21

utorak

travanj

2015

Proljeće

Kad sije sunce sve je nekako ljepše. Nemam nove radove za pokazati jer se bavim nekim drugim stvarima, ali uživajte u ovoj proljetnoj idili jednog pernatog para. Meni su baš simpa, strpljivo su pozirali. Zločesta grana je smetala, ali s obzirom da je fotkano s balkona zoom je odradio dobar posao.









Uživajte u proljeću! Ima li ljepšeg godišnjeg doma?
Lijep pozdrav
Ž.

Oznake: proljeće, ljubav, ptice, fotografije, spring, photography, couple

22

nedjelja

ožujak

2015

Kutija uspomena

Ovo je jedan od onih postova za koji sam se premišljala bi li ga objavila ili bacila u smeće. Probna verzija ispala je odlično, ali danas mi ništa nije išlo od ruke i ispalo je dosta neuredno. Post sam zadržala kao pouku Vama na što da pripazite prilikom decoupaga sa fotografijama. :)

Velika sam ljubiteljica fotografije. U mojoj obitelji, od malena, niti jedan rođendan, druženje ili putovanje nije moglo proći bez naslikavanja. Fotografije su najbolji čuvari uspomena. Iako danas umjesto foto albuma listamo foldere na računalima, neke stvari ostale su iste. Gledajući fotografije prisjećamo se gdje smo bili, što smo radili, koga smo upoznali, kako smo se osjećali. Ideju decoupage fotografija dobila sam pretraživajući internet, međutim željela sam ju prezentirati na neki "svoj način". Kako sam to napravila pogledajte u nastavku.

Osim uobičajenih materijala za decoupage biti će vam potrebne vaše fotke i dobar laserski printer. Fotografije možete isprintati na rižin papir, koji možete pronaći u hobby i uradi sam prodavaonicama, ili na salvetu. Ja sam printala na salvetu i naišla sam na nekoliko problema. Prvo da bi printali na salvetu morate salvetu zalijepiti na podlogu koja bi trebala biti nešto čvršća od običnog A4 papira. Ako koristite selotejp na rubovima velika vjerojatnost je da će vam se boja koja je išla preko selotejpa preliti preko slike. Zato savjet broj 1 riskirajte nekoliko kuna za rižin papir. Savjet broj 2 salveta na koju printate obavezno mora biti bijela bez ikakvih tragova boje ili printa. Savjet broj 3 kupite novo pakiranje ljepila na vrijeme. thumbup



Ovaj puta išla sam na nešto jednostavniju varijantu bez puno printeva baš kako bi kutijom dominirala fotografija. Riječ je o fotki sa mog prošlogodišnjeg putovanja u Veneciju i otoke Lagune.U pozadini prve slike (zanemarimo li mrlje od printa) vidite šareni otok Burano koji jednostavno oduševljava svojim šarmom i jarkim bojama. Na slici u unutrašnjosti su isto tako prekrasne venecijanske gondole.









Kako bi ovo bila prava kutija uspomena, u ovom slučaju sjećanje na putovanje, unutra možete ubaciti nešto što ste na putovanju kupili, pronašli, koristili: ulaznice od muzeja, karte podzemne, račun sa večere, razglednice, ideje su beskonačne...Sigurna sam da osoba kojoj je ovakva kutija namijenjena, a bila je s Vama na putovanju, neće ostati ravnodušna.



Kako kažu i loša reklama je reklama pa za narudžbu vaših kutija uspomena možete se javiti na mail: sarene.kutijice@gmail.com :)

Lijep pozdrav!
Ž.

Oznake: decoupage, photography, gifts, handmade, memories, fotografije, uspomene, salvetna tehnika, uradi sam

<< Arhiva >>