25

nedjelja

ožujak

2018

Decoupage pisanice za Cvjetnu nedjelju

Bok svima!

Danas je Cvjetnica i još nas tjedan dana djeli do Uskrsa. To znači da je nakon velikog pospremanja, krajnje vrijeme za Uskrsno ukrašavanje Vašeg doma. sretan



Simbol Cvjetnice su maslinove grane, a u nekim krajevima običaj je i umivanje vodom u koju je umočeno cvijeće. Kada smo bile male, sestra i ja, mama je znala napuniti zdjelu vodom i u nju staviti cvijeće iz našeg vrta - trantinčice, maslačke, latice ruža ili procvjetalih voćki. Tradicija kaže da se mlade djevojke umivaju takvom vodom za ljepotu, zdravlje i blagostanje. sretan

Danas ću Vam pokazati neke ovogodišnje Decoupage pisance.
Na Dolcu sam kupila ove grane vrbe tako zvane Cica Mace.



Ti njihovi mekani pupoljci su tako elegantni i apsolutno predivni. Cijena kraćih grana je 10 kn po buketiću, a ove veće sam platila 20 kn za 5 grana. S obzirom da je sada lijepo vrijeme lako ih možete pronaći i u obližnjoj šumi. Ove grane su vrlo neutralne pa su mi super za vješanje raznobojnih pisanica.



O samom postupku izrade pisala sam već u svojim prvim postovima pa nema smisla da se ponavljam. Zavirite u arhivu ožujak 2015.

Od materijala za decoupage pisanice koristila sam:
- bijelu bazičnu boju (Chemaco)
- decoupage ljepilo (Chemaco)
- decoupage završni lak (Chemaco)



- pisanice od stiropora (dio su iz Chemaca, a dio iz Offertissime, u Offertissimi su znatno jeftinije, ali nešto manje kvalitetete)



- ukrasne trakice (Kik)



Koristila sam baš mnogo različitih salveta i trakica i baš je ispalo sve šareno.



Šarenilo daje malo veselja prostoru u kojem inaće volim minimalizam i jednostavnost. Nešto je pisanica ostalo i od prijašnjih godina. Pa ih je sada već prilično. Uživajte u slikama.





















I pisanice sa prijašnjeg posta su sada na ovakvoj grani.



I to je to.
Slijedeću subotu planiram isprobati bojanje pisanica prirodnim bojama, do sada smo od prirodnih boja koristili ljuske luka, o čemu sam također već pisala, ali me zanima kako će ispasti prirodne žute, crvene i zelene pisanice. Svakako provjerite ovdje na blogu. sretan

Pozdrav, wave
Željka

Oznake: pisanice, decoupage, decoupage pisanice, Uskrsna jaja, Uskrs2018, Uskrs, CVJETNICA

25

nedjelja

veljača

2018

Pisanice s otkačenim frizurama

Bok svima!

Moj prijašnji post je bio izvanredna tema i vidim da je privukla neke nove čitatelje sretan nadam se da će vam biti od koristi prilikom planiranja Vašeg velikog dana. Sada se ipak vraćamo glavnoj temi ovog bloga, a to su veliki i mali DIY projekti.

Drugi mjesec je polako na izmaku, iako je vani polarna zima, Uskrs se polako približava. Danas ću Vam pokazati zgodne Uskrsne pisanice za koje sam inspiraciju pronašla na Pinterestu i jednorozima, ali ovo je ipak neka moja predimenzionalna verzija.

Ovo su materijali koje sam koristila:

leptirići i cvjetići od filca (Kik)
pomponi različitih boja i formata (Kik)
biseri (dio nekih prošlih radova)
ukrasne trake (Chemaco)
jaja od stiropora (Chemaco)
(nisam previše zadovoljna jajima, na svakom se vidi i osjeti nabor gdje su spajana)
bijela akrilna boja (Chemaco)
flomaster
pištolj ljepilo
ljepilo u tubi









i malo mašte. sretan

Nažalost hobby shop u kojem sam prije kupovala u Kustošiji, čije su prodavačice i ponuda bili zbilja odlični, više ne posluje na toj lokaciji pa se snalazim po drugim dućanima u gradu.

Jaje od stiropora sam bojala najprije baznom bijelom bojom i nacrtala sramežljive oči sa flomasterom, također prilijepila sam trakicu da se mogu objesiti na granu. Pripazite kod korištenja ljepila, obično ljepilo u tubi nagriza stiropor i nekoliko pisanica sam uništila, samo se rastapa pod njim, tako da za ljepljenje na pisanice koristite pištolj ljepilo, a za bisere i filc je dovoljno "Uhu" ljepilo. Kada je sve bilo gotovo premazala sam pisanice još završnim mat lakom (ono što inače koristim za decoupage).





Cijeli postupak ukrašavanja mislim da nema potrebe opisivati. Uživajte u fotkicama.
Ako želite da vam napravim ovakve vesele pisanice javite se na: sarene.kutijice@gmail.com



Evo kako svako jaje izgleda iz bliza, niti jedno nije isto. Baš su flafasti ovi pomponi. sretansretan

















I evo kako izgleda moje Uskrsno drvce.









Do čitanja wave
Željka

Oznake: pisanice, pisanica, Uskrsna jaja, Uskrs, diy, lude pisanice, pisanice s ukrasima od filca, ukrasi od filca, Uskrs2018, hobby, uređenje doma, uskrsne dekoracije

<< Arhiva >>