satelitske,receiveri,dekoderi,kartice....

26.09.2007., srijeda

......

Ukratko: Kupili ste veliku plasmu ili LCD TV sa HD Ready naljepnicom, i razočarani ste slikom koju Vam pružaju vaši standardni programi, e pa onda Vam treba High Definition TV program...

Image Hosted by ImageShack.us


Mnogi od Vas su se razočarali kada su doma iz dućana donijeli novi, ne tako ni jeftini tanki veliki televizor, stavili ga na zid, svejedno radi li se o plasma ili LCD televizorima, namjestili HRT 1 program i nakon par minuta gledanja sami sebi rekli UŽAAASSS, pa što sam ja to kupio.

Prvo i osnovno. sve te televizore morate namjestiti na 4:3 format jer gotovo 99% SD (Standard Definition) programa emitira u tom formatu, a tek nekolicina specijaliziranih filmskih kanala, spomenut ćemo najpoznatiji Premiere, svoje programe emitira u širokom 16:9 formatu!

No vratimo se temi, uglavnom svi takvi televizori imaju naljepnicu HD Ready, što to znači, da je Vaš televizor pripremljen na programe koji emitiraju u višoj rezoluciji, neki samo za tzv. HD 1 (720p/1080i), dok oni skuplji za HD2 (1080p/1920i) rezolucije. A da bi pratili HD programe na tim rezolucijama naravno potreban Vam je HD uređaj, mi ćemo se pozabaviti satelitskim HD receiverom.

Ukoliko posjedujete neki od HD satelitskih receivera i naravno preporuka, motoriziranu satelitsku antenu možete uživati u slijedećim slobodnim FTA HD programima:

1. Satelit BADR 26 East - HD Visio TV (test-Cipar)
2. Satelit Astra 3A 23,5 East - HD 2 (razno-Belgija), HD 5 (test-Belgija)
3. Satelit Astra 1 19,2 East - ProSieben HD (razno, serije, filmovi-Njemačka), Sat 1 HD (razno, serije, filmovi, sport-Njemačka), Anixe HD (putovanja, serije-Njemačka), Astra HD Promo (test-Luksemburg)
4. Satelit Eurobird 9 East - Venice HD (putovanja-Italija)
5. Satelit EutelsatW3 7 East - Luxe TV HD (prodaja kuća, putovanje-Francuska)
6. Satelit Sirius 5 East - HD 1 (povremeno slobodan, razno-Belgija)
7. Satelit Thor 1 West - Canal+ HD (povremeno slobodan, filmovi-Švedska)
8. Atlantic Bird 5 West - Rete4 HD (razno, show spektakli-Italija)
9. Hispasat 30 West - Canal AD HD (test-Španjolska)

Za kraj ćemo spomenut i Premiere HD (filmovi, sport-Njemačka) i Discovery HD (edukacijski-Njemačka) sa satelita Astra 19,2 East, kodirani u Nagravision2 sistemu kodiranja ali dostupni preko Diablo, T-Rex i Dragon CAM-a sa internim EMUlatorom.

10. Zemaljski Croatel DVB-T Mpeg4 odašiljač za područje grada Zagreba i Rijeke, Discovery HD (edukacijski-Engleska) i samo za grad Zagreb HRT HD (zasad test-Hrvatska)

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.09.2007., ponedjeljak

......

Ukratko: Portugalski Tv Cabo paket na satelitu Hispasat 30 West započeo sa isključivanjem hakiranog sistema Nagravision 2 ...


Image Hosted by ImageShack.us



Tv Cabo paket kao što je i najavio svim svojim pretplatnicima poslao je nove i zasad sigurne od hakera Nagravison 3 kartice.

Poneki programi iz TV Cabo paketa više ne emitiraju u Nagravison 2 sistemu, to su sportski Sport TV 1, Sport TV 2 i filmski PPV (Per Pay View) kanali Video On Demand. Navedeni kanali emitiraju sada isključivo u novom sistemu Nagravision 3, a preostali kanali će u roku od par dana postepeno prelaziti na Nagravision 3.

TV Cabo paket je prvi paket koji je prešao na novi i sigurniji sistem zaštite Nagravision 3, a iste sigurnosne mjere najavili su i španjolski Digital+, poljski Polsat Cyfrowy, rumunjski Digi TV a vrlo vjerojatno i njemački Premiere makar oni nisu službeno još ništa najavili. Proces izmjena kartica kod ovih paketa još nije ni započeo tako da pirati imaju još dooosta vremena za gledanje svojih omiljenih paketa :)

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.09.2007., utorak

.....

Ukratko: Počinje nova sezona američkog nogometa NFL, a izravne LIVE prijenose možete kao i svake godine slobodno pratiti na satelitu Telstar12 15 West...


Image Hosted by ImageShack.us


Ove godine došlo je do male korekcije parametra prijema ovog "feed-a", tako da sada samo na novo skanirajte Telstar12 15 West, 12.573 V SR 4285 Fec 3/4, receiver će kanal prijaviti kao POWER VU.

Na istom kanalu i frekvenciji povremeno se pojavljuje američki kanal The 700 Club TV. Signal je vrlo dobar sa antenom od 90 cm na području sjeverozapadne Hrvatske.

NFL se ove godine može još pratiti i preko novog Premier-ovog paketa, Premiere Star u čijem paketu se nalazi i program NASN (North American Sports Network), frekvencija Astra 19.2 East, 12.663 H SR 22000 Fec 5/6, paket je započeo sa radom 1.9.2007 i trenutno je piratski dostupan preko internih EMUlatora, no koliko dugo to nitko nezna !!!

Kanali na kojima još možete pronaći LIVE NFL prijenose su Sky Sports UK, Orbit ESPN no nažalost za njih je potrebna original kartica.

- 19:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.09.2007., ponedjeljak

....

Ukratko: Od sutra na svim kioscima TISAK, novi 10. broj sada već kultnog časopisa SAT-MULTIMEDIA. Zašto kultni, jer izlazi na vrijeme :) ...


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

U 10. broju pročitajte:

*Izvještaj sa IFA Berlin sajma
*Satelitski HD prijemnik Arion AF-8000HDCI
*General Satellite CI-7101S & VA-7200
*Zemaljski digitalni prijemnik Strong SRT 50
*Satelitski savjeti za:
Opticum 4000 FTA, Dreambox, Topfield, Montaža satelitske antene 5. dio
*Treba li nam LNB
*Kako spojiti više satelita na jedan satelitski prijemnik
*EX-YU programi i frekvencije by Jumbrowski
*Sportski kutak NBA preko satelita
itd. itd. itd.

- 13:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.09.2007., ponedjeljak

.....

Ukratko: Privatna tvrtka Croatel koja distribuira DVB-T Mpeg4 zemaljske kanale na području Grada Zagreba, od danas pustili signal i za Grad Rijeku ...

Image Hosted by ImageShack.us


Kao što smo već više puta pisali o Croatel-ovim odašiljačima i njihovom DVB-T Mpeg 4 digitalnom zemaljskom signalu preko kojeg se mogu pratiti HRT 1, HRT 2, RTL, Nova TV, HRT Plus i Discovery HD, od danas i stanovnici Rijeke sa odašiljača Veprinac i Trsat (K 60) također mogu primiti isti signal ali naravno samo ako posjedujete DVB-T Mpeg 4 zemaljski receiver ili običnu PC DVB-T karticu ali uz softwerske modifikacije i jaču konfiguraciju PC-a.

Sada će se mnogi zapitati a što je sa ostatkom Hrvatske, odgovor je vrlo jednostavan, Croatel je privatna firma i za početak pokrivat će samo veće gradove gdje živi veći broj ljudi i na taj način pokušati dobiti svoje nove pretplatnike na programe koje će nuditi u svom DVB-T paketu (vrlo vjerojatno će imati neke PPV kanale u ponudi, kao sada npr. Discovery i to u HD rezoluciji).

Prodaja HD Ready LCD i Plazma televizora raste iz dana u dan i bez brige, imat će oni svoju klijantelu bez obzira na činjenicu da su DVB-T Mpeg4 HD receiveri vrlo skupi (2999,00.- kn Topfield TF 7700 HTCI).

Slijedeći gradovi su vrlo vjerojatno Split, Osijek i tako redom.

Zanimljivo je samo da stanovnici Zagreba zasad ipak imaju jedan kanal više, radi se o HRT-ovom HRT HD kanalu sa HRT Doma K26.

- 20:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.