21

utorak

travanj

2015

Proljeće

Kad sije sunce sve je nekako ljepše. Nemam nove radove za pokazati jer se bavim nekim drugim stvarima, ali uživajte u ovoj proljetnoj idili jednog pernatog para. Meni su baš simpa, strpljivo su pozirali. Zločesta grana je smetala, ali s obzirom da je fotkano s balkona zoom je odradio dobar posao.









Uživajte u proljeću! Ima li ljepšeg godišnjeg doma?
Lijep pozdrav
Ž.

Oznake: proljeće, ljubav, ptice, fotografije, spring, photography, couple

05

nedjelja

travanj

2015

Sretan Uskrs

Nešto je posebno u Uskrsnom jutru. To je jutro u kojem nema mjesta za užurbanost i nervozu, jednostavno jutro za obitelj. Budimo se ranije nego inače, odlazimo na misu na blagoslov hrane, a onda svi zajedno sjedamo za stol i uživamo u maminim i bakinim delicijama. Šunka pečena u kruhu, domaći pereci, francuska, hren, pisanice, mladi luk, a nakon toga kolači.





Svim dragim čitateljima želim sretan i blagoslovljen Uskrs! Uživajte u finoj hrani i društvu najdražih.

Lijep pozdrav
Ž.


Oznake: Sretan Uskrs, Uskrs, doručak, francuska salata, šunka, mladi luk, čestitka

04

subota

travanj

2015

Prirodno bojanje pisanica

Velika subota je dan kada od jutra kuća miriše na pečenu šunku, domaće perece i kolače. Pripreme za Uskrs u punom su jeku. Omiljeni običaj vezan za Uskrs svakako mi je bojanje pisanica. U mojoj obitelji pisanice bojimo tradicionalno ljuskama od luka. U ovom postu ukratko ću Vam opisati ovaj postupak pa ako još niste krenuli sa ukrašavanjem pisanica još stignete pokupiti koju ideju. Moram priznati da nisam stručnjak u ovome te je moja uloga bila fotografiranje i asistencija mami.

Dakle, ono što vam je potrebno su ljuske od luka (što više kako bi boja biti intenzivnija), jaja, najlonke, peršin ili slični listovi i cvjetovi i mislim da je to to. Postupak će Vam biti jasan kroz slike.











Ukrasi :)













Kuhanje u luku traje 10 ak minuta. Ubrzo ćete vidjeti kako ljuske mijenjaju boju i polako postaju smeđe.







Što sam starija više cijenim tradicionalne običaje i stvari. Lijepe su mi ovakve pisanice. Unikatne i drugačije. Što je najvažnije s obzirom da ih namjeravamo pojesti boja je 100% prirodna.



Uživajte u blagdanima.
Lijep pozdrav
Ž.

P.S. Kako bi se pisanice sjajile, po preporuci moje bake, premažite ih kožom od slanine.



Oznake: Uskrs, pisanice, prirodne boje, luk, ljuske od luka, tradicija, običaji, obitelj, uskrsni blagdani, easter, eastereggs

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>