spomenutih gradova.

Saznajemo da je Croatel istovremeno podnio novi zahtjev pod novim urudžbenim brojem za pokretanje eksperimentalnog rada DVB-T platforme sa novom konfiguracijom na kojoj bi se emitiralo ukupno 3 kanala u visokoj razlučivosti i to sukladno prijedlogu inozemnih konzultanata za lokalno područje emitiranja u gradovima, odnosno u Croatelovom slučaju u gradu Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Croatel je u realizaciju eksperimentalnog rada svoje DVB-T platforme u Mpeg4 standardu uložio velika financijska sredstva, te jasno pokazao namjeru kao ozbiljnog konkurenta za budućeg operatora u digitalnoj (multipleks) mreži i sustavu, što je i bio cilj njihovog projekta. Iako tvrtka od eksperimentalnog rada nije imala nikakve financijske koristi, zatečeni su odlukom HAT-a prema kojoj su prisiljeni na isključenje sustava prije raspisa javnog natječaja za multipleks operatora, a što izravno šteti implementaciji digitalne televizije na području RH.

Spomenimo i to da je Croatel potpisao pismo namjere sa Hrvatskom RadioTelevizijom (HRT) u svrhu eksperimentalnog emitiranja Eura 2008 i Olimpijskih igara u Pekingu 2008 u HD formatu (u visokoj razlučivosti) preko svojih odašiljača, a što bi bio iznimni doživljaj za građane RH, a on je ovom odlukom u samom začetku spriječen.

Izvor: Croatel

- 19:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.04.2008., srijeda

.....

Ukratko: UPOZORENJE vlasnicima klonova i kineskih kopija satelitskog receivera Dreambox DM 500 S ...


Ovo upozorenje neće imati neke velike veze svima onima koji su kupili kod nas navedeni satelitski receiver, jer mi smo uvijek prodavali samo originalni DM 500s , ali objavit ćemo upozorenje za sve ostale.

Ako ste vlasnik neorginalnih modela DM 500s (NytroBox, Blackbox ali i vjernih kineskih kopija za koje ne biste nikad rekli da su kopije) i ako ste u njemu imali instalirani Gemini software verzije 4.2.0, 4.3.0 i 4.3.1 od datuma 25.2.2008 na dalje, jednostavno Vaš receiver će biti uništen tj. bit će obrisan "flash". Naime u samom software-u je bio instaliran tzv. TIME BOMB koji se aktivirao jučer 15.2.2008 i na taj način su uništeni svi neorginalni Dreambox-i, za koje zasad nema rješenja kako ih popraviti.

Ako ste imali sreće pa je u Vašem klonu bio instaliran neki drugi "image" npr. Nabilo, ovo Vam se neće dogoditi ali opet tko zna što Dream Multimedia u budućnosti sprema za sve svoje klonove.

Ovo je ipak dokaz da je bolje dati koju kunu više za originalne proizvode i na taj način imate 100% GARANCIJU i podršku.

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.04.2008., utorak

.....

Ukratko: BIG BOMB !! Na internetu se pojavljuju software-ovi koji otvaraju skandinavski paket Canal Digital kodiran u Conax-u

Image Hosted by ImageShack.us


Nakon dugog niza godina (otprilike 4,5 g.)hakeri ponovno razbijaju Conax sistem kodiranja. Na meti je oduvijek bio a i sada vrlo zanimljivi skandinavski paket Canal Digital sa satelita Thor 1 West.

Software koji se sada pojavljuje na internetu namjenjen je za neke nove CAM dekodere, Jolly CAM ali taj Jolly CAM je i kompatibilan sa Diablo CAM-om (koji se kod nas na tržištu može nabaviti). Software se zove Underworld 1.04 i zasad otvara samo par programa iz Canal Digital paketa i to ni manje ni više nego HD kanale (potreban HD receiver):

National Geographic HD
Voom HD
Discovery HD


Tvorci ovog software najavljuju uskoro više Conax kanala no o tome u nekim našim slijedećim novostima.

Ovo nam samo pokazuje da se povijest ponavlja i da se stvari oko sistema kodiranja uvijek vrte ukrug, s jedne strane uvode novi neprobojni Nagravision 3 sistem kodiranja, a s druge, pirati izlaze na internet sa Conax i Irdeto2 rješenjima. I to sve u korist mnogobrojnih satelitskih entuzijasta koji uvijek nađu nešto za "besplatno" gledanje, no nije baš ni besplatno, uvijek se tu nađe neki novi hardware koji treba kupiti ili dokupiti :)

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2008., petak

.....

Ukratko: DigitAlb, albanski satelitski paket aktivirao čak 6 HDTV programa ...

Image Hosted by ImageShack.us



Vlasnici HDTV satelitskih receivera mogu na satelitu Eutelsat W2 16 East pronaći novih 6 HDTV programa, frekvencija 10.976 H SR 22500 Fec 4/5 DVB-S2, radi se o programima:

DigitAlb HD1
DigitAlb HD2
DigitAlb HD3
DigitAlb HD4
SuperSport HD1
SuperSport HD2


Trenutno su kanali slobodni (FTA) ali vrlo brzo će biti kodirani u sistemu Conax i zasad nije poznato da li će se ovi kanali dodatno naplaćivati.

DigitAlb paket je vrlo popularan u cijeloj Europi a tako i kod nas jer su pretplate vrlo pristupaćne za programe koje nude u paketu i vrlo lako se nabavljaju.

Na paket DigitAlb se možete pretplatiti i kod nas, isporuka kartica ODMAH,.


Image Hosted by ImageShack.us

- 21:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.04.2008., utorak

....

Ukratko: Eksperimentalni zemaljski HRT HD program za područje grada Zagreba promijenio frekvenciju odašiljanja ...

Image Hosted by ImageShack.us


Znači, eksperimentalni HRT HD kanal od danas 8. travnja 2008 možete pronaći na novoj frekvenciji 56 Kanalu UHF područja (stara frekvencija je bila 26 K), odašiljač HRT Dom na Prisavlju.

HRT HD program emitira se već oko godinu dana a do sada nije došlo do značajnih programskih promjena, i dalje se samo vrte promo HD materijali u najvećoj mogućoj rezoluciji 1080i koji prikazuju svu raškost HD televizije.

HRT je u nekoliko navrata najavio da će na HD kanalu emitirati nadolazeće utakmice europskog nogometnog prvensta u Austriji i Švicarskoj i zatim kasnije Olimpijske igre u Pekingu.

56 Kanal se u prošlosti koristio za emitiranje Mpeg2 multipleksa sa kanalima HRT 1, HRT 2, RTL, NOVA TV ali je kasnije to prebačeno u SFN (Single Frequency Network) mod zajedno sa odašiljačem Sljeme (27 Kanal).

Od uređaja koje danas možete nabaviti na hrvatskom tržištu a da možete pratiti općenito zemaljske HD kanale izdvojit ćemo najbolji model Topfield TF7700HTCI > nova cijena 2200,00.- kn i odlični COMBO (DVB-T + DVB-S) HD receiver Globalteq STH 700HDCI > cijena 2999,00.- kn.

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.04.2008., ponedjeljak

....

Ukratko: Novi 17-ti broj časopisa Sat-Multimedia možete kupiti na svim kioscima ili kod nas u trgovini...

Image Hosted by ImageShack.us


U novom broju Sat-Multimedije:

Uvod u anatomiju ili kratka povijest pornića (3)

Televizija Jadran…vaš jedni otok u moru medija!

Na valovima zabave s Martin Brega

Zašto je HTV ostao bez prava prijenosa rukometnog SP?

Sportski kutak NBA preko satelita

Digitalni televizija u kablovskoj mreži

DTV - Digitalni video prijenos putem kablovske

Za radoznale - Digitalna sučelja 2. dio

Mala škola projektora 1.dio

AV pojačala i receiveri 2. dio

Kako je nastao multiswich

Big Brother za svakoga

Satelitski savjeti

Opticum

Dreambox wireless preko ethernet-a

Popis

EX YU programi preko satelita

HDTV programa

Testovi

Satelitski prijemnik He@d SD3900

Prijemnik Humax Combo-9000

Zemaljski digitalni prijemnik Topfield TF6000TS HDMI

Testovi LCD-a:

Sharp LC-42XL2E

Sony FWD 32LX2F

Monitor View Sonic VX2835wm

Test

Sony STR-DA5300ES

- 14:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.04.2008., petak

.....

Ukratko: Novi EX-YU kanal krenuo na Balkan Bird-u (Eutelsat W2 16 East), radi se o Jasmin TV iz Viteza....

Image Hosted by ImageShack.us



Na frekvencijama slovenskog STN-a 12.728 V SR 26050 Fec 2/3, satelit Eutelsat W2 16 East možete pronaći novi tzv. EX YU kanal, Jasmin TV iz Bosne i Hercegovine, točnije iz grada Viteza.

Programska shema Jasmin TV prilagođena je za sve uzraste i bazira se na zabavnom programu, muzičkom, informativnom, dokumentarnom, obrazovnom i dr., blisko surađuju sa Glasom Amerike, TV Saharom i drugim televizijama.

Kako kod EX-YU niskobuđetnih TV programa, uvijek neki dođu a neki odu, tako je od 1.4.2008. završeno satelitsko emitiranje Vikom TV iz tzv. Republike Srpske. Navodno se po nekim informacijama kanal vraća na satelit već u et Plus5-om mjesecu, no to ćemo tek vidjeti.

Da ponovimo, od EX-YU kanala na satelitu EutelsatW2 16 East a da nisu kodirani, možete pronaći:


Balkanika Music TV - bug, hrv, srp
U2 TV - srp
TV Melos - spr
Top Music Channel - srp
BN Sat - srp
DM Sat - srp
RTCG Sat - crnogorski
Atlas TV - crnogorski
RTK 1 Sat - kosovo
BHT 1 - bih (povremeno kodiran)
TV Pika - slo
RTV Duga - srp
Svet Plus - srp
Jasmin TV - bih

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.04.2008., četvrtak

.....

Ukratko: Mini programski paket DMC na satelitu Telstar 15 West isključio stari CryptoWorks sistem kodiranja ...

Image Hosted by ImageShack.us


DMC mini paket na satelitu Telstar 15 West sadrži nama vrlo zanimljive programe, neki čak imaju i hrvatske titlove, a te programe su mogli pratiti tek rijetki, samo oni koji imaju motorizirane ili multifeed sat. antene. Od programa, to su:

E! Europe
National Georgaphic (hrvatski titlovi)
Zone Club
Extreme Sports
Playboy TV
History Channel
Nat Geo Wild (hrvatski titlovi)
JimJam

i od danas koriste novi CryptoWorks Bios V6 tako da više nema javno dostupnih ključeva na internetu koji se u pravilu nisu mjenjali gotovo nikad.

DMC paket je programski paket namjenjen kao distribucija programa za kablovske i IPTV kompanije, u Hrvatskoj te programe koriste B.net i MAX TV.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.